Ciaza i porod w UK - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-30, 10:51   #3571
1985ewa
Rozeznanie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Wczoraj znajoma powiedziała mi, że obcięli (a raczej zlikwidowali) Health Grant. Szukałam w necie i znalazłam szczątkowe informacje.
A można coś więcej na ten temat. Jestem w 30 tc i tydzień temu wysłałam papiery o Health in pregnancy grant czyli że mi się już nie należy

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:01   #3572
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Connection Indiria jak tam po szczepieniach? Nie zdazylam wczesniej napisac, bylam dzisiaj dosc zabiegana po drugich szczepieniach byl troche marudny ale na szczescie nie dlugo a jak Duska?

Ursull kiedy idziesz na usg poznac plec?

Po szczepieniach wszystko ok, wydarła się jak ją kłuli ale jak ją wzięłam do pionu to szybko się uspokoiła. W domu zasnęła i spała prawie 4 godziny ciągiem (oczywiście bez jedzenia), chyba lepiej zniosła drugą turę niż pierwszą. Boję się trzeciej dawki, mają byc trzy kłucia i zmasowana porcja wirusów.
Miłego pływania robaczki!

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Potty ja kupilam te wszystkie butleki odciagacze sterylizatory podgrzewacze i narazie lezy mi to na boku mala ladnie sobie radzi z cycuchem chociaz fakt czasami grymasi hehe. Jak bedziesz miala mozliwosc daj jej cyca zaraz po porodzie moja jak sie przyssala to nie chciala puscic :P Co do tego odciagacza to ja kupilam sobie manualna dojarke z TT ale mialam tyle pokarmu ze nadgarstek mnie bolal od odciagania i moj kochany TZ sie zlitowal i kupil mi dojarke elektryczna z TT i w moim przypadku i wedlug mnie jest lepsza od manualnej, mniej boli i lepiej sie przyczepia do cycka no i w dodatku sie nie meczysz:P no chyba ze chcesz sobie biceps wyrobic to manualna jest w sam raz A co do tych butelek i reszty co kupilam to narazie uzylam tego raz:P ale wkoncu sie przyda jak juz bedzie pila herbatki i jadla cos innego niz samo mleko:P mam taka nadzieje przynajmniej
Kasia, serio byłas zadowolona z elektrycznego laktatora TT? To ja chyba trafiłam na jakiś trefny egzemplarz, namęczyłam się z tym laktatorem okropnie. Przydał mi się od początku na rozkręcenie laktacji metodą 7-5-3 a potem ściągałam jak miałam zastoje. Bywało tak, że na jednej stronie wisiała Lidka a na drugiej laktator Nocą miałam wrażenie, że ta maszyna budzi sąsiadów, chodzi jak traktor. Bardzo przydał mi się natomiast ten pojemnik z zestawu do sterylizacji, używam go do tej pory, korzystałam też z tych pojemniczków na mleko.

A i mnie baaardzo się przydały takie nakładki na piersi z Aventa do gromadzenia mleka. Podczas karmienia bardzo leciało mleko z drugiej piersi a tak zakładałam nakładkę i pięknie spływało do środka. Potem dawałam to małej, całkiem sporo w ten sposób wycieka, czasem więcej niż udało mi się uciągnąc laktatorem hihi.

Diari, trzymam kciuki!
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:13   #3573
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Kasia, serio byłas zadowolona z elektrycznego laktatora TT? To ja chyba trafiłam na jakiś trefny egzemplarz, namęczyłam się z tym laktatorem okropnie. Przydał mi się od początku na rozkręcenie laktacji metodą 7-5-3 a potem ściągałam jak miałam zastoje. Bywało tak, że na jednej stronie wisiała Lidka a na drugiej laktator Nocą miałam wrażenie, że ta maszyna budzi sąsiadów, chodzi jak traktor. Bardzo przydał mi się natomiast ten pojemnik z zestawu do sterylizacji, używam go do tej pory, korzystałam też z tych pojemniczków na mleko.

A i mnie baaardzo się przydały takie nakładki na piersi z Aventa do gromadzenia mleka. Podczas karmienia bardzo leciało mleko z drugiej piersi a tak zakładałam nakładkę i pięknie spływało do środka. Potem dawałam to małej, całkiem sporo w ten sposób wycieka, czasem więcej niż udało mi się uciągnąc laktatorem hihi.

Diari, trzymam kciuki!
tak serio jestem z niego zadowolona fakt chodzi jak traktor ale u mnie sie sprawdzil

haha od godziny 9 usypiam mala jak juz uda jej sie zasnac to wkladam do kolyski ale 5 min pozniej sie odzywa haha wlasnie teraz mam ja na rekach i staram sie po raz kolejny uspac haha maly cwaniak z niej

Edytowane przez kasia_don
Czas edycji: 2010-06-30 o 11:17
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:18   #3574
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
powiedzcie mi duzo Galvascinu zuzywacie???
A co to jest?

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
wiesz lepiej miec chocby jedna butelke na wszelki wypadek i mala puszke mleka modyfikowanego bo pokarm moze sie pojawic nawet 5 dni po porodzie. Dobrze jest przed porodem zorientowac sie w mlekach modyfikowanych zeby potem w razie czego nie kupowac co popadnie
Dokladnie! Cale to karmienie piersia wydaje mi sie dosc nieprzewidywalne a niechcialabym, zeby Adas plakal z glodu - przezorny zawsze ubezpieczony, nie?

Cytat:
Ooo, nigdy o takich nakladkach nie slyszalam, mozesz wrzucic jakiegos linka?

Diari, jak tam?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:29   #3575
indiria
Raczkowanie

Jasne http://www.mothercare.com/AVENT-ISIS...60041&mcb=core
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:37   #3576
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

haha moje usypianie sie na nic zdalo znowu sie obudzila haha niezla aparatka z niej :P ma to po mamusi haha wsadzilam ja do hustawki pobuja sie troszke a ja w tym czasie bede mogla wkoncu isc sie ubrac haha i wstawic obiad :P takie zabawki sie czasem przydaja zwlaszcza jak uspokajaja bobaska:P
Stary 2010-06-30, 11:50   #3577
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:
w zyciu nie widzialam czegos takiego... jak to dziala???

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
A co to jest?
to jest moja droga mleczko na zgage
rennie i inne sruty pierduty moge sie schowac!

to jest moj pierwsze zwielocytowany post na wizazu

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 12:01   #3578
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
to jest moj pierwsze zwielocytowany post na wizazu
No, to teraz zaczyna sie nowa era w Twoim wizazowaniu

Ja mialam zgage tylko kilka razy, bardzo lagodna, wystarczala mi szklanka wody, zeby sie jej pozbyc. Chyba tylko raz wzielam jakas tabletke rennie-podobna. Wiem, ze Jola polecala jakies mleczko, ktore przepisywal jej GP?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 12:07   #3579
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

no no wlasnie to to...
magiczne musze powiedziec... magiczne...
ja mam zgage codzien i niemal caly dzien wiec wypijam hektolitry
dobrze ze mozna dostac na recepte bo bym pewnie zbankrutowala

Stary 2010-06-30, 13:18   #3580
hanjah
Zakorzenienie

Szkoda, że o tym mleczku nie słyszałam jak mnie zgaga męczyła
Ale pocieszę Was: po porodzie zgaga mija A moje dziecko urodziło się z długimi włosami
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 13:31   #3581
Diari
Rozeznanie

u mnie nadal nic, nawet małego skurczyku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 14:17   #3582
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Diari bedzie dobrze... trzymam kciukersy! uskuteczniaj metode 3S kilka razy dziennie!

hanjah mleczko jest re-we-la-cyj-ne!!!

zostaly mi jeszcze dwa tygodnie i dwa dni w pracy... jutro tylko pol dnia - po poludniu ide na szkolenie z karmienia piersia, a w piatek najprawdopodobniej bede mogla zostac w domu i uporzadkowac arkusze w excelu
w nastepnym tygodniu mam polozna we wtorek wiec znowu tylko pol dnia w pracy
a ostatni tydzien to wiadomo... lussss i blussss i handover....
juz sie nie moge doczekac
kiedy wy zaczelyscie/zaczynacie swoje Maternity Leave? i wokle jak dlugo planujecie zostac w domu z bobasem?
ja mam zamiar posiedziec do konca roku a potem szuskac jakiejs pracy na pol etatu ale zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak sie dowiedzialam ile zlobki/przedszkola kosztuja to mnie siem odechcialo
inna opcja jest dogadanie sie z jakas inna mamusia i podrzucanie jej dziecka w czasie gdy ja bym pracowala i zajmowanie sie jej dzieckiem gdy ona pojdzie do pracy, ale nie wiem czy nie za duzo kombinowania by przy tym bylo... wiadomo trzeba zmiany dograc itd itd

i nie moge spac w nocy od kilku dni
strasznie mnie nogi bola i nie moge sobie miejsca znalezc a dotego jeszcze sikam co 15 min!!! dzis sie obudzilam chyba z 5 razy!!!

Stary 2010-06-30, 14:38   #3583
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
hanjah mleczko jest re-we-la-cyj-ne!!!
Będę pamiętać przy następnej ciąży
Stary 2010-06-30, 16:14   #3584
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Ja napewno bede siedziec cale 12 miesiecy na macierzynskim no chyba ze kasy bedzie brakowalo to po 9 miesiacach wroce do pracy. Wedlug mnie jak placa za siedzenie w domu to trzeba siedzec z bobasem jak najdluzej sie da ale to tylko moje zdanie
Stary 2010-06-30, 16:17   #3585
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Potty łatwo oceniać. Nie zycze noworodka, który nie umie ssać, masakruje piersi i jest ciągle głodny.

Diari trzymam kciuki byś nie musiała długo czekać na swoje maleństwo
Zgadzam sie.

Diari mam nadzieje ze obejdzie sie bez wywolywania.

Cytat:
Aailyah zgadzam sie, ja musze przyznac , ze troche zaluje , ze sie nie zoorientowalam w mlekach wczesniej, bo w szpitalu mleczko daja i poki jestes tam nie musisz miec swojego ale zapytali sie mnie odrazu, ktore wybieram a ja yeti nawet nie wiedzialam i wybralam sma, bo jakos tak pamietalam go ze sklepu i akurat on nam nie przypasowalo, pozatym dopiero wyczytalam pozniej ze np. cow & gate i aptamil ma priobiotyki a sma nie , przy zmianie mleka musiala przezyc 2 tygodniowa regularna biegunke Alexa niestety
Alez ma prebiotyki, na 100%. Mozesz mi wierzyc, "przerobilam" wszystkie mleka dostepne na rynku. My od poczatku jestesmy wierni SMA wlasnie.

A i jeszcze dla informacji Cow&Gate to Bebiko a Aptamil to Bebilon. SMA nie ma w Polsce za to...

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Dokladnie! Cale to karmienie piersia wydaje mi sie dosc nieprzewidywalne a niechcialabym, zeby Adas plakal z glodu - przezorny zawsze ubezpieczony, nie?
Oj jest nieprzewidywalne. Ja sie akurat bardzo na nie nastawilam, a tu niemila niespodzianka.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2010-06-30 o 16:25
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 16:17   #3586
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Dzisiaj sroda , rusziam kolo poludnia z Malym na basenik , niech porusza
raciczkipozdrawiam Was serdecznie
Mozesz napisac jak wyglada takie spedzanie czasu z Malym na basenie?? chce wziasc TZ i Bianke na basem ale sie troche boje, bo nie wiem jak sie z takim dzieckiem obchodzic w wodzie. Boje sie ze ja podtopie :/
Stary 2010-06-30, 17:37   #3587
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze przepraszam... nie sadzilam ze to az taki czuly punkt...
sie chcialam tylko zapytac bo tak naprawde guzik wiem o wychowywaniu dziecka a jesli moge to chcialabym uniknac bledow ktore moga wynikac tylko i wylacznie z niedoinformowania i nieswiadomosci

a co do wszelkich Grantow i Benefitow ponoc wokle maja je cofnac bo ludzie biora choc wcale nie maja do nich prawa i rzad nie ma na to kasy

Kasiowa sama bym sie chetnie w basen rzucila jeszcze cos nam klima dzis nie dziala
U nas udalo się małego do piersi przystawic jak miał jakieś 4 tygodnie.
(udało się przy pomocy poradni laktacyjnej).
Za nim jednk to przeszlismy terror karmienia piersią ze strony położnych (co kolejna mówiła coś innego, żadna nie umiała pomóc w tej kwestii)

Co do benefitów: jestem zwolennikiem cięć, ale to jak oni chcą je wprowadzić jest przerażające.
Już teraz widać, ze na cięciac najwięcej stracą osoby pracujące.

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
A można coś więcej na ten temat. Jestem w 30 tc i tydzień temu wysłałam papiery o Health in pregnancy grant czyli że mi się już nie należy
Nalezy.
Doczytałam, zmiany od stycznia 2011.

Tutaj ta i jeszcze inne informacje.
http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/News...2010/DG_188501
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 17:39   #3588
Kasiowa24
Raczkowanie

[QUOTE=aaliyah;20373047]

Aaliyah no wlasnie na sma probiotykow w spisie na pudelku nie ma no chyba, ze slepota mi sie jeszcze bardziej powiekszyla

kasia_don na baseniku z Malym jest super, dzis dzwonilam do kibitki, ktora prowadzi zajecia z maluszkami, gdzie nurkuja niemowleta , to dopiero fajowe ale poki co to chodze z nim co tydzien do najblizszego leisure sport centre, i czesto sa w nich takie malutkie baseniki z bardzo ciepla woda specjalnie dla niemowlat, choc nei we wszystki, bo chcialam sprawdzic ostatnio inny i byl basen dla dzieci ale niestety nieco wiekszych i woda ine byla taka ciepla. kupuje sie specjalne pieluszki + kupilam mu taki maly skafanderek, kotry utrzymuje cieplo , zeby mi nie zmarzl jak ma plecki czasami nad woda. I co swietne to mozna wejsc na basen z wozkiem, w wodzie trzymam go pod paszki i z nim plywam, czasem na pleckach, jak go trzymam na brzuszku to glowe bardzo wysoko unosi i chyba szybko dzieki basenowi wzmocnil sobie szyjke, bo trzyma juz bardzo dlugo dosc dobrze. Ponoc bardzo dobrze basen wplywa na rozwoj niemowlat, wiec bede sie starala chodzic regularnie. Zaczelam jak Alex mial 2.5miesiaca i super przygoda dla takiego Malego, potem po kapieli odrazu mu daje mleczko , bo wyglodnialy z tej wody wychodzi, a potem to poprostu pada i slodko lula. Za pierwszym razem jak wchodzilam to kobitka mnie sie zapytala czy mial juz pierwsze szczepienie, bo to niby wskazane po min. jednym szczepieniu ale niewiem.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

kasia_don a pozatym to nie masz co sie obawiac nie podtopisz
Ponoc do ktoregos miesiaca niemowlta wogole sie nie boja wody i nie am najmniejszego problemu, Alex zawsze tylko robil wytrzeszcz oczu i machal jedynie nozkami, ale dzis sie nawet w wodzie usmiechnal
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 17:50   #3589
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
U nas udalo się małego do piersi przystawic jak miał jakieś 4 tygodnie.
(udało się przy pomocy poradni laktacyjnej).
Za nim jednk to przeszlismy terror karmienia piersią ze strony położnych (co kolejna mówiła coś innego, żadna nie umiała pomóc w tej kwestii)
Ja sie poddalam. Polozene tez w naszym przypadku nie byly zbyt pomocne, rokladaly rece po prostu. A jak zobaczylam jak moje dziecko zachowuje sie po mleku modyfikowanym to mi to ulatwilo decyzje.

Cytat:
Co do benefitów: jestem zwolennikiem cięć, ale to jak oni chcą je wprowadzić jest przerażające.
Już teraz widać, ze na cięciac najwięcej stracą osoby pracujące.
Typowe. Noz sie w kieszeni otwiera...

Cytat:
Aaliyah no wlasnie na sma probiotykow w spisie na pudelku nie ma no chyba, ze slepota mi sie jeszcze bardziej powiekszyla
Moze i na pudelku sie nie chwala sie, ale na swojej stronie internetowej to juz tak.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2010-06-30 o 17:52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 17:53   #3590
Kasiowa24
Raczkowanie

Potty nie sadze zeby pomoce mieli ciac, napewno wzieli sie za bardzo spore kontrole, zajmowalam sie tym rowniez w pracy u siebie wypelnianiem tony papierow pracownikow, ktorzy pobieraja wszelakie zapomogi i job centre czy revenue wysylala badz dzwonia odnosnie roznych informacji i potwierdzania, dlatego to zrobili np. z child benefitem gdzie papiery zostaja wysylane do Polski, wczesniej tego nie bylo.

Aaaaa i Indira jaki masz wozek ?Moglabys mi przeslac linka albo inne Kobitki macie fajne?Chodzi mi generalnie o spacerowke. Mam polski TAKO Jumper i jak bardzo bylam zadowolona z gondoli i fotelika, bo najczesciej Alex jezdzi w fotelku przyczepionym do stelazu to spacerowka porazka. Bylam na spacerku ja przetestowac i poki co jest jeszcze za wielka dla Malego, on zreszta sie darl pol spaceru bo na lezaco to juz ine lubi jezdzic a przy podniesieniu oparcia sie zsuwal, bo jeszcze jest za maly i spacerowka jedna wielka tragedia dla mnie, ciezka , bardzo niska i wyglada jak czolg, strasznie mi sie nie podoba, chyba poszukam sobie innej spacerowki na pozniejszy czas. Macie moze jakies fajne albo upatrzone? Tako ogolnie super, duze w maire kolka, przednie skretne, z gondola super, z fotelkiem tez, spacerowka dupa musze poszukac czegos lekkiego i nie duzego.
Stary 2010-06-30, 17:56   #3591
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:

Tutaj ta i jeszcze inne informacje.
http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/News...2010/DG_188501
jak dla mnie to poki co zadnych zmian
i tak sie w tym roku na nic konkretnego nie zalapiemy a jak bedzie w przyszlym to sie okaze w kwietniu
ale coi mnie np bardziej martwi to to, ze VAT podniosa znowu na 20%

Stary 2010-06-30, 18:06   #3592
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa i Indira jaki masz wozek ?Moglabys mi przeslac linka albo inne Kobitki macie fajne?Chodzi mi generalnie o spacerowke. Mam polski TAKO Jumper i jak bardzo bylam zadowolona z gondoli i fotelika, bo najczesciej Alex jezdzi w fotelku przyczepionym do stelazu to spacerowka porazka. Bylam na spacerku ja przetestowac i poki co jest jeszcze za wielka dla Malego, on zreszta sie darl pol spaceru bo na lezaco to juz ine lubi jezdzic a przy podniesieniu oparcia sie zsuwal, bo jeszcze jest za maly i spacerowka jedna wielka tragedia dla mnie, ciezka , bardzo niska i wyglada jak czolg, strasznie mi sie nie podoba, chyba poszukam sobie innej spacerowki na pozniejszy czas. Macie moze jakies fajne albo upatrzone? Tako ogolnie super, duze w maire kolka, przednie skretne, z gondola super, z fotelkiem tez, spacerowka dupa musze poszukac czegos lekkiego i nie duzego.
Kasiowa to szukasz travel systemu czy spacerowki samej?

My mamy Quinny Speedi, mielismy gondole i fotelik w komplecie. Spacerowki do tej pory uzywam.

Ale polecam Ci dobrej jakosci lekka parasole z rozkladanym oparciem. My mamay Maclarena, rozklada sie calkiem do lezenia, wozek jest lekki, zwrotny, jedynie nie ma duzych pompowanych kol tylko male piankowe, ale skretne sa i z amortyzacja. Polecam modele XLR lub XT.
Stary 2010-06-30, 18:34   #3593
***luna
Zakorzenienie

kasiowa uco do maclarna zgadzam się z aaliyah
U nas sprwdził się rewelacyjnie (mieliśmy Techno XT)
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 18:36   #3594
Kasiowa24
Raczkowanie

[QUOTE=aaliyah;20375339]Kasiowa to szukasz travel systemu czy spacerowki samej?

Aaliyah samej spacerowki bede szukac, no bo gondoli juz nie bedziemy uzywac a dopoki jeszcze nie wyrosnie bedzie w fotelku bo lubi, ten Twoj jest fajny, zobaczylam tez quinny buzz 3 ale maly i pewnie fajny ale cholera nowy 315 chyba poszuk,am na ebauy
Stary 2010-06-30, 18:38   #3595
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Kasiowa dziekuje za odpowiedz moja jeszcze szczepienia nie miala wiec sie wstrzymam . U nas niby sa takie zajecia ale to podobno wyglada w ten sposob ze sa same matki z dziecmi i nic wiecej. Za kogos kto pokaze co i jak trzeba placic. znalazlam takie fajnu kolko do plywania dla malcow i sie zastanawiam
Stary 2010-06-30, 18:55   #3596
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Aaliyah samej spacerowki bede szukac, no bo gondoli juz nie bedziemy uzywac a dopoki jeszcze nie wyrosnie bedzie w fotelku bo lubi, ten Twoj jest fajny, zobaczylam tez quinny buzz 3 ale maly i pewnie fajny ale cholera nowy 315 chyba poszuk,am na ebauy
Kasiowa u mnie to sie sprawdzaja dwie spacerowki zamiennie. Speedi fajny jest w teren, obszerny, ale i dosc ciezki, mniej kompaktowy no i oparcie nie rozklada sie do lezenia tylko do jakichs 30 stopni (to wazne w przypadku niemowlaka).

Maclaren za to jest lekki, sklada sie do b. malych rozmiarow (wazne w podrozy np.), jestem w stanie wniesc corke po schodach w nim, a w Speedim nie bo jest nieporeczny i ciezki. Poza tym nie peknie Ci opona, w Speedim juz 2 razy to mialo miejsce... Jesli milalabym wybierac jedna spacerowke to byloby to Maclaren. Gdyby mial to byc nasz jedyny wozek to chyba wzielabym XLR bo jest najobszerniejszy wsrod Maclarenow i starczy do momentu kiedy dziecko zacznie juz samo sie przemieszczac i nie bedzie potrzebowalo spacerowki (moj Maclaren jest super, ale coreczka jest b. wysoka i zastanawiam sie ile jeszcze nim pojezdzi), rozkladana na plasko, ma w komplecie spiworek na zime, a jednoczesnie nie jest przesadnie ciezki bo wazy 8kg. My mamy four seasons (nie ma go juz w ofercie, ale jest podobny do XT) bo mamy Speediego, ktory jest duzym i dosc ciezkim wozkiem wiec zalezalo mi zeby drugi byl maksymalnie lekki (6,3kg).

Z drugiej strony XT tez jest fajny (jest tez troszke wezszy i nizszy niz XLR), no ale nie oszukujmy sie jak dziecko dobija do dwoch lat to juz duzo chodzi wiec moze lzejszy model XT bardziej Wam podpasuje...albo calkiem inna parasolka.

Przepraszam, ze sie tak rozpisalam. Jak masz jakies pytania to wal smialo.
Stary 2010-06-30, 20:30   #3597
Kasiowa24
Raczkowanie

Kasia_don ja tez chce isc na takie zajecia, ale poki co to chodze wlasnie na te specjalne godziny z niemowletami i fakt to nie sa jakies zajecia tylko poprostu przychodza matki z takimi niemowletami, mysle, ze warto isc poprostu na basen i troche pozwolic bobasowi poruszac nozkami poplywac z nim, wazne zeby byl taki specjalny basenik z ciepla woda i nie musi byc instruktor do tego, aj przy okazji mam taki malutki pontonik dla niego ale jakos wole z nim plywac bez niego poki co. Ja chce sie zapisac na takie zajecia z instrukt. ze wzgledu na nurkowanie , choc sie boje o niego, ale wyczytalam, ze Niemowleta nurkujac pod woda automatycznie wstrzymuja oddech

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

[QUOTE=aaliyah;20374983]Ja sie poddalam. Polozene tez w naszym przypadku nie byly zbyt pomocne, rokladaly rece po prostu. A jak zobaczylam jak moje dziecko zachowuje sie po mleku modyfikowanym to mi to ulatwilo decyzje.

aa i zapomnialam na to odpisac aaliyah i mi wlasnie b. dobre zachowanie po mleku modyfikowanym Alexa ulatwilo podjecia decyzji , ze moze po co nasile go meczyc i siebie, juz wczesniej poruszalam ten temat. Maly jest na butelce od poczatku , swietnie je, nie mam problemow i mam nadzieje, ze tak bedzie dalej.. do dzisiaj czasami jeszcze komus sie wypluja slowa typu ` a czemu nie karmisz piersia?`, co to do cholery jest???
Ja bylam karmiona od poczatku rowniez butelka i jestem zdrowa, wogole praktycznie nie chorowalam i w miare dobrze sie fizycznie i psychicznie uksztaltowalam chyba a powaznie, to czy to nie moze byc poporstu kobiety wybor bez tego wkolo, bo tylko takie gadanie doprowadza, ze czasami mam wyrzuty sumienia, ze moze powinnam go karmic i ciagle probowac piersia mimo, ze on na butelce naprawde sie dobrze chowa

Edytowane przez Kasiowa24
Czas edycji: 2010-06-30 o 20:31
Stary 2010-06-30, 21:21   #3598
hanjah
Zakorzenienie

Upierałam się, że nie podam dziecku smoka, ale chyba się złamię...
Chociaż na noc, bo w ciągu dnia dajemy jakoś radę.
Możecie coś polecić? Smoczki NUK też tu dostanę, czy tylko w Polsce? I jaki będzie dobry dla miesięcznego malucha?
Stary 2010-06-30, 21:32   #3599
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

hanjah widzialam nuki w bootsie
tzn na pewno widzialam butelki
nie pamietam smoczkow :/

skonczyla sie promocja w bootsie na TT

Stary 2010-06-30, 21:34   #3600
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
hanjah widzialam nuki w bootsie
tzn na pewno widzialam butelki
nie pamietam smoczkow :/

skonczyla sie promocja w bootsie na TT
Dzięki
Jeśli mają tu smoczki do butelek i butelki, to takie zwykłe może też znajdę. Chodziło mi przede wszystkim o tę firmę, bo taka polecana.

Z TT mam laktator ręczny, ale go nie używam. Na razie Dorotka daje radę, ale boję się co będzie jak dostanie smoka...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości