|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Hej dziołchy
![]() Dzisiaj wstalismy o 6, troche sie nie wyspalam bo jeszcze do pozna ogladałam film ![]() Z rana byłam na zakupach, w lumpku, Pepco. Kupiłam kilka rzeczy dla Kuby (krotkie spodenki, dlugie spodnie, 2 kapelusiki, TŻ koszulke i dla siebie bluzke na ramiączka, spodnie lniane i spodnice ale nie nie dopinam I zrobilam w aptece zapas srodkow na odchudzanie - od dzis zaczynam kolejna wojnę z tłuszczem ![]() Zauwazyłam, ze ludzie sie na mnie patrza, glownie na moj brzuch bo mam naprawde spory, dzisiaj wydziałam dokladnie w wystawach sklepowych ![]() Teraz mam taki napuchniety bo cos od kilku dni meczy mnie kolka jelitowa, takie kłucie i nie wiem co mi jest ![]() Na noc wezme srodki na przeczyszczenie to moze mi przejdzie. Miramejku, bardzo sie ciesze z nowej diagnozy Wg mnie to co napisałas jest prawda, ortopeda niech sie zajmuje kosciami a nie miesniami i nie straszy ludzi Cytat:
![]() Super, ze Ci sie udało - to teraz bedziemy razem zaczynac przygode z samochodem a pozniej dołaczy do nas Megi ![]() Jasne, ze oblewamy Cytat:
a jeszcze ma mi cos przywiezc z podrozy za zdany egzamin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Czeko, na poczatku napisze ze bardzo ale to bardzo zazdroszcze Ci takiej figury. Wszystko mozesz załozyc, nic Ci nie wypływa nie wyłazi. W sukienkach wygladasz super Wszystkie mi sie podobaja. Ta sportowa na wesele nie pasuje ale te 3 są extra. Moze jak bedzie upalnie to załoz ta jasna a jak nieco chłodniej to czarna. Ta czarna jest super, i pasuje do niej wlasnie jakis czarny spory naszyjnik albo jakies korale. Caerwona tez jest bombowa...takze trudny wybor
|
|
|
#2012 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Kurcze Svi, mam nadzieję, ze pomogą tacie...Jeżeli operacja jest konieczna, to niech zrobią. Mam nadzieję i trzymam kciuki, żeby było dobrze
![]() czeko we wszystkich wyglądasz super, a w czerwonej najlepiej, no i ta czarna fajna. Do czerwonej nie dawałbym już czerw. dodatków sylko, gorgulku, Texasik Idę kończyć drugie dla Bartka, bo na 17,30 mamy być gotowi, jedziemy do dentysty. Trzymajcie kciuki, żeby ew. wyrywanie nie bolała Bartka
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny juz chyba padło kiedys takie pytanko.
Otoz, moi rodzice chca w te wakacje pojechac na kilka dni nad morze. W tamtym roku byli w Kątach Rybackich. Teraz chca jechac na Hel albo do Trójmiasta. Czy znacie jakies zaufane, niedrogie i miłe kwatery?
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
a to sukienki Werci
- ta liliowa co kupilam wczoraj jej na wesele brata , ale moze ja na roczek ubiore - ta jasna w kwiatki tez fajna ,jeszcze nie miala jej na sobie zreszta zadnej -czerwona bombla heloo kity - hmmm napis sie w praniu urwal ![]() - a ta bezowa dostala ktora jej zalozyc na wesele co idziemy teraz? Wercia tylko na chwile bedzie z nami potem mama bedzie sie nia zajmowac
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-07-01 o 16:13 |
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisalam ze ta biala to na codzien do noszenia do tej jasnej mam bialy zakiet jakby bylo chlodno a do tej czarnej bolerko czarne z krotkim rekawkiem ciezko wybrac ![]() Cytat:
a buty mam czerwone to torebke wziac czerwona czy czarna? na gore mam czarny zakiet bo w pazdzierniku moze byc chlodno a potem sciagne wiec bede tylko w tej sukience, torebka i tak bedzie wisiec na krzesle wiec nie wiem...... juz edytowalam bo przez pomylke mi sie otworzyl folder z moimi kieckami
|
|
#2017 |
|
Ola-Unhola
|
czeko, moim zdaniem zdecydowanie czarna torebka
Cass, ani na Helu ani w Trójmieście nie mam kwater do polecenia
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Po krótce bo czasu za wiele nie mam
![]() Dziękuję za komplementy dla mojego synuśka Też uważam że jest słodziak Marica GRATULUJE TO TERAZ BEDZIEŚ ŚMIGAĆ CZEKO ale z Ciebie lasencja Super
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() __________ Juz dawno nie chwaliłam Kubaska A moj mały brzdac z dnia na dzien nabywa nowych umiejętnosci. O chodzeniu juz pisac ne bede, bo cały dzien spedza na nozkach, raczkowac mu sie nie chce, czasami tylko jak sie popisuje to chodzi jak pająk albo staje z raczka na głowe ![]() Kiedys uczyłam go pic z niekapka ale wogole nie umiał ssac, czekał az samo mu poleci. I tak pewnie ok miesiaca pił tylko z butli. A wczoraj dałam mu niekapka i jak sie zassał to prawie wszystko wypił. Musiał do niego dorosnąć ![]() Teraz pije tylko z niekapka i coraz czesciej chce z naszych szklanek. Zaczyna duzo gadac i powtarzac. Czasami jak ma dobry humor to probuje powtarzac wiele wyrazow, dzisiaj np. powiedział "idę". ![]() Jak wie ze czegos mu nie wolno to patrzy na ta rzecz i mowi nie,nie,nie - kiwajac przy tym palcem ale po chwili jak nikt nie widzi to i tak to bierze No ubaw czasam mamy po pachy. Dzisiaj spodobało mu sie popychanie mnie. Zobaczył raz ze jak mnie popchnie to ja mowie bach i upadam na dywan. Śmiechu co nie miara i pozniej tak co chwila mnie przewracał na dywan. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- A gdzie byś poleciła? Rodzice jeszcze sie zastanawiaja, ale jak bedzie fajna kwatera to pojadą gdziekolwiek
|
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mala robi tak samo z "nie,nie" i paluszkiem macha dla Kuby
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, a moze jak Ty zalozysz ta jasna w filetowe kwiaty i to i Werci załoz ta fioletową sukienkę? Bedziecie ładnie razem wyglądały.
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po Wercie zajade po obiedzie i na jakies 2-3 godzinki bedzie z nami , a potem mama ja wezmie bo chcemy sie pobawic juz wystarczy ze na wesele brata bedzie caly dzien , nie wiem jak to wytrzyma, gdzie bedzie spac , ale mam blisko do domu jakby co tylko ze nie pobawie sie za bardzo zajmujac sie Wercia bo malz bedzie swiadkiem brata wiec ciagle bedzie gdzies latal
|
|
#2024 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
He,he super
następna kierująca mamusia![]() Gratulacje Cytat:
![]() aby wreszcie było dobrze.Cytat:
trzymam aby wszystko się poukładało i żebyś szybko do nas wróciłaCytat:
aby to były tylko przebarwieniaTo mi sie podoba ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi sie nudzi Wercia spi juz 2 godziny ![]() musialabym poodkurzac ale ja obudze i bedzie ryk, poczekam az malz wroci zeby sie nia zajal jutro z rana lece na zakupy i pakowanie , niby na 3 dni ale kojec trzeba wziac, wozek, ciuszki dla malej , nie wiem czy wanienki nie wezme tez my musimy ciuchy wziac , nie wiem co bo wiadomo gory to chlodniej pewnie, patrzylam w necie ze tam chlodniej o 5 st. niby ma byc 20-22st, wiadomo ze jak slonko grzeje to jest cieplej ale raczej na wiosenne ciuszki sie nastawie nic letnie
|
|
#2026 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za Bartusia.[ Cytat:
Cytat:
dla Kubusia,mądry chłopczykCytuję od dawna a napisać nic nie mogę stale coś,to listonosz,to koleżanka,to szwagierka znowu na 2 godziny bąbla przywiozła![]() Na domiar złego Bartosz troszkę marudka te ząbki i upałał dają mu popalić.Koleżanka przyszła bo chciała zamówić u mnie książki po Damianie żebym nikomu innemu nie odsprzedawała i tak chwilę posiedziałyśmy![]() Z Bartosza mały złośnik się robi wszystko co się mu umyśli musi mieć,inaczej jest krzyk wniebogłosy dzisiaj wypatrzył na ogrodzie grabki do grabienia trawy i narobił takiego krzyku,że matko jedyna Jego zabawki teraz to:miotła,wiaderko i mop do mycia,wszelakiego rodzaju miski na pranie i na domiar złego wszystko chce nosić![]() Miłego wieczoru |
|||
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
moje dziecie dopiero pół godziny temu padło na drugą drzemkę ciekawe o której pójdzie spać ![]() Miałam zamiar go przetrzymać i poszłam zrobić mu mleko a babcia go ululała ... ehhh wypił mleko na śpiocha i śpi ![]() Wczoraj w nocy też musiałam mu robić butle,bo była histeria od 1do 2,30 ... cycusie juz prawie puste dostaje tylko na dobranoc ... niby się ciesze,ze udało mi się go odstawić tak stopniowo, ale troche mi żal ... za tydzień idę do dermatologa i do dentysty /wybielanie/ wiec będzie koniec cycusia.Małz dzisaij zaczął miesiąc urlopu bezpłatnego nie wiem czy siecieszyc czy płakać ![]() ale większośc dnia spędza na budowie więc widzę go na śniadaniu, obiedzie i kolacji no i w łóżku net mi tak muli, ze zaraz
|
|
|
|
#2028 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla Danielka ![]() Cytat:
super!!! Cytat:
myślałam, że to już temat zamkiętyJa mam automat.rozm i rozmrażałam ją 2x od ok 3lat.Raz bo nie domknęłam zamrażarki, a raz mąż sam z siebie jak byłam w szpitalu i pucował chatę na nasz powrót. Cytat:
Na październik wybrałabym czarną, bo to chłodniejszy mc. Czerwona sexi ![]() Cytat:
Cytat:
zaraz nie będzie śladu po korbolku jak tak ostro się weźmiesz jak ostanio. Ja dziś zaczęłam II turę ONZ Cytat:
Cytat:
Ja bym płakała gdyby mój miał mc wolnego, ale jak twój na budowie, to dacie radę ![]() Zaraz śmigam do tesco, bo nie mam kawy, mleka i innych podstawowych rzeczy. Usypianie dziś również w akompaniamencie płaczu. Dumam, że mała ma już więcej rozumku i chętnie pobyłaby jeszcze z nami.Ale nie ma zmiłuj.Nadchodzi pora spania,jest śpiąca więc sioo do wyra. Dziś pierwszy raz od 3,5roku wzięłam młodego od siory do siebie.Trudno uwierzyć ale był grzeczny.Tak mu tłukłam od południa,że to jedyny warunek, że chyba zakodował.
edit:uszczupliłam wasze wypowiedzi o emoty bo nie moglam swojego wysłać.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||||
|
|
|
#2029 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko slicznosci Ty moje
oczywiscie we wszystkich wygladasz peknie ![]() ale ja teraz bym zalozyla w ta kwiaty bo jest taka letnia a w pazdzierniku czarna albo czerwona najbardziej podoba mi sie czarna do czerwonej juz nie zakladaj czerwonych dodatkow bo przesadzisz Cytat:
Cytat:
a w Sopocie bardzo fajnie bylo w hotelu lucky - tylko tam juz drozej bylo, chyba 150zl za pokoj dwuosobowy z lazienka i tv - no i to ze 3 lata temu bylo - mozesz poszukac go na necie jakbys byla zainteresowana tym pierwszym to moge podac Ci nr do goscia
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Padam, normalnie padam, u nas upał niemiłosierny, duszno jak nie wiem...pół dnia na kocyku i przy basenie spędziłyśmy i wymęczyła i mnie i małą ta pogoda ![]() Nie pocytuję wybaczcie, nadrobiłam też bardz pobieżnie, idę zaraz walnąć się na wyrko z książką - w sypialni chłodzi klima to może do siebie dojdę ![]() Ale muszę przyznać że jak na tak wczesna pobudkę to cały dzień i tak nieźle się trzymałam ![]() Tyle co pamiętam: czekoladko wszystkie sukienki śliczne, ale ta czerwona...a raczej Ty w tej czerwonej Chociaż mam w planie opalanie natryskowe więc może nie ![]() gorgulku, trzyma kochana kciuki, niech wszystko się powolutku poukłada marico ![]() unholy, jak tam Bartuś ? ząbek wyrwany? sylka, mały gospodarz Ci rośnie ![]() Idę się wyziębić chociaż trochę, miłego wieczorku, może jeszcze przed snem wpadnę
|
#2031 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje za kciuki za tate
![]() widzialam dzis to zdjecie - masakra ta kosc jest w rozsypce, a jedna ze srub wypadla z blachy, w ogole sie to kupy nie trzyma, kosc jak byla zlamana tak jest ehhhjuz powiedzialam ojcu, ze musi ich podac o odszkodowanie bo spartaczyli robote strasznie, podejrzewam, ze ta reka sprawna juz nie bedzie ![]() gor co jest?
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla KubyCytat:
|
|
|
#2033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie twierdziłam, ze Tobi jest zły tylko przypomniałam jeszcze raz jakie są plusy i minusy każdego z nich Cytat:
ja mam lodówkę samorozmrażającą i to działa, ale chodzi głośniej, ale jak Ci to nie przeszkadza to bierz generalnie jak musiałam taką wziąć, bo mam stale coś w zamrażarce i byłby to kłopot, zeby co jakiś czas wywieźć wszystko albo zużyć do zera, wiec dla mnie się przydaje Cytat:
|
|
|
#2034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mamą. Cytat:
Z tą ręką to naprawdę nieciekawie To jest normalnie jakiś skandal. I obawiam się niestety, że nie masz rację, że ta ręka może być niesprawna... Współczuje naprawdę.Co do lodówek to funkcja samorozmrażania jest super I nic się nie dzieje.Cytat:
Ja nie w temacie... Ale Fotki są w albumie. Cytat:
Cass brawa dla Kuby ![]() Marica gratuluję
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym i Ty na forum odnosiłaś się do opinii innych stomatologów np. w przypadku Svinecki. No trudno podzielić, ale współpraca chyba nie polega tylko na potakiwaniu? ![]() Ogólnie może źle opisałam sytuację, ale ja nie odebrałam, że neurolog podważał autorytet ortopedy, myślę, że nie skomentowałby, gdybym nie przeciwstawiała mu opinii. To ortopeda dał mi namiar na neurologa, uprzedzając, że np. w sprawie gipsu mają odmienne stanowiska. Poza tym, któremu lekarzowi Ty byś uwierzyła w sprawie napięcia mięśniowego? Ortopedzie czy neurologowi? Jak miałaby wyglądać współpraca, jeśli każdy uważa coś innego? Wiem, że nie napisałaś, że Tobi jest zły
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz spadam spac, jeszcze moze zajrze, ale na wszelki wypadek mówie Dobranoc
a i dorzuciłam jeszcze do albumu dwie dzisiejsze fotki z piaskownicy |
|
|
|
#2037 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mala spi, a ja nie moge tak mnie brzuch boli ze masakra
nawet nie cwicze dzis bo wysiadam , jak dostane@ to sie wsciekne no , zawsze mi sie spoznia a teraz jak na zlosc szybciej chce przylezcCytat:
Cytat:
w pazdzierniku to wesele jest 2 dni wiec dlatego kupilam 3 kiecki , na teraz i 2 na potem Cytat:
ja wlasnie dzis pomyslalam ze teraz wygladam fajnie bo opalona a potem na solar nie chodze wiec tez bede troche blada![]() Cytat:
moze jednak jakos dzieki cwiczeniom bedzie sprawna ![]() Cytat:
ej mamcie tyle komplementow naraz to juz dawno nie mialam, ale fakt ze kiecki sa super jak pomysle ile ja ich przymierzylam to mam dosc
|
|
#2038 |
|
Ola-Unhola
|
hej
![]() Dzięki za kciuki Bartek narobił mi wstydu....darł się w niebo głosy i wyrywał ![]() Były dwa podejścia, pierwsze ok do momentu zamrażania miejsca wyrwania (takie znieczulenie), jak zaczął płakać, że go boli, to mrożenie, to go na zewnątrz chyba słyszeli. Lekarka przerwała i wtedy zaciął się i powiedział, że nie chce dalej i nie otworzył buzi. Wyszliśmy przemyśleć do poczekalni i po 10 min. udało mi się go namówić, musiałam tylko trzymać go za rękę. No i się zaczęło. Teraz to go słyszeli w Krakowie....Chwila moment ząbek wyrwany, a ten się dalej darł, krzyczał, wyrywał się i nie chciał zejść z fotela. Wył jak do księżyca, tylko chrypiąc. W końcu udało się wyjść....Masakra jakaś... Prawdopodobnie będzie miał problemy z zębami i aparat będzie w przyszłosci nosił. No zobaczymy ![]() Idę chyba spać, bo coś mnie bierze lulanie ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Aaa, wyjaśnijcie mi jedną rzecz... Mam moskitiery na oknach, nie ma opcji, żeby coś wleciało, a jednak wczoraj latałam za komarami i zabiłam z 20, Małż wieczór wcześniej mówił, że z 5 w sypialni zabił, a ja u dzieci 2. teraz też mnie jeden upierdzielił w plecy.... No i jak to możliwe???
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Karola, odezwiesz się w końcu, czy nie?
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powaznie jest taki zapis każdy ma prawo do innego zdania, ale nie powinno się tego komentować na podstawie tego co np. Svinecka napisała ja mogę powiedzieć, ze zrobiłabym coś takiego, ale na pewno nie napisałam że coś jest źle, a ja zrobię dobrze mogłam napisać, ze wg mojej wiedzy coś jest błędne i nie powinno tak być, ale na podstawie opinii na forum internetowym nie mogłam oceniać, ze ten lekarz jest do niczego jak przychodzi do mnie pacjent ze źle zrobioną pracą/zębem ... i mówię że to jest do poprawki to pada pytanie, ale tamten lekarz mi tak zrobił miesiąc temu, ja w takiej sytuacji mówię, ze ja uważam tak i jeśli przyszedł do mnie i chce się u mnie leczyć to ja będę robić tak jak uważam, a wg mnie to jest zrobione źle - pośrednio mówię, ze tamten źle to zrobił, ale nie moge powiedzieć wprost - co tamten lekarz o tym wie, był niekompetentnym partaczem... mam nadzieję, ze zrozumiałaś o co mi chodzi granica jest cienka między tym co wypada powiedzieć, a czego nie nie wiem komu wierzyć - napisałaś tylko, ze któryś powiedział o poprzedniku, "żeby się zajmował swoją działką", a to już jest lekceważenie i podważanie czyjegoś autorytetu - bo tu ewidentnie jest problem połączony wiem, ze z punktu widzenia pacjenta takie coś jest nie do pomyslenia, ale medycyna jest taką wiedzą, ze różne drogi prowadzą do celu i każdy ma jakieś swoje doświadczenia i często trudno przewidzieć czyja diagnoza była właściwa współpraca interdyscyplinarna jest trudna, ale nie niemozliwa - wystarczy wziąć telefon i zadzwonić do kolegi po fachu i spytać co miał na myśli, moze obaj skorzystają na swojej wiedzy
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-01 o 22:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

trzymam
. Po pierwsze to maly nie chcial , wogole otworzyc buzi , wiec z tego co mu mowilam i co troszke zobaczyl to on uwaza , ze to nie jest prochnica ale przebarwienia , ale od czego to nie wiem , bo mowil ,ze czasami sie tak zdarza po antybiotykach ale Daniel nigdy nie bral zadnych . W dodatku to byl chindus , a chindus mowiacy po angielsku to dla mnie masakra zeby go zrozumiec
dzisiaj wypatrzył na ogrodzie grabki do grabienia trawy i narobił takiego krzyku,że matko jedyna
ale większośc dnia spędza na budowie więc widzę go na śniadaniu, obiedzie i kolacji no i w łóżku
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)