|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Astorianka, Shinee STO LAT Ja dzisiaj byłam na glukozie, jakaś słaba wróciłam do domu chyba za duzo krwi mi pobrali dobrze ze nastawiłam sie na jej smak jak najgorzej to nie bylo az tak strasznie, jutro wyniki zobaczymy... dziewczynki mieszkające w krakowie czy sa juz jakies mega przeceny w galerii krakowskiej??? ktoras cos o tym wie??? bo zamierzam w przyszłym tyg pojechać
|
|
#3152 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem załamana i mam nadzieję, że urodzę wcześniej niż w 40 tc bo zaczynam wyglądać i czuć się jak jakiś potwór...Cytat:
Mnie w ogóle nic nie mówili o ruchach małej ani o robieniu ktg (chociaż ona sama się rusza dzisiaj jak szalona, więc nic jej z pewnością nie jest ). Powiedzieli mi tylko, że mam natychmiast zadzwonić jeśli na paskowych testach do moczu pokaże się wynik świadczący o kwasicy.Cytat:
A co do tego, że ma się zawsze cukrzycę to nie prawda. Ryzyko zachorowania jest wyższe tylko o 15%, to czy zachorujemy będzie zależało od tego jak będziemy żyły. Nawet w następnej ciąży cukrzyca nie koniecznie musi wystąpić (ryzyko wzrasta o 30%). Nie jest tak źle. Jeśli nie masz w rodzinie cukrzyków, nie jesteś obciążona genetycznie, będziesz dbać o wagę i pożywienie to nic ci nie będzie kochana Co do spadku cukru to po kilku dniach dobrej diety spadnie - mi spadł i teraz kręci się gdzieś w około 100 - 115 po posiłku czyli jak najbardziej w normie.
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ania13.03 abz Marcia2507 dziekuje
![]() Cytat:
juz pracuje w wymarzonej pracy tzn w przedszkolu od prawie 3 lat wiec spoko spoko ale nie ukrywam ze porozglądam sie z jakims "lepszym" przedszkolem ![]() mam dla was ostatnie wiesci ze szkoly rodzenia ![]() Połóg Zaczynamy od urodzenia łożyska (podobno nie jest to przykre ani nic.. i idzie jak szybko) oni oceniają czy łożysko jest cale urodzone jak jest ryzyko ze cos zostało to lekarz proponuje że zrobi zabieg (dostajesz znieczulenie on cie czyści jeśli pękłaś albo byłaś przecięta to cie tez zszywają) jeśli łożysko urodziło się cale to luz i zakładają szwy na znieczuleniu miejscowym (jeśli było nacięcie to stale jeśli tylko drobne otarcia pękniecie to rozpuszczalne) Co przynosi ulgę podczas połogu – okłady na krocze z kostek lodu, podmywanie się tantum rosa, laktacytem, nasiadówki z kory dębu albo mycie się kora dębu, Ważne jest wietrzenie i dobre osuszanie powinno się często myc podmywać i osuszać najlepiej ręcznikiem papierowym bo on najbardziej chłonie im suchsze krocze tym lepiej się goi (nie osusza się jedynie po korze dębu bo ona musi sama wyschnąć) Polecają tez tabletki przeciw bólowe (pomocne przy pierwszych trudach karmienia i obkurczaniu sie macicy) – apap, panadol, paracetamol -2-3 razy na dobę (dziecko jest bezpieczne) Po porodzie Sn wstajesz po 4-5 godzinach dobrze jest jak ktoś ci towarzyszy po cc po 12 Przy wypisie pamiętać o zaświadczeniu do urlopu macierzyńskiego Mamy tez 2 tygodnie na pojawienie się w urzędzie stanu cywilnego w miejscowości w której rodziliśmy – jeśli jesteśmy w związku sformalizowanym mamy ze sobą dowody (i akt ślubu skrócony jeśli ślub był w innej miejscowość) jeśli jesteśmy w związku niezalegalizowanym to tez dowody ale dziecko do chwili zarejestrowania ma nazwisko matki i dopiero tam tatuś może go zapisać na siebie Po 6 tygodniach jest wizyta u lekarza z usg – koniecznie upomnieć się o cytologie! Aha i pani powiedziała z nieprzyjemne jest oddawanie moczu ale musi się to zrobić do 6 godzin bo inaczej pęcherz jest za duzy i blokuje miejsce macicy a ta nie ma jak się obkurczać, i będą musieli założyć cewnik, dlatego najlepiej jest sikać i polewać jednocześnie krocze np wcześniej nalać wodę do butelki itd… wtedy nie szczypie.. Aha i jak będziemy mieli karmić to poleca przewinąć dziecko i zmienć sobie podpaskę bo zaraz po albo już w trakcie karmienia będzie mocniej obkurczać się macica i może duzo krwi wypłynąć wiec lepiej się przygotować niż się potem martwić ze „przelałyśmy się” albo coś… To chyba tyle
|
|
|
#3154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no nic bede miala ogromną mobilizację zeby wrocic do formy jak bede myslala o tym bikini a moja zmora od ok 3 tygodni sa zaparcia, wczesniej nie mialam problemu, co stosujecie???? jem owoce, warzywa pije wode i jakos nic mi to nie daje, fakt nadrabiam mięchem i czekolada
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Astronianka, Shinee - najlepsze życzenia! Spełnienia marzeń! ![]() martucha - gratulacje! ![]() Postanowiłam zamówić kilka rzeczy z all (między innymi pieluchy tetra i flanela, podkłady, majteczki siateczkowe, pokrowce na przewijak, ręczniki z kapturkiem) od tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user_auctions...37&gr_id=11763 Czy może któraś z Was kupowała coś u niego? ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- elenka - rano kilka suszonych śliwek i później popić to szklanką ciepłej wody. Powinno pomóc. Ewentualnie jedzenie Activii (np. z siemieniem lnianym)
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę... Daj mi znać (może być na priv) co i jak na tej porodówce? Będziemy rodziły jeszcze w starym, czy już w nowym szpitalu?
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On faktycznie myśli że cały dzień się opier...m.... ![]() A co do korzystania z kompka to co mam robić?? Co wieczór włącza sobie Discavery i zacięcie ogląda, a ja mam dość już tego typu programów..już nie pamieam kiedy ostatnio jakiś film oglądaliśmy.. no więc włączam wizazyk i se klikam.. A on wtedy gada że naczytam się głupot i później oczekuje od niego kolorowych jaj... Faktycznie chłop ma jakiś kryzys...mówi że ma jakiś problemy, ale nie chc emi nic powiedzieć bo to jego sprawy są... A ja wróżka nie jestem Dobra..juz koniec tematu tża i tak Wam namarudziłam że hoho ![]() Jak macie jakieś linki do fajnych sprzedawców z ciuszkami to mi podajcie...
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
witam...
ale z wielkim bólem... ja już nie daję rady... nie mam siły... tak boli mnie kręgosłup... ból promieniuje aż na biodro... dzisiaj w nocy aż mnie obudził ten ból i z wielkim trudem przekręcam się z boku na plecy... masakra ... nic nie moge zrobić bo zaraz boli... ja nie wiem co ja mam zrobić żeby mi było lżej![]() postaram się was poczytać, ale jak siedzę to jeszcze dochodzi kość łonowa...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#3159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakie podklady kupujecie: jakiej firmy i jaka wielkosc (mormal, super...?) Ja takie znalazlam: http://www.allegro.pl/item1044096840...na_normal.html czy mozecie jakies polecic? Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-01 o 12:10 |
|
|
|
|
#3160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedna przesyłka 13zł kurierem od tego sprzedawcy - mysle ze się opłaca..https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...e=1&p=20389436 Patyczki higieniczne dla dzieci CLEANIC 60szt. (numer 1087594173) Kolorowe pieluchy pieluszki tetrowe MEGA PROMOCJA (numer 1090335675) Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (numer 1092151562) Chusteczki dla niemowląt Huggies 2x64szt OKAZJA (numer 1086406641) Płatki kosmetyczne dla dzieci 60szt. PROMOCJA! (numer 1093969748) Super wkładki laktacyjne 60szt. - MEGA PROMOCJA! (numer 1085415323) Wanienka dziecięca, wanna 102cm w 3 kolorach (numer 1085593393) Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA ceny!!! (numer 1101107521) Super PAKLANKI woreczki na zużyte pieluszki 50szt (numer 1100126964) PODKŁAD do łóżeczka - CERATKA 90x120 PROMOCJA! (numer 1100736080) Termoopakowanie Tommee Tippee 1szt. NOWOŚĆ!! (numer 1092049815) SUPER Komplet SZCZOTKA +GRZEBYK HIT!!! (numer 1101134685) Poporodowe majtki jednorazowe BabyOno -5szt roz.XL (numer 1099401396) Mata do wanienki, materacyk do kąpieli 4-kolory (numer 1102976813) Praktyczna szczotka do mycia butelek i smoczków (numer 1100734074) NIVEA Baby krem przeciw odparzeniom 100ml. (numer 1102174103) SUPER PRAKTYCZNE osłonki na piersi HIT!!! (numer 1103566328) Praktyczny pokrowiec frotte na przewijak SUPER!!! (numer 1092420827) Niezastąpiony ASPIRATOR do nosa SUPER CENA!!! (numer 1095492270) Smoczek uspok. Tommee Tippee AIR 0-3m 2szt róż (numer 1091836021) Kurcze, tak bardzo mi przykro, że twoj mąż tak dziwnie się zachowuje.. Naprawde jak jakiś nie czuły facet, który Tobą poprostu rządzi i wydaje polecenia czego wolno, czego nie wolno ci robic.. A najgorsze jest to ze jesteś od niego uzależniona finansowo.. ![]() Kochaniutka, wyżalaj się Nam tu, bo przecież nie masz do kogo! My jesteśmy aby Cie wspierać - wiec głowa do góry! Zrób strajk w domku i nic nie rob, przeciez jestes w ciazy i mozesz sie zle czuc, niech on się troszkę Tobą zajmie... Cytat:
Jak w ciągu dnie leże, to potem wstac nie mogę i moj P musi mnie podnoscić z łożka![]() mamy bóle krzyżowe i przy porodzie ponoć będzie nas mega boleć.. ale mam nadzieje, że to nie prawda!! Martucha -gratulacje mgra już masz WOLNE!! bez stresow i innych takich![]()
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-01 o 12:16 |
||
|
|
|
#3161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
eeh my do niedawna tez mielismy dwa lapki, ale stwierdzilismy, ze nam nie potrzebne.. i jeden sprzedalismy:-0
Maż w pracy ma net i mu starcza a ja jak on jest w domku to raczej nie staram się siedziec na necie..
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1099863251_pod...uuze_34cm.html http://allegro.pl/item1094855344_pod...najtaniej.html
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chusteczki do pupy oliatum kropelki do kapieli zeby nawilzaly skore jonson zel do mycia (jesli sie sprawdzi na razie mam jego kilka probek - taki zolty) linomag bobo a +e - kremik do smarowaniach suchym miejsc i pupy octanispet do pepka gaziki do osuszania pepka (5 na 5) no i do mycia oczek uszek itd witaminy - preparat wita k i wita d tyle (no sopelek do nosa, termometr do ucha, pieluchy to takki standard) Majka232 Mpik82dziekuje
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-07-01 o 12:37 |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Teraz to już straszysz
a poprzednie :"odcinki" ze szkoły rodzenia były takie sympatyczne.![]() Jak zaczynam myśleć o tych nacięciach, bólach przy siusiu, szwach itp. to aż mi się automatycznie zaciskają nogi i podświadomie boli![]() Cytat:
Aż aki silny ból nie jest chyba normalny? Może skonsultuj sie z lekarzem? Ja mam bóle kręgosłupa i takie ciągnące przechodzące na pośladek ale to głownie wieczorem po całym dniu w pracy i jeszcze roboty w domu (obiad, pranie, prasowanie codziennie jest coś do z zrobienia), i przekręcanie się z boku na bok to też udręka. Ale rano po przespanej nocy jest ok. śmigam do pracy i starcza mi energii. I nic raczej nie boli, dopiero wieczorem. My też mamy dwa Internet bezprzewodowy i jest ok. Bo inaczej też musielibyśmy się nawzajem przeganiać.Czy może ktoś wkleić zdjęcie Pampersów jakie kupujecie. Są różne rodzaje, ja nie wiem które najlepsze...
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-07-01 o 12:51 |
|
|
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
martucha84
Gratulacje!! dzięki za wieści z SR. wszystko bardzo pomocne. mi położna zabroniła robić nasiadówek. ponoć może to być niebezpieczne bo szwy mogą się rozejść. no i po porodzie SN dają czopek aby się wypróżnić.
Maksio 04.05.2006 i Karola 19.10.2010 Edytowane przez asia-23 Czas edycji: 2010-07-01 o 12:50 |
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za zyczenia
![]() Mam do Was pytanie. TZ znalazl nowa prace, w delegacji. Mial zarabiac okolo 3tys. Byl tam juz prawie miesiac. Zrobil mnostwo nadgodzin, ktore mialy byc wiecej platne. Ma umowe o prace, ta probna, na 3 miesiace, platne od godziny. Facet ich wykrecil i obcial im godziny, powiedzial ze dostana okolo 800zl, wiec TZ chce sie zwolnic. W umowie ma napisane, ze jest 2 tygodniowe wypowiedzenie. Ale jesli oni jego oklamali, to czy moglby wrocic juz teraz? |
|
|
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
oliatum kupujecie w aptece, czy gdzies moze na necie jest tanszy?
|
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Po pierwsze dziękuję wszystkim jeszcze raz za życzenia
![]() Po drugie znalazłam na facebooku fajną stronę, ma też internetową wersję normalną www.przedporodem.pl i teraz siedzę i czytam, może coś fajnego znajdę. A po trzecie przed chwilką ciśnienie podniosły mi dwie "sympatyczne" panie Jehowe... Zaczęły standardową gadkę, ja na to, ze dziękuję bardzo i nie jestem zainteresowana. A jedna do mnie - no tak, a pani w ciąży. nie boi się pani, że coś się może stać pani albo dziecku? Nie chce pani nas wysłuchać? Odpowiedziałam " a co ma się stać?", trzasnęłam drzwiami, ale do tej pory się trzęsę... Przewrażliwiona się zrobiłam albo coś... |
|
|
|
#3170 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zazdroszczę promotora... trzymaj się cieplutko kochana Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() zmykam od komputera, bo juz ledwo mogę wysiedzieć i do tego brzuszek mi stwardniał
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||||||
|
|
|
#3171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W tej aptece kupię większość rzeczy dla maluszka, chyba także termometr i fridę, ale wcześniej spytam o ceny. Cytat:
fem - bidulko, musisz dużo leżeć i spać z wałkiem pod szyją, bo to podobno dobre dla kręgosłupa albo kup sobie tę podusię-rogal dla ciężarnych. Mi za to bardzo dokucza ból pod żebrem, jak dłużej posiedzę lub pochodzę - masakra.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-01 o 13:05 |
|||
|
|
|
#3172 | ||
|
Zadomowienie
|
Astorianka, xxSHINeexx, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
martucha84, ![]() GRATULU JĘ szlachetnego tytułu mgr ![]() I dziękuję serdecznie za kolejną porcję informacji z SR aaneczka1984, nie mam pojęcia, co ten Twój mąż wyprawia Ale skoro przyznał, że ma jakiś problem, to, POWIEDZMY, że jest częściowo usprawiedliwiony. Radzę poważnie z nim porozmawiać, wypytać o co chodzi, itp., i przy okazji wytłumaczyć, że, jednak Cytat:
Moja mamcia mnie ostatnio "pocieszyła": Marudziłam, że jeszcze prawie 3 msc do porodu, a jak przenoszę to i więcej, a mama-czarownica "Coś ty? Ty to wcześniej jeszcze urodzisz." Napomknę, że mamcia moja, chyba faktycznie jakieś uroki rzuca, bo zawsze jej się takie gadanie sprawdza... ![]() Cytat:
Też mam nadzieję, że taka wizja przyszłorocznych wakacji będzie wystarczająco motywująca ![]() Co do zaparć, to mi pomagał Danone Activia ![]() fem, Ja chyba też zaczynam się powoli sypać i od wczoraj jeszcze się bardziej rozlał. Ciśnienie mam niby książkowe - 120/70, ale przy moim standardowym 90/60, to jednak jest za dużo. Wracając do domu, rozmawiałam przez telefon z mamą, to mi powiedziała, że strasznie sapę do słuchawki i mam zadzwonić jak odpocznę Przy obecnej temperaturze pocę się jak prosiaczek, więc chowam się w chłodnym domku. A wczoraj jeszcze mnie lewy cychuc bolał/kłuł (?? tak się pisze?? )... A jak dotknęłam to tragedia... Ale dzisiaj jest spokój.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-07-01 o 13:14 |
||
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan - ja zawsze mam niskie ciśnienie ok90-100/60-70, a u gin. zawsze wyższe (stresik i podekscytowanie wizytą) i ostatnio było 117/78, a co do sapania - mam tak samo, wystarczy się trochę zmęczyć (nawet sznurując buty-szok
)
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az nogi same sie zaciskaja masz radcej![]() Cytat:
o wyproznianiu sie nie mowila, mowila o plopocie wysikaniem sie bo reakcja na bol i szczypanie jest bolakada i laski przestaja oddawac mocz a wtedy to jedynie cewnik wchodzi w gre, co do nasiadowek to owszem mowila ze im tam "mokrzej" tym szwy sie bardziej rozpuszczaja i dlatego trzeba osuszac, ale nasiadowki polecala juz szczegolnie tym ktore szwow nie maja albo jak bedzie nadal dyskomfort a szwy beda usuniete - podobno bardzo pomagafem dziekuje ycnan dziekuje i prosze
|
|
|
#3175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po czym się żegnam pełno chodzi koło nas (mieszkam przy drodze na Gdów, mnasa starszych osób, któa wpuszcza te osoby, a ja nienawidze, jak mi ktoś 1-wciska swoje poglądy, 2-dzwoni dzownkiem jak szalony)
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
Ja od wczoraj próbuję się zapisać do SR i tak...
Zadzwoniłam najpierw do babki,na którą byłam nastawiona i okazuje się,że prowadzi zajęcia w soboty od 10;00...super Więc tam nie pójdziemy...Potem zadzwoniłam do przyszpitalnej SR i okazało się,że mają przerwę wakacyjną...Acha,spoko,cz yli w lecie,nie powinno się być w ciąży...Zadzwoniłam więc do jeszcze jednej babki,na którą dostałam namiar i niby się z nią umówiłam,tylko ,że dopiero od sierpnia...Zastanawiam się czy to nie będzie za późno.Niby powiedziała,że jest 7 spotkań na tygodniu i w razie czego możemy się spotykać 2 x w tyg.,więc w ciągu miesiąca bym się wyrobiła...Myślicie,że dam radę ??
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
co do załatwiania po porodzie - trzy razy miałam siłami natury, dwa razy starsznie popekałam, raz byłam nacieta, zawsze byłam szyta, do kibelka na siku szłam mniej wiecej po 2 godzinach (po porodzie jak dorwąłam sie do wody, to autentycznie NA RAZ wypiłam całe 1,5 litra...
tak mnie suszyło),troszkę piekło, owszem, ale jużprzy porodzie lekarka, która mnie szyła powiedziała,zeby jak najszybciej się wysikac, a juakby były problemy z numerem 2, to wołać o czopka. mnie ominęło, poradziłam sobie bez, ale głupie uczucie, bo się człowiek boi, że szwy mu pękną,a tak na pewno nie będzie w ogóle po siku od razu prysznic i polewanie rivanolem rozcieńczonym z wodą,lub tantum rosa, panience,któą bolało, położna kaząła siku pod prysznicem zrobić, podobno o wiele lepiej jest i nie piecze nie testowałam.
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu w soboty odpada ?? ja właśnie szukałam takiej szkoły żeby właśnie były spotkania w weekend i udało mi się znalezc i od przyszłej soboty zaczynamy 4 spotkania po 4 godziny właśnie w soboty + 1 spotkanie w szpitalu w celu oprowadzenia |
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zadzwoniłam i umówiłam się na konkretne godz. na zajęcia gimnastyczne w SR. Pierwszy raz idę w poniedziałek. Zajęcia trwają godzinkę.
W połowie sierpnia zapiszę nas na zajęcia teoretyczne, które skończymy do końca sierpnia, a później zostaną 2 piątki (zajęcia - poród rodzinny i kąpiel noworodka), więc wszystko skończymy do połowy września.
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
cięzko Was nadrobić, a nie było mnie moze z godzinkę... no nic nadrobie potem
odebrałam wyniki: przeciwciał nie wyhodowano (a martwiłam się, bo Ł. ma Rh-) glukoza na czczo: 63 (norma 70-115) krzywa cukrowa 50g po 1h: 140 (norma: 0-140) pielęgniarka, która pobierała mi krew powiedziała, że wynik maksymalny, ale w normie. Zobaczymy, co na to lekarz (we wtorek mam wizytę) aaa badanie powinno się zrobić do końca 28tc, a ja zrobiłam je w 1 dniu 29tc... nie wiem, jakie to ma znaczenie. a teraz spadam do okulisty
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-07-01 o 14:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

STO LAT

Contour TS.
Jestem załamana i mam nadzieję, że urodzę wcześniej niż w 40 tc bo zaczynam wyglądać i czuć się jak jakiś potwór...

... nic nie moge zrobić bo zaraz boli... ja nie wiem co ja mam zrobić żeby mi było lżej

Lepiej ćwiczyć mięśnie Kegla 
Ale skoro przyznał, że ma jakiś problem, to, POWIEDZMY, że jest częściowo usprawiedliwiony. Radzę poważnie z nim porozmawiać, wypytać o co chodzi, itp., i przy okazji wytłumaczyć, że, jednak
i mam zadzwonić jak odpocznę