Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 698 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-29, 14:02   #20911
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Rybiorku kuszą Twoje zdjęcia do zrobienia keratynowego wzmacniacza. Ech,t a objętość... Widac też, że i loki robią się coraz fajniejsze.
fakt, objetosci mi dzisiaj nie brakuje, loki pozostawie bez komentarza, wydaje mi sie ze KCCC sprawuje sie lepiej niz Tigi, choc rekonstruktor tez mogl sie dolozyc, z drugiej strony po myciu i przed stylizacja wygladaly fajnie, miekkie, gladkie, takie falo-loczki, jutro przetestuje teorie

Cytat:
Wktórce pewnie o efektach oddziaływania magnesium sulfate zapomnisz
oby, oby

Cytat:
Edit: Zapomniałabym o moim kagańcu na puchacza.
Dziś reanimowałam włosy mokrymi rękami i Naturą. Na to żel fructis. Nie jest źle
Puchacz został uwiązany
Zobaczymy, czy do wieczora sie zerwie z tej uwięzi
trzymam kciuki

co do objetosci to mysle ze to polaczenie protein i tej nowej wcierki, wcierke kupilam przez przypadek i chyba w sklepie zamowili jednorazowo bo wszystko co zamowili (niewiele tego bylo) wykupione

Jason Natural, Thin To Thick, Healthy Hair System
Description
  • Pure Natural & Organic
  • Biotin + Folic Acid
  • Paraben free
  • Scalp Elixir
Biotin, Panthenol and Plant Proteins help strengthen fine and limp hair.

sklad dam zaraz do skladzika, zapach nie jest zly ale raz sprobowalam zrobic go na dzien (producent zaleca przed spaniem a rano zmyc) i w polaczeniu z kosmetykami stylizacyjnymi katastrofa, mialam wrazenie ze dwa zapachowe psy gryza mi sie na glowe
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:42   #20912
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Najważniejsze chyba,żeby je spłukać i żeby sobie tam nie mieszkały.
Podobno one mogą przesuszać,ale jeżeli zapodane w odżywce lub oleju to raczej w to wątpię.
ja zawsze mieszałam z wodą i jakimś olejem może oleju za mało było

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 16:52   #20913
losek78
Zakorzenienie

ja zdecydowanie zapuszczam do naturalnych - dosyc tych przygod z farbowaniem , a wlosy odżyją i przynajmnie będą sie lepiej ukladac
Stary 2010-06-29, 17:20   #20914
smerf3
Raczkowanie

Kolejna część, pozwólcie, że się rozgoszczę

Małgosia cuuudne masz włosy i bardzo podoba mi się Twoje cięcie.

Słyszałyście może coś o tym, że wycofują Jantara? W dozie jest już niedostępny, dlatego zrobiłam zapasy mam nadzieje, że zaradzi coś na wypadanie bo dziś wypadło mi już z 40 włosów;/ od ok tygodnia wcieram Jantara codziennie.
Nie widziałam też w Rossmannie wygładzającego Yunga, zawsze muszą wycofywać kosmetyki, które polubię, wrrr.

Z ostatniego cięcia nie jestem do końca zadowolona, wyszło dziwnie. Prosiłam o wycieniowanie włosów, żeby uzyskać efekt podobny do tego, który ma Małgosia. Jednak chyba zostały za słabo wycieniowane, albo tylko na dole, chyba pójdę na poprawkę Pani fryzjerka za obcięcie mnie i mamy zażyczyła sobie 20 zł, jednak wolałabym zapłacić więcej, ale żeby trochę bardziej się postarała.

Nabyłam ostatnio Nivea FC i jestem zadowolona z rezultatów.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

I jeszcze jedno mam pytanko.
Wpadł mi w łapki żel łagodzący po opalaniu Ziai, zastanawiam się czy nada się do włosów?

Skład: Aqua, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, Allantoin, Retinyl Palmitate, Calcium Gluconate, Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, 2-Bromo-2Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Sodium Hydroxide.
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 17:38   #20915
malgosia86
Zadomowienie

Uzupełniłam blog z produktami CG - mam tylko pytanie, chyba do Polelavendowe - Czy to jest zdjęcie do maski podanej przez Ciebie w wątku analizowym?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=365

http://www.patandrub.pl/pl/sklep/mas...3.produkt.html

Skład mi się nie zgadza, ale żadna inne maska tez nie pasuje. Chyba że jest to maska innej firmy?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 17:45   #20916
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
ja zawsze mieszałam z wodą i jakimś olejem może oleju za mało było
Mnie z wodą nie pasuje,bo koltuni włosy,źle się rozprowadza.
Natomiast olei naturalnych nie mogę używać.
Postawiłam więc na odżywkę jako rozprowadzacz vel bazę.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Uzupełniłam blog z produktami CG - mam tylko pytanie, chyba do Polelavendowe - Czy to jest zdjęcie do maski podanej przez Ciebie w wątku analizowym?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=365

http://www.patandrub.pl/pl/sklep/mas...3.produkt.html

Skład mi się nie zgadza, ale żadna inne maska tez nie pasuje. Chyba że jest to maska innej firmy?
To dokładnie ta maska.Ja skład przepisałam z opakowania.

Edytowane przez polelavendove
Czas edycji: 2010-06-29 o 17:47
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 18:59   #20917
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
To sporo wyjaśnia. Ale cięcie udane
Cieszę się, że tak uważasz W takim razie to może nie był mój ostatni raz z nożyczkami Tylko, musze przyznać, że takie obcinanie zajmuje trochę czasu - mi zeszło chyba ok. 1,5 godz. Ale dla odświeżenia fryzury - warto. Przy czym fryzjera to jednak, moim zdaniem, nie zastąpi.

Cytat:
Ale to wygląda w ten sposób, że im masz dłuższe, tym piękniejsze Te korkociągi na pierwszych 3 zdjęciach - cudeńko.
Ja mam wrażenie, że im są dłuższe i jest im więcej, tym mniej nad mini panuję.
Czasami się z tym źle czuję, bo ma wrażenia jakbym była rozczochrana i w nieładzie (tego nie widać na zdjęciach, bo jednak zdjęcia robię przed wyjściem gdziekolwiek). Nie wiem, czy to tylko ja tak myślę, czy po prostu osoby, które mnie widzą nie odważą się zwrócić mi uwagę

Cytat:
Nie widzisz różnicy? Ja widzę ogromną różnicę
To w takim razie trzy pierwsze zdjęcia powędrują do Dziennika.

Cytat:
Widziałam długoterminową w TVN i zapowiadano ponad 30 stopni, więc postawiłam na emolienty i silikon.
Z tym drugim panem zamierzam dłużej poromansować
Ciekawe
A romans będzie intensywny?
Co dokładnie planujesz? (chyba, że już wcześniej pisałaś)
Ja w zasadzie myję teraz dość często włosy szamponem, więc też mogłabym zdradzić
Tylko nie wiem po co... i nie wiem czym... bo jedyne co mam z silikonami to odzywka pantene pro-v.

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Małgosia cuuudne masz włosy i bardzo podoba mi się Twoje cięcie

Cytat:
Z ostatniego cięcia nie jestem do końca zadowolona, wyszło dziwnie. Prosiłam o wycieniowanie włosów, żeby uzyskać efekt podobny do tego, który ma Małgosia. Jednak chyba zostały za słabo wycieniowane, albo tylko na dole, chyba pójdę na poprawkę Pani fryzjerka za obcięcie mnie i mamy zażyczyła sobie 20 zł, jednak wolałabym zapłacić więcej, ale żeby trochę bardziej się postarała.
Ja swoje ostatnie cięcie opisałam w wątku z fryzjerami i chyba pod koniec trzeciej części wątku pielęgnacyjnego. Tam możesz dokładniej poczytać o cięciu.
Fryzjer się sprawdził, ale płaciłam za wizytę 70zł (). Myślę, że dzięki dobremu cięciu wtedy - to był marzec - do teraz włosy wyglądają w miarę dobrze, chociaż sporo urosły. Wiem, że cena usługi nie świadczy o fryzjerze, ale mnie jeszcze nikt za 15-20 zł tak naprawdę dobrze nie obciął Mam po prostu takie doświadczenia.

Teraz miałam do wyboru albo iśc do takiej fryzjerki, która mnie obetnie za ok. 20 zł, albo samej podciąć włosy i wybrałam to drugie. Ja mam wrażenie, że taka fryzjerka, która umie ciąć jedynie kilka określonych fryzur i raczej nie umie się wykazac kreatywnoscią, to nie poradzi sobie z moimi włosami.

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
To dokładnie ta maska.Ja skład przepisałam z opakowania.
Dziękuje za informację

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 19:14   #20918
Mariolcia =P
Zakorzenienie

kropcia dziekuje za paczke dzis doszla
mam glupie pytanie ta odzywka b/s tigi, ma takie dziwne opakowanie i wysunelo sie to zeby wydobywac kosmetyk, a jak to teraz schowac?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 19:43   #20919
jumaatt
Rozeznanie

Dziewczyny, jakich odżywek używacie jako bazę do maski miodowej? Ostatnio użyłam Glorii i bardzo mi się rozwodniła. Ciężko było nałożyć ją na włosy i potem wszystko mi ściekało, czego szczerze nie cierpię.
Miodu wzięłam łyżkę na porcję odżywki.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 19:49   #20920
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakich odżywek używacie jako bazę do maski miodowej? Ostatnio użyłam Glorii i bardzo mi się rozwodniła. Ciężko było nałożyć ją na włosy i potem wszystko mi ściekało, czego szczerze nie cierpię.
ja uzywam zielona umberto giannini albo joanna b/s len i rumianek, potem czepek i gicio
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-29, 19:52   #20921
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
emolientowych, ostatnio była Garnier karite i Biovax do ciemnych włosów.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 20:21   #20922
natalczak
Zadomowienie

Dziękuję za kciuki
Już po obronie, 5 na dyplomie

Nawet dzis zebralam pochwaly wlosow, pomimo tego,ze mialam je(po wczorajszym wieczornym myciu) upiete, bo po reanimacji byl jeden wielki puch.
To usłyszałam,że sa zadbane, blyszczace i wogle piekne od Pani recenzentki
Także dzień mogę zaliczyć do udanych
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 20:46   #20923
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki

Nawet dzis zebralam pochwaly wlosow, pomimo tego,ze mialam je(po wczorajszym wieczornym myciu) upiete, bo po reanimacji byl jeden wielki puch.
Gratulacje!
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 21:06   #20924
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Czy to Wy Dziewczynki wykupilyscie wszystkie odzywki b/s joanna naturia? nigdzie nie ma bylam juz chyba wszedzie

z tej rozpaczy kupilam dzis yes to carrots i mype aloesowa
i niezla konspiracje w sklepie uskutecznialam, bo postanowilam do maski sprobowac dodac miod, ale ze jestem na miod uczulona, moj syn tez, a tż miodu nie lubi - to takiego specyfiku u nas brak;
udalo mi sie go przemycic, i schowac w szafeczce z odzywkami, hehe

ja jutro mam wazna rozmowe w sprawie pracy, i wloski musze upiac, bez zadnych "wygibasow". Ciekawe czy to sie uda, hmmm...

kiedy ten listonosz przyniesie paczke z jantarem, czekam, i czekam....

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-06-29 o 21:09
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 21:28   #20925
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Czy to Wy Dziewczynki wykupilyscie wszystkie odzywki b/s joanna naturia? nigdzie nie ma bylam juz chyba wszedzie

z tej rozpaczy kupilam dzis yes to carrots i mype aloesowa
i niezla konspiracje w sklepie uskutecznialam, bo postanowilam do maski sprobowac dodac miod, ale ze jestem na miod uczulona, moj syn tez, a tż miodu nie lubi - to takiego specyfiku u nas brak;
udalo mi sie go przemycic, i schowac w szafeczce z odzywkami, hehe

ja jutro mam wazna rozmowe w sprawie pracy, i wloski musze upiac, bez zadnych "wygibasow". Ciekawe czy to sie uda, hmmm...

kiedy ten listonosz przyniesie paczke z jantarem, czekam, i czekam....
no wszystkich to moze nie, moja trzecia paczuszka dzisiaj doszla z 8 joannami mak&bawelna oraz 3 miod&cytryna
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-29, 21:49   #20926
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
ja uzywam zielona umberto giannini albo joanna b/s len i rumianek, potem czepek i gicio
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
emolientowych, ostatnio była Garnier karite i Biovax do ciemnych włosów.

No wiecie co, to się nazywa ironia losu Mam jakieś 10 litrów najróżniejszych odżywek w domu i ani jednej z tych, które podajecie
Mam co prawda Waxa, ale tego starego, pomarańczowego i nawet o nim myślałam, ale on ma już w składzie miód.
Chyba spróbuję jeszcze z Kallosem, on taki skromniutki skład ma, trochę tuningu mu się przyda

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki
No to teraz koniec laby, zaczyna się prawdziwe życie

Cytat:
Wiesz co, ja mam podobne odczucia w stosunku do moich. Wiecznie walczę z puchem i skręt też nie ten, jaki bym chciała (ale cicho, nie mówcie Eloe, bo się wkurza, jak narzekam na włosy ), ale jak patrzę, jakie są zdrowe i lśniące, to mi nawet puch nie przeszkadza

Cytat:
moja trzecia paczuszka dzisiaj doszla z 8 joannami mak&bawelna oraz 3 miod&cytryna
Rybiorku, czy Ty się kąpiesz w tych odżywkach?
Stary 2010-06-29, 22:04   #20927
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku, czy Ty się kąpiesz w tych odżywkach?
to byloby ciekawe, ale nie probowalam, niestety ten polski sklep w dublinie juz nie sprowadza odzywek joanny wiec musialam zrobic zapasik, a ze nie oplaca sie zamawiac 1 czy 2 to zrobilam sobie 2miesieczny zapas na mak, ta z lenem ma zastosowanie do roznych masek, np. z miodem lub eclipta (1-2 lyzki) (ta z makiem najlepiej mi sie sprawdza do mycia oraz jako ochrona na basenie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-29, 22:17   #20928
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
to byloby ciekawe, ale nie probowalam, niestety ten polski sklep w dublinie juz nie sprowadza odzywek joanny wiec musialam zrobic zapasik, a ze nie oplaca sie zamawiac 1 czy 2 to zrobilam sobie 2miesieczny zapas na mak, ta z lenem ma zastosowanie do roznych masek, np. z miodem lub eclipta (1-2 lyzki) (ta z makiem najlepiej mi sie sprawdza do mycia oraz jako ochrona na basenie)
Nie musisz się tłumaczyć , ja też jestem odżywkoholiczką, ale odżywek b/s to nigdy tyle nie kupowałam
Ale widzę, że Ty masz dla nich bardzo różnorodne zastosowanie, więc na pewno faktycznie dużo Ci ich schodzi.
W kontekście basenu to kiedyś wyniuchałyśmy z Syrenką, że na basen świetna byłaby Naturia mini truskawkowa. Ma wysoko w składzie parafinę i silikony, więc tworzy na włosie solidną warstwę ochronną. Przemyśl przy następnym zamówieniu
Stary 2010-06-29, 22:24   #20929
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musisz się tłumaczyć , ja też jestem odżywkoholiczką, ale odżywek b/s to nigdy tyle nie kupowałam
Ale widzę, że Ty masz dla nich bardzo różnorodne zastosowanie, więc na pewno faktycznie dużo Ci ich schodzi.
obawiam sie ze nie jestes w stanie mnie pobic w tej kwestii, zajmuje sama lazienke bo na szczescie mamy dwie i ja mam ta wieksza z wanna i cala zajeta, ale i tak sie nie mieszcze a na ziemi nie bede stawiac kosmetykow wiec reszta chwilowo nie w uzytku lezy w szafie w sypialni i zaczyna mi juz ciuchy wypychac a malzonek co wejdzie do mojej lazienki to stoi przez chwilke, patrzy i mruczy pod nosem 'znow cos przybylo...'
Cytat:
W kontekście basenu to kiedyś wyniuchałyśmy z Syrenką, że na basen świetna byłaby Naturia mini truskawkowa. Ma wysoko w składzie parafinę i silikony, więc tworzy na włosie solidną warstwę ochronną. Przemyśl przy następnym zamówieniu
dziekuje za rade przy nastepnym zamowieniu pewnie wezme na sprobowanie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-29, 22:51   #20930
msk3
BAN stały

Jumaatt-polecam Ci wzbogacić Kallosa.
Nie powinien spłynąć z włosów.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 23:45   #20931
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

ja wlasnie siedze z Garnierem + odzywka z Artiste + miod + niacynamid + kokos.
pozostawie na cala noc, rano splucze i umyje skalp odzywka Pottersa. troche sie boje tego schniecia rano, ale zobaczymy jak bedzie.
no i jutro robie ostatnie podejscie z zelem Artiste. jak nie podpasuje, to oddam koledze. a na sprobowanie biore od kolezanki Nivead do lokow i fal moze podpasuje mi bardziej konsystencja kremu, a nie zeli
Stary 2010-06-29, 23:48   #20932
wilczex
Zadomowienie

Nooo dziewczyny... ja dzisiaj naftta,po tem mycie szamponem, teraz podrasowana Mrs Potter's. Mam nadzieję, że włosy mnie posłuchają choć raz i na jutrzejszej obronie będą ładnie wyglądać.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 23:49   #20933
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
obawiam sie ze nie jestes w stanie mnie pobic w tej kwestii,
Jutro po szkole na boisku?
Cytat:
zajmuje sama lazienke bo na szczescie mamy dwie i ja mam ta wieksza z wanna i cala zajeta, ale i tak sie nie mieszcze a na ziemi nie bede stawiac kosmetykow wiec reszta chwilowo nie w uzytku lezy w szafie w sypialni i zaczyna mi juz ciuchy wypychac
Nic się nie martw, Twoja kolekcja działa na inne odżywkomaniaczki bardzo uspokajająco. Wiemy, że jest ktoś, kto ma tyle samo albo jeszcze więcej niż my Poza tym możesz składać relację z nowości i tym samym ułatwiać innym kręconowłosym odżywkowe decyzje
Widzisz? Same plusy
Cytat:
a malzonek co wejdzie do mojej lazienki to stoi przez chwilke, patrzy i mruczy pod nosem 'znow cos przybylo...'
Proponuję powiesić na drzwiach tabliczkę: only for curls junkies

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Jumaatt-polecam Ci wzbogacić Kallosa.
Nie powinien spłynąć z włosów.
Czyli to dobry pomysł. Świetnie, bo uwielbiam go ze względu na zapach , ale sam składem nie powala. A tak to doskonałe rozwiązanie.

Wilczex - Niech lok będzie z Tobą!

Edytowane przez jumaatt
Czas edycji: 2010-06-29 o 23:50
Stary 2010-06-30, 00:52   #20934
smerf3
Raczkowanie

Wilczex trzymam kciuki za obronę, superskręt i udaną fryzurkę
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 07:13   #20935
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Yasmin- chciałabym móc się pocieszyć Yes To Carrots...ech...
Na pewno to o wiele lepsze niż Naturia

Jumatt-
ja maske miodową od początku robię Kallosem, który świetnie się w tej roli sprawdza Tylko, że proporcje to niestety trochę inne- daję tyle samo miodu, co odżywki- wtedy maska ma bardzo fajną konsystencję i nie spływa z włosów nawet bardzo, bardzo podgrzewana Polecam
A jak zastosujesz to zdaj relację jak efekty!

Natalczak- no gratuluję 5! Mnie niedługo czeka ten cały stres...zarejestrowałam się a wczoraj nawet wniosłam opłatę rekrutacyjną...I nie ma już odwrotu
Hehe

Wilczex- Ty zawsze ładnie wyglądasz
A co do obrony- życzę Piąteczki

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 08:46   #20936
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro po szkole na boisku?
zamiast moze lepiej skoro i tak po jednych pieniadzach jestesmy droga odzwykomaniaczko

Cytat:
Nic się nie martw, Twoja kolekcja działa na inne odżywkomaniaczki bardzo uspokajająco. Wiemy, że jest ktoś, kto ma tyle samo albo jeszcze więcej niż my Poza tym możesz składać relację z nowości i tym samym ułatwiać innym kręconowłosym odżywkowe decyzje
Widzisz? Same plusy
no to mnie uspokoilas i natchnelas do dalszych zakupow
Cytat:
Proponuję powiesić na drzwiach tabliczkę: only for curls junkies
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-30, 09:00   #20937
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
no wszystkich to moze nie, moja trzecia paczuszka dzisiaj doszla z 8 joannami mak&bawelna oraz 3 miod&cytryna
to wiele tlumaczy, ze nie moge kupic naturii, jesli kazda w Was ma takei zapasy...
ale na powaznie, to mam nadzieje, ze jej nei wycofuja, albo nie zmieniaja skladu, nawet nie wyprobowalam ani razu jej.

Cytat:
zadam glupie pytanie, ale co z ta odzwyka robic? nalozyc pod czepek przed wyjasciem na basen b/s?

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że włosy mnie posłuchają choć raz i na jutrzejszej obronie będą ładnie wyglądać.
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Yasmin- chciałabym móc się pocieszyć Yes To Carrots...ech...
Na pewno to o wiele lepsze niż Naturia
nie narzekam, tylko ciagle nie mam odzywki b/s oprocz tej z apteczki babuni. a do YTC to na razie modly uwielbienia odprawiam - za sam fat bycia w moim posiadaniu

moze cos poszukac innego???

Chcialabym oddzielna lazienke, na razie konspiruje nowe nabytki w szafce, w ktorej trzymam posciel, a stoi strategicznie blisko lazienki, i raczej tz do nie nie zaglada

ale sie denerwuje ta rozmowa... co to mi na starosc przyszlo
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:17   #20938
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
to wiele tlumaczy, ze nie moge kupic naturii, jesli kazda w Was ma takei zapasy...
ale na powaznie, to mam nadzieje, ze jej nei wycofuja, albo nie zmieniaja skladu, nawet nie wyprobowalam ani razu jej.
moge zapewnic ze jest identyczna, i sklad i opakowanie, raczej te sklepy co odwiedzasz jej nie zamawiaja

Cytat:
zadam glupie pytanie, ale co z ta odzwyka robic? nalozyc pod czepek przed wyjasciem na basen b/s?
dokladnie, zanim wejde bo basenu mocze wlosy pod prysznicem, potem nakladam joanne, czepek i do basenu

Cytat:
ale sie denerwuje ta rozmowa... co to mi na starosc przyszlo

jeszcze informacja dla eloe era objetosci trwa, dzisiaj poczulam ze mam swoje 'stare' wlosy z powrotem i jakos sie nie smuce
wnioski: poniewaz kompletnie nie mialam pojecia jaki wplyw proteiny maja na moje wlosy od momentu przejscia na CG raczej byly w minimalnym uzyciu, juz w sobote po uzyciu spray proteiny+ceramidy bylo lepiej ale jak Syrenka zauwazyla w tym sprayu nie ma hydrolizowanej proteiny wiec nie maja az tak wielkiej silym, rekonstruktor to wg opinii wielu prawdziwa bomba proteinowa i chyba faktycznie tak jest, najwidoczniej moje wlosy potrzebuja miec systematyczny dowoz protein, zamierzam 1 w tygodniu stosowac rekonstruktor a 1 maske osmo ktora raczej za mocna nie jest aczkolwiek kazdemu ze zniszczonymi wloskami polecilabym

dzisiaj bylo mycie odzywka ale zapomnialam ze mam younga od msk (postawilam na poleczce zamiast na wannie) i uzylam joanny b/s mak i bawelna, potem odzywka z avocado ktora trzymalam na wlosach 10m (az zakonczylam czynnosci prysznicowo-recznikowo-smarowaniowe reszty), wg Curly Suzy jesli wlosy wymagaja nawilzenia teraz czas na maske wiec byla Hibiscus&Banana Deep Fix CJ, dzisiaj byl eksperyment jako odzywki b/s uzylam Hibiskus&Banana Honey Butta CJ (ma pq-7 ale i tak mnie to nie odstraszylo zaraz wstawie do analizowego, wg producenta to odzywka i stylizator, moze w weekend wyprobuje solo), potem byl jak zwykle turbanik na 10m, na koniec odrobine KCCC, staram sie nakladac malutko i chyba dobrze mi idzie, aczkolwiek musze nakladac jeszcze mniej ale ogolnie polaczenie butta+KCCC rewelacja (z Knot Today dla mnie porazka)

dzisiejsza fotka, jeszcze nie jest super ale ja jestem baaardzo happy, w porownaniu z wczoraj wloski duzo mieksze i przyjemniejsze w dotyku
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-30 o 11:51
Stary 2010-06-30, 12:36   #20939
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
zamiast moze lepiej skoro i tak po jednych pieniadzach jestesmy droga odzwykomaniaczko
Jestem na tak, proponuję jednak wersję ekskluzywną:

Cytat:
ale na powaznie, to mam nadzieje, ze jej nei wycofuja, albo nie zmieniaja skladu, nawet nie wyprobowalam ani razu jej
Powiem Ci, że nie wiem dlaczego, ale te Naturie są w ogóle jakoś ciężko dostępne. We Wrocławiu również nigdy nie mogę się na nie natknąć

Indios - a nie zauważyłaś, żeby po takiej ilości miodu coś Ci się działo negatywnego z włosami? Coś mi się kiedyś obiło, że miód ze względu na swoje silne właściwości wiązania wody należy stosować z umiarem. Coś na kształt gliceryny. Jak często stosujesz taką maskę pół na pół?
Stary 2010-06-30, 12:46   #20940
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na tak, proponuję jednak wersję ekskluzywną:
alez jak najbardziej, kulturalnie i z klasa

Cytat:
Powiem Ci, że nie wiem dlaczego, ale te Naturie są w ogóle jakoś ciężko dostępne. We Wrocławiu również nigdy nie mogę się na nie natknąć
powaznie? znaczy ze nie kupie jak przylece do Polski? hm....

Cytat:
Indios - a nie zauważyłaś, żeby po takiej ilości miodu coś Ci się działo negatywnego z włosami? Coś mi się kiedyś obiło, że miód ze względu na swoje silne właściwości wiązania wody należy stosować z umiarem. Coś na kształt gliceryny. Jak często stosujesz taką maskę pół na pół?
z tego co wiem wieksza czesc forum szaleje z miodem w roznych proporcjach, same pozytywy, ja raz nawet na noc zostawilam, rano wloski byly mienciutkie i gladziutkie (ale to bylo przed katastrofa z magnesium)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości