Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 19:16   #3211
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

elizabeth- no niezla ta wada, wieksza niz moja (-5D) tyle ze mi wyszedl astygmatzym i siatkowka slaba... okulistka jak sie jeszze dowiedziala, ze SN by trwal tydzien (slowa ortopedy) przez ta waska miednice, to nie zgodzila sie na SN.
Myslicie, ze lekarze w szpitalu z takimi przeciwskazaniami jak moje beda mimo wszystko probowac z SN?
ja już opisywałam swoje porody tutaj i mnie, eniestety, nie uwzględnili wskazań... swoją drogą, to było z apóxno na cc, ale mimo wsytzsko. Okulistka przy wadzie ówczesnej -6,5D,astygmatyźmie i słabej siatkówce powiedziała, ze nie widzi wskazań do cc. Jak pisałam, przed pierwszym porodem miałam wadę -2,5D.... w sumie po 3 porodzie poleciał mi wzrok najmniej, bo "tylko" o pól diooptrii, jak się teraz zbadam, to zobaczę,ile mam teraz, a prawde powiedziwaszy boję się. Wolę naturalnie rodzić, bo będę zdana tlyko na siebie, a po cc taki tryb życia prowadzić = niewykonalne...

ja mam na twardnienia no spę forte 3x1, magnez Asmag Forte 6 tabl. dziennie , mam też fenoterol włączony, oraz spascuprell-homeopatyczny i go bardzo polecam
Stary 2010-07-01, 19:22   #3212
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Dziękujemy
Koleżanka mi właśnie ostatnio mówiła o tym obkurczaniu się macicy przy karmieniu, mówi, ze czuć taki dziwny ból. Ale to chyba jak dziecko ssie to się wytwarza oksytocyna i ona powoduje te skurcze.
dokladnie tak nam mowila pani polozna ahaaaa fajna komoda

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Martucha te witaminki to trzeba od razu dawać bo ja myslałam że dopiero lekarz daje receptę na innym wątku dziewczyny dostawały receptę na wit. K i było taniej
witamine d od 4 dnia-krople, a witamine k od 8 dnia tez krople raz dziennie a po 2 tyg jak idziesz do pediatry to jest zmiana dawkowania (przeliczaja na mase ciala) i on ci mowi ile masz dawac kropel tak nam powiedziano wiec nie wiem czy dostane recepte przy wypisie na te krople na juz... wiec mysle ze kupie juz teraz za jednym zamachem bo watpie ze dzien po wyjsiu ze szpitala bede miala glowe do wysylania meza po krople czy cos..

Lenka ehss masz przeboje z tym promotorem... szkoda ze masz egzamin we wrzesniu a nie da sie go jakos obejsc albo zdac teraz? czyt o juz taka ostateczna decyzja?

angelikaw super! ciesze sie razem z toba
Stary 2010-07-01, 20:11   #3213
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Lenka*, mam nadzieję, że się nie obrazisz , ale promotor chciał dobrze... W końcu dopuścił Cię do obrony w pierwszym terminie. A że wcześniej nie spytał, nie poinformował, to już droga sprawa i tu, oczywiście, dał ciała No i ogólnie z niego burak jakiś (patrząc na całokształt).
We wrześni, faktycznie, nie będzie Ci łatwo, ale silna kobietka jesteś Dałaś radę napisać/oddać tą pracę w terminie, to i z egzaminem i obroną sobie poradzisz A potem... wypracujesz sobie najlepszą metodę i też będzie dobrze. Nie martw się na zapas
Jeśli chodzi o laktator, to fakt, dyskusja na ten temat była, ale chyba bardziej na temat "odciągać czy nie",a nie jakieś konkrety. A polecane wiem, że są laktatory z Aventu, a czy ręczny, czy nie to już nie wiem Ja, w razie potrzeby kupię (chyba) ręczny. Wizja jakiegoś odsysacza przyczepionego do cycucha mnie jakoś przeraża
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Lenka ehss masz przeboje z tym promotorem... szkoda ze masz egzamin we wrzesniu a nie da sie go jakos obejsc albo zdac teraz? czyt o juz taka ostateczna decyzja?
Ycnan, niestety jedyna pewna rzecz, jaką można o nim powiedzieć, to to, że on dla nikogo nie chce dobrze.. Nikt kogo znam nie powiedział o nim nigdy dobrego słowa, bo traktuje ludzi jak śmieci, nawet naszych wykładowców. Mają o nim takie zdanie jak studenci.
Obronę ustalił w tym terminie dla wszystkich swoich magistrantów i kto da radę, to się obroni, specjalnie dla mnie tego nie zrobił. Obrona w pierwszym terminie była 30.06 i właściwie to był jedyny termin, nikt się nie spodziewał że on wyskoczy z tym lipcem jeszcze. Gdyby zechciał nas poinforomować, to miałabym poprawkę z tego oblanego egzaminu jeszcze w czerwcu.. a tak prawie wszyscy wykładowcy są już na urlopach i nic nie załatwię. Byłam dzisiaj na uczelni żeby może coś załatwić, ale za późno...
Staram się o tym nie myśleć, myślę tylko o tym, że po niedzieli wydrukuję wreszcie moją pracę i będzie się kurzyła na półce do września.

Już nie piszę więcej o tym, bo nie chcę tego roztrząsać, za bardzo się denerwuję jak o tym myślę.
Mąż mnie pociesza jak może, nawet przemeblowanie zaczął i kupimy jakieś mebelki do sypialni, na rzeczy naszej NIuni

Malwina, czytałam dużo na innych forach że dziewczyny biorą ten lek na skurcze, twardnienia brzucha. Sama chciałam coś mocniejszego niż nospę, ale ginka powiedziała że musiałaby mnie mieć wtedy na oku, w szpitalu, a do szpitala nie ma na razie potrzeby mnie wysyłać, skoro szyjka się od tych skurczów nie skraca.
Stary 2010-07-01, 20:12   #3214
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dziewczyny az sie skupic nie moge- moja kolezanka z lipcowych mamus chyba bedzie rodzic dzis, jejku ciekawa jestem jak ja sie bede czula jak sie dowiem. Juz wiem o co chodzilo z tym bolem co kiedys pisalam. Ona dzis byla u ginka, okazalo sie za ma rozwarcie 2,5 cm i szyjka zgladzona. Ginka zrobila jej masaz- ponoc mega bolesny i powiedzila ze po nim albo zacznie rodzic dzis albo jutro.
Jejku jak ja to przezywam, az sie nie moge uspokoic.......
Niedlugo na nas przyjdzie kolej...

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-01 o 20:17
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:15   #3215
Ray
Zakorzenienie

waniliana hehehe no kiedys musi urodzic
Stary 2010-07-01, 20:21   #3216
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie słyszałam bicia serduszka (tylko widziałam)... Nie wiem, czy u mojego lekarza jest taka możliwość..
angelikaw, cieszę sie że możesz SN.
Co do bicia serduszka to słuchamy z ginką na każdej wizycie, tak jak usg. Robi to za pomocą takiej słuchawki z głośniczkiem (zapomniałam jak się nazywa)

Dzisiaj byłam zwiedzić naszą porodówkę (szpital w Radomsku)
Opiszę tutaj, bo może się przydać innym przyszłym mamom, które będą rodzić w tym szpitalu, a nie ujawniają się na forum

Wjeżdżamy na izbę przyjęć, rejestrujemy się i dalej windą na drugie piętro na ginekologię. Tam lekarz ocenia postęp akcji porodowej, jak się jest za wcześnie to umieszczają na "sali nr 1", która jest zwykłą salą z 3 łóżkami szpitalnymi, tam też jeszcze może odwiedzać rodzina. Jak akcja jest w toku to na właściwą porodówkę.

Cały blok porodowy jest wydzielony i zamknięty więc obcy się tam nie pałętają, jak np. rodząca chodzi po korytarzu.

Zwykły poród (nie rodzinny) odbywa się na sali, na której są dwa łóżka porodowe, oddzielone ścianką więc rodzące się nie widzą, ale na pewno się słyszą . Przy łóżkach jest ktg, nie trzeba nigdzie chodzić, jest też piłka do poskakania.

Druga opcja, która mnie bardziej interesuje, czyli poród rodzinny kosztuje 90 zł. Tatuś otrzymuje firmowy (czyt. szpitalny) fartuch i przebywa z rodzącą w wydzielonym pokoju. Jest tam leżanka, umywalka, drabinki, materac (taki jak na w-f), piłka, worek, telewizor, magnetofon. W sali obok (połączonej z tą pierwszą, nie trzeba wychodzić na korytarz) jest właściwa sala porodowa rodzinna z łóżkiem porodowym. Rodząca jest tam np. podłączana na 20 min na ktg, po czym znowu może wywijać co jej się podoba. W sąsiednim pomieszczeniu (ale trzeba już przejść przez korytarz) jest wc i natrysk, z którego też można sobie korzystać żeby przetrwać skurcze. Czyli sala rodzinna składa się w sumie z dwóch sal i podobno często tatusiowie towarzyszą tylko na tej pierwszej a jak już zaczyna się konkret to na tę drugą nie wchodzą (to wersja dla tych wrażliwszych).

Sama akcja porodowa to już tylko na łóżku. Można pić wodę. Pytałam o pozycję to sugerowana jest klasyczna na plecach.

Dzieciaczki są w tych wanienkach-rynienkach z mami na sali przez cały czas (sale 3 osobowe, albo 4, nie pamiętam). Byłam koło 18-ej to na oddziale cichutko i spokojnie, nawet zapomniałam, że jestem w szpitalu.

Wg ginki nie dadzą rady przenieść się do nowego szpitala w tym roku, a już na pewno nie do października, kiedy mam termin. W nowym szpitalu z nowych atrakcji ma być wanna porodowa.

Całe zwiedzanie oceniam bardzo pozytywnie i polecam taką "wycieczkę" jeśli tylko macie możliwość. Ja na pewno jestem spokojniejsza gdybym się tam zdecydowała rodzić.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:34   #3217
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
angelikaw, cieszę sie że możesz SN.
przynajmniej wg okulisty

dzięki za szczegółowy opis Nie bardzo mam ochotę tam rodzić.. pociesza mnie tylko fakt, że ciocia mojego męża jest tam położną... Ale czy to wystarczy?

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-07-01 o 20:35
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:35   #3218
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

waniliaania2009, ja też nie mogę uwierzyć, że niedługo nasza kolej.....

chciałam wam pokazać zdjęcie brzuszka, ale nie wiedziałam które wybrać, bo jakiś mało wyeksponowany ten brzuszek
to wrzucam wszystkie ale w weekend mam gości to będzie dopiero okazja do porobienia fotek.
Stary 2010-07-01, 20:41   #3219
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie.
Jest specjalny przepis na takie sytuacje. W uzasadnionych przypadkach może odejść z dnia na dzień. Reguluje to Art 55 KP

Art. 55. § 1. Pracownik może rozwiązać umowę o pracę bez wypowiedzenia, jeżeli zostanie wydane orzeczenie lekarskie stwierdzające szkodliwy wpływ wykonywanej pracy na zdrowie pracownika, a pracodawca nie przeniesie go w terminie wskazanym w orzeczeniu lekarskim do innej pracy, odpowiedniej ze względu na stan jego zdrowia i kwalifikacje zawodowe.
§ 11. Pracownik może rozwiązać umowę o pracę w trybie określonym w § 1 także wtedy, gdy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków wobec pracownika; w takim przypadku pracownikowi przysługuje odszkodowanie w wysokości wynagrodzenia za okres wypowiedzenia, a jeżeli umowa o pracę została zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy - w wysokości wynagrodzenia za okres 2 tygodni.
§ 2. Oświadczenie pracownika o rozwiązaniu umowy o pracę bez wypowiedzenia powinno nastąpić na piśmie, z podaniem przyczyny uzasadniającej rozwiązanie umowy. Przepis art. 52 § 2 stosuje się odpowiednio.
§ 3. Rozwiązanie umowy o pracę z przyczyn określonych w § 1 i 11 pociąga za sobą skutki, jakie przepisy prawa wiążą z rozwiązaniem umowy przez pracodawcę za wypowiedzeniem.

Żeby udowodnić ciężkie naruszenie obowiązków musiałby mieć na umowie te obiecane pieniądze, bo to trzeba jakoś udowodnić.
Odszkodowanie o którym tu mowa to oczywiście tylko przez sąd pracy.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A po trzecie przed chwilką ciśnienie podniosły mi dwie "sympatyczne" panie Jehowe...
Ja wogole nie otwieram, patrzę przez Judasza i jak nie znam to nie otwieram nikomu.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Apteka rodzinna na ul.Przejazd 2a
http://apteki-rodzinne.pl/apteka/2/
Naprawdę dużo taniej niż gdzie indziej np.Sorbifer Durules (żelazo) w aptece obok mojej gin. ponad 36 zł, a w tej aptece - 28 zł...
Naprawdę tanio, ja za sorbifer płacę 37 zł.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
....

a to ciuszki od mamy
Fajne

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-07-01 o 20:44
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:46   #3220
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
przynajmniej wg okulisty

dzięki za szczegółowy opis Nie bardzo mam ochotę tam rodzić.. pociesza mnie tylko fakt, że ciocia mojego męża jest tam położną... Ale czy to wystarczy?
A co ciocia "o tym wszystkim" sądzi? Będzie wiedzieć chyba najlepiej.

Co do innych opcji jestem zmieszana, znajoma rodziła w cz-wie, wyniki dziecka pomylili, czymś je zarazili, uciekała stamtąd jak najprędzej. Druga w Bełchatowie w sumie zadowolona.
Mnie to wychodzi, że co człowiek to inna historia i się nie trafi. Najbardziej to bym chciała tu na miejscu i zapłacić gince żeby ze mną była (jeśli to nie jej dyżur). Muszę z nią o tym porozmawiać.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:58   #3221
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
A co ciocia "o tym wszystkim" sądzi? Będzie wiedzieć chyba najlepiej.
problem w tym, że z tą ciocią ani TŻ, ani jego rodzice w zasadzie nie utrzymują kontaktów... Tzn. kontakt jest, ale bardzo rzadki ;/ Musimy się do niej przejechać i pogadać...
Cytat:
Co do innych opcji jestem zmieszana, znajoma rodziła w cz-wie, wyniki dziecka pomylili, czymś je zarazili, uciekała stamtąd jak najprędzej. Druga w Bełchatowie w sumie zadowolona.
Mnie to wychodzi, że co człowiek to inna historia i się nie trafi. Najbardziej to bym chciała tu na miejscu i zapłacić gince żeby ze mną była (jeśli to nie jej dyżur). Muszę z nią o tym porozmawiać.
no widzisz, a u mnie na odwrót.. dwie rodziły w Bełchatowie, obie narzekają na brak opieki, jedna źle zszyta.
A w Częstochowie - 3 koleżanki rodziły na ul. PCK i wszystkie zadowolone.

Co kobieta, to inna opinia.. i bądź tu mądry

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

chciałam wam pokazać zdjęcie brzuszka, ale nie wiedziałam które wybrać, bo jakiś mało wyeksponowany ten brzuszek
to wrzucam wszystkie ale w weekend mam gości to będzie dopiero okazja do porobienia fotek.

Lenka, śliczny brzusio
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 21:23   #3222
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Cześć dziewczyny, dziękuję za miłe słowa

Powiem Wam, co ten palant (=mój promotor) znowu zrobił.. Najpierw mnie obraził na tym seminarium i nie chciał w ogóle wziąć mojej pracy do sprawdzenia, a wczoraj w nocy dostałam maila że moja praca jest u recenzenta, mam ją odebrać jutro bo 6 lipca obrona!!! Tylko że ja mam jedną poprawkę we wrześniu więc nic z tego. I znowu jego foch...
Czy to się nie nazywa pech?? Jest mi tak przykro
Jedyny plus to taki że wreszcie będę mogła wydrukować pracę i będę tylko czekać do września...
nie matw się kochana tak to jest z dziadami

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
na Twojego promotora nie ma słów, jest tylko kijek

co do laktatora, to niektóre ko9biety już w spzitalu startują z laktatorem ja nigdy nie używałam.

super wieści
ja mam w 7 miesiacu iść, czyli niedużo mi już czasu zostało, nie wiem, jak zadecyduja, bo mam soczewki -6D, ale wadę i -9,5D na obydwóch oczach i czuję,że teraz, jak jestem w ciązy, wzrok mi się lekko pogorszył
kurczę ja mam - 2,5 i -2,75 i ledwo coś widzę bez binokli dlatego życzyłabym sobie, żeby mój wzrok się nie pogorszył po porodzie

Cytat:
dzięki, przeglądnę te apteke sobie

idę chyba włosy malować, już takie odrosty mam że szok....

a to ciuszki od mamy za wszystko zapłaciła całe 40 zł
śliczne i ta cena

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Lenka*, mam nadzieję, że się nie obrazisz , ale promotor chciał dobrze... W końcu dopuścił Cię do obrony w pierwszym terminie. A że wcześniej nie spytał, nie poinformował, to już droga sprawa i tu, oczywiście, dał ciała No i ogólnie z niego burak jakiś (patrząc na całokształt).
We wrześni, faktycznie, nie będzie Ci łatwo, ale silna kobietka jesteś Dałaś radę napisać/oddać tą pracę w terminie, to i z egzaminem i obroną sobie poradzisz A potem... wypracujesz sobie najlepszą metodę i też będzie dobrze. Nie martw się na zapas
Jeśli chodzi o laktator, to fakt, dyskusja na ten temat była, ale chyba bardziej na temat "odciągać czy nie",a nie jakieś konkrety. A polecane wiem, że są laktatory z Aventu, a czy ręczny, czy nie to już nie wiem Ja, w razie potrzeby kupię (chyba) ręczny. Wizja jakiegoś odsysacza przyczepionego do cycucha mnie jakoś przeraża
też zamierzam zakupic laktator Avent będę musiała odciągać na zjęciach raz na jakiś czas. A moim wielkim marzeniem jest co najmniej rok karmić piersią Małego i zrobię wszystko, żeby mi cycory nie odmówiły posłuszeństwa

Cytat:

super brzuszek Lenko a Ty jaka ładna kobitka

a oto ja i mój Olbrzymek mojej mamie dziś znajoma gratulowała wnuka, bo miesiąc temu mnie widziała i była święcie przekonana że już musze być po rozwiązaniu. A to jeszcze 2.5 miesiąca hihi
Stary 2010-07-01, 22:01   #3223
Ray
Zakorzenienie

naked ale masz wielki brzuch

moj to miniaturka ja mam taki brzuch ze sasiadka wczoraj jak mnie spotkala to chyba myslala ze wzdecia mam albo utylo mi sie ale ja generalnie mama male brzuchy, z pierwsza corka to w 9 mc jak poszlam w kurtke co prawda do lekarza z wynikami na chwile to dopiero zajarzyl ze ja w ciazy jestem jak mu powiedzialam bi mi erecepte na lek wypisywal ktory nie jest dla ciezarnych i mega oczy zrobila gdzie ja w ciazy jestem , dopiero jak kurtke rozpielam, takie male brzuszki mam
Stary 2010-07-01, 22:14   #3224
elenka1
Rozeznanie

misqa bombowe ciuszki a jednak w kazdej pracy sie pierdzieli po jakims czasie, przerwy rób koniecznie półgodzinne i ani minuty krócej
naked i lenka extra brzuchole
Lenka szkoda ze obrona w lipcu nie wypali
waniliana no czeka nas to czeka i pewnie złapie nie wiadomo kiedy i gdzie ja to juz bym chciala miec z glowy... chociaz takie malenstwo tez troszkę przeraza
Ray to pozazdrościc małego brzucha

ja wpierdzielam czeresnie mmmmniam, truskawki juz sie chyba koncza bo co druga zgniła

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 23:07   #3225
Ray
Zakorzenienie

kurde a mi cos brzuch stwardnial... hmmmm.... wzielam, nospe i leze...
nie wiem od czego, a moze to te cwiczenia bo puszcza zaraz?
Stary 2010-07-01, 23:11   #3226
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
naked ale masz wielki brzuch
no mówiłam że wielki ale przynajmniej grzeczny nic nie boli, nic sie nie stawia [odpukać], nie twardnieje...

też zawsze sądziłam, że będę miała mały zgrabny brzusio, a tu od 3 miesiąca rośnie jak na drożdżach
Stary 2010-07-02, 05:41   #3227
Astorianka
Raczkowanie

dzień dobry Dzisiaj jestem pierwsza, młoda tak skopała mi brzuch, że się obudziłam i rozbudziłam. Zabawne uczucie, a co najdziwniejsze nie jestem zmęczona...
Chyba złapałam infekcję - muszę iść do gina po coś dla siebie i na wszelki wypadek męża, a już myślałam, że jest wszystko OK... Nie lubię tego Wrr...
Ranne wstawanie ma plusy - siedzę i czytam m jak mama, mam troszkę czasu dla siebie
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 05:58   #3228
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

śliczne te wasze brzusie hehe a naked - rzeczywiście sporawy

Astorianka - wyprowadzę Cię z blędu - poranne wstawanie nie ma żadnych plusów e c
a co do infekcji, to idź kobitko, idź, lepiej zdusić te cholerstwo na samym początku

heh...przeżyć jeszcze dzisiaj i weekend i TZ wraca
wczoraj powiedziałam mu wieczorem, że jednak nie pojadę z nim nad morze, bo za dużo mi szef obetnie za urlop.... to powiedział, ze mam się niczym nie przejmować i że zabierze mnie w tym roku nad morze i koniec, i żebym nawet nie myślała inaczej...

lecę, bo już późno papa

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 06:59   #3229
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Misqa: no widzisz, kochany ten Twój mąż a taki wyjazd baaaardzo Wam się przyda nawet się nie zastanawiaj.

Ja już wstałam, bo dziś ostatni dzień remontów Potem sprzątanko i urządzanie
Stary 2010-07-02, 07:09   #3230
bordowa
Wtajemniczenie

angelikaw Naprawdę nie słyszałaś serduszka malucha? Wielka szkoda... Ja słucham na każdej wizycie Ale za to ja nie mam tak często jak dziewczyny usg

malwina1204 Gdyby Ci groził poród przewczesny to lekarz musi Ci o tym powiedzieć, a nie powiedział, więc nie martw się.

waniliaania2009 Co do masażu szyjki to już od kilku koleżanek słyszałam, że jest bardzo bolesny. Niestety

Powiem Wam kobietki, że im bliżej porodu tym mniej się go boję Wiem, że będzie bolało, że pewnie trochę to potrwa, że mogą być komplikacje, ale jestem pozytywnie nastawiona

Słyszałam, że podobno naked ma duży brzuch. No to ja wstawiam swój

Ogólnie jestem w miarę szczupła, więc to co widać na zdjęciu to tylko Mała No i mam 170 cm wzrostu a z brzuchem wyglądam jakbym miała 150 cm albo mniej
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:19   #3231
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
dzień dobry Dzisiaj jestem pierwsza, młoda tak skopała mi brzuch, że się obudziłam i rozbudziłam.
a bolało?? B tak swego czasu słyszałam że dzidek w brzuchu to potrafi nawet sprawić ból kopniakami. Ale nie mój Jeszcze ani jeden kopniak/ fikołek mnie nie bolał. Czuję ruchy bardzo często, ale są dość słabe Za to fajnie mi faluje brzuch od jego wygibasów jak to jest z tym bólem

[QUOTE=bordowa;20407696
Powiem Wam kobietki, że im bliżej porodu tym mniej się go boję Wiem, że będzie bolało, że pewnie trochę to potrwa, że mogą być komplikacje, ale jestem pozytywnie nastawiona

Słyszałam, że podobno naked ma duży brzuch. No to ja wstawiam swój

Ogólnie jestem w miarę szczupła, więc to co widać na zdjęciu to tylko Mała No i mam 170 cm wzrostu a z brzuchem wyglądam jakbym miała 150 cm albo mniej [/QUOTE]

ja już się porodu doczekać wprost nie mogę może nie tyle rodzenia co już chcę Małego po drugiej stronie- głaskać jego małe rączki, chodzić na spacerki itp

mój brzuch jest upubliczniony kilka postów wyżej i jest zdecydowanie większy niż Twój ja za to jestem malutka więc z brzuchem pewnie wyglądam na 1.30

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-02 o 07:20
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:27   #3232
bordowa
Wtajemniczenie

Naked21 Widziałam Twój brzuch I każdy widzi brzuchy inaczej Wg mnie mój jest większy, wg Ciebie Twój i niech tak zostanie Ostatnio poszłam do mamy do pracy to koleżanka mamy pytała czy na dniach rodzę bliźniaki (całkiem poważnie) A przyszłam na drugi dzień to stwierdziła "eee nie taki wielki" Więc się nie licytujmy który większy bo i po co Zobaczymy, jak się maluchy urodzą, który był największy

Mnie czasem Mała kopnie, że aż z bólu skręca, w sumie nie wiem, jak to się dzieje, może w jakieś nerwy trafia?
Stary 2010-07-02, 07:27   #3233
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
no mówiłam że wielki ale przynajmniej grzeczny nic nie boli, nic sie nie stawia [odpukać], nie twardnieje...

też zawsze sądziłam, że będę miała mały zgrabny brzusio, a tu od 3 miesiąca rośnie jak na drożdżach
A może jeszcze jeden dzidziuś tam się schował
hihi..żartuje...moja bratowa miała w mc taki brzuszek jak ja przed porodem.
.a taki jak ja mam teraz to miała w 3 mc..a tez szczuplutka jest..

Cytat:
śliczne te wasze brzusie hehe a naked - rzeczywiście sporawy

heh...przeżyć jeszcze dzisiaj i weekend i TZ wraca
wczoraj powiedziałam mu wieczorem, że jednak nie pojadę z nim nad morze, bo za dużo mi szef obetnie za urlop.... to powiedział, ze mam się niczym nie przejmować i że zabierze mnie w tym roku nad morze i koniec, i żebym nawet nie myślała inaczej...

lecę, bo już późno papa
A jeszcze niedawno pisałaś że nie cieszysz się z przyjazdu tż
Cieszę z że juz między Wami się ułożyło..a męzusia masz kochanego..ja też chce nad morze!!!!
Nigdy nie byłam

Ja te z niewyspana..tym azem przez moje DUZE DZIECKO..czyli mężusia...
Strasznie chory jest...jakiś oskrzela złapał czy co..no i pieje jak kogut od tygodnia, a w nocy dopadły go straszne dreszcze...
No ale do lekarza to go pejczami nie zagoni...
.Nałykał się tabkletek ..no ale ja nie spałam pół nocy bo wyglądał naprawde tragicznie..no i bałam się o niego.....
Wczoraj pościel zmieniłam i dziś do wymiany jest
ZA to moje mniejsze dziecko ślicznie dziś spało...

bordowa..ja w pierwszej ciązy tak bałam się porodu że szok...
na samą myśl panikowałam i płakałam co chwila..
Normalnie jak w jakimś ampku chodziłam.
Ale ja mam tak niski próg bólu, że najmniejsze ukłócie boli jakby mi nóż wbijano
No i jak byłam na porodówce ze skurcazmi co 7 minut, to ja zamiast o tym nie mysleć to dołowałam się że będzie gorzej..
No i beczałam tżowi przez telefon..
Ale ja jakaś panikara jestem..
Dla mnie cc było wybawieniem, bo przeszłam je rewelacyjnie...
Teraz staram się nie myśleć o porodzie bo znów bym po nocach nie spała..
Co będzie to będzie...
Tylko napewno o znieczulenie poprosze, chyba że znów mi cc zrobią, bo to bo to będzie niecałe 20 miesięcy po ostatniej cc..

Obie i Ty i neked macie spore brzuszki i oba są śliczne

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-07-02 o 07:29
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:49   #3234
elenka1
Rozeznanie

aneczka to uwazaj zeby Was nie zarazil
bordowa rzeczywiscie duuzy brzuch, mój w takim razie chyba jest w normie... jak cykne focie to tez wstawie

dzisiaj w nocy tak mnie złapał skurcz łydki, że... koniec świata
dziewczyny leci Wam siara???? bo mi nic i przez głowę mi przechodzi "obym tylko miała pokarm"

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:54   #3235
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
a to ciuszki od mamy za wszystko zapłaciła całe 40 zł
fajne te pajacyki ciepłe

Cytat:
spora wada
u mnie pierwsze badanie (bez kropli) wyszło bardzo dziwne, bo wada -6 i więcej... A to niemożliwe.... Bo noszę okulary -2,25/-2,5 i dobrze w nich widzę, wiec lekarka zakropiła mi oczy, po czym wyszło, że wada w granicach -3,25/-3,5. No i zmieniła mi szkła na -2,75, za to soczewek nadal mogę używać -2,5.
no...może ja też się wybiorę do okulisty, bo w sumie dosyć dawno nie byłam. No, a że kończy mi się zapas soczewek to przynajmniej się dowiem czy nie powinnam mieć trochę mocniejszych (bo chyba w tych trochę niedowidzę)

Jak dobrze, że jeszcze parę godzin i weeekend. Mam ochotę przejechać się na plażę i walnąć na godzinkę gdzieś pod drzewkiem, w półcieniu- ale to może jutro
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:55   #3236
bordowa
Wtajemniczenie

elenka1 Mi leci, zwłaszcza nocą, ale nie są to jakieś ogromne ilości. Jeśli się martwisz to zapytaj swojego lekarza, bo ja szczerze mówiąc to nie wiem jak to jest - czy od tego zależy ilość pokarmu itd. Niestety nie pomogę.
Stary 2010-07-02, 07:57   #3237
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Cześć dziewuszki

Nie nadrobię Was chyba nigdy, moja przeprowadzka się ciągnie i ciągnie. Już w niedziele na stałe zostajemy na nowym mieszkaniu i pewnie troche czasu mi zajmie jeszcze zanim tam sobie wszystko zrobie po swojemu. Juz nie moge sie doczekac jak na spokojnie codziennie sobie Was poczytam, poprosze o rade, cos podpowiem jak tylko bede potrafila. Tyle mi ucieklo pewnie fajnych informacji, ale coz...moze sie uda nadrobic wszystko
Ostatnio zauwazylam ze puchna mi kostki, do tej pory nie mialam z tym problemu, ale teraz poprostu rzadko siedze na tyłku w ciagu dnia, ciagle jezt cos do zrobienia, spakowania itd.
Wczoraj z bezsilnosci juz sie poryczalam, mam dosyc tej przeprowadzki, za duzo jak dla mnie. Trzeba bylo sie za to zabrac wczesniej a nie w połowie 7 miesiaca ciazy jeszcze te upały mnie wykańczaja, poce sie jak stary dziad, cały dzień chodze klejąca. Mam ochote nie wychodzic spod prysznica.

BUZIAKI DLA WAS KOCHANE, JAK JUZ PISAŁAM MOCNO WIERZE ZE NIEDLUGO DOLACZE DO WAS JUZ NA STALE A NIE Z KILKUDNIOWYMI PRZERWAMI
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:05   #3238
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:

Lenko - sliczna z Ciebie mamusia

Naked,Bordowa- superowe brzuszki
Stary 2010-07-02, 08:14   #3239
Astorianka
Raczkowanie

Naked ja jak na razie nie miałam jeszcze kopa, który bolałby. Czasami to jak łaskotki, czasami jak wybuch wielkiej bańki w środku Jedyne co mnie boli to żebra i kręgosłup (jak jestem zmęczona albo jak za długo siedzę przy kompie, albo jak się najem) i to wtedy boli jak diabli. Natomiast kopniaki mnie bawią
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:26   #3240
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

noo bo już się wystraszyłam, że słabe to moje dziecko ja kopniaki wprost uwielbiam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości