Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-29, 06:57   #3121
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

a moj maz jak mnie wczoraj smarowal balsamem po kapieli, tak smaruje smaruje tak sie patrzy na brzuch, i tak mowi: Jakieee to neisamowite, ze jestes w ciazy

ihihihi myslalam ze padne.

ja sie dzisiaj o 4 obudzilam, fantastycznie. Bez kawy w pracy sie dzis nie obedzie

Kupilam sobie kefirek truskawkowy i sok pomidorowy dzis do roboty
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 07:19   #3122
malgosiak25
Raczkowanie

Hej Dziewczyny ja znów po braku neta weekendowego mam tyyyyle nadrabiania :P

Zważyłam się dziś rano i myślałam , że padne przytyłam prawie 8 kg od początku ciąży, ale gdzie to jest prócz brzucha i piersi ?? Przeciez nie jem dużo ale to tez wina tego, ze od poczatku nie miałam wymiotów itd tylko apetyt :/ ehh będę wygladać jak hipopotam

Miłego dzionka
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 07:19   #3123
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Helllo mamusie

kliwia ja dziś też o 4 rano wstałam wyspana dosłownie jak nigdy

Gustawek gratulacje
bela trzymam mocno kciuki
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 07:29   #3124
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
A jeszcze miałam napisać na temat facetów - coś w tym jest, że niektórzy głupieją jak kobieta jest w ciąży
Ja ostatnio też zupełnie nie mogę się dogadać z tż - staraliśmy się o dzidzię dość długo więc niby się cieszy ale zupełnie nie możemy się ostatnio dogadać - nie kłócimy się niby ale albo się nie odzywamy, albo się odzywamy do siebie "tonem urzędowym", albo "burczymy" na siebie Wnerwia mnie już cała ta sytuacja ale ni jak nie mogę znaleźć rozwiązania - ja bym chętnie wszystko obgadała a tż to taki typ, że zamyka się w sobie i koniec Ech.... mam nadzieję, że niedługo dojdziemy jakoś do porozumienia bo strasznie mnie męczy ta sytuacja
kotek81, u mnie to samo... to wszystko przez te hormony...
Stary 2010-06-29, 08:11   #3125
kropka27
Raczkowanie

Witam dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ja znów po braku neta weekendowego mam tyyyyle nadrabiania :P

Zważyłam się dziś rano i myślałam , że padne przytyłam prawie 8 kg od początku ciąży, ale gdzie to jest prócz brzucha i piersi ?? Przeciez nie jem dużo ale to tez wina tego, ze od poczatku nie miałam wymiotów itd tylko apetyt :/ ehh będę wygladać jak hipopotam

Miłego dzionka
Małgosia spokojnie ja też tyję w oczach a naprawde staram się nie jeść dużo a waga świruje- no coż widocznie taki nasz urok.

Ja wczoraj sie troche zdenerwowalam w pracy i wiecie od rana boli mnie podbrzusze- nie najlepiej sie czuje... Mam nadzieje że mi przejdzie.
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 08:23   #3126
M25
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, martwi mnie jedna sprawa... a mianowicie czasami twardnieje mi brzuch na samym dole... To nie boli, ale martwie się... czy to cos może oznaczać?
Stary 2010-06-29, 08:35   #3127
kliwia
Zakorzenienie

M25 macica Ci sie stawia. trenuje sie. powiedz lekarzowi na nastepnej wizycie jak czesto Ci sie tak dzieje. Ale tonic powaznego.
Stary 2010-06-29, 08:36   #3128
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, martwi mnie jedna sprawa... a mianowicie czasami twardnieje mi brzuch na samym dole... To nie boli, ale martwie się... czy to cos może oznaczać?
M25 ja też tak czasem mam-brzuch zaczyna robić się twardy tak od środka i do boków i tak ciągnie po bokach - tylko u mnie najczęściej pojawia się to jak się bardzo zdenerwuje i jak zaczynam krzyczeć -a jak się uspokoję, poleżę trochę i go masuję to przechodzi -może te nerwy nie podobają się dzidzi i dlatego tak - ale nie wiem - zapytam lekarza jak teraz będę na wizycie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 09:24   #3129
niebieskaa
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim

Od wczoraj mam dziwne kłucia w pochwie, miałam tak sporadycznie kilka razy, ale wczoraj miałam cały dzień co chwile dosłownie, dzisiaj też mam, do tego dziwny ból jakby kości łonowej z prawej strony no i te kłucia jakby mi kto igłę wbijał w pochwie w środku tam. Co to może być bo sie martwię?
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 09:28   #3130
kootekk
Zakorzenienie

dzien dobry mamusie

Gustawek gratuluje córeczki, 500g wow

Bela trzymam kciuki za usg, bedzie dobrze i czekamy na wieści

dzisiaj pierwszys raz co się pożądnie wyspałam aż do 10 spałam zazwyczaj juz przed 8 wstaje

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 09:35   #3131
sanderinka
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
Gustawek
Czesc matki.
U mnie nadchodzi koniec pozycia malzenskiego nie sypiam z Tż od ponad miesiaca albo i lepiej, śpimy w osobnych pokojach i tak juz pozostanie, ale jakas sie zrobilam bardziej pewna swoich decyzji, nawet mi nie zal
ooo ja też

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
Gratuluję zdrowej córy.
Ja też chcę
A na serio zaraz jadę na usg -trzymajcie kciuki.
:kciuk:

zazdroszcze wysypiającym sie bo ja mam problemy z zaśniciem

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 09:44   #3132
endorfina
Raczkowanie

irsin nie martw się, ja też jeszcze nic nie mam, ale myślę, że zrobienie zakupów nie zajmie mi dużo czasu, więc ruszę na podbój sklepów pewnie dopiero we wrześniu

malgosiak25 u mnie też 8 kg do przodu
endorfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 09:54   #3133
Monnikaaa
Raczkowanie

Cytat:
Gustawek
Czesc matki.
U mnie nadchodzi koniec pozycia malzenskiego nie sypiam z Tż od ponad miesiaca albo i lepiej, śpimy w osobnych pokojach i tak juz pozostanie, ale jakas sie zrobilam bardziej pewna swoich decyzji, nawet mi nie zal
Cześć dziewczyny!

U mnie w domu też ciężka atmosfera nie dogadujemy sie a wrecz nie gadamy. Mam takie chwile, że mogłabym wyjść i nie wracać.
Och jak mi ciężko. Pewnie przez hormony częściowo

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Od wczoraj mam dziwne kłucia w pochwie, miałam tak sporadycznie kilka razy, ale wczoraj miałam cały dzień co chwile dosłownie, dzisiaj też mam, do tego dziwny ból jakby kości łonowej z prawej strony no i te kłucia jakby mi kto igłę wbijał w pochwie w środku tam. Co to może być bo sie martwię?
niebieskaa
też tak czasami mam, od wczesnych tygodni ciąży. Kłuje mnie w srodku, może to dlatego, że macica się powiększa..... takie małe skurcze?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Pewnie lekarz przepisze Tobie aspargin na rozluźnienie brzuszka
Monnikaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 09:58   #3134
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Gustawek
Czesc matki.
O, a u mnie wręcz przeciwnie. W pierwszym trymestrze katastrofa, teraz hulaj dusza... Humorek też mi dopisuje od 12 tygodnia, więc wszystko układa się super. Od kiedy brzuszek rośnie mąż częściej mu się przygląda i coraz częściej głaszcze a ja się wtedy czuję bosko... Nie wiem może to reakcja dzidziusia ale od razu robi mi się ciepło i błogo.

Dziś znowu podróż tramwajem z próbką moczu - za każdym razem bezcenne przeżycie. Ciekawe jakie wyniki. No i ciągle nie wiem ile przytyłam, a jem jak wilk. Zważę się pewnie dopiero w piątek na wizycie, kto wie czy Was nie przebiję.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:06   #3135
mamuska003
Raczkowanie

Witajcie laseczki
A mnie dzisiaj nic nie boli. Jeszcze nic
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 10:13   #3136
mallinka
Zadomowienie

Dzień dobry
ja też mam trudności z zasypianiem i często się budzę
Gustawek super że już znasz płeć
Bela za wizytę

i widzę że dalej z TZ nie jest różowo co się z nimi dzieje...

mnie od wczoraj naszło takie uczucie że to chyba będzie chłopak...wcześniej martwiłam się że nic nie czuję ale od wczoraj tak podświadomie wiem zobaczymy czy się sprawdzi

mam dziś ogromnego lenia chyba będę spać pod parasolem...tylko jakiś drinas by sie przydał... chyba sobie truskawy z lodami zmiksuję i parasolkę wsadzę, a co zapraszam do mnie na garden party

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:14   #3137
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monnikaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

niebieskaa
też tak czasami mam, od wczesnych tygodni ciąży. Kłuje mnie w srodku, może to dlatego, że macica się powiększa..... takie małe skurcze?
Takie małe skurcze, nieprzyjemne, raz na jakis czas ja rozumiem ale non stop co chwile taki skurcz do tego bol kosci łonowej przy prawej pachwinie nie wiem czy jest sens jechac do szpitala czy mnie nie wysmieja, ale martwie sie. Jestem teraz w 18tc.
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:32   #3138
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Gustawek
Czesc matki.
Ja tez sie taka zrobilam i jestem pewna,ze to dzieki ciazy.

A klocicie sie?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

U mnie zreszta tez nie najlepiej.
Z TZ sie nie dogaduje.

Mialam dzisiaj robiona glukoze, TZ wczoraj uznal, ze pojdziemy do laboratorium o...11 - malo wazne, ze bylabym o glodzie do 13 prawda?

Wypilam to obrzydlistwo, poszlam do laboratorium , a pani mi mowi,ze krew mi nie leci po wkluciu...

W ogole jakis do dupy dzien, obudzilam sie z placzem.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:35   #3139
kliwia
Zakorzenienie

irsin i Twoj tz wiedzial ze ta glukoza jest na czczo i ze jak wynik bedzie kiepski to nawet 2 godziny trzeba czekac i go powtarzac? moze nie skumal ze to bez jedzenia

A powiedzcie mi jedno
bo to obciazenie glukoza ma sie skierowanie na 50 albo 70 i jak jest 70 to sie dwa razy to pije co nie? Czyli wlasnie 2h trzeba czekac w labie albo w jego okolicy.
No a jesli na 50 gdzie sie pije to po godzinie tylko raz, i wyjdzie wynik do D i czasmai lab podejmuje decyzje o ponownym badaniu za godzine to co? Trzeba leciec do apteki i kupic sobie? Bo ja nie wiem czy u mnie w spzitalu jest apteka, a szpital jest za miastem w lesie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 10:44   #3140
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim Weronisiu, fajnie, że wpadłaś mam nadzieję, że mimo upałów od czasu do czasu wlecisz na wątek masz jakieś plany wakacyjne? jedziecie gdzieś z dziećmi?
Wyjeżdżam 22 lipca na jakieś 2 tygodnie do Polski, więc jakby co, to się nie martwcie
Będę u rodziców i raczej nie będę zaglądać do netu tylko wylegiwać się gdzieś pod drzewkiem, albo obżerać się owocami
Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z peelingiem w ciąży?
Ja używam wszystkich kosmetyków, które używałam wcześniej. Jedynie odstawiłam kwasy i pochodne wit. A czyli retinoidy.
Peelingi, kremy, maseczki używam jak zwykle.
Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Z mężem u mnie na szczęście teraz sielanka
No wreszcie Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Weronisia, przykro mi że słabo się czujesz faktycznie w taką pogodę nie ma co się podgrzewać kompem ale odzywaj się czasem bo się martwimy że taka cisza
No postaram się chociaż raz dziennie zajrzeć i się zameldować, że żyję
Niestety nie znoszę dobrze tych upałów. Pierwszy raz coś takiego mam.
Zawsze lubiłam leżeć i topić się na słonku, a teraz po prostu robi mi się duszno, słabo, ciemno w oczach. No okropnie. Nawet w domu nie ma ulgi, bo w mieszkaniu utrzymuje się temperatura 28-29 stopni . Spać chodzę nago, bo inaczej się nie da zasnąć. Męża i tak nie ma
Taka pogodna parna i gorąca ma się utrzymywać wiele tygodni.
Nie wiem czy w Polsce też jest taka przepowiednia... ale tu się to nazywa dzień 'Siebenschlaefer' i jaki jest ten dzień, takie ma być kolejnych 7 tygodni. Ten dzień był w niedzielę, okropnie upalną, a więc jeśli przepowiednia się spełni, to będę przez następne tygodnie ugotowana

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Weronisia u mas też powoli zaczynają się upały. Dzisiaj jest cieplusio .
Jak jest cieplusio, to jest fajnie, ale nie życzę takich upałów jakie są u mnie
Wiolka śliczny, zgrabny brzuszek

Cytat:
Mam pytanie: nie moge na razie łykać witamin (wymiotuje po nich i czekam co nowy gin na to powie), wiec stawiam na zdrową diete.
No i tu kłaniają sie owoce i warzywa, powiedzcie jakie Wy jecie warzywa teraz w ciąży, jak je przyrządzacie, zeby było zdrowo i roznorodnie??
Ja nie mam pomysłów, zawsze jem do kanapek ale to za mało.
I druga sprawa-jecie rybki? Jak je przyrzadzacie i jak czesto? Wysłałam tż po rybe, bo też za mało rybek jem
Ja jem ryby. Najczęściej jest to tuńczyk w sosie własnym dodany do sałatki, poza tym makrela wędzona na chlebek, albo wędzony pstrąg. Jem też dorsza i łososia pieczone lub smażone.
A warzywa tak jak ktoś tu pisał już: gotowane na parze, podsmażane, surowe.... jak kto lubi.
Może w moich przepisach coś ci zasmakuje. Wejdź na mój 'Smaczny' tam mam chyba kilka przepisów na sałatki warzywne.

Ja dziś znowu mam warzywa na parze, które potem podsmażam z przyprawami na patelni i do tego pierś z kurczaka w przyprawach.

Dziś już znikam. Znowu zaczyna mnie boleć w prawym boku nerka, a muszę zdążyć odpocząć, bo zaraz mam klientkę.

Trzymajcie się mamuśki.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:50   #3141
ranka
Kici kici miau miau

jest 50 albo 75 gramow, zazwyczja na poczatku gin daje skierowanie na 50 g, jak ci zle wyjdzie to robisz za jakis czas, nie od razu , o to chodzi?

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2010-06-29 o 10:51
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:55   #3142
Gustawek
Rozeznanie

dzień dobry ja na chwilke bo czekam na gości. Dziękuję Wszystkim
Kliwia podłączam się do Twojwgo pytania, nie wiem jak to jest z tą glukozą. Dziś robiłam z obciążeniem 75 gramami więc piłam raz, i mialam dwa pobrania: pierwsze na czczo,potem godzinę po wypiciu tego świństwa. A jeszcze będę robić po 24 tc, bo drugi gin prowadzący mi zlecił trochę inne tzn obciążenie 60 g i 120 g.? I nie wiem czy to jednego dnia mi zrobią i dwa razy mam pić i 3 razy się kłuć, czy przez dwa dni się to robi?
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:59   #3143
kliwia
Zakorzenienie

ranka yhm.... ja myslalam ze to jednego dnia robia. yhm........ ale jak mowisz ze innego to luz.

gustawek ja czytalam ze to na 75 to sie dwa razy pobiera krew po godzinie i po 2 yhm.... moze zle zapamietalam.
Stary 2010-06-29, 10:59   #3144
Gustawek
Rozeznanie

A w ogóle to po tym świńswie do tej pory jeszcze mnie mdli. Jak któraś jeszcze nie robiła to radzę wziąć cytrynę dla zmiany smaku, ja nie wziełam, żałuje
Stary 2010-06-29, 11:02   #3145
kliwia
Zakorzenienie

cytryna o obowiazkowo bo tez sie zhaftam od takiej ilosci slodkiego. a w czym to daja, w sensie rozcienczaja to jakos woda, i ile tego jest? szklanka?
Stary 2010-06-29, 11:05   #3146
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
.
gustawek ja czytalam ze to na 75 to sie dwa razy pobiera krew po godzinie i po 2 yhm.... moze zle zapamietalam.
robiłam to dziś i owszem dwa razy pobiearają ale raz na czczo i potem po godzinie od wypicia tych 75 gramów. Ale może są rózne szkoły, nie wiem. Kurde 2 godziny z tym smakiem to nie wytrzymam

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
cytryna o obowiazkowo bo tez sie zhaftam od takiej ilosci slodkiego. a w czym to daja, w sensie rozcienczaja to jakos woda, i ile tego jest? szklanka?
ja dostałam rozpuszczone w kubeczku wody, wypić się jeszcze jakoś dało ale potem mi było niedobrze
Stary 2010-06-29, 11:06   #3147
kliwia
Zakorzenienie

gustawek w wikipedii pisza o 2 pobraniach krwi po spozyciu
Etapy testu:
  1. Pobranie próbki krwi wyjściowej (na czczo) – oznaczenie poziomu glukozy w osoczu krwi.
  2. Obciążenie glukozą: dorośli 75,0g bezwodnej glukozy (dzieci 1,75g na kilogram masy ciała) rozpuszczone w 250-300ml wody – wypić w przeciągu 5 minut.
  3. Po obciążeniu, w trakcie badania (czyli 2 godziny) badany pozostaje w spoczynku, w pozycji siedzącej.
  4. Pobranie drugiej próbki krwi po 120 minutach celem ponownej oceny poziomu glukozy w osoczu krwi.
czyli dobrze kojarzylam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 11:21   #3148
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
ranka yhm.... ja myslalam ze to jednego dnia robia. yhm........ ale jak mowisz ze innego to luz.

ja miałam w szpitalu robioną glukozę, tzw. krzywą cukru i miałam pobraną krew przed wypiciem, godzinę po wypiciu i jakies 2 godziny po wypiciu. dobrze też, jak w pobliżu jest bar to można gorzką herbatę wypić po tym, mi tak w szpitalu doradzili

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 11:25   #3149
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Też doświadczyłam takiego uczucia ale zaledwie 3 razy i trwało to moze z 10 minut . Moja polozna powiedziala ze nie ma sie czym martwic o ile bol nie jest ostry . Jak bedziesz u gina to powiedz mu o tych kłuciach moze da ci nospe na rozkurczenie.

Weronisia a skad pochodzisz w PL ??? Ja teraz wrocilam z PL ale pogoda byla okropna ,zero słoncaTak wiec zycze ci udanej pogody .

Pochwale sie wam ze to własnie w PL kilka dni temu nasze malenstwo zaczelo sie ruszac .

Kliwia czy znasz juz płeć ??

Widze ze robicie to badanie z glukozy ja raczej nie bede tego robic

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 11:26   #3150
kliwia
Zakorzenienie

dobry pomysl z herbata, u mnie jest na pewno automat to chociaz cos takiego sobie zapodam

sysunia na innym watku Ci pisalam ze dopiero w pobiedzialek mam wizyte i moze uda sie poznac plec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości