Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 13:58   #3181
abz
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
a ma moze ktoras z was liste kosmetykow dla malucha ktore trzeba/ powinno sie kupic?
na pewno taka lista bedzie na liscie wyprawki, pare razy byla wklejana, byś musiała poszukać. Ale z tego co pamiętam to potrzeba: krem do pupci (u mnie bepanthen), jakiś silniejszy krem na odparzenia - sudocrem, jakiś np żel do kąpieli i np oliwka do smarowania po kąpieli, krem na zimę do buźki, gaziki do przemywania oczu (przyda sie też mała miseczka na tą wode), waciki, patyczki kosmetyczne, spirytus do przemywania pępka, chusteczni nawilżane to wiadomo, jakaś sól fizjologiczna do noska

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
oo zapomniałam o tych trymestrach, w takim razie mi tez się zacząl bo to chyba od 27 tygodnia
No to jak od 27 to ja już też jestem w III trymestrze, bo w sumie dziś zaczynam 28tc

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
mam dla was ostatnie wiesci ze szkoly rodzenia
Dziękujemy
Koleżanka mi właśnie ostatnio mówiła o tym obkurczaniu się macicy przy karmieniu, mówi, ze czuć taki dziwny ból. Ale to chyba jak dziecko ssie to się wytwarza oksytocyna i ona powoduje te skurcze.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
no więc włączam wizazyk i se klikam..
A on wtedy gada że naczytam się głupot i później oczekuje od niego kolorowych jaj...
I tu go boli!
Ale jak ma problem to wiadomo, że lepiej jakby powiedział a nie sam w sobie dusi i jeszcze przez to ciebie rani....

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
witam...
ale z wielkim bólem...
ja już nie daję rady... nie mam siły... tak boli mnie kręgosłup..
Mnie taki ból czasem dopada albo po jakimś wiekszym wysiłku, dłuższym staniu, ale to generalnie po południu, pod wieczór no i wtedy w nocy boli, ze jak sie obudzę na plecach to z wielkim bólem przerzucam się na bok, straszny ten ból. Ale u mnie nie trwa ciągle i w dzień rzado łapie. Ale myśle, ze taki urok ciąży i trzeba to przejść.

Cytat:
Jakie podklady kupujecie: jakiej firmy i jaka wielkosc (mormal, super...?) Ja takie znalazlam:
http://www.allegro.pl/item1044096840...na_normal.html
czy mozecie jakies polecic?
Jeszcze nie szukałam, ale na wątku planowania jedna z mamuś jakieś polecała, ale teraz nie chce mi sie szukać

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

ja dziś zaszalałam i zrobiłam trosze zakupów na all za 230zł Jedna przesyłka 13zł kurierem od tego sprzedawcy - mysle ze się opłaca
No no, trochę tego kupiłaś A jaka bedzie radość jak bedziesz otwierać paczkę

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Na takie akcje mamy 2 laptopy i każdy siedzi na swoim forum.
No my też mamy 2 laptopy, ale tylko 1 internet. A od wczoraj to nawet wcale netu nie mamy, bo zakończyliśmy umowę i nie wiem jaki teraz weźmiemy, bo jednak na wsi to jesteśmy ograniczeni do stacjonarnego netu....

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
TZ znalazl nowa prace, w delegacji. Mial zarabiac okolo 3tys.
Byl tam juz prawie miesiac. Zrobil mnostwo nadgodzin, ktore mialy byc wiecej platne.
Ma umowe o prace, ta probna, na 3 miesiace, platne od godziny.
Facet ich wykrecil i obcial im godziny, powiedzial ze dostana okolo 800zl, wiec TZ chce sie zwolnic. W umowie ma napisane, ze jest 2 tygodniowe wypowiedzenie. Ale jesli oni jego oklamali, to czy moglby wrocic juz teraz?
Ale kut** z tego szefa. Jeżeli maja w umowie napisane, ze płatne za godziny a nie ma żadnych dokumentów potwierdzajacych ile godz przepracowali to może być ciężko. Jakby mieli listy obecności z wpisywanymi godzinami to by nie było problemu. Najlepiej zadzwonić do PIPu i tam zapytać co można teraz zrobić.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A po trzecie przed chwilką ciśnienie podniosły mi dwie "sympatyczne" panie Jehowe...
Jacy oni są upierdliwi! Jak bedę chciała do nich dołączyć to ich znajdę. A łażą tacy po domach i wkurzają ludzi (mimo ze w sumie są często uprzejmi...)

Wysłałam dziś męża do Biedronki po małą komodę za całe 99zł Pierwszy poważny zakup dla Synka. Bo chce mieć coś kolo łóżeczka żeby mieć gdzie kosmetyki położyć itp no a do szuflad przy okazji też coś się zmieści
http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Ga...wa/big2/21.jpg
Jest w kolorze naszych mebli więc mam nadzieję bedzie OK.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:07   #3182
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

fajnie wygląda ta komoda, ABZ
Stary 2010-07-01, 14:11   #3183
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
glukoza na czczo: 63 (norma 70-115)
krzywa cukrowa 50g po 1h: 140 (norma: 0-140)
Możliwe, że będziesz miała powtórzone badanie, bo za niski cukier to też "nie dobrze", a Tobie z za niskiego skoczył na dopuszczalne maximum Więc sporo. Ale tydzień ciąży pewnie też miał znaczenie
Zresztą, lekarz się zna, to Ci powie najlepiej
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:13   #3184
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś zaszalałam i zrobiłam trosze zakupów na all za 230zł Jedna przesyłka 13zł kurierem od tego sprzedawcy - mysle ze się opłaca..
opłaca się, też będę u niego robiła zakupy.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Czy może ktoś wkleić zdjęcie Pampersów jakie kupujecie. Są różne rodzaje, ja nie wiem które najlepsze...
pampers NewBaby

Cytat:
oliatum kupujecie w aptece, czy gdzies moze na necie jest tanszy?
ja kupuję Emolium - jest sporo tańsze.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Ciśnienie mam niby książkowe - 120/70, ale przy moim standardowym 90/60, to jednak jest za dużo.
ja też zazwyczaj mam 100/60, a u lekarza zawsze książkowe ;/
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:15   #3185
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, że będziesz miała powtórzone badanie, bo za niski cukier to też "nie dobrze", a Tobie z za niskiego skoczył na dopuszczalne maximum Więc sporo. Ale tydzień ciąży pewnie też miał znaczenie
Zresztą, lekarz się zna, to Ci powie najlepiej
no być może, ale ja ZAWSZE miałam cukier na czczo ponizej normy
Stary 2010-07-01, 14:16   #3186
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
No my też mamy 2 laptopy, ale tylko 1 internet. A od wczoraj to nawet wcale netu nie mamy, bo zakończyliśmy umowę i nie wiem jaki teraz weźmiemy, bo jednak na wsi to jesteśmy ograniczeni do stacjonarnego netu....

Wysłałam dziś męża do Biedronki po małą komodę za całe 99zł Pierwszy poważny zakup dla Synka. Bo chce mieć coś kolo łóżeczka żeby mieć gdzie kosmetyki położyć itp no a do szuflad przy okazji też coś się zmieści
http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Ga...wa/big2/21.jpg
Jest w kolorze naszych mebli więc mam nadzieję bedzie OK.
Jakbyście kupili sobie ruter, to necik będzie w 2 komputerkach i to bezprzewodowo http://allegro.pl/item1076079875_rut...nowy_wawa.html

Ja też się zastanawiałam nad tą komodą z biedronki, ale jednak nie biore, muszę szukać czegoś większego
Stary 2010-07-01, 14:23   #3187
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
fajnie wygląda ta komoda, ABZ
Za takie pieniadze to myślę, ze warto. Jak patrzałam w BRW albo na all (większość już z przewijakami - takie szersze) to ja wolę tą za 99 i niech się nawet za rok szuflady rozlecą (ale chyba nie powinny)

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Jakbyście kupili sobie ruter, to necik będzie w 2 komputerkach i to bezprzewodowo http://allegro.pl/item1076079875_rut...nowy_wawa.html

Ja też się zastanawiałam nad tą komodą z biedronki, ale jednak nie biore, muszę szukać czegoś większego
Już nie raz myśleliśmy o ruterze, ale jakoś nigdy nie kupiliśmy. Ja w sumie zawsze nasiedzę się na necie w pracy i w domu nie zawsze mi się chce, a teraz jak sie mały urodzi to już nam pewnie 1 w zupełności wystarczy, bo zawsze jedno bedzie musiało być z dzieckiem
Ja też chciałam większą komodę, ale i tak nie mam gdzie wstawić wiec męża wyrzucę z jego jednej szafy i tam wprowadze Synka, a rzeczy męża bedę gdzieś upychać, tylko gdzie A do tej wąskiej komody zawsze jakieś drobne rzeczy też powkładam.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:36   #3188
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a moja zmora od ok 3 tygodni sa zaparcia, wczesniej nie mialam problemu, co stosujecie???? jem owoce, warzywa pije wode i jakos nic mi to nie daje, fakt nadrabiam mięchem i czekolada
Syrop Lactulosum. Lekarka moja mi kazała go pić na zaparcia jeśli nie mogę się wypróżnić dłużej niż 2 dni. Jedną łyżkę stołową na wieczór przed snem

Cytat:
witam...
ale z wielkim bólem...
ja już nie daję rady... nie mam siły... tak boli mnie kręgosłup... ból promieniuje aż na biodro... dzisiaj w nocy aż mnie obudził ten ból i z wielkim trudem przekręcam się z boku na plecy... masakra... aż płakać mi się chce... nic nie moge zrobić bo zaraz boli... ja nie wiem co ja mam zrobić żeby mi było lżej

postaram się was poczytać, ale jak siedzę to jeszcze dochodzi kość łonowa...
A co ci lekarz powiedział na temat tych bóli?
Stary 2010-07-01, 14:41   #3189
gabisun
Zakorzenienie

Abz ja też ma tą komodę były już kiedyś w biedronce i wcale się nie rozpadła

Martucha te witaminki to trzeba od razu dawać bo ja myslałam że dopiero lekarz daje receptę na innym wątku dziewczyny dostawały receptę na wit. K i było taniej

Ja mam pampers New Baby, te premium care są z jakimś paskiem aloesowym i niektórym ten pasek śmierdzi ( jak się zmiesza, wiadomo z czym ) a u niektórych powoduje podrażnienia, ale wiadomo że każdy dzieciaczek inaczej reaguje

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:52   #3190
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale kut** z tego szefa. Jeżeli maja w umowie napisane, ze płatne za godziny a nie ma żadnych dokumentów potwierdzajacych ile godz przepracowali to może być ciężko. Jakby mieli listy obecności z wpisywanymi godzinami to by nie było problemu. Najlepiej zadzwonić do PIPu i tam zapytać co można teraz zrobić.
niestety nic sie nie udaje poki co. Najpierw powiedzieli, ze sie zgadzaja i za porozumieniem stron rozwiazuja umowe. TZ juz sie szykowal do powrotu, a oni na to, ze jednak nie, bo za malo ludzi bedzie (bo pelno innych tez sie pozwalnialo) i on zostaje w tej grupie, ktora ma czekac 2 tygodnie.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:06   #3191
bordowa
Wtajemniczenie

Na potwierdzenie, że w ciąży można używać kosmetyków antycellulitowych dodaję fragment artykułu z "M jak mama":
"(...) istotny jest sposób aplikacji: w miejsca zagrożone cellulitem, a więc uda, pośladki i biodra, krem powinien być wmasowywany dość intensywnie. Łagodniej za to trzeba go nakładać na skórę brzucha, bo tych okolic nie powinnaś teraz mocno masować. W ciąży lepiej nie stosować silnych kuracji w ampułkach, tylko zwykłe kremy ujędrniająco-antycellulitowe, najlepiej z linii aptecznych, bo są one przebadane pod kątem uczuleń i alergii. Nie ma przeszkód, aby w ciąży stosować jednocześnie krem antycellulitowy i zapobiegający rozstępom - trzeba tylko pamiętać, by po nałożeniu pierwszego kosmetyku odczekać kwadrans, aż się wchłonie."

Poszłam dziś z Tż do Rossmanna po balsam na rozstępy i znalazłam taki właśnie rossmannowski w formie olejku lub emulsji i nie wiedziałam na co się zdecydować. Nacisnęłam delikatnie na opakowanie emulsji, żeby wyszła na wierch kropelka i żebym mogła powąchać. To samo zrobiłam z olejkiem, tylko, że ten wystrzelił mi w czoło I spłynął mi od czoła do brody (dodam jeszcze, że mam okulary) Wytarłam się szybko, ale wyglądałam jakbym się olejem nasmarowała I jeszcze oczywiście na bluzkę połowa poszła. Ale Tż zachował stoicki spokój, więc może nikt nie zauważył

Wczoraj teść oblał mi brzuch herbatą. Na szczęście nie była zupełnie gorąca i nic się nie stało ...

Sąsiad zalewa nam łazienkę. Wczoraj wieczorem była tylko mała plamka na suficie, dziś rano już sporo większa i ciągle rośnie, na szczęście bardzo powoli. Tż był u nich już 2 razy i albo ich nie ma, albo udają, że nie ma ... Jak do wieczora ich nie złapiemy to zgłaszam jutro do spółdzielni.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:12   #3192
czarnaelizabeth
Raczkowanie

uśmiałam sie z Twojego wąchania olejku, Bordowa

dobrze, że brzucho cały po wylaniu herbaty na niego i że nie była gorąca!!

co do sąsiadów-nie czekaj, tylko dzwoń/idź do spóldzielni. Jak oni nie reagują normalnie, tylko unikają, to trzeba działać ostrzej, żal sufitu, trzeba bedzie obsuszyć i malować .

Edytowane przez czarnaelizabeth
Czas edycji: 2010-07-01 o 15:13
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:19   #3193
bordowa
Wtajemniczenie

Sufitu tym bardziej żal, że świeżo po remoncie ... No ale pociesza mnie przynajmniej to, że to nie nasze mieszkanie i będziemy tu mieszkać max. 4 lata. Co innego, gdyby mieszkanie było moje, wtedy bym się wkurzyła.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:46   #3194
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

My też mamy dwa Internet bezprzewodowy i jest ok. Bo inaczej też musielibyśmy się nawzajem przeganiać.

Czy może ktoś wkleić zdjęcie Pampersów jakie kupujecie. Są różne rodzaje, ja nie wiem które najlepsze...

Mój lapek się zepsuł i nie mamy czasu pozgrywać wszystkich danych, żeby dać go do naprawy i korzystam z Mężowego PC.

Ewcia ja wklejałam parę stron wcześniej pampersiaki

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

kochane dziękuję wszystkim za słowa pocieszenia i otuchy
Zadzwoniłam do mojego lekarza i on twierdzi, że przy trzymaniu diety w 95% jest wszystko ok i wraca do normy, więc się uspokoiłam.

Shinee sądzę, że skoro jedna strona nie wywiązuje się z umowy, to można ją zerwać. W razie czego polecam sąd pracy, inspekcję, która rozwiązuje tego typu problemy
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:03   #3195
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh... naprawdę tym szefom to sie w dup*** przewraca ....

po półtorej roku mojej pracy tutaj on dopiero od tego roku wie jak co rozliczyć i teraz rozliczamy się po nowemu... już nie wspomnę o tym, że nie wiem czmu ale obciął mi dniówkę o 7 zł.... i nie raczy wytłumaczyc dlaczego....
więc mu dziś powiedziałam, że nie korzystałam z tego wcześniej, ale od dziś mam zamiar korzystać z pół godzinnej przerwy i żeby mnie wtedy nie zaczepiał

miałam z TZ-em jechać za 3 tygodnie nad morze, ale nie stać mnie w takiej sytuacji żeby wziąć urlop... póki pracuję to chciałbym jak najwięcej pieniązków odłożyć... bo w ogóle to mam taką sytuację, że w umowie mam mniejszą stawkę, ale na rękę dostaję więcej i temu staram się jak najdłużej tam wytrzymać

aneczka - kurcze, to niefajnie z TZ-em..... ech, czasem chłopom odbija i nie wiadomo co wtedy robić....

Majka - z jakiej taniej apteki korzystasz?

Czas zacząć nowe, lepsze życie...

Edytowane przez MisQa
Czas edycji: 2010-07-01 o 16:04
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 17:28   #3196
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny, dziękuję za miłe słowa

Powiem Wam, co ten palant (=mój promotor) znowu zrobił.. Najpierw mnie obraził na tym seminarium i nie chciał w ogóle wziąć mojej pracy do sprawdzenia, a wczoraj w nocy dostałam maila że moja praca jest u recenzenta, mam ją odebrać jutro bo 6 lipca obrona!!! Tylko że ja mam jedną poprawkę we wrześniu więc nic z tego. I znowu jego foch...
Czy to się nie nazywa pech?? Jest mi tak przykro
Jedyny plus to taki że wreszcie będę mogła wydrukować pracę i będę tylko czekać do września...

Astorianka, wszystkiego najlepszego dla Ciebie!!

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Lenka nikt nigdy się nie zbuntował przeciwko temu promotorowi i tego w jaki sposób traktuje studentów? Nie dałoby się pójść do dziekana i poprosić o delikatne zwrócenie uwagi, albo zmianę promotora na innego. To co piszesz jest niewyobrażalne, dostałabym kur... gdyby obrona miała mi zająć dwa lata
Nic się nie da zrobić, bo to kierownik całego zakładu i kolega dziekana.. Promotora nie mogę zmienić bo praca już dawno napisana, tylko czeka na jego łaskę.....

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
No nareszcie, jeszcze jedna taka długa przerwa w pisaniu i no....
Kochana dbaj o siebie ja też z brzucholem nie daję rady, no też twardnieje jak leżę jest ok,a jak astane to masakra, no ale co robic, jeszcze tylko z 2,5 miesiąca i ten problem nam odpadnie
Cellaris, ja przestałam leżeć plackiem, znowu gotuję obiadki żeby odciążyć męża, bo właściwie wszystko na jego głowie.. I odkąd się trochę kręcę po domu to mi brzuszek mniej twardnieje. Myślę, że znalazłam póki co złoty środek

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Postanowiłam zamówić kilka rzeczy z all (między innymi pieluchy tetra i flanela, podkłady, majteczki siateczkowe, pokrowce na przewijak, ręczniki z kapturkiem) od tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user_auctions...37&gr_id=11763
Czy może któraś z Was kupowała coś u niego?
Ja dzisiaj zamierzam kupić parę rzeczy, już wybrałam co i jak, też jestem ciekawa jakości.

Wiecie co mi przyszło do głowy.. Że ja przecież od października mam zajęcia na uczelni, a we wrześniu i 1 egzamin i obrona.. Chyba muszę kupić laktator? Nie wiem co będzie z moim maluszkiem.. jak ja go będę karmić? Od kiedy można ten laktator używać? WIem że dużo o tym wcześniej pisałyście, ale nie czytałam dokładnie, bo myślałam o tym jak o zbędnym wydatku, ale w mojej sytuacji chyba jednak się przyda:/
Jeżeli komuś chce się to jeszcze raz tłumaczyć, to napiszcie mi proszę czy ręczny czy elektryczny i jakiej firmy najlepiej.. (O instrukcję obsługi zapytam jak już kupię ).
Stary 2010-07-01, 17:45   #3197
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie też za mała...

---
byłam u okulistki.
wada wzroku w zasadzie nieznacznie pogłębiona (ostatnie badanie miałam 2 lata temu, więc nie jest źle), ciśnienie w gałce ocznej podwyższone, ale w normie. Dno oka niezbyt ładne, ale siatkówkę mam zdrową. Nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego Ba! Lekarka nawet mnie do SN zachęcała, bo jest zdrowszy i mniej po nim komplikacji niż po cesarce.
Stary 2010-07-01, 18:01   #3198
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dziękuję za miłe słowa

Powiem Wam, co ten palant (=mój promotor) znowu zrobił.. Najpierw mnie obraził na tym seminarium i nie chciał w ogóle wziąć mojej pracy do sprawdzenia, a wczoraj w nocy dostałam maila że moja praca jest u recenzenta, mam ją odebrać jutro bo 6 lipca obrona!!! Tylko że ja mam jedną poprawkę we wrześniu więc nic z tego. I znowu jego foch...
Czy to się nie nazywa pech?? Jest mi tak przykro
Jedyny plus to taki że wreszcie będę mogła wydrukować pracę i będę tylko czekać do września...
na Twojego promotora nie ma słów, jest tylko kijek

co do laktatora, to niektóre ko9biety już w spzitalu startują z laktatorem ja nigdy nie używałam.

Cytat:
byłam u okulistki.
wada wzroku w zasadzie nieznacznie pogłębiona (ostatnie badanie miałam 2 lata temu, więc nie jest źle), ciśnienie w gałce ocznej podwyższone, ale w normie. Dno oka niezbyt ładne, ale siatkówkę mam zdrową. Nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego Ba! Lekarka nawet mnie do SN zachęcała, bo jest zdrowszy i mniej po nim komplikacji niż po cesarce.
super wieści
ja mam w 7 miesiacu iść, czyli niedużo mi już czasu zostało, nie wiem, jak zadecyduja, bo mam soczewki -6D, ale wadę i -9,5D na obydwóch oczach i czuję,że teraz, jak jestem w ciązy, wzrok mi się lekko pogorszył
Stary 2010-07-01, 18:03   #3199
malwina1204
Rozeznanie

Witajcie

dzisiaj mialam wizyte u lekarza słyszałam bicie serduszka mojej kruszynki,jak muzyka TECHNO az mi sie smiac chciało.Jutro mam glukoze jak pisałyście jest straszna w smaku fuj fuj już mi nie dobrze.Powiedziałam ginowi że na wieczor mi brzusio twardnieje on mnie zbadał wszystko ok ale dał taki lek CORDAFEN niby dla osob z nadcisnieniem powiedział że jak będę mieć skurcze w nocy żebym zjadła jedną tabletkę tylko wtedy BRAŁYŚCIE TO????

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:06   #3200
fem
Raczkowanie

Cytat:
fem, dasz radę kochana. A na kręgosłup nie pomogła by Ci np ta wygięta poducha dla ciężarnych?
dzieki za pociechę
poducha może i by pomogła, ale jest koszmarnie droga... najpierw spróbuję z tym pasem ciążowym ortopedycznym... zobaczymy czy pomoże

Cytat:
Mnie taki ból czasem dopada albo po jakimś wiekszym wysiłku, dłuższym staniu, ale to generalnie po południu, pod wieczór no i wtedy w nocy boli, ze jak sie obudzę na plecach to z wielkim bólem przerzucam się na bok, straszny ten ból. Ale u mnie nie trwa ciągle i w dzień rzado łapie. Ale myśle, ze taki urok ciąży i trzeba to przejść.
no chyba trza się z tym pogodzić i pokochać ten ból...

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A co ci lekarz powiedział na temat tych bóli?
tyle, że bywają w ciązy takie mocne bóle i to może być ucisk na jakiś nerw, dlatego aż tak mocno boli... zobaczymy jak z tym pasem...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:14   #3201
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Majka - z jakiej taniej apteki korzystasz?
Apteka rodzinna na ul.Przejazd 2a
http://apteki-rodzinne.pl/apteka/2/
Naprawdę dużo taniej niż gdzie indziej np.Sorbifer Durules (żelazo) w aptece obok mojej gin. ponad 36 zł, a w tej aptece - 28 zł...

Współczuję sytuacji w pracy

Lenka - ja zaraz będę zamawiać rzeczy dla siebie i maleństwa właśnie od tego sprzedawcy.
Na uczelni - dasz radę ! My babki jak musimy to potrafimy

angelikaw - super, że możesz rodzić SN
Stary 2010-07-01, 18:19   #3202
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Apteka rodzinna na ul.Przejazd 2a
http://apteki-rodzinne.pl/apteka/2/
Naprawdę dużo taniej niż gdzie indziej np.Sorbifer Durules (żelazo) w aptece obok mojej gin. ponad 36 zł, a w tej aptece - 28 zł...

Współczuję sytuacji w pracy

Lenka - ja zaraz będę zamawiać rzeczy dla siebie i maleństwa właśnie od tego sprzedawcy.
Na uczelni - dasz radę ! My babki jak musimy to potrafimy

dzięki, przeglądnę te apteke sobie

idę chyba włosy malować, już takie odrosty mam że szok....

a to ciuszki od mamy za wszystko zapłaciła całe 40 zł

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:23   #3203
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
super wieści
ja mam w 7 miesiacu iść, czyli niedużo mi już czasu zostało, nie wiem, jak zadecyduja, bo mam soczewki -6D, ale wadę i -9,5D na obydwóch oczach i czuję,że teraz, jak jestem w ciązy, wzrok mi się lekko pogorszył
spora wada
u mnie pierwsze badanie (bez kropli) wyszło bardzo dziwne, bo wada -6 i więcej... A to niemożliwe.... Bo noszę okulary -2,25/-2,5 i dobrze w nich widzę, wiec lekarka zakropiła mi oczy, po czym wyszło, że wada w granicach -3,25/-3,5. No i zmieniła mi szkła na -2,75, za to soczewek nadal mogę używać -2,5.

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
dzisiaj mialam wizyte u lekarza słyszałam bicie serduszka mojej kruszynki,jak muzyka TECHNO az mi sie smiac chciało.
ale super... ja jeszcze nie słyszałam bicia serduszka (tylko widziałam)... Nie wiem, czy u mojego lekarza jest taka możliwość..
Cytat:
Jutro mam glukoze jak pisałyście jest straszna w smaku fuj fuj już mi nie dobrze.Powiedziałam ginowi że na wieczor mi brzusio twardnieje on mnie zbadał wszystko ok ale dał taki lek CORDAFEN niby dla osob z nadcisnieniem powiedział że jak będę mieć skurcze w nocy żebym zjadła jedną tabletkę tylko wtedy BRAŁYŚCIE TO????
nie brałam tego, ale wiem, że czasem dziewczyny biorą...

Cytat:
też się cieszę (chociaż zaczynam się bać)

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a to ciuszki od mamy za wszystko zapłaciła całe 40 zł
ale super ciuszki.. i jak super tanio!
Stary 2010-07-01, 18:36   #3204
ycnan
Zadomowienie

Lenka*, mam nadzieję, że się nie obrazisz , ale promotor chciał dobrze... W końcu dopuścił Cię do obrony w pierwszym terminie. A że wcześniej nie spytał, nie poinformował, to już droga sprawa i tu, oczywiście, dał ciała No i ogólnie z niego burak jakiś (patrząc na całokształt).
We wrześni, faktycznie, nie będzie Ci łatwo, ale silna kobietka jesteś Dałaś radę napisać/oddać tą pracę w terminie, to i z egzaminem i obroną sobie poradzisz A potem... wypracujesz sobie najlepszą metodę i też będzie dobrze. Nie martw się na zapas
Jeśli chodzi o laktator, to fakt, dyskusja na ten temat była, ale chyba bardziej na temat "odciągać czy nie",a nie jakieś konkrety. A polecane wiem, że są laktatory z Aventu, a czy ręczny, czy nie to już nie wiem Ja, w razie potrzeby kupię (chyba) ręczny. Wizja jakiegoś odsysacza przyczepionego do cycucha mnie jakoś przeraża

Cytat:
Nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego .
No to super Nic, tylko się cieszyć

malwina1204, leku nie znam, więc nie pomogę. A jeśli chodzi o glukozę, to mi nawet smakowała - i wielu innym naszym brzuchatkom Jest po prostu bardzo słodka. Nie nastawiaj się na paskudny smak, bo będziesz mieć problem z przełknięciem czegokolwiek A tak naprawdę "najgorszy" jest ostatni łyk (bo w sumie tego dużo trzeba wypić).
Cytat:
dzieki za pociechę
poducha może i by pomogła, ale jest koszmarnie droga... najpierw spróbuję z tym pasem ciążowym ortopedycznym... zobaczymy czy pomoże
A może, oprócz tego pasa, zwijaj kołdrę, czy koc, w takiego rogala i podkładaj tak jak tą poduchę? Zawsze to jakieś odciążenie dla kręgosłupa...
Ja tak czasem w nocy robię, jak się budzę obolała i pomaga
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:54   #3205
malwina1204
Rozeznanie

jestem troche załamana bo ten lek jak czytam na innych forach jest na skurcze i na to że groził porod przedwczesny chodz lekarz nic takiego nie powiedział zaczynam sie martwic

Stary 2010-07-01, 18:57   #3206
Majka232
Zakorzenienie

angelikaw - każda z nas się boi

MisQa - fajne ciuszki, a fasony i dla chłopca i dla dziewczynki
Stary 2010-07-01, 19:01   #3207
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
jestem troche załamana bo ten lek jak czytam na innych forach jest na skurcze i na to że groził porod przedwczesny chodz lekarz nic takiego nie powiedział zaczynam sie martwic
co do leków to zauważyłam że lekarze przepisują często leki wogóle na inne dolegliwości niż mamy ja np osttanio dostałam lek niby na to żeby mi brzuch nie twardniał, a jak przeczytałam ulotke to wogóle to jakiś lek na lokomocje i ma chyba ze 100 skutków ubocznych, bałam się go wziać i długo nie brałam mimo że lekarz mi go przepisał, w koncu poczułam sie zle i postanowiłam go wziać i te wszystkie skutki uboczne u mnie sie sprawdziły po tym leku byłam nie dożycia, chcodziłam jak nacpana, całą noc nie spałam bo było mi duszno, wszystko zaczęło mnie boleć noi wogóle szkoda gadac dochodziłam do siebie przez dwa dni
wiecej go nie mam zamiaru brać
jutro idę na wizyte i powiem lekarzowi o tym co mi było po tym leku

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-07-01 o 19:02
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:04   #3208
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
co do leków to zauważyłam że lekarze przepisują często leki wogóle na inne dolegliwości niż mamy ja np osttanio dostałam lek niby na to żeby mi brzuch nie twardniał, a jak przeczytałam ulotke to wogóle to jakiś lek na lokomocje i ma chyba ze 100 skutków ubocznych, bałam się go wziać i długo nie brałam mimo że lekarz mi go przepisał, w koncu poczułam sie zle i postanowiłam go wziać i te wszystkie skutki uboczne u mnie sie sprawdziły po tym leku byłam nie dożycia, chcodziłam jak nacpana, całą noc nie spałam bo było mi duszno, wszystko zaczęło mnie boleć noi wogóle szkoda gadac dochodziłam do siebie przez dwa dni
wiecej go nie mam zamiaru brać
jutro idę na wizyte i powiem lekarzowi o tym co mi było po tym leku
to pewnie ci zmieni na inny lek,na moim też pisze że nie jest dla kobiet w ciąży i ogolnie jest na nadcisnienie, o czym mi gin mowil

Stary 2010-07-01, 19:05   #3209
Zuziczka
Rozeznanie

Fem- co do poduszki, to naprawde pomaga i jest dluzsza niz ja ! Ja kupilam w Lidlu za 30zl w zeszlym tyg, moze jeszcze sa?

elizabeth- no niezla ta wada, wieksza niz moja (-5D) tyle ze mi wyszedl astygmatzym i siatkowka slaba... okulistka jak sie jeszze dowiedziala, ze SN by trwal tydzien (slowa ortopedy) przez ta waska miednice, to nie zgodzila sie na SN.
Myslicie, ze lekarze w szpitalu z takimi przeciwskazaniami jak moje beda mimo wszystko probowac z SN?

Misqa- super ciuszki!!! Niezle oko ma mamusia A mi dzisiaj przyszla paczka ciuchow ciazowych ktore przypadkiem znalazlam na all za cale 10zl (3pary spodni ciazowych i 5 bluzek, w tym 2 nowe-ciuchy ze USA) I przymierzylam i super!

Lenka- trzymam kciuki za uczelnie twoja!

Co do zelaza. Widze ze ten Sorbifer bardzo drogi , ja bralam Tardyferon ktory na recepte kosztowal mniej niz 10zl (90mg zelaza) Bardzo mi pomogl!
Stary 2010-07-01, 19:08   #3210
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
to pewnie ci zmieni na inny lek,na moim też pisze że nie jest dla kobiet w ciąży i ogolnie jest na nadcisnienie, o czym mi gin mowil
teraz to już w sumie mi tak nie twardnieje jak przedtem, biore jeszzce dodatkowo aspargin i po nim czuje się dużo lepiej
wiec pewnie nic innego już mi nie przepisze
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości