|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
a wlosy od pewnego czasu mam zawsze umyte coby z tlustymi nie rodzic (bo wczesniej sie zdarzalo czasem ze zwiazywalam bo nie chcialo mi sie myc )
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
[QUOTE=AGAMARCIO;20387203]
Cytat:
Haniu przeczytałam, żeby delikatnie masować nogi w kierunku serca, no i trzymać je w górze. |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że nie zawsze wygląda się kwitnąco z opuchniętymi kostkami, ale na pewno jak człowiek o siebie zadba to od razu inaczej. Zmęczoną też się ma prawo być, ale bez przesady... ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- ania super ciuszki, te majciory wymiatają ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Idę się uczyć, prawdopodobnie dziś już nie zajrzę albo tylko na chwilkę ![]() PS przedwczoraj spakowałam torbę do szpitala
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a kupujecie pas by brzuch się wciągną po porodzie?? Bo ja chyba kupię....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
na tylku maja napis ten sam co na koszulce
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
ania piekne zakupy
hd napewno sól ale ja tez unikam powiem ci , wiec nie wiem jakbym wygladała uzywajac jej w nadmiarze a wody mam zalecone pic duzo ze wzgl na nerki i wiem ze woda sie zatrzymuje za sprawa soli a nie z powodu jej nadmiernego spozycia...karolcia o fordzie znam to hasło Cytat:
u mnie na herbatce pisze 2 razy dziennie po 1 łyżeczce mam z "Dary natury" Ja w domu chodze w leginsach a do ludzi staram sie jakos wygladac...tzn delikatny makijaz(bez czuje sie jak bez reki ) i "wyjsciowe" ubrania. agamarcio "Napar z liści malin pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu. " Mnie do tp zostało 10 dni ![]() a moje dziecko jakies leniwe dzis.... |
|
|
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
bo niektóre kobitki uważają że ciąża to choroba i skoro już jest w ciąży to po co ma o siebie dbać przecież i tak facet ją kocha....
ja do 6 m-c pracowałam więc nie wyglądałam jak za przeproszeniem kocmołuch.a będąc na zwolnieniu też się maluję często to nawet jak w domu siedzę włosy myję co 2 dzień nie wyobrażm sobie dnia bez prysznica rano i wieczorem a nawet i w ciągu dnia jeszcze. nie chodzę w męża ciuchach i w rozwlekłych workach.ciąże traktuje jak najpiękniejszy dar więc dlaczego niby mam ją chować?! wiadomo że nie chodzę z brzuniem na wierzchu ale po prostu ładnie go eksponuje Często widuję czy na ulicy czy w przychodni lub sklepie takie ciężaróweczki które bez urazy wyglądają jak jeden wielki koszmar! :brzydal :![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- papeteria napisz mi jeszcze kochana kiedy zacząć pić taką herbatke? wiecie może to głupie ale czytałam że herbatka z liści malin może wywołać skurcze.... i szczerze mówiąc zgłupiałam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
który smoczek uspokajający 0-3 mce jest najlepszy?
|
|
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie spoko, bo odkurza, wychodzi z psem...Cytat:
![]() Przepiekne, bedziecie miec swietna pamiatke ![]() Mi przepisali w szpitalu augmentin na paciorkowca i macmiror dopochwowo i juz nie mam, bo robilam jeszcze rraz badania, wiec co lekarz to inna opinia ![]() Jakie super koszulka z majtami swietna i body w kratke a la koszula tez wymiata a ostatnio narzekalysmy z kolezankami, ze nie ma fajnych ciuszkow dla chlopcow, ale sa jak widac!!! Cytat:
Znikam sie ogarnac, sniadanie zrobic jakies dla mnie i siostry tz, bede wieczorem nie piszcie za duzo
|
|||
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka
przykre , ja rozgraniczam dwie sprawy: higiena i styl. pierwsze obowiazuje wszystkich i zawsze!, czyste wlosy, swiezy oddech itp. jesli chodzi o ubior czy makijaz to powiem tak. ja lubie sie ubrac i pomalowac i ciesze sie ze np tz bedzie wychodzil po 7 a nie przed 6 bo jesli Zosia bedzie absorbujaca to zdaze przed jego wyjsciem przygotowac sie do funkcjonowania (wlosy, makijaz). to mnie pozytywnie nastraja (oczywiscie nie tylko to). ale wiem ze niektore kobiety maja inny, swobodny styl i nie przykladaja wagi do swojego wygladu. kazdy ma prawo do swojego stylu i nie musi byc on "kobiecy" ale czysty musi byc kazdy
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma najlepszego dzidzia sama wybierze co chce ssac. Ja mam smoczek MAM od 0-2, ale niektore dzieci chca tylko kauczukowe a nie silikonowe...
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
agamarcio 38 tc ale mysle ze 36tc tez ok ..a z tymi skurczami to jakos ciezko mi uwierzyc...ja pije ponad tydzien(moze dłuzej ) a skurczy zadnych nie mam
|
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
I o to chodzi aby byly skurcze i porod latwiejszy ja pije od 37 tyg skonczonego
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
kazde dziecko jest inne wiec nie wiem czy ktos sie wypowie w tej kwestii bo jednemu jeden spasuje drugiemu nie o ile wogole bedzie chcialo ciagnac smoka
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszedzie jest pelno dla dziewczynek i to takie slicznosci a dla chlopcow naprawde ciezko znalezc cos fajnego
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbezpieczniej pic po skończeniu 36tyg ciąży. Choć chyba większość z nas nie wierz w wywołanie porodu a conajwyżej złagodzenie jego przebiegu i uelastycznienie mięśni
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
otóż to
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
ja poczekam jeszcze jakies 2-3 tygodnie, nawet torby nie spakowalam. moze w weekend sie zmobilizuje. musze zamowic laktator i dokupic klapki bo pies mi zjadl
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam smoczek z Aventu bo byl w zestawie startowym z butelkami, ale ja raczej bede sie starala nie dawac smoczka malemu, mam nadzieje ze sie uda
|
|
|
|
#2752 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a TŻ wraca po 22 ![]() Cytat:
nie ma najlepszego, ja mam NUKa bo chciałam kauczukowy a nie silikonowy Cytat:
|
|||
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
no widzicie co 2 głowy to nie jedna
dzięki laseczki zawsze lepiej się upewnićaa jeszcze jedno a jak lekarze podchodzą do tej herbatki?
|
|
|
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za odp. w sprawie smoka
)
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
aniaa22 faajne zakupki a kocyk cudny widac, że mięciutki
co do auta to ja nie mam więc odpada mi duży wydatek a na poważnie to chciałabym mieć, ale nie ma kasy więc nie wiem kiedy się dorobimy auta nawet jakiegoś gracika ![]() Cytat:
dziewczyny pisały, że podobna do zielonej w smaku ![]() a koleżanka ehhh bleeeee ![]() ja mam TT ale słyszałam, że dzieci ich nie lubią bo twarde. no nic zobaczymy, narazie nie kupuje innych bo planuje nie dawać smoka ale wyjdzie w praktyce |
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
kocyk damian wczoraj w lidlu kupil
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
ola - a gdzie go kupilas??
Ale dzis mala mnie kopie ![]() Smoczek mam z TT, ale nie chce dawac zabardzo
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-07-01 o 11:21 |
|
|
|
#2758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa
super zakupy , szalejeszja sobie nie wyobrazam juz zycia bez auto, dupcia sie rozpuscila , na razie mamy mazde ale chce za rok, jak wroce do pracy chcemy zmienic na wiekszy
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-07-01 o 11:25 |
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=hd2005;20385331]Obiecałam więc wklejam (na chwilę ) zdjęcia z sesji /QUOTE]HD śliczne zdjęcia i wspanaiała pamiątka Anoxa współczuję takiego towarzystwa na sali.. tego co piszesz wnioskuję, że dziewczyna zbyt wielką mądrością nie grzeszy.. Anuszka nie ma pojęcia dlaczego niektóre kobiety w takim okresie przestają o siebie dbać, przecież to nie choroba! pomijają strój zawsze powinna być czysta... Dzień dobry wszystkim! U mnie znów dziś żar z nieba się leje a przyszły tydzień ma być jeszcze gorszy także nic tylko zbunkrować się w domu przy wiatraku... Dziś starm się skupić nad pracą mgr ale nie jestem w stanie długo nad tym siedzieć bo zaraz plecy bolą, a Mała tańce sobie urządza ![]() Na obiadek dziś fasolka , gulasz i młode ziemniaczki ![]() To zaczynamy lipiec i czas się powoli rozpakowywać dziewczynki!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

(bo wczesniej sie zdarzalo czasem ze zwiazywalam bo nie chcialo mi sie myc
)

tzn. jesli chodziłam z makijażem to nadal będę sie malować, zakładać sukienki itd.
a wody mam zalecone pic duzo ze wzgl na nerki i wiem ze woda sie zatrzymuje za sprawa soli a nie z powodu jej nadmiernego spozycia...

:diabelek :

wszedzie jest pelno dla dziewczynek i to takie slicznosci a dla chlopcow naprawde ciezko znalezc cos fajnego