|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
ale moze sie skonczy zanim sie zacznie
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Olakola - super, że tak gładko poszło!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1925 |
|
Zadomowienie
|
Papeteria - powodzenia
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
...w zasadzie takich rzeczy nie powinno sie planowac bo z planow zawsze nici wychodza
![]() skonczy sie pewnie na tym ze TZ bedzie siedzial do poznej nocy na kompie a ja zasne a jutro pozale wam sie na watku ![]() marta no jakos zlecialo
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-28 o 22:12 |
|
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
Ola Kola ciesze sie, ze tak dobrze sie czujesz. Buziaczki dla Kubusia.
Milego przytulania.
|
#1928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)))))) kurcze też bym chciała zielone światło a nie tylko leżeć i leżeć! |
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
staram sie podczytywac ale jakos sie dzis nie moge wbic do rozmowy
![]() widzialam sliczne mamuski i brzuszki ![]() olakola ciesze sie ze dobrze sie czujesz a maluszek nie spodziewal sie pewnie ze juz go zabiora z brzusia i dlatego nie chce jesc ![]() papeteria to powodzenia i czekamy na relacje ![]() no i nie pamietam co komu mialam napisac ![]() niezawsze przepraszam ale nie wiem czy pisalas. jak tam noga? jaszczka to ty musisz bardziej tego TZ wykorzystac ![]() itakasia mala ladnie ci szaleje w brzuszku anuszka dobrze ze TZ jednak przyniosl lozeczko ![]() farminko czyli jednak rozmowa pomogla ciesze sie i mam nadzieje ze teraz juz bedzie bardziej pomocnymy kupilismy dzis wage w realu i od 2 tygodni nic juz nie przytylam. stanelo jak narazie na +10 kg a wczoraj kupilismy malemu garnitur do chrztu w h&m przeceniony na 40 zl byl. i jeszcze pare innych rzeczy mu wzielismy. jutro jak dam rade to wrzuce fotki bo dzis juz mi sie nie chce.
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
ale wy jestescie pisareczki
karolcia sliczny brzus! hd te tuniczki/sukieneczki sa przesliczne i idealnie do ciebie pasuja! anuszka ja nie mialam mam gr krwi dodatnia uciekam spac kolejny dzien wkoncu minal zostaje co raz mniej doszlam do wniosku ze jak do srody nie urodze to chce przenosic do 42tc
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Do nas jutro ma przyjechać... teściowa
tak, tak.. ta sama co oddała swoich własnych dwóch synów na wychowanie swojej teściowej zaraz po ich urodzeniu, zwiała z kochankiem i się rozpiła.. teraz będzie strugać super babcię ![]() I tak jak przewidział tż - przyjedzie jak jego nie będzie w domu... i o czym ja mam z nią niby gadać skoro własnych dzieci nie zna?! Na nasz ślub ją zaprosiliśmy tylko dlatego, że urobiłam tżta, przegadałam że to "matka" i wypadało choć każdy liczył że się nie zjawi... zjawiła się, zachlała w pół godziny, wyglądała jak dziwka, narobiła obciachu i tyle jej było. Na szybko robię sernik na zimno :[ jestem mega wściekła i zdenerwowana.. u majówek po takich odwiedzinach niechcianych teściówek zaraz leciały rodzić
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
siala aż dziwne, że ona chce przyjść po tym wszystkim jaka była, mi by było wstyd na jej miejscu. ale różni ludzie dobranoc ... |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)) nie będziesz musiała się z teściową widzieć )
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
siala powodzenia
kto jak kto ale Ty sobie z teściową na pewno świetnie poradzisz![]() Dobrej nocy dziewczynki! |
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet na pogrzeb własnego męża nie dołożyła złotówki do kwiatów a pretensje miała do reszty, ze jej nie wypisali na wstędze... na cmentarzu nie była od kiedy teściu nie żyje... a już mija ponad 5 lat.. z synami kontaktu nie utrzymuje wcale.. nigdy i nic im w życiu nie dała.. nienawidzę jej za to bo wiem jak mojemu tżtowi brakuje matki i jak on patrzy na moje relacje z moją mamą.. aż płakać mi się chce. A moi rodzice traktują go jak własne dziecko.. nawet jak ja się z nim sprzeczam to oni trzymają jego stronę... by dać mu choć część miłości rodzicielskiej, której nie dostał nigdy ani od matki ani od ojca. Czasem nie mam siły... wiem że się bardzo stara stworzyć ze mną normalną rodzinę..ale sam nie miał wzorca, więc często się gubi w tym co robi, nie wie jak i co powinno wyglądać.. staram się być cierpliwa ale same wiecie jaki ze mnie nerwus.. tłumaczę mu, ze nie może żyć tylko przeszłością, by się odciął od tego i zaczął żyć na nowo, bez rozpamiętywania... i od czasu kiedy jesteśmy razem zrobił naprawdę duże postępy.. ehh.. sama nie wiem po co się wam tutaj wygaduję.. ale to chyba ta wizja jutrzejszych odwiedzin tak na mnie wpłynęła.. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Ty mnie koniecznie chcesz wrobić w ten wcześniejszy poród xD
|
|
|
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) bądź uprzejma ale nie nadskakująca, i ja bym ciasta nie robiła ))) po co - przyjdzie nażre się i obgada.A co do rodziców to mojego męża rodzice zmarli gdy był dzieckiem tak że jeśli chodzi o wzorce hmmmm..... ale stara się nie powiem ))
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmarłym można przypisać że byli wspaniali póki żyli.. a tż jak był mały to musiał się prosić o bułkę jak był głodny.. sprzedawał puszki żeby zarobić na cokolwiek.. jak był starszy to kradł węgiel i woził na rowerze worki żeby miec swoje pieniądze... bo w domu to by denka od butelek gryzł... nigdy nie wnikałam tak bardzo ale wiem że przez jakiś okres w życiu mieszkał z bratem u rodziców.. ale sama patologia.. ojciec nawalony, matka spółkująca na oczach dzieci z obcymi fagasami... bród, smród i ubóstwo..
|
|
|
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
masakra.................. ... i ta cholera teraz ma śmiałośc przyjść do niego???? no sz....ta
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- A ja właśnie się martwię jak to będzie z naszym szpitalem ......... bo został sprzedany i tylko 5 położnych podpisało umowy i nie wszyscy ginekolodzy właściwie to nawet nie wiem czy wogóle podpisali........... masakra aż się boję co to będzie jak przyjdzie do mojego porodu ( |
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siala wspolczuje odwiedzin tesciowej Ania dziekuje noga lepiej moze dlatego, ze wlasnie tesciowa zostalam postraszona, ze przyjedzie do pomocy Opuchlizna schodzi po altacecie tylko noga jest sina na maxa i boli, kuleje, ale chodze
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)) bo nie wiem jak teraz ale jeszcze miesiąc temu..........
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam robić serniczek dla tej wiedźmy
![]() Jak mnie wnerwi to najwyżej zmarnuję blaszkę ale wyjdzie z nowym "kapeluszem"
|
|
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
taki stylowy kapelusz na pewno będzie zadowolona
))
|
|
|
|
#1943 |
|
Raczkowanie
|
olakola - ogromne gratulacje dla Ciebie!!!!!!!!
Siala - co tu za jakieś straszne historie wypisujesz. Po co ina w ogóle do Was przychodzi? Może kaski pożyczyć...? A tak w ogóle to dopiero Was doczytałam do końca ( biorąc pod uwagę, że kompa włączyłam przed 23.00) to nie jest tak źle, tylko przez to rano nie mogę wstać tylko śpię do południa!!!!! Miałam Wam napisać, że ja tak samo ja Siala, boję się porodu ( tych bóli najbardziej) i gadałam o tym z moim gin na czwartkowej wizycie i obiecał mi dać numer do jakieś położnej, co niby mogę ją sobie umówić na poród (swoją drogą ciekawe ile weżmie kaski???????????) więc dziś zadzwoniłam i umówiłam się z nią na jutro na 16.00 w szpitalu. Ma jutro dyżur i ona i mój gin więc mamy się spotkać i pogadać i coś ustalić. Jestem strasznie ciekawa co mi powie, bo przecież położna najważniejsza przy porodzie, zwłaszcza, że u mnie w szpitalu nie ma zzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Poza tym mam pytanie, bo zaczynam sobie wkręcać, że coś nie tak jest. Czy nadal rosną Wam brzuszki??? Dziś rano postanowiłam znów zmierzyć obwód brzucha i mam tak około 96/97 cm, a dwa tygodnie temu - tez rano- około 98 cm. Nie jestem pewna czy wtedy dokładnie zmierzyłam, bo może było tyle samo, NO CHYBA ZMALEĆ MI NIE MÓGŁ!!!!!!!!! A na pewno mi nie opadł jeszcze, bo przygladałam mu się w związku z tym. |
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co tam ustalisz z ginem i z położną.. miło, że zaproponował jakieś rozwiązanie.. może pogadacie by cię jakoś uspokoić.. może rozpatrza inna możliwość znieczulenia niż zzo. Daj znać koniecznie A brzuś może opaść minimalnie albo dzidzia się inaczej ułoży i już pomiar brzuszka będzie inny. Nie wiem ile przytyłaś ale może być też tak, że dzidzia urosła a warstewka tłuszczyku się zmniejszyła w tym miejscu i też obwód pozostanie bez zmian. Nic się nie martw, jak nie rośnie to nawet chyba lepiej mniej problemu ze skórą.. jak dzidzia zdrowa to tylko się cieszyć ![]() Moja kuzynka np w pierwszej ciąży przytyła 1kg! Ale ona była wieeeelka baba, więc chudła z tłuszczu a dziecko zastępowało swoją wagą tamten ubytek
|
|
|
|
#1945 |
|
Raczkowanie
|
Dam znać jutro po spotkaniu, ale tez pewnie późnym wieczorem....
Niby z dzidzią ok, bo ona rośnie a mój brzuch jak się okazuje nie - choć czuję inaczej, że nadal mnie skóra piecze i jest dziwna pod biustem. Co do wagi to przekroczyłam już 60kg - (dokładnie 61) i mam 9 kg na plusie. Ale mam nadzieję je zrzucić. Wszystkie!!!! Dzięki, że mnie uspokoiłaś. Do jutra, spadam spać!!! P.S. Siala - Może lepiej jakby tz był jutro podczas spotkania z teściową, poza tym powinnaś zatkac uszy i nie słuchać nawet tego co ona będzie wygadywać. Traktuj ją jak powietrze!!! Edytowane przez kolandra Czas edycji: 2010-06-29 o 01:47 |
|
|
|
#1946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam się jak zwykle, odbębniłam wizytę w łazience i zaczęłam rozmyślać o tym, że zostało mi tylko 2,5 tygodnia do CC
A ja mam tyle spraw do załatwienia... Sen poszedł w niepamięć Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ---------- Cytat:
Poważnie - współczuję ... ---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
papeteria jak tam nocka?
![]() olakola to wracaj do sil i czekamy na zdjecia malego Kubusia ![]() Nasza pierwsza dluzsza wyprawa przebiegla idealnie Milena chyba uwielbia jezdzic samochodem i w wozku, bo caly czas spala wiec mama sie obkupila w fajne rzeczy, corcia szczesliwie drzemala, wiec obie zadowolone
|
|
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Czesc wszystkim!!! Wstalam dzis szybciej zeby pooddychac swiezym i chlodnym powietrzem. Bo zaraz bedzie upal.
[QUOTE=Siala_Bala;20332078]Do nas jutro ma przyjechać... teściowa Ha ha ha Dasz rade. Jestes twarda babka. Alguien fajnie, ze mozesz sobie polatac po sklepach z dzidzia. ciekawe jaka bedzie moja.
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, TZ juz pojechal dopracy
Temperatura juz wynosi 20stopni Dzis znow upalny dzionek... HD - a mi zostalo do pierwotnej 22dni, ale jak by co to tydzien ![]() Dzis mamy pelne 36tc i zaczynamy 37tc...wow
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
witam
niestety kiedy cieplo i slonecznie to w sypialni kiepsko sie spi i wczesnie sie budze. leze i czekam az dzieci wstana jesli Marysia bedzie w lepszej formie to jedziemy do mojej mamy i bedzie relaks w ogrodku (5min drogi autem) a jesli nie to do lekarza na kontrole![]() obie babcie siedza obecnie w domu ale zadna nie przyjdzie wziac Agatki na spacer w taka piekna pogode mimo ze maja blisko siala trzymam kciuki zeby sie wizytacja szybko skonczyla ![]() karola jeszcze chwila i bedziesz miala swoje malenswo hd juz niedlugo, i pamietaj zeby choc chwile odpoczac na koniec papeteria jak nocka ![]() a gdzie justynacz? miala miec wczoraj wizyte. ciekawe co u niej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Opuchlizna schodzi po altacecie tylko noga jest sina na maxa i boli, kuleje, ale chodze 
jesli Marysia bedzie w lepszej formie to jedziemy do mojej mamy i bedzie relaks w ogrodku (5min drogi autem) a jesli nie to do lekarza na kontrole