|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
a moj maz jak mnie wczoraj smarowal balsamem po kapieli, tak smaruje smaruje tak sie patrzy na brzuch, i tak mowi: Jakieee to neisamowite, ze jestes w ciazy
![]() ihihihi myslalam ze padne. ja sie dzisiaj o 4 obudzilam, fantastycznie. Bez kawy w pracy sie dzis nie obedzie ![]() Kupilam sobie kefirek truskawkowy i sok pomidorowy dzis do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Zważyłam się dziś rano i myślałam , że padne ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka ![]()
#3123 |
Rozeznanie
|
Helllo mamusie
kliwia ja dziś też o 4 rano wstałam wyspana dosłownie jak nigdy Gustawek gratulacje bela trzymam mocno kciuki
#3124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3125 | |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Cytat:
Ja wczoraj sie troche zdenerwowalam w pracy i wiecie od rana boli mnie podbrzusze- nie najlepiej sie czuje... Mam nadzieje że mi przejdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, martwi mnie jedna sprawa... a mianowicie czasami twardnieje mi brzuch na samym dole... To nie boli, ale martwie się... czy to cos może oznaczać?
#3127 |
Zakorzenienie
|
M25 macica Ci sie stawia. trenuje sie.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Zadomowienie
|
M25 ja też tak czasem mam-brzuch zaczyna robić się twardy tak od środka i do boków i tak ciągnie po bokach - tylko u mnie najczęściej pojawia się to jak się bardzo zdenerwuje i jak zaczynam krzyczeć -a jak się uspokoję, poleżę trochę i go masuję to przechodzi -może te nerwy nie podobają się dzidzi i dlatego tak - ale nie wiem - zapytam lekarza jak teraz będę na wizycie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
Od wczoraj mam dziwne kłucia w pochwie, miałam tak sporadycznie kilka razy, ale wczoraj miałam cały dzień co chwile dosłownie, dzisiaj też mam, do tego dziwny ból jakby kości łonowej z prawej strony no i te kłucia jakby mi kto igłę wbijał w pochwie w środku tam. Co to może być bo sie martwię? ![]()
#3130 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
![]() Gustawek gratuluje córeczki, 500g ![]() Bela trzymam kciuki za usg, bedzie dobrze i czekamy na wieści dzisiaj pierwszys raz co się pożądnie wyspałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszcze wysypiającym sie bo ja mam problemy z zaśniciem ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Raczkowanie
|
irsin nie martw się, ja też jeszcze nic nie mam, ale myślę, że zrobienie zakupów nie zajmie mi dużo czasu, więc ruszę na podbój sklepów pewnie dopiero we wrześniu
![]() malgosiak25 u mnie też 8 kg do przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w domu też ciężka atmosfera nie dogadujemy sie a wrecz nie gadamy. Mam takie chwile, że mogłabym wyjść i nie wracać. Och jak mi ciężko. Pewnie przez hormony częściowo ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
też tak czasami mam, od wczesnych tygodni ciąży. Kłuje mnie w srodku, może to dlatego, że macica się powiększa..... takie małe skurcze? ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś znowu podróż tramwajem z próbką moczu - za każdym razem bezcenne przeżycie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Raczkowanie
|
Witajcie laseczki
![]() ![]() ![]() A mnie dzisiaj nic nie boli. Jeszcze nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ja też mam trudności z zasypianiem i często się budzę ![]() Gustawek ![]() ![]() Bela ![]() ![]() i widzę że dalej z TZ nie jest różowo ![]() ![]() mnie od wczoraj naszło takie uczucie że to chyba będzie chłopak...wcześniej martwiłam się że nic nie czuję ale od wczoraj tak podświadomie wiem ![]() ![]() mam dziś ogromnego lenia ![]() ![]() ![]() ![]()
#3137 |
Rozeznanie
|
Takie małe skurcze, nieprzyjemne, raz na jakis czas ja rozumiem ale non stop co chwile taki skurcz do tego bol kosci łonowej przy prawej pachwinie nie wiem czy jest sens jechac do szpitala czy mnie nie wysmieja, ale martwie sie. Jestem teraz w 18tc.
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A klocicie sie? ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- U mnie zreszta tez nie najlepiej. Z TZ sie nie dogaduje. Mialam dzisiaj robiona glukoze, TZ wczoraj uznal, ze pojdziemy do laboratorium o...11 - malo wazne, ze bylabym o glodzie do 13 prawda? Wypilam to obrzydlistwo, poszlam do laboratorium , a pani mi mowi,ze krew mi nie leci po wkluciu... W ogole jakis do dupy dzien, obudzilam sie z placzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
irsin i Twoj tz wiedzial ze ta glukoza jest na czczo i ze jak wynik bedzie kiepski to nawet 2 godziny trzeba czekac i go powtarzac? moze nie skumal ze to bez jedzenia
![]() A powiedzcie mi jedno ![]() bo to obciazenie glukoza ma sie skierowanie na 50 albo 70 i jak jest 70 to sie dwa razy to pije co nie? Czyli wlasnie 2h trzeba czekac w labie albo w jego okolicy. No a jesli na 50 gdzie sie pije to po godzinie tylko raz, i wyjdzie wynik do D i czasmai lab podejmuje decyzje o ponownym badaniu za godzine to co? Trzeba leciec do apteki i kupic sobie? Bo ja nie wiem czy u mnie w spzitalu jest apteka, a szpital jest za miastem w lesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę u rodziców i raczej nie będę zaglądać do netu tylko wylegiwać się gdzieś pod drzewkiem, albo obżerać się owocami ![]() Ja używam wszystkich kosmetyków, które używałam wcześniej. Jedynie odstawiłam kwasy i pochodne wit. A czyli retinoidy. Peelingi, kremy, maseczki używam jak zwykle. No wreszcie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niestety nie znoszę dobrze tych upałów. Pierwszy raz coś takiego mam. Zawsze lubiłam leżeć i topić się na słonku, a teraz po prostu robi mi się duszno, słabo, ciemno w oczach. No okropnie. Nawet w domu nie ma ulgi, bo w mieszkaniu utrzymuje się temperatura 28-29 stopni . Spać chodzę nago, bo inaczej się nie da zasnąć. Męża i tak nie ma ![]() Taka pogodna parna i gorąca ma się utrzymywać wiele tygodni. Nie wiem czy w Polsce też jest taka przepowiednia... ale tu się to nazywa dzień 'Siebenschlaefer' i jaki jest ten dzień, takie ma być kolejnych 7 tygodni. Ten dzień był w niedzielę, okropnie upalną, a więc jeśli przepowiednia się spełni, to będę przez następne tygodnie ugotowana ![]() Cytat:
![]() Wiolka śliczny, zgrabny brzuszek ![]() Cytat:
A warzywa tak jak ktoś tu pisał już: gotowane na parze, podsmażane, surowe.... jak kto lubi. Może w moich przepisach coś ci zasmakuje. Wejdź na mój 'Smaczny' tam mam chyba kilka przepisów na sałatki warzywne. Ja dziś znowu mam warzywa na parze, które potem podsmażam z przyprawami na patelni i do tego pierś z kurczaka w przyprawach. Dziś już znikam. Znowu zaczyna mnie boleć w prawym boku nerka, a muszę zdążyć odpocząć, bo zaraz mam klientkę. Trzymajcie się mamuśki. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Kici kici miau miau
|
jest 50 albo 75 gramow, zazwyczja na poczatku gin daje skierowanie na 50 g, jak ci zle wyjdzie to robisz za jakis czas, nie od razu , o to chodzi?
Edytowane przez ranka Czas edycji: 2010-06-29 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() ![]() Kliwia podłączam się do Twojwgo pytania, nie wiem jak to jest z tą glukozą. Dziś robiłam z obciążeniem 75 gramami więc piłam raz, i mialam dwa pobrania: pierwsze na czczo,potem godzinę po wypiciu tego świństwa. A jeszcze będę robić po 24 tc, bo drugi gin prowadzący mi zlecił trochę inne tzn obciążenie 60 g i 120 g.? I nie wiem czy to jednego dnia mi zrobią i dwa razy mam pić i 3 razy się kłuć, czy przez dwa dni się to robi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
ranka yhm.... ja myslalam ze to jednego dnia robia. yhm........ ale jak mowisz ze innego to luz.
![]() gustawek ja czytalam ze to na 75 to sie dwa razy pobiera krew po godzinie i po 2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Rozeznanie
|
A w ogóle to po tym świńswie do tej pory jeszcze mnie mdli. Jak któraś jeszcze nie robiła to radzę wziąć cytrynę dla zmiany smaku, ja nie wziełam, żałuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
cytryna o obowiazkowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ja dostałam rozpuszczone w kubeczku wody, wypić się jeszcze jakoś dało ale potem mi było niedobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
gustawek w wikipedii pisza o 2 pobraniach krwi po spozyciu
![]() Etapy testu:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weronisia a skad pochodzisz w PL ??? Ja teraz wrocilam z PL ale pogoda byla okropna ,zero słonca ![]() Pochwale sie wam ze to własnie w PL kilka dni temu nasze malenstwo zaczelo sie ruszac ![]() Kliwia czy znasz juz płeć ?? Widze ze robicie to badanie z glukozy ja raczej nie bede tego robic ![]()
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
dobry pomysl z herbata, u mnie jest na pewno automat to chociaz cos takiego sobie zapodam
![]() sysunia na innym watku Ci pisalam ze dopiero w pobiedzialek mam wizyte i moze uda sie poznac plec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.