|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Witam. Ja już po kawce, oczywiście w pracy.
Tyle napisałam i wszystko mi wcięło, bo wyłączyła sie strona ![]() Teraz to już pokrótce, bo nie pamiętam co kto pisał. Brzuszki naprawdę imponujące! Ja mam taki bardzie rozlany, ciągnie się od samych piersi do dołu, wiec nie jest taki odstający ![]() Siary u mnie brak i trzeba się z tego cieszyć. Siara w ciąży ma się nijak do pokarmu po porodzie. Nie ma się czym martwić, pojawi się zaraz po porodzie. dzidzia_aim współczuję przeprowadzki podczas upałów. Bądź dzielna, dasz radę I nie przemęczaj się zbytnio.I moje kopniaki nie bolą. Czuję tylko takie coraz silniejsze pukania od środka i brzuchal przy tym podskakuje. Ale narazie nie boli. Naked Twój brzuch wielki, pewnie masz dużo wód płodowych, dlatego też słabiej te ruchy odczuwalne. Pewnie ból bardziej czuja osoby z mniejszym brzuchem i mniejszą ilością wód.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-07-02 o 08:36 |
|
|
|
#3242 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wszystkim Mój, który przez całe pół roku mnie wkurzał straszliwie wczoraj mnie pozytywnie zaskoczył - zgodził się, żebym pracowała o 2h krócej. Powiedziałam mu, że jestem zmęczona, że mnie bolą plecy itd. że mam cukrzycę i nie mogę tyle w pracy siedzieć ale, że z drugiej strony nie chciałabym też na zwolnieniu bo nie jest aż tak źle i zgodził się żebym od poniedziałku pracowała do 15-stej (teraz pracuję do 17-stej). W sumie to łaski nie robi, bo zgodnie z KP mogłabym po 4h iść do domu (bo pracuję przed kompem), ale nie chcę wchodzić na ścieżkę wojenną ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem co ci poradzić... Cytat:
Cytat:
![]() Faktycznie duży, ale bez przesady, nie wyglądasz jeszcze na 9 msc. Czasem te sąsiadki to tak pierniczą, że szkoda słuchać. Cytat:
To ja wrzucę dzisiejsze fotki mojego malucha oraz kilka ostatnio kupionych ubranek (w Realu były body po 6,99 i wzięłam troszkę większe, na 68), czarną koszulkę kupił swojej córci mój mąż na zlocie motocyklowym
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
wow Klarissa
![]() a koszulka na moto czadowa Zakupy na all zrobione, idę się uwalić na m aterac i popluskać troszkę ![]() Miłego dnia kobitki
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa Zgrabny brzuszek
I jaka słodka koszulka Znajomi chcą mojemu Tż zrobić prezent i jak mała będzie troszkę większa to taką oto koszulkę dostanie (Tż jest ratownikiem medycznym zakochanym w swojej pracy chyba bardziej niż we mnie )
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu odkryłam te aptekę i zawsze kupuję tam większą ilość leków czy kosmetyków, bo są średnio o 25% tańsze, ale i tak wydaję tam zawsze ponad 100 zł
![]() W tej aptece Feminatal Metafolin z DHA kosztuje 45 zł, ja nie wiem w takim razie ile kosztuje gdzie indziej - ponad 60? ![]() MisQa- zajrzyj do tej apteki, bo tam dają też kupony -5 zł na leki na receptę i jak masz kilka to odejmą wszystkie, na zakupy powyżej 150 zł też jest jakaś promocja. Ja tam kupię wsio dla maluszka (fridę, płyny, oliwki itd.) dzidzia_aim - trzymaj się. Przeprowadzka to męczarnia (pakowanie, przewożenie, przenoszenie, rozpakowywanie, a do tego sprzątanie) ale później będziecie mieli super ![]() Ja swoja przeprowadzkę sprzed ponad 1,5 roku dobrze wspominam, bo to była przeprowadzka do naszego własnego domu. Przez jakis czas mieszkaliśmy na kartonach, nawet teraz wiele rzeczy brakkuje np. szafy w przedpokoju czy niektórych gniazdek ale jest fajnie ![]() Lenka - ładnie wyglądasz z tym zgrabnym brzuszkiem ![]() Klarissa - fajny brzucholek U mnie też jeszcze widać zarys tali ![]() naked21, bordowa - faktycznie duze macie brzuszki, ale przy tym słodkie ![]() naked - ruchy mojej dzidzi też nie są bolesne to takie falowanie brzucha i pykanie, a brzuszek mam (narazie ) nieduży
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio to nie pomyślałam jak robiłam foty, że mam przezroczyste majtki i obcięłam zdjęcie co by was nie raczyć widokiem mojego ekhm... przyrodzenia A koszulka też mi się podoba, w ubiegłym roku kupiłam taką samą (tylko odpowiednio większą ) dla mojej chrześnicy która zresztą uwielbia z wujkiem na motorku siedzieć (bo jeździć to jeszcze nie próbowali, poza tym nie mamy takiego małego kasku). Cytat:
Super pomysł. A pasja (praca) tż bardzo fajna i chwalebna. No dziewczyny widać u mnie talię dlatego, że mam niziutko ten brzuch i nie ma mi czego zazdrościć bo do niskiego brzucha gratis dostałam hemoroidy a ostatnio także żylaki na "przedniej części" także wolałabym nie mieć tej talii i tych żylaków... ![]() Co do kopania przez małą to mnie to zupełnie nie boli o ile nie masakruje mi jakiegoś flaka (zdaje się, że jak w okolicy wątroby mnie kopie to wtedy czuję takie nieprzyjemne kłucie). Wczoraj cały dzień intensywnie kopała, nawet jak byliśmy wieczorkiem u teściów to widać było jak brzusio cały się rusza. No i już mała wypina i "pokazuje" nam części ciała - kiedyś wymacałam chyba nogę (kolano lub piętę) a przedwczoraj w nocy główkę lub pupę (no niestety nie wiem co to było, ale dosyć duże i okrągłe ). Rozpiera się troszkę jak się rozkręci
|
|
#3247 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłaś u okulisty prywatnie czy na nfz? Bo ja nie mam w sumie swojego okulisty i zastanawiam czy jako ciężarna bedę musiała czekać kilka miesiecy na termin w przychodni....czy moze ciężarne mogą sie dostać szybciej do kolejki ![]() Cytat:
![]() A o leku nie mam pojęcia. Świetne ciuszki ![]() Cytat:
Lenka widać brzusio ładnie Szkoda, ze przez 1 poprawkę nie możesz sie teraz bronić ![]() No całkiem spory ![]() Cytat:
Fajny mąż, że i tak cie zabierze nad morze ![]() Też już dosyć pokaźny ![]() Cytat:
Cytat:
Wiecie ostatnio tu przewijał sie temat o skracaniu szyjki i ja tak zaczynam powoli schizować, bo mój gin mnie wcale nie badał w ciąży. A w sumie skracanie szyjki to nie ma żadnych objawów prawda? Tak mi dziwnie upomnieć się o badanie, ale z drugiej strony byłabym spokojniejsza wiedząc, ze wszystko jest dobrze. A wizyta już w środę...
|
|
#3248 | ||
|
Rozeznanie
|
śliczne ciuszki
bedziesz miała ekstra wyprawkę![]() Ja tez miałam taką wycieczke po porodówce w moim mieście, jednak nie wiem czy chce tam rodzić... Cytat:
szczuplutka tylko brzusio duzy![]() Nio śliczny duży domek Pewnie Ci już ciężko a dzidzia jaka duża- ile wazy???Super, że między Wami już lepiej.. poteskniliści za sobą i teraz powrót będzie milutki i udany, zobaczysz będzie dużo lepiej Cytat:
dzidzia 1724g ;-)))Klarissa- śliczny komplecik hehea tak poważnie:-P jesteś mega seksowna mamuską ![]() Dobrze, ze szef troszkę zrobił się ludzki a ty jak sie zle poczujesz to i tak mozesz wyjsc z pracy a bedziesz miala i tak płacone jakbys była![]() Wczoraj byłam u gina ![]() 30t1dc Moja Milenka waży już 1724gr taka duzutka ![]() Mój męzyk wczoraj nosił butelke 1,5litrową i sprawdzal jakie to ciężkie heeh a do tego jeszcze trzeba dolać szklanke wody jak to stwerdził eheh- wiec cięzko już ehheheTermin mam na 2 wrzesnia.... a był 8 wrzesnia, ale jak to gin mowi jeszcze duzo moze sie zmienic ![]() zastanawiamy sie z moim czy nad morze nie wyskoczyc... tak do wtorku bo moze dostanei dwa dni urlopu,.. do pustkowa, tak aby było dośc blisko od Nas.. bo do trojmiasta to za daleko ![]() I mam do was jeszcze pytanko ![]() Mam ochote na tę pościel i tak sie zastanawiam jak z jej jakością... moze wy sie orientujecie, moze ktoras z waszych kolezanek kupowała.. bo tu sie oplaca dajcie znac ![]() http://allegro.pl/item1091047042_11_...y_gratisy.html
|
|
|
#3249 |
|
Raczkowanie
|
Witam w słoneczny dzień
Mam do Was dziewuszki pytanie- dostałyście katę ruchów płodu??????? Jestem trochę przerażona, bo jest wyraźnie napisane, że 10 i mniej ruchów w ciągu 12 godzin (od 8 do 20) to zagrożenie dla płodu i mam się zgłosić na IP.Mówiłam gince podczas wizyty, że nasz dzidziuś to chyba przesypia cały dzień bo dopiero około 21 czuję zwiększoną liczbę ruchów, nieraz są takie dni, że poruszy się w ciągu dnia 6-7 razy a wieczorkiem szaleje jak zwykle-ale mimo wszystko mam jeździć do szpitala. Wychodzi na to, że prawie codziennie będę miała wycieczki Niezbyt m to pasuje, bo w szpitalu, w którym będę rodziła bardzo panikują i od razu zostawiają na oddziele a przecież nie będę oszukiwać i wpisywać tej minimalnej liczby ruchów jeżeli maleństwo się nie poruszyło tyle razy...
|
|
|
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale moja niunie to ja czesto czuje zwlaszcza jak mi nozki pod zebra wciska
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik82 - super, że z Twoją córcią wszystko jak najlepiej
Faktycznie jest już duża. Mój synuś w 25t4d ważył 838g, chyba w ostatnim trymestrze dzieci rosną jak na drożdżach ![]() Pościel -
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Mpik82
właśnie, że w ogóle mi nie ciężko nadal chodzę w klapkach na obcasie, nic mi nie puchnie, nic kompletnie nie boli i gdyby nie te częste ruchy i wielki brzuch, nie wiedziałabym, że jestem w ciąży ![]() we wtorek się dopiero dowiem ile Filuś waży, miesiąc temu ponad 1200 troszkę się obawiam, że jest dużawy i ciężko go będzie wypchnąc na świat, ale może Szczęśliwa ma racje, że mam po prostu dużo wód chociaż na wydrukach od lekarzy mam wpisane, że ilość wód prawidłowa justysia8522 ja ruchów nie licze i nie zapisuję, bo musiałabym chodzić wszędzie z notesem chociaż też są dni kiedy Mały się uaktywania dopiero wieczorami bez sensu byłoby ciągłe leżenie w szpitalu.
|
#3253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko kurz bedzie sie zbieral a i na moment bedzie jak dzidzia malutka,, potem bym to do szafy wrzuciala, wiec szkoda mi kasy.ja bede miala pokoik dla Niuniu pomalowany na zielono i tak sobie wymysliłam rozowe dodatki... wiec chce rozowa pościel z misiem ![]() plus jeszcze rozowa lampka z ikei w kształcie kwiatka cos takiego.,.,. hihi - to nie moj pokoik- tylko tak na wzor podałam, jak mi się podoba polaczenie zielonego z rozowym
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-02 o 10:10 |
|
|
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
hejhej
ja aby wlotem by was pozdrowic i uciekac musze, potem zobzcze co u was przez tydzien i dam znac, aby dzis bylam u krwi i mocz oddac,buu juz 27temp. masakra buziaczki |
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik- słodki ten pokoik i kolory fajnie do siebie pasują
![]() Ja mam ściany w dwóch odcieniach żółtego, dywan zielone tło i na nim żyrafy i chcę dodatki w kolorach beż, jasny żółty lub zielony (dla uspokojenia tej żółci ) Ta zieleń pościeli jakoś do mnie nie przemawia ale piaskowy - fajny
|
#3256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj tak mi opuchły nogi, że ciężko mi było znaleźć w którym miejscy mam kostki A rano wcale wiele lepiej nie było. Teraz też jak patrzę to kostki mam zapuchnięte, specjalnie dzisiaj spodnie do pracy ubrałam... Cytat:
Ja się zastanawiam ile może ważyć moja mała. Idę we wtorek lub środę na wizytę to może mi powiedzą, bo ostatnio mi powiedzieli ok. 800 g a koleżanka jest w tym samym dniu ciąży co ja (no 5 dni różnicy jest ) i jej córeczka miała wagę 1300 g. I tak się zastanawiam i martwię czy moje dzieciątko nie jest zbyt malutkie... ![]() Cytat:
Niczego takiego nie dostałam, ale ostatnio byłam u ginki przed 28 tc. a czytałam, że ruchy należy obserwować dopiero od 28 tc w górę bo wcześniej dziecko rusza się więcej gdyż ma dużo miejsca, a potem intensywność ruchów się zmniejsza. U mnie jest różnie - wczoraj mała wierciła się cały dzień odkąd się obudziłam aż do 22.00! Ale np. w weekend nie ruszała się prawie wcale, może z 2-3 razy dziennie...
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za pomoc w sprawie pracy TZ
Wlasnie jest w drodze do domu, po drodze w siedzibie firmy zostawi pismo, ze rozwiazuje z nimi umowe w trybie natychmiastowym bla bla bla i wymieniony paragraf.Co jest najsmieszniejsze, to samo spotkalo mojego tate. Dzisiaj z nim rozmawialam i okazalo sie, ze od 2 miesiecy nie dostal wyplaty. Szef go ciagle kreci i kreci. Ojciec pracuje na budowie, nadzoruje pracownikow itd. Wiec pracownicy dostali po kilkaset zlotych zaliczki. A on, m.in. dlatego, ze sie upominal i dlatego ze ma wyzsza wyplate - caly czas slyszy - nie mam. Wzial chorobowe i dorabia na boku, a niedlugo zostawi takie samo pismo jak moj TZ, z tym ze on od razu podaje faceta do sadu pracy o wyplacenie zaleglosci. Co sie dzieje z tym swiatem... Biore sie za nadrabianie Was. Ledwie spalam w nocy, ciesze sie, ze mam ten stres juz za soba i TZ szczesliwie wraca
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mam taki sam na rzeczy dla małej, to znaczy na razie jest tam zapasowa pościel, ale będą tam rzeczy dla dziecka plus jeszcze małej szafę kupiliśmy, niestety na razie bez półek bo nie było, dopiero muszę dzwonić pytać o te półki bo mieli dowieźć do Ikei). My na razie wygospodarowaliśmy tylko kącik dla małej w rogu sypialni, na razie stoi tam szafeczka i właśnie duża wiklinowa skrzynia, nie kupujemy jeszcze łóżeczka - to kupimy dopiero pod koniec sierpnia i wózek tak samo wtedy. Na razie jakoś tak nie wiem... nie chcę jeszcze mieć łóżeczka. Nie chodzi mi o żadne przesądy, ale jakoś czuję wewnętrznie, że jeszcze nie Kuchnię tylko ożywiłam bo z brązowych ścian zrobiliśmy zielone
|
|
#3259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu bym sie nie martwila. Moj tez sie czasami malo rusza. Czasami prawie wcale. Lekko zmieni pozycje i tyle, a np. ostatniej nocy jak mialam stres to szalal do 3 w nocy. Albo mi stawial pol brzucha (komicznie to wygladalo polowa brzucha plaska, a druga polowa tak naciagnieta jakby wyjscia szukal) albo sie wpychal kolo pecherza i cos tam "wiercil". W ten sposob mialam kompletnie nieprzespana noc, zwlaszcza ze obudzil mnie kopaniem w pecherz kolo 5 rano i do teraz siedzi spokojnie. A teoretycznie przez tyle godzin - zero ruchu - "powinnam" sie martwic.Ale nie ma co stresowac siebie i dziecka |
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo spotkało moją koleżankę. Od 3 lat pracowała na cały etat z umową na pół etatu. Teraz się upomniała, że chciałaby w końcu mieć na umowie ten cały etat, a szef jej na to, że "już się nie opłaca" bo on od września zamyka działalność... Fajnie, że w ogóle zamierzał jej powiedzieć ![]() Paula a powiedz mi taką rzecz, skąd ty bierzesz bębenki do tego nakłuwacza z accu checka? Bo pytałam już w 3 aptekach, nigdzie tego nie ma. Chyba zadzwonię do poradni i tam spytam skąd mam to brać...
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe co u mojego maluszka slychac.Co do poscieli - nie zamawiam takiej, ani nie znam nikogo kto taka ma, ale cena wydaje sie swietna. Wiesz, nie dowiesz sie, jesli nie kupisz. Moze akurat warto zaryzykowac?
|
|
|
|
|
#3262 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do brzucha, to ja mam z tych malych pilek. Nikt mi nie wierzy, ze to juz 7my miesiac. Tylko czekam az mi wyskoczy jeszcze wiekszy,choc doswiadczone mamy mowia, ze raczej za duzy to i tak nie bedzie.
|
|
#3263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bebenki kupuje w pobliskiej aptece, nie wiedzialam ze z nimi jest problem. Poza tym jedna igla starczy spokojnie na cale opakowanie paskow. Ja na poczatku balam sie, ze bedzie bolec wiec zmienialam czesto i musialam dokupic. Teraz juz 2 opakowanie kluje sie ta sama igla (moja babcia i przyjaciolka maja cukrzyce i tak samo mi mowili z iglami, w internecie podobne informacje znalazlam). Czeste zmienianie igly to duzy koszt.. W dodatku niepotrzebny. Ale jesli kogos stac To czemu nie.Btw. Ile razy dziennie sie nakluwasz? Ja czasami nawet ponad 10.. Jak sie objadam, albo chodze pozno spac, to dodatkowo sobie sprawdzam. Aaa i jeszcze co do bebenkow - patrzylam na ceny w internecie. Jesli sie doda koszty przesylki to zupelnie sie nie oplaca. Ale moze jakas apteka by Ci zamowila? Mi teraz beda sprowadzac majtki poporodowe i fride ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Ale jedna pielegniarka mi mowila, ze cukrzyca ciazowa czesto sie ujawnia przez to, ze dziecko lubi siedziec w takiej pozycji, ze naciska nam na trzustke/watrobe. Wiec teoretycznie nie mamy sie czego bac. Trzeba dbac o diete. Sliczny brzuszek A jaka blada mamusia. Jak ja Chociaz ja chyba jeszcze bledsza jestem... Zero slonca Ciuszki tez cudowne, zwlaszcza ta czarna koszulka |
||
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka* naked21 bordowa Klarissa sliczne brzuszki
![]() MisQa no widzisz bedzie git ![]() justysia8522 kazde dziecko rusza sie inaczej moje szaleje rano a potem kolo 21-22... wiec nie rozumiem.. mozna obserowac ale jak sie wogole nie poruszy... bynajmniej tak mi sie wydaje.. ale z tego co czytalam to wszytko sie zapisuje kopy przelania motylki wszytko co sie tam dzieje a nie tylko wyrazne ... wiec moze jak sie tak mocno skupisz to bedzie 10 w tych "sztywnych" godzinach
|
|
#3265 |
|
BAN stały
|
Witajcie Mamuśki
![]() Śliczne brzuchole Lenko, bordowa, naked i Klarissko widzę, że mnie gonicie![]() Ciuszki też słodaskie. Wklejam, co kupiłam Małemu na odreagowanie jak wyszłam ze szpitala. Co do ruchów płodu, ja dostałam taka karteczkę w poradni diabetologicznej i już Wam piszę, co na niej widnieje: Tzn na razie nie napiszę, bo znów mi tą kartkę gdzieś wcięło wrrrr, też jesteście takie niezorganizowane i "rozwalone" ostatnio? ja z niczym nie daje rady, wszędzie syf, sił brak ech ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Ja miewam na czczo w rejonach 70-80 cukier, a po posiłku największy miałam 108. Mam opisaną dietę co jeść, ile wymienników węglowodanowych na każdy posiłek i co ważne- o 21.30 lub 22 kanapkę (bo Mały musi z niej wziąć zapas do rana). Oczywiście ciemne pieczywo etc.. Dieta super, bo ja tak zazwyczaj jadam, tylko trza godzin pilnować. czytałam, że często cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do cc... czyli cc = cc? Zuziczko ja tez mam wadę, ale nie taką dużą- -2 i -2,5...a mój lekarz nawet mnie nie skierował do okulisty. Miałam ok 14tc badanie dna oka w szpitalu, tylko dlatego, że się upomniałam... |
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co sie dzieje z tymi pracodawcami? Niczego się nie boją czy jak?
|
|
#3267 |
|
BAN stały
|
Znalazłam, uwaga, cytuję:
ZALECENIA DLA PACJENTKI CHOREJ NA KAŻDY TYP CUKRZYCY (CIĄŻOWEJ I PRZEDCIĄŻOWEJ) W ZWIĄZKU Z 10- KROTNIE CZĘSTSZĄ MOŻLIWOŚCIĄ OBUMARĆ WEWNĄTRZMACICZNYCH PŁODU U TYCH CHORYCH ZALECA SIĘ: - OD 25TC OBSERWACJĘ RUCHÓW PŁODU - LICZENIE RUCHÓW PŁODU WYKONYWANE PRZEZ CIĘŻARNĄ OD 29TC WEDŁUG NASTĘPUJĄCEGO SCHEMATU: OD WYZNACZONEJ SAMODZIELNIE GODZINY LICZYĆ MOMENT WYSTĄPIENIA 10 RUCHU (MINIMALNA LICZBA RUCHÓW PŁODU W CIĄGU 3 GODZIN WYNOSI 10). x KTG OD 30 TC 1x W TYGODNIU x KTG OD 35 TC 2x W TYGODNIU w RAZIE JAKICHKOLWIEK WĄTPLIWOŚCI, BĄDŹ OSŁABIENIA RUCHÓW PŁODU NATYCHMIAST ZGŁOSIĆ SIĘ DO kLINIKI LUB W WYPADKU NIEMOŻLIWOŚĆI DO NAJBLIŻSZEGO SZPITALA No i nie znerwowałybyście się? A lekarka mówi, że to bardzo ważne. I jest to najlepsza rzekomo klinika porodowa- nie tylko w Polsce, bo laski z całego świata na leczenie przyjeżdżają... |
|
|
|
#3268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Nie ma co popadac w paranoje... I tak ciaza jest duzym stresem, wiec wedlug mnie nie ma co sie dodatkowo stresowac.
|
||
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki. Wpadłam, żeby o sobie tylko przypomnieć.
![]() Tyle piszecie, że mam problemy z czytaniem Was ![]() Ja rzadko włączam kompa, bo jest za gorąco, a ten grzeje jak piekarnik. A zaraz wyjeżdżam do mężusia i zabieram go i jedziemy razem do Luksemburga. Nie wiem jak zniosę ten upał. Sama jazda nie będzie zła, bo mam klimę w aucie. Ale boję się tego chodzenia po miasteczkach w te upały. Nie wiem jak to zniosę. Najwyżej wrócimy szybciej. A więc trzymajcie się. Zajrzę w poniedziałek i pewnie pochwalę się fotkami z Luksemburga
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Nika - kochana, trzymaj sie i za dużo nie czytaj. ja jak się kiedyś naczytałam to się zrobiłam od tego chora i bardzo znerwicowana. Będzie dobrze. Cukrzyca w ciąży niestety zdarza się często
Mpik - zamówiłam tę pościel. Jak przyjdzie napiszę co i jak ![]() Idę się prysznicować, bo muszę zajechać po jakieś zakupy (bo inaczej będzie głodowy weekend ) a później wizyta u kosmetyczki i depilacja brrrr
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mój, który przez całe pół roku mnie wkurzał straszliwie wczoraj mnie pozytywnie zaskoczył - zgodził się, żebym pracowała o 2h krócej. Powiedziałam mu, że jestem zmęczona, że mnie bolą plecy itd. że mam cukrzycę i nie mogę tyle w pracy siedzieć ale, że z drugiej strony nie chciałabym też na zwolnieniu bo nie jest aż tak źle i zgodził się żebym od poniedziałku pracowała do 15-stej (teraz pracuję do 17-stej). W sumie to łaski nie robi, bo zgodnie z KP mogłabym po 4h iść do domu (bo pracuję przed kompem), ale nie chcę wchodzić na ścieżkę wojenną
Nie wiem co ci poradzić... 
No i mam 170 cm wzrostu a z brzuchem wyglądam jakbym miała 150 cm albo mniej