Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 08:32   #3241
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Witam. Ja już po kawce, oczywiście w pracy.

Tyle napisałam i wszystko mi wcięło, bo wyłączyła sie strona

Teraz to już pokrótce, bo nie pamiętam co kto pisał.

Brzuszki naprawdę imponujące! Ja mam taki bardzie rozlany, ciągnie się od samych piersi do dołu, wiec nie jest taki odstający

Siary u mnie brak i trzeba się z tego cieszyć. Siara w ciąży ma się nijak do pokarmu po porodzie. Nie ma się czym martwić, pojawi się zaraz po porodzie.

dzidzia_aim współczuję przeprowadzki podczas upałów. Bądź dzielna, dasz radę I nie przemęczaj się zbytnio.

I moje kopniaki nie bolą. Czuję tylko takie coraz silniejsze pukania od środka i brzuchal przy tym podskakuje. Ale narazie nie boli.

Naked Twój brzuch wielki, pewnie masz dużo wód płodowych, dlatego też słabiej te ruchy odczuwalne.
Pewnie ból bardziej czuja osoby z mniejszym brzuchem i mniejszą ilością wód.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-07-02 o 08:36
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:42   #3242
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
kochane dziękuję wszystkim za słowa pocieszenia i otuchy
Zadzwoniłam do mojego lekarza i on twierdzi, że przy trzymaniu diety w 95% jest wszystko ok i wraca do normy, więc się uspokoiłam.
No własnie mnie też tak mówili, dlatego zdziwiłam się, że aż tak bardzo cię straszą. Zresztą sporo jest w necie na ten temat, myślę, że cukrzyca ciążowa nie jest aż taka straszna jeśli się dba o dietę. A ja wczoraj miałam kolejne przejścia, tym razem z babcią tż-ta, która stwierdziła, że dawniej nie było cukrzycy i kobiety rodziły duże zdrowie dzieci, a teraz to takie małe się rodzą ... Ech... niektórym nie przegada. I jeszcze to namawianie na jedzenie, no na prawdę straszni są. Przez to w końcu zjadłam kawałek ciasta i źle zrobiła bo mi po nim cukier skoczył na ponad 140... Drugi raz się nie dam naciągnąć

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh... naprawdę tym szefom to sie w dup*** przewraca ....
Nie wszystkim Mój, który przez całe pół roku mnie wkurzał straszliwie wczoraj mnie pozytywnie zaskoczył - zgodził się, żebym pracowała o 2h krócej. Powiedziałam mu, że jestem zmęczona, że mnie bolą plecy itd. że mam cukrzycę i nie mogę tyle w pracy siedzieć ale, że z drugiej strony nie chciałabym też na zwolnieniu bo nie jest aż tak źle i zgodził się żebym od poniedziałku pracowała do 15-stej (teraz pracuję do 17-stej). W sumie to łaski nie robi, bo zgodnie z KP mogłabym po 4h iść do domu (bo pracuję przed kompem), ale nie chcę wchodzić na ścieżkę wojenną

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego Ba! Lekarka nawet mnie do SN zachęcała, bo jest zdrowszy i mniej po nim komplikacji niż po cesarce.
To bardzo fajnie. Ja też muszę się zarejestrować do okulisty i do dentysty, czekam tylko aż mi mąż karte do LUX-MED-u wyrobi i lecę.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
tyle, że bywają w ciązy takie mocne bóle i to może być ucisk na jakiś nerw, dlatego aż tak mocno boli... zobaczymy jak z tym pasem...
To cię napocieszał jak nie wiem co... Nie wiem co ci poradzić... Jakoś na pewno dasz radę

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
co do leków to zauważyłam że lekarze przepisują często leki wogóle na inne dolegliwości niż mamy ja np osttanio dostałam lek niby na to żeby mi brzuch nie twardniał, a jak przeczytałam ulotke to wogóle to jakiś lek na lokomocje i ma chyba ze 100 skutków ubocznych, bałam się go wziać i długo nie brałam mimo że lekarz mi go przepisał, w koncu poczułam sie zle i postanowiłam go wziać i te wszystkie skutki uboczne u mnie sie sprawdziły po tym leku byłam nie dożycia, chcodziłam jak nacpana, całą noc nie spałam bo było mi duszno, wszystko zaczęło mnie boleć noi wogóle szkoda gadac dochodziłam do siebie przez dwa dni
wiecej go nie mam zamiaru brać
jutro idę na wizyte i powiem lekarzowi o tym co mi było po tym leku
No ja też zauważyłam, że oni czasem te leki przepisują jakby przypadkiem. Mnie na zapalenie pochwy pani przepisała globulki przeciwko grzybicy. Fajnie, tylko ja robiłam wcześniej cytologię i nie miałam i nie mam grzybicy... na szczęście moja bratowa jest farmaceutką i powiem szczerze, że w kwestii leków bardziej słucham jej niż lekarzy.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
chciałam wam pokazać zdjęcie brzuszka, ale nie wiedziałam które wybrać, bo jakiś mało wyeksponowany ten brzuszek
to wrzucam wszystkie ale w weekend mam gości to będzie dopiero okazja do porobienia fotek.
Ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
a oto ja i mój Olbrzymek
Faktycznie duży, ale bez przesady, nie wyglądasz jeszcze na 9 msc. Czasem te sąsiadki to tak pierniczą, że szkoda słuchać.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ogólnie jestem w miarę szczupła, więc to co widać na zdjęciu to tylko Mała No i mam 170 cm wzrostu a z brzuchem wyglądam jakbym miała 150 cm albo mniej
Jak dla mnie to macie z naked21 podobne te brzuchy.

To ja wrzucę dzisiejsze fotki mojego malucha oraz kilka ostatnio kupionych ubranek (w Realu były body po 6,99 i wzięłam troszkę większe, na 68), czarną koszulkę kupił swojej córci mój mąż na zlocie motocyklowym
Stary 2010-07-02, 08:52   #3243
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

wow Klarissa jaka talia i brzuszek śliczny coś mi się kojarzy, że pisałaś gdzieś o jakimś wielorybie i kalafiorze na tyłku

a koszulka na moto czadowa

Zakupy na all zrobione, idę się uwalić na m aterac i popluskać troszkę

Miłego dnia kobitki
Stary 2010-07-02, 08:57   #3244
bordowa
Wtajemniczenie

Klarissa Zgrabny brzuszek I jaka słodka koszulka
Znajomi chcą mojemu Tż zrobić prezent i jak mała będzie troszkę większa to taką oto koszulkę dostanie (Tż jest ratownikiem medycznym zakochanym w swojej pracy chyba bardziej niż we mnie )
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:05   #3245
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Naprawdę tanio, ja za sorbifer płacę 37 zł.
Jakiś czas temu odkryłam te aptekę i zawsze kupuję tam większą ilość leków czy kosmetyków, bo są średnio o 25% tańsze, ale i tak wydaję tam zawsze ponad 100 zł
W tej aptece Feminatal Metafolin z DHA kosztuje 45 zł, ja nie wiem w takim razie ile kosztuje gdzie indziej - ponad 60?

MisQa- zajrzyj do tej apteki, bo tam dają też kupony -5 zł na leki na receptę i jak masz kilka to odejmą wszystkie, na zakupy powyżej 150 zł też jest jakaś promocja. Ja tam kupię wsio dla maluszka (fridę, płyny, oliwki itd.)

dzidzia_aim - trzymaj się. Przeprowadzka to męczarnia (pakowanie, przewożenie, przenoszenie, rozpakowywanie, a do tego sprzątanie) ale później będziecie mieli super
Ja swoja przeprowadzkę sprzed ponad 1,5 roku dobrze wspominam, bo to była przeprowadzka do naszego własnego domu. Przez jakis czas mieszkaliśmy na kartonach, nawet teraz wiele rzeczy brakkuje np. szafy w przedpokoju czy niektórych gniazdek ale jest fajnie

Lenka - ładnie wyglądasz z tym zgrabnym brzuszkiem

Klarissa - fajny brzucholek U mnie też jeszcze widać zarys tali

naked21, bordowa - faktycznie duze macie brzuszki, ale przy tym słodkie
naked - ruchy mojej dzidzi też nie są bolesne to takie falowanie brzucha i pykanie, a brzuszek mam (narazie ) nieduży
Stary 2010-07-02, 09:15   #3246
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
wow Klarissa jaka talia i brzuszek śliczny coś mi się kojarzy, że pisałaś gdzieś o jakimś wielorybie i kalafiorze na tyłku

a koszulka na moto czadowa

Zakupy na all zrobione, idę się uwalić na m aterac i popluskać troszkę

Miłego dnia kobitki
No z powodu kalafiora wycięłam tyłek ze zdejęcia A tak na serio to nie pomyślałam jak robiłam foty, że mam przezroczyste majtki i obcięłam zdjęcie co by was nie raczyć widokiem mojego ekhm... przyrodzenia A koszulka też mi się podoba, w ubiegłym roku kupiłam taką samą (tylko odpowiednio większą ) dla mojej chrześnicy która zresztą uwielbia z wujkiem na motorku siedzieć (bo jeździć to jeszcze nie próbowali, poza tym nie mamy takiego małego kasku).

Cytat:
Klarissa Zgrabny brzuszek I jaka słodka koszulka
Znajomi chcą mojemu Tż zrobić prezent i jak mała będzie troszkę większa to taką oto koszulkę dostanie (Tż jest ratownikiem medycznym zakochanym w swojej pracy chyba bardziej niż we mnie )
Fajna ta koszulka dla waszego maleństwa
Super pomysł.
A pasja (praca) tż bardzo fajna i chwalebna.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Klarissa - fajny brzucholek U mnie też jeszcze widać zarys tali
No dziewczyny widać u mnie talię dlatego, że mam niziutko ten brzuch i nie ma mi czego zazdrościć bo do niskiego brzucha gratis dostałam hemoroidy a ostatnio także żylaki na "przedniej części" także wolałabym nie mieć tej talii i tych żylaków...

Co do kopania przez małą to mnie to zupełnie nie boli o ile nie masakruje mi jakiegoś flaka (zdaje się, że jak w okolicy wątroby mnie kopie to wtedy czuję takie nieprzyjemne kłucie). Wczoraj cały dzień intensywnie kopała, nawet jak byliśmy wieczorkiem u teściów to widać było jak brzusio cały się rusza. No i już mała wypina i "pokazuje" nam części ciała - kiedyś wymacałam chyba nogę (kolano lub piętę) a przedwczoraj w nocy główkę lub pupę (no niestety nie wiem co to było, ale dosyć duże i okrągłe ). Rozpiera się troszkę jak się rozkręci
Stary 2010-07-02, 09:16   #3247
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego Ba! Lekarka nawet mnie do SN zachęcała, bo jest zdrowszy i mniej po nim komplikacji niż po cesarce.
To świetnie. Ciekawe jak będzie u mnie....
Byłaś u okulisty prywatnie czy na nfz? Bo ja nie mam w sumie swojego okulisty i zastanawiam czy jako ciężarna bedę musiała czekać kilka miesiecy na termin w przychodni....czy moze ciężarne mogą sie dostać szybciej do kolejki

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Jutro mam glukoze jak pisałyście jest straszna w smaku fuj fuj już mi nie dobrze.Powiedziałam ginowi że na wieczor mi brzusio twardnieje on mnie zbadał wszystko ok ale dał taki lek CORDAFEN niby dla osob z nadcisnieniem powiedział że jak będę mieć skurcze w nocy żebym zjadła jedną tabletkę tylko wtedy BRAŁYŚCIE TO????
Glukoza z zimna wodą i cytryna wcale nie jest straszna
A o leku nie mam pojęcia.

Cytat:
a to ciuszki od mamy za wszystko zapłaciła całe 40 zł
Świetne ciuszki

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Myslicie, ze lekarze w szpitalu z takimi przeciwskazaniami jak moje beda mimo wszystko probowac z SN?
Moim zdaniem nie powinni, bo jak jeden lekarz zakazał to drugi nie powinien tej decyzji zmieniać, ale jak sie okazuje są różne przypadki...

Lenka widać brzusio ładnie Szkoda, ze przez 1 poprawkę nie możesz sie teraz bronić

Cytat:
a oto ja i mój Olbrzymek
No całkiem spory

Cytat:
heh...przeżyć jeszcze dzisiaj i weekend i TZ wraca
wczoraj powiedziałam mu wieczorem, że jednak nie pojadę z nim nad morze, bo za dużo mi szef obetnie za urlop.... to powiedział, ze mam się niczym nie przejmować i że zabierze mnie w tym roku nad morze i koniec, i żebym nawet nie myślała inaczej...
Bo za urlop by zapłacił wg płacy z umowy a nie tej, jaką faktycznie ci wypłaca?
Fajny mąż, że i tak cie zabierze nad morze

Cytat:
Słyszałam, że podobno naked ma duży brzuch. No to ja wstawiam swój
Też już dosyć pokaźny

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny leci Wam siara???? bo mi nic i przez głowę mi przechodzi "obym tylko miała pokarm"
Mi nie leci i bardzo się cieszę, niech poleci już tylko dla dziecka. To, ze nie leci to jest normalne.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
To ja wrzucę dzisiejsze fotki mojego malucha oraz kilka ostatnio kupionych ubranek (w Realu były body po 6,99 i wzięłam troszkę większe, na 68), czarną koszulkę kupił swojej córci mój mąż na zlocie motocyklowym
Brzuszek super i koszulka motocyklowa też.

Wiecie ostatnio tu przewijał sie temat o skracaniu szyjki i ja tak zaczynam powoli schizować, bo mój gin mnie wcale nie badał w ciąży. A w sumie skracanie szyjki to nie ma żadnych objawów prawda? Tak mi dziwnie upomnieć się o badanie, ale z drugiej strony byłabym spokojniejsza wiedząc, ze wszystko jest dobrze. A wizyta już w środę...

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:19   #3248
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

a to ciuszki od mamy za wszystko zapłaciła całe 40 zł
śliczne ciuszki bedziesz miała ekstra wyprawkę

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam zwiedzić naszą porodówkę (szpital w Radomsku)
.
Ja tez miałam taką wycieczke po porodówce w moim mieście, jednak nie wiem czy chce tam rodzić...

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
waniliaania2009, ja też nie mogę uwierzyć, że niedługo nasza kolej.....

chciałam wam pokazać zdjęcie brzuszka, ale nie wiedziałam które wybrać, bo jakiś mało wyeksponowany ten brzuszek
to wrzucam wszystkie ale w weekend mam gości to będzie dopiero okazja do porobienia fotek.
sliczna mamusiaszczuplutka tylko brzusio duzy

Cytat:
a oto ja i mój Olbrzymek
Nio śliczny duży domek Pewnie Ci już ciężko a dzidzia jaka duża- ile wazy???

Cytat:
heh...przeżyć jeszcze dzisiaj i weekend i TZ wraca
Super, że między Wami już lepiej.. poteskniliści za sobą i teraz powrót będzie milutki i udany, zobaczysz będzie dużo lepiej

Cytat:
Słyszałam, że podobno naked ma duży brzuch. No to ja wstawiam swój

Ogólnie jestem w miarę szczupła, więc to co widać na zdjęciu to tylko Mała No i mam 170 cm wzrostu a z brzuchem wyglądam jakbym miała 150 cm albo mniej
Ja tez mam 170cm, jednak juz troche urosłam,.. wczoraj gin mnie wazyl i 82kg dzidzia 1724g ;-)))

Klarissa- śliczny komplecik hehe
a tak poważnie:-P jesteś mega seksowna mamuską
Dobrze, ze szef troszkę zrobił się ludzki a ty jak sie zle poczujesz to i tak mozesz wyjsc z pracy a bedziesz miala i tak płacone jakbys była

Wczoraj byłam u gina
30t1dc Moja Milenka waży już 1724gr taka duzutka
Mój męzyk wczoraj nosił butelke 1,5litrową i sprawdzal jakie to ciężkie heeh a do tego jeszcze trzeba dolać szklanke wody jak to stwerdził eheh- wiec cięzko już ehhehe
Termin mam na 2 wrzesnia.... a był 8 wrzesnia, ale jak to gin mowi jeszcze duzo moze sie zmienic

zastanawiamy sie z moim czy nad morze nie wyskoczyc... tak do wtorku bo moze dostanei dwa dni urlopu,.. do pustkowa, tak aby było dośc blisko od Nas.. bo do trojmiasta to za daleko

I mam do was jeszcze pytanko
Mam ochote na tę pościel i tak sie zastanawiam jak z jej jakością... moze wy sie orientujecie, moze ktoras z waszych kolezanek kupowała..
bo tu sie oplaca
dajcie znac
http://allegro.pl/item1091047042_11_...y_gratisy.html
Stary 2010-07-02, 09:22   #3249
justysia8522
Raczkowanie

Witam w słoneczny dzień Mam do Was dziewuszki pytanie- dostałyście katę ruchów płodu??????? Jestem trochę przerażona, bo jest wyraźnie napisane, że 10 i mniej ruchów w ciągu 12 godzin (od 8 do 20) to zagrożenie dla płodu i mam się zgłosić na IP.
Mówiłam gince podczas wizyty, że nasz dzidziuś to chyba przesypia cały dzień bo dopiero około 21 czuję zwiększoną liczbę ruchów, nieraz są takie dni, że poruszy się w ciągu dnia 6-7 razy a wieczorkiem szaleje jak zwykle-ale mimo wszystko mam jeździć do szpitala. Wychodzi na to, że prawie codziennie będę miała wycieczki Niezbyt m to pasuje, bo w szpitalu, w którym będę rodziła bardzo panikują i od razu zostawiają na oddziele a przecież nie będę oszukiwać i wpisywać tej minimalnej liczby ruchów jeżeli maleństwo się nie poruszyło tyle razy...
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:35   #3250
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Witam w słoneczny dzień Mam do Was dziewuszki pytanie- dostałyście katę ruchów płodu???????
nie nic takiego nie dostalam
ale moja niunie to ja czesto czuje zwlaszcza jak mi nozki pod zebra wciska
Stary 2010-07-02, 09:36   #3251
Majka232
Zakorzenienie

Mpik82 - super, że z Twoją córcią wszystko jak najlepiej Faktycznie jest już duża. Mój synuś w 25t4d ważył 838g, chyba w ostatnim trymestrze dzieci rosną jak na drożdżach
Pościel - Ja chyba ją zamówię (tyle rzeczy za taką cenę i nie ma niepotrzebnego dla mnie baldachimu. zamówię komplet z żyrafką (chyba ten piaskowy), bo mamy już dywan z żyrafami do pokoju maleństwa. Tobie jaki kolor i wzór najbardziej się podoba?
Stary 2010-07-02, 09:42   #3252
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Mpik82

właśnie, że w ogóle mi nie ciężko nadal chodzę w klapkach na obcasie, nic mi nie puchnie, nic kompletnie nie boli i gdyby nie te częste ruchy i wielki brzuch, nie wiedziałabym, że jestem w ciąży

we wtorek się dopiero dowiem ile Filuś waży, miesiąc temu ponad 1200
troszkę się obawiam, że jest dużawy i ciężko go będzie wypchnąc na świat, ale może Szczęśliwa ma racje, że mam po prostu dużo wód chociaż na wydrukach od lekarzy mam wpisane, że ilość wód prawidłowa

justysia8522

ja ruchów nie licze i nie zapisuję, bo musiałabym chodzić wszędzie z notesem chociaż też są dni kiedy Mały się uaktywania dopiero wieczorami Jeśli wszystko z dzidzią ok, to widocznie taka jego spokojna natura bez sensu byłoby ciągłe leżenie w szpitalu.
Stary 2010-07-02, 09:43   #3253
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Pościel - Ja chyba ją zamówię (tyle rzeczy za taką cenę i nie ma niepotrzebnego dla mnie baldachimu. zamówię komplet z żyrafką (chyba ten piaskowy), bo mamy już dywan z żyrafami do pokoju maleństwa. Tobie jaki kolor i wzór najbardziej się podoba?
Nio wlasnie ja tez mysle ze to fajna okazja i również nie chce baldachimu tylko kurz bedzie sie zbieral a i na moment bedzie jak dzidzia malutka,, potem bym to do szafy wrzuciala, wiec szkoda mi kasy.
ja bede miala pokoik dla Niuniu pomalowany na zielono i tak sobie wymysliłam rozowe dodatki... wiec chce rozowa pościel z misiem
plus jeszcze rozowa lampka z ikei w kształcie kwiatka
cos takiego.,.,.

hihi - to nie moj pokoik- tylko tak na wzor podałam, jak mi się podoba polaczenie zielonego z rozowym

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-07-02 o 10:10
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:44   #3254
Ewcia811211
Raczkowanie

hejhej
ja aby wlotem by was pozdrowic i uciekac musze, potem zobzcze co u was przez tydzien i dam znac, aby dzis bylam u krwi i mocz oddac,buu juz 27temp. masakra
buziaczki
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:46   #3255
Majka232
Zakorzenienie

Mpik- słodki ten pokoik i kolory fajnie do siebie pasują
Ja mam ściany w dwóch odcieniach żółtego, dywan zielone tło i na nim żyrafy i chcę dodatki w kolorach beż, jasny żółty lub zielony (dla uspokojenia tej żółci ) Ta zieleń pościeli jakoś do mnie nie przemawia ale piaskowy - fajny
Stary 2010-07-02, 09:49   #3256
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Klarissa- śliczny komplecik hehe
a tak poważnie:-P jesteś mega seksowna mamuską
Dobrze, ze szef troszkę zrobił się ludzki a ty jak sie zle poczujesz to i tak mozesz wyjsc z pracy a bedziesz miala i tak płacone jakbys była
Dziękuję za komplement. Powiem szczerze, że jakbym miała trochę mnie tych wszystkich dolegliwości i niedogodności typu pomiar cukru w krwi i moczu to jeszcze bym na wczasy chętnie pojechała bo ogólnie czuję się dobrze. Ale moje psychiczne samopoczucie nie odpowiada fizycznemu Wczoraj tak mi opuchły nogi, że ciężko mi było znaleźć w którym miejscy mam kostki A rano wcale wiele lepiej nie było. Teraz też jak patrzę to kostki mam zapuchnięte, specjalnie dzisiaj spodnie do pracy ubrałam...

Cytat:
Duża Ja się zastanawiam ile może ważyć moja mała. Idę we wtorek lub środę na wizytę to może mi powiedzą, bo ostatnio mi powiedzieli ok. 800 g a koleżanka jest w tym samym dniu ciąży co ja (no 5 dni różnicy jest ) i jej córeczka miała wagę 1300 g. I tak się zastanawiam i martwię czy moje dzieciątko nie jest zbyt malutkie...

Cytat:
Mam ochote na tę pościel i tak sie zastanawiam jak z jej jakością... moze wy sie orientujecie, moze ktoras z waszych kolezanek kupowała..
bo tu sie oplaca
dajcie znac
Jest ładna, tylko cena mi się wydaje podejrzana. Ja chcę kupić tą z MILPOLU i ona jest prawie 2x droższa, a zestaw w sumie podobny...

Cytat:
Witam w słoneczny dzień Mam do Was dziewuszki pytanie- dostałyście katę ruchów płodu??????? Jestem trochę przerażona, bo jest wyraźnie napisane, że 10 i mniej ruchów w ciągu 12 godzin (od 8 do 20) to zagrożenie dla płodu i mam się zgłosić na IP.
Niczego takiego nie dostałam, ale ostatnio byłam u ginki przed 28 tc. a czytałam, że ruchy należy obserwować dopiero od 28 tc w górę bo wcześniej dziecko rusza się więcej gdyż ma dużo miejsca, a potem intensywność ruchów się zmniejsza. U mnie jest różnie - wczoraj mała wierciła się cały dzień odkąd się obudziłam aż do 22.00! Ale np. w weekend nie ruszała się prawie wcale, może z 2-3 razy dziennie...
Stary 2010-07-02, 09:52   #3257
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dziekuje za pomoc w sprawie pracy TZ Wlasnie jest w drodze do domu, po drodze w siedzibie firmy zostawi pismo, ze rozwiazuje z nimi umowe w trybie natychmiastowym bla bla bla i wymieniony paragraf.
Co jest najsmieszniejsze, to samo spotkalo mojego tate. Dzisiaj z nim rozmawialam i okazalo sie, ze od 2 miesiecy nie dostal wyplaty. Szef go ciagle kreci i kreci. Ojciec pracuje na budowie, nadzoruje pracownikow itd. Wiec pracownicy dostali po kilkaset zlotych zaliczki. A on, m.in. dlatego, ze sie upominal i dlatego ze ma wyzsza wyplate - caly czas slyszy - nie mam. Wzial chorobowe i dorabia na boku, a niedlugo zostawi takie samo pismo jak moj TZ, z tym ze on od razu podaje faceta do sadu pracy o wyplacenie zaleglosci.
Co sie dzieje z tym swiatem...

Biore sie za nadrabianie Was. Ledwie spalam w nocy, ciesze sie, ze mam ten stres juz za soba i TZ szczesliwie wraca
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:54   #3258
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Nio wlasnie ja tez mysle ze to fajna okazja i również nie chce baldachimu tylko kurz bedzie sie zbieral a i na moment bedzie jak dzidzia malutka,, potem bym to do szafy wrzuciala, wiec szkoda mi kasy.
ja bede miala pokoik dla Niuniu pomalowany na zielono i tak sobie wymysliłam rozowe dodatki... wiec chce rozowa pościel z misiem
plus jeszcze rozowa lampka z ikei w kształcie kwiatka
cos takiego.,.,.
Bardzo fajne kolorki pokoju i taką lampkę bratowa kupiła swojej córci i super wygląda na ścianie (mała ma pokoik kremowo różowy z kolei). No i jaki praktyczny koszorek z boku stoi (mam taki sam na rzeczy dla małej, to znaczy na razie jest tam zapasowa pościel, ale będą tam rzeczy dla dziecka plus jeszcze małej szafę kupiliśmy, niestety na razie bez półek bo nie było, dopiero muszę dzwonić pytać o te półki bo mieli dowieźć do Ikei).

My na razie wygospodarowaliśmy tylko kącik dla małej w rogu sypialni, na razie stoi tam szafeczka i właśnie duża wiklinowa skrzynia, nie kupujemy jeszcze łóżeczka - to kupimy dopiero pod koniec sierpnia i wózek tak samo wtedy. Na razie jakoś tak nie wiem... nie chcę jeszcze mieć łóżeczka. Nie chodzi mi o żadne przesądy, ale jakoś czuję wewnętrznie, że jeszcze nie U nas niestety dziecku nie będzie zbyt kolorowo bo ściany mam białe, meble drewniane i łóżeczko też będzie w kremowej pościeli (takie mam zasłony) ale ja lubię taki surowy wystrój. Dobrze się w nim czuję Kuchnię tylko ożywiłam bo z brązowych ścian zrobiliśmy zielone
Stary 2010-07-02, 09:56   #3259
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Mówiłam gince podczas wizyty, że nasz dzidziuś to chyba przesypia cały dzień bo dopiero około 21 czuję zwiększoną liczbę ruchów, nieraz są takie dni, że poruszy się w ciągu dnia 6-7 razy a wieczorkiem szaleje jak zwykle-ale mimo wszystko mam jeździć do szpitala. Wychodzi na to, że prawie codziennie będę miała wycieczki Niezbyt m to pasuje, bo w szpitalu, w którym będę rodziła bardzo panikują i od razu zostawiają na oddziele a przecież nie będę oszukiwać i wpisywać tej minimalnej liczby ruchów jeżeli maleństwo się nie poruszyło tyle razy...
Jak dla mnie to kompletna bzdura. Przeciez kazde dziecko inaczej sie rusza. Z reszta juz kiedys byla o tym mowa w watku.
Na Twoim miejscu bym sie nie martwila. Moj tez sie czasami malo rusza. Czasami prawie wcale. Lekko zmieni pozycje i tyle, a np. ostatniej nocy jak mialam stres to szalal do 3 w nocy. Albo mi stawial pol brzucha (komicznie to wygladalo polowa brzucha plaska, a druga polowa tak naciagnieta jakby wyjscia szukal) albo sie wpychal kolo pecherza i cos tam "wiercil". W ten sposob mialam kompletnie nieprzespana noc, zwlaszcza ze obudzil mnie kopaniem w pecherz kolo 5 rano i do teraz siedzi spokojnie. A teoretycznie przez tyle godzin - zero ruchu - "powinnam" sie martwic.
Ale nie ma co stresowac siebie i dziecka Wazne, zeby zdrowe bylo, jak przyjdzie na swiat, to sie jeszcze nastresuje. Nie ma co go meczyc w brzuchu.
Stary 2010-07-02, 09:56   #3260
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Dziekuje za pomoc w sprawie pracy TZ Wlasnie jest w drodze do domu, po drodze w siedzibie firmy zostawi pismo, ze rozwiazuje z nimi umowe w trybie natychmiastowym bla bla bla i wymieniony paragraf.
Co jest najsmieszniejsze, to samo spotkalo mojego tate. Dzisiaj z nim rozmawialam i okazalo sie, ze od 2 miesiecy nie dostal wyplaty. Szef go ciagle kreci i kreci. Ojciec pracuje na budowie, nadzoruje pracownikow itd. Wiec pracownicy dostali po kilkaset zlotych zaliczki. A on, m.in. dlatego, ze sie upominal i dlatego ze ma wyzsza wyplate - caly czas slyszy - nie mam. Wzial chorobowe i dorabia na boku, a niedlugo zostawi takie samo pismo jak moj TZ, z tym ze on od razu podaje faceta do sadu pracy o wyplacenie zaleglosci.
Co sie dzieje z tym swiatem...
Współczuję przykrej sytuacji.

To samo spotkało moją koleżankę. Od 3 lat pracowała na cały etat z umową na pół etatu. Teraz się upomniała, że chciałaby w końcu mieć na umowie ten cały etat, a szef jej na to, że "już się nie opłaca" bo on od września zamyka działalność... Fajnie, że w ogóle zamierzał jej powiedzieć

Paula a powiedz mi taką rzecz, skąd ty bierzesz bębenki do tego nakłuwacza z accu checka? Bo pytałam już w 3 aptekach, nigdzie tego nie ma. Chyba zadzwonię do poradni i tam spytam skąd mam to brać...
Stary 2010-07-02, 10:00   #3261
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj byłam u gina
Mój męzyk wczoraj nosił butelke 1,5litrową i sprawdzal jakie to ciężkie heeh a do tego jeszcze trzeba dolać szklanke wody jak to stwerdził eheh- wiec cięzko już ehhehe
Termin mam na 2 wrzesnia.... a był 8 wrzesnia, ale jak to gin mowi jeszcze duzo moze sie zmienic

zastanawiamy sie z moim czy nad morze nie wyskoczyc... tak do wtorku bo moze dostanei dwa dni urlopu,.. do pustkowa, tak aby było dośc blisko od Nas.. bo do trojmiasta to za daleko

bo tu sie oplaca
dajcie znac
Cudownie, jaka juz duza Tez chcialabym juz USG, ostatnie mialam... Polowkowe Ciekawe co u mojego maluszka slychac.

Co do poscieli - nie zamawiam takiej, ani nie znam nikogo kto taka ma, ale cena wydaje sie swietna. Wiesz, nie dowiesz sie, jesli nie kupisz. Moze akurat warto zaryzykowac?
Stary 2010-07-02, 10:05   #3262
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Glukoza z zimna wodą i cytryna wcale nie jest straszna
A o leku nie mam pojęcia.
HEhe, glukoza z ciepla woda i bez cytryny jest PASKUDNA,szczegolnie jak sie cale zycie pije napoje bez cukru

Mi nie leci i bardzo się cieszę, niech poleci już tylko dla dziecka. To, ze nie leci to jest normalne.
Mi tez nie leci i sie z tego bardzo ciesze!!!
Wiecie ostatnio tu przewijał sie temat o skracaniu szyjki i ja tak zaczynam powoli schizować, bo mój gin mnie wcale nie badał w ciąży. A w sumie skracanie szyjki to nie ma żadnych objawów prawda? Tak mi dziwnie upomnieć się o badanie, ale z drugiej strony byłabym spokojniejsza wiedząc, ze wszystko jest dobrze. A wizyta już w środę...
Abz- upomnij sie Kochana, pewnie wystarczy ze spytasz. Ja mam badanie na kazdej wizycie bez wyjatku i usg tez.
Abz- i bardzo dziekuje za odpowiedz na moje pytanie. Jedyna je dostrzeglas...

Cytat:
właśnie, że w ogóle mi nie ciężko nadal chodzę w klapkach na obcasie, nic mi nie puchnie, nic kompletnie nie boli i gdyby nie te częste ruchy i wielki brzuch, nie wiedziałabym, że jestem w ciąży

we wtorek się dopiero dowiem ile Filuś waży, miesiąc temu ponad 1200
troszkę się obawiam, że jest dużawy i ciężko go będzie wypchnąc na świat, ale może Szczęśliwa ma racje, że mam po prostu dużo wód chociaż na wydrukach od lekarzy mam wpisane, że ilość wód prawidłowa
Naked- ale ci dobrze, ja zaczelam puchnac, choc prawie wcale nie wychodze w dzien... Dzis sie obudzilam z parowkami zamiast rak i nog
Co do brzucha, to ja mam z tych malych pilek. Nikt mi nie wierzy, ze to juz 7my miesiac. Tylko czekam az mi wyskoczy jeszcze wiekszy,choc doswiadczone mamy mowia, ze raczej za duzy to i tak nie bedzie.
Stary 2010-07-02, 10:12   #3263
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję przykrej sytuacji.

To samo spotkało moją koleżankę. Od 3 lat pracowała na cały etat z umową na pół etatu. Teraz się upomniała, że chciałaby w końcu mieć na umowie ten cały etat, a szef jej na to, że "już się nie opłaca" bo on od września zamyka działalność... Fajnie, że w ogóle zamierzał jej powiedzieć

Paula a powiedz mi taką rzecz, skąd ty bierzesz bębenki do tego nakłuwacza z accu checka? Bo pytałam już w 3 aptekach, nigdzie tego nie ma. Chyba zadzwonię do poradni i tam spytam skąd mam to brać...
No prosze, za to moj kuzyn mial obiecana stawke i OBIECANA umowe o prace. Pracowal jakies 3 miesiace i caly czas mowili "juz zaraz podpiszemy, zaraz", w dodatku wyplacali mu mniej pieniedzy. Jak tylko dostal lepsza oferte to stamtad odszedl. Ech.. Dzisiaj to strach nawet prace podejmowac...

Bebenki kupuje w pobliskiej aptece, nie wiedzialam ze z nimi jest problem. Poza tym jedna igla starczy spokojnie na cale opakowanie paskow. Ja na poczatku balam sie, ze bedzie bolec wiec zmienialam czesto i musialam dokupic. Teraz juz 2 opakowanie kluje sie ta sama igla (moja babcia i przyjaciolka maja cukrzyce i tak samo mi mowili z iglami, w internecie podobne informacje znalazlam). Czeste zmienianie igly to duzy koszt.. W dodatku niepotrzebny. Ale jesli kogos stac To czemu nie.
Btw. Ile razy dziennie sie nakluwasz? Ja czasami nawet ponad 10.. Jak sie objadam, albo chodze pozno spac, to dodatkowo sobie sprawdzam.

Aaa i jeszcze co do bebenkow - patrzylam na ceny w internecie. Jesli sie doda koszty przesylki to zupelnie sie nie oplaca. Ale moze jakas apteka by Ci zamowila? Mi teraz beda sprowadzac majtki poporodowe i fride

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
No własnie mnie też tak mówili, dlatego zdziwiłam się, że aż tak bardzo cię straszą. Zresztą sporo jest w necie na ten temat, myślę, że cukrzyca ciążowa nie jest aż taka straszna jeśli się dba o dietę. A ja wczoraj miałam kolejne przejścia, tym razem z babcią tż-ta, która stwierdziła, że dawniej nie było cukrzycy i kobiety rodziły duże zdrowie dzieci, a teraz to takie małe się rodzą ... Ech... niektórym nie przegada. I jeszcze to namawianie na jedzenie, no na prawdę straszni są. Przez to w końcu zjadłam kawałek ciasta i źle zrobiła bo mi po nim cukier skoczył na ponad 140... Drugi raz się nie dam naciągnąć

Mi ostatnio czasami skacze nawet nie wiem po czym. Wiem, ze po slodkim na pewno nie. Ale np. wieczorem mialam kolo 90, a dzisiaj na czczo 95. I nie wiem dlaczego, bo przeciez nic nie jadlam. I tak samo te 8 godzin do tylu tez nic. Nawet wiecej. Wiecej niz 12h na pewno... A przeciez wystarczy 8.
Ale jedna pielegniarka mi mowila, ze cukrzyca ciazowa czesto sie ujawnia przez to, ze dziecko lubi siedziec w takiej pozycji, ze naciska nam na trzustke/watrobe. Wiec teoretycznie nie mamy sie czego bac. Trzeba dbac o diete.
Sliczny brzuszek A jaka blada mamusia. Jak ja Chociaz ja chyba jeszcze bledsza jestem... Zero slonca Ciuszki tez cudowne, zwlaszcza ta czarna koszulka
Stary 2010-07-02, 10:18   #3264
martucha84
Zakorzenienie

Lenka* naked21 bordowa Klarissa sliczne brzuszki

MisQa no widzisz bedzie git

justysia8522 kazde dziecko rusza sie inaczej moje szaleje rano a potem kolo 21-22... wiec nie rozumiem.. mozna obserowac ale jak sie wogole nie poruszy... bynajmniej tak mi sie wydaje.. ale z tego co czytalam to wszytko sie zapisuje kopy przelania motylki wszytko co sie tam dzieje a nie tylko wyrazne ... wiec moze jak sie tak mocno skupisz to bedzie 10 w tych "sztywnych" godzinach
Stary 2010-07-02, 10:27   #3265
NIKaP-n
BAN stały

Witajcie Mamuśki

Śliczne brzuchole Lenko, bordowa, naked i Klarissko widzę, że mnie gonicie

Ciuszki też słodaskie.
Wklejam, co kupiłam Małemu na odreagowanie jak wyszłam ze szpitala.

Co do ruchów płodu, ja dostałam taka karteczkę w poradni diabetologicznej i już Wam piszę, co na niej widnieje:

Tzn na razie nie napiszę, bo znów mi tą kartkę gdzieś wcięło wrrrr, też jesteście takie niezorganizowane i "rozwalone" ostatnio? ja z niczym nie daje rady, wszędzie syf, sił brak ech

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Ja miewam na czczo w rejonach 70-80 cukier, a po posiłku największy miałam 108.

Mam opisaną dietę co jeść, ile wymienników węglowodanowych na każdy posiłek i co ważne- o 21.30 lub 22 kanapkę (bo Mały musi z niej wziąć zapas do rana). Oczywiście ciemne pieczywo etc.. Dieta super, bo ja tak zazwyczaj jadam, tylko trza godzin pilnować.
czytałam, że często cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do cc...

czyli cc = cc?

Zuziczko ja tez mam wadę, ale nie taką dużą- -2 i -2,5...a mój lekarz nawet mnie nie skierował do okulisty. Miałam ok 14tc badanie dna oka w szpitalu, tylko dlatego, że się upomniałam...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:28   #3266
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam takiej karty. Ja bym sie nie przejmowała, wiadomo, ze dziecko też różnie się rusza, jak jest gorąco to może ono też to czuje i jest bardziej leniwe i od razu jechać na IP? Nie nie. Czytałam gdzieś, ze pod koniec ciąży powinno sie zwracać większą uwagę na ilość ruchów, ale teraz to bym się wcale dodatkowo nie stresowała.

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Co jest najsmieszniejsze, to samo spotkalo mojego tate.
Dobrze, ze tż wraca Co sie dzieje z tymi pracodawcami? Niczego się nie boją czy jak?

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:37   #3267
NIKaP-n
BAN stały

Znalazłam, uwaga, cytuję:
ZALECENIA DLA PACJENTKI CHOREJ NA KAŻDY TYP CUKRZYCY
(CIĄŻOWEJ I PRZEDCIĄŻOWEJ)

W ZWIĄZKU Z 10- KROTNIE CZĘSTSZĄ MOŻLIWOŚCIĄ OBUMARĆ WEWNĄTRZMACICZNYCH PŁODU U TYCH CHORYCH ZALECA SIĘ:

- OD 25TC OBSERWACJĘ RUCHÓW PŁODU
- LICZENIE RUCHÓW PŁODU WYKONYWANE PRZEZ CIĘŻARNĄ OD 29TC WEDŁUG NASTĘPUJĄCEGO SCHEMATU:
OD WYZNACZONEJ SAMODZIELNIE GODZINY LICZYĆ
MOMENT WYSTĄPIENIA 10 RUCHU (MINIMALNA LICZBA
RUCHÓW PŁODU W CIĄGU 3 GODZIN WYNOSI 10
).

x KTG OD 30 TC 1x W TYGODNIU
x KTG OD 35 TC 2x W TYGODNIU

w RAZIE JAKICHKOLWIEK WĄTPLIWOŚCI, BĄDŹ OSŁABIENIA RUCHÓW PŁODU NATYCHMIAST ZGŁOSIĆ SIĘ DO kLINIKI LUB W WYPADKU NIEMOŻLIWOŚĆI DO NAJBLIŻSZEGO SZPITALA

No i nie znerwowałybyście się? A lekarka mówi, że to bardzo ważne. I jest to najlepsza rzekomo klinika porodowa- nie tylko w Polsce, bo laski z całego świata na leczenie przyjeżdżają...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:45   #3268
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam opisaną dietę co jeść, ile wymienników węglowodanowych na każdy posiłek i co ważne- o 21.30 lub 22 kanapkę (bo Mały musi z niej wziąć zapas do rana). Oczywiście ciemne pieczywo etc.. Dieta super, bo ja tak zazwyczaj jadam, tylko trza godzin pilnować.
czytałam, że często cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do cc...

czyli cc = cc?
Pytalam poloznej o CC przy cukrzycy, ona powiedziala, ze czesto sie zdarzaja, ale nie zawsze. Jesli dziecko bedzie mialo duza wage to tak, ale zawsze warto probowac rodzic SN, bo szybciej sie po tym dochodzi do siebie. Ja baaaardzo chce walczyc o SN. Boje sie CC... Poki co umowilam sie z nia, ze zaczniemy od SN, a gdyby cos szlo nie tak, to od razu CC

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Znalazłam, uwaga, cytuję:
ZALECENIA DLA PACJENTKI CHOREJ NA KAŻDY TYP CUKRZYCY
(CIĄŻOWEJ I PRZEDCIĄŻOWEJ)

W ZWIĄZKU Z 10- KROTNIE CZĘSTSZĄ MOŻLIWOŚCIĄ OBUMARĆ WEWNĄTRZMACICZNYCH PŁODU U TYCH CHORYCH ZALECA SIĘ:

- OD 25TC OBSERWACJĘ RUCHÓW PŁODU
- LICZENIE RUCHÓW PŁODU WYKONYWANE PRZEZ CIĘŻARNĄ OD 29TC WEDŁUG NASTĘPUJĄCEGO SCHEMATU:
OD WYZNACZONEJ SAMODZIELNIE GODZINY LICZYĆ
MOMENT WYSTĄPIENIA 10 RUCHU (MINIMALNA LICZBA
RUCHÓW PŁODU W CIĄGU 3 GODZIN WYNOSI 10
).

x KTG OD 30 TC 1x W TYGODNIU
x KTG OD 35 TC 2x W TYGODNIU

w RAZIE JAKICHKOLWIEK WĄTPLIWOŚCI, BĄDŹ OSŁABIENIA RUCHÓW PŁODU NATYCHMIAST ZGŁOSIĆ SIĘ DO kLINIKI LUB W WYPADKU NIEMOŻLIWOŚĆI DO NAJBLIŻSZEGO SZPITALA

No i nie znerwowałybyście się? A lekarka mówi, że to bardzo ważne. I jest to najlepsza rzekomo klinika porodowa- nie tylko w Polsce, bo laski z całego świata na leczenie przyjeżdżają...
Wedlug mnie przesadzaja... Niepotrzebne stresowanie. A pamietajmy, ze nie kazda kobieta w ciazy ma robiona krzywa. Wiec niektore maja cukrzyce, a nawet o niej nie wiedza. A dzieci zyja i maja sie dobrze.
Nie ma co popadac w paranoje... I tak ciaza jest duzym stresem, wiec wedlug mnie nie ma co sie dodatkowo stresowac.
Stary 2010-07-02, 10:53   #3269
Weronisia
Zakorzenienie

Witajcie kobietki. Wpadłam, żeby o sobie tylko przypomnieć.
Tyle piszecie, że mam problemy z czytaniem Was

Ja rzadko włączam kompa, bo jest za gorąco, a ten grzeje jak piekarnik.

A zaraz wyjeżdżam do mężusia i zabieram go i jedziemy razem do Luksemburga. Nie wiem jak zniosę ten upał. Sama jazda nie będzie zła, bo mam klimę w aucie. Ale boję się tego chodzenia po miasteczkach w te upały. Nie wiem jak to zniosę. Najwyżej wrócimy szybciej.

A więc trzymajcie się. Zajrzę w poniedziałek i pewnie pochwalę się fotkami z Luksemburga
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:54   #3270
Majka232
Zakorzenienie

Nika - kochana, trzymaj sie i za dużo nie czytaj. ja jak się kiedyś naczytałam to się zrobiłam od tego chora i bardzo znerwicowana. Będzie dobrze. Cukrzyca w ciąży niestety zdarza się często

Mpik - zamówiłam tę pościel. Jak przyjdzie napiszę co i jak

Idę się prysznicować, bo muszę zajechać po jakieś zakupy (bo inaczej będzie głodowy weekend ) a później wizyta u kosmetyczki i depilacja brrrr

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości