Rocznik '92 część XVII ! ;DDDD ;* - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 13:52   #631
xpatusx
Zadomowienie

Dot.: Rocznik '92 część XVII ! ;DDDD ;*

dalej mam z***anego kompa... ;(
Dziewczyny! Jaka jestem brązowa! od niedzieli do dzisiaj leżałam na słońcu po 1.5h i widać meeega efekty
xpatusx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:58   #632
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xpatusx Pokaż wiadomość
dalej mam z***anego kompa... ;(
Dziewczyny! Jaka jestem brązowa! od niedzieli do dzisiaj leżałam na słońcu po 1.5h i widać meeega efekty
Tego lata jeszcze nie skorzystalam ze slonca ;] Musze poczekac az mi siniaak zejdzie i strupki z rany bo nie chce miec biales szramy;]
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:00   #633
linka2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kredzia_ Pokaż wiadomość
Ej ja tez lubie jak moj tz jest pijany ;p Jest smielszy i bez skrepowania okazuje mi wiecej czulosci w tlumie ludzi co na trzezwo tego by nie zrobil tzn zrobilby ale dyskretnie

No to chyba musze zaczac wbijac i w 1 Chociaz trudno bedzie, bo na prawde jak sie schylam w tym staniku to mam wrazenie, ze wszystko mi wypada

no dosłownie.
mój tż też.
przecież para zostalismy kiedy to on był juz nieco wstawiony i mnie objął, a kolega do niego 'to wy jestescie razem?!' a on do niego, ze tak.
na trzezwo by tego raczej nie zrobil

w ogole to ja co rano dzownie do tz o 5.15 i budze go do pracy, a on o 6.12 ma autobus.
i od 7 do 17 pracuje, i nie ma czasu podczas przerwy zeby cos sobie kupic do jedzenia, a rano nie zawsze zdazy sobie kanapki zrobic.
wczoraj zjadl kumpla kanapke, i ja z przyjacilka bylysmy akurat obok to mu kielbase i bulki kupilysmy, dzis mu kebaba zanioslam, a jutro nie bedzie mnie w miescie, wiec rano, jak zadzwonie do niego, to wstane tez, zrobie mu kanapki i zaniose na przystanek.
cudowna jestem, nie?

Patuś, a jaka masz karnacje? i w jakich godzinach w ciągu dnia leżałaś? i używałaś czegoś?
Stary 2010-07-01, 14:02   #634
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka2007 Pokaż wiadomość

Patuś, a jaka masz karnacje? i w jakich godzinach w ciągu dnia leżałaś? i używałaś czegoś?
12-14 najlepsze slonce !! najlepiej bierze!!:P
Stary 2010-07-01, 14:04   #635
xpatusx
Zadomowienie

Linka: mam jasną karnację, ale szybko się opalam i od razu na brązowo. Przeważnie kładłam się o 11.30 tak do 13. Tak, używałam - wody w spryskiwaczu
A opalałam się na czarnym dachu więc nie trudno było o przyciąganie słońca

Edytowane przez xpatusx
Czas edycji: 2010-07-01 o 14:06
Stary 2010-07-01, 14:04   #636
poprostuewelinka
Zadomowienie

Zwariowana ja dała heartbeat <3333333333333

muszę was nadrobić dupki!

poprostuewelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:14   #637
xpatusx
Zadomowienie

Jeeeezu dzisiaj dostanę okres... Wszystko mnie boli
Idę zająć się tż bo nie widziałam się z nim od niedzieli!
Udanego dnia ;*
Stary 2010-07-01, 14:21   #638
ouu
Wtajemniczenie

Cytat:
no dosłownie.
mój tż też.
przecież para zostalismy kiedy to on był juz nieco wstawiony i mnie objął, a kolega do niego 'to wy jestescie razem?!' a on do niego, ze tak.
a u mnie jest tak, że z tym kolesiem fest się dobrze dogaduje itp jak jesteśmy po %, bo jak na trzeźwo to mnie czasem mega w****ia:/ a tak to fest spoko jest w sobote bede znowu z nim pić;d
Stary 2010-07-01, 14:26   #639
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ej czy mozecie sciagac z wrzuty?? Bo mi te www z ktorych sciagam z wrzuty cos nie chodza, moze ktoras zobaczyc??
http://dwrzuta.pl/ to jest fajne,ale pamiętaj żeby literkę d dopisac na końcu ;p

juhuu zrobiłam 16 zaproszeń własnoręcznie ;d dla rodziny, dla znajomych chyba kupię ;p

Nanusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:35   #640
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej ja tez lubie jak moj tz jest pijany ;p Jest smielszy i bez skrepowania okazuje mi wiecej czulosci w tlumie ludzi co na trzezwo tego by nie zrobil tzn zrobilby ale dyskretnie
tak samo jak mój, na trzeżwo to tylko w domu czułości jednak gdy troche wypije to przy kolegach jestem najważniejsza,

Cytat:
no dosłownie.
mój tż też.

o u mnie było podobnie.
Jak bylam na biwaku klasowym to ciągle gadalismy przez telefon i dziewczyny sie zapytały z kim ja tak gadam i ja do niego "w zasadzie kim ty dla mnie jesteś"
i on powiedział, że moim chłopakiem.
ale to był jaki początek później poszliśmy na imprezę plenerową i on się trochę wciął i mnie przytulał i mówił jaka to ja wspaniała jestem.
i jak podeszliśmy do jego znajomych to jakis kolega sie zapytal kim ja jestem a on że jego dziewczyną.

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:36   #641
hoe
Zakorzenienie

Nanusiaaa zaproszenia na 18?

hoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:43   #642
K0G0 T0 0BCH0DZI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Ej, dodałam fotke kostiumu do galerii... Zobaczcie sobie. To jeden z moich 5 storojów. Marynarski. Nie patrzcie na moje wlosy bo dopiero co je umyłam dlatego są jakie są... No i na wałek tłuszczu też nie zwracajcie uwagi (choc pokazałam wlaśnie to zdjęcie tż i uważa, że wyszłam chudziutko!!!)
jakie wałki co ty, amsz zarąąąbistą figure;p
Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
A ja przeczytalam 1 akapit i zamarłąm

Ale co do wagi, to waże 5 kg za dużo zgodnie z BMI. Przedwczoraj lekarka mi nawet to powiedziała...

Nie moge sie opalać do niedzieli Przez to cholerne szczepienie, a reka mnie masakrycznie boli!!!

Ej, zapomnialam o siliknowych szelkach do stanika, bo mam jedne ale one zrobily sie takie "ultrafioletowe" I jakieś dziwne I co teraz pojde bez szelek Bo bluzke mam na szyi wiązana.
tak jak niby napisała- ramiączko przez szyje;p
Cytat:
Napisane przez Nanusiaaa Pokaż wiadomość
no, a faceci patrzą na długie nogi, miniówy i cycki, ale za 20 lat te cycki im obiadu nie ugotują . A ja chcę być i żoną i spełniać się, a nie całe życie byc na zawołanie..
ee to gówno prawda jest, takich lasek to faceci szukają, zeby sobie poruchać. a tak na prawde to wybierają te normalne z którymi mogą pogadać na kazdy temat

ostatnio miałam pianie jak moi koledzy stwierdzili ze dziewczyna bedzie do konca zycia z tym z którym straciła dziewictwo, bo ma do niego sentyment idioci;d
Cytat:
Napisane przez Nanusiaaa Pokaż wiadomość
Jak kto lubi ;p no nic, idę sprzątać czy coś, bo lepsze to niż siedzenie cały dzien na kompie ;p
to wyjdz gdzies;p
Cytat:

No to chyba musze zaczac wbijac i w 1 Chociaz trudno bedzie, bo na prawde jak sie schylam w tym staniku to mam wrazenie, ze wszystko mi wypada
no dokładnie, gdyby nie alkohol to nie wiem czy bym z nim była;d i wąpie ze pierwszy raz pocałował by mnie bez alkoholu, przy tym było mu cieżko;p a jak potem wam pisałam ze zachowywalismy sie jak gdyby nigdy nic, to jak mnie miał pocałowac potem na trzeźwo to widziałam tylko jak trzy razy sie zawachał

a co do twoich strojów to 1 i 3 zarąąbisty!
Cytat:
Tego lata jeszcze nie skorzystalam ze slonca ;] Musze poczekac az mi siniaak zejdzie i strupki z rany bo nie chce miec biales szramy;]
ee tam potem sie wyrówna

wiecie co przez to ze byłąm wieczną singielką nie potrafie powiedziec mamie ze kogoś mam jak sie mnie pyta gdzie ide to jej cos wkrecam haha jak dzieciak ;p kurde przedstawiłam i powiedziałam jej tylko o jednym chłopaku i to jeszcze z 3 lata temu i wtedy nie sprawiło mi to problemu, a teraz masakra

Edytowane przez K0G0 T0 0BCH0DZI
Czas edycji: 2010-07-01 o 14:46
K0G0 T0 0BCH0DZI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:45   #643
poprostuewelinka
Zadomowienie

znowu kręcę z byłym
tragedyjjaaaaaaa

Stary 2010-07-01, 14:54   #644
linka2007
Rozeznanie

ja jak byłam z tz na małance (nasza zabawa sylwestrowa), to on mówi do mnie (a nie bylismy wtedy jeszcze para, tylko mocno krecilismy) 'chodz ze mna wypic do moich znajomych nowych'. a ja sie pytam ze jako kto ja tam niby ide, a on nie patrzac na mnie tylko mnkąc przez parkiet 'jako moja znajoma...dziewczyna'

a potem takl sie zachowywalismy, ze oni wszyscy mysleli, ze my para jestesmy

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

rozmowa z siostra na temat mego zagubionego portfela
-i., zgubilam portfel, nie wiedzialas go?
-nie.
-moze jest w twojej torebce?
-nie ma.
-ale moze jest (szperam, szperam)
-nie ma go!

no to huj, nie to nie.

dzis znowu szukam, zajrzalam do jej torebki i co? jest-.-
bo ja pare dni temu pozyczalam od niej torebke i w kieszonce ukrytej z przodu byl.

na obiad mialam frytki, gyros (kupione gotowe) i salatke.
pyyyszka.
pierwszy raz w zyciu jadlam gyros, ale dupy nie urywa w sumie.

ej, bede pisac do firm kosmetycznych o free samples.
napisze do dax, mincera i do ziaji, choc kiedys mi ziaja odp ze nie wysyla.

cos jeszcze z firm polecacie?
Stary 2010-07-01, 14:59   #645
hoe
Zakorzenienie

linka z ziaji mi przysłali i z mincera dzis Ziaja mi tez odpisala ze nie wysylaja ale potem chyba wypelnilam jakis formularz i wyslali.

Stary 2010-07-01, 15:04   #646
linka2007
Rozeznanie

hoe, a jakie firmy jeszcze polecasz?
ja kiedys dostalam z dax, i z mincera.
Stary 2010-07-01, 15:05   #647
K0G0 T0 0BCH0DZI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostuewelinka Pokaż wiadomość
znowu kręcę z byłym
tragedyjjaaaaaaa
czemu tragedia;d skoro chcesz?
Cytat:
ja jak byłam z tz na małance (nasza zabawa sylwestrowa), to on mówi do mnie (a nie bylismy wtedy jeszcze para, tylko mocno krecilismy) 'chodz ze mna wypic do moich znajomych nowych'. a ja sie pytam ze jako kto ja tam niby ide, a on nie patrzac na mnie tylko mnkąc przez parkiet 'jako moja znajoma...dziewczyna'

hah to nieźle;p

u mnie akurat było tak ze wszyscy twierdzili ze my parą jestemy, tylko my mówilismy inaczej wszyscy do mnie tylko 'gdzie masz męża' hah kurde dalej nie wierze w to, ze ja kogos mam-jaa wieczna singielka:O która zawsze sie tak wypierała w ogóle to moje pojecie ze związek to prze.je.ba.na sprawa. a z nim mi naprawde jest dobrze. czuje sie swobodnie moge sie powygłupiać, pogadać poważnie itd;d (co do wygłupiania to ostatnio gralismy w klasy taka małą powtórke z dziecinstwa haha z tym ze to na początku były normalne klasy, potem ja to troche pozmieniałam dorysowałam cos i mówie ze jeszcze takie były, ale nie pamietam jak w to sie grało i kminilismy i zrobilismy z tego podwójną i razem skalalismy albo ja skacze wracam a zaczął skakać w moją strone i mnie przytulił- ale to jest własnie zarąbiste ze ja z nim moge robic dosłownie wszystko)

aahh no sie rozpisałam na temat takich głupot
Stary 2010-07-01, 15:12   #648
linka2007
Rozeznanie

a ja nauczyłam tż robic dziubek

bo zawsze jak chcialam go cmoknąć w usta, a np lezałam na kolanach jego, to robiłam dziubek i zbliżałam się do niego, i któregoś razu tak leżę i chciałam to zrobić a on do mnie
-jak n. robi dziubek to nie ma huja we wsi
i sie smialam z niego i wymusilam na nim zeby tez zrobil i teraz wystarczy ze powiem zrob dziubek! i od razu robi
albo jak powiem 'pieczarki' to od razu robi taką slodka minke ze bleeee pieczarki są
Stary 2010-07-01, 15:16   #649
hoe
Zakorzenienie

Cytat:
hoe, a jakie firmy jeszcze polecasz?
ja kiedys dostalam z dax, i z mincera.

nie mam pojecia bo dopiero zaczelam sie w to bawic:P Wyslalam chyba jeszcze do bielendy,daxa wlasnie YR chyba;P NA stronie iwostinu sie zarejestruj tez podobno wysylaja;P

Stary 2010-07-01, 15:19   #650
K0G0 T0 0BCH0DZI
Zakorzenienie

w ogóle dzisaij chciałam zrobić tak ze sie ubiore na elegansik itd ;d czarna mini bluzka w panterke, na to czarna kamizelka czarne baleriny. bo on mnie nigdy tak nie widział bo ja zawsze na spotrowo etc.;d ale zastanawiam sie czy to dobry pomysl bo my zawsze wybierzemy sobie takie miejsca z taka drogą ze meksyk i nie wiem czy baleriny podołaja i w ogóle czy mnie szmaty nie obetrą;/

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
a ja nauczyłam tż robic dziubek

bo zawsze jak chcialam go cmoknąć w usta, a np lezałam na kolanach jego, to robiłam dziubek i zbliżałam się do niego, i któregoś razu tak leżę i chciałam to zrobić a on do mnie
-jak n. robi dziubek to nie ma huja we wsi
i sie smialam z niego i wymusilam na nim zeby tez zrobil i teraz wystarczy ze powiem zrob dziubek! i od razu robi
albo jak powiem 'pieczarki' to od razu robi taką slodka minke ze bleeee pieczarki są
haha faceci sa przesmiesznymi istotami
Stary 2010-07-01, 15:33   #651
EMdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oluskaaa922 Pokaż wiadomość
wiesz co wybielalam 3 dni i narazie przestałam, bo zaczynalam miec nadwrazliwe;p ale są bielsze Wszystko jem normalnie i nic już mi nie jest.. Nie mam czasu z tym siedzieć narazie, ale niedługo do tego wybielania wrócę
ło ja rto mam teraz taką nadwrażliwość że mnie nawt powietrze boli ;d
Cytat:
Napisane przez K0G0 T0 0BCH0DZI Pokaż wiadomość
coo ty normalnie zdasz

u mnie to może wynika z tego, że nie potrafie zaufać
w sumie mój o tym wie, bo sama mu to powiedziałam, ale stara sie zdobyc moje zaufanie i w sumie ze spotkania na spotkanie coraz bardziej przekonuje się ze jest wart tego zeby mu zaufac
nie ma opcji, jestem idiotą :P dzisiaj gadałam z takim chłopakiem który miał egzamin i mówił że co chwila wracały oblane egzaminy... ;d

masz szczęście że na takiego cierpliwego i w ogóle trafiłaś ;p daj nam jakąś waszą fotę współną jak bdziesz miała ;d
Cytat:
Macie stroje w galerii ;p 4 nie moglam znalezc ;p a chodze tylko w str nr 3;p to ten z H&M co mowilam ze w srodku ma takie wszyte poduszki
ten czarny w białe paski zaje***ty ;d
Cytat:

Zgrabna to jestem od pasa w gore ;p moja zmora to nogi !! nie cierpie ich ! Mam zanik miesni i sam tluszcz ;] Jak zobaczylam Twoje nogi to stwierdzilam ze zaczne biegac:P
ja tak samooo, mam obleśne nogi ;/
EMdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:34   #652
Kredzia_
Zakorzenienie

Ktora sie masturbowala? kiedykolwiek?
Stary 2010-07-01, 15:38   #653
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
no dosłownie.
mój tż też.

w ogole to ja co rano dzownie do tz o 5.15 i budze go do pracy, a on o 6.12 ma autobus.
i od 7 do 17 pracuje, i nie ma czasu podczas przerwy zeby cos sobie kupic do jedzenia, a rano nie zawsze zdazy sobie kanapki zrobic.
wczoraj zjadl kumpla kanapke, i ja z przyjacilka bylysmy akurat obok to mu kielbase i bulki kupilysmy, dzis mu kebaba zanioslam, a jutro nie bedzie mnie w miescie, wiec rano, jak zadzwonie do niego, to wstane tez, zrobie mu kanapki i zaniose na przystanek.
cudowna jestem, nie?

Nooo

Cytat:
12-14 najlepsze slonce !! najlepiej bierze!!:P
Rak też

Cytat:
wiecie co przez to ze byłąm wieczną singielką nie potrafie powiedziec mamie ze kogoś mam jak sie mnie pyta gdzie ide to jej cos wkrecam haha jak dzieciak ;p kurde przedstawiłam i powiedziałam jej tylko o jednym chłopaku i to jeszcze z 3 lata temu i wtedy nie sprawiło mi to problemu, a teraz masakra
Haha w sumie sie nie dziwie, ja tez sobie nie wyobrażam powiedziec mamo, mam chłopaka na szczęscie mi to nie grozi albo ze umówiłam sie z chłopakiem tylko zawsze wkrecam ze z koleżanką

Cytat:

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

rozmowa z siostra na temat mego zagubionego portfela
-i., zgubilam portfel, nie wiedzialas go?
-nie.
-moze jest w twojej torebce?
-nie ma.
-ale moze jest (szperam, szperam)
-nie ma go!

no to huj, nie to nie.

dzis znowu szukam, zajrzalam do jej torebki i co? jest-.-
bo ja pare dni temu pozyczalam od niej torebke i w kieszonce ukrytej z przodu byl.

na obiad mialam frytki, gyros (kupione gotowe) i salatke.
pyyyszka.
pierwszy raz w zyciu jadlam gyros, ale dupy nie urywa w sumie.

ej, bede pisac do firm kosmetycznych o free samples.
napisze do dax, mincera i do ziaji, choc kiedys mi ziaja odp ze nie wysyla.

cos jeszcze z firm polecacie?

Cytat:
w ogóle dzisaij chciałam zrobić tak ze sie ubiore na elegansik itd ;d czarna mini bluzka w panterke, na to czarna kamizelka czarne baleriny. bo on mnie nigdy tak nie widział bo ja zawsze na spotrowo etc.;d ale zastanawiam sie czy to dobry pomysl bo my zawsze wybierzemy sobie takie miejsca z taka drogą ze meksyk i nie wiem czy baleriny podołaja i w ogóle czy mnie szmaty nie obetrą;/

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

haha faceci sa przesmiesznymi istotami
Ubierz sie zeby było wygodnie, a tak pokazesz mu sie na jakiejs imprezie albo jak wiesz ze pojdziecie gdzies na miasto czy cos, bo moze byc ciężko ja niedawno poszłam w szarych spodniach i balerinach na takie skałki i całe upier***one

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:40   #654
Kredzia_
Zakorzenienie

Eee niby nie przesadzaj. Na raka jestes bardziej podatna opalajac sie pod lampami a nie pod sloncem. Poza tym uzywa sie olejkow z filtrami ktore chronia skore
Stary 2010-07-01, 15:43   #655
niby nic
Zakorzenienie

no nie mówie, ze jak sie raz wyjdzie w południe to sie raka bedzie miało :p ale ogólnie powinno sie unikać słonca w południe, bo jest najbardziej szkodliwe, a żaden krem nie chroni w 100%, juz nie mówiąc o olejkach które mają niskie spf

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:45   #656
poprostuewelinka
Zadomowienie

kongo, boja z nim nie będę na stałe, a niech on sobie nie myśli,że jak mi się chce seksu to za nim polecę

Stary 2010-07-01, 15:45   #657
colds
Zakorzenienie

co ja mam zrobić żeby K. wreszcie ze mną porozmawiał? ;//.
już mnie to wk*rwia.. bo ja chciałam przez smsy, żeby szybciej było, skoro nigdy nie mamy kiedy pogadać w cztery oczy... ;///... ale nie, wielki cwaniak chce pogadać na żywo... ;////.
jak się wkurze to: albo ze mną porozmawia i podejmiemy wspolnie decyje (nie musimy byc od razu razem) albo koniec k*rwa tego dobrego ;///.
i będę miała w p*pie to że On za mną szaleje... ;////.

okres mam
Stary 2010-07-01, 15:48   #658
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
no nie mówie, ze jak sie raz wyjdzie w południe to sie raka bedzie miało :p ale ogólnie powinno sie unikać słonca w południe, bo jest najbardziej szkodliwe, a żaden krem nie chroni w 100%, juz nie mówiąc o olejkach które mają niskie spf
Nie slyszalam jeszcze zadnego przypadku aby czlowiek zmarl na raka skory ktory byl spowodowany promieniami slonecznymi, chyba, ze gdzies gdzie slonce jest tak za***iste ze bierze Cie przez caly dzien. Ale nie u nas Wiekszy procent zachorowan na raka skroy a nawet smierci spowodowany jest lampami w solariach ;]
Stary 2010-07-01, 15:48   #659
Asiek121
Zakorzenienie

Kredzia zboczencu

ej ale jak to co to sie pisze o te próbki?
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:50   #660
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Kredzia zboczencu
Ej pytam powaznie. Bo mam pewien problem i nie wiem czy jest to normalne czy tez nie ;] i zastanawiam sie nad pojsciem do gina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości