|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do objetosci to mysle ze to polaczenie protein i tej nowej wcierki, wcierke kupilam przez przypadek i chyba w sklepie zamowili jednorazowo bo wszystko co zamowili (niewiele tego bylo) wykupione Jason Natural, Thin To Thick, Healthy Hair System Description
sklad dam zaraz do skladzika, zapach nie jest zly ale raz sprobowalam zrobic go na dzien (producent zaleca przed spaniem a rano zmyc) i w polaczeniu z kosmetykami stylizacyjnymi katastrofa, mialam wrazenie ze dwa zapachowe psy gryza mi sie na glowe
|
|
#20912 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zawsze mieszałam z wodą i jakimś olejem może oleju za mało było
|
#20913 |
|
Zakorzenienie
|
ja zdecydowanie zapuszczam do naturalnych - dosyc tych przygod z farbowaniem , a wlosy odżyją i przynajmnie będą sie lepiej ukladac
|
#20914 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna część, pozwólcie, że się rozgoszczę
![]() Małgosia cuuudne masz włosy i bardzo podoba mi się Twoje cięcie. Słyszałyście może coś o tym, że wycofują Jantara? W dozie jest już niedostępny, dlatego zrobiłam zapasy mam nadzieje, że zaradzi coś na wypadanie bo dziś wypadło mi już z 40 włosów;/ od ok tygodnia wcieram Jantara codziennie.Nie widziałam też w Rossmannie wygładzającego Yunga, zawsze muszą wycofywać kosmetyki, które polubię, wrrr. Z ostatniego cięcia nie jestem do końca zadowolona, wyszło dziwnie. Prosiłam o wycieniowanie włosów, żeby uzyskać efekt podobny do tego, który ma Małgosia. Jednak chyba zostały za słabo wycieniowane, albo tylko na dole, chyba pójdę na poprawkę Pani fryzjerka za obcięcie mnie i mamy zażyczyła sobie 20 zł, jednak wolałabym zapłacić więcej, ale żeby trochę bardziej się postarała.Nabyłam ostatnio Nivea FC i jestem zadowolona z rezultatów. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- I jeszcze jedno mam pytanko. Wpadł mi w łapki żel łagodzący po opalaniu Ziai, zastanawiam się czy nada się do włosów? Skład: Aqua, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, Allantoin, Retinyl Palmitate, Calcium Gluconate, Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, 2-Bromo-2Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Sodium Hydroxide. |
|
|
|
#20915 |
|
Zadomowienie
|
Uzupełniłam blog z produktami CG - mam tylko pytanie, chyba do Polelavendowe - Czy to jest zdjęcie do maski podanej przez Ciebie w wątku analizowym?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=365 http://www.patandrub.pl/pl/sklep/mas...3.produkt.html Skład mi się nie zgadza, ale żadna inne maska tez nie pasuje. Chyba że jest to maska innej firmy? |
|
|
|
#20916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie z wodą nie pasuje,bo koltuni włosy,źle się rozprowadza.
Natomiast olei naturalnych nie mogę używać. Postawiłam więc na odżywkę jako rozprowadzacz vel bazę. ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez polelavendove Czas edycji: 2010-06-29 o 17:47 |
|
|
|
|
#20917 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cieszę się, że tak uważasz
Tylko, musze przyznać, że takie obcinanie zajmuje trochę czasu - mi zeszło chyba ok. 1,5 godz. Ale dla odświeżenia fryzury - warto. Przy czym fryzjera to jednak, moim zdaniem, nie zastąpi.Cytat:
Czasami się z tym źle czuję, bo ma wrażenia jakbym była rozczochrana i w nieładzie (tego nie widać na zdjęciach, bo jednak zdjęcia robię przed wyjściem gdziekolwiek). Nie wiem, czy to tylko ja tak myślę, czy po prostu osoby, które mnie widzą nie odważą się zwrócić mi uwagę![]() Cytat:
Cytat:
A romans będzie intensywny? Co dokładnie planujesz? (chyba, że już wcześniej pisałaś) Ja w zasadzie myję teraz dość często włosy szamponem, więc też mogłabym zdradzić Tylko nie wiem po co... i nie wiem czym... bo jedyne co mam z silikonami to odzywka pantene pro-v. Cytat:
Fryzjer się sprawdził, ale płaciłam za wizytę 70zł ( ). Myślę, że dzięki dobremu cięciu wtedy - to był marzec - do teraz włosy wyglądają w miarę dobrze, chociaż sporo urosły. Wiem, że cena usługi nie świadczy o fryzjerze, ale mnie jeszcze nikt za 15-20 zł tak naprawdę dobrze nie obciąłTeraz miałam do wyboru albo iśc do takiej fryzjerki, która mnie obetnie za ok. 20 zł, albo samej podciąć włosy i wybrałam to drugie. Ja mam wrażenie, że taka fryzjerka, która umie ciąć jedynie kilka określonych fryzur i raczej nie umie się wykazac kreatywnoscią, to nie poradzi sobie z moimi włosami. |
||||
|
|
|
#20918 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia dziekuje za paczke dzis doszla
![]() mam glupie pytanie ta odzywka b/s tigi, ma takie dziwne opakowanie i wysunelo sie to zeby wydobywac kosmetyk, a jak to teraz schowac?
|
#20919 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jakich odżywek używacie jako bazę do maski miodowej? Ostatnio użyłam Glorii i bardzo mi się rozwodniła. Ciężko było nałożyć ją na włosy i potem wszystko mi ściekało, czego szczerze nie cierpię.
Miodu wzięłam łyżkę na porcję odżywki. |
|
|
|
#20920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20921 |
|
Wtajemniczenie
|
emolientowych, ostatnio była Garnier karite i Biovax do ciemnych włosów.
|
|
|
|
#20922 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciuki
![]() Już po obronie, 5 na dyplomie ![]() Nawet dzis zebralam pochwaly wlosow, pomimo tego,ze mialam je(po wczorajszym wieczornym myciu) upiete, bo po reanimacji byl jeden wielki puch. To usłyszałam,że sa zadbane, blyszczace i wogle piekne od Pani recenzentki ![]() Także dzień mogę zaliczyć do udanych
|
|
|
|
#20923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20924 |
|
Raczkowanie
|
Czy to Wy Dziewczynki wykupilyscie wszystkie odzywki b/s joanna naturia? nigdzie nie ma
bylam juz chyba wszedzie z tej rozpaczy kupilam dzis yes to carrots i mype aloesowa i niezla konspiracje w sklepie uskutecznialam, bo postanowilam do maski sprobowac dodac miod, ale ze jestem na miod uczulona, moj syn tez, a tż miodu nie lubi - to takiego specyfiku u nas brak; udalo mi sie go przemycic, i schowac w szafeczce z odzywkami, hehe ![]() ja jutro mam wazna rozmowe w sprawie pracy, i wloski musze upiac, bez zadnych "wygibasow". Ciekawe czy to sie uda, hmmm... kiedy ten listonosz przyniesie paczke z jantarem, czekam, i czekam.... Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-06-29 o 21:09 |
|
|
|
#20925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20926 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No wiecie co, to się nazywa ironia losu Mam jakieś 10 litrów najróżniejszych odżywek w domu i ani jednej z tych, które podajecie ![]() Mam co prawda Waxa, ale tego starego, pomarańczowego i nawet o nim myślałam, ale on ma już w składzie miód. Chyba spróbuję jeszcze z Kallosem, on taki skromniutki skład ma, trochę tuningu mu się przyda ![]() No to teraz koniec laby, zaczyna się prawdziwe życie ![]() Cytat:
), ale jak patrzę, jakie są zdrowe i lśniące, to mi nawet puch nie przeszkadza Cytat:
|
||||
|
|
|
#20927 |
|
Zakorzenienie
|
to byloby ciekawe, ale nie probowalam, niestety ten polski sklep w dublinie juz nie sprowadza odzywek joanny wiec musialam zrobic zapasik, a ze nie oplaca sie zamawiac 1 czy 2 to zrobilam sobie 2miesieczny zapas na mak, ta z lenem ma zastosowanie do roznych masek, np. z miodem lub eclipta (1-2 lyzki)
(ta z makiem najlepiej mi sie sprawdza do mycia oraz jako ochrona na basenie)
|
#20928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale widzę, że Ty masz dla nich bardzo różnorodne zastosowanie, więc na pewno faktycznie dużo Ci ich schodzi. W kontekście basenu to kiedyś wyniuchałyśmy z Syrenką, że na basen świetna byłaby Naturia mini truskawkowa. Ma wysoko w składzie parafinę i silikony, więc tworzy na włosie solidną warstwę ochronną. Przemyśl przy następnym zamówieniu |
|
|
|
|
#20929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obawiam sie ze nie jestes w stanie mnie pobic w tej kwestii, zajmuje sama lazienke bo na szczescie mamy dwie i ja mam ta wieksza z wanna i cala zajeta, ale i tak sie nie mieszcze a na ziemi nie bede stawiac kosmetykow wiec reszta chwilowo nie w uzytku lezy w szafie w sypialni i zaczyna mi juz ciuchy wypychac Cytat:
|
|
#20930 |
|
BAN stały
|
Jumaatt-polecam Ci wzbogacić Kallosa.
Nie powinien spłynąć z włosów. |
|
|
|
#20931 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie siedze z Garnierem + odzywka z Artiste + miod + niacynamid + kokos.
pozostawie na cala noc, rano splucze i umyje skalp odzywka Pottersa. troche sie boje tego schniecia rano, ale zobaczymy jak bedzie. no i jutro robie ostatnie podejscie z zelem Artiste. jak nie podpasuje, to oddam koledze. a na sprobowanie biore od kolezanki Nivead do lokow i fal moze podpasuje mi bardziej konsystencja kremu, a nie zeli
|
|
#20932 |
|
Zadomowienie
|
Nooo dziewczyny... ja dzisiaj naftta,po tem mycie szamponem, teraz podrasowana Mrs Potter's. Mam nadzieję, że włosy mnie posłuchają choć raz i na jutrzejszej obronie będą ładnie wyglądać.
|
#20933 | ||
|
Rozeznanie
|
Jutro po szkole na boisku?
![]() Cytat:
Widzisz? Same plusy ![]() Cytat:
![]() Czyli to dobry pomysł. Świetnie, bo uwielbiam go ze względu na zapach Wilczex - Niech lok będzie z Tobą!
Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-06-29 o 23:50 |
||
|
|
|
#20934 |
|
Raczkowanie
|
Wilczex trzymam kciuki za obronę, superskręt i udaną fryzurkę
|
|
|
|
#20935 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmin- chciałabym móc się pocieszyć Yes To Carrots...ech...
![]() Na pewno to o wiele lepsze niż Naturia ![]() Jumatt- ja maske miodową od początku robię Kallosem, który świetnie się w tej roli sprawdza Tylko, że proporcje to niestety trochę inne- daję tyle samo miodu, co odżywki- wtedy maska ma bardzo fajną konsystencję i nie spływa z włosów nawet bardzo, bardzo podgrzewana Polecam ![]() A jak zastosujesz to zdaj relację jak efekty! ![]() Natalczak- no gratuluję 5! Mnie niedługo czeka ten cały stres...zarejestrowałam się a wczoraj nawet wniosłam opłatę rekrutacyjną...I nie ma już odwrotu ![]() Hehe ![]() Wilczex- Ty zawsze ładnie wyglądasz A co do obrony- życzę Piąteczki
|
#20936 | ||
|
Zakorzenienie
|
zamiast
moze lepiej skoro i tak po jednych pieniadzach jestesmy droga odzwykomaniaczko Cytat:
Cytat:
|
|
#20937 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na powaznie, to mam nadzieje, ze jej nei wycofuja, albo nie zmieniaja skladu, nawet nie wyprobowalam ani razu jej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
moze cos poszukac innego??? Chcialabym oddzielna lazienke, na razie konspiruje nowe nabytki w szafce, w ktorej trzymam posciel, a stoi strategicznie blisko lazienki, i raczej tz do nie nie zaglada ale sie denerwuje ta rozmowa... co to mi na starosc przyszlo |
||||
|
|
|
#20938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze informacja dla eloe era objetosci trwa, dzisiaj poczulam ze mam swoje 'stare' wlosy z powrotem ![]() i jakos sie nie smucewnioski: poniewaz kompletnie nie mialam pojecia jaki wplyw proteiny maja na moje wlosy od momentu przejscia na CG raczej byly w minimalnym uzyciu, juz w sobote po uzyciu spray proteiny+ceramidy bylo lepiej ale jak Syrenka zauwazyla w tym sprayu nie ma hydrolizowanej proteiny wiec nie maja az tak wielkiej silym, rekonstruktor to wg opinii wielu prawdziwa bomba proteinowa i chyba faktycznie tak jest, najwidoczniej moje wlosy potrzebuja miec systematyczny dowoz protein, zamierzam 1 w tygodniu stosowac rekonstruktor a 1 maske osmo ktora raczej za mocna nie jest aczkolwiek kazdemu ze zniszczonymi wloskami polecilabym dzisiaj bylo mycie odzywka ale zapomnialam ze mam younga od msk (postawilam na poleczce zamiast na wannie zaraz wstawie do analizowego, wg producenta to odzywka i stylizator, moze w weekend wyprobuje solo), potem byl jak zwykle turbanik na 10m, na koniec odrobine KCCC, staram sie nakladac malutko i chyba dobrze mi idzie, aczkolwiek musze nakladac jeszcze mniej ale ogolnie polaczenie butta+KCCC rewelacja (z Knot Today dla mnie porazka)dzisiejsza fotka, jeszcze nie jest super ale ja jestem baaardzo happy, w porownaniu z wczoraj wloski duzo mieksze i przyjemniejsze w dotyku
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-30 o 11:51 |
|||
|
|
|
#20939 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Indios - a nie zauważyłaś, żeby po takiej ilości miodu coś Ci się działo negatywnego z włosami? Coś mi się kiedyś obiło, że miód ze względu na swoje silne właściwości wiązania wody należy stosować z umiarem. Coś na kształt gliceryny. Jak często stosujesz taką maskę pół na pół? |
||
|
|
|
#20940 | ||
|
Zakorzenienie
|
alez jak najbardziej, kulturalnie i z klasa
Cytat:
Cytat:
w roznych proporcjach, same pozytywy, ja raz nawet na noc zostawilam, rano wloski byly mienciutkie i gladziutkie (ale to bylo przed katastrofa z magnesium)
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

). Myślę, że dzięki dobremu cięciu wtedy - to był marzec - do teraz włosy wyglądają w miarę dobrze, chociaż sporo urosły. Wiem, że cena usługi nie świadczy o fryzjerze, ale mnie jeszcze nikt za 15-20 zł tak naprawdę dobrze nie obciął

bylam juz chyba wszedzie
Mam jakieś 10 litrów najróżniejszych odżywek w domu i ani jednej z tych, które podajecie 
), ale jak patrzę, jakie są zdrowe i lśniące, to mi nawet puch nie przeszkadza 
Niech lok będzie z Tobą!

skoro i tak po jednych pieniadzach jestesmy droga odzwykomaniaczko