|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
wole, żeby nachodziło do piwnicy, niż do domu. Moi rodzice mają wysoką piwnicę i wysokie fundamenty i tylko dlatego podczas tegorocznej powodzi nas nie zalało,a woda była tylko w piwnicy
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
gucia jesli teren nei jest zalewowy ani w okolicy rzeki, to wystarczy mysle wyzszy fundament.
a piwnice jak kto woli. Meza kuzynka ma z piwnica, w piwnicy ma spizarnie na przetrowy, duze pomieszczenie z kotlem, gdzie robia tez drewno. i takie piemieszczenie w ktorym jej syn zorbil sobie pracownie, bo uczy sie na stolarza i tam dlubie ![]() druga kuzynka ma czesciowa piwnice gdzie ma kotlownie tylko. |
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha witaj w gronie MGR
|
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia ma racje, nigdy nie wiadomo, którą część Polski akurat zaleje...my robimy częściowe podpiwniczenie i będziemy robić odpływy, przed ewentualnymi deszczami...w projekcie jest dość wysoki fundament, więc tego akurat nie zmienimy. Ale wolę, żeby mi zalało piwnice, niż dom. Mojej koleżance, pękł fundament dwupiętrowego domu w tym roku od tej wody, masakra!!!
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 640 |
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie Kochane
![]() już nie pracuje w Triumph zresztą taka nie pewna byla ta praca... szefostwo w ogóle nie porozmawiało z nami o warunkach pracy![]() ale od jutra zaczynam pracę w RTV EURO AGD mam umowę o pracę na 3 miesiące próby, a później na rok. W końcu więcej zrobięi będziemy mogli myśleć o dziecku ![]() mój TŻ nadal bez pracy ![]() a tak ogólnie oki ![]() słońce piecze dzisiaj ![]() Kochane mam figurę gruszki ![]() jaki strój kąpielowy mam kupić??? |
|
|
|
#2227 |
|
Rozeznanie
|
Nasze tereny nie są zagrożone powodzią - mówię tylko jak u nas jest. Kilka lat temu to nie był problem i w piwnicy jest kotłownia, spiżarnia, pralnia - więc masę zaoszczędzonego miejsca w części mieszkalnej, ale ostatnimi latami chyba się poziom wód gruntowych podniósł i wiem, że my nie będziemy ryzykować piwnicą
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za gratulacje
![]() Ja właśnie wszystko porządkuję, wszystkie notatki, dokumenty z całego roku, trochę się tego nazbierało... ufff... cały wielki segregator... ![]() Cytat:
![]() No niestety tak się zaczęło i teraz nawet jeżeli by chciał to odmienić to nie ma szans, bo wtedy na pewno by przegrał, więc trochę Go rozumie, w końcu każdy walczy o swoje. Nie nie zrobili, za to Komorowski zrobi duuużo, a ludzie u nas z pracy wylecą... eh Nie to żebym ja byłam ogólnie za Kaczorem, ale tylko nie Komorowski ![]() Cytat:
![]() A je śmiem twierdzić na opak, że to Komorowski szczery nie jest. Przecież jakiś czas temu PO mówiło o prywatyzacji a teraz tego się wypierali http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...824?source=rss Cytuje:"Platforma obywatelska nie zapowiadała i nie zapowiada prywatyzacji całej służby zdrowia" Całej nie, ale części tak, a teraz się tego wypierają jak mogą. Zresztą nie muszę niczego szukać na ten temat, bo pamiętam sytuację z 2007 roku... Dziękuję ![]() Dziękować jak się z brzuszkiem czujesz? i to jeszcze w te upały?:PMartucha gratulacje!
|
||
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
pomijam co gadali a co gadaja.
ale ja nie wiem co zlego jest w prywatnej sluzbie zdrowia? sa lepiej gosporadowane pieniadze, a kontakty z NFZ sa normlanie podpisywane. prywatna nei znaczy ze platna dla klienta, czyli chorego. My mamy w moim miescie prywtany szpital, i jest super. nie widze nic w tym zlego. tylko trzeba to robic z glowa. |
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego, że są tam dodatkowe pomieszczenia, to swoją drogą, my mamy kotłownie, spiżarnie i taty mały warsztacik (oczywiście drugi ma na strychu )Cytat:
Celi, ja się nie upieram przy piwnicy, jeśli nie jest Wam potrzebna, to nie trzeba jej dawać, natomiast tak jak pisałam, też rodzice byli na niezalewowym terenie, a jednak woda przyszła. Z drugiej strony jak działka jest nieco wyżej położona to to też rozwiązuje problem
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóż to ostatnio sie wypowiadala babka wlasnie ze sprywatyzowanego szpitala i tak mają duzo lepsze kontrakty i duzo wiecej ich co za tym idzie jeste wiecej łózek szpital ma wiecej pieniedzy bbo jest lepiej zarządzany... sama mam dwie koleżanki ktore są kadrowymi w naszych gliwickich szpitalach i są one bardzo zadowolone z prywatyzacji...
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
no i do tego dochodzi brak strajkow
w prywatnych nie nie strajkuje przynajmniej nie przypominam sobie.
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia ,ale ja Kochana jestem tylko na kasie i przy obsłudze rat
mam netto1200 zł plus jakaś premia do 700 zł też netto a wiesz coś może właśnie o tych co są na kasie i ratach? raty umiem, bo jak miałam meblowy to pisałam, ale i tak mam stresa
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uważam, ze prywatyzacja nie jest zła, a sama pracuję w służbie zdrowia, poniekąd.
Nie można zapominać, że sprywatyzowane szpitale także mają kontrakty z NFZ, czyli prywatny nie oznacza zawsze płatny...
|
#2236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do opanowania zostanie Ci program
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do prywatyzacji innych instytucji, to w dobrej sytuacji są ludzie mający już jakiś kapitał składek, pracujący ileś lat, mający firmy itp... a ludzie zaczynający pracę jednym słowem będą mieć przerąbane... Dopisek: Zapomniałam dodać, że to był przykład nie tyle prywatyzacji ile krętactwa ze strony PO.
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-06-30 o 13:55 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już
Ana dzięki za troskę Dobrze się czuje z brzuszkiem.Pomimo upału jest nawet nieźle. Byłam zapłacić rachunek i na małych zakupach. Gotuje rosół i zajadam się bobem kupiłam sobie pół kg ... cena za kg 11 zł. Nie mogłam się powstrzymać. Gotuję rosołek dla Tż i dla mnie też bo mnie taki smak naszedł, że musiałam go ugotować.Troszkę posprzątałam i jakoś się toczę... a tak serio to powiem Wam , że sporo moich koleżanek będąc w ciąży narzekało na swoją figurę itd... fakt mam dość spore uda i przytyłam już chyba z 15 kg jestem w 33tyg, mam chyba w sumie 10 rozstępów , trochę na udach i z boku brzucha chyba 3 bardzo małe. Jestem wysoka w miarę mam 170 cm... i dużo koleżanek i rodziny mówi , że wcale nie widać , że aż tyle przytyłam... hmm może mnie pocieszają. Ja jestem bardzo zadowolona z tego jak wyglądam, podoba mi się mój brzusio i jak idę sobie gdzieś to cały czas przeglądam się w wystawach sklepowych... hmmm jakiś samozachwyt. Serio jakoś mnie bardzo to uszczęśliwia ... poza tym, że wciąż się martwię jak sobie poradzimy finansowo i czy będę dobrą mamą, ale ponoć te obawy są naturalne.Czyli chyba każda przyszła mama się boryka z takimi myślami. A propos tej prywatyzacji... to chyba źle zrozumiałyście ... albo ja źle zrozumiałam. Mianowicie Bronkowi chodzi o to by komunalizować szpitale czyli, żeby kasą na służbę zdrowia gospodarowały sejmiki wojewódzkie czyli miejscowe ośrodki zarządzania a nie , że skarb państwa w czystej postaci. I jest jakieś miasto oczywiście nie wiem jakie ale mama mi mówiła , że tam jest taki szpital komunalny i bardzo dobrze funkcjonuje, nie ma długów itd. I nawet jakiś facet z PiSu się wypowiadał bo to jest w jego regionie, że bardzo dobrze, że ten szpital skomunizowali.
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2010-06-30 o 13:59 |
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
ana odnioslam sie do sluzby zdrowia, do Twojej wypowiedzi o tej:
Cytat:
prywatyzacja kolosow jak stocznie i huty to inna bajka, i w histroii naszego kraju nie byla nigdy przeprowadzona pomyslnie. |
|
|
|
|
#2241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wielkie brawa dla Martuchy ![]() Cytat:
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy Cię pocieszę, bo zbytniego doświadczenia nie mam jeśli chodzi o ciążę ale powiem, że ja na samą myśl mam bardzo podobne obawy... czy dałabym radę finansowo i jako mama...![]() Dopisek: a właściwie to czy dalibyśmy radę, razem z Mężem oczywiście
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-06-30 o 14:08 |
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki bierze ktoraś z was udzial w konkursie Ambasadorka Magii Dotyku?
daysy ja sie wczoraj naogladałam usta usta i az mi sie dziwnie zrobilo chyba bym nei dała rady...
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Daysy85;20368472]Jestem już
Ana dzięki za troskę Dobrze się czuje z brzuszkiem.Pomimo upału jest nawet nieźle. Byłam zapłacić rachunek i na małych zakupach. Gotuje rosół i zajadam się bobem kupiłam sobie pół kg ... cena za kg 11 zł. Nie mogłam się powstrzymać. Gotuję rosołek dla Tż i dla mnie też bo mnie taki smak naszedł, że musiałam go ugotować.Troszkę posprzątałam i jakoś się toczę... a tak serio to powiem Wam , że sporo moich koleżanek będąc w ciąży narzekało na swoją figurę itd... fakt mam dość spore uda i przytyłam już chyba z 15 kg jestem w 33tyg, mam chyba w sumie 10 rozstępów , trochę na udach i z boku brzucha chyba 3 bardzo małe. Jestem wysoka w miarę mam 170 cm... i dużo koleżanek i rodziny mówi , że wcale nie widać , że aż tyle przytyłam... hmm może mnie pocieszają. Ja jestem bardzo zadowolona z tego jak wyglądam, podoba mi się mój brzusio i jak idę sobie gdzieś to cały czas przeglądam się w wystawach sklepowych... hmmm jakiś samozachwyt. Serio jakoś mnie bardzo to uszczęśliwia ... poza tym, że wciąż się martwię jak sobie poradzimy finansowo i czy będę dobrą mamą, ale ponoć te obawy są naturalne.Czyli chyba każda przyszła mama się boryka z takimi myślami. Daysy oplułam monitor, po tym samozachwycie
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a obawy to normalka, w końcu nikt wcześniej nie był mamą! A to bardzo odpowiedzialne zadanie, ale na pewno poradzisz sobie świetnie!Finansowo też dacie radę! Kto jak nie Wy!
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mianowicie, że to był tylko przykład, a program tej partii ogólnie (przynajmniej kiedyś bo teraz to już nie wiem, chyba zmienił zdanie Dodatkowo, że jest to przykład zmienności zdania i poglądów PO (matko, nie trawię tej partii )Tylko nie partia PO
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba nie doczytalam.
![]() to na goko mamy glosowac. komor nie kaczor nie ja pitole
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma odpowiedniego ![]() Ale tak serio to ja jestem za Kaczorem (wiedząc że nic nie zmieni) niż za Komorowskim (wiedząc, że zmieni na złe) |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, teraz już za późno, innego wyboru nie ma. A zagłosować trzeba iść.
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Aniu, a ja tam na Komorowskiego będę głosować, bo Kaczyński jeden prezydentem już był, miał brata za premiera, a nie zrobili kompletnie nic, nic się nie zmieniło, więc teraz kolej dać szansę komuś innemu i stąd Komorowski (zresztą nigdy nie popierałam PiSu), a może te zmiany nie będą takie złe... jeśli w ogóle będą. Wszystko okaże się w praniu.
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zraz zerkne
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

a piwnice jak kto woli. Meza kuzynka ma z piwnica, w piwnicy ma spizarnie na przetrowy, duze pomieszczenie z kotlem, gdzie robia tez drewno. i takie piemieszczenie w ktorym jej syn zorbil sobie pracownie, bo uczy sie na stolarza

zresztą taka nie pewna byla ta praca... szefostwo w ogóle nie porozmawiało z nami o warunkach pracy

a skoro J. nie mówi tego co czuje i chce (in vitro) to tym bardziej go nie lubię 

panikowałam, ale trzymał rękę na pulsie