![]() |
#3571 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Po szczepieniach wszystko ok, wydarła się jak ją kłuli ale jak ją wzięłam do pionu to szybko się uspokoiła. W domu zasnęła i spała prawie 4 godziny ciągiem (oczywiście bez jedzenia), chyba lepiej zniosła drugą turę niż pierwszą. Boję się trzeciej dawki, mają byc trzy kłucia i zmasowana porcja wirusów. Miłego pływania robaczki! Cytat:
![]() A i mnie baaardzo się przydały takie nakładki na piersi z Aventa do gromadzenia mleka. Podczas karmienia bardzo leciało mleko z drugiej piersi a tak zakładałam nakładkę i pięknie spływało do środka. Potem dawałam to małej, całkiem sporo w ten sposób wycieka, czasem więcej niż udało mi się uciągnąc laktatorem hihi. Diari, trzymam kciuki! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() haha od godziny 9 usypiam mala jak juz uda jej sie zasnac to wkladam do kolyski ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-06-30 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | ||
Zadomowienie
|
A co to jest?
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Diari, jak tam?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zadomowienie
|
haha moje usypianie sie na nic zdalo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest moja droga mleczko na zgage rennie i inne sruty pierduty moge sie schowac! to jest moj pierwsze zwielocytowany post na wizazu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3578 |
Zadomowienie
|
No, to teraz zaczyna sie nowa era w Twoim wizazowaniu
![]() Ja mialam zgage tylko kilka razy, bardzo lagodna, wystarczala mi szklanka wody, zeby sie jej pozbyc. Chyba tylko raz wzielam jakas tabletke rennie-podobna. Wiem, ze Jola polecala jakies mleczko, ktore przepisywal jej GP?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Wtajemniczenie
|
no no wlasnie to to...
magiczne musze powiedziec... magiczne... ja mam zgage codzien i niemal caly dzien wiec wypijam hektolitry dobrze ze mozna dostac na recepte bo bym pewnie zbankrutowala ![]()
#3580 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że o tym mleczku nie słyszałam jak mnie zgaga męczyła
![]() Ale pocieszę Was: po porodzie zgaga mija ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Rozeznanie
|
u mnie nadal nic, nawet małego skurczyku
![]()
#3582 |
Wtajemniczenie
|
Diari bedzie dobrze... trzymam kciukersy! uskuteczniaj metode 3S kilka razy dziennie!
hanjah mleczko jest re-we-la-cyj-ne!!! zostaly mi jeszcze dwa tygodnie i dwa dni w pracy... jutro tylko pol dnia - po poludniu ide na szkolenie z karmienia piersia, a w piatek najprawdopodobniej bede mogla zostac w domu i uporzadkowac arkusze w excelu w nastepnym tygodniu mam polozna we wtorek wiec znowu tylko pol dnia w pracy a ostatni tydzien to wiadomo... lussss i blussss i handover.... juz sie nie moge doczekac kiedy wy zaczelyscie/zaczynacie swoje Maternity Leave? i wokle jak dlugo planujecie zostac w domu z bobasem? ja mam zamiar posiedziec do konca roku a potem szuskac jakiejs pracy na pol etatu ale zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak sie dowiedzialam ile zlobki/przedszkola kosztuja to mnie siem odechcialo inna opcja jest dogadanie sie z jakas inna mamusia i podrzucanie jej dziecka w czasie gdy ja bym pracowala i zajmowanie sie jej dzieckiem gdy ona pojdzie do pracy, ale nie wiem czy nie za duzo kombinowania by przy tym bylo... wiadomo trzeba zmiany dograc itd itd i nie moge spac w nocy od kilku dni strasznie mnie nogi bola i nie moge sobie miejsca znalezc a dotego jeszcze sikam co 15 min!!! dzis sie obudzilam chyba z 5 razy!!!
#3583 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zadomowienie
|
Ja napewno bede siedziec cale 12 miesiecy na macierzynskim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diari mam nadzieje ze obejdzie sie bez wywolywania. ![]() Cytat:
![]() ![]() A i jeszcze dla informacji Cow&Gate to Bebiko a Aptamil to Bebilon. SMA nie ma w Polsce za to... Cytat:
![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2010-06-30 o 16:25 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Zadomowienie
|
Mozesz napisac jak wyglada takie spedzanie czasu z Malym na basenie?? chce wziasc TZ i Bianke na basem ale sie troche boje, bo nie wiem jak sie z takim dzieckiem obchodzic w wodzie. Boje sie ze ja podtopie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
(udało się przy pomocy poradni laktacyjnej). Za nim jednk to przeszlismy terror karmienia piersią ze strony położnych (co kolejna mówiła coś innego, żadna nie umiała pomóc w tej kwestii) Co do benefitów: jestem zwolennikiem cięć, ale to jak oni chcą je wprowadzić jest przerażające. Już teraz widać, ze na cięciac najwięcej stracą osoby pracujące. Cytat:
Doczytałam, zmiany od stycznia 2011. Tutaj ta i jeszcze inne informacje. http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/News...2010/DG_188501
![]() |
#3588 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=aaliyah;20373047]
Aaliyah no wlasnie na sma probiotykow w spisie na pudelku nie ma no chyba, ze slepota mi sie jeszcze bardziej powiekszyla ![]() kasia_don na baseniku z Malym jest super, dzis dzwonilam do kibitki, ktora prowadzi zajecia z maluszkami, gdzie nurkuja niemowleta , to dopiero fajowe ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- kasia_don a pozatym to nie masz co sie obawiac nie podtopisz ![]() Ponoc do ktoregos miesiaca niemowlta wogole sie nie boja wody i nie am najmniejszego problemu, Alex zawsze tylko robil wytrzeszcz oczu i machal jedynie nozkami, ale dzis sie nawet w wodzie usmiechnal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moze i na pudelku sie nie chwala sie, ale na swojej stronie internetowej to juz tak. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2010-06-30 o 17:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Raczkowanie
|
Potty nie sadze zeby pomoce mieli ciac, napewno wzieli sie za bardzo spore kontrole, zajmowalam sie tym rowniez w pracy u siebie wypelnianiem tony papierow pracownikow, ktorzy pobieraja wszelakie zapomogi i job centre czy revenue wysylala badz dzwonia odnosnie roznych informacji i potwierdzania, dlatego to zrobili np. z child benefitem gdzie papiery zostaja wysylane do Polski, wczesniej tego nie bylo.
Aaaaa i Indira jaki masz wozek ?Moglabys mi przeslac linka albo inne Kobitki macie fajne?Chodzi mi generalnie o spacerowke. Mam polski TAKO Jumper i jak bardzo bylam zadowolona z gondoli i fotelika, bo najczesciej Alex jezdzi w fotelku przyczepionym do stelazu to spacerowka porazka. Bylam na spacerku ja przetestowac i poki co jest jeszcze za wielka dla Malego, on zreszta sie darl pol spaceru bo na lezaco to juz ine lubi jezdzic a przy podniesieniu oparcia sie zsuwal, bo jeszcze jest za maly i spacerowka jedna wielka tragedia dla mnie, ciezka , bardzo niska i wyglada jak czolg, strasznie mi sie nie podoba, chyba poszukam sobie innej spacerowki na pozniejszy czas. Macie moze jakies fajne albo upatrzone? Tako ogolnie super, duze w maire kolka, przednie skretne, z gondola super, z fotelkiem tez, spacerowka dupa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak sie w tym roku na nic konkretnego nie zalapiemy a jak bedzie w przyszlym to sie okaze w kwietniu ![]() ale coi mnie np bardziej martwi to to, ze VAT podniosa znowu na 20%
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy Quinny Speedi, mielismy gondole i fotelik w komplecie. Spacerowki do tej pory uzywam. Ale polecam Ci dobrej jakosci lekka parasole z rozkladanym oparciem. My mamay Maclarena, rozklada sie calkiem do lezenia, wozek jest lekki, zwrotny, jedynie nie ma duzych pompowanych kol tylko male piankowe, ale skretne sa i z amortyzacja. Polecam modele XLR lub XT. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
kasiowa uco do maclarna zgadzam się z aaliyah
![]() U nas sprwdził się rewelacyjnie (mieliśmy Techno XT ![]()
#3594 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=aaliyah;20375339]Kasiowa to szukasz travel systemu czy spacerowki samej?
Aaliyah samej spacerowki bede szukac, no bo gondoli juz nie bedziemy uzywac a dopoki jeszcze nie wyrosnie bedzie w fotelku bo lubi, ten Twoj jest fajny, zobaczylam tez quinny buzz 3 ale maly i pewnie fajny ale cholera nowy 315 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zadomowienie
|
Kasiowa dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maclaren za to jest lekki, sklada sie do b. malych rozmiarow (wazne w podrozy np.), jestem w stanie wniesc corke po schodach w nim, a w Speedim nie bo jest nieporeczny i ciezki. Poza tym nie peknie Ci opona, w Speedim juz 2 razy to mialo miejsce... Jesli milalabym wybierac jedna spacerowke to byloby to Maclaren. Gdyby mial to byc nasz jedyny wozek to chyba wzielabym XLR bo jest najobszerniejszy wsrod Maclarenow i starczy do momentu kiedy dziecko zacznie juz samo sie przemieszczac i nie bedzie potrzebowalo spacerowki (moj Maclaren jest super, ale coreczka jest b. wysoka i zastanawiam sie ile jeszcze nim pojezdzi), rozkladana na plasko, ma w komplecie spiworek na zime, a jednoczesnie nie jest przesadnie ciezki bo wazy 8kg. My mamy four seasons (nie ma go juz w ofercie, ale jest podobny do XT) bo mamy Speediego, ktory jest duzym i dosc ciezkim wozkiem wiec zalezalo mi zeby drugi byl maksymalnie lekki (6,3kg). Z drugiej strony XT tez jest fajny (jest tez troszke wezszy i nizszy niz XLR), no ale nie oszukujmy sie jak dziecko dobija do dwoch lat to juz duzo chodzi wiec moze lzejszy model XT bardziej Wam podpasuje...albo calkiem inna parasolka. ![]() Przepraszam, ze sie tak rozpisalam. Jak masz jakies pytania to wal smialo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Raczkowanie
|
Kasia_don ja tez chce isc na takie zajecia, ale poki co to chodze wlasnie na te specjalne godziny z niemowletami i fakt to nie sa jakies zajecia tylko poprostu przychodza matki z takimi niemowletami, mysle, ze warto isc poprostu na basen i troche pozwolic bobasowi poruszac nozkami poplywac z nim, wazne zeby byl taki specjalny basenik z ciepla woda i nie musi byc instruktor do tego, aj przy okazji mam taki malutki pontonik dla niego ale jakos wole z nim plywac bez niego poki co. Ja chce sie zapisac na takie zajecia z instrukt. ze wzgledu na nurkowanie , choc sie boje o niego, ale wyczytalam, ze Niemowleta nurkujac pod woda automatycznie wstrzymuja oddech
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- [QUOTE=aaliyah;20374983]Ja sie poddalam. Polozene tez w naszym przypadku nie byly zbyt pomocne, rokladaly rece po prostu. A jak zobaczylam jak moje dziecko zachowuje sie po mleku modyfikowanym to mi to ulatwilo decyzje. aa i zapomnialam na to odpisac aaliyah i mi wlasnie b. dobre zachowanie po mleku modyfikowanym Alexa ulatwilo podjecia decyzji , ze moze po co nasile go meczyc i siebie, juz wczesniej poruszalam ten temat. Maly jest na butelce od poczatku , swietnie je, nie mam problemow i mam nadzieje, ze tak bedzie dalej.. do dzisiaj czasami jeszcze komus sie wypluja slowa typu ` a czemu nie karmisz piersia?`, co to do cholery jest??? Ja bylam karmiona od poczatku rowniez butelka i jestem zdrowa, wogole praktycznie nie chorowalam i w miare dobrze sie fizycznie i psychicznie uksztaltowalam chyba ![]() ![]() Edytowane przez Kasiowa24 Czas edycji: 2010-06-30 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
Upierałam się, że nie podam dziecku smoka, ale chyba się złamię...
Chociaż na noc, bo w ciągu dnia dajemy jakoś radę. Możecie coś polecić? Smoczki NUK też tu dostanę, czy tylko w Polsce? I jaki będzie dobry dla miesięcznego malucha? |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Wtajemniczenie
|
hanjah widzialam nuki w bootsie
tzn na pewno widzialam butelki nie pamietam smoczkow :/ skonczyla sie promocja w bootsie na TT ![]()
#3600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli mają tu smoczki do butelek i butelki, to takie zwykłe może też znajdę. Chodziło mi przede wszystkim o tę firmę, bo taka polecana. Z TT mam laktator ręczny, ale go nie używam. Na razie Dorotka daje radę, ale boję się co będzie jak dostanie smoka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.