Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 10:39   #2731
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
fuuuuuuuu!!! jak tak mozna?! rozumiem, ze jak sie siedzi w domu, to moze sie nie chciec umyc wlosow, ale jak sie wychodzi??? i zeby niemyte?bleeeee
jak Wy chodzicie ubrane? ja jak wychodze, staram sie jakos tam wygladac, a na SR chodza dziewczyny w meskich koszulkach. Ja w domu sobie na cos takiego pozwalam, ale nie do ludzi...co o tym myslicie?
ja staram sie zawsze wygladac jak czlowiek, czasem tylko w dresach tych co po domu pojade do biedrony bo mi sie przebierac nie chce
a wlosy od pewnego czasu mam zawsze umyte coby z tlustymi nie rodzic (bo wczesniej sie zdarzalo czasem ze zwiazywalam bo nie chcialo mi sie myc )
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:40   #2732
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

[QUOTE=AGAMARCIO;20387203]
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

wody to trzeba pić i to dużo ja np.ograniczyłam w dużej mierze spożycie soli i wierzcie że pomogło a czasem w ogóle jej nie używam.
palce u rąk też mi puchną ale na wieczór i rano to mija stopy też ale to wszystko przez ten upał i jak dużo drepcze
Ja wiem, że wody trzeba pić dużo, szczególnie teraz, ale może to jest przyczyna.
Haniu przeczytałam, żeby delikatnie masować nogi w kierunku serca, no i trzymać je w górze.
Stary 2010-07-01, 10:47   #2733
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Może dlatego sobie postanowiłam, że w ciąży będę wyglądać normalnie tzn. jesli chodziłam z makijażem to nadal będę sie malować, zakładać sukienki itd.
Popieram
Wiadomo, że nie zawsze wygląda się kwitnąco z opuchniętymi kostkami, ale na pewno jak człowiek o siebie zadba to od razu inaczej.
Zmęczoną też się ma prawo być, ale bez przesady...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

ania super ciuszki, te majciory wymiatają

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Idę się uczyć, prawdopodobnie dziś już nie zajrzę albo tylko na chwilkę

PS przedwczoraj spakowałam torbę do szpitala
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:48   #2734
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Dziewczyny, a kupujecie pas by brzuch się wciągną po porodzie?? Bo ja chyba kupię....
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:48   #2735
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

ania super ciuszki, te majciory wymiatają

na tylku maja napis ten sam co na koszulce
Stary 2010-07-01, 10:50   #2736
papeteria
Zakorzenienie

ania piekne zakupy
hd napewno sól ale ja tez unikam powiem ci , wiec nie wiem jakbym wygladała uzywajac jej w nadmiarze a wody mam zalecone pic duzo ze wzgl na nerki i wiem ze woda sie zatrzymuje za sprawa soli a nie z powodu jej nadmiernego spozycia...
karolcia o fordzie znam to hasło
Cytat:
ja tak jak papeteria-budze sie, wygladajac jak avatar i przez caly dzien dochodze do siebie

u mnie na herbatce pisze 2 razy dziennie po 1 łyżeczce mam z "Dary natury"
Ja w domu chodze w leginsach a do ludzi staram sie jakos wygladac...tzn delikatny makijaz(bez czuje sie jak bez reki ) i "wyjsciowe" ubrania.
agamarcio "Napar z liści malin pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu. "

Mnie do tp zostało 10 dni
a moje dziecko jakies leniwe dzis....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:57   #2737
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

bo niektóre kobitki uważają że ciąża to choroba i skoro już jest w ciąży to po co ma o siebie dbać przecież i tak facet ją kocha....
ja do 6 m-c pracowałam więc nie wyglądałam jak za przeproszeniem kocmołuch.a będąc na zwolnieniu też się maluję często to nawet jak w domu siedzę włosy myję co 2 dzień nie wyobrażm sobie dnia bez prysznica rano i wieczorem a nawet i w ciągu dnia jeszcze. nie chodzę w męża ciuchach i w rozwlekłych workach.ciąże traktuje jak najpiękniejszy dar więc dlaczego niby mam ją chować?! wiadomo że nie chodzę z brzuniem na wierzchu ale po prostu ładnie go eksponuje
Często widuję czy na ulicy czy w przychodni lub sklepie takie ciężaróweczki które bez urazy wyglądają jak jeden wielki koszmar!:brzydal :

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

papeteria napisz mi jeszcze kochana kiedy zacząć pić taką herbatke? wiecie może to głupie ale czytałam że herbatka z liści malin może wywołać skurcze.... i szczerze mówiąc zgłupiałam
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:01   #2738
sylviasol
Rozeznanie

który smoczek uspokajający 0-3 mce jest najlepszy?
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:02   #2739
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
niezawsze tak wieczorem o tobie myslalam jak tam ci mija czas z siostra TZ.
seriale o wampirach jej zgrywam ogolnie spoko, bo odkurza, wychodzi z psem...

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wogole to zaczyna mnie mega wkurzac ta dziewucha nie moge jej sluchac...
Ciezka sytuacja, z jednej strony zwrocic uwage, ale czy to cos da bo jak ona taka to, zeby nie pogorszylo to sprawy

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Obiecałam więc wklejam (na chwilę ) zdjęcia z sesji
Przepiekne, bedziecie miec swietna pamiatke

Cytat:
\ wynik paciorkowca i wyszedl mi pozytywny...
Mi przepisali w szpitalu augmentin na paciorkowca i macmiror dopochwowo i juz nie mam, bo robilam jeszcze rraz badania, wiec co lekarz to inna opinia

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a wogole to mamy lipiec -

IT'S TIME TO PARTY:diabelek :
to ktora?????? Mi 15 dni zostalo

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wrzucam ostatnie zakupki dzidkowe
Jakie super koszulka z majtami swietna i body w kratke a la koszula tez wymiata a ostatnio narzekalysmy z kolezankami, ze nie ma fajnych ciuszkow dla chlopcow, ale sa jak widac!!!

Cytat:
a tak wogle, kupilam wczoraj herbatke z lisci malin, wyglada jak zmielona trawa i na odwrocie jest napisane, zeby raz dziennie pic,a gdzies tam czytalam ze 2 razy dziennie. jak Wy pijecie?
Ja pije 2x dziennie po 2 lyzeczki i parze ok.4 min pod przyktyciem

Znikam sie ogarnac, sniadanie zrobic jakies dla mnie i siostry tz, bede wieczorem nie piszcie za duzo

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:02   #2740
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
przykre, ja rozgraniczam dwie sprawy: higiena i styl. pierwsze obowiazuje wszystkich i zawsze!, czyste wlosy, swiezy oddech itp. jesli chodzi o ubior czy makijaz to powiem tak. ja lubie sie ubrac i pomalowac i ciesze sie ze np tz bedzie wychodzil po 7 a nie przed 6 bo jesli Zosia bedzie absorbujaca to zdaze przed jego wyjsciem przygotowac sie do funkcjonowania (wlosy, makijaz). to mnie pozytywnie nastraja (oczywiscie nie tylko to). ale wiem ze niektore kobiety maja inny, swobodny styl i nie przykladaja wagi do swojego wygladu. kazdy ma prawo do swojego stylu i nie musi byc on "kobiecy" ale czysty musi byc kazdy
Stary 2010-07-01, 11:03   #2741
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
Nie ma najlepszego dzidzia sama wybierze co chce ssac. Ja mam smoczek MAM od 0-2, ale niektore dzieci chca tylko kauczukowe a nie silikonowe...

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 11:04   #2742
papeteria
Zakorzenienie

agamarcio 38 tc ale mysle ze 36tc tez ok ..a z tymi skurczami to jakos ciezko mi uwierzyc...ja pije ponad tydzien(moze dłuzej ) a skurczy zadnych nie mam

Stary 2010-07-01, 11:05   #2743
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
ja zakupiłam smoczek firmy NUK od koleżanek wiem że są dobre! dobre też są AVENT ale cena dużo wyższa
Stary 2010-07-01, 11:05   #2744
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość

papeteria napisz mi jeszcze kochana kiedy zacząć pić taką herbatke? wiecie może to głupie ale czytałam że herbatka z liści malin może wywołać skurcze.... i szczerze mówiąc zgłupiałam
I o to chodzi aby byly skurcze i porod latwiejszy ja pije od 37 tyg skonczonego

Maciuś
Stary 2010-07-01, 11:05   #2745
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
kazde dziecko jest inne wiec nie wiem czy ktos sie wypowie w tej kwestii bo jednemu jeden spasuje drugiemu nie o ile wogole bedzie chcialo ciagnac smoka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 11:06   #2746
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jakie super koszulka z majtami swietna i body w kratke a la koszula tez wymiata a ostatnio narzekalysmy z kolezankami, ze nie ma fajnych ciuszkow dla chlopcow, ale sa jak widac!!!
ale na prwde nie ma wszedzie jest pelno dla dziewczynek i to takie slicznosci a dla chlopcow naprawde ciezko znalezc cos fajnego
Stary 2010-07-01, 11:07   #2747
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
..wiecie może to głupie ale czytałam że herbatka z liści malin może wywołać skurcze.... i szczerze mówiąc zgłupiałam
Bo generalnie o to nam chodzi by wywołac poród
Najbezpieczniej pic po skończeniu 36tyg ciąży.
Choć chyba większość z nas nie wierz w wywołanie porodu a conajwyżej złagodzenie jego przebiegu i uelastycznienie mięśni

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:07   #2748
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
agamarcio 38 tc ale mysle ze 36tc tez ok ..a z tymi skurczami to jakos ciezko mi uwierzyc...ja pije ponad tydzien(moze dłuzej ) a skurczy zadnych nie mam
no właśnie... dlatego pytam dzięki za info
Stary 2010-07-01, 11:09   #2749
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Choć chyba większość z nas nie wierz w wywołanie porodu a conajwyżej złagodzenie jego przebiegu i uelastycznienie mięśni
otóż to

Stary 2010-07-01, 11:10   #2750
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

to ktora?????? Mi 15 dni zostalo

ja poczekam jeszcze jakies 2-3 tygodnie, nawet torby nie spakowalam. moze w weekend sie zmobilizuje. musze zamowic laktator i dokupic klapki bo pies mi zjadl
Stary 2010-07-01, 11:10   #2751
aniaa22
Zakorzenienie

ja mam smoczek z Aventu bo byl w zestawie startowym z butelkami, ale ja raczej bede sie starala nie dawac smoczka malemu, mam nadzieje ze sie uda
Stary 2010-07-01, 11:11   #2752
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja zjaldam sobie owcki na sniadanko wypilam kawusie i siedze jak ten mul...musze pozniej po jakies pieczwo chyba pujsc...
Tz w pracy do 16 wiec bede siedziec i czekac
też musze iść po pieczywo a TŻ wraca po 22

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a kupujecie pas by brzuch się wciągną po porodzie?? Bo ja chyba kupię....
ja mam i na 100% będę go nosiła, nie chcę aby mi została fałda zwisająca i jakoś średnio wierzę w nowoczesne teorie, że się nie powinno, bo kobitki od wieków to nosiły i wszyskie doświadczone mamy ktore znam nosiły i mają piękne plaskie brzuszki.

Cytat:
nie ma najlepszego, ja mam NUKa bo chciałam kauczukowy a nie silikonowy

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
anuszka
przykre, ja rozgraniczam dwie sprawy: higiena i styl. pierwsze obowiazuje wszystkich i zawsze!, czyste wlosy, swiezy oddech itp. jesli chodzi o ubior czy makijaz to powiem tak. ja lubie sie ubrac i pomalowac i ciesze sie ze np tz bedzie wychodzil po 7 a nie przed 6 bo jesli Zosia bedzie absorbujaca to zdaze przed jego wyjsciem przygotowac sie do funkcjonowania (wlosy, makijaz). to mnie pozytywnie nastraja (oczywiscie nie tylko to). ale wiem ze niektore kobiety maja inny, swobodny styl i nie przykladaja wagi do swojego wygladu. kazdy ma prawo do swojego stylu i nie musi byc on "kobiecy" ale czysty musi byc kazdy
zgadzam sie w 100%
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:11   #2753
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

no widzicie co 2 głowy to nie jedna dzięki laseczki zawsze lepiej się upewnić
aa jeszcze jedno a jak lekarze podchodzą do tej herbatki?

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 11:12   #2754
sylviasol
Rozeznanie

dzięki za odp. w sprawie smoka)
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:17   #2755
wiolek1
Zadomowienie

aniaa22 faajne zakupki a kocyk cudny widac, że mięciutki

co do auta to ja nie mam więc odpada mi duży wydatek a na poważnie to chciałabym mieć, ale nie ma kasy więc nie wiem kiedy się dorobimy auta nawet jakiegoś gracika

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
bajka dobrze że napisałaś o tej zielonej herbacie, bo ja cały czas piję tylko teraz będę miała problem czym ją tu zastąpić...
no jak to czym herbatką z liści malin dziewczyny pisały, że podobna do zielonej w smaku
a koleżanka ehhh bleeeee

Cytat:
ja mam TT ale słyszałam, że dzieci ich nie lubią bo twarde. no nic zobaczymy, narazie nie kupuje innych bo planuje nie dawać smoka ale wyjdzie w praktyce
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:19   #2756
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aniaa22 faajne zakupki a kocyk cudny widac, że mięciutki
kocyk damian wczoraj w lidlu kupil
Stary 2010-07-01, 11:20   #2757
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

ola - a gdzie go kupilas??

Ale dzis mala mnie kopie

Smoczek mam z TT, ale nie chce dawac zabardzo
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-07-01 o 11:21
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 11:23   #2758
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
też właśnie dzisija o nich myslałam, nic się nie odzywa.

Co do spuchniętych nóg naszczęścnie puchną mi tylko wieczorem po całym dniu ale tylko jak są te upały ale niczym ich nie smaruję.
Mała szaleje, strasznie sie wypycha jakby chciała wyjśc przez brzuch, skurczy brak tylko od rana brzuch jak na @ boli raz bardziej raz mniej i do tego kłucie w jajnikach dochodzi, może ten wczorajszy sex coś tam popchał do przodu
ja mam tak samo boli mnie brzuszek jak na@ i kłucie w jajnikach i bolące pachwiny nic wiecej a za dwa dni zaczynamy 37 tc
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:23   #2759
itakasia
Zakorzenienie

aniaa
super zakupy, szalejesz

ja sobie nie wyobrazam juz zycia bez auto, dupcia sie rozpuscila, na razie mamy mazde ale chce za rok, jak wroce do pracy chcemy zmienic na wiekszy

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-07-01 o 11:25
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:24   #2760
Bajka9
Raczkowanie

[QUOTE=hd2005;20385331]Obiecałam więc wklejam (na chwilę ) zdjęcia z sesji /QUOTE]

HD śliczne zdjęcia i wspanaiała pamiątka

Anoxa współczuję takiego towarzystwa na sali.. tego co piszesz wnioskuję, że dziewczyna zbyt wielką mądrością nie grzeszy..
Anuszka nie ma pojęcia dlaczego niektóre kobiety w takim okresie przestają o siebie dbać, przecież to nie choroba! pomijają strój zawsze powinna być czysta...

Dzień dobry wszystkim!

U mnie znów dziś żar z nieba się leje a przyszły tydzień ma być jeszcze gorszy także nic tylko zbunkrować się w domu przy wiatraku...

Dziś starm się skupić nad pracą mgr ale nie jestem w stanie długo nad tym siedzieć bo zaraz plecy bolą, a Mała tańce sobie urządza

Na obiadek dziś fasolka , gulasz i młode ziemniaczki

To zaczynamy lipiec i czas się powoli rozpakowywać dziewczynki!!

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości