Ciaza i porod w UK - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 17:20   #3631
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Wiem moja droga ze nie w kazdym aucie da sie zamontowac isofixy. Ja napisalam ze moja sie da bo ona nie ma isofixow tylko jest montowana pasami

Dziewczeta mam prosbe napiszcie prosze jak wyglada podrozowanie samolotem z 3 miesieczna pociecha Planuje sie wybrac w sierpniu do rodzicow bez meza oczywiscie:P i nie umiem sobie wyobrazic jak to wyglada z tym wozkiem. Oczywiscie chce wziasc rame i fotelik samochodowy a zeby wsadzic to do samolotu obie te rzeczy pojda osobno :/ wiec nie wiem czy wogole tak moge zrobic . I boje sie czy dam sobie rade z mala w samolocie:/
Z tego co wiem nie mozna wziasc do samolotu, na pokład fotelika.Musi isc osobno ale nie wiem jak z opłatami.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 17:31   #3632
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Dziekuje za przyjecie

Odniose sie do całej twojej wypowiedzi

Ja zaczelam macierzynski na 11 tyg przed planowana data porodu, bo...juz nie dawalam rady- praca na nocki po 12 godzUrodzilam 2 tyg przed terminem.
A do pracy wracam po 9 miesiacach( teraz wydłuzyli macierzynski o 3 miesiace płatnego). Niby mogłabym wziasc 3 miesiace bezpłatnego, tego dodatkowego, ale ze synek zdrowy, wszystko jest w porzadku to planuje wrócic.
Powoli odsuwam go od piersi, idzie nam to bardzo dobrze, bo Sebus je wszystkoi obojetnie z czego

Co do karmienia piersią- u mnie nie spotkałam sie z naciskiem na ten sposób karmienia. W szpitalu lezalam z 6 dziewczynami i zadna z nich nie karmiła piersia- byłam jedyna!Powiem, ze im zazdrosciłam, bo poczatki nie byly najlepsze, pogryzione sutki, maly ciagle byl glodny.Co chwile wisiał mi na cycku. Wtedy połozna wzieła mi go na noc, zebym mogla sie przespac, bo maly ciagle płakal i podała mu wtedy SMA.Czasem pózniej go tym dokarmialam, najczesciej na nocKarmiłam 6 miesiecy i tyle własnie chcialam, a teraz czas sie zabrac za siebie, bo mimo karmienia naturalnego kilogramy nie leca mi w dół.
Ja uwazam, ze nie ma sensu sie zadreczac z powodu nie karmienia piersia

Co do mojego powrotu do pracy to u mnie JEST TAK.
Pracuje w domu opieki na nocki po 12 godz. Przed porodem pracowałam po 2-3 noce w tyg. Teraz wracam na 2. Zmiana mi sie konczy o 7 rano, mąz zaczyna prace od 8.00, wiec sie akurat zmienimy. Wiem, ze bedzie ciezko, bo po nocy jestem wykonczona, al;e to tylko 2 noce na tydzien i wtedy zlobek nam nie potrzebnyA mam nadzieje, sie zdrzemnac jak synek bedzie spal w ciagu dnia

Diari a z jakich okolic jestes?

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Nuki sa w bootsie. Dobre sa tez Avent- my uzywamy
A do butelki u nas najlepiej sprawdzily sie TT
blonde_hair witaj

Co do pracy na nocki, z tego co kojarzę kobiety w ciąży, nie powinny pracować w godzinach nocnych.
Pracodawca powinien zapewnić możłiwość zmiany godzin, a nawet obowiązków, pozostawiając wynagrodzenie takie samo.

Rozumiem zmęczenie z pierwszym maluchem zaczęłam macierzyński tak jak ty, jak najwczesniej.
Teraz chcę pracować jak nadłużej.

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
A co do butelek to jakie kupowałyście 150 czy 260 ? bo ja sie zastanawiam nad 260 zeby nie kupowac kilku butelek tylko np 2 na dłuzszy okres czy 260 to za duzo..

Kupiłam 260.
A później to naet 330 dokupiłam jak mały kaszkę popijał
Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy macie może pojęcie jak się dostać do pediatry. Mam dosyć GP - bo cos co jest do wszystkiego tak naprawdę jest do niczego
Mam podejrzenia, że moje dziewczynki maja asymetrię ułożeniową a ani GP ani Health visitor nawet o tym nie słyszeli
I wszystko o czym mówię, że mnie to niepokoi, jest oczywiście "normalne i samo przejdzie"

Jest tylko jedna droga: przez GP ( oile nie bierzesz pod uwagę prywatnej wizyty u polskiego pediatry lub wyprawy do Polski).
Jeśli jednak GP tobie nie odpowiada, masz prawo do jego zmiany, podobnie jeśli chodzi o h/v.

Wszystko zależy od tego jak długo chcesz czekać itd.

Powodzenia.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 17:31   #3633
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Sparkly a skad jestes??
tu masz jeden link
http://www.polskaprzychodnia.co.uk/

tu masz 2
http://www.zielona-przychodnia.com/?...FQs-lAodIFZrxw

www.medyk.co.uk

Jak cos jeszcze znajde to dam znac
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 17:58   #3634
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem moja droga ze nie w kazdym aucie da sie zamontowac isofixy. Ja napisalam ze moja sie da bo ona nie ma isofixow tylko jest montowana pasami

Dziewczeta mam prosbe napiszcie prosze jak wyglada podrozowanie samolotem z 3 miesieczna pociecha Planuje sie wybrac w sierpniu do rodzicow bez meza oczywiscie:P i nie umiem sobie wyobrazic jak to wyglada z tym wozkiem. Oczywiscie chce wziasc rame i fotelik samochodowy a zeby wsadzic to do samolotu obie te rzeczy pojda osobno :/ wiec nie wiem czy wogole tak moge zrobic . I boje sie czy dam sobie rade z mala w samolocie:/
ja lecialam z 4 miesiecznym synkiem liniami ryanair. Wozek mozesz miec do momentu wejscia na poklad, przed wejsciem do samolotu skaldasz go i zostawiasz na płycie lotniska. Za fotelik samoch jest opłata bodajze 20 lub 30 f, ale nie mozesz go ze spoba wziasc do samolotu- oddajesz na tasme razem z bagazami. szczerze to nie zazdroszcze lotu samej, ja leciałam z mama i tak bylysmy wykonczone. Lepiej jest jak ktos z Toba by poleciał, bo zawsze jakas pomoc, klopot bedziesz miała np. isc do toalety, bo bagaz jeszcze wózek. Ja kupiłam nosidełko bo wydawało mi sie, ze bedzie lepiej niz wszedzie targac wózek i bylam bardzo zadowolona, bo nalozylam malego na siebie i mialam rece wolne

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
blonde_hair witaj

Co do pracy na nocki, z tego co kojarzę kobiety w ciąży, nie powinny pracować w godzinach nocnych.
Pracodawca powinien zapewnić możłiwość zmiany godzin, a nawet obowiązków, pozostawiając wynagrodzenie takie samo.

Rozumiem zmęczenie z pierwszym maluchem zaczęłam macierzyński tak jak ty, jak najwczesniej.
Teraz chcę pracować jak nadłużej.
mozna pracowac w nocy, o ile to nie zagraza dziecku. Pracodawca powinien zapewnic mozliwosc zmiany, ale nie kazdy to robi.Mnie nie przeszkadzalo, ze pracuje w nocy, ale zbyt długa liczba godzin pracy, ale pracodawca niechcial mi tego zmienic. Tu niestety nie jest tak jak w Polsce, ze nie wolno pracowac na nocne zmiany. U mnie twierdzili, ze moge pracowac na noc, mam jedynie nie dzwigac, a ze pracuje w domu starców to z tym dzwiganiem bylo bardzo ciezko. Pod koniec ciazy wiekszosc czasu chodziłam po zwolnienia do GP.
Stary 2010-07-01, 18:24   #3635
***luna
Zakorzenienie

blonde_hair dzięki za wyjaśnienie.
Życzę aby powrót do pracy nie był aż tak ciężki.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:34   #3636
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
blonde_hair dzięki za wyjaśnienie.
Życzę aby powrót do pracy nie był aż tak ciężki.
dzieki
Stary 2010-07-01, 19:25   #3637
Awika
Raczkowanie

Ewa, ja tez jestemw 30 tyg))) i dzis jest pierwszy dzien kiedy czuje sie jakbym byla na prochach. nie zmeczona, ale starsznie senna. Caly dzien marzylam o drzemce. jesc za bardzo nie moge bo NIE WIEM NA CO MAM WLASCIWIE OCHOTE i nie mam chyba przez ten brzuch miejsca Ty mowisz, ze wstajesz w nocy co godzine do toalety....ja tego nie mam. jeszcze. Ale jak sie w nocy przebudze i chce sie przekrecic to ..... szybko odczuwam, ze jestemw coayz, bo lekko sie chce przekrecic a tu ciazy wszytskoo.
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 08:14   #3638
peorth
Zadomowienie

hej dziewczyny
witam sie bo wlasnie zasubskrybowalam watek. starania o dzidziusia dopiero w bardzo poczatkowej fazie, dopiero odstawilam tabletki ale bede podczytywac i sie informowac

buziaki dla dziewczyn z KAWOwego

mam takie pytanie: czy przed ciaza robilyscie badania, mam na mysli takie podstawowe, morfologie, toxo, szyjke macicy? zastanawiam sie czy lekarz mi je bez problemu zrobi czy sie bede musiala prosic....
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:17   #3639
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

hellou!!
ja nie robilam zadnych badan ze wzgledu na to ze ciaza byla zaskoczeniem... moze nie wpadka ale zdazyla nam sie wczesiej niz sie tego spodziewalismy - odstawilam tabletki i juz po pierwszym miesiacu mialam malego ktosia w brzuszku...
poza tym nigdy nie mialam stycznosci z kotami i ogolnie jestem osoba ktora nie narzeka na zdrowie
gdybym jednak miala jakiekolwiek podejrzenia co do mojej kondycji na pewno zrobilabym badania

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:14   #3640
Sysunia_d
Zakorzenienie

Hey to ja mam jeszcze jedno pytanie co do butelek -

Ja sie własnie przygladam butelka i chyba kupie te z TT tylko mam dylemat bo sa dwa rodzaje butelek anty kolkowe i jedne maja rurke w srodku a te drugie nie maja , nie wiem któe lepsze ?

Na jednym z watków dziewczyna mi napisała ze te z rurka odradza bo pozostaje tam pokarm i ciezko sie je czysci - nie wiem co o tym myslec - doradzicie ?

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:57   #3641
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
witam sie bo wlasnie zasubskrybowalam watek. starania o dzidziusia dopiero w bardzo poczatkowej fazie, dopiero odstawilam tabletki ale bede podczytywac i sie informowac

mam takie pytanie: czy przed ciaza robilyscie badania, mam na mysli takie podstawowe, morfologie, toxo, szyjke macicy? zastanawiam sie czy lekarz mi je bez problemu zrobi czy sie bede musiala prosic....
Czesc ja sie nie staralam o dziecko bylam dopiero 2 miesiace po slubie jak sie dowiedzialam ze bede miala dziecko a planowalam dopiero za 4 lata ale moj maz mial chyba inne zdanie na ten temat i pozwolic chlopu raz byc na gorze i skonczysz z brzuchem wiec nie robilam zadnych badan uzywalam plastrow anty ale odstawilam je jakos 4 miechy przed slubem zeby zrzucic co nie co kilogramow dodam ze w domu mam 2 psiaki i 2 koty tylko w ramach bezpieczenstwa nie wymienialam kuwety maz to robil :P skoro zachcialo mu sie dzidziusia

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

Ja sie własnie przygladam butelka i chyba kupie te z TT tylko mam dylemat bo sa dwa rodzaje butelek anty kolkowe i jedne maja rurke w srodku a te drugie nie maja , nie wiem któe lepsze ?

Na jednym z watków dziewczyna mi napisała ze te z rurka odradza bo pozostaje tam pokarm i ciezko sie je czysci - nie wiem co o tym myslec - doradzicie ?
Sysunio ja mam te zwykle z TT ale karmie mala piersia wiec chyba za bardzo ci nie pomoge. Moge jedynie dodac ze moja dostala ze 2 razy butle i chyba nie wyczula roznicy miedzy cycem a butla bo byla rownie zadowolona co po cycuchu :P

Dziewczyny a moze powiedzie ktore smoczki sa lepsze?? bo mam TT i te z aventa i teraz nie wiem jaki wybrac a troche sie roznia wygladem wiec nie chce dawac 2 :P

Edytowane przez kasia_don
Czas edycji: 2010-07-02 o 11:03
Stary 2010-07-02, 11:10   #3642
Diari
Rozeznanie

Ja robiłam badania w Polsce, bo akurat byłam tam na urlopie. Ja jak jadę do Polski, to zawsze idę do ginekologa sprawdzić czy wszystko ok. i jak powiedziałam, że staram się zajść w ciąże, to moja lekarka zleciła mi podstawowe badania.

Toksoplazmozą nie tylko od kota można się zarazić, ale też jedząc np. niedosmażone mięso
Stary 2010-07-02, 11:10   #3643
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Sysunio ja mam te zwykle z TT ale karmie mala piersia wiec chyba za bardzo ci nie pomoge. Moge jedynie dodac ze moja dostala ze 2 razy butle i chyba nie wyczula roznicy miedzy cycem a butla bo byla rownie zadowolona co po cycuchu :P

Dziewczyny a moze powiedzie ktore smoczki sa lepsze?? bo mam TT i te z aventa i teraz nie wiem jaki wybrac a troche sie roznia wygladem wiec nie chce dawac 2 :P
Rozumiem Ja tez mam zamiar karmic ale butelke chce miec w domu od wypadku , pozatym sprzyda sie w pozniejszym czasie . Tylko tyle tego jest ze nie wiadomo co wybrac tak samo jak smoczki. A chce kupic jedna dobra niz miec kilka butli które okaza sie nie wypałem.
moze inne dziewczyny cos mi napisza w sprawie tych butelek z rurka lub bez

Stary 2010-07-02, 11:26   #3644
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

ja uzywam butelek TT tych antykolkowych, tych drugich nawet nie widzialamJestem bardzo zadowolona, bo one maja smoczki przypominajace ksztaltem piers i mój synek szybko je polubił, avent tez przejdzie, ale u nas jedynie do herbatek
Stary 2010-07-02, 11:45   #3645
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Ja nie robiłam badań, bo podobnie jak u potty ciąża nas trochę zaskoczyła. 8 sierpnia wzięliśmy ślub a prawdopodobnie ok. 12 sierpnia zaszłam w ciążę. Odstawiłam tabletki jakiś miesiąc wcześniej. Kolejne zaskoczenie spotkało nas na pierwszym usg bo okazało się, że to blixnięta Więc, jeśli nie chcesz bliźniaków, to radzę odczekać kilka miesięcy po odstawieniu tabletek. Ja brała tabsy przez długie lata i dodatkowo w rodzinie były bliźniaki - więc szansa była duża.

Cytat:

My używamy TT tych bez rurki - jestem bardzo zadowolona z nich. Mam też Avent ale te już nie są takie fajne. I dziewczyny lepiej jedzą z TT.

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2010-07-02 o 11:46
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 11:50   #3646
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Ja nie robiłam badań, bo podobnie jak u potty ciąża nas trochę zaskoczyła. 8 sierpnia wzięliśmy ślub a prawdopodobnie ok. 12 sierpnia zaszłam w ciążę. Odstawiłam tabletki jakiś miesiąc wcześniej. Kolejne zaskoczenie spotkało nas na pierwszym usg bo okazało się, że to blixnięta Więc, jeśli nie chcesz bliźniaków, to radzę odczekać kilka miesięcy po odstawieniu tabletek. Ja brała tabsy przez długie lata i dodatkowo w rodzinie były bliźniaki - więc szansa była duża.
to nie zawsze tak jest, tez gdzies czytalam, ze niby po odstawieniu tabl mozna zajsc w ciaze blizniaczaJa brałam tabletki ponad 6 lat, zaszlam w ciaze po 2 miesiacach od odstawienia tabl i urodzilam synkaBardziej bym sie przychylila do tego, ze u Ciebie w rodzinie byly blizniakii tak sie Tobie trafiło
A jak sobie radzisz?, bo ja czsem z jednym nie ogarniam
Stary 2010-07-02, 12:00   #3647
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam zwykle, bez rurek, przyznam, ze takich z rurkami nawet nie widzialam.

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Ja robiłam badania w Polsce, bo akurat byłam tam na urlopie. Ja jak jadę do Polski, to zawsze idę do ginekologa sprawdzić czy wszystko ok. i jak powiedziałam, że staram się zajść w ciąże, to moja lekarka zleciła mi podstawowe badania.

Toksoplazmozą nie tylko od kota można się zarazić, ale też jedząc np. niedosmażone mięso
Ja tez robilam badania w Polsce, tuz przed zajsciem w ciaze - akurat tak sie zlozylo, ze odwiedzalam rodzicow. Peorth - daj spokoj z ta toksoplazmoza, wazne jest, zeby nie zarazic sie bedac juz w ciazy - a z tym, jak z kazda choroba brudnych rak - nalezy stosowac normalne zasady higieny, myc owoce i warzywa i jak juz Diari napisala - unikac niedogotowanego miesa, nie grzebac w ziemi bez rekawic itp itd. A w ogole to rocznie w PL wystepuje tylko jakies 500 przypadkow toksoplazmozy wrodzonej, a ile dzieci sie rodzi???? Nic dziwnego, ze w UK w ogole tego nie badaja, skupiajac sie na - moim zdaniem - istotniejszych chorobach wrodzanych.

Cytat:
A chce kupic jedna dobra niz miec kilka butli które okaza sie nie wypałem.
Bratowa odradzala mi butelki Aventu, ktore ponoc przeciekaly. Czy komus przeciekaly butelki TT?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 12:29   #3648
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny

A te butelki sa nawet w Bootsie

1)Tommee Tippee Closer to Nature Anti-Colic 260ml BPA-free Feeding Bottles
z rurka

2)Closer to Nature Anti Colic Plus 260ml bez rurki

Stary 2010-07-02, 13:15   #3649
Kasiowa24
Raczkowanie

Vedma z tym akurat sie nie zgodze, mojej znajomej siostra podczas ciazy miala toxoplazmoze niewiedzac o tym , byla juz w zaawansowanej ciazy, bo ponoc zwlaszcza 1 symestrze moze dojsc do obumarcia plodu, malenstwo przezylo bo wirusa zapewne zlapala pozniej i dziecko urodzilo sie z toxoplazm. juz wrodzona, mala jest uposledzona umyslowo, wiem ze moze to nie sa czeste przypadki ale nie mozna do tego podejsc lekcewazaco, ja slyszac to bylam bardzo przewrazliwiona w ciazy i wyklocilam sie o badanie i niewiedzialam czy plakac czy sie smiac jak Ci debile (chcialam zrobic to pobranie krwi ok 6 miesiaca) powiedzieli ze nie musa mi pobierac nowej krwi i skontroluja moja krew, ktora maja w spzitalu jak robili szczegolowe badania ok 9 tyg ciazy.?? Idioci, zapytalam sie czy gdybym podejrzewala , ze sie zarazilam niedawno np. hiv to czy tez by uzyli mojej krwi sprzed 3 miesiecy , bo przeciez z tamta krwia mogloby byc wszystko ok. Ja mam kota i przestrzegalam wszystkich zasad itp, ale mimo to robilam to badanie dla spokoju sumienia, toxoplazmoze przechodzi calkowicie niewidocznie ponoc ok 80% ludzi a tylko niebezpieczne jest to u kobiet bedacych w ciazy, chyba ze oczywiscie kobieta przechodzila toxoplaz. wczesniej przed ciaza to jest juz oczywiscie odporna, ale jezeli nie to jest to bardzo niebezpieczne bedac w ciazy. Prawdopodobieństwo uszkodzenia płodu przy zachorowaniu matki na toksoplazmozę wynosi 30-50 %!!.
Nawet jak tutaj nie robia wyklocic sie, albo zrobic w Polsce i zycze wszystkim ciezarnym aby wykazalo, ze przechodzily to juz wczesniej. Pozdrowienia

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

i witam nowe
blonde_hair i peorth

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Sparkly prosze dodaj jeszcze jakies zdjecia nowe Twoich Coreczek.
widzisz u Ciebie to bylo tak jak piszesz wlasnie wieksze prawdopodobienstwo na blizniaki ze wzgledu ze w rodzinie juz byly

z jednej strony to bym chciala miec 2 za jednym razem i z glowy a zdrugiej strony nie wyobrazam sobie jak sobie mozna z tym dawac rade, jak mi z jednym czasami ciezko. Sparkly jak Ty dajesz rade?No wiesz kapiele, przewijanie, karmienie , kladzenie spac itp.?

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

i pozatym prosze odezwac sie :
Darianna, Ursull, Hanjah, Aailyah , Magda25 oraz connection sliwki w czekoladzie
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 15:43   #3650
hanjah
Zakorzenienie

Odzywam się

Rano byliśmy z Dorotką u lekarza, bo od kilku dni męczy ją katar-zielona wydzielina z nosa, która przeszkadza jej spać i jeść. Lekarz osłuchał ją i orzekł, że płuca w porządku i że katar trzeba przeczekać. Nic złego się nie dzieje, ale woleliśmy to sprawdzić ze względu na tę infekcję którą miała.
Koleżanka poradziła mi maść majerankową, ale ponoć nie można jej dostać w UK i chyba mama będzie mi ją musiała wysłać.

Kupiliśmy też smoczek-zdecydowaliśmy się na silikonowy z TT.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:07   #3651
aaliyah
Zakorzenienie

No i ja sie odzywam.

Kasiowa ryzyko zarazenia plodu toxo rosnie wraz z wiekiem ciazy, ale najgorsze konsekwencje ma zarazenia dziecka w pierwszym trymestrze. Ja robilam sobie badanie na toxo juz w ciazy jakos w 11-tym tygodniu, no i wyszlo mi, ze chora nie jestem ale tez odpornosci nie mam. Wiec cala ciaze potem bardzo uwazalam, ale juz sie wiecej nie badalam. Tak naprawde to jednak ciezko sie zarazic toxo, nawet od kota. Trzeba miec pecha po prostu badz nie przestrzegac zasad higieny przygotowujac czy spozywajac posilki. Bo tak logicznie rozumujac to przed ciaza przez 28 lat sie nie zarazilam, a mialam do czynienia z kotami i to malenkimi (te sa najwiekszym zagrozeniem), jadlam ziemie, piach jako dziecko , jadalam tez niemyte owoce, niedosmazone mieso...

Bardzo wazne jest za to badanie hormonow tarczycy w ciazy bo naprawde sporo kobiet ma niedoczynnosc tarczycy nie wiedzac o tym. Szczegolnie jesli jest to kolejna ciaza.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2010-07-02 o 16:10
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:15   #3652
magdus25
Raczkowanie

oddzywam sie i ja
mam dzis okropny dzien,tesciowa skutecznie psuje mi humor nawet z drugiego konca miasta wiec postanowilam sie odstresowac i isc zrobic sobie paznokcie do kolezanki i tak od 1,5 godz sie zbieramy z Julka do wyjscia i nie mozemy wyjsc bo ona wciaz je! kurza twarz czy to normalne zeby dziecko w ciagu 2 godz zjadlo 2 razy po 120 ml i jedna 60 ml?w poniedzialek do wazenia idziemy i juz sie boje ze waga strzeli najgorsze jest to ze ona wciaz na mleku sojowym a nie ma sojowego dla glodomorow (albo jestem slepa
ja tez nie robilam badania na toxo przed zajsciem i wyszlo ze nie mam odpornosci..w ciazy raz sie zapomnialam i sprobowalam mielonego przed smazeniem i mialam stresa cala ciaze,potem rentgen zeba dzieki Bogu Julka zdrowa-moj maly rambo
Stary 2010-07-02, 16:16   #3653
ursull
Zakorzenienie

Potem do was wpadnę,a teraz pragnę tylko przedstawić naszego synka !!!

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 16:17   #3654
magdus25
Raczkowanie

sprostowanie-ja tez ROBILAM badanie na toxo przed zajsciem w ciaze

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

ursull sliczny jest !!kawal chlopa
Stary 2010-07-02, 16:20   #3655
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Gratulacje. To rozumiem, ze chcieliscie chlopca?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:39   #3656
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

No kochana moje gratulacje

A co do toxo ja robiłąm teraz i nie posiadam tego cholerstwa
W sierpniu bede robic tarczyce
Kurde ale goraco a mialo dzis padac

Stary 2010-07-02, 17:04   #3657
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Ursull Gratulacje
Stary 2010-07-02, 17:14   #3658
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny

Mój synek konczy dzisiaj pół roczku
Stary 2010-07-02, 19:17   #3659
Darianna25
Zakorzenienie

No i ja też jestem.
Witam
Myśmy dziś byli w ambasadzie.Paszport bedzie 23 lipca.Nie śpie od 5 rano.Szybko się załatwilismy i jeszcze na Oxford st zajżelismy.

Jeszcze sprawa szczepionek.Dzwoniła do mnie babka z przychodni, ze wyśle list z terminem pierwszej wizyty Oli u GP.Od razu powiedziałam jej, że 01 sierpnia jedziemy na miesiac do pl i chcialabym zrobić szczepionki przed wyjazdem.Mała będzie miał skończone 6 tyg w dniu wyjazdu.Ona mi na to, żebym poczekala 2 tyg bo szczepionki daje sie 8 tyg życia.Stwierdziłam,że w pl zrobie te szczepionki tylko bede musiała płacić.Trudno.W pl dzieci dostaja miedzy 6 a 8 tyg. życia.Do tej pory nie dostalam tego listu i w poniedziałek musze się tam wybrać bo i sama muszę isc na kontrolę do GP.

Napiszcie mi na czym taka kontrola polega.Bedą mi sprawdzać szwy, w środku?

Cytat:

Ja mam z rurką i jak na razie tylko do wody ją stosuje.Smoczek w tych butelkach jest niby najmniejszy ale i tak jak dla Oli za szybko leci ta woda.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Odzywam się

Rano byliśmy z Dorotką u lekarza, bo od kilku dni męczy ją katar-zielona wydzielina z nosa, która przeszkadza jej spać i jeść. Lekarz osłuchał ją i orzekł, że płuca w porządku i że katar trzeba przeczekać. Nic złego się nie dzieje, ale woleliśmy to sprawdzić ze względu na tę infekcję którą miała.
Koleżanka poradziła mi maść majerankową, ale ponoć nie można jej dostać w UK i chyba mama będzie mi ją musiała wysłać.

Kupiliśmy też smoczek-zdecydowaliśmy się na silikonowy z TT.
Miałam silikonowy i Ola wyplua.Za długi jak na jej buźkę.Radze kupić lateksowy z TT, taką kuleczke lub z Aventu taki zcięty.

Cytat:
Gratulacje
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 19:45   #3660
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Miałam silikonowy i Ola wyplua.Za długi jak na jej buźkę.Radze kupić lateksowy z TT, taką kuleczke lub z Aventu taki zcięty.
Kupiliśmy najmniejszy rozmiar-jest naprawdę krótki. I taki właśnie ścięty, anatomiczny. Jeszcze jej go nie daliśmy-nadal mam opory...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości