Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 22:06   #2041
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

moje dziecie dopiero pół godziny temu padło na drugą drzemkę ciekawe o której pójdzie spać
Miałam zamiar go przetrzymać i poszłam zrobić mu mleko a babcia go ululała ... ehhh
wypił mleko na śpiocha i śpi
Wczoraj w nocy też musiałam mu robić butle,bo była histeria od 1do 2,30 ... cycusie juz prawie puste dostaje tylko na dobranoc ... niby się ciesze,ze udało mi się go odstawić tak stopniowo, ale troche mi żal ... za tydzień idę do dermatologa i do dentysty /wybielanie/ wiec będzie koniec cycusia.

Małz dzisaij zaczął miesiąc urlopu bezpłatnego nie wiem czy siecieszyc czy płakać ale większośc dnia spędza na budowie więc widzę go na śniadaniu, obiedzie i kolacji no i w łóżku

net mi tak muli, ze zaraz
Nie smutaj się dobrze,że Bartoszek tak bezproblemowo odzwyczaja sie od cycusia ja aż się boję co to kiedyś będzie

Pracuś z Twojego męża

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Usypianie dziś również w akompaniamencie płaczu.
Dumam, że mała ma już więcej rozumku i chętnie pobyłaby jeszcze z nami.Ale nie ma zmiłuj.Nadchodzi pora spania,jest śpiąca więc sioo do wyra.

Dziś pierwszy raz od 3,5roku wzięłam młodego od siory do siebie.Trudno uwierzyć ale był grzeczny.Tak mu tłukłam od południa,że to jedyny warunek, że chyba zakodował.

.
Bartosz też ostatnio przy spaniu coś wydziwia

Przestraszył się ciotki i nie miał innego wyjścia

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
sylka, mały gospodarz Ci rośnie

Niech rośnie,tylko z tym gospodarowaniem mógłby troszkę poczekać

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziekuje za kciuki za tate
widzialam dzis to zdjecie - masakra ta kosc jest w rozsypce, a jedna ze srub wypadla z blachy, w ogole sie to kupy nie trzyma, kosc jak byla zlamana tak jest ehhh
juz powiedzialam ojcu, ze musi ich podac o odszkodowanie bo spartaczyli robote strasznie, podejrzewam, ze ta reka sprawna juz nie bedzie
Z tego co piszesz,to kiepsko to wygląda
Żeby chociaż ręka była sprawna

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Fotki są w albumie.

No tak fotki w albumie,tylko jak to się stało,że ja Cię wśród przyjaciół nie mam?
Wysłałam zaproszenie

Zajadam kanapeczki z pomidorkiem i cebulką,popijam herbatką z cytrynką,mniamDopiero kolację jem
Dzieciaki wykąpane,już piusiająMąż też w wyrku,stwierdził że czeka na mnieniech poczeka
Damiana jutro zawożę do rodziców chyba na tydzień(on sam nie wie jeszcze jak długo chce zostać)ale tak mi jakoś dziwnienie raz już jeździł i zostawał i za każdym razem tak mi się tęskni troszkę
Mężowi znowu kroi się jakaś delegacja,jeszcze wyjdzie że z Bartoszkiem sami będziemy sobie siedzieć.
Bartosz nauczył się puszczać oczkojak ja mu puszczam,to on próbuje tak samo nie puszcza oka w dosłownym tego słowa znaczeniu,ale tak fajnie mruży i przymyka powiekęSuper,to wygląda

Dobrej nocki

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:10   #2042
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
hej

Dzięki za kciuki
Bartek narobił mi wstydu....darł się w niebo głosy i wyrywał
Były dwa podejścia, pierwsze ok do momentu zamrażania miejsca wyrwania (takie znieczulenie), jak zaczął płakać, że go boli, to mrożenie, to go na zewnątrz chyba słyszeli. Lekarka przerwała i wtedy zaciął się i powiedział, że nie chce dalej i nie otworzył buzi. Wyszliśmy przemyśleć do poczekalni i po 10 min. udało mi się go namówić, musiałam tylko trzymać go za rękę. No i się zaczęło. Teraz to go słyszeli w Krakowie....Chwila moment ząbek wyrwany, a ten się dalej darł, krzyczał, wyrywał się i nie chciał zejść z fotela. Wył jak do księżyca, tylko chrypiąc. W końcu udało się wyjść....Masakra jakaś...
Prawdopodobnie będzie miał problemy z zębami i aparat będzie w przyszłosci nosił. No zobaczymy
no nieźle
a wcześniej też się tak zachowywał czy teraz tylko?
moze faktycznie tak go bolało ... ale taka przedłużona jazda...

najważniejsze, ze juz po wszystkim

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:13   #2043
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
może faktycznie źle to wyszło...
powaznie jest taki zapis

każdy ma prawo do innego zdania, ale nie powinno się tego komentować
na podstawie tego co np. Svinecka napisała ja mogę powiedzieć, ze zrobiłabym coś takiego, ale na pewno nie napisałam że coś jest źle, a ja zrobię dobrze
mogłam napisać, ze wg mojej wiedzy coś jest błędne i nie powinno tak być, ale na podstawie opinii na forum internetowym nie mogłam oceniać, ze ten lekarz jest do niczego
jak przychodzi do mnie pacjent ze źle zrobioną pracą/zębem ... i mówię że to jest do poprawki to pada pytanie, ale tamten lekarz mi tak zrobił miesiąc temu, ja w takiej sytuacji mówię, ze ja uważam tak i jeśli przyszedł do mnie i chce się u mnie leczyć to ja będę robić tak jak uważam, a wg mnie to jest zrobione źle - pośrednio mówię, ze tamten źle to zrobił, ale nie moge powiedzieć wprost - co tamten lekarz o tym wie, był niekompetentnym partaczem...
mam nadzieję, ze zrozumiałaś o co mi chodzi

granica jest cienka między tym co wypada powiedzieć, a czego nie

nie wiem komu wierzyć napisałaś tylko, ze któryś powiedział o poprzedniku, "a co on moze wiedzieć" (czy coś takiego- zaraz poszukam), a to już jest podważanie czyjegoś autorytetu

wiem, ze z punktu widzenia pacjenta takie coś jest nie do pomyslenia, ale medycyna jest taką wiedzą, ze różne drogi prowadzą do celu i każdy ma jakieś swoje doświadczenia i często trudno przewidzieć czyja diagnoza była właściwa
współpraca interdyscyplinarna jest trudna, ale nie niemozliwa - wystarczy wziąć telefon i zadzwonić do kolegi po fachu i spytać co miał na myśli, moze obaj skorzystają na swojej wiedzy
Wszystko zrozumiałam

Myślę, że w naszej rozmowie należałoby ustalić definicję słowa "komentować"

Właśnie tak powiedział mi neurolog, ale o tym, że ortopeda jest od kości też powiedział. Moim zdaniem nie przekroczył jednak granicy.

Ale to, co ja napisałam i to co Ty przytoczyłaś (błędnie ) jednak robi różnicę

Na następnej wizycie, jeśli wystąpią takie rozbieżności, rzucę pomysłem

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:18   #2044
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Wszystko zrozumiałam

Myślę, że w naszej rozmowie należałoby ustalić definicję słowa "komentować"

Właśnie tak powiedział mi neurolog, ale o tym, że ortopeda jest od kości też powiedział. Moim zdaniem nie przekroczył jednak granicy.

Ale to, co ja napisałam i to co Ty przytoczyłaś (błędnie ) jednak robi różnicę

Na następnej wizycie, jeśli wystąpią takie rozbieżności, rzucę pomysłem
już poprawiłam w swoim poście, bo znalazłam Twoją wersję
jeśli Ty uważasz, ze powiedział to w taki sposób, ze nie przekroczył granicy to ok - przepraszam, moze jestem przewrażliwiona

najważniejsze są nóżki Kuby i mam nadzieję, ze trafisz na lekarzy, którzy umieją współpracować

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-01, 22:18   #2045
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Zajadam kanapeczki z pomidorkiem i cebulką,popijam herbatką z cytrynką,mniamDopiero kolację jem
Dzieciaki wykąpane,już piusiająMąż też w wyrku,stwierdził że czeka na mnieniech poczeka
Damiana jutro zawożę do rodziców chyba na tydzień(on sam nie wie jeszcze jak długo chce zostać)ale tak mi jakoś dziwnienie raz już jeździł i zostawał i za każdym razem tak mi się tęskni troszkę
Mężowi znowu kroi się jakaś delegacja,jeszcze wyjdzie że z Bartoszkiem sami będziemy sobie siedzieć.
Bartosz nauczył się puszczać oczkojak ja mu puszczam,to on próbuje tak samo nie puszcza oka w dosłownym tego słowa znaczeniu,ale tak fajnie mruży i przymyka powiekęSuper,to wygląda

Dobrej nocki
Ja też zawsze tęsknię za Bartusiem jak jedzie do moich rodziców, lub jak kiedyś jeździł z nimi pod namioty A jaj raz jedyny z teściami pojechał na działkę, to nie mogłam sobie miejsca znaleźć, dzwoniłam 5 razy dziennie. I słusznie się martwiłam, bo za dobrze mu tam nie było Pisałam kiedyś, że przestał się odzywać...

Bartoszek musi fajnie wyglądać, jak takie małe oczko puszcza

Mam nadzieję, ze Małż Was na długo nie opuści

Cytat:
no nieźle
a wcześniej też się tak zachowywał czy teraz tylko?
moze faktycznie tak go bolało ... ale taka przedłużona jazda...

najważniejsze, ze juz po wszystkim
Pierwszy raz, nigdy nie było takich histerii. Kiedyś się zdarzały jak miał 3,4, 5 lat, jak jeździliśmy do kontroli z uszami. O przepraszam ostatnio jak odtykaliśmy uszy po zeszłych wakacjach, to też się darł i mnie kopał

No całe szczęcie juz po
Stary 2010-07-01, 22:19   #2046
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

Dzięki za kciuki
Były dwa podejścia, pierwsze ok do momentu zamrażania miejsca wyrwania (takie znieczulenie), jak zaczął płakać, że go boli, to mrożenie, to go na zewnątrz chyba słyszeli. Lekarka przerwała i wtedy zaciął się i powiedział, że nie chce dalej i nie otworzył buzi. Wyszliśmy przemyśleć do poczekalni i po 10 min. udało mi się go namówić, musiałam tylko trzymać go za rękę. No i się zaczęło. Teraz to go słyszeli w Krakowie....Chwila moment ząbek wyrwany, a ten się dalej darł, krzyczał, wyrywał się i nie chciał zejść z fotela. Wył jak do księżyca, tylko chrypiąc. W końcu udało się wyjść....Masakra jakaś...
Prawdopodobnie będzie miał problemy z zębami i aparat będzie w przyszłosci nosił. No zobaczymy

Idę chyba spać, bo coś mnie bierze lulanie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Aaa, wyjaśnijcie mi jedną rzecz...
Mam moskitiery na oknach, nie ma opcji, żeby coś wleciało, a jednak wczoraj latałam za komarami i zabiłam z 20, Małż wieczór wcześniej mówił, że z 5 w sypialni zabił, a ja u dzieci 2.
teraz też mnie jeden upierdzielił w plecy....
No i jak to możliwe???
Bartuś to jeszcze dziecko,a dziecku wszystko ujdzie.
Pamiętam jak Damian miał może z 5 latek i poszłam z nim na morfologię za chiny ludowe nie chciał dać sobie krwi pobrać,choć wcześniej chodził na badania i nie było z tym żadnego problemu.Co ja się mu otłumaczyłam,laborantka oprzekonywała to tylko my wiemyW końcu po chyba nie przesadzając,godzinie dał sobie pobrać krew.Nigdy potem,takie zachowanie się już nie powtórzyło(na szczęście).Może i u Bartusia będzie podobnie następnym razem

Moskitiery mam,ale u mnie nic nie lataMusisz detektywa do zadań specjalnych wynająć

Dobranoc

Stary 2010-07-01, 22:28   #2047
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
już poprawiłam w swoim poście, bo znalazłam Twoją wersję
jeśli Ty uważasz, ze powiedział to w taki sposób, ze nie przekroczył granicy to ok - przepraszam, moze jestem przewrażliwiona

najważniejsze są nóżki Kuby i mam nadzieję, ze trafisz na lekarzy, którzy umieją współpracować
Doczytałam, że poprawiłaś

Może nie jesteś przewrażliwiona, tylko my sobie tu piszemy (nie rozmawiamy ), dyskusja rozpoczęła się od ogólnego może niezbyt dosłownego zdania, podanego też bez kontekstu.

Z ostatnim zdaniem się zgadzam w 100% i dziękuję , mam nadzieję, że Ci lekarze będą umieli współpracować, bo z tego, co czytałam, są dobrzy.

Cytat:
Ja też zawsze tęsknię za Bartusiem jak jedzie do moich rodziców, lub jak kiedyś jeździł z nimi pod namioty A jaj raz jedyny z teściami pojechał na działkę, to nie mogłam sobie miejsca znaleźć, dzwoniłam 5 razy dziennie. I słusznie się martwiłam, bo za dobrze mu tam nie było Pisałam kiedyś, że przestał się odzywać...
Zrobili coś złego?

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-01, 22:30   #2048
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Bartoszek musi fajnie wyglądać, jak takie małe oczko puszcza

Mam nadzieję, ze Małż Was na długo nie opuści

Ja choć wiem,że u moich rodziców nie ma krzywdy,to jednak dzwonię po parę razy na dzień My mamy,już tak chyba mamy

Fajnie,fajnie to wygląda a ile śmiechu przy tym

dzięki kochana,chciałabym ale to już raczej przesądzone,kolega nie pojedzie bo żonie termin porodu już minął,a kto jak kto,ale mój mąż doskonale to rozumie

Skrobnę jeszcze sesemeska do Tuli,bo coś całkowicie nas zaniedbała

Do jutra

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-07-01 o 22:31
Stary 2010-07-01, 22:43   #2049
Miramej
Zakorzenienie

Ja też idę, dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-01, 23:01   #2050
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mam juz moje dziecie w domu

ale zero reakcji na mnie jak mnie zobaczyl to nawet sie nie usmiechnal, nic kompletnie, jakbym byla obca
jestem niepocieszona

potem zaczal rozrabiac, powyglupialismy sie i teraz spi zuczek
TZ mowi, ze jutro wybywa na caly dzien

ide sie kapac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 23:02   #2051
Ania0104
Zakorzenienie

no i Bartuś śpi druga drzemka okazała się spaniem nocnym

Czekoladko w każdej wyglądasz extra! hmmm chyba bym wybrała czerwoną
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
ZDAŁAM JUPI

i dla męża i dla Ciebie nieźle się musiałas nadenerwować - tym bardziej jestem z Ciebie dumna, że stresss Cię nie zjadł
Cytat:
a ja nie mam dobrych wiesci dzwonila moja mama, bo tata dzis byl z ta reka n kontroli i w koncu laskawi zrobli mu zdjecie i okazalo sie, ze tam nic sie nie trzyma kupy, w ogole jakas srubka odpadla itp, no cholera jasna taka masakra, mowil caly czas, ze boli a on dopiero teraz przeswietlili prawdopodobnie bedzie musial miec druga operacje za tydzien ma wizyte u tego lek co go operowal i maja postanowic ehhhh

bylam ogladac lodowki - sa trzy typy - indesit, lg i ariston
najbardziej podoba mi sie indesit i nie bedzie na nim paluchow widac ale nie ma funkcji automatycznego rozmrazania, ma tylko odszranianie
i teraz mam dylemat
dziewczyny znacie sie troche? to rozmrazanie naprawde dziala i przydaje sie?
za tatę!

co do lodówki to ie pomogę, bo my narazie mamy zwykłą, a do naszego domku dopiero w przyszłym roku będe myśleć

Svinecka jak to się stało, ze Twój Marci sie wakacjuje, a Ty w domu siedzisz?
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dziewczyny znikam na trochę... przepraszam ale muszę, nie mam już siły . Będę Was pewnie podczytywała od czasu do czasu. Ale mam doła
podsyłam łopatkę
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
... i stanik bo wszystkie po karmieniu niedobre
hehe wiem coś o tym
tyle sie onarzekałam na mój wielki biust a wczoraj chciałam załozyć stanik /kupiłam kiedys na all i okazał sie za mały/ stanęłam przed lusterkiem i gdzie moje cycki? troche pusto w tym staniku było

Cass dla Kubusia
Cytat:
Z Bartosza mały złośnik się robi, wszystko co się mu umyśli musi mieć,inaczej jest krzyk wniebogłosy dzisiaj wypatrzył na ogrodzie grabki do grabienia trawy i narobił takiego krzyku,że matko jedyna. Jego zabawki teraz to:miotła,wiaderko i mop do mycia,wszelakiego rodzaju miski na pranie i na domiar złego wszystko chce nosić
Bartusie tak mają? bo mój też tak robi i jeszcze kładzie się na podłodze i pełza z rurą od odkurzacza i robi bwuuuuu
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
czekoladko wszystkie sukienki śliczne, ale ta czerwona...a raczej Ty w tej czerwonej Ja na pażdziernik też czerwoną sobie wymysliłam ale nie wiem czy przy moim kolorze skóry nie będe podobna do flagi narodowej Chociaż mam w planie opalanie natryskowe więc może nie
widze, ze mimo tak dłuuugiego dnia i gorąca humor Ci dopisuje

opalanie nartyskowe? ono chyba troche kosztuje prawda? kiedyś coś czytałam,ale dałam sobie spokój
Cytat:
dziekuje za kciuki za tate
widzialam dzis to zdjecie - masakra ta kosc jest w rozsypce, a jedna ze srub wypadla z blachy, w ogole sie to kupy nie trzyma, kosc jak byla zlamana tak jest ehhh
juz powiedzialam ojcu, ze musi ich podac o odszkodowanie bo spartaczyli robote strasznie, podejrzewam, ze ta reka sprawna juz nie bedzie
o kurde

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 23:03   #2052
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Bartuś to jeszcze dziecko,a dziecku wszystko ujdzie.
Pamiętam jak Damian miał może z 5 latek i poszłam z nim na morfologię za chiny ludowe nie chciał dać sobie krwi pobrać,choć wcześniej chodził na badania i nie było z tym żadnego problemu.Co ja się mu otłumaczyłam,laborantka oprzekonywała to tylko my wiemyW końcu po chyba nie przesadzając,godzinie dał sobie pobrać krew.Nigdy potem,takie zachowanie się już nie powtórzyło(na szczęście).Może i u Bartusia będzie podobnie następnym razem

Moskitiery mam,ale u mnie nic nie lataMusisz detektywa do zadań specjalnych wynająć

Dobranoc
Mam nadzieję, zę już następnym razem (ewent.) będzie lepiej

No chyba muszę , naprawdę nie wiem skąd one się biorą

papa

Cytat:

Zrobili coś złego?
Może nie tyle coś zrobili, ale spowodowali, że się w sobie zamknął na dwa tyg, a potem bardzo powoli wracał do stanu sprzed wyjazdu, czyli rozgadanego i pogodnego urwiska.
Jak jest z moimi rodzicami, to oni non stop są z nim, wymyślają mu zajęcia, nie odstępują na krok. Czytają na dobranoc, grają, rozwiązuję łamigłowki. Po prostu cały czas poświęcają jemu, I jak Mama ma coś zrobić, to Tata z nim rozmawia i bawi się, a jak Tata to Mama, a tak to zawsze razem we trójkę.
Moi Teściowie inaczej, nie są źli, ale nie poświęcają tak swojego czasu, dziecko pod ich opieką po prostu jest. Robi sobie, co samo wymyśli, biega, bawi się i tyle. Śpi w osobnym pokoju, nikt bajek na dobranoc nie czyta. Kłądą go, gaszą światło i wychodzą. Wtedy byli z nim na działce, a On miał 4 latka. Pierwszy raz był tam bez nas i troche mało znał to miejsce. Położyli go samego i wyszli na ognisko, a on biedak tam zasypiał. Jak w nocy się budził, to wstydził się zawołać Babcię, czy do niej pójśc. W dzień teściowa zajęta gotowaniem i podawaniem, bo zaprosili znajomych, więc raczej nie miała na nic czasu. A teśc siedział ze znajomymi i Bartkiem też się nie interesował. Kilka razy krzyknęli na niego, nic mu nie tłumacząc. Typu, nie idź tam, nie ruszaj, ale już dlaczego itp wg nich nie jest potrzebne. Czuł się samotny, zresztą ma słabszy kontakt z teściami, więc podejrzewam, że trochę jak z obcymi. Jak wrócił był osowiały i nic nie mówił. Tylko tak i nie...
Az Małż się przestraszył i do nich zadzwonił i opieprzał, że coś zrobili dziecku...
Całe szczęście wszystko wróciło do normy
Ale mam uraz i wiem, zę z nimi nie bedzie mu tak dobrze jak z moimi rodzicami

Cytat:
Ja choć wiem,że u moich rodziców nie ma krzywdy,to jednak dzwonię po parę razy na dzień My mamy,już tak chyba mamy

Fajnie,fajnie to wygląda a ile śmiechu przy tym

dzięki kochana,chciałabym ale to już raczej przesądzone,kolega nie pojedzie bo żonie termin porodu już minął,a kto jak kto,ale mój mąż doskonale to rozumie

Do jutra
Mamy tak mają

No to rzeczywiście nie ma wyjścia.

Daj znać, czy coś odpisała

papa
Cytat:
Ja też idę, dobranoc
Też idę, dobranoc
Stary 2010-07-01, 23:03   #2053
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za kciuki

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Mam moskitiery na oknach, nie ma opcji, żeby coś wleciało, a jednak wczoraj latałam za komarami i zabiłam z 20, Małż wieczór wcześniej mówił, że z 5 w sypialni zabił, a ja u dzieci 2.
No i jak to możliwe???
yyyyyy moze po prostu nie miał ochoty na wizyte u dentysty
Cytat:
Nie smutaj się dobrze,że Bartoszek tak bezproblemowo odzwyczaja sie od cycusia ja aż się boję co to kiedyś będzie

Pracuś z Twojego męża

Dobrej nocki
niby bezproblemowo, ale po kąpieli musi pocycać - małż go przynosi,kładzie na łóżko, ja obok niego a on juz się cieszy

dobrze, ze mnie nie rozbiera publicznie

małż czeka? mój też czekał, ale juz słysze ze chrapie i się nie doczekał

małe dzieci są takie słodkie jak próbują nas naśladować

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-07-01, 23:06   #2054
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy to mialas popis
moj to hardcore jest - uwielbia dentyste
na szxczepieniu jak bylismy to nawet nie pisnal a potem wstal dumny i poprosil o nagrode

hmmm a u mnie jestna odwrot niestety tescie zabawiaja Eryka wymyslaja gry i zabawy, czytaja, chodza na spacery
a u moich rodzicow Eryk siedzi i gra w komputer jedynie ojciec z nim rozplali ognisko czasem na ogrodzie

dobra ide do wanny
Stary 2010-07-01, 23:20   #2055
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba muszę , naprawdę nie wiem skąd one się biorą

Może nie tyle coś zrobili, ale spowodowali, że się w sobie zamknął na dwa tyg, a potem bardzo powoli wracał do stanu sprzed wyjazdu, czyli rozgadanego i pogodnego urwiska.
Jak jest z moimi rodzicami, to oni non stop są z nim, wymyślają mu zajęcia, nie odstępują na krok. Czytają na dobranoc, grają, rozwiązuję łamigłowki. Po prostu cały czas poświęcają jemu, I jak Mama ma coś zrobić, to Tata z nim rozmawia i bawi się, a jak Tata to Mama, a tak to zawsze razem we trójkę.
Moi Teściowie inaczej, nie są źli, ale nie poświęcają tak swojego czasu, dziecko pod ich opieką po prostu jest. Robi sobie, co samo wymyśli, biega, bawi się i tyle. Śpi w osobnym pokoju, nikt bajek na dobranoc nie czyta. Kłądą go, gaszą światło i wychodzą. Wtedy byli z nim na działce, a On miał 4 latka. Pierwszy raz był tam bez nas i troche mało znał to miejsce. Położyli go samego i wyszli na ognisko, a on biedak tam zasypiał. Jak w nocy się budził, to wstydził się zawołać Babcię, czy do niej pójśc. W dzień teściowa zajęta gotowaniem i podawaniem, bo zaprosili znajomych, więc raczej nie miała na nic czasu. A teśc siedział ze znajomymi i Bartkiem też się nie interesował. Kilka razy krzyknęli na niego, nic mu nie tłumacząc. Typu, nie idź tam, nie ruszaj, ale już dlaczego itp wg nich nie jest potrzebne. Czuł się samotny, zresztą ma słabszy kontakt z teściami, więc podejrzewam, że trochę jak z obcymi. Jak wrócił był osowiały i nic nie mówił. Tylko tak i nie...
Az Małż się przestraszył i do nich zadzwonił i opieprzał, że coś zrobili dziecku...
Całe szczęście wszystko wróciło do normy
Ale mam uraz i wiem, zę z nimi nie bedzie mu tak dobrze jak z moimi rodzicami
to moze CBŚ

o mamo! To faktycznie nie miał za wesoło na tej wycieczce biedny Bartuś
Może takie wychowanie przyczyniło się też do charakteru Twojego małza ... tak na marginesie

to ja też już spadam ... miałam się pochwalić co wybrałam do dmku, ale kiedys mi net padł ... i fotkę Bartka miałam wstawić w nowej fryzurce
jutro

dobranoc

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:

ale zero reakcji na mnie jak mnie zobaczyl to nawet sie nie usmiechnal, nic kompletnie, jakbym byla obca
jestem niepocieszona

ide sie kapac
nie smutaj się
napewno się cieszy - po swojemu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-07-01, 23:25   #2056
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nie smutaj się
napewno się cieszy - po swojemu
to znaczy wiesz....potem sie smial do mnie, bawil sie ze mna, tanczyl, spiewal, gadal..........ale pierwsza reakcja, tak jakby mnie widzial 5 min temu, zupelnie obojetny byl, wzielam go na rece a on nawet sie nie usmiechnal yhhmm

TZ pojechal odwiezc tesciowa a ja siedze i czekam na pasztet nie lubie pasztetu ale TZ je taki drobiowy z pomidorami i sprobowalam i mi zasmakowal i teraz strasznie mi sie go zachcialo
Stary 2010-07-01, 23:59   #2057
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą
Wlasnie ogarnełam mieszkanie, wyprałam buty Kuby, wziełam kąpiel i juz miałam isc spac ale jeszcze cos mnie podkusiło zeby do Was zajrzec
TŻ dzisiaj rano wraca, bedzie cała noc jechał. A myslałam, ze jutro gdzies nad wode wyskoczymy ale oczywiscie bedzie odsypiał. A w sobote i niedziele tez go nie bedzie bo ma targi
Kiedy gdzies pojedziemy? Juz mam dosc siedzenia w domu.

Cytat:
Małz dzisaij zaczął miesiąc urlopu bezpłatnego nie wiem czy siecieszyc czy płakać ale większośc dnia spędza na budowie więc widzę go na śniadaniu, obiedzie i kolacji no i w łóżku
Aniu a jak tam Wasz domek? Kiedy sie wprowadzacie?

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
też wstawisz fotki zakupów?

zaraz nie będzie śladu po korbolku jak tak ostro się weźmiesz jak ostanio.
Ja dziś zaczęłam II turę ONZ
Narazie nie mam aparatu.

Mam nadzieje, ze bede silna tak jak kiedys. Zapas wyszczuplaczy czeka Dzisiaj mało jadłam i juz mnie ssie w zołądku.
Oby do jutra

Cytat:
hmmmm jezeli chodzi o trojmiasto to w Gdyni mam faceta, ktory ma mieszkanie i w ciagu roku wynajmuja studenci a na wakacje mozna u niego wynajac, nie pamietam ile placilismy ale nie drogo - my wynajelismy spory pokoj a inni ludzie byli w drugim - oczywiscie mielismy je zamykane na klucz, do dyspozycji byla kuchnia i lazienka - nie jestem pewna ale wydaje mi sie, ze placilismy ok 45zl za osobe - aha i bodajze tego faceta corka ma jakis pensjonat tez wiec mozna zapytac

a w Sopocie bardzo fajnie bylo w hotelu lucky - tylko tam juz drozej bylo, chyba 150zl za pokoj dwuosobowy z lazienka i tv - no i to ze 3 lata temu bylo - mozesz poszukac go na necie

jakbys byla zainteresowana tym pierwszym to moge podac Ci nr do goscia
W sumie moge wziasc namiar bo jak rodzice nic by ciekawego nie znalezli to pewnie z tego skorzystaja.

W tamtym roku w Kątach płacili za pokój od osoby 30 zł, takze bardzo tanio.

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Cass brawa dla Kuby

Hej Angy
Zapomniałam napisac - fajnie, ze juz jestes z nami

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja juz spadam spac, jeszcze moze zajrze, ale na wszelki wypadek mówie Dobranoc
a i dorzuciłam jeszcze do albumu dwie dzisiejsze fotki z piaskownicy
Lece oglądac

Cytat:

No i jak to możliwe???
Biedny Bartus Przestraszył sie bidulek.

Nie pomoge bo nie mam moskitier.
Mam za to cos podobnego do Rajda, wkłada sie w gniazdko i jeszcze nigdy nie miałam komara w sypialni. A okno cały dzien i cała noc otwarte.

Cytat:
Karola, odezwiesz się w końcu, czy nie?
No własnie

Cytat:
Dobry pomysł
Ciekawe co u niej

Cytat:

jestem niepocieszona
Svi, napewno Marci sie bardzo cieszy ale jak juz kiedys pisałam takie małe dzieci nie zawsze to okazuja.

Cytat:
Cass dla Kubusia

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Co to ja miałam jeszcze pytac....

Aha juz wiem
Czy planujecie zakup ( a moze juz macie i uzywacie) fotelika do roweru? Widziałam kilka dziaci w takim foteliku, nawet mniejszych od Kuby i naprawde to fajna sprawa.
Podoba mi sie taki, chyba jutro namowie TŻ-ta to zamowimy. Bede zabierała Kube na przejazdzki

Chyba juz nikogo nie ma, lece do wyrka.
Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:07   #2058
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry . Ja dzisiaj z kawą i parówkami. Wczoraj wieczorkiem pojeździłam rowerem i zastanawiam się czy pojawią się zakwasy czy nie
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:33   #2059
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

jestem niepocieszona

ide sie kapac
kochana, to zapewne dlatego, ze tak mu było dobrze, ze sądził ze faktycznie nie było Cię 5 minut

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Co to ja miałam jeszcze pytac....

Aha juz wiem
Czy planujecie zakup ( a moze juz macie i uzywacie) fotelika do roweru? Widziałam kilka dziaci w takim foteliku, nawet mniejszych od Kuby i naprawde to fajna sprawa.
Podoba mi sie taki, chyba jutro namowie TŻ-ta to zamowimy. Bede zabierała Kube na przejazdzki

Chyba juz nikogo nie ma, lece do wyrka.
Dobranoc
my już kupiliśmy, ale nie mamy kasku, więc Tomuś na razie nie jeździł
rozważaliśmy taki
http://www.ambike.pl/p/pl/18/fotelik...ax+siesta.html
i taki
http://more4kids.pl/page,produkt,id,...o-rowerow.html

wzięliśmy ten drugi, bo małż tak zadecydował
jest bardzo porządne wykonany, ma wszystko regulowane (podnóżki, zagłówek i nachylenie), fajną wyściółkę i wydaje się taki solidny
niestety nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-02, 08:02   #2060
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień dobry

Sto lat dla MARTYNKI I KINGUSI

Svi, nie martw się dzieci tak mają
Kurcze z tą ręką rzeczywiście nieciekawie. Też bym rozważyła kwestię zaskarżenia, ale to już Twój Tato musi zdecydować.

Aniu, moim zdaniem to "duża zasługa" teściów w wychowaniu Małża, ale On już jest dorosły i swój rozumek ma. Tyle, że jemu się wydaje, że model i pewne zachowania z jego domu są prawidłowe i to ja i większość ludzi coś wymyśla...(jeżeli moja teściowa jak wracają z działki sama nosi z samoch. do zamrażarki połowę świniaka, w kawałkach, ale w takich większych michach, a teść idzie na tv i nic nie rozpakuje, to jaki tu mieć wzorzec..., ona kopie ogródek, uszczelnia dach, bo przeciekał po ulewach, maluje pokój, czy taczkami wozi drewno do kominka z drewutni do domu. A teść wtedy np ogląda tv, śpi itp...)

Czekam na fotki

Cass, czy ja już gratulowałam Ci mądrego synka? Jeżeli nie, to przepraszam, wypadło mi z głowy. Naprawdę masz już dużego kawalera
Fotelika nie szukałam na rower, bo roweru nie mam

Raida do kontaktu też kiedyś kupowałam, ale czytałam, że przy małych dzieciach nie jest zdrowy. Aa i z tego co pamiętam mnie też głowa coś po nim bolała. Przynajmniej wtedy tak wywnioskowałam (jeszcze jako panienka jak mieszkałam z rodzicami, moż teraz są inne)
Ale dzięki z info

Wczoraj znowu kilka zabiłam latadeł...Dla mnie to jest mega zagadka i chyba dzisiaj pod lupę rzeczywiście wezmę te moskitiery

Hej frida, też mam kawkę i parówkę

aannuullaa, z ciekawości, ile to opalanie kosztuje, bo nas całe ciało to chyba cos 200 zł, ale nie jestem pewna

To idę pić kawunię

Stary 2010-07-02, 08:10   #2061
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej, Moje dziecię zjadło już śniadanie ale mało, więc jeszcze chyba poprawi chlebkiem z masełkiem i wędliną. Ja tez idę na śniadanko i zaraz potem zawitam do Was z kawką
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:26   #2062
Miramej
Zakorzenienie

Najlepsze życzenia dla Martynki i Kingusi

Unholy, masakra jakaś Biedny Bartek, w życiu już bym Go nie zostawiła z Teściami
Myślę, że Ich postawa miała decydujący wpływ na to, jaki Twój Małż teraz jest, ale dobrze napisałaś, że On już jest dorosły i powinien pracować nad zmianami.

Gorąco...

Miłego piątku

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-02, 08:30   #2063
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Karola, odezwiesz się w końcu, czy nie?
Nie bij

Cytat:
No własnie

Unholy
Svi P.S. zaraz poszukam czegoś pasującego dla Ciebie

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-02 o 08:34
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:33   #2064
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie bij
Całusami mi tu oczu nie mydlij

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-07-02 o 08:34
Stary 2010-07-02, 08:34   #2065
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej, Moje dziecię zjadło już śniadanie ale mało, więc jeszcze chyba poprawi chlebkiem z masełkiem i wędliną. Ja tez idę na śniadanko i zaraz potem zawitam do Was z kawką
Zawitaj, zawitaj

Cytat:

Unholy, masakra jakaś Biedny Bartek, w życiu już bym Go nie zostawiła z Teściami
Myślę, że Ich postawa miała decydujący wpływ na to, jaki Twój Małż teraz jest, ale dobrze napisałaś, że On już jest dorosły i powinien pracować nad zmianami.

Gorąco...

Miłego piątku
NIe planuję. Czasami teściowa cos mówi, ze go weźmie na działkę, ale ja zawsze szybko kończę temat, ze to, ze tamo...

Miłego również
Jakie plany dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie bij

No nareszcie
Stary 2010-07-02, 08:35   #2066
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

A co mi tam..bij może mnie lanie do pionu postawi
Stary 2010-07-02, 08:37   #2067
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej mamuski

my po sniadanku, ide zaraz malza wywlec z lozka bo musze jeszcze jakies zakupy zrobic a potem zaczac pakowanie

tak wiec wpadlam sie pozegnac i bede tesknic
pewnie w poniedzialek bede miala co czytac

a wy trzymcie kciuki za sloneczna pogode

papa

aa Svi nareszcie masz Marcelka w domu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:39   #2068
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

No całe szczęcie juz po
biedne dziecko...wrócił pod skrzydła mamusi to doszedł do siebie

uff ale akcje miałaś, może sam fakt że to wyrywanie mialo byc tak na niego podziałał?

Cytat:

no też jestem ciekawa co tam u nich

Cytat:

jestem niepocieszona
wiem jak to jest..niby to dziecko tylko ale jakoś tak w środku przykro...

Cytat:
no i Bartuś śpi druga drzemka okazała się spaniem nocnym

Bartusie tak mają? bo mój też tak robi i jeszcze kładzie się na podłodze i pełza z rurą od odkurzacza i robi bwuuuuu
niezły jest

Cytat:
Kiedy gdzies pojedziemy? Juz mam dosc siedzenia w domu.

Aha juz wiem
Już niedługo sama w autko wsiądziesz i wybędziecie z Kubusiem

my mamy w panach ale dopiero na przyszły rok, teraz jeszcze Martysia wydaje mi się za mała. Widziałam tez takie fajne montowane za kierownicą a przed siedziskiem tak ze ma się dziecko przed sobą ale nie zastanawiałam się jeszcze nad tym...w sumie w takim z przodu to wszystkie lecące muchy dziecku w buzię uderzają

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry . Ja dzisiaj z kawą i parówkami. Wczoraj wieczorkiem pojeździłam rowerem i zastanawiam się czy pojawią się zakwasy czy nie
i co, są?

Cytat:
Dzień dobry

Sto lat dla MARTYNKI I KINGUSI

Aniu, moim zdaniem to "duża zasługa" teściów w wychowaniu Małża, ale On już jest dorosły i swój rozumek ma. Tyle, że jemu się wydaje, że model i pewne zachowania z jego domu są prawidłowe i to ja i większość ludzi coś wymyśla...(jeżeli moja teściowa jak wracają z działki sama nosi z samoch. do zamrażarki połowę świniaka, w kawałkach, ale w takich większych michach, a teść idzie na tv i nic nie rozpakuje, to jaki tu mieć wzorzec..., ona kopie ogródek, uszczelnia dach, bo przeciekał po ulewach, maluje pokój, czy taczkami wozi drewno do kominka z drewutni do domu. A teść wtedy np ogląda tv, śpi itp...)

Raida do kontaktu też kiedyś kupowałam, ale czytałam, że przy małych dzieciach nie jest zdrowy. Aa i z tego co pamiętam mnie też głowa coś po nim bolała. Przynajmniej wtedy tak wywnioskowałam (jeszcze jako panienka jak mieszkałam z rodzicami, moż teraz są inne)
Ale dzięki z info

Wczoraj znowu kilka zabiłam latadeł...Dla mnie to jest mega zagadka i chyba dzisiaj pod lupę rzeczywiście wezmę te moskitiery

no to niestety jest prawda, z domu wynosi się podstawowe wzorce zachować i bardzo trudno je zmienić...coś o tym wiem

ja o tym urządzeniu do kontaktu też słyszałam że niezdrowe, nie uzywam przy Martysi

a te moskitiery to masz takie przyklejane na paskach siateczki czy stałe w ramkach? Może po prosty gdzieś dziura jest?

Unholy, Aniu u nas takie opalanie kosztuje 110 - 120 zł na całe ciało, można też zdobić twarz, ręce i dekolt z ramionami za 60 zł. Robiłam parę razy na większe wyjścia bo nic innego u mnie w rachubę nie wchodzi ale w sumie to się nie opłaca, ładnma opalenizna jest przez 4 max 5 dni a potem zaczyna schodzić i zawsze robiłam peeling żeby się pozbyć tego bo nierówno schodzi Zaraz po zabiegu wygląda super i bardzo naturalnie no ale efekt zdecydowanie za krótki jak na taką kasę.

Witajcie

Ja już środek dnia mam, kawę dopijam, spacer zaliczony, dom ogarnięty TŻ wyjechał wczoraj w nocy, będzie w poniedziałek...kilka dni z dala od siebie dobrze nam zrobi

Martynkę strasznie męczą górne dwójki..mam syropek przeciwbólowy, dentinox i viburcol....coś jeszcze u was pomaga przed zaśnięciem?

Kingusiu kochana - sto lat

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-07-02 o 08:43
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:42   #2069
skierka1981
BAN stały

hej mamusie witam sie z kawka Amelka chodzi i zbiera jakies smiotki i przynosi mówiąc "pe" to juz wiadomo ze cos ma...w nocy nie wiem co jej bylo caly czas na cycu wisiala az mnie bolaly. nad ranem po 3 sie obudzila i zaczela pogawedki. ale zasnela zaraz i spala do 7.30.

to wklejam zdjecia zakupow wczorajszych

Załącznik 3226993 Załącznik 3226994

Załącznik 3226995 Załącznik 3226996

Załącznik 3226997

musze dzis domek na blysk wyczyscic. na noc przyjezdza brat meza z zonka i Miloszkiem beda ok polnocy.jutro juz nie nasprzatam a ona taka ze potem obsmaruje...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:45   #2070
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
na CBŚ takie sztuczki nie działają

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej mamuski

my po sniadanku, ide zaraz malza wywlec z lozka bo musze jeszcze jakies zakupy zrobic a potem zaczac pakowanie

tak wiec wpadlam sie pozegnac i bede tesknic
pewnie w poniedzialek bede miala co czytac

a wy trzymcie kciuki za sloneczna pogode

papa

aa Svi nareszcie masz Marcelka w domu
miłego wyjazdu, zrób dużo zdjęć, chętnie pooglądamy

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości