|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
ja na wizyty wydalam jakies 1200zl a do tego badania ok 300zl
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to święta prawda.
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
no miałabym wymarzony wózek
![]() anoxa ja wiem ze na nfz idzie na dobrych lekarzy trafic,ale ja przyszłam od jednego z nfz własnie, nie dosc ze byl malo delikatny, robił mi wypalanke nadzerki w wieku 18 lat a powinien mrozic ...poza tym przepisal mi tabsy hormonalne na tradzik nie badajac poziomu hormonów, potem musialam miec wywolywaną @ zastrzykami ... wkurzyłam się i po dwóch latach zmieniłam lekarza(poleciła mi kolezanka) to ten obecny tylko za głowe sie złapał...dowiedziałam sie ze mam cyste na jajniku która mogłam miec równie dobrze od zawsze ale przynajmniej wiedziałam ...stary gin nie raczyl tego sprawdzic..poza tym ten nowy zmienil mi tabletki, i wogole konkretny gosc , jak wykryłam guzka na piersi , dal mi zaraz namiary do swojego kolegi specjalisty i kazal dzwonic do siebie czy wszystko ok w końcu jak miałam to zagrożenie na samym początku tez bardzo fajnie się zachował....po prostu póki co jestem z niego zadowolona.... a ta baba to naprawde jakas niewydarzona ja wiem ze w ciazy jest przykurcz szarych komórek ale zeby az tak ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() bye bye anoxa ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-30 o 22:46 |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
ja też zmykam mam dość tego dnia... tylko jak tu spać jak tak gorąco....
życzę wszystkim dobrej i spokojnej nocki |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
#2618 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzis spotkalam koleżankę z LO z wozkiem - mowi, ze ledwo zdazyli do Szpitala z mezem, od czasu wejscia do szpitala do zobaczenia Mlodego na świecie zajelo im to 15 minut ![]() maz nawet butow nie zdazyl zmienic hehe Cytat:
Lazurka, dzis my pomozemy Tobie, a kiedys Ty w przyszlosci komus innemu - to normalne przeciez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak jak napisalam wczesniej - dzis my Tobie, a jutro Ty komuś - takie jest życie ![]() Cytat:
u jednego sprzedawcy - Lazurka podaj linki do tego co Ci brakuje, kazda cos kupi i napiszemy do sprzedającego zeby wysłał wszystko w jednej paczce na Twoj adres ![]() jesli chcesz mozesz zaplacic za wysyłkę wszystkiego do siebie ![]() normalnie MASAKRA.... Cytat:
Zobaczysz od rodziców jeszcze i tak sporo kaski będziesz potrzebowała, bo maleństwo rośnie, pieluchy zużywa, szczepić je trzeba itp.... Cytat:
|
|
#2619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi to juz wszystko jedno, chcialam przenosic do 23 lipca, ale teraz juz chyba nie chce bo z tym same klopoty no i mala jest dosc duza i wole aby nie byla za duza
Cytat:
wspolczuje, mam nadzieje, ze po ciazy juz bedziesz miala dobre wyniki. jak strzykawka? toz ona ma maly otworek to jak chcesz zassac? chyba laktatorem lepiej.Misiulka1 no bezczelna, jak moze Cie prosic w ogole o cos takiego w termin Twojego porodu no brak slow, pies, swinka morska i corka...ehhh lezy jak skora z diable goraco mu to normalne Nie ma sie czego wstydzic pisz wiec jak bedzie zle mozesz na nas liczyc Cytat:
Tez dzis bylam w kinie na zmierzchu ![]() Kupilam jeszcze przepiekne 2 rampersy jutro wkleje fotki, dawno nic nie wklejalyscie
|
||
|
|
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że dba o Ciebie i sie martwi. On nie wie jak sie czujesz i ma wrażenie, że lepiej abyś się nie przemęczała. Świadczy to tylko o jego empatii. Ola - brawo dla M ![]() ![]() ![]() kla ski:---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
jeszcze troszeczkę ...
|
||
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki.. któreś z Was używają masełka kakaowego z Ziaji? Vette
... takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...wa-formula.htm czy tego w słoiczku? Bo byłam dziś w Tesco i kupiłam to "butelkowe" bo było 2zł tańsze ![]() I nie wiem jakie są zalecenia co do stosowania.. też bym chciała nieco ozłocić ciało.. to mazidło samo w sobie nieco brązuje?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-06-30 o 23:29 |
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurka - popieram dziewczyny
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa straszna laska wspolczuje normalnie tempa i egoistka w dodatku
Kupilam dzis krem perfecta mam na rozstepy(pachnie najpiekniej na swiecie!!), bo stwierdzilam, ze nie bede kolejnej stowy wydawac na vichy na 2 tyg ciazy i troche po a mustele i vichy mam juz na wyczerpaniu to bede na zmiane stosowala i mam nadzieje, ze nic mi nie wyskoczy bo posepilam ![]() Siostra tz nadal u nas i do niedzieli na bank bedzie, wiec w ciagu dnia malo mam czasu dla was, ale nie pisalyscie dzis zbyt wiele U mnie dzis zadnych boli, skurczy twardznienia i tylkko pije herbatke z lisci malin i sie nia delektuje pychota!!! Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-06-30 o 23:39 |
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
lazurek nie gniewaj się, chodzi o to że możesz na nas liczyć jak jesteś w sytuacji bez wyjścia! grosz do grosza i uzbierałaby się sakiewka
![]() kociamborek no to trzymam kciuki a Ty zaciskaj nogi ![]() bajka super że na wizycie wsio ok ![]() anoxa współczuję współlokatorki Mój dzidziul tak się właśnie rusza, że zastanawiam się czy z brzucha nie chce wyskoczyć ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba czas do łóżka
Nogi mam tak spuchnięte, że zaraz wybuchną ![]() Czy Wam pomaga wapno na opuchliznę??? Co robicie aby nie mieć tak spuchniętych nóg? |
|
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tak na mnie naskoczył jakbym była ułomna i samochodem nie mogla jechać. Jego zdaniem moge się ruszyć tylko naspacer z psem i to tez tylko kolo domu. Na zakupy to sie nie ważyć samej, bo nie daj Boże będę dziwigać litr mleka :/ W domu to powinnam tylko leżeć i odpoczywać a ja czuję, że tracę czas w tedn sposób. No i się zdenerwowałam. Na złość Mu zrobiłam (wiem że to dziecinne) i posprzątalam całą chałupę jak wrócilam z tej Biedronki. Jedynie co to tych zakupów nie wniosłam, bo były bardzo ciężkie (siata jedzenia, arbuz, proszek do prania 6kg) i On wnosił po powrocie z pracy. Oczywiście jak tylko przyszedł, to sie tulil jak odtrącony szczeniak i łasił i mówil, że On się tylko martwi i że chce żebym ja i dzidzia były zdrowe... No i wybaczyłam
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po fissanie lekko bledną ale wnerwia mnie lepienie się do wszystkiego i sporadycznie stosuję.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
Ide spać
Dobranoc!---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Może to kwestia genów, skory... nie wiem |
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
napewno..wlasnie ogldalam swoj brzuch w lusterku i po prostu odczucia mam jak siala...juz pol brzucha mam w prazki
a smarowalam 2 x dzien w dzien..nadal smaruje i teraz tez tym na splycenie
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
A ja uwielbiam granat i turkus na pazurach
anoxa współczuję towarzystwa tej dziewczyny na sali -.- Swoją drogą biedny ten jej dzieciaczek będzie jeśli będzie go traktowała jak wszystkich wokół Chyba, że to hormony i po porodzie jej przejdzie...Jak czytam ile was wychodzą prywatni ginekolodzy i badania to mi słabo Strasznie duże te kwoty A gdzie jeszcze witaminy, czy lekarstwa Ps. Niech mnie ktoś zastrzeli ---> zupełnie nie jestem śpiąca
|
|
#2633 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!!
Co do rozstepow to na dzien dzisiejszy mam wokol pepka, ale licze sie z tym, ze jeszcze moga wyjsc. Uzywalam kremu z Daxa, Palmersa i teraz mam juz drugie opakowanie z Rossmana. Co ma byc to bedzie. Lazurowa dziewczyny maja racje, trzeba sobie pomagac. Nie wiadomo kiedy my bedziemy potrzebowac pomocy.
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa - fajna masz lokatorke
![]() bajka - fajnie ze bedziesz miec duza dzidzie ![]() Nio ja jakos podobnie ![]() Witam, u mnie noc ciezko minela, moje biodra sie odezwaly i nie moge lezec bo tak bola, mala nadoatek tak sie przeciaga ze juz naprawde chyba miejsca nie ma i mnie wszystko boli...jestem dzis odrana juz zmeczona... Tz pojechal do pracy wiec znow sama...jak te biodra tak dalej beda dkuczac to juz wogole nie znajde miejsca.... ![]() Na sniadanie zjem sobie owocki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
witam Was SERDECZNIE WCZORAJ miałam do was wejsc chwile ale nie miałam siły
odebrałam wczoraj wyniki wieć tak z posiewu nic nie wykryto ![]() ![]() i żółtaczki typu C też nie mam wiec sie ciesze za tydzień w poniedziałek tj 12.07 ide na usg zobaczymy jak mala urosła ![]() ![]() powiem wam że wczoraj sie strasznie wkurzyłam chodze od samego początku do jednego lekarza fajny jest miły dowcipny i przede wszystki delikatny kiedy mu coś nie pasuje zawsze wysyła na dodatkowe badania do szpitala a jak byłam 3 razy w szpitalu to zawsze mnie odwiedzał pytał sie jak sie czuje i wogóle wszytsko ok. moja bratowa też zaszła w ciąże i zaczeła do niego chodzić jest teraz w 20 tc i zaczeła mi gadać same o nim złe rzeczy wyssane z palca nagle jej sie nie spodobał bo odebrała wynik z toksoplazmozy i wyszło dodtani i jej powiedział że ma uwarzać myc owoce i wogóle i ta moja bratowa oczywiście powiedziała wszytskim że on ją straszy powiedziała to mojej mamie i cały czas gada na niego źle ale wiecie jak mnie to wkurza to po co do niego chodziła skoro jej nie pasuje ![]() wkurza mnie to wiem że to bzdura ale jakoś mnie to zdenerwowało Lazurowa --- dziewczyny maja racje z miła chęcia Ci pomożemy ![]()
|
|
|
|
#2636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczesniej mialam te w butelce https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...leum-cacao.htm i jest super, tylko ma mocny zapach ale to akurat wg mnie na plus ![]() Cytat:
![]() Tez mam fuksje na lapach A na nogach cielisty kryjacy ![]() ![]() Ja co miesiec 80zł, teraz bedzie co 2 tyg a pozniej co tydzien czyli jakies 1000zł ![]() Musze sie pozalic bo zrobilam badania i okazalo sie ze liczne bakterie w moczu i leukocyty 15-25wpw, a nic nie czulam zeby z pecherzem bylo cos nie tak Do tego spadla mi z nowu HGB do 10, HCT 33 Reszta na szczescie w porzadku.
|
||
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc ma duzo pacjetek to tyle samo jest opini ![]() Choc za pierwszym razem mogla mnie przyjac wczesniej, to nigdy nie wiadomo co i jak by bylo Ale opiekuje sie mna dobrze, teraz chodze co 2tyg...place za kazda wizyte 100zl z USG lub bez....plus badania ktore musze robic Po za tym jest ordynatorem wiec zawsze wiecie latwiej na oddziale i wogole wystarczy telefon...choc gdybym sluchala opini o kazdym lekarzu to nie poszlabym nigdzie...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2638 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorwalam w koncu miarke i z 97cm w brzuchu (mierzone 2 tyg temu) zrobilo sie.... 105cm!!
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
mini 12 super, że wyniki wporządku, a bratową sie nie martw, skor nie docenia porad lekarza, który ją przestrzeaga co ma zrobić żeby sie nie zaraziła tokso to chyba ma żle poukąłdane w głowie, jakby jej nic nie powiedział i zaraziła sie tą chorobą to by też na niego psioczyła, że co to za lekarz, który jej nie ostrzegł, co kolwiek gin zrobi, powie jej i tak bedzie źle no cóż taki już typ człaowieka z tej twojej bratowej.
Cytat:
Dzień dobry mamuśki. Ja oczywiście spać nie mogę, wstałąm o 6.45, dzisiaj 1 lipca więc niedługo powinnyśmy sie zacząć rozpakowywać, wczoraj przekonałam M do seksu i co narazie nie działa zobaczymy dalej. Na śniadanko dzisiaj pasta z makreli - pyszności, a na obiad zupa pomidorowa i zrobię jakieś danie z ciasta francuskiego bo wczoraj w lidlu kupiłam.
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Misiulka - no dzis 1 lipca wiec chyba zaczyna sie czas dla nas
normalnie az ciezko uwierzyc ze to juz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

ja wiem ze w ciazy jest przykurcz szarych komórek ale zeby az tak 

.No ale wszystko się dobrze skończyło.
chyba laktatorem lepiej.
kla ski:
a Ty zaciskaj nogi 
Chyba, że to hormony i po porodzie jej przejdzie...
A gdzie jeszcze witaminy, czy lekarstwa