|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
dziękuję kochane jesteście
bez was to ja bym ześwirowala dziś nie mam Cytat:
o wlasnie o to mi chodzilo, ze ja w domu a go jeszcze nie ma.... svi ale my tylko żartowałyśmy nie bij.....
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() hmm nie podoba mi sie tego typu to ja wlasnie kupilam Erykowi zeby bral sobie na kolonie czy na plac zabaw, a do szkoly chce kupic lepszy, jakis lepiej usztywniony itp zeby nie zaszkodzic kregoslupowi
|
|
|
#1923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się tak, będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas po 300 zł dają Cytat:
![]() Hej kobietki Wróciliśmy ale jestem umordowana ![]() Noc mieliśmy straszną Mała płakała tak rozpaczliwie jak nigdy Niech te zęby wyjdą Jej w końcu. Mruczałam Jej pod noskiem, śpiewałam, tuliłam, głaskałam - nic nie pomagało. W końcu uratowała nas suszarka i czopek. Wstałam mega niewyspana. Całe szczęście udało mi się zdrzemnąć w czasie jazdy. Mała marudziła ale chyba ze względu na upał.W zoo napatrzeć się nie mogła Wszystko Jej się podobało i paluszkiem ciągle pokazywała A jak na koniec zaszliśmy na plac zabaw to nie mogłam Jej złapać tak ganiała - płacz był niesamowity jak stamtąd Ją zabieraliśmy ![]() Jutro może wstawię jakieś fotki bo dziś nie mam siły. Miramej miałam nadzieję, że przeczytam co powiedział lekarz... Przytulam mocno Svi dla mnie mogą być pojemniki na mocz bo to i tak na raz i wyrzucę później Daj znać ile kasy wpłacić i na jakie konto ![]() Wszystkim ciociom pięknie dziękujemy za życzenia dla Zuzeczki ![]() ![]() ![]() ![]() Dokończę piwko i idę spać
|
||||
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciła Dobranoc Mówisz 14 sierpień? Może uda się ![]() Cass jeszcze chciałam napisać, że ja też polecam japończyki ![]() Mamy dwa Jednego nissana micrę - to mój pierwszy samochód, kupiła mi go mama i nie bardzo miałam wybór bo to ona zdecydowała (dziś służy małżowi jako "roboczy" w "teren"). Druga to mazda i zdecydowanie większa i bardziej lubię nią jeździć. Jak tylko zdałam prawko to myślałam, że mniejszy będzie lepszy a efekt był taki, że później bałam się wsiąść w duże auto. |
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Może Ci się nie podobać, ale on jest usztywniony i duży (na pewno nie taki na kanapki i zabawkę )Tylko nie kupuj za wielkiego, bo 3 książki bedzie nosić tylko ![]() Cytat:
Oj biedna Zuzia z tymi zębolami Wklej jutro fotki, czekam Lecę, papa
|
|
#1926 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Jak sprawdziła w profilu , a już podejrzewałam Cię o znakomitą pamięć ![]() ![]() Teraz już na 100% znikam ![]() Muszę jeszcze Bartka z podłogi przenieść do łóżka, bo usnął mi przy nogach
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
A ja gapa przepraszam maluszki Wszystkiego naj naj naj najlepszego od ciotki Mari i kuzynki Martyni
![]() Gorgulku super że wasz wypadzik udany, jak tak piszecie o tym zoo to nabieram coraz większej ochoty na wypad, ale najpierw trzeba samochód naprawić ![]() a tę zębiska niech szybko wychodzą bo Zuzinka ciepi
|
|
|
|
#1928 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a szkoda b wypas dziewczyny dostalam zwrot z US ale duzo duzo wiecej, jak to mozliwe
|
|
|
#1929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, ze jest w domu i przeczytałam chyba to co chciałam przeczytać ![]() no już wiem Cytat:
![]() ktoś mi mówił, ze w którymś kraju Europy Zachodniej dzieci z takimi jeżdżą do szkoły mam nadzieję, ze u nas też taka moda wejdzie Cytat:
czekamy na fotki
|
|
|
#1930 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja tez zapomnialam napisac
wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmmm co mozna ugotowac z niczego? bo glodna jestem ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- no wlasnie patrze na allegro i sa takie co maja wyciagana raczke i kolka
|
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Svi jak będziesz robiła jakies zamówionko na różwowe buciki to daj znać kurcze tak mi się podobaja różwe buty a u nas nigdzie nie moge dostac takich ciekawych a jak juz są takie okropne
|
|
|
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
a mnie cos w krzyzu boli
juz rano wziekam diclac duo i pomoglo ma troche a teraz znowu boliide sie myc i wziac tabletke,moze malz zrobi masaz pleckow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ze malej sie podobalo no i podroz nie taka straszna ![]() a ja nie dostalam jeszcze
|
|
#1933 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no nieeeeeeeeeeeeeeee
![]() najwieksze marzenie mojego TZ ![]() szpaner jeden takimi autami stare dziady jezdza moj TZ to tlumaczy tym, ze dopiero na starosc sie dorabiaja zeby moc kupic takie auto ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- ide spac bo ta glowa mnie wymeczyla a jutro sprzatanko bo Marci wraca (mam nadzieje) i trzeba sie w koncu zmobilizowac i jakis obiad zrobic ![]() a jeszcze mam w planach odwiedzic kolezanke i rozejrzec sie za lodowka dobranoc
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
to i ja mowie wam dobranoc
ide oczekiwać małża
|
|
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu ten urlop jeszcze nie jest na nasze wesele , nasze wesele mamy 28 sierpnia , wiec w sierpniu tez bede dwa tygodnie w Polsce
. Teraz lecimy na wesele Tza siostry i jeszcze jedno Jego kolegi z liceum , na ktorym ma byc swiadkiem.Oczywiscie przy okazji bedziemy zalatwiac duuuzo rzeczy do naszego wesela .---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- To ja rowniez lece lulu , nie wiem czy jutro sie odezwe bo mam od groma rzeczy do zrobienia , ale napewno wpadne wieczorkiem sie pozegnac jakby co .
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mała zasnęła wczoraj o 21...dwie godziny później niż zazwyczaj - zęby dały jej popalić...wstała dzisiaj o 4.40 Teoria że późniejsze kładzenie jej spać pozwoli nam dłużej pospać upadła całkowicie TŻ wyjeżdża dziś wieczorej i jesteśmy same do poniedziałku...w sumie większej różnicy od życia codziennego nie będzie ...a nie, obiadów nie będę gotować ![]() Piję już kawę bo nieprzytomna jestem, jedyny plus z tego wszystkiego to rześkie, świeże powietrze o tej porze, pootwierałam okna w całym domu ![]() Co ja to miałam napisać...nie wiem Jak tam nasze chorujące ostatnio maluchy? Gorgulku jak dzisiejsza noc? Miramej nie było.... Katarzynko twój post rozbawił mnie niesamowicie - opisujesz tak plastycznie wszystko że widziałam tego arbuza i wafelki w wodzie pływające Powinnaś książkę pisać ![]() Wstawiłam nową fotkę do albumu - zapraszam ![]() Zmykam bo monolog prowadzę - nic dziwnego o tej porze... Miłego dnia
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-01 o 05:57 |
|
|
|
#1937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mała siostra ma taki http://allegro.pl/item1085341877_jan...40_barsop.html hmm zagadka może ktoś się pomylił Cytat:
zaparzyłam herbate, ale to nie to, ja chce kawe jesteś jeszcze?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale byłam dętka . Spóźniliśmy się na wizytę, bo był masakryczny korek , a potem pojechaliśmy przymierzyć Kubę do fotelika.Powiem Wam, że mam jeden wielki mętlik , ale w granicach normy i ma to najprawdopodobniej po rodzicach (sprawdzał nasze napięcie mięśniowe). Kazał zostawić Go w spokoju, dać Mu czas i nie wymyślać . Kontrola za 3-4 miesiące, powiedział, że Kuba dopiero zaczyna się przemieszczać i mamy dać Mu czas, żeby się rozkręcił ![]() Powiedział, że ortopeda jest od kości, nie od mięśni i żeby tym się zajmował (są kolegami). Fakt, że Kuba ma skłonność do koślawości (potwierdził to), ale on jest przeciwny gisowi (ale o tym uprzedzał nas już ortopeda )I co mam myśleć? Każdy mówi coś innego
|
|
#1939 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
szkoda ze Miramej sie nie odezwala mam nadzieje ze u nich ok.o widze ze napisala zaraz czytam |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku, uważam, że odpowiedź jest w twojej odp
"ortopeda jest od kości, nie od mięśni" Uważam, że neurolog ma racje.Z resztą wspominałaś wczoraj, że jest b.kompetentny, więc zaufałabym tej diagnozozie i nie doszukiwała się czegoś więcej. Kubcio ma się dobrze i absolutnie nic mu nie dolega
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1941 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no z jednej str dobre wiesci tylko kto ma racje ja bym poczekala, tak jak on powiedzial nasze dziwciaczki dopiero sie ucza i z czasem moze rozwinie sie na dobre... no nie wiem... Amelka tez paluszki podkurczala przy chodzeniu na poczatku i nozki do srodka stawiala a teraz juz ladnie cale stopki
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to w sumie dobre wieści Ale bądź tu człowieku mądry ![]() Znajdź trzeciego ![]() u nas upał się szykuje, basen już wyciągnęłam, woda się grzeje, dzisiaj premiera Będzie szaleństwo Jak mi się uda to cyknę parę fotek dla ciotek ![]() aa Kasiu ten krem, który mam to mustela 50 , woda też trochę go rusza ale nie na tyle żeby ją brudził, trochę biały na ciałku się robi ale mimo to duża warstwa zostaje...tylko drogi pierun ![]() jeszcze mi się przypomniało że unholy kiedyś pytała o nasz wyjazd - jak się uda to na jakiś dłuższy weekend pojedziemy ale nad morze na pewni nie bo to min 900 km...może Bieszczady albo jakieś jeziorko...Jeżeli w ogóle się uda ![]() --------- Jeszcze Wam hit opowiem wczorajszego wieczoru coby na dzień dobry humory poprawić ![]() Mała wczoraj szalała wieczorem strasznie, bidulkę musiało boleć bo wyła i tylko na rekach u mnie, na dodatek jeszcze chodzić musiałam, usiąść broń Boże Jak już w końcu udał0o mi się ją odłożyć do łóżeczka to jeszcze popłakiwała, usiadłam obok na podłodze i zaczynam jej śpiewać: "usnij że mi uśnij.." patrzę a ona siada w łóżeczku i robi takie jak Marcelek Svi tany tany
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-01 o 08:28 |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
#1944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten "wczorajszy" neurolog jest z Akademii Medycznej, jako specjalista jest chwalony, ale o tej pierwszej nie czytałam złych rzeczy, nie była też przesadnie wychwalana ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U tego wczorajszego neurologa spodobało mi się to, że mimo, że wizyta prywatna, to odnotował ją w książeczce zdrowia, napisał diagnozę. ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Tak zamierzam zrobić ![]() *** Niestety nie możemy kupić Romera King Plus, bo nie przylega dobrze do kanapy w naszym samochodzie ![]() Pan zaproponował nam Maxi Cosi Tobi, dlaczego Wy wybierałyście Priori a nie Tobi?
|
|
|
#1945 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
prosze mnie dzis nie zatrzymywac!!! bo musze posprzatac w koncu!! ![]() Cytat:
mam kilka aukcji zapisanych i pomysle ![]() hmm napewno nikt sie nie pomylil - w rubryce bylo napisane ile mam dostac, to co pokreslili to i sami wpisali, ze mam dostac wiecej? nie wiem w sumie to na poczatku myslalam, ze dostane az tyle ale ksiegowac cos powiedziala, ze kwota zwrotu nie moze przekraczac czegos tam i w tym rokudostane tylko za dzieci a w przyszlym odlicze sobie reszte a to wyglada tak jakbym dostala wlasnie razem z tym co nie moglam niby sobie odliczyc w tym roku, ale czemu? Cytat:
powiem Ci, ze mialam podobna syt bo Eryk stawia stopy do srodka i wszyscy trabili, ze to zle, ze potrzebny lekarz itp, w przedszkolu byl ortopeda i badal dzieci a otem wystawial opinie, dostalam kartke, ze ma golebi chod - cokolwiek to znaczy jak bylam z nim badac kregoslup to lekarz spojrzal na niego i powiedzal, ze Eryk ma plaskostopie i szpotawe kolana nie wiem czy pamietacie, pisalam o tymja przewertowalam net i cholerka po zdjeciach widzialam,ze szpotawosc wyglada zupelnie odwrotnie niz ma Eryk wiec zglupialami w koncu zapisalam go do bardzo dobrego, cenionego ortopedy - i co powiedzial? ze mam sie niczym nie martwic, ze Eryk ma zupelnie normalne i zdrowe nozki, i ze w ogole jakie szpotawe jak ma je odwrotnie, predzej jak koslawe, ale koslawe wcale nie sa, ze jest szczuply, ma jeszcze takie kostki wystajace troche i ze rosnie i te kostki mu sie uksztaltuja dopiero uwierzylam temu ostatniemu i tego sie trzymam ufff ale wywod a sprzatanie czeka
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wciąż mam mętlik, ale 2-3 miesiące poczekam, wakacje temu sprzyjają Mam nadzieję tylko, że to czekanie nie okaże się zaniedbaniem.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-01 o 08:59 |
|
|
|
|
#1947 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Dzień Dobry Witam Was śpiewająco (właśnie puścili I Love you - T Love i mi się liceum przypomniało )Miramej, nie chcę być mądrzejsza niż jestem Potwierdza się to co zdarzało się też u nas, pierwszy lekarz straszył i przewidywał nie wiadomo co, a drugi uspokajał i kazał obserwować i zawsze kończyło się dobrze i nie potrzebne były te wszystkie zmartwienia. Mam nadzieję, ze i u Was tak będzie. Poza tym ta druga diagnoza tak jakoś logiczniej brzmi ![]() marica, Małż wrócił,wszystko ok? czeko, jak krzyż? gorgulku, jak Zuzia w nocy? anula, Bieszczady są faaajne Svi, ja pamiętam tą waszą szpotawość, bo Ci nawet zdjęcia pokazywał i rysunki z netu, że to odwrotnie mam być niż lekarz Wa powiedział A te dodatkowe odliczenia to może VAT? Idź już sprzątać, co? ![]() ![]() Miramej, Tobi chyba miał gorsze oceny i coś było z zagłówkiem, czy wąski był. Nie pamiętam dokładnie. Pewnie p4w napisze
|
#1948 |
|
BAN stały
|
oki ubieram Amelcie i lecimy... mam nadzieje ze bedzie grzeczna bo troche nam to zejdzie
|
|
|
|
#1949 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no dobra skorystam z momentu, ze nikogo nie ma i ide sprzatac
![]() bo jak wleci Unholy to juz koniec bedzie ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- no i przyszla lajza hmmm vat? nie wiem nie wiem jak to sprawdzic, ale to jest naprawde duzo wiecej ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- dobra ide ogarne troche
|
|
#1950 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ty się tak nie chwal, bo jeszcze tam do Ciebie podjadę ![]() A to co miał być odliczone, a księgowe nie odliczyła w tym roku to nie miał być ten VAt?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Tż oczywiscie wsciekly na mnie, musze isc na policję 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, ale w granicach normy i ma to najprawdopodobniej po rodzicach