Krzywe nogi - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-29, 14:16   #4891
Vika 92
Raczkowanie

Dot.: Krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez joanna00111 Pokaż wiadomość
no i mam pierwszy kostum kapielowy po 10 latach ,myslicie ze wystrasze slonce i plazowiczow ?chyba to kasa wyrzucona w bloto bo teraz patrze i widze ze napewno nie wyjde w tym na plaze !moje super zgrabne siostry pekly by ze smiechu !
Joanna, masz na pewno zgrabniejsze nogi ode mnie! Jak ktoś się z Ciebie śmieje to znaczy, że: a) sam ma kompleksy, które chce ukryć, b) nie jest wart Twojego zainteresowania
Nie ma sensu, żebyś kisila się w dlugich spodniach, ladnie wyglądasz
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:32   #4892
joanna00111
Raczkowanie

vika92 co ty zrobilas ?operacje czy cwiczenia ci pomogly ?jestem na tym forum od niedawna wiec nie wiem,widze bardzo duza zmiane ,a raczej nic nie widze a w tej sukience to super wygladasz .piszesz ze zmienilas sposob chodzenia ale to chyba nie od tego tylko,calkowicie ukrylas wade a pokazalas fajne nogi
joanna00111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:36   #4893
joszua
Raczkowanie

hej dziewczyny
tak sobie buszowalam po necie w poszukiwaniu informacji o szpotawosci i znalazlam sandaly, ktore niby koryguja wade, hmm ale ja w to raczej nie wierze..
tutaj link:
http://www.jshoppers.com/newwindow.a...47406stb_1.jpg

koszt i opis:
http://www.jshoppers.com/shohin.asp?...Shocd=NB947406
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 15:00   #4894
Vika 92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joszua Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
tak sobie buszowalam po necie w poszukiwaniu informacji o szpotawosci i znalazlam sandaly, ktore niby koryguja wade, hmm ale ja w to raczej nie wierze..
tutaj link:
http://www.jshoppers.com/newwindow.a...47406stb_1.jpg

koszt i opis:
http://www.jshoppers.com/shohin.asp?...Shocd=NB947406
Pewnie dzialają jak wkladki ortopedyczne. W moim przypadnu to wygląda jeszcze gorzej, stań na wewnętrznych stronach stóp, zobaczysz, czy by to coś pomoglo

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
vika92 co ty zrobilas ?operacje czy cwiczenia ci pomogly ?jestem na tym forum od niedawna wiec nie wiem,widze bardzo duza zmiane ,a raczej nic nie widze a w tej sukience to super wygladasz .piszesz ze zmienilas sposob chodzenia ale to chyba nie od tego tylko,calkowicie ukrylas wade a pokazalas fajne nogi
Nie, nie robilam operacji, po prostu inaczej chodzę i stoję, staram się często napinać mięśnie. Pewnie trochę też zależy od ujęcia
Stary 2010-06-29, 15:36   #4895
borri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zyziulec Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę o szczerą opinię czy jest bardzo źle. Tylko naprawdę szczerą-bez pocieszania

Masz bardzo ladne nogi, wiele bym dala zeby takie miec. dzieki temu, ze sa szczuple i lydki nie sa wygiete, nie rzuca sie w oczy niewielka szpotawosc. sa swietne, smigaj w krotkich spodenkach i sukienkach!
borri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 18:37   #4896
joszua
Raczkowanie

REFLEKS czy ty sie moze orientujesz czy w przypadku osteotomii plytka stabilizujaca umieszczana jest na cale zycie? czy po jakims czasie jest usuwana? ja myslalam caly czas ze ona tylko tam jest do czasu zrosniecia kosci.
Stary 2010-06-29, 19:29   #4897
refleks
Raczkowanie

Napiontek w ogole nie stosuje plytki.dlatego nie wolno stawac na nogi ale przez to masz mniej blizn,bo nie robia kolejnych naciec do usuniecia plytki.To dosc istotne,ze nie zostaje zaden metal w nodze,bo moj kolega po wypadku mial srubami nogi skrecane i zostaly mu na cale zycie.Poszedl na basen i sruby zaczely go sciagac na dno.Wszyscy mysleli,ze sie wyglupia a on nie mial sily przezwyciezyc grawitacji
Napiontek uzywa drutow do usztywnienia kosci.Potem wyciaga ten drut bez znieczulenia,bo komorki wokol juz sa obumarłe i podobno ma to nie bolec

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2010-06-29 o 19:32
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 19:38   #4898
beniutka
Przyczajenie

Vika 92 jak zrobiłaś że masz takie ładne nózki? Ćwiczyłaś czy jak??

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Vika mam już odp nie przeczytałam wcześniejczych postów
beniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 20:10   #4899
refleks
Raczkowanie

ja sie musze przyznac,ze Vika wywarla na moja psychike pewien wplyw... skoro ona moze ,to czemu ja nie??? wczoraj po raz pierwszy przeszlam w spodniach za kolana przez glowna ulice w miescie.I wcale nie myslalam o tym czy ktos widzi moja wade czy nie? nawet sie kuzyna co chwile pytalam czy widac krzywizne.do spodnicy sie nie przekonam raczej dlugo.
Acha,ktos tu kiedys wspominal ze ma plaskodupie.Jak ide na jakas impreze w dlugiej sukni,co ladnie splywa po pupie,to pod majtki tez wszywam poduszke z pasmanterii,powoduje ladne wypięcie pupy
Stary 2010-06-29, 20:45   #4900
Vika 92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
ja sie musze przyznac,ze Vika wywarla na moja psychike pewien wplyw... skoro ona moze ,to czemu ja nie??? wczoraj po raz pierwszy przeszlam w spodniach za kolana przez glowna ulice w miescie.I wcale nie myslalam o tym czy ktos widzi moja wade czy nie? nawet sie kuzyna co chwile pytalam czy widac krzywizne.do spodnicy sie nie przekonam raczej dlugo.
Acha,ktos tu kiedys wspominal ze ma plaskodupie.Jak ide na jakas impreze w dlugiej sukni,co ladnie splywa po pupie,to pod majtki tez wszywam poduszke z pasmanterii,powoduje ladne wypięcie pupy
Też niby mam do spódnic dość nieufne podejście, ale niby jeśli mają tę samą dlugość co spodenki, które noszę to nie powinno być problemu...
Stary 2010-06-29, 21:24   #4901
joanna00111
Raczkowanie

joszua a ja wierze ze te sandaly raczej pomoga bo one pobudzaja te wewnetrzne miesnie do pracy i te uwypuklenie w wkladce jest co przy chodzeniu nie pozwala koslawic nog,kurde musze je zdobyc tylko ze ten link co podalas jest po japonsku ,znalazlas moze cos wiecej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 22:32   #4902
refleks
Raczkowanie

jest tam opcja zmainy na jezyk angielski ale nie moge znalezc tych butow.Ciekawe,czy skoro od wew strony buta nie ma zadnej zabudowy noga nie zeslizguje sie na dol powodujac skrecenie kostki?? w Polsce tez robia podobne buty ortop na miare ale z tego co wiem wszystkie z zabudowana stopa
Stary 2010-06-29, 22:46   #4903
joanna00111
Raczkowanie

sluszna uwaga refleks ,powinny byc raczej zabudowane ,mam w domu gumowe klapki z profilowana podeszwa i gdy je zaloze na odwrot to efekt podobny do tych sandalow tylko ze glupio tak chodzic ,chcialam kupic wkladki ale sa na zamowienie i zadna firma mi nie odpisala ,wierze w te wkladki i mysle ze po dluzszym czasie by to cos pomoglo
Stary 2010-06-29, 23:04   #4904
joszua
Raczkowanie

Cytat:
Napiontek w ogole nie stosuje plytki.dlatego nie wolno stawac na nogi ale przez to masz mniej blizn,bo nie robia kolejnych naciec do usuniecia plytki.To dosc istotne,ze nie zostaje zaden metal w nodze,bo moj kolega po wypadku mial srubami nogi skrecane i zostaly mu na cale zycie.Poszedl na basen i sruby zaczely go sciagac na dno.Wszyscy mysleli,ze sie wyglupia a on nie mial sily przezwyciezyc grawitacji
Napiontek uzywa drutow do usztywnienia kosci.Potem wyciaga ten drut bez znieczulenia,bo komorki wokol juz sa obumarłe i podobno ma to nie bolec
refleks uspokoilas mnie z ta plytka, a juz myslalam ze bym musiala po operacji nosic cale zycie jakis metal w nodze.. dziekuje za infos
Stary 2010-06-30, 09:38   #4905
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joszua Pokaż wiadomość
refleks uspokoilas mnie z ta plytka, a juz myslalam ze bym musiala po operacji nosic cale zycie jakis metal w nodze.. dziekuje za infos
gdzies na wczesniejszych stronach (kurcze juz nie pamietam na kotrych ) wstawialam opis dokladny na czym ta operacja polega lacznie ze zdieciami rendgenowskimi jak chcesz poszukaj bo tam ladnie widac

Dziewczyny u nas w uk tez upal wiec chcac nie chcac w spodniach sie nie wytrzyma w niedziele bylam w mini na miescie i nikt nic przykrego mi nie powiedzial prosze sie nie kisic w spodniach tylko wskakiwac w spodenki

refleks czy ty nadal jestes zdecydowana na operacje czy na te implanty??

aha dziewczyny co do tych butow z chin to badzcie ostrozne raczej skonsultowalambym to lekarzem bo moze to tez byc zle wyprofilowany bubel (aby sobie nie poglebic wady ).Wiem ,ze w sklepach ortopedycznych kupicie buciki z atestem lub odpowiednie wkladki
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 09:45   #4906
refleks
Raczkowanie

moja wada jest dosc znaczna,wiec implanty to byloby raczej rozwiazanie dosc krotkotrwale.Potem i tak bym musiala poddac sie operacji pewnie.Nie jestem z natury bardzo rozrzutna osoba,wiec nie chce placic dwa razy za nogi.Decyduje sie raczej na operacje.Za kilak lat problem i tak mi sie poglebi a implant tylko wizualnie skoryguje wade.Jakby sie okazalo ,ze powinnam wyjac do operacji implant to skora na nodze bedzie wisiec jak flak,Nie chce tak
Stary 2010-06-30, 09:51   #4907
joszua
Raczkowanie

Cytat:
moja wada jest dosc znaczna,wiec implanty to byloby raczej rozwiazanie dosc krotkotrwale.Potem i tak bym musiala poddac sie operacji pewnie.Nie jestem z natury bardzo rozrzutna osoba,wiec nie chce placic dwa razy za nogi.Decyduje sie raczej na operacje.Za kilak lat problem i tak mi sie poglebi a implant tylko wizualnie skoryguje wade.Jakby sie okazalo ,ze powinnam wyjac do operacji implant to skora na nodze bedzie wisiec jak flak,Nie chce tak
masz racje Refleks, tez bym ci doradzila szczerze osteotomie niz implanty. wczoraj sie naczytalam co powoduja szpotawe nogi, w przyszlosci mozemy miec straszne bole a moze nawet wymiane stawu..wiec operacja to najlepsze rozwiazanie. szkoda tylko ze czas rehabilitacji jest taki dlugi. bede musiala przerwac studia, wziac dziekanke, o ile dojdzie do operacji w moim przypadku.
Stary 2010-06-30, 10:12   #4908
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
rozumiem ja niestety nie moge sobie pozolic na operacje bo nie dostane tak dlugiego zwolnienia w pracy a obecna sytuacja nie pozwala mi na zrezygnowania z pracy, raz ,ze mieszkam w innym kraju nie mam tu nikogo nz rodziny kto by mi pomagal po operacji a sama po tak ciezkiej operacji nie dam sobie rady jedyne co mi pozostaje to te implanty bo to okres okolo miesiaca rekonwalestencji . W sierpniu jade na miesiac po Polski wybiore sie do sklepu ortopewdycznego po te specialne wkladki do butow bede sobie nosic tak profilaktycznie .

No i chce jechac na konsultacje to klinkiki ,ktora wykonuje zabiegi implanotw lydek juz wybralam w Warszawie .

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
tu sie zgadzam niestety ta wada w przyszlosci sprawia duzo doleglisowsci dlatego ja cwicze silowo aby w miare mozliwosci wzmocnic miesnie bo to tez pomaga przy odciazeniu stawow , i oczywiscie dobrze aby byc szczuplym zbedne kg tez nie sa wskazane

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:

czy ty gdzies wstawialas tutaj zdjecia swoich nog ?????????
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:03   #4909
z!elOna
Raczkowanie

joanna00111 - szczerze to ja nie rozumiem czego Ty chcesz od swoich nóg!
z!elOna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 11:20   #4910
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
no i mam pierwszy kostum kapielowy po 10 latach ,myslicie ze wystrasze slonce i plazowiczow ?chyba to kasa wyrzucona w bloto bo teraz patrze i widze ze napewno nie wyjde w tym na plaze !moje super zgrabne siostry pekly by ze smiechu !
daj spokoj, wygladasz naprawde ladnie mysle ze i bez tej chusty rownie ladnie bys wygladala

Cytat:
Napisane przez Vika 92 Pokaż wiadomość
I zdjęcia 'po'. No idealne nie są, ale na niektórych zdjęciach nawet nawet...
o moj boze, co ty z tymi nogami zrobilas ze sa takie ladne? W ogole nie widac ze krzywe, a na ostatnim zdjeciu to juz w ogole. Myslalam ze dla zartow wstawilas nogi kogos innego

Cytat:
Gratuluje! Teraz czas przelamac sie do spodnic
to pewnie ja wspominalam o tym plaskodupiu

a ja po raz kolejny rozpoczelam cwiczenia, dzisiaj juz 2 dzien
a wczoraj w krotkich spodenkach opalalam sie na balkonie

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 14:11   #4911
refleks
Raczkowanie

ja wstawialam,teraz kolejne moge zalaczyc.Tylko buty męża zalozylam,zeby bylo sportowo.Co do Viki to ja jednak widze lekka krzywizne ale wyglad nog zmienil sie o 180 stopni.Naprawde trzeba odciagac uwage jakimis drobnymi szczegolami,ktore raczej pokaza nas seksapil)
Stary 2010-06-30, 14:20   #4912
refleks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
rozumiem ja niestety nie moge sobie pozolic na operacje bo nie dostane tak dlugiego zwolnienia w pracy a obecna sytuacja nie pozwala mi na zrezygnowania z pracy, raz ,ze mieszkam w innym kraju nie mam tu nikogo nz rodziny kto by mi pomagal po operacji a sama po tak ciezkiej operacji nie dam sobie rady
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

czy ty gdzies wstawialas tutaj zdjecia swoich nog ?????????
wstawialam, na str 151.Jutro juz konczy mi sie internetnie bedzie mnie tu zbyt czesto ( ale co do czasu po operacji...
Napisz list do NHS,jak chcesz to przysle dokladny adres potem z prosba o dokument E112(dotyczy planowanego leczenia w Polsce),masz tam zaznaczony czas w jakim masz czas na poddanie sie operacji za ktora zaplaci Ci ubezpieczyciel angielski!) Wiec nie bedziesz musiala za to placic ze srodkow wlasnych.Jedyne co to musisz dolaczyc dokumenty od ortopedy z UK,potwierdzajace Twoja wade i zalecenie wykonania danego zabiegu.W liscie mozesz napisac ,ze jestes tutaj sama i okres rehabilitacji spedzisz w Polsce,bo tam ma sie kto Toba zaopiekowac,a tutaj nie.Po osteotomii nie bedziesz samodzielna,wiec na pewno to uwzglednia i wystawia E112. A tutaj na konto powinno Ci wplywac chorobowe,jesli je ktos dostarczy do Twojego GP z Polski.GP wypisze angielskie zwolnienie (sick leave)i ktos poda pracodawcy.Tyle

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2010-06-30 o 14:37
Stary 2010-06-30, 18:55   #4913
kwiatuszek0906
Przyczajenie

Cool Dot.: Krzywe nogi

a co myslicie o moich nogach .sama uwaza m ze sa krzywe

Edytowane przez kwiatuszek0906
Czas edycji: 2010-07-01 o 20:28
kwiatuszek0906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 18:58   #4914
Elladorea
Rozeznanie

Kwiatuszek, skąd wzięłaś pomysł, że masz krzywe nogi? Masz superzgrabne i proste nogi!
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 19:21   #4915
Agaciok xD
Wtajemniczenie

To nie ten watek... zajrzyj lepiej do tego ''pokaz nogi''. Radzilabym nie odpisywac na takie 'glupie' posty, przeciez to oczywiste ze dziewczyna ma proste nogi. I nie wiem, chyba sobie z nas zarty robi? Ja chyba niedlugo przestane tu zagladac, to juz naprawde nie jest mile kiedy osoby z NAPRAWDE ZGRABNYMI nogami tu wchodza i wrzucaja swoje zdjecia. I chyba tylko po to zeby inni powiedzieli ze 'o jakie ty masz ladne nogi' a i tak same o tym dobrze wiedza

Stary 2010-06-30, 19:41   #4916
refleks
Raczkowanie

Agaciok przestan,nie widzisz jakie dziewczyna ma paskudne kolana?bylas kwiatuszku z nimi u ortopedy?? zalecalabym...
Stary 2010-06-30, 19:59   #4917
Agaciok xD
Wtajemniczenie

haha faktycznie, ja tez bym ci zalecala

aha, i zapomnialam wspomniec ze bardzo ladnie wygladasz w tych spodniach refleks, nie widac krzywizny, czas przekonac sie do spodnic

Stary 2010-06-30, 21:02   #4918
joanna00111
Raczkowanie

kwiatuszek zmien lekarza bo ten cie oszukuje !!!jaja sobie robisz ?
Stary 2010-07-01, 10:48   #4919
z!elOna
Raczkowanie

Refleks, ja uważam że będziesz super wyglądać w spódnicze tuż za kolana
z!elOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:13   #4920
Elladorea
Rozeznanie

Popieram, Refleks, dobrze Ci w tych spodniach, nawet nie zauważyłabym krzywizny, gdybym o niej nie wiedziała

Vika, naprawdę nieźle sobie wyprostowałaś nogi! Robiłaś jakieś ćwiczenia?
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości