"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 19:13   #4501
dusiaka
Rozeznanie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych wagach że chyba zacznę się "martwić" moja ma 6,5 miesiąca a waży coś około 6kg i rozmiar 62 lub68 nosi.

Dobra "wpadłam" w depresję z w/w powodu więc jadę na zakupy wydać trochę pieniędzy. Każdy powód na zakupy dla dzieciaka jest dobry
P0P - precież gdyby Oliwka urodziła się w terminie miałaby koło 3 m-cy. Jej waga jest przecież w normie . Nie smutaj się
Ale zakupków zazdroszczę. Ja nie mam kiedy. Na szczeście dostaję na bieżąco paczki z ciuszkami od przyjaciółki, której córcia jest starsza od mojej Niuni o 8 m-cy. No i trochę mam z prezentów, które Ola dostała w dniu chrztu.
Pochwal się jak wrócisz, co kupiłaś

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-07-01 o 19:14
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:55   #4502
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ratunku!
jak w ladny sposob odmowic bycia chrzestnym? mojego meza poprosil o to ktos, kogo on nie cierpi :/ oj bedzie kiepsko...
Najlepiej byłoby powiedzieć wprost. Albo jak się nie lubicie, to i łatwo skłamać np że zmieniacie wiarę . U kobiety łatwiej zawsze może powiedzieć że podejrzewa ciąże, więc nie może.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
No i każda z nas inaczej. A ja spróbuję dać jej herbatkę. A na te warzywka i owoce to jeszcze nie za wcześnie? Moja Ola ma jutro 13 tygodni. Też powinnam ją zaczać przymierzać do nowego jedzenia???
Musisz robić jak podpowiada Tobie intuicja. Moja mi mówi że nie słuchać lekarki, i jeszcze z tym dokarmianiem poczekam. Mały ładnie przybiera więc mogę poczekać.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:59   #4503
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
tylkooliwka a danielek nadal ma te ataki czy przeszły? Ja mysle ze moze te szczepienia podrażniły jej układ nerwowy i stąd to się dzieje, no ale ja lekarzem nie jestem i czekam do jutra jak na szpilach.
megi no to trzymam kciuki za wynik testu za 3 dni minie rok odkąd zrobiłam test, ale ten czas leciiii
moja Julka zrobila dzisiaj dokladnie to sAMo z tym ze ona sie smiala i zrobila sie tak bardzo czerwona miala wielkie oczy i nie oddychala dopiero jak nia potrzaslam to zaczela oddychac i plakac strasznie jutro jade do szpiyala do neurologa az sie boje

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:12   #4504
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
moja Julka zrobila dzisiaj dokladnie to sAMo z tym ze ona sie smiala i zrobila sie tak bardzo czerwona miala wielkie oczy i nie oddychala dopiero jak nia potrzaslam to zaczela oddychac i plakac strasznie jutro jade do szpiyala do neurologa az sie boje
będzie dobrze trzymam kciuki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:17   #4505
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
ratunku!
jak w ladny sposob odmowic bycia chrzestnym? mojego meza poprosil o to ktos, kogo on nie cierpi :/ oj bedzie kiepsko...
.
ja odmówiłam i to najlzszej kuzynce bo starsznie jej nie lubiałam zawsze uważała się za lepsza a skonczyła na dnie....i odmówiłam jej 3 lata temu że lepiej zeby kogos innego poszukała bo na tym tylko dziecko ucierpi jak się znowu pokłucimy i rok sie nie bedziemy odzywały1 i całe szczescie bo teraz z nia juz wcale nie gadam!

Radze tez grzecznie odmówic bo jak tera ztego nie zrobi.. to juz musztarda po obiedzie i do konca zycia juz jak rodzina ona bedzie was traktowała juz nie masz szans na zakonczenie tej znajomości...
a tak beda sznase

dostałam karne bożeeeeeeeeeeeeeeeeee:mad :
ale nie komentyuje tego bo wscibskie istoty nas sledza i zgłaszaja byle pierda do moderatorów!! jedna z mojego atku nawet zablokowali tymczasow na 2 tygodnie.. taaakie .... ~~$$#%^&%*$~~ chodza po wizazu i nudza się że posty zgłaszaja i czderpia z tego mega radośc jak dzieci... jesuuuuuuale mam nerwy!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:27   #4506
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Najlepiej byłoby powiedzieć wprost. Albo jak się nie lubicie, to i łatwo skłamać np że zmieniacie wiarę . U kobiety łatwiej zawsze może powiedzieć że podejrzewa ciąże, więc nie może.
jak to ze w ciazy nie moze?? powiemy, ze maz w ciazy!! to jest plan
powie chyba, ze nie czuje sie na silach, zeby podolac.. no i w sumie to bedzie swieta prawda..

megi-megi tak myslalam, ze zaczniecie sie starac a moze test po prostu za wczesnie zrobiony i tyle

madziwnia, na pewno odmowi. zaluje, ze ja tego nie zrobilam i jestem chrzestna ich synka tylko dzieciaka szkoda..

Edytowane przez yoonka
Czas edycji: 2010-07-01 o 20:40
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:30   #4507
drcron
Zakorzenienie

Catro ja Julke trzymalam razem z pielegniarka jak jej to robili w szpitalu

Baobabku jaki on cudny

a ja pochwale sie jeszcze dzisiejszymi zakupami
no i kupilam w koncu spacerowke hihi taka zwykla parasolke Hauka disney rozowa z myszka miki Julka w niej jak laleczka wygada to i tak w sumie na lato tylko bo zima bede smigala w tamtym bo ma duze kola a u nas zawsze masa sniegu jest

Stary 2010-07-01, 20:52   #4508
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja pobija Juleczka;D

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

hhehehehe czekamy na wiesci!
hehe moja Julcia ma 11 tygodni < chcialam napisac miesiecy hehe > i wazy 6950 male sumo mi rosnie
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nie jestem. A już szukałam wątku dla mam marcowo -kwietniowych 2011 I nie wiem i smutno mi i się cieszę. Obiło mi i już.
ojjjjjj a ja tak trzymalam kciuki i czekalam na pozytywne wiesci kurcze tak sie napalilam jak to bym ja sprawdzala
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Moja jakoś tak późno się w ciąży pojawiła i nadal jest jednak az tak bardzo mi nie przeszkadza więc się nią nie interesuję. Pewnie za jakiś czas znknie
ja tez mam ta kreche i taki pepek w srodku ciemny jakby byl brudny w bikini w tym roku nie ma szans ze wyjde
Cytat:
ratunku!

POP jak dojde w mgr do jakichs ciekawych wnioskow, to sie podziele IT to jest swietna branza, zdominowana przez facetow (to plus) inteligentnych (to plus) i z poczuciem humoru (oczywiscie plus). Babki, ktore w IT pracuja sa swietne i sa traktowane po krolewsku przez wspolpracownikow - to mi sie podoba ja teraz siedze na pograniczu informatyki i psychologii, bo zajmuje sie rekrutacjami w IT.
nie powinno sie dziecku odmawiac sa rozne przesady z tym zwiazane

kurde pomalu was nadrabiam

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

drcron a ty gdzie się podziewasz ?
bo ja dzisiaj szalalam po swidnicy juz mialam jechac do dzierzoniowa ale Pan mi przywiozl wozek do swidnicy i mnie wyciueczka ominela a tak to bym odrazu do bielawy podjechala na jakas kawusie no ale co sie odwlecze to nei uciecze nastepnym razem podjade kawalek dalej niz swidnica hihi

nawet nie weisz jak aj sie ciesze ze u Maciusia juz widac postepy w terapi

a moja Julka jest jakas inna kurcze ona przez pierwsze 2-3 dni ryczy w niebo glosy a pozniej juz sie cieszy jak z nia cwicze
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
będzie dobrze trzymam kciuki
dziekuej mam nadzieje ze bedzie za 6 dni mamy szczepienie a ja chce wpierw to sprawdzic czy to nic powaznego zeby nie bylo

Stary 2010-07-01, 21:16   #4509
mloda1989
Zakorzenienie

drcron a moze w druga strone sie a zakupy wybierzesz:P do wrocka:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 21:24   #4510
drcron
Zakorzenienie

Mloda Tz dzisiaj byl we wrocku ale nas nie zabral ze soba ale moze w nastepna niedziele bym podjechala z mala na wycieczke do zoo Aneczka moze by tez sie wybrala i moze Ferrou by do nas dojechala i bysmy zrobily sobei maly forumkowy zjazd oczywiscie inne dziewczyny z okolic tez fajnie by bylo jakby dojechaly

Stary 2010-07-01, 21:38   #4511
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
To ja się jeszcze dopiszę- Ola jutro będzie miała 3 m-ce.Ważyłam ją dziś - 7 050g
Łoj to mój jak miał 4 to ważył 6600
Cytat:
Mamy dzieci cycowych - dajecie herbatki do picia, czy nie? Pytam bo jestem "starej szkoły", gdzi się mówi, że wystarczy cyc do 6 m-ca. Starszemu synowi tez nie dawałam erbatek, ale ni był taki duży jak Ola.
ja daję od samego początku, daję tez teraz juz soczki z wodą
Cytat:
Napisane przez eppona Pokaż wiadomość
Witam drogie Mamy i Najsłodsze Dzidziołki!

Reaktywuję się i piszę. Bo na tapecie temat naczyniaczków.
Podczytywałam Was stale, ale tkwiłam raczej w przyczajeniu (przyczajony tygrys ukryty smok ). A propos większość naszych forumowych Dzidziołków to Tygrysy (chiński horoskop)..
O interesujesz się horoskopami? Ja też, w chińskim jestem wąż ssssss, a nasze dzieciaczki to rzeczywiście tygryski
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieciątka te ok 4 m-cy maja jeszcze odruch moro????bo mój tak,on wogole wszystko jakos dłuzej ma.
mój już nie ma , juz mu chyba wszystkie zanikły , ten co jak sie dotknie policzka to obraca buźke w tę strone też, i jeszcze jak miał 3 mies to przebierał nózkami jak sie go postawiło , teraz juz nie niewiem jak te wszystkie odruchy się nazywają.

Młoda i Machaj dzieciaczki cudne

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Ponoć w Takko się zaczęły obniżki o 50% ma któraś w poblizu? i są tam tez ubranka new born , bo kiedys nie było. Dosyć fajne rzeczy tam są

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Drcron te niebieskie butki to mnie rozwaliły
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 21:39   #4512
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mloda Tz dzisiaj byl we wrocku ale nas nie zabral ze soba ale moze w nastepna niedziele bym podjechala z mala na wycieczke do zoo Aneczka moze by tez sie wybrala i moze Ferrou by do nas dojechala i bysmy zrobily sobei maly forumkowy zjazd oczywiscie inne dziewczyny z okolic tez fajnie by bylo jakby dojechaly
jestem za wycieczką do zoo

Sama zaczełam sie martwić o Juleczkę ale mocno wierzę że nic jej nie jest i ty tez masz tak mysleć nakazuje masz racje musisz wszystko sprawdzić przed szczepieniem ja sama nie wiem co robic czy mogę go szczepić ? neurolog nic nie mówiła, owiła tylko żeby nie ćwiczyć go 3-5 dni po szczepieniu to chyba mam szczepić ... buuuuuuu nie wiem
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 21:41   #4513
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

nie powinno sie dziecku odmawiac sa rozne przesady z tym zwiazane
no tez słyszałam, ale jak się jest w ciązy to tez nie można być chrzestną
Stary 2010-07-01, 21:53   #4514
yoonka
Rozeznanie

w przesady nie wierze na szczescie, wiec nam nie groza
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 21:53   #4515
mloda1989
Zakorzenienie

ale nie 11 lipca..bo mamy ala pepkowy obiad...juz zapowiedziany u tesciow...to na kiedy sie umawiamy??
Stary 2010-07-01, 22:05   #4516
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
No - ja zostałam chrzestną, jak byłam w ciąży właśnie.

A muszę się Wam pochwalić: Igor podnosi już tę główkę, jak należy.
Przez ostatnie dni był jak mały diabełek - wysikać się nie mogłam, bo był płacz, aż tu nagle po dłuższej drzemce wczoraj budzi się inne dziecko. Dzisiaj to samo - spokój, radość i samodzielna zabawa na łóżku. To se myślę, że to musiał być ten skok rozwojowy. To se myślę: dobra okazja do sprawdzenia główki, czy podnosi i... włala A jeszcze w poniedziałek z ortopedą o tym rozmawiałam i jak ona sprawdzała, to on zamiast główki, pupę podnosił. Ale siem cieszem
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:32   #4517
machaj
Raczkowanie

no to pokazuje zdj naszych małych galerianek
moja mała też od wczoraj jakoś marudna... myślicie że to przez te upały? teraz nie jest tak gorąco jak po Pop-owym tańcu.... a wtedy mała tylko piła i spała... a wczoraj i dziś mała spała ok 2-3 godz od 7 do 20...;/ wasze maluchy też tak mało śpią... no i może przez to że moja tak mało śpi tyle waży? bo strasznie ruchliwa jest i spala to co powinna odkładać ehh a mamusia nie bierze z niej przykładu... i nic nie spala... waga mi spadła tylko o 1 kg od porodu;/ a przydałoby się tak do 50kg zjechać... tylko żebym mogła nadal zajadać ciasteczka i czekoladki
a co do kreski to mi trochę zbladła.. a pępek dalej ciemny w środku... jak byłam u ginekologa na kontroli to mi powiedział że już zostanie... zrobi się jaśniejsza ale całkiem już nie zniknie;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:48   #4518
mloda1989
Zakorzenienie

ale slodziaki...i te mlodsze i te starsze:P
Stary 2010-07-01, 22:51   #4519
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
to na sutkach też są pirwsze słyszę
mój ma właśnie w buźce jedną

zapomniałam się pochwalić ,że mój Miko usiadł sam w wózku z pozycji prawie leżącej podparł sie łokciami i siup, mało nie wypadł juz go nie moge tak samego tam zostawić

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Baobabek zdjęcia bombowe
tak czasem dziecie może zarazic mame poczytaj sobie w necie o tym

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
No widzisz tabletki mają podobny skład a nie taki sam jak zastrzyk (ilość hormonu). Ponadto lekarz uprzedza Cię o możliwych skutkach ubocznych a Ty decydujesz już sama.
Mój suwaczek też już całkiem ładni wygląda ale nie chcę go więcej otwierać
\\\

ja bym się na zastrzyk chyba nie zdecydowała

Cytat:
no właśnie! Ola urodziła się duża, 3860, ale na początku bardzo mi spadał z wagi - miała wysoką żółtaczkę. Trochę kiepsko ssała. Pisałam Wam o tym. Teraz chyba nadrabia. Już myślałam, czy by nie dać jej czasem zamiast cycka (bo u nas 3 godzinna przerwa to marzenie...) jakiejś herbatki? Wczoraj próbowałam, ale nie chciała. Od kilku dni zmieniła się jej kupka -zrobiła się taka gęstsza, no i jak pryknie, to tak fest, jak stary chłop...
Mamy dzieci cycowych - dajecie herbatki do picia, czy nie? Pytam bo jestem "starej szkoły", gdzi się mówi, że wystarczy cyc do 6 m-ca. Starszemu synowi tez nie dawałam erbatek, ale ni był taki duży jak Ola.
ja nie daje bo Ola nie chce ich pić

Cytat:
prosi znajoma.. i to z takich "ja mam lepszy samochod niz ty, moje mieszkanie jest wieksze niz twoje a moj maz zarabia wiecej niz twoj". wiele razy zastanawialismy sie jak skonczyc ta znajomosc, ale to trudne bo znamy sie od liceum i ona zawsze jakos ten kontakt "pielegnuje". dobrze, ze nie ja bede musiala z nia o tym rozmawiac, no chyba, ze mnie maz jakos wmanewruje w to cwaniak!
Potem będzie komentowała że nie taka jak trzeba zabawke dla dziecka kupił , bo oni kupili wieksza

Cytat:
heh emoja kuzynka miała byc Szymka jak była w ciazy z zupełnie innych powodów chrzciny przełożyłam ona ma do mnie 300km i nie chciałam jej meczyć .. tesciowa mało zawału nie dostała jak się dowiedziała że Marta w ciązy i ma nia zostac
ale ja jak woiadomo przesady mam w nosie .

Pop - jakoś nie widze po tych fotach żebyś gruba była dobra ściemniara z ciebie

upał trwa................
Stary 2010-07-01, 23:01   #4520
megi-megi
Zakorzenienie

A niby dlaczego chrzestna nie może być w ciąży? Ja byłam chyba w 4 m-cu

P0P - ale z Ciebie kłamczucha :P Wiedziałam, że nie jesteś gruba. Te złośliwe nigdy nie są grube. Grube są sympatyczne i miłe
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 23:25   #4521
mloda1989
Zakorzenienie

hehe: " nie mogę spać, bo boję się, że jarosław kaczyński wygra wybory. "
Zobacz co robisz w 2011, kiedy wybory wygrał Jarek - oglądasz siódmy sezon serialu „K jak kościół” - wpisy z facebooka:P
Stary 2010-07-01, 23:53   #4522
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja bym raczej nie odmawiala, nie jest sie chrzestnym dla rodzica a dla dziecka, co z tego ze laska uwaza sie za lepsza? moze wystarczy z nia o tym pogadac zeby wiedziala ze zle robi i mowi i komus jest zle czy glupio;/
natomiast jednak musza was szanowac ze tezeta poprosili.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

slyszalyscie ze po szczepieniu sie nie powinno kapac dzieci? dlaczego?

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Zobacz co robisz w 2011, kiedy wybory wygrał Jarek - oglądasz siódmy sezon serialu „K jak kościół” - wpisy z facebooka:P
hahahahahha

ja wczoraj jak ogladalam debate to bylam w szoku, jak krtos kto nie umie dobrze czytac chce zostac prezydentem? wstyd;/

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Pop no powiem ci ze ścieme to ty masz( grubasa nie widzialas, przeslac ci fotke?) hahahah
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 00:01   #4523
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Nie daje żadnych herbatek, ani nawet wody. Chciałabym ale Mały ich nie chce, tylko pluje

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
witam,
mam zły dzis humor, mala jak nie spi to placze i je mało. Chyba przez t e upały, i mi cos sie juz robi od tego. Babcia wzieła mala na spacer wiec moze mnie troche przejdzie. Nie lubie jak jest tak goraco.
mam pytanie, czy ktos mial w czasie ciazy kreche (przebarwienie) od pepka w doł i pepek ciemny? mi nadal to nie schodzi i nie wiem czemu
u mnie też krecha jeszcze jest

Cytat:

aha- i proszę Was o radę. Co kupić przeciw komarom i co po ukąszeniu? Mam problem bo w aptekach mówią, że mają preparaty tylko pow. 6 m-cy, a najczęściej powyżej roku. Moskitiera chroni maluca w wózku, ale mija mała czasem wraca ze spacerku do domu na rękach, no i jedziemy w weekend na działkę, więc muszę ją czymś cronić.
Ostatnio w aptece kupiłam jakieś plastry, które można przykleić na ubranie, wózek itp, ponoć odstraszają komary. Jeszcze ich nie wypróbowałam bo Mały ciągle pod moskitierą leży.

Młoda, Machaj, Pop, cudne dzieciaczki i mamusie też całkiem całkiem

Drcron, z miłą chęcią bym z Wami się spotkała, tylko że nie wiem czy znajdziemy kierowcę (ja i tż bez prawka jesteśmy). Dodatkowo jeszcze z Małym aż tak daleko nie jeździłam,9 lipca jedziemy do lekarza, to zobaczymy czy w ogóle daje on radę wytrzymać w aucie z 40min

Dzisiaj w końcu Mały zrobił kupę na raty ale ważne że jest. Dalej się pręży ale dlatego że nie radzi sobie z gazami. W ogóle jak trzymam go na rękach to nie chce jeść, gada i śmieje się do mnie, albo gapi się na żyrandol Normalnie to bym go nie zmuszała i stwierdziłabym że jest najedzony. Ale coś mnie tknęło aby na leżąco spróbować. Je bezproblemowo. Dzisiaj tak się nażarł że spał na dworze Zobaczymy jak noc będzie wyglądała A i zauważyłam, że jak leży na boku to puszcza bąki, ma z nimi niezłe problemy.

Drcron, pisałaś kiedyś że kupiłaś filtr w spray'u Chicco. Możesz coś o nim więcej powiedzieć? Jak się sprawuje, jak się nakłada, czy się szybko wchłania? i gdzie go zakupiłaś? I od kiedy może być stosowany? My mamy linomag, ale strasznie go się rozsmarowuje, zostawia białą powłokę, która nie chce się wchłonąć, ciężko go zmyć.
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 00:01   #4524
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
4 miesiące? Jak je liczysz? Ja liczę od 7go do 7go i wyszło że moja młodsza od Twojej
policzyłam tak "na piechotę"- właśnie nie od 10 do 10, bo tak to jeszcze nie ma 4, ale policzyłam poszczególne dni-mam na kalendarzu zaznaczone co tydzień środy, bo wtedy się urodziła i liczę od środy do środy, nie wiem czy rozumiesz
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 00:04   #4525
P0P70
Zakorzenienie

Wróciłam do domu o 22.30. TZ już za mną wydzwaniał gdzie jestem, no i sam w końcu wykąpał małą. Dobrze mieć TZ-ta którego wszystko się nauczyło - nie ma problemu jak się troszeczkę spóźnię.
Za wiele nie kupiłam. Byłam w ZARA w Opolu i jakoś tak specjalnie nic mi się nie podobało ni i te przeceny też nie takie duże bo np z 60 na 50zł. Ale trochę pokupowałam w coccodrillo. Jutro zrobię zdjęcia to pokażę. No i trochę poprzymierzałam w Promodzie ale jakoś nic mi się na mnie nie podobało

libra777- no nie wszystkie to tygryski!!

Cytat:
ale slodziaki...i te mlodsze i te starsze:P
Ale nie ta najstarsza

Megi, AniaP - Wy to dobry wzrok macie?? Śmiem wątpić.
Spotkamy się w Wawie to same ocenicie.

Machaj - zdjęcia mogą być. Powiedz TZ że pożyje jeszcze troche

Cytat:
I to wcale nie jest śmieszne bo najnowsze sondaże mówią że prowadzi Jarosław. Niestety ale sporo osób nie idzie na wybory i dlatego może wygrać Jarosław bo babcie pójdą już Rydzyk o to zadba

Drcron - trzymam kciuki za jutrzejszą a włąściwie dzisiejszą wizytę u neurologa.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 00:09   #4526
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez mam chicco w sprayu filtr 30- u nas extra
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:06   #4527
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
No - ja zostałam chrzestną, jak byłam w ciąży właśnie.

Przez ostatnie dni był jak mały diabełek - wysikać się nie mogłam, bo był płacz, aż tu nagle po dłuższej drzemce wczoraj budzi się inne dziecko. Dzisiaj to samo - spokój, radość i samodzielna zabawa na łóżku. To se myślę, że to musiał być ten skok rozwojowy. To se myślę: dobra okazja do sprawdzenia główki, czy podnosi i... włala A jeszcze w poniedziałek z ortopedą o tym rozmawiałam i jak ona sprawdzała, to on zamiast główki, pupę podnosił. Ale siem cieszem
to super klaski: dla Igorka
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
moja mała też od wczoraj jakoś marudna... myślicie że to przez te upały? teraz nie jest tak gorąco jak po Pop-owym tańcu.... a wtedy mała tylko piła i spała... a wczoraj i dziś mała spała ok 2-3 godz od 7 do 20...;/ wasze maluchy też tak mało śpią... no i może przez to że moja tak mało śpi tyle waży? bo strasznie ruchliwa jest i spala to co powinna odkładać ehh a mamusia nie bierze z niej przykładu... i nic nie spala... waga mi spadła tylko o 1 kg od porodu;/ a przydałoby się tak do 50kg zjechać... tylko żebym mogła nadal zajadać ciasteczka i czekoladki
a co do kreski to mi trochę zbladła.. a pępek dalej ciemny w środku... jak byłam u ginekologa na kontroli to mi powiedział że już zostanie... zrobi się jaśniejsza ale całkiem już nie zniknie;/
Świetnie wyglądacie
Machaj 2-3 godz to mało?Mój to śpi najdłużej 2 i to teraz rano jak siedzę przy kompie i co chwila wózkiem bujam a tak normalnie to godzinka , 40 min.
Z czego wy tam chcecie zjeżdżać jakbyście ważyły 82 to możecie zjeżdżać( z wagi oczywiście)
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
tak czasem dziecie może zarazic mame poczytaj sobie w necie o tym
no nie wiedziałam , a ja wczoraj z moim Mikim byłam u pediatry , bo zauwazyłam jak płakał i miał buźkę otwartą ,że ma na podniebieniu tak głęboko takie czerwone krostki i sie wystraszyłam bo nie wiedziałam co to jest , okazało sie ,że to tez pleśniawki -aftowe , bo zalezy od miejsca gdzie się tworzą mogą byc białe albo takie białe punkciki z czerwoną otoczką i przepisał nam Nestatynę i smaruję zobaczymy czy pomoże , bo aftin nie pomógł
Cytat:
a ja bym raczej nie odmawiala, nie jest sie chrzestnym dla rodzica a dla dziecka, co z tego ze laska uwaza sie za lepsza? moze wystarczy z nia o tym pogadac zeby wiedziala ze zle robi i mowi i komus jest zle czy glupio;/
natomiast jednak musza was szanowac ze tezeta poprosili.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Oj chyba ludzi nie znasz , ja znam takich co wybieraja chrzestnych nie dlatego ,ze ich szanują tylko dlatego że może lepszy prezent dziecku dadzą , a jak dziecko ma urodziny to dzwonią i mówią czy chrzestna nie zapomniała ,że chrześniak ma urodziny to trzeba mieć tupet,wiec nie zawsze jak cię wybiorą na chrzesta to znaczy ,że cie szanują.

A dlaczego po szczepieniu nie wolno kąpać , pierwsze słyszę , lekarz tak powiedział?
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

libra777- no nie wszystkie to tygryski!!

Ale nie ta najstarsza

I to wcale nie jest śmieszne bo najnowsze sondaże mówią że prowadzi Jarosław. Niestety ale sporo osób nie idzie na wybory i dlatego może wygrać Jarosław bo babcie pójdą już Rydzyk o to zadba

Drcron - trzymam kciuki za jutrzejszą a włąściwie dzisiejszą wizytę u neurologa.
No tak zapomniałam , to będzie jeden bawolik
To wszystko jasne dlaczego moja teściowa na Kaczora głosuje ona bardzo kościelna jest.

Czytałam na WP , Jackowski przepowiedział ,że wygra Komorowski, ciekawe? Mówi ,że Kaczyńskiemu prezydentura nie jest pisana, a Komorowski będzie prezydentem eleganckim ale nie samodzielnym.W zeszłym roku jak powiedział Marii Kaczyńskiej ,że Lech nie będzie startował w wyborach to miała żal do niego.Jednak miał rację.

A propo grubasów , to ja wam moje tez moge podesłać , to zobaczycie jak to jest mieć dupsko jak stodoła
Stary 2010-07-02, 07:44   #4528
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem. A już szukałam wątku dla mam marcowo -kwietniowych 2011 I nie wiem i smutno mi i się cieszę. Obiło mi i już.
jeszcze nic straconego

Cytat:
mrowak pisze (jeszcze nie zaczelam :P ) prace z psychologii - temat: przystosowanie spoleczne pracownikow branzy IT. taki temat dlatego, ze to moja druga magisterka, pierwsza byla z informatyki dawno temu i z ta branza jestem zwiazana.
to trzymam kciuki żeby ci się chciało chcieć

Cytat:
ja jestem pół-cycowa, ja swojejdaje czasem wode, ale dużo nie wypija na raz (10-20ml), czasem herbatkę ziołową (rumianek, koperek, mieszankę ziół hippa), ale kiedys bardzo lubiła a teraz umiarkowanie jej podchodzi. No i jesli już herbatka to tylko taka do zaparzania w saszetkach- jest przeciwniczką granulowanych- tm jest praktycznie sam cukier (glukoza) + odrobinka ekstraktu (kiedyś miałam próbkę bobovity koperkowej- 0,4 koperku miała)

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
mam pytanie, czy ktos mial w czasie ciazy kreche (przebarwienie) od pepka w doł i pepek ciemny? mi nadal to nie schodzi i nie wiem czemu
ja- pępek jużm mi nieco zjasniał, a krecha jest. najśmieszniejsze jest to że w ciąży była mniej widoczna niz teraz

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
evitka 1,5h ja po 10 minutach juz wymiekam i odkladam po godzinie to by mi chyba sutek odpadł,wlasnie mi z laktatora nie chce tak leciec mimo ze mam pełną piers a jak nie leci to daje sobie spokoj bo po co cycka męczyc.Wczoraj np odciagnelam 60ml a dzis w nocy juz tylko 40 i nie chcialo leciec z jedenej piersi.narazie musze odciagac bo potrzebuje mleczko ale później nie bede kupilam wczoraj te woreczki do zamrazania wcale tanie to one nie sa i kupilam jedne z tanszych za 25szt zaplacilam 33zł
może to kwestia laktatora? no i na pewno przyzwyczajenia sutów
ja mam aventa elektronicznego i jest delikatny,a efektywny. Tylko moje kanaliki takie wąskie i leci jak krew z nosa (ale skutecznie, po nocy ściagam na tym "posiedzeniu 1,5h ok.220-250ml))

Cytat:
ale tż od razu wziął się do roboty, żeby to zmienić - normalnie uciekałam mu po mieszkaniu
A później koszmarnie zaczęły boleć mnie plecy u góry, szyja, kark - strasznie boli jak przekręcam głową, albo się pochylam albo prostuje. Co ja mam z tym zrobić?
czyli rozumiem że cie jednak dogonił

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
dostałam karne bożeeeeeeeeeeeeeeeeee:mad :
ale nie komentyuje tego bo wscibskie istoty nas sledza i zgłaszaja byle pierda do moderatorów!! jedna z mojego atku nawet zablokowali tymczasow na 2 tygodnie.. taaakie .... ~~$$#%^&%*$~~ chodza po wizazu i nudza się że posty zgłaszaja i czderpia z tego mega radośc jak dzieci... jesuuuuuuale mam nerwy!!
a za co te punkty dostałaś?

Cytat:
brawo! way to go!kl aski:

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ale lasencje, nie ma co

Cytat:
ja nic takiego nie słyszalam- normalnie lenke po szczepieniach kąpiemy

----

w kwesti bycia chrzestnymi- ja nie mam pomysłu jak grzecznie odmówić (z asertywnościa bywam na bakier), ale uważam, że jak nie chcecie to nie ma się do czego zmuszać, szczególnie że to TACY ludzie. Nie ważne czy wypada czy nie.

I niech się juz skończą te upały, bo moje dziecię jest absolutnie nie do wytrzymania- od popołudnia to już wariuje, marudzi, gęga na maksa i nic jej nie pasuje. A kąpiel to się znów taka masakra zrobiła jak za noworodka....a pokąpielowa pielęgnacja to już teksańska masakra....

mam pytanko do młodej- pisałaś że chodzisz z dawidkiem do dr przewoźniej- to mój lekarz rodzinny, ale lenkę mamy zapisana do pediatry do rondomedu- zadowolona jesteś z niej jako lekarza dla małego?
bo ja z niej jako lekarza bardzo, ale ciekawa jestem jak się sprawdza do malutkich dzieciów....
----

i jeszcze mi sie przypomniał- dla mam cycowych-na odgazowywanie dzidzi dobrze jest pic taki napar- łyżeczka majeranku i kminku (wcale nie jest to wstrętne- słaby ziołowy posmak ma). Moje dziecie pierdzi koncertowo po tym (niestety ja czasem tyż... )

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2010-07-02 o 07:51
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:51   #4529
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Darusia, Drcron - ja też chcę wiedzieć gdzie można kupić taki filtr w spreju.

A ja dzisiaj się tak zastanawiałam nad tym co kupiłam małej i co było warto kupić a co nie. A to dlatego że moja koleżanka rodzi niedługo i się mnie pytała. No i tak naprawdę to dzięki Wam i Waszym poradą mam naprawdę mało rzeczy które mi się nie przydały.
Dla mnie hitami są: karuzela ( mała spędza pod nią parę godzin dziennie i jest zachwycona, a ja mam święty spokój), wanienka OKBABY (bez problemu myję sama w niej dziecko, a w innym domu mam zwykłą i to nie jest już takie proste), niania elektroniczna z matami ( też warta wydanych pieniędzy – daje mi spokojny sen), sterylizator (ze względu na karmienie butelką chodzi u nas non stop), krzesełko do karmienia (porządne krzesełko to ulga dla kręgosłupa i wygoda karmienia).
A rzeczy bez których mogłabym się obejść to: kołyska (mała w niej sapała ale nigdy nie kołysałam), laktator (to z wiadomych przyczyn był zbędny zakup), huśtawka-leżaczek (niby trochę w niej leży ale jej nie zachwyciła), kosz na pieluchy (wrzucamy tam wiele rzeczy tylko nie pieluchy), butelki TT (przyzwyczaili ją w szpitalu do smoczków NUK).
Jeżeli chodzi o maty edukacyjne to jeszcze nie wiem – jak na razie nie widzę zachwytu. Woli w łóżeczku pod pałąkiem z zabawkami.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:54   #4530
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
jak to ze w ciazy nie moze?? powiemy, ze maz w ciazy!! to jest plan
powie chyba, ze nie czuje sie na silach, zeby podolac.. no i w sumie to bedzie swieta prawda..
Najlepiej szczerze powiedzieć i mieć z głowy. A w ciąży się nie powinno bo jest taki zabobon że jedno dziecko drugiemu "ustępuje". Głupie to ale jednak jak miałam brać teraz koleżankę co jest w ciąży to zrezygnowałam, bo jakby coś się stało to by miała przez zabobon pretensje.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości