|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Wredna wspolczuje
![]() hmmmja mam takiego lenia, ze koniec, trzeci dzien sama jestem, moglabym tyle zrobic a ja zamiast korzystac to sie obijam i nie robie nic ![]() a nudzi mi sie okrutnie nie mam co robic normalnie nonie moge sie juz doczekac az Eryka odbiore ze szkoly ![]() szkoda, ze moja kumpela wyjehana bo tak bym z nia cos porobila a tak to lipa
|
|
#1892 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odpoczywaj Cytat:
![]() To już nie popiszę,szwagierka mi dwuletniego bąbla przywozi do pilnowania bo coś im nagle wypadło![]() Weroniczko |
|||||
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Moc calusow dla Zuzi, Weroniki, Oliwki i Mai
Marico, trzymam kciuki za jutrzejszy egzamin i ciesze sie, ze mezowi nic sie nie stalo. Wredna, fatalna sprawa z tym portfelem . Wspolczuje ![]() Cass, ja platkow nie daje jeszcze. Jakos nie mam przekonania do kukurydzy w ogole. Fajnie, ze bedziesz miala swoj samochodzik . Mam zupelnie inny gust. Sama jezdze Vectra z silnikiem 2.2 i uwielbiam ten samochod. To juz moj drugi Opel z rzedu i nie moge powiedziec zlego slowa. Uwazam je za bezpieczne samochody, sama widzialam jak wychodzily z wypadkow w porownaniu z `innymi samochodami. Z japonczykow podobaja mi sie Honda i Toyota. Zaden Nissan ani Suzuki nigdy nie przypadl mi do gustu. Gdzies tam w sferze marzen mam Volvo lub Audi, ale to pewnie sie nie spelni tak szybko![]()
|
#1894 |
|
Rozeznanie
|
p4w ja się też tego obawiam, że poniesiemy koszty jak tacy są ale czort z tym jakoś damy rade kredyt się weźmie, najważniejsze że jest cały chociaż jeszcze nie wrócił, tylko pisze mi co chwilę że jest ok że mam się nie martwić ale wiecie póki go nie zobacze i sama nie ocenię sytuacji to się nie uspokoję, dziękuję wam ze mnie podtrzymujecie na duchu, bo bym w tej robocie zwariowała a tak wszysy wyszli to zaraz do was piszę...kurde ale my mamy pecha ciągle coś...
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- A właśnie Cass gratulacje ja dopiero przed sobą go mam ale się boję, nie dość że dziś takie nerwy a tu jeszcze ten egzamin ja napewno obleje
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-06-30 o 17:23 |
|
|
|
#1895 |
|
Ola-Unhola
|
Wredna, współczuję bardzo
Miałaś jakąś kasę, czy tylko dokumenty. Co ja mówię, jakie tylko, teraz wszystko wyrobić, pozgłaszać. Ojej, biedna Tylko 50 zł, do osiągnięcia ceny min. na licytacji huśtawki
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gorąco, leje sie ze mnie.
My z Kuba siedzimy w domu bo jest taki skwar, ze rozpuscic sie mozna. Jak mały wstanie to dopiero pod wieczor pojdziemy na dwor. Kasiu, w załączniku cos na poprawe humoru
|
|
#1897 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w końcu tż kazał ci odpoczywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- o matko ale mi net muli, kurde wkurzyć się idzie...
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-06-30 o 17:22 |
|||
|
|
|
#1898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też marzę o Volvo ![]() Cytat:
![]() nie oblejesz, nie mozesz tak myśleć ![]() zdasz, bo kiedyś zła passa się musi skończyć Cytat:
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-30 o 17:27 |
|||
|
|
|
#1899 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja byłam 40 min, kupiłam truskawki (pan łaskawie mi kg sprzedał, bo tak to tylko na kobiałki..) i wróciłam, bo grąąąąco.. Wysłałam małżowi mila z tym przepisem, może kupi składniki to bym zrobiła ![]() To tak a propos diety, którą dzisiaj mam gdzieś. Należy mi się troszkę przyjemności ![]() http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=2859 Ciekawe jak gorgulek z Zuzą i Małżem w zoo, czy ich jakiś leopard nie pożarł ![]() A Kasi dzisiaj nie było ![]() Miramej, pewnie wraca od neurologa, czekam na info ![]() anula, roztopiłaś się przy tym prasowaniu, bo coś nie zajrzałaś? ![]() sylka, pewnie zabawia zbuntowanego dwulatka ![]() A Wojtusia chłodzi się przed wentylatorem? Syla, wyjechała do PL? megi, mam nadzieję, ze Amelka nie szaleje za bardzo w aucie podczas podróży ![]() To idę robić sobie kawkę ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() Tak, tak czarujmy ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- A chciałam zrobić Bartkowi ziemniaczane placki, bo mi trochę z wczoraj ziemniaków ugot. zostało. Jak robicie, dodajecie dużo mąki? Jajko jedno? Sól, pieprz i tyle? anula, dzięki może zapytam w norauto. Patrzyłam już na all, ale jak jest wawa, to drugi koniec, więc po przyssawki za złotówkę nie będziemy palić 10 l benzyny, tzn, ja może bym pojechała, a małż nie
|
|
#1900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
marica siedziw nieklimatyzowanej robocie gdzie jest 35 stopni i pot jej cieknie po doooopce i ma dołka i czarne myśli.... Svinecka która się "leni" ![]() Unholy która kusi nas pyszniościami... |
|
|
|
|
#1901 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na pot w doopce nie pomogę , ale czarne myśli spróbuję odgonić ![]() a sio, a sio ![]() ![]() Svi, leniuchu, wstawaj już z tego leżaka u rodziców, ile można tłuściocha opalać ![]() No kuszę, kuszę, ale Małż nie kupi składników, więc mogę obejść się smakiem
|
|
#1902 |
|
Rozeznanie
|
Ale ja chyba na powrocie kupie i upiekę jutro na osłodę po tym fatalnym dniu.... kurcze jeszcze tak długo do 21..... u nas właśnie lujnęł i troszkę powietrze jest chłodniejsze ale co z tego jak siedzieć nadal tu trzeba
....................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .....................co zrobić żeby nie myśleć???
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam wczoraj do północy, opisałam sie jak głipa i net mi nawalił Cass - GRATULUJĘ!!!! ![]() Napiszę tylko co na wizycie i lece na budowe ![]() Pan dr stwierdził, ze jak Bartuś zacznie chodzic w wieku np 15 miesiecy to będzie super! hmmm powiedział, ze przez to jego wyginanie stópek nie bedzie szybko chodził, bo nie utrzymuje rownowagi ... buty mamy bardzo dobre - jak to okreslił pancerne ![]() Nie kazał go prowadzic za rączki, dopeiro jak bedzie potrafił sam ustać to wtedy mogę mu podać dwa palce i w drogę ![]() Oczywiście ma chodzic w tych bucikach /po płaskiej podłodze/ ale np na trawie, piasku, kamyczkach moze dreptać boso bo to stymuluje stópki ... tylko, ze bartuś się boi trawy i piasku ![]() ![]() Mamy sie zgłosić za ok 3 miesiące jak juz będzie ładnie sam chodził ![]() to by było na tyle ... i leceeee moze potem wpadne ... chociaz sprawa wątpliwa, bo małż z delegacji wrócił
|
|
|
|
#1904 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() boję że na placu obleję bo kurde ostatnio cofałam 1,5 mies temu i taki gamoniek jak ja zapomniał jak to się robi o własnie dostałam smsa od tz że bedzie dopiero w nocy, i jak tu się nie martwić jak nie wiadomo o co chodzi co się dzieje.... ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
moja mała jak posmakowała że po balkonie można na boso to mi zwiewa na bosaka na balkon a jak ubire jej buty to ściąga trzymamy kciuki żeby było wszystko dobrze i żeby bartuś szybko zaczął sam chodzić
|
||
|
|
|
#1905 |
|
BAN stały
|
Marica postaraj sie nie denerwowac
u nas dzionek ok, 2 spacerki teraz Amelka wykąpana i chodzi sobie jutro wyruszam na zakupy z Amelka sama bo maz wroci ok 18-19 i juz pozno bedzie a na weekend musze zrobic te zakupy przyjada w piatek w nocy wiec w sobote sniadanie obiad i kolacja i w niedziele przed poludniem wyjezdzaja czyli sniadanie... zrobie na sobote poledwiczki z ziemniakami i jakas salatka do tego napieke kurczaka i dosc. jakies ciacho jeszcze i wsio i tak bede miala ganiania poki co zegnam sie dobrej nocki |
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
bylam z mala u fryzjera i fajnie podciete wloski
u ksiedza msze zamowilam lece kapam mala c.d.n Cytat:
u nas daja po 400-600zł a chrzestni po 1500
|
|
#1907 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi wszyscy odradzali francuzy.Więdły mi uszy od txt że awaryjne,części drogie itp Co prawda nie był naszpikowany elektroniką, bo to stare autko było, a służyło mi dłuuugo długo .Jeździłam nim ponad 5lat i ani 1 nie stało u mechanika nie licząc wymiany oleju,klocków,filtrów itp Sprzedałam z bólem serca. Cytat:
![]() Cytat:
przytulam he he he czułaś że mnie humor opuścił? Cytat:
byłam, nadrobiłam i już nie miałam możliwości żeby napisać świetny przepis, ale nikt nie zasłużył na takie smaczne coś u mnie lać po dupie i patrzeć czy równo puchnie ![]() a z gotowanych wychodzą? ja ze surowych,startych robie. A te przyssawki to bym poszukała w leroy merlin albo jakimś podobnym Cytat:
Gnom mój jest wybitnym idiotą.Ani nie chcę mi się pisać bo jest to płytkie do potęgi. Koleżanka pobyła z nami do 17.Jej maleństwo tak ciche, tak grzeczne,uczepione sukienki, tylko blisko mamy.Na kocyku razem siedziały sobie jak damy. Nie znam tego... Jej mała nic a nic się nie wybrudziła, a moja... w czasie jak się kąpała to ciuchy zlane arbuzem się suszyły na sznurku.Piknik z topionymi wafelkami w pontonie?pływający arbuz to to czym chciała się dzielić moja córka z gościem ![]() Mała P. wcale nie chciała do wody.Siedziała na kolankach u mamusi i obserwowała co się dzieję. Kilka x ją doprowadziłyśmy do płaczu, bo ona niezwyczajna hałasu i zanosiła się aż ![]() Laura pokazała cały swój wachlarz złego zachowania z ciągnięciem kuzynki za włosy, wyrywaniem butelki, zabieraniem z rączki chrupek... Koleżanka właściwie nie komentowała.Sama widziała że moje upomnienia wywołują u córki śmiech "czaki"(nie wiem jak to się pisze) Na koniec skwitowała "masz co robić" Idę pranie rozwieścić, bo gnom rano wstawił ale nie miał czasu rozwieśic.Jak to się mówi taki zapie****al, że nie ma czasu taczki załadować
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-30 o 20:19 |
||||||
|
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
ja robię z gotowanych ale to z mąką i jejkiem i przyprawami zagniatam jak ciasto potem rozwałkowuje i kroje sobie w kwadraciki i smaż pychota moi jedza to z ketchupem, a z surowych tez robię i tez z ketchupem lub z cukrem mój tż to w ogóle je po hebrajsku bo ketchup i cukier razem
|
|
|
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrzucasz wsteczny odwracasz się do tyłu i jedziesz ![]() Cytat:
|
|
|
#1910 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrej nocki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuźwa tylko masło, margaryna, śmietana i cukier waniliowy, resztę mam w domu.... Nie to nie, u mnie też nikt nie zasłużył, tzn Bartuś jak najbardziej, ja też byłam grzeczna, ale tamten...niech spada. Pojadę do mamy i zrobię... Ja zawsze robiłam z surowych (teraz nie robię, bo nie chce mi się trzeć )Moja babcia robiła też z gotowanych, więc mi się przypomniało i zrobiłam. Dobre, ale inne. Ja wolę osobiście tradycyjne, ale jak zostaja gotowane ziemniaki, to nie chce wyrzucać Dzięki, też tam zajrzę Współczuję gnoma Fajnie, ze dzień się udał. Córka Twojej koleżanki, to widzę taka jak córka mojego brata, spokojna ![]() Cytat:
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
mala spi
![]() jutro jade kupic jeszcze 1 kiecke na wesele brata bo potem ciezko po sezonie letnim z sukienkami Cytat:
![]() ale nie ja sie obcinalam tylko Wercia poszla pod nozyczki
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
miło mi,że wprawiłam was w dobry nastrój. Jak widać różne są dzieci. Ja zawsze kawy,herbaty, talerze, sztućce odsuwam z zasięgu jej łapek.Mała P, wcale nie interesowała się pełnym kubkiem gorącej kawy.Ciacha też mogły leżeć i ani drgnęła w ich kierunku.Taka naprawdę stateczna dziewczynka. Nie wiem jakby to określić...moja to ma chyba ogromną wyobraźnie, bo co się da to z każdej strony obejrzy, spróbuje, przewróci, coś wsadzi,a nóż uda się jeszcze na coś wejść... i spaść oczy dookoła głowy.A zawsze mówiłam że dziewczynki są spokojniejsze, więc ja aż nie chcę wiedzieć jak wasze urwiski się zachowują.Na dodatek dziś ostatni i nadal nie mam przelewu z opieki Żeby było lepiej to kom mi się dziś wyłączyła i klops nie odpala, nie reaguje na ładowarke.Nic ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Texasiku wasz wyjazd do Pl wiążę się z waszym ślubem prawda? wszystko dopięte już na ostatni guzik?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Kat moja panna tez broi
![]() jezdzisz dzisiaj na rowerku??? ja ide zaraz na orbika , bo potem bede miec 3 dni bez cwiczen jak mnie nie bedzie
|
#1914 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
już w domku i zero informacji, nie wiem co sie z nim dzieje bo się nie odzywa od dłuższego czasu, matko zwariować idzie, jeszcze brat opowiedział mi co by się mogło stać jakby miałamta ciężarówka przed nim jaką belke o nie moge przestać beczeć
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- ja już wam glowy nie zawracam, ide w poduszke wylewać żale, miłej nocki trzymajcie się dziewuszki
|
|
|
|
#1916 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
uuuu cieniutko cieniutko
![]() Cytat:
![]() vectra najnowsza jest cudo ale Cass jeszcze moze sie odmienic potem ja jak zdawalam prawko i uczylam sie jezdzic na pandzie to tez chcialam male autko, najlepiej pande, a czym wiekszej wprawy nabieralam tym wiekszego auta mi sie chcialo Cytat:
![]() w ogole nie siedzialam a lezaczku! poza tym slonce sie dzisiaj skonczylo dopiero wrocilam z Erykiem do domu bo bylam jeszcze z mama w tesco bo popsul mu sie dzis plecak na koloni i pojechalam kupic nowy, a byly promocje i kupilam mu za 25zl ![]() a w ogole to musze kupic plecak do szkoly, Erykowi spodobal sie w smyku z gwiezdnych wojen, fakt, ze jest wypasiony - kosztuje 200zl, odlozylam go do jutra, mama powiedziala, ze da mi polowe i teraz sie zastanawiam bo on jest dosc duzy, i boje sie czy nie za duzy dla Eryka bo to chuderlaczek, no i narazie napewno tych ksiazek nie bedzie duzo ale fakt jest wypasiony ![]() popatrze na all i jak nic nie znajde to kupie go jednak ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- ide umyc Eryka
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym tak chciała.... Cytat:
marica, Trzymaj się i nie martw bardzo. Dobrze ze rozmawiałas z TZ i nic powaznego mu się nie stało wiesz ze zapomniałam o nim dzisiaj przyjechała moja szwagierka i siedziała z nami cały dzien i zajmowała sie oliwką. a ja głupia zamiast odpoczywac to wziełam sie za sprzątanie, zakupy, przesadzanie kwiatków, zrobiłam lasagne itd. no i padam na twarz. nastepnym razem jak przyjedzie to palcem nie rusze bede tylko leżała ![]() zmykam spać dobranoc dobre duszki |
||
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak odreaguje to opowie Svi, ja od razu po kursie chciałam duże auto, bo wydawało mi się, ze w większym samochodzie w razie jakiejś kraksy nic mi się nie stanie, a poza tym inni kierowcy są życzliwsi osobom w większych, bardziej komfortowych autach - po Seicento to by przejechali jak by mogli i jeszcze otrąbili i wydawało mi się, ze więcej mi ujdzie "na sucho" w dużym samochodzie ![]() słyszałyście o wypadku studentki stomatologii PAM, która na autostradzie poznańskiej się zabiła w Seicento? nic z tego samochodu nie zostało - przeżyła sam wypadek (czołówka z Vito albo Transporterem), ale zmarła w szpitalu trudno teraz coś powiedzieć, ale w dużym samochodzie zawsze są większe szanse (pomijam powypadkowe czy inne składaki)
|
|
|
#1919 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w haha takich argumentow to ja nie bralam pod uwage po zdaniu prawka
chcialam zeby bylo male bo myslalam, ze duzym nie bede umiala jezdzic, poza tym chcialam cos malego i taniego na poczatek zeby nie bylo zalu jak zrobie ryske ale teraz uwielbiam duze autaprimera za mala ![]() fajne gabaryty ma bmw 7 ale nie kupilabym sobie raczej, jakos raza mnie te szpanerskie marki
|
|
#1920 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Trzymaj się, będzie dobrze Cytat:
![]() My mamy taki: http://www.allegro.pl/item1093956818...er_nowosc.html ze scoobym, fajny Cytat:
![]() Dobranoc Cytat:
Ja zrozumiałam, ze marica jest w domku (do 21 pracowała), a małż się właśnie nie odzywa, czyli nie pisze smsów i nie dzwoni ![]() To jest właśnie strach w tym małych autkach. Miramej jestes? Iwona wróciła? Ja idę spać, bo oczy mi się kleją. Spokojnej nocki Mamusie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

nie mam co robic normalnie no

miał juz kiedys osobówką wypadek i bardzo to przeżywa do dzis jejku ja nie wiem co robić
bo coś im nagle wypadło

a tz na co zły? przeciez to nie twoja wina
pocieszyc cie powinien, a nie ... 

składniki to bym zrobiła 

hmmm powiedział, ze przez to jego wyginanie stópek nie bedzie szybko chodził, bo nie utrzymuje rownowagi ... buty mamy bardzo dobre - jak to okreslił pancerne ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)