|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
to trochę reakcja na wyrost, przy tym mocno nieprzyjemna. Nie zauważyłam tez, by ktokolwiek inny miał problem ze zrozumieniem tego, o co mi chodzi. Masz gorszy dzień, że chcesz sie ścinać? Mi już widać brzuszek, choć nie jestem pewna czy to już maluch, czy jeszcze wzdęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny tu macie fajna stronkę. ja w poprzedneij ciazy tez z niej korzystalam, warto zapisac sie na ten kurs o ciazy i ogolnie stronka jest bardzo czytelna, zawiera wiele informacji. ja juz dostalam pierwsza lekcje, trzeba troche poczekac na info biezace bo to sie powinno zapisac juz w piwrwszym tygodniu. warto zajrzec : http://www.zapytajpolozna.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wróciłam od gina...wszystko jest w porządku, jestem w 8 tc
![]() Mam lekkie tyłozgięcie macicy, to chyba nie utrudni porodu, co??
#1685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak tam Wasze humorki? mnie sie marzy wyjazd nad morze, a do urlopu jeszcze daleko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
my w ty roku chyba nie wybierzemy się na dłuższe wakacje, po pierwsze Tż w sezonie nie dostanie urlopu (miał więc już w maju), po drugie: w listopadzie odbieramy mieszkanie i musimy mocno oszczędzac...ale chyba w sierpniu wybierzemy się na parę dni do Czech, do kuzynki i skoczymy zwiedzic Pragę (wreszcie!)
#1687 |
Zakorzenienie
|
kma wdzisz wszystko ok.
zrobilam dzis foto mojego meeega wzdetego brzucha. taki mailam z mala w okolicach 6 m-ca ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
gosiaczek071 cudowny brzuchol! ja mam narazie dwie fałdki.. z czego jedna to ciężko zapracowana (wicecie.. czekolada i te sprawy) a druga to wzdęcia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
podejrzewam, ze u mnie to tez kwestia wzdec i tluczczu ale wyglada jak ciazowy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dziękujemy za kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() KMA- super że wszystko w porządku u Was ![]() Supernovaja - znam ten ból ![]() ![]() JeSuisUnPapillon - OMG!!! rewelacja!!! nawet nie wiedziałam że takie bajery można w lumpku znaleść!!! Muszę si e też przelecieć po kilku chociaż do tej pory poza pluszakami nigdy nie widziałam u nas takich akcesoriów. Ja z ciuszkami i resztą też się jeszcze wstrzymuje. Na razie poluje na allegor na jakieś ciuchy dla mnie bo nie mieszcze sie w rybaczki żadne. Myślałam o tym pasie ciążowym czy któras z Was ma lub miała takie coś i jak sie sprawowało?? Brzuszki śliczne!!! Mój obstawiam na razie głównie tłuszczykowo-wzdęciowy ![]()
"Noszę twe serce z sobą (nosze je w moim sercu) nigdy sie z nim nie rozstaję (gdzie idę Ty idziesz ze mną; cokolwiek robię samotnie jest twoim dziełem, kochanie)" Patrycja ![]() ['] Edytowane przez achaia Czas edycji: 2010-06-29 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
oglądałam właśnie pościel do łóżeczka i wózka. Miodzio
![]()
![]() |
#1693 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
umieram z głodu-zjadłam kolację:-(
![]() |
#1695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tylozgiecia macicy - ja tez mam, ale to podobno zaden problem - bo na pocz. ciazy macica sie "prostuje" i nie wplywa ta "wada" w zaden sposob na porod. Tu mozesz poczytac wiecej: http://www.feminatal.pl/porady_eksperta.html?kat=3
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
|
Też chcę usg 4D
![]() U mnie się zaczął 8 tydzień i tylko w sumie raz miałam mdłości...dzięki Bogu że tylko raz a nie więcej ... i to na sam zapach buraczków - ale cały dzien mnie trzymało. Dzisiaj jak głupia się narobiłam pierogów...bo miałam ochotę. Stałam jak głupek w kuchni i wałkowałam, zrobiłam całkiem sporo - no i co ? jak już je zrobiłam to zjadłam sztuk 4 i uznałam że starczy mi na pół roku (przy czym zrobiłam ich grubo ponad 100) !!!!!!!!!WRRRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRRRRR
#1697 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny, a ja dziś kończę 11 tydzień
![]() Chyba jednak troszkę brzuszek widać bo wszyscy mówią że mam już fajny, ale zdjęcia ciągle nie mam, bo mój TŻ się obija i nie chce mu się fotografować. (oj, wkurzył się że tak piszę ![]() Dziś mdłości odrobinę lepiej, ale mnie ból głowy złapał - chyba coś nie tak z ciśnieniem, bo widzę, że parę z Was ma to samo... Co do ubrań - dziś stwierdziłam że zostały mi już tylko jedne dobre (bo wczesniej za duże) fioletowe długie spodnie i na tym koniec więc mam nadzieję że będzie gorąco, bo inaczej będę siedzieć w domu ![]() Ja tez chcę już zbierać rzeczy dla maluszka, ale u mnie w lumpkach nic dla dzieci nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
Ale miałam sen!
Okazało się że chyba odeszły mi wody więc TŻ zawiózł mnie do szpitala - ale nie tego co chciałam, no ale stwierdził że trzeba szybko reagować a tam za daleko do tego mojego. Walnęli mnie na wyrko i kazali czekać - rozwarcie 8cm i wpadła niemiła lekarka, powiedziała że mam jej napisać wierszyk bo ona potrzebuje jakiś a mi się nudzi i tak to jak jej wymyślę to będę miała fory. Ja powiedziałam że nie umiem pisać wierszy to się wściekła i wyszła. Potem pielęgniarzowi kazała powiedzieć by mnie spakował i wyprowadził. To TŻ mnie zabrał do domu. W domu siedzimy na drugi dzień i okazało się że znów źle się czuję, kręgosłup, brzuch boli...aż czuję jakby wszystko pękało we mnie, więc TŻ znów mnie tam wiezie...inna lekarka na dyżurze ale też niemiła. Po godzinie leżenia - mama wpada do szpitala, potem koleznaki z liceum i podstawówki ...potem ktoś ze studiów - nie wiadomo skąd. Później poszłam do mamy i ona była zła na mnie, bo nie wiedziała ponoć w ogóle o ciąży (?) i co się dzieje, więc jej powiedziałam, na co ona...że ona jest obrażona bardziej o to że mnie obsiadły koleżanki niż że jej nie powiedziałam. I tak leżałam cały dzień z tymi znajomymi po brzegi pokoju...ale nic się nie działo i się obudziłam.
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobija mnie już to Wasze czepianie sie każdego słowa rozśmieszyło mnie to i już i mam prawo napisać że mnie rozśmieszyło bo wyobraź sobie, że nie tylko mnie a to że nikt Ci tego nie powiedział wprost to już "tych innych sprawa" nie myślę, że Ciebie obraziłam tym, że rozśmieszyło mnie "nie używanie piersi do karmienia nigdy wcześniej" , bo .... wybacz ale jeszcze raz sie powtórzę nikt nie używa do tego piersi chyba że jest chory umysłowo jeśli nie ma dziecka! nie sądzę jednak abyś była chora umysłowo naprawdę dziewczyny przestańcie się tak (w większości) czepiac kazda każdej o wszystko bo wątek się rozwali zanim zdąrzycie-zdąrzymy urodzić żenada jak dla mnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to wczoraj wieczorm miałam taki brzuchol wielki mimo że wcale się nie objadłam, tż tak na niego patrzył z uśmieszkiem i stwierdził że no chyba zaczyna rosnąć. Powiedziałam mu że wkońcu będzie mógł go całować bo już niedługo będzie duży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dla Ciebie to żenada, dla mnie arogancja. Przychodzę tutaj sie wyluzować, jeśli ktoś ma ochotę odnieść sie do moich postów-proszę bardzo, ale bicie piany tylko dla błazenady i to jeszcze w taki sposób jest niesmaczne. I nie jest to czepialstwo z mojej strony, zwracam jednak uwagę, że nie jesteś tutaj sama, a Twój sposób wypowiedzi raz po raz jest nie do przyjęcia. 2 strony wczesniej domagałaś sie przeprosin, gdyż któraś z userek napisała w Swoim poście ogólnie coś o "matkach polkach". Uznałaś, że to obraźliwe. Wspominam o tym a propos "czepialstwa", które zarzucasz większości dziewczyn z tego wątku. Dziewczyny, które z Was przechodzą/przechodziły już 10 tydzień? Znacie wymiary Swoich Maluchów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już w 13 i 6 cm;-) W sobotę nad wodę w cieniu z nogami w jeziorku. Czemu nie mieszkam w jakimś hmm.. Sopocie czy Olsztynie? Lato w mieście meczy:-(
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zadomowienie
|
Super, ze wszystko ok! Ja jeszcze tego usg genetycznego nie mialam - moze w sierpniu bede miec i mam nadzieje, ze bede pisac tak samo uszczesliwiona jak ty
![]() Magdaka, może się mylę (w co wątpię) ale powinnaś wcześniej mieć genetyczne badanie chyba niż w sierpniu, ustal to ze swoją GIn bo je się robi pomiędzy 12 a 14 tygodniem a w sierpniu z tego co widzę chyba przekroczysz już ten czas. Ja jestem młodsza "ciążowo" od ciebie o 2 dni a USG genetyczne mam 6 lipca. |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z vilya, tego pierwszego genetycznego nie robi się po 14 tc.
#1706 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Qrcze nerwowa atmosfera znów na wątku i tak sobie myślę czy to nie aby nasze buzujące hormony ciążowe nie czynią nas nadwrażliwymi. Ja np popłakałam się Tż bo śmiał mi powiedzieć że "w tym roku są bardzo drogie owoce". Ja sobie to od razu nad interpretowałam że on się mnie czepia że jem za dużo owoców ![]() ![]() Cytat:
![]() ps. Wiem że to teraz łatwo napisać jak już jestem po ( a przed nie mogłam usiedziec w poczekalni ze zdenerwowania) Cytat:
![]() ![]() Hehe ja chętnie przyjmę transport pierożków ![]() Z tego co pamiętam mój maluch w 10t3d miał 39 mm
"Noszę twe serce z sobą (nosze je w moim sercu) nigdy sie z nim nie rozstaję (gdzie idę Ty idziesz ze mną; cokolwiek robię samotnie jest twoim dziełem, kochanie)" Patrycja ![]() ['] Edytowane przez achaia Czas edycji: 2010-06-30 o 08:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oo matko, to ci sen. ja czytajac wczoraj op tych tylozgieciach chyba to przezylam bo mi z kolei przysnilo sie cos takeigo : ze bylam u jakeigos starego ginekologa w szpitalu i on stwierdzil, ze mam jakies "tyłozgięcie" macicy i ze mam brac lek duphaston. tylko ze ten lek mial dzialac tak ze albo urodze zdrową dziewczynkę albo genetycznie obciazonego chlopca... no jakas masakra!i ja jeszcze mialam wybierac niby.... potem poszlam do mojego kolegi, ktory tez mial byc ginekologiem, ale on mnie odwiedzil w domu i swtierdzil ze mnie zbada w domu a moj maz byl zazdrosny i wsciekly ![]() ja mam dzis 10 t 4 d ale nie znam wymiarow, usg mam 7 lipca Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-06-30 o 08:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Ja nie mogę się doczekać kolejnego usg na prawdę
![]() Cały czas chodzę jakaś podminowana, bo nie wiem co tam się w brzuszku dzieje ale pocieszam myśli że jeszcze 4 tyg i zobaczę malucha ![]() Chętnie bym chodziła co chwilę i oglądała jak bije serduszko, to takie wzruszające! Szczególnie podczas tych dni kiedy chce się wyć. Ja też ostatnio mam jakieś huśtawki, wczoraj ryczałam bo TŻ nie przyszedł po 5 minutach jak mówił tylko po 15 i uznałam że mnie olał !!!!!!! PARANOJA!!!!!!!!! Gosiaczek to widze że nie tylko mnie chore sny męczą ![]() ![]() ![]() Achaia to już zbieram chętnych na pierożki i będę chyba rozsyłać jak będę mieć przyplyw energii ![]() Zastanawiam się co robić, tzn... bo chodziłam do ginekologa prywanie, potem poszłam do przychodni bo już mialam dość wydawania 70zł za chwilę "przyjemności" a tym bardziej ze wiele $ nie mam, ale z racji tego że mi się spieszyło z potwierdzeniem ciąży to poszłam znów prywatnie. Lekarz założył mi kartę i zlecił badania, zobiłam je wszystkie odpłatnie - bo dał mi skierowanie z prywatną pieczatką więc nie było szans nawet by mieć jakieś badania nieodpłatnie. Potem byłam u niego na usg. I...teraz stwierdziłam że chciałabym jednak zaoszczędzić trochę grosza, bo jak podliczyłam to mnie poprzedni miesiąc kosztował 350zł - a to nie jest tak na machnięcie ręki - za to małabym już całą masę ciuszków dla malucha ![]() Postanowiłam że zapiszę się do niego do przychodni...no i na środę jestem umówiona (nie tą - następną). Trochę się martwię, czy nie będzie zły że rezygnuję z wizyt prywatnych? ![]()
#1709 |
Raczkowanie
|
ja dopiero będę miała robione 4d, podobno super sprawa.
na razie mam ponagrywane filmiki na pendrivea z początku 9 tygodnia jak mi tańczy w brzuchu ![]() idę do lekarza dopiero 8, już sie nie mogę doczekać ![]() 39 mm to już całkiem sporo, to niesamowite, że dziecko sie tak szybko rozwija. Gosiaczek-szczęściara z Ciebie z takimi piersiami ![]() ![]() maskara z tymi Waszymi snami. Ja również zaczęłam mieć bardzo realistyczne sny-mąż, który zdradza, ja i moje dziecko w obozie koncentracyjnym, ja na dzikim zachodzie jako rewolwerowiec ![]() cóż, wyobraźni nam nie brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak wtedy za pierwszym razem zamiast jak zwykle prywatnie poszłaś państwowo to jak sie zachowywał? Ja na Twoim miejscu też poszłabym państwowo bo zawsze kasa w kieszeni zostanie a wizyta jednak obowiązkowo co mc + badania. Wg mnie jeśli lekarz jest "ludzki" to zrozumie że w czasie ciąży większość z nas przelicza każdą złotówkę kilkakrotnie i szuka oszczędności i nie będzie strzelał fochów.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.