|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Pracuś z Twojego męża Cytat:
Przestraszył się ciotki i nie miał innego wyjścia ![]() Niech rośnie,tylko z tym gospodarowaniem mógłby troszkę poczekać ![]() Cytat:
Żeby chociaż ręka była sprawna ![]() No tak fotki w albumie,tylko jak to się stało,że ja Cię wśród przyjaciół nie mam? ![]() Wysłałam zaproszenie Zajadam kanapeczki z pomidorkiem i cebulką,popijam herbatką z cytrynką,mniam Dopiero kolację jem![]() Dzieciaki wykąpane,już piusiają Mąż też w wyrku,stwierdził że czeka na mnie niech poczeka![]() Damiana jutro zawożę do rodziców chyba na tydzień(on sam nie wie jeszcze jak długo chce zostać )ale tak mi jakoś dziwnie nie raz już jeździł i zostawał i za każdym razem tak mi się tęskni troszkę![]() Mężowi znowu kroi się jakaś delegacja,jeszcze wyjdzie że z Bartoszkiem sami będziemy sobie siedzieć. Bartosz nauczył się puszczać oczko jak ja mu puszczam,to on próbuje tak samo![]() Dobrej nocki |
|||
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() a wcześniej też się tak zachowywał czy teraz tylko? moze faktycznie tak go bolało ... ale taka przedłużona jazda... ![]() najważniejsze, ze juz po wszystkim
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że w naszej rozmowie należałoby ustalić definicję słowa "komentować" ![]() Właśnie tak powiedział mi neurolog, ale o tym, że ortopeda jest od kości też powiedział. Moim zdaniem nie przekroczył jednak granicy. Ale to, co ja napisałam i to co Ty przytoczyłaś (błędnie ) jednak robi różnicę ![]() Na następnej wizycie, jeśli wystąpią takie rozbieżności, rzucę pomysłem
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli Ty uważasz, ze powiedział to w taki sposób, ze nie przekroczył granicy to ok - przepraszam, moze jestem przewrażliwiona ![]() najważniejsze są nóżki Kuby i mam nadzieję, ze trafisz na lekarzy, którzy umieją współpracować
|
|
|
#2045 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Pisałam kiedyś, że przestał się odzywać...Bartoszek musi fajnie wyglądać, jak takie małe oczko puszcza Mam nadzieję, ze Małż Was na długo nie opuści ![]() Cytat:
![]() No całe szczęcie juz po
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętam jak Damian miał może z 5 latek i poszłam z nim na morfologię za chiny ludowe nie chciał dać sobie krwi pobrać,choć wcześniej chodził na badania i nie było z tym żadnego problemu.Co ja się mu otłumaczyłam,laborantka oprzekonywała to tylko my wiemy W końcu po chyba nie przesadzając,godzinie dał sobie pobrać krew.Nigdy potem,takie zachowanie się już nie powtórzyło(na szczęście ).Może i u Bartusia będzie podobnie następnym razem![]() Moskitiery mam,ale u mnie nic nie lata Musisz detektywa do zadań specjalnych wynająć![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie jesteś przewrażliwiona, tylko my sobie tu piszemy (nie rozmawiamy ), dyskusja rozpoczęła się od ogólnego może niezbyt dosłownego zdania, podanego też bez kontekstu.Z ostatnim zdaniem się zgadzam w 100% i dziękuję Cytat:
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy,już tak chyba mamy![]() Fajnie,fajnie to wygląda ![]() ![]() Skrobnę jeszcze sesemeska do Tuli,bo coś całkowicie nas zaniedbała![]() Do jutra Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-07-01 o 22:31 |
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę, dobranoc
|
|
#2050 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mam juz moje dziecie w domu
![]() ale zero reakcji na mnie jestem niepocieszona potem zaczal rozrabiac, powyglupialismy sie i teraz spi zuczek ![]() TZ mowi, ze jutro wybywa na caly dzien ![]() ide sie kapac
|
|
#2051 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no i Bartuś śpi
druga drzemka okazała się spaniem nocnym ![]() Czekoladko i dla męża ![]() Cytat:
za tatę!co do lodówki to ie pomogę, bo my narazie mamy zwykłą, a do naszego domku dopiero w przyszłym roku będe myśleć ![]() Svinecka jak to się stało, ze Twój Marci sie wakacjuje, a Ty w domu siedzisz? Cytat:
hehe wiem coś o tym tyle sie onarzekałam na mój wielki biust a wczoraj chciałam załozyć stanik /kupiłam kiedys na all i okazał sie za mały/ stanęłam przed lusterkiem i gdzie moje cycki? troche pusto w tym staniku było ![]() Cass dla Kubusia Cytat:
![]() i jeszcze kładzie się na podłodze i pełza z rurą od odkurzacza i robi bwuuuuu ![]() Cytat:
![]() opalanie nartyskowe? ono chyba troche kosztuje prawda? kiedyś coś czytałam,ale dałam sobie spokój ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2052 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No chyba muszę , naprawdę nie wiem skąd one się biorą ![]() papa Może nie tyle coś zrobili, ale spowodowali, że się w sobie zamknął na dwa tyg, a potem bardzo powoli wracał do stanu sprzed wyjazdu, czyli rozgadanego i pogodnego urwiska. Jak jest z moimi rodzicami, to oni non stop są z nim, wymyślają mu zajęcia, nie odstępują na krok. Czytają na dobranoc, grają, rozwiązuję łamigłowki. Po prostu cały czas poświęcają jemu, I jak Mama ma coś zrobić, to Tata z nim rozmawia i bawi się, a jak Tata to Mama, a tak to zawsze razem we trójkę. Moi Teściowie inaczej, nie są źli, ale nie poświęcają tak swojego czasu, dziecko pod ich opieką po prostu jest. Robi sobie, co samo wymyśli, biega, bawi się i tyle. Śpi w osobnym pokoju, nikt bajek na dobranoc nie czyta. Kłądą go, gaszą światło i wychodzą. Wtedy byli z nim na działce, a On miał 4 latka. Pierwszy raz był tam bez nas i troche mało znał to miejsce. Położyli go samego i wyszli na ognisko, a on biedak tam zasypiał. Jak w nocy się budził, to wstydził się zawołać Babcię, czy do niej pójśc. W dzień teściowa zajęta gotowaniem i podawaniem, bo zaprosili znajomych, więc raczej nie miała na nic czasu. A teśc siedział ze znajomymi i Bartkiem też się nie interesował. Kilka razy krzyknęli na niego, nic mu nie tłumacząc. Typu, nie idź tam, nie ruszaj, ale już dlaczego itp wg nich nie jest potrzebne. Czuł się samotny, zresztą ma słabszy kontakt z teściami, więc podejrzewam, że trochę jak z obcymi. Jak wrócił był osowiały i nic nie mówił. Tylko tak i nie... Az Małż się przestraszył i do nich zadzwonił i opieprzał, że coś zrobili dziecku... Całe szczęście wszystko wróciło do normy Ale mam uraz i wiem, zę z nimi nie bedzie mu tak dobrze jak z moimi rodzicami Cytat:
![]() No to rzeczywiście nie ma wyjścia. Daj znać, czy coś odpisała papa Też idę, dobranoc
|
|
#2053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze po prostu nie miał ochoty na wizyte u dentysty ![]() Cytat:
![]() dobrze, ze mnie nie rozbiera publicznie ![]() małż czeka? mój też czekał, ale juz słysze ze chrapie i się nie doczekał ![]() małe dzieci są takie słodkie jak próbują nas naśladować |
||
|
|
|
#2054 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy to mialas popis
![]() moj to hardcore jest - uwielbia dentyste ![]() na szxczepieniu jak bylismy to nawet nie pisnal a potem wstal dumny i poprosil o nagrode hmmm a u mnie jestna odwrot niestety tescie zabawiaja Eryka wymyslaja gry i zabawy, czytaja, chodza na spacerya u moich rodzicow Eryk siedzi i gra w komputer jedynie ojciec z nim rozplali ognisko czasem na ogrodziedobra ide do wanny
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mamo! To faktycznie nie miał za wesoło na tej wycieczce Może takie wychowanie przyczyniło się też do charakteru Twojego małza ... tak na marginesie to ja też już spadam ... miałam się pochwalić co wybrałam do dmku, ale kiedys mi net padł ... i fotkę Bartka miałam wstawić w nowej fryzurce ![]() jutro ![]() dobranoc ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
napewno się cieszy - po swojemu |
||
|
|
|
#2056 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to znaczy wiesz....potem sie smial do mnie, bawil sie ze mna, tanczyl, spiewal, gadal..........ale pierwsza reakcja, tak jakby mnie widzial 5 min temu, zupelnie obojetny byl, wzielam go na rece a on nawet sie nie usmiechnal yhhmm
TZ pojechal odwiezc tesciowa a ja siedze i czekam na pasztet nie lubie pasztetu ale TZ je taki drobiowy z pomidorami i sprobowalam i mi zasmakowal i teraz strasznie mi sie go zachcialo
|
|
#2057 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Wlasnie ogarnełam mieszkanie, wyprałam buty Kuby, wziełam kąpiel i juz miałam isc spac ale jeszcze cos mnie podkusiło zeby do Was zajrzec ![]() TŻ dzisiaj rano wraca, bedzie cała noc jechał. A myslałam, ze jutro gdzies nad wode wyskoczymy ale oczywiscie bedzie odsypiał. A w sobote i niedziele tez go nie bedzie bo ma targi Kiedy gdzies pojedziemy? Juz mam dosc siedzenia w domu. Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze bede silna tak jak kiedys. Zapas wyszczuplaczy czeka Dzisiaj mało jadłam i juz mnie ssie w zołądku. Oby do jutra ![]() Cytat:
W tamtym roku w Kątach płacili za pokój od osoby 30 zł, takze bardzo tanio. Hej Angy Zapomniałam napisac - fajnie, ze juz jestes z nami Cytat:
![]() Cytat:
Przestraszył sie bidulek.Nie pomoge bo nie mam moskitier. Mam za to cos podobnego do Rajda, wkłada sie w gniazdko i jeszcze nigdy nie miałam komara w sypialni. A okno cały dzien i cała noc otwarte. No własnie ![]() Dobry pomysł Ciekawe co u niej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Co to ja miałam jeszcze pytac.... Aha juz wiem ![]() Czy planujecie zakup ( a moze juz macie i uzywacie) fotelika do roweru? Widziałam kilka dziaci w takim foteliku, nawet mniejszych od Kuby i naprawde to fajna sprawa. Podoba mi sie taki, chyba jutro namowie TŻ-ta to zamowimy. Bede zabierała Kube na przejazdzki ![]() Chyba juz nikogo nie ma, lece do wyrka. Dobranoc
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry . Ja dzisiaj z kawą i parówkami. Wczoraj wieczorkiem pojeździłam rowerem i zastanawiam się czy pojawią się zakwasy czy nie
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rozważaliśmy taki http://www.ambike.pl/p/pl/18/fotelik...ax+siesta.html i taki http://more4kids.pl/page,produkt,id,...o-rowerow.html wzięliśmy ten drugi, bo małż tak zadecydował ![]() jest bardzo porządne wykonany, ma wszystko regulowane (podnóżki, zagłówek i nachylenie), fajną wyściółkę i wydaje się taki solidny niestety nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć
|
|
|
#2060 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień dobry
Svi, nie martw się dzieci tak mają ![]() Kurcze z tą ręką rzeczywiście nieciekawie. Też bym rozważyła kwestię zaskarżenia, ale to już Twój Tato musi zdecydować. Aniu, moim zdaniem to "duża zasługa" teściów w wychowaniu Małża, ale On już jest dorosły i swój rozumek ma. Tyle, że jemu się wydaje, że model i pewne zachowania z jego domu są prawidłowe i to ja i większość ludzi coś wymyśla...(jeżeli moja teściowa jak wracają z działki sama nosi z samoch. do zamrażarki połowę świniaka, w kawałkach, ale w takich większych michach, a teść idzie na tv i nic nie rozpakuje, to jaki tu mieć wzorzec..., ona kopie ogródek, uszczelnia dach, bo przeciekał po ulewach, maluje pokój, czy taczkami wozi drewno do kominka z drewutni do domu. A teść wtedy np ogląda tv, śpi itp...) Czekam na fotki ![]() Cass, czy ja już gratulowałam Ci mądrego synka? Jeżeli nie, to przepraszam, wypadło mi z głowy. Naprawdę masz już dużego kawalera ![]() Fotelika nie szukałam na rower, bo roweru nie mam ![]() Raida do kontaktu też kiedyś kupowałam, ale czytałam, że przy małych dzieciach nie jest zdrowy. Aa i z tego co pamiętam mnie też głowa coś po nim bolała. Przynajmniej wtedy tak wywnioskowałam (jeszcze jako panienka jak mieszkałam z rodzicami, moż teraz są inne) Ale dzięki z info Wczoraj znowu kilka zabiłam latadeł...Dla mnie to jest mega zagadka i chyba dzisiaj pod lupę rzeczywiście wezmę te moskitiery ![]() Hej frida, też mam kawkę i parówkę ![]() aannuullaa, z ciekawości, ile to opalanie kosztuje, bo nas całe ciało to chyba cos 200 zł, ale nie jestem pewna To idę pić kawunię ![]()
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Moje dziecię zjadło już śniadanie ale mało, więc jeszcze chyba poprawi chlebkiem z masełkiem i wędliną. Ja tez idę na śniadanko i zaraz potem zawitam do Was z kawką
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla Martynki i Kingusi ![]() Unholy, masakra jakaś Biedny Bartek, w życiu już bym Go nie zostawiła z Teściami Myślę, że Ich postawa miała decydujący wpływ na to, jaki Twój Małż teraz jest, ale dobrze napisałaś, że On już jest dorosły i powinien pracować nad zmianami. *** Gorąco... Miłego piątku
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie bij ![]() ![]() Unholy ![]() Svi P.S. zaraz poszukam czegoś pasującego dla Ciebie
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-02 o 08:34 |
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-02 o 08:34 |
|
|
|
#2065 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Miłego również Jakie plany dzisiaj? No nareszcie
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
A co mi tam..bij może mnie lanie do pionu postawi
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() my po sniadanku, ide zaraz malza wywlec z lozka bo musze jeszcze jakies zakupy zrobic a potem zaczac pakowanie tak wiec wpadlam sie pozegnac i bede tesknic pewnie w poniedzialek bede miala co czytac a wy trzymcie kciuki za sloneczna pogode ![]() papa aa Svi nareszcie masz Marcelka w domu
|
#2068 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uff ale akcje miałaś, może sam fakt że to wyrywanie mialo byc tak na niego podziałał?no też jestem ciekawa co tam u nich Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my mamy w panach ale dopiero na przyszły rok, teraz jeszcze Martysia wydaje mi się za mała. Widziałam tez takie fajne montowane za kierownicą a przed siedziskiem tak ze ma się dziecko przed sobą ale nie zastanawiałam się jeszcze nad tym...w sumie w takim z przodu to wszystkie lecące muchy dziecku w buzię uderzają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to niestety jest prawda, z domu wynosi się podstawowe wzorce zachować i bardzo trudno je zmienić...coś o tym wiem ![]() ja o tym urządzeniu do kontaktu też słyszałam że niezdrowe, nie uzywam przy Martysi a te moskitiery to masz takie przyklejane na paskach siateczki czy stałe w ramkach? Może po prosty gdzieś dziura jest? Unholy, Aniu u nas takie opalanie kosztuje 110 - 120 zł na całe ciało, można też zdobić twarz, ręce i dekolt z ramionami za 60 zł. Robiłam parę razy na większe wyjścia bo nic innego u mnie w rachubę nie wchodzi ale w sumie to się nie opłaca, ładnma opalenizna jest przez 4 max 5 dni a potem zaczyna schodzić i zawsze robiłam peeling żeby się pozbyć tego bo nierówno schodzi Zaraz po zabiegu wygląda super i bardzo naturalnie no ale efekt zdecydowanie za krótki jak na taką kasę.Witajcie Ja już środek dnia mam, kawę dopijam, spacer zaliczony, dom ogarnięty TŻ wyjechał wczoraj w nocy, będzie w poniedziałek...kilka dni z dala od siebie dobrze nam zrobi ![]() Martynkę strasznie męczą górne dwójki..mam syropek przeciwbólowy, dentinox i viburcol....coś jeszcze u was pomaga przed zaśnięciem? Kingusiu kochana - sto lat
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-02 o 08:43 |
||||||
|
|
|
#2069 |
|
BAN stały
|
hej mamusie witam sie z kawka
to wklejam zdjecia zakupow wczorajszych Załącznik 3226993 Załącznik 3226994 Załącznik 3226995 Załącznik 3226996 Załącznik 3226997 musze dzis domek na blysk wyczyscic. na noc przyjezdza brat meza z zonka i Miloszkiem beda ok polnocy.jutro juz nie nasprzatam a ona taka ze potem obsmaruje... |
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
na CBŚ takie sztuczki nie działają
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

ciekawe o której pójdzie spać 

... cycusie juz prawie puste
dostaje tylko na dobranoc ... niby się ciesze,ze udało mi się go odstawić tak stopniowo, ale troche mi żal 
ale większośc dnia spędza na budowie więc widzę go na śniadaniu, obiedzie i kolacji no i w łóżku 

ta kosc jest w rozsypce, a jedna ze srub wypadla z blachy, w ogole sie to kupy nie trzyma, kosc jak byla zlamana tak jest ehhh

My mamy,już tak chyba mamy
prawdopodobnie bedzie musial miec druga operacje 
gdzie moje cycki? troche pusto w tym staniku było