|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Ale zakupków zazdroszczę. Ja nie mam kiedy. Na szczeście dostaję na bieżąco paczki z ciuszkami od przyjaciółki, której córcia jest starsza od mojej Niuni o 8 m-cy. No i trochę mam z prezentów, które Ola dostała w dniu chrztu. Pochwal się jak wrócisz, co kupiłaś
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-07-01 o 19:14 |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Musisz robić jak podpowiada Tobie intuicja. Moja mi mówi że nie słuchać lekarki, i jeszcze z tym dokarmianiem poczekam. Mały ładnie przybiera więc mogę poczekać.
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radze tez grzecznie odmówic bo jak tera ztego nie zrobi.. to juz musztarda po obiedzie i do konca zycia juz jak rodzina ona bedzie was traktowała juz nie masz szans na zakonczenie tej znajomości... a tak beda sznase dostałam karne bożeeeeeeeeeeeeeeeeee:mad : ale nie komentyuje tego bo wscibskie istoty nas sledza i zgłaszaja byle pierda do moderatorów!! jedna z mojego atku nawet zablokowali tymczasow na 2 tygodnie.. taaakie .... ~~$$#%^&%*$~~ chodza po wizazu i nudza się że posty zgłaszaja i czderpia z tego mega radośc jak dzieci... jesuuuuuuale mam nerwy!!
|
|
|
#4506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() powie chyba, ze nie czuje sie na silach, zeby podolac.. no i w sumie to bedzie swieta prawda.. megi-megi tak myslalam, ze zaczniecie sie starac a moze test po prostu za wczesnie zrobiony i tyle madziwnia, na pewno odmowi. zaluje, ze ja tego nie zrobilam i jestem chrzestna ich synka tylko dzieciaka szkoda..
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-07-01 o 20:40 |
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Catro ja Julke trzymalam razem z pielegniarka jak jej to robili w szpitalu
Baobabku jaki on cudny a ja pochwale sie jeszcze dzisiejszymi zakupami ![]() no i kupilam w koncu spacerowke hihi taka zwykla parasolke Hauka disney rozowa z myszka miki Julka w niej jak laleczka wygada to i tak w sumie na lato tylko bo zima bede smigala w tamtym bo ma duze kola a u nas zawsze masa sniegu jest
|
#4508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
male sumo mi rosnie ![]() Cytat:
Cytat:
w bikini w tym roku nie ma szans ze wyjde Cytat:
kurde pomalu was nadrabiam ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- bo ja dzisiaj szalalam po swidnicy juz mialam jechac do dzierzoniowa ale Pan mi przywiozl wozek do swidnicy i mnie wyciueczka ominela a tak to bym odrazu do bielawy podjechala na jakas kawusie no ale co sie odwlecze to nei uciecze nastepnym razem podjade kawalek dalej niz swidnica hihi nawet nie weisz jak aj sie ciesze ze u Maciusia juz widac postepy w terapi ![]() a moja Julka jest jakas inna kurcze ona przez pierwsze 2-3 dni ryczy w niebo glosy a pozniej juz sie cieszy jak z nia cwicze dziekuej mam nadzieje ze bedzie za 6 dni mamy szczepienie a ja chce wpierw to sprawdzic czy to nic powaznego zeby nie bylo
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
drcron a moze w druga strone sie a zakupy wybierzesz:P do wrocka:P
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda Tz dzisiaj byl we wrocku ale nas nie zabral ze soba
ale moze w nastepna niedziele bym podjechala z mala na wycieczke do zoo Aneczka moze by tez sie wybrala i moze Ferrou by do nas dojechala i bysmy zrobily sobei maly forumkowy zjazd oczywiscie inne dziewczyny z okolic tez fajnie by bylo jakby dojechaly
|
#4511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, a nasze dzieciaczki to rzeczywiście tygryskiCytat:
Młoda i Machaj dzieciaczki cudne ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Ponoć w Takko się zaczęły obniżki o 50% ma któraś w poblizu? i są tam tez ubranka new born , bo kiedys nie było. Dosyć fajne rzeczy tam są ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Drcron te niebieskie butki to mnie rozwaliły |
||||
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama zaczełam sie martwić o Juleczkę ale mocno wierzę że nic jej nie jest i ty tez masz tak mysleć nakazuje to chyba mam szczepić ... buuuuuuu nie wiem
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4514 |
|
Rozeznanie
|
w przesady nie wierze na szczescie, wiec nam nie groza
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie 11 lipca..bo mamy ala pepkowy obiad...juz zapowiedziany u tesciow...to na kiedy sie umawiamy
??
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A muszę się Wam pochwalić: Igor podnosi już tę główkę, jak należy. Przez ostatnie dni był jak mały diabełek - wysikać się nie mogłam, bo był płacz, aż tu nagle po dłuższej drzemce wczoraj budzi się inne dziecko. Dzisiaj to samo - spokój, radość i samodzielna zabawa na łóżku. To se myślę, że to musiał być ten skok rozwojowy. To se myślę: dobra okazja do sprawdzenia główki, czy podnosi i... włala A jeszcze w poniedziałek z ortopedą o tym rozmawiałam i jak ona sprawdzała, to on zamiast główki, pupę podnosił. Ale siem cieszem
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
no to pokazuje zdj naszych małych galerianek
moja mała też od wczoraj jakoś marudna... myślicie że to przez te upały? teraz nie jest tak gorąco jak po Pop-owym tańcu.... a wtedy mała tylko piła i spała... a wczoraj i dziś mała spała ok 2-3 godz od 7 do 20...;/ wasze maluchy też tak mało śpią... no i może przez to że moja tak mało śpi tyle waży? bo strasznie ruchliwa jest i spala to co powinna odkładać ehh a mamusia nie bierze z niej przykładu... i nic nie spala... waga mi spadła tylko o 1 kg od porodu;/ a przydałoby się tak do 50kg zjechać... tylko żebym mogła nadal zajadać ciasteczka i czekoladki a co do kreski to mi trochę zbladła.. a pępek dalej ciemny w środku... jak byłam u ginekologa na kontroli to mi powiedział że już zostanie... zrobi się jaśniejsza ale całkiem już nie zniknie;/ |
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
ale slodziaki...i te mlodsze i te starsze:P
|
|
|
|
#4519 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym się na zastrzyk chyba nie zdecydowała Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale ja jak woiadomo przesady mam w nosie . Pop - jakoś nie widze po tych fotach żebyś gruba była ![]() ![]() upał trwa................ ![]()
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
A niby dlaczego chrzestna nie może być w ciąży? Ja byłam chyba w 4 m-cu
![]() P0P - ale z Ciebie kłamczucha :P Wiedziałam, że nie jesteś gruba. Te złośliwe nigdy nie są grube. Grube są sympatyczne i miłe
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
hehe: " nie mogę spać, bo boję się, że jarosław kaczyński wygra wybory. "
Zobacz co robisz w 2011, kiedy wybory wygrał Jarek - oglądasz siódmy sezon serialu „K jak kościół” - wpisy z facebooka:P |
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym raczej nie odmawiala, nie jest sie chrzestnym dla rodzica a dla dziecka, co z tego ze laska uwaza sie za lepsza? moze wystarczy z nia o tym pogadac zeby wiedziala ze zle robi i mowi i komus jest zle czy glupio;/
natomiast jednak musza was szanowac ze tezeta poprosili. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- slyszalyscie ze po szczepieniu sie nie powinno kapac dzieci? dlaczego? ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
ja wczoraj jak ogladalam debate to bylam w szoku, jak krtos kto nie umie dobrze czytac chce zostac prezydentem? wstyd;/ ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Pop no powiem ci ze ścieme to ty masz( grubasa nie widzialas, przeslac ci fotke?) hahahah
|
|
|
#4523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Młoda, Machaj, Pop, cudne dzieciaczki ![]() Drcron, z miłą chęcią bym z Wami się spotkała, tylko że nie wiem czy znajdziemy kierowcę (ja i tż bez prawka jesteśmy). Dodatkowo jeszcze z Małym aż tak daleko nie jeździłam,9 lipca jedziemy do lekarza, to zobaczymy czy w ogóle daje on radę wytrzymać w aucie z 40min ![]() Dzisiaj w końcu Mały zrobił kupę Normalnie to bym go nie zmuszała i stwierdziłabym że jest najedzony. Ale coś mnie tknęło aby na leżąco spróbować. Je bezproblemowo. Dzisiaj tak się nażarł że spał na dworze Zobaczymy jak noc będzie wyglądała A i zauważyłam, że jak leży na boku to puszcza bąki, ma z nimi niezłe problemy. Drcron, pisałaś kiedyś że kupiłaś filtr w spray'u Chicco. Możesz coś o nim więcej powiedzieć? Jak się sprawuje, jak się nakłada, czy się szybko wchłania? i gdzie go zakupiłaś? I od kiedy może być stosowany? My mamy linomag, ale strasznie go się rozsmarowuje, zostawia białą powłokę, która nie chce się wchłonąć, ciężko go zmyć.
|
|||
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domu o 22.30
![]() . TZ już za mną wydzwaniał gdzie jestem, no i sam w końcu wykąpał małą . Dobrze mieć TZ-ta którego wszystko się nauczyło - nie ma problemu jak się troszeczkę spóźnię. Za wiele nie kupiłam. Byłam w ZARA w Opolu i jakoś tak specjalnie nic mi się nie podobało ni i te przeceny też nie takie duże bo np z 60 na 50zł. Ale trochę pokupowałam w coccodrillo. Jutro zrobię zdjęcia to pokażę. No i trochę poprzymierzałam w Promodzie ale jakoś nic mi się na mnie nie podobało libra777- no nie wszystkie to tygryski!! Ale nie ta najstarsza ![]() Megi, AniaP - Wy to dobry wzrok macie?? Śmiem wątpić .Spotkamy się w Wawie to same ocenicie .Machaj - zdjęcia mogą być. Powiedz TZ że pożyje jeszcze troche ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Drcron - trzymam kciuki za jutrzejszą a włąściwie dzisiejszą wizytę u neurologa.
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam chicco w sprayu filtr 30- u nas extra
|
|
#4527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski: dla IgorkaCytat:
Machaj 2-3 godz to mało?Mój to śpi najdłużej 2 i to teraz rano jak siedzę przy kompie i co chwila wózkiem bujam a tak normalnie to godzinka , 40 min. Z czego wy tam chcecie zjeżdżać jakbyście ważyły 82 to możecie zjeżdżać( z wagi oczywiście)no nie wiedziałam , a ja wczoraj z moim Mikim byłam u pediatry , bo zauwazyłam jak płakał i miał buźkę otwartą ,że ma na podniebieniu tak głęboko takie czerwone krostki i sie wystraszyłam bo nie wiedziałam co to jest , okazało sie ,że to tez pleśniawki -aftowe , bo zalezy od miejsca gdzie się tworzą mogą byc białe albo takie białe punkciki z czerwoną otoczką i przepisał nam Nestatynę i smaruję zobaczymy czy pomoże , bo aftin nie pomógł Cytat:
to trzeba mieć tupet,wiec nie zawsze jak cię wybiorą na chrzesta to znaczy ,że cie szanują.A dlaczego po szczepieniu nie wolno kąpać , pierwsze słyszę , lekarz tak powiedział? Cytat:
![]() To wszystko jasne dlaczego moja teściowa na Kaczora głosuje ona bardzo kościelna jest.Czytałam na WP , Jackowski przepowiedział ,że wygra Komorowski, ciekawe? Mówi ,że Kaczyńskiemu prezydentura nie jest pisana, a Komorowski będzie prezydentem eleganckim ale nie samodzielnym.W zeszłym roku jak powiedział Marii Kaczyńskiej ,że Lech nie będzie startował w wyborach to miała żal do niego.Jednak miał rację. A propo grubasów , to ja wam moje tez moge podesłać , to zobaczycie jak to jest mieć dupsko jak stodoła ![]() |
||||
|
|
|
#4528 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam aventa elektronicznego i jest delikatny,a efektywny. Tylko moje kanaliki takie wąskie i leci jak krew z nosa (ale skutecznie, po nocy ściagam na tym "posiedzeniu 1,5h ok.220-250ml)) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kl aski:ale lasencje, nie ma co Cytat:
---- w kwesti bycia chrzestnymi- ja nie mam pomysłu jak grzecznie odmówić (z asertywnościa bywam na bakier), ale uważam, że jak nie chcecie to nie ma się do czego zmuszać, szczególnie że to TACY ludzie. Nie ważne czy wypada czy nie. I niech się juz skończą te upały, bo moje dziecię jest absolutnie nie do wytrzymania- od popołudnia to już wariuje, marudzi, gęga na maksa i nic jej nie pasuje. A kąpiel to się znów taka masakra zrobiła jak za noworodka....a pokąpielowa pielęgnacja to już teksańska masakra.... mam pytanko do młodej- pisałaś że chodzisz z dawidkiem do dr przewoźniej- to mój lekarz rodzinny, ale lenkę mamy zapisana do pediatry do rondomedu- zadowolona jesteś z niej jako lekarza dla małego? bo ja z niej jako lekarza bardzo, ale ciekawa jestem jak się sprawdza do malutkich dzieciów.... ---- i jeszcze mi sie przypomniał- dla mam cycowych-na odgazowywanie dzidzi dobrze jest pic taki napar- łyżeczka majeranku i kminku (wcale nie jest to wstrętne- słaby ziołowy posmak ma). Moje dziecie pierdzi koncertowo po tym (niestety ja czasem tyż... )
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2010-07-02 o 07:51 |
|||||||||
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Darusia, Drcron - ja też chcę wiedzieć gdzie można kupić taki filtr w spreju. ![]() A ja dzisiaj się tak zastanawiałam nad tym co kupiłam małej i co było warto kupić a co nie. A to dlatego że moja koleżanka rodzi niedługo i się mnie pytała. No i tak naprawdę to dzięki Wam i Waszym poradą mam naprawdę mało rzeczy które mi się nie przydały. Dla mnie hitami są: karuzela ( mała spędza pod nią parę godzin dziennie i jest zachwycona, a ja mam święty spokój), wanienka OKBABY (bez problemu myję sama w niej dziecko, a w innym domu mam zwykłą i to nie jest już takie proste), niania elektroniczna z matami ( też warta wydanych pieniędzy – daje mi spokojny sen), sterylizator (ze względu na karmienie butelką chodzi u nas non stop), krzesełko do karmienia (porządne krzesełko to ulga dla kręgosłupa i wygoda karmienia). A rzeczy bez których mogłabym się obejść to: kołyska (mała w niej sapała ale nigdy nie kołysałam), laktator (to z wiadomych przyczyn był zbędny zakup), huśtawka-leżaczek (niby trochę w niej leży ale jej nie zachwyciła), kosz na pieluchy (wrzucamy tam wiele rzeczy tylko nie pieluchy), butelki TT (przyzwyczaili ją w szpitalu do smoczków NUK). Jeżeli chodzi o maty edukacyjne to jeszcze nie wiem – jak na razie nie widzę zachwytu. Woli w łóżeczku pod pałąkiem z zabawkami.
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej szczerze powiedzieć i mieć z głowy. A w ciąży się nie powinno bo jest taki zabobon że jedno dziecko drugiemu "ustępuje". Głupie to ale jednak jak miałam brać teraz koleżankę co jest w ciąży to zrezygnowałam, bo jakby coś się stało to by miała przez zabobon pretensje.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

. Każdy powód na zakupy dla dzieciaka jest dobry

za 3 dni minie rok odkąd zrobiłam test, ale ten czas leciiii
tylko dzieciaka szkoda..

w bikini w tym roku nie ma szans ze wyjde 
Pytam bo jestem "starej szkoły", gdzi się mówi, że wystarczy cyc do 6 m-ca. Starszemu synowi tez nie dawałam erbatek, ale ni był taki duży jak Ola.

pirwsze słyszę 
klaski: dla Igorka
jakbyście ważyły 82 to możecie zjeżdżać( z wagi oczywiście)