|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękujemy Koleżanka mi właśnie ostatnio mówiła o tym obkurczaniu się macicy przy karmieniu, mówi, ze czuć taki dziwny ból. Ale to chyba jak dziecko ssie to się wytwarza oksytocyna i ona powoduje te skurcze. Cytat:
Ale jak ma problem to wiadomo, że lepiej jakby powiedział a nie sam w sobie dusi i jeszcze przez to ciebie rani.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jaka bedzie radość jak bedziesz otwierać paczkę ![]() No my też mamy 2 laptopy, ale tylko 1 internet. A od wczoraj to nawet wcale netu nie mamy, bo zakończyliśmy umowę i nie wiem jaki teraz weźmiemy, bo jednak na wsi to jesteśmy ograniczeni do stacjonarnego netu.... Cytat:
Cytat:
Wysłałam dziś męża do Biedronki po małą komodę za całe 99zł Pierwszy poważny zakup dla Synka. Bo chce mieć coś kolo łóżeczka żeby mieć gdzie kosmetyki położyć itp no a do szuflad przy okazji też coś się zmieści ![]() http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Ga...wa/big2/21.jpg Jest w kolorze naszych mebli więc mam nadzieję bedzie OK.
|
|
#3182 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
fajnie wygląda ta komoda, ABZ
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą, lekarz się zna, to Ci powie najlepiej
|
|
|
|
|
#3184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też zazwyczaj mam 100/60, a u lekarza zawsze książkowe ;/
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
no być może, ale ja ZAWSZE miałam cukier na czczo ponizej normy
|
|
#3186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1076079875_rut...nowy_wawa.htmlJa też się zastanawiałam nad tą komodą z biedronki, ale jednak nie biore, muszę szukać czegoś większego
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Za takie pieniadze to myślę, ze warto. Jak patrzałam w BRW albo na all (większość już z przewijakami - takie szersze) to ja wolę tą za 99 i niech się nawet za rok szuflady rozlecą (ale chyba nie powinny)
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() Ja też chciałam większą komodę, ale i tak nie mam gdzie wstawić wiec męża wyrzucę z jego jednej szafy i tam wprowadze Synka, a rzeczy męża bedę gdzieś upychać, tylko gdzie A do tej wąskiej komody zawsze jakieś drobne rzeczy też powkładam.
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Abz ja też ma tą komodę
były już kiedyś w biedronce i wcale się nie rozpadła ![]() Martucha te witaminki to trzeba od razu dawać bo ja myslałam że dopiero lekarz daje receptę na innym wątku dziewczyny dostawały receptę na wit. K i było taniej Ja mam pampers New Baby, te premium care są z jakimś paskiem aloesowym i niektórym ten pasek śmierdzi ( jak się zmiesza, wiadomo z czym |
|
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
Na potwierdzenie, że w ciąży można używać kosmetyków antycellulitowych dodaję fragment artykułu z "M jak mama":
"(...) istotny jest sposób aplikacji: w miejsca zagrożone cellulitem, a więc uda, pośladki i biodra, krem powinien być wmasowywany dość intensywnie. Łagodniej za to trzeba go nakładać na skórę brzucha, bo tych okolic nie powinnaś teraz mocno masować. W ciąży lepiej nie stosować silnych kuracji w ampułkach, tylko zwykłe kremy ujędrniająco-antycellulitowe, najlepiej z linii aptecznych, bo są one przebadane pod kątem uczuleń i alergii. Nie ma przeszkód, aby w ciąży stosować jednocześnie krem antycellulitowy i zapobiegający rozstępom - trzeba tylko pamiętać, by po nałożeniu pierwszego kosmetyku odczekać kwadrans, aż się wchłonie." Poszłam dziś z Tż do Rossmanna po balsam na rozstępy i znalazłam taki właśnie rossmannowski w formie olejku lub emulsji i nie wiedziałam na co się zdecydować. Nacisnęłam delikatnie na opakowanie emulsji, żeby wyszła na wierch kropelka i żebym mogła powąchać. To samo zrobiłam z olejkiem, tylko, że ten wystrzelił mi w czoło Wytarłam się szybko, ale wyglądałam jakbym się olejem nasmarowała I jeszcze oczywiście na bluzkę połowa poszła. Ale Tż zachował stoicki spokój, więc może nikt nie zauważył ![]() Wczoraj teść oblał mi brzuch herbatą. Na szczęście nie była zupełnie gorąca i nic się nie stało ... Sąsiad zalewa nam łazienkę. Wczoraj wieczorem była tylko mała plamka na suficie, dziś rano już sporo większa i ciągle rośnie, na szczęście bardzo powoli. Tż był u nich już 2 razy i albo ich nie ma, albo udają, że nie ma ... Jak do wieczora ich nie złapiemy to zgłaszam jutro do spółdzielni. |
|
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
uśmiałam sie z Twojego wąchania olejku, Bordowa
dobrze, że brzucho cały po wylaniu herbaty na niego i że nie była gorąca!! co do sąsiadów-nie czekaj, tylko dzwoń/idź do spóldzielni. Jak oni nie reagują normalnie, tylko unikają, to trzeba działać ostrzej, żal sufitu, trzeba bedzie obsuszyć i malować . Edytowane przez czarnaelizabeth Czas edycji: 2010-07-01 o 15:13 |
|
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Sufitu tym bardziej żal, że świeżo po remoncie ... No ale pociesza mnie przynajmniej to, że to nie nasze mieszkanie i będziemy tu mieszkać max. 4 lata. Co innego, gdyby mieszkanie było moje, wtedy bym się wkurzyła.
|
|
|
|
#3194 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój lapek się zepsuł i nie mamy czasu pozgrywać wszystkich danych, żeby dać go do naprawy Ewcia ja wklejałam parę stron wcześniej pampersiaki ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- kochane dziękuję wszystkim za słowa pocieszenia i otuchy ![]() Zadzwoniłam do mojego lekarza i on twierdzi, że przy trzymaniu diety w 95% jest wszystko ok i wraca do normy, więc się uspokoiłam. Shinee sądzę, że skoro jedna strona nie wywiązuje się z umowy, to można ją zerwać. W razie czego polecam sąd pracy, inspekcję, która rozwiązuje tego typu problemy |
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
heh... naprawdę tym szefom to sie w dup*** przewraca ....
![]() po półtorej roku mojej pracy tutaj on dopiero od tego roku wie jak co rozliczyć i teraz rozliczamy się po nowemu... już nie wspomnę o tym, że nie wiem czmu ale obciął mi dniówkę o 7 zł.... i nie raczy wytłumaczyc dlaczego.... więc mu dziś powiedziałam, że nie korzystałam z tego wcześniej, ale od dziś mam zamiar korzystać z pół godzinnej przerwy i żeby mnie wtedy nie zaczepiał ![]() miałam z TZ-em jechać za 3 tygodnie nad morze, ale nie stać mnie w takiej sytuacji żeby wziąć urlop... póki pracuję to chciałbym jak najwięcej pieniązków odłożyć... bo w ogóle to mam taką sytuację, że w umowie mam mniejszą stawkę, ale na rękę dostaję więcej i temu staram się jak najdłużej tam wytrzymać ![]() aneczka - kurcze, to niefajnie z TZ-em..... ech, czasem chłopom odbija i nie wiadomo co wtedy robić.... Majka - z jakiej taniej apteki korzystasz?
Julka http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpx9ipnwxid9w.pngCzas zacząć nowe, lepsze życie... Edytowane przez MisQa Czas edycji: 2010-07-01 o 16:04 |
|
|
|
#3196 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, dziękuję za miłe słowa
Powiem Wam, co ten palant (=mój promotor) znowu zrobił.. Najpierw mnie obraził na tym seminarium i nie chciał w ogóle wziąć mojej pracy do sprawdzenia, a wczoraj w nocy dostałam maila że moja praca jest u recenzenta, mam ją odebrać jutro bo 6 lipca obrona!!! Tylko że ja mam jedną poprawkę we wrześniu więc nic z tego. I znowu jego foch... Czy to się nie nazywa pech?? Jest mi tak przykro ![]() Jedyny plus to taki że wreszcie będę mogła wydrukować pracę i będę tylko czekać do września... Astorianka, wszystkiego najlepszego dla Ciebie!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co mi przyszło do głowy.. Że ja przecież od października mam zajęcia na uczelni, a we wrześniu i 1 egzamin i obrona.. Chyba muszę kupić laktator? Nie wiem co będzie z moim maluszkiem.. jak ja go będę karmić? Od kiedy można ten laktator używać? WIem że dużo o tym wcześniej pisałyście, ale nie czytałam dokładnie, bo myślałam o tym jak o zbędnym wydatku, ale w mojej sytuacji chyba jednak się przyda:/ Jeżeli komuś chce się to jeszcze raz tłumaczyć, to napiszcie mi proszę czy ręczny czy elektryczny i jakiej firmy najlepiej.. (O instrukcję obsługi zapytam jak już kupię ).
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- byłam u okulistki. wada wzroku w zasadzie nieznacznie pogłębiona (ostatnie badanie miałam 2 lata temu, więc nie jest źle), ciśnienie w gałce ocznej podwyższone, ale w normie. Dno oka niezbyt ładne, ale siatkówkę mam zdrową. Nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego
|
|
|
#3198 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do laktatora, to niektóre ko9biety już w spzitalu startują z laktatorem ja nigdy nie używałam.Cytat:
ja mam w 7 miesiacu iść, czyli niedużo mi już czasu zostało, nie wiem, jak zadecyduja, bo mam soczewki -6D, ale wadę i -9,5D na obydwóch oczach i czuję,że teraz, jak jestem w ciązy, wzrok mi się lekko pogorszył
|
||
|
|
|
#3199 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() dzisiaj mialam wizyte u lekarza słyszałam bicie serduszka mojej kruszynki,jak muzyka TECHNO az mi sie smiac chciało.Jutro mam glukoze jak pisałyście jest straszna w smaku fuj fuj już mi nie dobrze.Powiedziałam ginowi że na wieczor mi brzusio twardnieje on mnie zbadał wszystko ok ale dał taki lek CORDAFEN niby dla osob z nadcisnieniem powiedział że jak będę mieć skurcze w nocy żebym zjadła jedną tabletkę tylko wtedy BRAŁYŚCIE TO????
|
|
|
|
#3200 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poducha może i by pomogła, ale jest koszmarnie droga... najpierw spróbuję z tym pasem ciążowym ortopedycznym... zobaczymy czy pomoże ![]() Cytat:
![]() tyle, że bywają w ciązy takie mocne bóle i to może być ucisk na jakiś nerw, dlatego aż tak mocno boli... zobaczymy jak z tym pasem...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Apteka rodzinna na ul.Przejazd 2a
http://apteki-rodzinne.pl/apteka/2/ Naprawdę dużo taniej niż gdzie indziej np.Sorbifer Durules (żelazo) w aptece obok mojej gin. ponad 36 zł, a w tej aptece - 28 zł... ![]() Współczuję sytuacji w pracy Lenka - ja zaraz będę zamawiać rzeczy dla siebie i maleństwa właśnie od tego sprzedawcy. Na uczelni - dasz radę ! My babki jak musimy to potrafimy ![]() angelikaw - super, że możesz rodzić SN
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, przeglądnę te apteke sobie ![]() idę chyba włosy malować, już takie odrosty mam że szok.... a to ciuszki od mamy za wszystko zapłaciła całe 40 zł
|
|
#3203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pierwsze badanie (bez kropli) wyszło bardzo dziwne, bo wada -6 i więcej... A to niemożliwe.... Bo noszę okulary -2,25/-2,5 i dobrze w nich widzę, wiec lekarka zakropiła mi oczy, po czym wyszło, że wada w granicach -3,25/-3,5. No i zmieniła mi szkła na -2,75, za to soczewek nadal mogę używać -2,5. Cytat:
Cytat:
też się cieszę (chociaż zaczynam się bać) ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- ale super ciuszki.. i jak super tanio!
|
|
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Lenka*, mam nadzieję, że się nie obrazisz
![]() We wrześni, faktycznie, nie będzie Ci łatwo, ale silna kobietka jesteś Jeśli chodzi o laktator, to fakt, dyskusja na ten temat była, ale chyba bardziej na temat "odciągać czy nie",a nie jakieś konkrety. A polecane wiem, że są laktatory z Aventu, a czy ręczny, czy nie to już nie wiem Ja, w razie potrzeby kupię (chyba) ręczny. Wizja jakiegoś odsysacza przyczepionego do cycucha mnie jakoś przeraża ![]() No to super ![]() malwina1204, leku nie znam, więc nie pomogę. A jeśli chodzi o glukozę, to mi nawet smakowała - i wielu innym naszym brzuchatkom Cytat:
Ja tak czasem w nocy robię, jak się budzę obolała i pomaga |
|
|
|
|
#3205 |
|
Rozeznanie
|
jestem troche załamana bo ten lek jak czytam na innych forach jest na skurcze i na to że groził porod przedwczesny chodz lekarz nic takiego nie powiedział zaczynam sie martwic
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
angelikaw - każda z nas się boi
![]() MisQa - fajne ciuszki, a fasony i dla chłopca i dla dziewczynki
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np osttanio dostałam lek niby na to żeby mi brzuch nie twardniał, a jak przeczytałam ulotke to wogóle to jakiś lek na lokomocje i ma chyba ze 100 skutków ubocznych, bałam się go wziać i długo nie brałam mimo że lekarz mi go przepisał, w koncu poczułam sie zle i postanowiłam go wziać i te wszystkie skutki uboczne u mnie sie sprawdziły po tym leku byłam nie dożycia, chcodziłam jak nacpana, całą noc nie spałam bo było mi duszno, wszystko zaczęło mnie boleć noi wogóle szkoda gadac wiecej go nie mam zamiaru brać ![]() jutro idę na wizyte i powiem lekarzowi o tym co mi było po tym leku
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-07-01 o 19:02 |
|
|
|
|
#3208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Rozeznanie
|
Fem- co do poduszki, to naprawde pomaga i jest dluzsza niz ja
! Ja kupilam w Lidlu za 30zl w zeszlym tyg, moze jeszcze sa?elizabeth- no niezla ta wada, wieksza niz moja (-5D) tyle ze mi wyszedl astygmatzym i siatkowka slaba... okulistka jak sie jeszze dowiedziala, ze SN by trwal tydzien (slowa ortopedy) przez ta waska miednice, to nie zgodzila sie na SN.Myslicie, ze lekarze w szpitalu z takimi przeciwskazaniami jak moje beda mimo wszystko probowac z SN? Misqa- super ciuszki!!! Niezle oko ma mamusia A mi dzisiaj przyszla paczka ciuchow ciazowych ktore przypadkiem znalazlam na all za cale 10zl (3pary spodni ciazowych i 5 bluzek, w tym 2 nowe-ciuchy ze USA) I przymierzylam i super! Lenka- trzymam kciuki za uczelnie twoja! Co do zelaza. Widze ze ten Sorbifer bardzo drogi , ja bralam Tardyferon ktory na recepte kosztowal mniej niz 10zl (90mg zelaza) Bardzo mi pomogl!
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec pewnie nic innego już mi nie przepisze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

A do tej wąskiej komody zawsze jakieś drobne rzeczy też powkładam.

... nic nie moge zrobić bo zaraz boli... ja nie wiem co ja mam zrobić żeby mi było lżej
na innym wątku dziewczyny dostawały receptę na wit. K i było taniej ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jest mi tak przykro