Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 15:06   #2851
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Akurat stanu tego auta byliśmy pewnie, bo to niemalże po rodzinie poszło.
A na tego Twojego faceta to do dziś jestem zła . No jak tak można???
Ech...
a to jak w rodzinie to co innego a zła to i ja jestem ciągle wierz mi ale teraz to już pozamiatane nic nie zrobie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dziecku wystarczy myć główkę wodą... tak samo nie trzeba naoliwiać malucha i przyzwyczajać do kosmetyków... najważniejszy krem na buźkę, rączki i nóżki jak się w ychodzi na tkaie słoneczko
pytałam się 3 różnych położnych i mówiły, że takie maleństwo trzeba smarować i nawilżać najlepiej oliwką ( chodzi o takie małe do miesiąca) potem można rzadziej ale nie można patrzeć na to, że sie przyzwyczai do kosmetyków tylko trzeba nawilżać. ale to na pewno zależy też od dziecka i tego jaką ma skóre

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
agravka poprawił Wczoraj jak szedł spać to nawet powiedział,żebym go budziła jakby co Jedziemy jutro do domu,ale kompromisowo-razem i tydzień u mnie,tydzień u niego.
super, że doszliście do porozumienia

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
dziewczyny kupujecie jakiś kram z filtrem dla maluszka? Jak tak to co polecacie?
ja właśnie kiedyś też pytałam dziewczyn ale ostatnio czytałam gdzieś, że do pół roku nie powinno się kremy z filtrem używac bo podrażniają. a potem też tylko z filtrami mineralnymi a nie chemicznymi. więc stwierdziłam, że teraz to końcówka lata i tak w gondoli i w cieniu, potem zima i z kremami zacznę dopiero na wiosne. i chyba ziaji będeę używać bo ja jakoś nie lubie nivea
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:16   #2852
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

nie wiem cholera co mam zrobić chyba pojade do szpitala sprawdzić bo coś mi poleciało na wkładke odrazu po siusianiu ale popuscilam albo wody a wkładak calutka mokra i do tego jeszcze coś mi bulgotało w brzuszku na dle jak to mi wylatywało

może poczekam jeszcze i zobacze jak drugi raz sie takie cos stanie to jade do szpitala

Edytowane przez mini 12
Czas edycji: 2010-07-01 o 15:17
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:18   #2853
bassienkaw
Zakorzenienie

A ja jestem zdania, że jeśli nie trzeba, to nie widzę konieczności... to, że dziecko fajnie pachnie czy co? Dla mnie a za mnie... dziecko ma super swój własny zapach. Co do smarowania oliwką czy innymi paściami, to tak jak mówię, jak nie ma potrzeby... to bez sensu by skórę dziecka przyzwyczajać.
Moja Łucja jak była malutka smarowaną skórkę miała dosłownie kilka razy zwykłym kremem bambino, bo trochę wysuszona była. Dbałam owszem o to, by buzia zawsze była posmarowana przed wyjściem na dwór, bo Łucja w zimę była rodzona... a tak, to jedynie dupka była smarowana...

Wiolek a co do kremów z filtrem... to nie wiem jak tam wygląda... ale chociaż kremem bambino czy nivea trza by smarować buzinkę, bo w cieniu w gondoli i tak buzinka się opalić może, to niech choć natłuszczona będzie

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-07-01 o 15:19
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:26   #2854
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

pytałam się 3 różnych położnych i mówiły, że takie maleństwo trzeba smarować i nawilżać najlepiej oliwką ( chodzi o takie małe do miesiąca) potem można rzadziej ale nie można patrzeć na to, że sie przyzwyczai do kosmetyków tylko trzeba nawilżać. ale to na pewno zależy też od dziecka i tego jaką ma skóre

ja właśnie kiedyś też pytałam dziewczyn ale ostatnio czytałam gdzieś, że do pół roku nie powinno się kremy z filtrem używac bo podrażniają. a potem też tylko z filtrami mineralnymi a nie chemicznymi. więc stwierdziłam, że teraz to końcówka lata i tak w gondoli i w cieniu, potem zima i z kremami zacznę dopiero na wiosne. i chyba ziaji będeę używać bo ja jakoś nie lubie nivea
Ja od położnych i od lekarza usłyszałam taką samą wersję-oliwki nie używać broń Boże,bo tak naprawdę przesusza zamiast natłuszczać.Najlepiej używać dobrego płynu do kąpieli np.Oilatum i niczym nie smarować.Co do kremów z filtrem to trzeba używać,bo takie maleństwo jest bardzo wrażliwe na słońce i w takie upały nawet jak nam się wydaje,że jest w cieniu to może i tak mieć za dużo słońca,więc przed każdym wyjściem trzeba smarować.My mamy Linomag z filtrem-jest od pierwszych dni.Kiepsko się rozsmarowuje,ale lepiej się trochę pomęczyć niż żeby się dziecko miało poparzyć.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:49   #2855
Zuziunia
BAN stały

34tc i 6d
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:54   #2856
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
34tc i 6d

ładny brzusio
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:55   #2857
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ale na prwde nie ma wszedzie jest pelno dla dziewczynek i to takie slicznosci a dla chlopcow naprawde ciezko znalezc cos fajnego
ale Tobie sie udalo i masz super te ciuszki

Ja wklejam swoje ostatnie zdobycze w rampersach jestem zakochana

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:56   #2858
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
34tc i 6d
Sliczne malenstwo

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:57   #2859
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

rampersiki boskie
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:57   #2860
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
34tc i 6d
śliczny
Moj to jakiś gigant przy waszych...no ale i moja mała nie taka mała
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:01   #2861
papeteria
Zakorzenienie

mini moze faktycznie lepiej to sprawdzic
zuziunia sliczny malutki
niezawsze sliczne ciuszki ja rampersików nie mam wogóle a przydałyby się

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:06   #2862
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
nie wiem cholera co mam zrobić chyba pojade do szpitala sprawdzić bo coś mi poleciało na wkładke odrazu po siusianiu ale popuscilam albo wody a wkładak calutka mokra i do tego jeszcze coś mi bulgotało w brzuszku na dle jak to mi wylatywało

może poczekam jeszcze i zobacze jak drugi raz sie takie cos stanie to jade do szpitala
Obserwuj sytuacje
Cytat:
A ja głaskałam córcie po główce przed porodem Pisałam Wam o tym? Zanim poszliśmy na salę porodową jak sprawdzały mi rozwarcie to okazało się,że już główkę widać i położna powiedziała,że jak chcę to mogę Lenkę po włoskach pogłaskać.No i jak wzięłam rękę między nogi to faktycznie główkę poczułam (nie musiałam jej sobie nigdzie wsadzać ) Dziwne uczucie,zwłaszcza jak potem trzeba było wstać i iść na salę z tą świadomością,że główka już między nogami
Ale to musi byc dziwne uczucie

Zuziunia faktycznie nie duzy brzuszek

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:11   #2863
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miewam to samo, ale wody nie ciekną w ten sposób. Jeśli się sączą, to raczej stale, a nie uderzeniami.

Od początku ciąży miałam takie uderzenia wydzieliny. Zawsze się wtedy bałam, że to krew i nawet po marketach chodziłam między puste półki i sprawdzałam chusteczką.

Cytat:
34tc i 6d
No tego brzuszka to tu dawno nie było

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:13   #2864
Alguien
Zadomowienie

LIPIEC nastal wybierac sie na porodowki dziewczyny

Widze, ze piszecie o filtrach. Mi pediatra zakazal smarowania do 6 mca zycia. Co lekarz, to opinia widze, tak jak ze wszystkim. Ale rzeczywiscie na kazdym filtrze dla dzieci u nas jest napisane, zeby nie stosowac do pol roku zycia bez konsultacji z lekarzem.
Ja narazie nie stosuje nic, zakrywam mala od slonca daszkami od wozka i przykrywam pieluszka.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:18   #2865
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
jaszczka nooo ile mamy czekać !!! wyganiaj małego i na porodowke !!! no wiecie dziewczyny lipiec sie zaczą a u nas dalej spokój
oj jak bym chciała tak móc go wygonić...

Zuziunia - śliczny brzuś, malutki!
Niezawsze - świetne te rampersy!

Ja właśnie wróciłam z TkMaxxa, kupiłam sobie sukienkę w prezencie od tż-ta było duuuużo fajnych rzeczy, ale muszę poczekać aż brzuszysko zgubię, bo strasznie ciężko cokolwiek przymierzyć
Stary 2010-07-01, 16:21   #2866
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
... a niech Cię poród przyciśnie za te naleśniki

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
hahahah... PO WIZYCIE tak jak mówiłam rodźcie sobie rodźcie ja mam czas Nic sie nie dzieje rozwarcie na pół kciuka, mały pozamykany na 15 spustów. Ale ból w dole brzucha świadczy o wstawieniu sie małego w kanał rodny. POza tym nic, przytyłam jeszcze, miala to byc ostatnia wizyta i d.upka, kolejna za tydzieńmoze zdazy mąz te płytki położyć

AA miałam powiedzieć: w czasie badania gin wsadziła mi taaak głeboko palca, czy ręke już sama nie wiem i boolało jak cholera, tylko dlaczego? (po co wsadzala tak strasznie głęboko...rozwarcie chciala zrobic czy jak?)
no niestety kazde ostatnie badanie ktore mam tu w szpitalu wykonywane jest bolesne... i tez tak gleboke te lapy mi wpychaja

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
W końcu nakazałam Sebkowi wyłazić 2 lipca na urodziny mojej mamy
ja mam z usg tp na 2 lipca

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wy już tuż tuż, a mnie do porodu 56 dni zostało .
kochanie przyjdzie i na ciebie czas jeszcze moze sie stac tak ze urodzisz szybciej niz niektore z nas

Cytat:
A ja głaskałam córcie po główce przed porodem Pisałam Wam o tym?
jej nie wiedzialam ze tak mozna super

Cytat:
agravka poprawił Wczoraj jak szedł spać to nawet powiedział,żebym go budziła jakby co Jedziemy jutro do domu,ale kompromisowo-razem i tydzień u mnie,tydzień u niego.
bardzo sie ciesze super oby jego nastawienie na stale sie zmienilo

Cytat:

mi ostatnio ginek mowil ze jak wody zaczynaja sie saczyc to juz nie przestaja ale moze to takie mokre uplawy? robilas juz posiewy z pochwy? bo czasem przy jakiejs bakteri takie sa a jesli sie bedzie powtarzalo to masz racje lepiej jechac sprawdzic

Cytat:
34tc i 6d
sliczny

Cytat:

ten pierwszy rampersik mnie rozbroil

a to moj brzus 38tyg i 3 dni

Załącznik 3225436
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:24   #2867
hd2005
Zakorzenienie

[QUOTE=marta_d1;20387406]
Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
Ja wiem, że wody trzeba pić dużo, szczególnie teraz, ale może to jest przyczyna.
Haniu przeczytałam, żeby delikatnie masować nogi w kierunku serca, no i trzymać je w górze.
dziękuję

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że wody trzeba pić dużo, szczególnie teraz, ale może to jest przyczyna.
Haniu przeczytałam, żeby delikatnie masować nogi w kierunku serca, no i trzymać je w górze.
dziękuję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:25   #2868
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
anuszka o ile dobrze pamiętam ty masz kosmetyki ziajka dla dzidzi. Powiedz mi czym będziesz myła główkę, bo nie wiem czy można tym płynem natłuszczającym, a szampon jest chyba dopiero od miesiąca.
Wczoraj miałam ostatnie zajęcia na SR, zwiedzaliśmy porodówkę i była mowa o kupkach i siusiu
Mama mówi, że mam myć mydełkiem, a przedtem nasmarować oliwką, żeby ciemieniucha zmiękła i wtedy łatwiej się wyczesuje. Tylko, że jak ona nas miała to wtedy szmponów za bardzo nie było. Mam szampon z nivea i jego można niby od 1 dnia. Jeszcze zobaczę, może posłuchamy mamy
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:27   #2869
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Ja narazie nie stosuje nic, zakrywam mala od slonca daszkami od wozka i przykrywam pieluszka.
dobrze wiedziec

anoxa sliczny i nie jest jakis pokazny jak na koncówke

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:28   #2870
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
hd Śliczne masz te zdjęcia, widać że sesja bardzo profesjonalna, pomyśl jak za kilka lat pokażesz Szymusiowi jak u mamy w brzuszku siedział
ach... na sama myśl się wzruszyłam

Stary 2010-07-01, 16:29   #2871
żabka19
Raczkowanie

Czesc mamuski!

Ja dzis jestem troche zaniepokojona po wizycie . Po pierwsze hemoglobina spadla mi do 10,7 ,a lekarka nic nie przepisala i stwierdzila ,ze jest ok. Po drugie w moczu wyszly mi jakies leukocyty i bakterie ,zesz cholera tez nie mialy kiedy ,cala ciaze nic ,a tu bach na koncowce. Zapisala mi jakis antybiotyk ,mam lykac go 3 razy dziennie ,troche sie obawiam bo ja jakos nie czuje zebym miala klopoty z pecherzem. Jutro chyba pojde prywatnie do ginekologa zeby jeszcze raz sprawdzic czy to na pewno jakas infekcja drog moczowych ,niestety moja lekarka i polozna wyjedzaja teraz na wakacje i nie mam sie z kim skonsultowac.

niezawsze rampersy rzeczywiscie przeslodkie
karolcia super ta salatka ,az chyba musze sobie taka zrobic
Co do dyskusji na temat filtrow i natluszczania skory dziecka to mysle ,ze kazda z mam zrobi tak jak podpowiada jej instynkt ,zreszta to wszystko zalezy od stanu skory dziecka i jej reakcji na dany kosmetyk. Ja sama planuje uzywac Oilatum i nie raz robic malemu masaz uzywajac do tego oliwki. Chce uzywac rowniez kremow z filtrem nawet jak maly bedzie lezal w gondoli i zacienionym miejscu bo tu jest bardzo ostre slonce.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:30   #2872
anoxa
Zakorzenienie

papateria dziekuje chociaz mi sie wydaje ogromny
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:33   #2873
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Spałam 2 godziny
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:35   #2874
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
......troche sie obawiam bo ja jakos nie czuje zebym miala klopoty z pecherzem.
Nie trzeba tego czuć. Jak leżałam w szpitalu to wręcz mówili, że lepiej leczyć ZANIM będzie się odczuwać dolegliwości ze strony układu moczowego.

Na tym etapie antybiotyk dziecku nie zaszkodzi, nie martw się.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-01, 16:36   #2875
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
ale Tobie sie udalo i masz super te ciuszki

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakie fajne

Stary 2010-07-01, 16:37   #2876
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Spałam 2 godziny
Miałaś się uczyć (ja zresztą też, ale nie idzie mi )

Anoxa, no właśnie rzecz w tym, że ja nie chcę rodzić szybciej. Tylko chciałabym być na tym etapie co Wy. Zupełnie inne nastawienie .
A brzusio śliczny .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-01, 16:38   #2877
hd2005
Zakorzenienie

Nachodziłam sie dzisiaj...
Byłam w firmie, to juz chyba ostatni raz
Wygłaskali mnie )))))) na całego

Stary 2010-07-01, 16:40   #2878
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

[QUOTE=żabka19;20396384]Czesc mamuski!

Ja dzis jestem troche zaniepokojona po wizycie . Po pierwsze hemoglobina spadla mi do 10,7 ,a lekarka nic nie przepisala i stwierdzila ,ze jest ok. Po drugie w moczu wyszly mi jakies leukocyty i bakterie ,zesz cholera tez nie mialy kiedy ,cala ciaze nic ,a tu bach na koncowce. Zapisala mi jakis antybiotyk ,mam lykac go 3 razy dziennie ,troche sie obawiam bo ja jakos nie czuje zebym miala klopoty z pecherzem. Jutro chyba pojde prywatnie do ginekologa zeby jeszcze raz sprawdzic czy to na pewno jakas infekcja drog moczowych ,niestety moja lekarka i polozna wyjedzaja teraz na wakacje i nie mam sie z kim skonsultowac.

ja 2 razy miałam zapalenie dróg moczowych i właśnie były bezobjawowe ale mój gin.powiedział że tak też się zdarza,dopiero wyniki badań to wykazywały... no cóż jak widać taka moja natura ale antybiotyk nigdy nie był potrzebny wystarczył furagin lub w większej dawce urosept i duużżżoooo pić! po 5dniach wszystko wracało do normy
Stary 2010-07-01, 16:41   #2879
aniaa22
Zakorzenienie

hej!!!! my po wizycie. nie nadrabiam was bo jak narazie jestem w szoku

szyjka zgladzona i rozwarcie na 2,5 palca walnela mi masaz szyjki (tak bolalo ze myslalam ze z tego fotela spadne ) no i skonczyla ja na tym fotelu a ona sobie poszla do biurka i mowi: "no to jak sie dzisiaj nie zacznie to jutro rano prosze jechac do szpitala" chyba sobie wyobrazacie moja mine. zlazlam z tego fotela, ubralam sie no i sie pytam jak to a ona ze nie moge chodzic z takim rozwarciem dlugo i jak masaz nie pomoze to do szpitala i tam mnie zbadaja i podejma decyzje czy wywolywac itd chyba jeszcze do nas to nie dociera a brzuch mnie tak boli ze chyba zdechne i juz nie wiem sama czy to po tym masazu dalej czy to skurcze bo juz sobie wkrecam oczywiscie...
aaaaaa boje sie!!!!!
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:43   #2880
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

anoxa-supcio brzusio
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości