|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
gabisunku ja też dzisiaj myślałam o Lence....
|
|
|
|
#2972 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() frida wposz w wyszukiwarce all i Ci wyskoczy, a termometr to ten: http://www.allegro.pl/item1091447039...sc_wys24h.html Cytat:
a na rozstepy dziewczyny z innego wątku polecają krem PALMARES.. mam zamiar go kupic i wypróbować Cytat:
Poza tym każdy jakos w sufit patrzy i nawet jak stoje w kolejce z Domikiem w wózku do tego mega marudzącym i brzuszkiem juz dobrze widocznym nikt nie zauważa..ot kultura Polaków
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-06-29 o 15:10 |
|||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Było bardzo lajtowo ale stres robi swoje i teraz czuje sie jak przekłuty balonik ![]() Co do pasów to ja zawsze zapinam to już jest po prostu odruch i robię to mimowolnie a pomimo tego że wydaje mi się że brzuch jest już spory (ażs ię boję myśleć co będzie w 9 msc) to jakoś pasy mi nie przeszkadzają
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
no ja takim razie też chwalę moją mamcię, nigdy nie usłyszałam od niej nic złego w ciąży, zawsze tylko mi pomaga jeśli oczywiście chce, moich zakupów dla dziecka nie komentowała a wrecz przeciwnie pytała co fajnego kupiłam, wie że często zle się czuje wiec dzwoni i pyta jak się czuję, żebym się nie przemeczała, że nic na siłe, ja mieszkam w innej miejscowości i po porodzie tak naprawdę będę tutaj sama z TŻ bez żadnej pomocy, do tego mój TŻ nie bedzie mógł wziąć dłuższego urlopu żeby mi pomóc po porodzie i tak pomysłałam o mojej mamie, ale ona pracuje teraz na umowe zlecenie i nie ma płatnego urlopu wiec mysłałam że zostanę sama, a mama mi powiedziała ostatnio że jak bede chciała żeby mi pomogła w pierwszym tygodniu po porodzie to ona weźmie urlop bezpłatny i przyjedzie mi pomóc w tych pierwszych chwilach po narodzinach
![]() normalnie kochana jest
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
ech ale nawijacie
![]() Ilona - super fotki z wyjazdu, aż zazdroszczę trochę ![]() ycnan - no lekarz powiedział, że ptaszka tam nigdzie nie widzi... szukał, ale na razie brak... a tak już się jakoś nastawiłam na chłopca... kobitki też macie coś takiego, że jak zaczynacie iść to strasznie was boli przy robieniu kroku prawą nogą na dole brzucha, po prawej stronie...? kurcze i tak brzucho twardnieje od razu nie wiem co się dzieje... bałam się najpierw, że to wyrostek, ale wtedy bolałoby cały czas...w ogóle nie najlepiej się czuję.. zawroty głowy ciągle mam i cały czas jestem strasznie zmęczona ... i pierwszy raz od kilku miesięcy zrobiło mi się smutno jak TZ wyjeżdżał w trasę... aż się popłakałam jak zamykałam za nim brame w firmie ...
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziwie się Wam trochę że nie chcecie pomocy od swoich mam
wychodzi z tego że tylko ja chce ![]() powiem Wam że po porodzie bedziecie mega zmeczone a nie daj boże bedziecie miały komplikacje i nie bedziecie mogły za dużo się ruszać, mój TŻ nie wezmie takiego długiego urlopu zeby mi pomoc bo ma taką prace że nie dostanie aż tak dużo, bedzie mógl dopiero wiecej wziać zimą więc ja bede od rana do wieczora sama ( TŻ przychodzi koło 20 z pracy a idzie na 7 ) i taka pomoc bliskiej osoby, nawet w zrobieniu zakupów, posprzątaniu czy przygotowaniu jakiegos ciepłego posiłku naprawde Wam się przyda potem będziecie żałowały że tak potraktowałyście swoje mamy i zakazałyście im odwiedzin ![]() a mama napewno nie bedzie nad Wami sterczała i zatruwała Wam życia tylko Wam pomoże żebyście wydobrzały po porodzie Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-06-29 o 16:49 |
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja Ci sie dziwie, ze chcesz pomocy
![]() Ja jeszcze moge zrozumiec, zeby mama wpadla na godzinke, moze 2. Ale to jest czas, ktory juz nigdy wiecej nie powroci. Niezapomniane chwile, pierwsze dni zycia mojego dziecka. Chcialabym ten czas spedzic z TZ i dzieckiem. Nie chce slyszec, ze ona by inaczej polozyla, albo ze moze dziecko znowu jest glodne itp itd. Nie chce "zlotych rad". ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Tak samo bylo jak jeszcze z nia mieszkalam. Przychodzila mi do pokoju i za nic w swiecie nie chciala wyjsc. Kladla sie na lozku i zaczynala gadac. Nawet jak przestawalam sie odzywac do niej, to dalej lezala, a jak prosilam zeby wyszla, to mowila "nie chce mi sie". Wiec juz wiem, ze to bedzie cieeezki czas. |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a też nie chce mi się wierzyć że twoja mama jest tak beszczelna że jak do Ciebie przyjdzie to zostanie tak przez 2 tygodnie, chyba że nie rozumie tego że chcesz odpocząć Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-06-29 o 17:00 |
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się z wami przywitać, bo ostatnio to tylko czytam, a brak czasu na napisanie czegoś
![]() U nas są takie upały i duchota, że praktycznie nie włączam kompa, bo za mocno grzeje, a i bez tego mam w domu ukrop. Źle znoszę te upały i jest mi bardzo słabo, więc dużo leżę. Do niczego innego się nie nadaję. Wczoraj jakimś cudem udało mi się zrobić paznokcie i jeszcze pójść na pasemka. Myślałam, że się rozpłynę. Cytat:
Przy dwójce dzieci nie miałam żadnej pomocy, byłam sama. Przy pierwszym przez tydzień byłam u teściów więc teściowa mi trochę pomogła. Ale byłam po cc i nic nie mogłam robić, a mąż był w szpitalu. Po tygodniu byliśmy już zdani na siebie. A przy drugim dziecku mieszkałam już w Niemczech, daleko od rodziny, więc byłam kompletnie sama. Tym razem powiedziałam mojej mamie, że ma szansę się zrehabilitować i truję jej głowę, żeby przyjechała do mnie w październiku na minimum 2 tygodnie, bo sobie nie poradzę z trójką dzieci
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Rozeznanie
|
Enis
Ja też Cie rozumiem![]() Ja swoją mame tez ściągam z grecji moj maz wyjezdza 23lipca na 3 tyg wroci dopiero `15sierpnia a mama przyjezda 26lipca i zostanie do narodzin Niuni![]() Doradzi mi co i jak Uważam, ze przyda się pomoc a jak wyjdzie w praniu, to nie wiem![]() Aneczka, dziekuje za linka Ilona - super fotki z wyjazdu! Fajnie, ze wszystko się udało ![]()
|
|
#2982 |
|
Rozeznanie
|
Fem- milo cie widziec znowu wsrod nas
Przykro mi ze sie zle czujesz. Trzymaj sie i duzo odpowywaj!Ilonka- swietne zdjecia z Rodos! Zazdroszcze morza i morskiej bryzy, ale sie dzidziolek totlenil. Fajnie, ze wrocilas.Pomi- dziekuje za wsparcie Nika- hemoglobine masz ok, ponoc w ciazy norma dla Hem jest od 11,5 ![]() Shinee- moja mama juz sobie zaklepala 3 tyg urlopu w czasie mojego rozwiazania, mowilam jej ze dobrze ze tak zrobila, choc pierwsze tygodnie naleza tylko do mnie i meza. Pomoc mamy przyda mi sie pozniej jak moj Radek wyjedzie na szkolenie na 2tyg- choc i tak nie wiem czy wczesniej dam rade po tej cesarce. Mama mieszka daleko, ale nie bedzie mi przeszkadzac jak na tydzien wpadnie W koncu to pierwszy WNUK w rodzinie Niuniunia- i jak obrona? do przodu?? na pewno Gratuluje!Dziewczyny bylam w Superpharm i maja fajne przeceny dzidziusiowych rzeczy. Kupilam otulaczek za 25 zlotych, Ziajke na rozstepy w komplecie z kremem na sutki za 13zl, przecenione tez smoczki NUK i duzo fajnych dzidziusiowych kosmetykow. No i bylam u okulisty, oprocz tego ze jestem ciagle slepa (zakropil mi oczy i wygladam jak cpun ) to potwierdzil, ze cesarka ze wzgledu na slaba siatkowke no i wade. Tylko zaswiadczenia mi nie chcial dacA u nas festiwal Malta i lece wieczorem na przedstawienie uliczne o jakims Tyranie we wschodniej wiosce Troche rozrywki sie nalezy!
|
#2983 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nasze mamuśki nie idą z duchem czas mimo posiadania małych (młodych) dzieci... a wagi nie kontroluję, bo nie posiadam takiego urządzenia w domu Ważę się tylko u lekarza co 4 tyg.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wizaż ładował się 5 minut!Cytat:
Trzymam kciuki za Twojego męża Cytat:
ja też chyba kupię Avent.
|
|
|
#2984 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też od dwóch dni się zastanawiam,gdzie ona się podziewa...Mam nadzieje,że wszystko u niej w porządku... Cytat:
|
|
#2985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast mój tż bierze urlop 3 tygodnie żeby z nami być, więc będzie miał mi kto pomóc dom ogarnąć czy skoczyć do sklepu. A co do gotowania to ostatnie czego pragnę to mojej mamy u mnie w domu gotującej cokolwiek... ![]() Cytat:
Ja marzyłam wtedy o tym, żeby ona już pojechała... I taka to była "pomoc". Zresztą ja i mamie i teściowej powiedziałam już kilka razy, że najbardziej się ucieszę, jak mi zostaną z dzieckiem np. na kilka godzin żebym mogła sobie czasem z mężem wyjść do kina czy na spacer we dwoje. I to będzie dla mnie najlepsza pomoc jaką mi mogą zaoferować. A gotowanie, sprzątanie czy co dzienna opieka nad moim dzieckiem niech zostanie dla mnie
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oki ja rozumiem to, każdy ma inną mamę, moja mama raczej się nie wtrąca nigdy i nie mówi mi jak powinnam cos zrobić i wierze w to że jak przyjedzie do mnie na tydzien to nie będzie się aż tak wtracała tylko pozwoli mi sie wykazać może tez dlatego ja chce żeby przyjechała może też bym miała takie zdanie jak Ty gdyby się tak wtrącała ![]() tylko może nie załatwiaj tego z taki drastyczny sposób żeby jej nie było smutno, a żeby zrozumiała ) |
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------- moja mama przyniosła mi dziś spodenki rozmiar 44 (noszę 38) i na siłę kazała mi je założyć... wrrrrrrr Mówię jej, że za duże (przymierzyłam specjalnie, by widziała), a ona na to, że są dobre, bo muszę chronić brzuch (a mam na sobie tunikę)... Więc odpaliłam, że "w ciąży jestem, ale to nie znaczy, że muszę chodzić w worku po kartoflach!"... Chyba (znów) się obraziła
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama też ostatnio chciała mi wcisnąć jakieś spodnie, ale jak zobaczyła w nich jak wyglądam to sama stwierdziła że weźmie sobie je skróci i będzie miała na podwórko
|
|
|
|
|
#2989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja mama czasem tez nie trafi ani w gust ani w rozmiar.Musze sie pochwalic moja mama Mama nigdy sie nie wtraca, nawet nie chce sie czasem pytac specjalnie o cos, zebysmy nie mysleli ze sie wtraca. Choc jak jest o czyms przekonana to powie i juz (to ona mnie przekonywala, ze powinnam mowic mamo do tesciowej). Tesciowa tez jest podobna. Wiem, ze gdyby byla potrzeba to zrobia wszystko zeby pomoc, ale na codzien to zadnego wtracania czy czczego gadania. Na szczescie obie mamy sa spoko i super sie z nimi dogaduje w wiekszosci przypadkow!
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
to ja też pochwalę się mamą
Teoretycznie mam trudniej bo mieszkamy razem w naszym domu, ale dogadujemy się idealnie. Chociaż jest czasami nadopiekuńcza i czasami przesadza, to jednak na dłuższą metę jest niemal idealnie a ja do najłatwiejszych w życiu codziennym ponoć nie należę... I po prostu jak mi coś nie pasi - mówię prosto z mostu... a jak mamy siebie dość to znikamy każda w swojej "strefie" żeby ochłonąć.W każdym razie wiem już, że poproszę ją o pomoc w pierwszych dniach i wiem, że sytuacja "ja wiem lepiej" albo "będzie tak jak chcę" w tym przypadku działać nie będzie. A potem sama powiedziała, że jadą z tatą na długi urlop (3-4 tygodnie), tak gdzieś miesiąc po moim porodzie, bo chcą żebyśmy zobaczyli co to znaczy być rodzicami i co to znaczy małe dziecko Brzmi sensownie. Jedno czego nie chcę - to jakiejkolwiek pomocy/zainteresowania/czegokolwiek od teściowej. Tego nie zniosę...Dzisiaj przyszły ciuszki Rewelka. teraz szukam następnych.A upał koszmarny. Posiedziałam sobie w cieniu na tarasie i odpadłam po dwóch godzinach. Potem prasowanko... Kostki mi spuchły jak diabli... za to moja mama uparła się, że zrobi porządki w ogrodzie... |
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan Nie jesteś jedynym mutantem, ja też na codzień oddycham przeponą
![]() Mylisz się mówiąc, że nie powinna zapinać pasów. Bezpieczeństwo dziecka jest większe, kiedy je zapinasz. kasienka1701 Ja już za chwilę 8 miesiąc, brzuch ogromny, a chodzę zupełnie normalnie Na szczęście, bo nie za bardzo mi się uśmiecha chodzenie jak kaczka ![]() Szczęśliwa Jeśli brzuch Cię nie boli od pasa to zapinaj go. W razie wypadku to naprawdę przydatne ... Nie chcę tu nikogo straszyć, ale trzeba przewidywać. Nie raz już czytałam że wg jakichś tam badań dziecku w łonie matki grozi mniejsze niebezpieczeństwo w razie wypadku jeśli ma zapięty pas, niż gdyby go nie miała. xxSHINeexx Czyli jak jedziesz autobusem (nie będąc w ciąży) a wchodzi babcia o kulach i nie upomina się o miejsce to nie wstajesz? ![]() Ja bym powiedziała w takiej sytuacji mniej delikatnie, że ma przyjechać później Jak będzie miała focha to jej sprawa. W końcu przejdzie ![]() Pomidora Jak najbardziej, trzeba się na kawę umówić ![]() alicia4 Ludzię się oburzają nawet, jak mają jedną nogę przesunąć, a co dopiero, jak będą musieli 5 minut dłużej postać w kolejce Niestety, tacy teraz są.elenka1 Dlatego ja zamierzam nie dopuszczać nikogo do Małej, jeśli ja z nią będę Tzn. jeśli będę z Tż w domu to nie życzę sobie wizyt mamy czy teściowej, chyba że będzie piła kawę i już. Jeśli zacznie mi któraś mówić, że źle coś robię (i nie będzie miała racji) to ją zwyczajnie wyproszę z pokoju Nie dam się zwariować. Będę potrzebować pomocy to o nią poproszę.enis84 Ja tam żałować nie będę Tak jak powiedziałam - będę potrzebowała pomocy to o nią poproszę. Nie chcę, żeby mi ktoś na ręce patrzył jak będę się bała np. pierwszy raz wykąpać małą. Chcę się sama tego nauczyć, niepotrzebny mi karcący wzrok nad głową. Cieszę się, że Twoja mama to taka złota kobieta, ale uwierz, nie każda taka jest i czasem możesz powiedzieć "wyjdź stąd, do cholery!" a one nie wyjdą. Przykre, ale tak bywa. Wizyt takiej mamy też byś nie chciała. Nie mówię, że moja taka jest, ale zdarza się i tak.MisQa Hmm a może to kolka? Ja teraz bardzo często mam kolki i to po dwóch stronach na raz. Klarissa Mam takie samo podejście jak Ty w sprawie pomocy mamy
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
widzę o mamusiach piszecie
moja zawsze mi pomaga jak trzeba... jak były te miesiące co ciągle wymiotowałam to zakupy mi robiła i przychodziła żeby zobaczyć jak się czuję, bo przecież większość tygodnia sama siedzę... teraz ciuszki dla malucha kupuje i też ciągle dzwoni i się pyta jak tam z nami hehe no i jedzonko przynosi często jak TZ-ta nie ma, bo wtedy rzadko gotujęza to teściowa... od początku ciąży zadzwoniła może z 5 razy zapytać jak się czuję teraz ją prawie nic to nie interesuje to jak się dzidek urodzi to też niech nie udaje kochanej babci... powiem jej wtedy, że przez całą ciążę radziłam bez niej to i teraz poradzę ![]() a to moje dzisiejsze foty jutro zaczynamy 25 tydzień ![]() sorki za ciuchy bordowa - heh no właśnie nie kolka... będę musiała z ginem pogadać, ale wizyte mam dopiero 21 lipca.... a co do chodzenia to ja normalnie chodzę jeszcze TZ się smieje, ze całe życie jak modelki chodziłam i nadal mi sie to udaje
Julka http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpx9ipnwxid9w.pngCzas zacząć nowe, lepsze życie... Edytowane przez MisQa Czas edycji: 2010-06-29 o 18:36 |
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do teściowej to moja tak naprawde do mnie nigdy nie dzwoniła ![]() a w ciązy też ani razu bezposrednio, tylko jak zadzwoni do mojego męża to zawsze pyta o mnie ona poprostu taka jest do swoich dzieci też bardzo rzadko dzwoni, nie wiem czemu ale tak ma poza tym to jest oki ale nie chce żeby mi pomogała przy dziecku, bo już kilka razy się z nią przekomarzałam na temat dzieci i wiem że ma całkiem inne zdanie niż ja, dlatego nie zniosłabym jej u mnie domu, ona poprostu nie umie pogodzic sie z tym że ktoś ma inne zdanie na jakiś temat i jak sobie coś wbije do swojej główki to każdy inny mówi źle a ona dobrze i bedzie się kłócić do upadłego a potem i tak wychodzi na to że nie miała racji taka już jest ![]() ale to chyba wszystkie jej wady, poza tym jest oki
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
Jakbym słyszała swoją babcie hihi, Przyniosla mi ktoregos dnia kilka koszul rozmiar XXXL i stwierdzila ze takie w ciazy trzeba nosic bo to nie ma co pokazywac.... jezuuu horor hihi. to nie te czasy ze trzeba sie ukrywac hihi. Ale sie usmialam
![]() Jeśli chodzi o pomoc rodzicow ja na pewno bede mogla na nia liczyc, ale jednak chcem sama sprostac tym wszystkim z meżusiem kazda rada sie przyda, ale dzidzius moj i nie chce sluchac ze to robie nie tak, a to powinnam tak
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa - śliczny brzuchol
![]() Teściowa mieszka blisko (ok.200m), ale rzadko zagląda.. Raczej od wielkiego święta... Interesuje się moim samopoczuciem i pyta, co u nas, ale nie jest natrętna. za to mama mieszka piętro wyżej i dośc często przychodzi na podwórko (mamy mieszkanie od strony podwórka). A w dodatku od czwartku zaczyna urlop (pracuje jako kucharka w przedszkolu - urlop raz w roku, ale kilkutygodniowy) . Jak nie zwariuję w tym czasie, to będzie cud
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
Misqua brzusio śliczny, mój jest chyba o połowę mniejszy a już kończę 26tc.
A co do mamuś i ich pomocy, moja ogólnie jest ok, tylko mamy inne poglądy na wiele spraw i żadna nie chce ustąpić, takie charakterki mamy ![]() Jeśli chodzi o pomoc to mój mężuś załatwił sobie calutki miesiąc wolnego po porodzie w pracy, tzn tacierzyński, urlop okolicznościowy, opieka no i na mnie L4 po cc mu 2 tyg przysługują (ginka obiecała dać całe 2 tyg więc mamy w planach z tż w pierwszym miesiącu sami opiekować się maleństwem,a potem się zobaczy. Pewnie poproszę mamcię, by przyjechała,ale to bardziej w celach towarzyskich ![]() Też od kilku dni zastanawiam się co z Lenką? Pisała,że nieciekawie się czuła i nagle cisza....
|
#2997 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam kochane za miłe słowa co do zdjęć . Właśnie dlatego tam mi się za Wami Tęskniło tu zawsze można usłyszeć super słowa.
Cytat:
Dużo jedzenia dobrego hihih Morze, basen, spacery wycieczki i TZ ciągle dla mnie. Żyć nie umierać. W przyszłą środę TZ so szpitala na operację kolana idzie potem ma miesiąc byc w domku na zwolnieniu o kulach się ma poruszać ale dobrze że to teraz a nie po porodzie Cytat:
Cytat:
A jutro jedziemy do rodziców na 3 dni, I zabiorę już ciuszki dla maluszka mama mi poprała i poprasowała. A ja wreszcie będę mogła kupować to czego mi brakuje Wracamy w piątek a w sobotę na Wesele. Do Gorlic jedziemy choć mi się troszkę nie chce no ale jakoś przeżyje |
|||
|
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
Misqa poprostu pieniusi brzuchol, wogóle wyglądasz kwitnąco
![]() A to ze się popłakałaś jak mężuś wyjeżdzał to akurat dobra wiadomość bo oznacza to ze jest duzooo lepiej![]() Moja mama jest kochana, po śmierci taty bardzo się zbliżyłyśmy do siebie, bardzo się o nią martwię i napewno jak u mnie będzie to nie powiem jej nic przykrego, dobrze ze pracuje takze za długo przesiadywać nie będzie ![]() a w weekendy dam jej na jakiś spacerek wyjść albo wyjdziemy razem potem wypijemy kawkę i jakoś to bedzie a wiem ze jak urodzi jej się wnusia to wtedy mała bedzie dla niej wszystkim i tez napewno dam jej się nią nacieszyć a czasem napewno bedzie wkurzająca... ale damy radęco do teściowej przez 3 msce po porodzie dopóki się nie wprowadzimy do naszego 2 pokojowego mieszkanka będziemy mieszkać u teściów, naszczeście nie mamy wspólnej łazienki i kuchni takze wszystkiego co bede robiła nie będzie widziała, nie wiem jak sie bedzie zachowywała póki co za bardzo się ciążą nie interesuje takze okaże się w praniu
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Pomidora;20342719]
Agamarcio, jeżeli ci u nas wygodniej niż na sierpniówkach, to zapraszamy dzięki że mogę dołączyć ![]() Agnieszka 26l. termin 8.08 przyszła mama Karolinki |
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko moja mama nie jest nachalna i nie uracza mnie cennymi radami, co najwyżej jak się zapytam to mi powie jak to u niej było. Zaplanowała już sobie urlop po moim porodzie i będzie mi pomagać Misqa śliczna piłeczka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

trzeba byo spytać czy według nich wyniki badań zostały sfałszowane, a lekarz kłamał
no co za tekst "kiedyś nie było cukrzycy", kiedyś to nikt tego nie badał i nikt się nie przejmował kobietą w ciąży i dzieckiem 

nie wiem co się dzieje... bałam się najpierw, że to wyrostek, ale wtedy bolałoby cały czas...

W koncu to pierwszy WNUK w rodzinie
) to potwierdzil, ze cesarka ze wzgledu na slaba siatkowke no i wade. Tylko zaswiadczenia mi nie chcial dac

dawno jej nie było
Na szczęście, bo nie za bardzo mi się uśmiecha chodzenie jak kaczka