Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-03, 14:25   #3451
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Ja radze Ci jechac z TZ i rozerwac sie troche ,tym bardziej jak w Polsce macie taka ladna pogode!
tak zrobie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:27   #3452
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

aha no i któraś z Was polecała ten EISGEL z rossmana do stóp, wielkie dzięki!!! Kupiłam, posmarowałam i jest super,ekstra chłodzi stópki i wydaje mi się że opuchlizna zeszła! a cena jeszcze lepsza
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:29   #3453
hd2005
Zakorzenienie

Wczoraj okazało się, że moja przyjaciółka jest w ciąży!!!!!!!
Przez ponad 5 lat starali się o dziecko i nic...

Tysiące wizyt w klinikach i nic...
Przeszli 6 inseminacji i dopiero się udało To było ponad dwa lata temu.

Od jakiegoś czasu starali się o drugie dziecko. Ponownie nic nie wychodziło. Byli już po 2 inseminacjach i się poddali. Stwierdzili, że musza odpocząć. I właśnie wtedy się udało bez żadnych wspomagaczy Jest w 7 tygodniu

Jestem strasznie szczęśliwa (jej szczęściem)

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:32   #3454
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

hd to super, że koleżance się udało Swoją drogą jakie to musi byc straszne i dołujące- nie móc zajść w ciążę
Stary 2010-07-03, 14:32   #3455
papeteria
Zakorzenienie

hd dzieki za rade i naświetlenie sytuacji ..rozmowa juz była..Tż mowi, ze reke malemu zlamie czy cos probuje to w zart obrócic dlatego tym bardziej nie bede nalegac....
super z ta przyjaciolka .. popatrz jak dziala psychika ... akurat moze w ich przypadku niekoniecznie to kwestia psychiki bo i pewnie badania robili i wszystko , ale w niektorych przypadkach tylko kwestia wyluzowania
anuszka za to zimne piwko

uciekam kochane moje

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-07-03 o 14:34
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:38   #3456
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Od jakiegoś czasu starali się o drugie dziecko. Ponownie nic nie wychodziło. Byli już po 2 inseminacjach i się poddali. Stwierdzili, że musza odpocząć. I właśnie wtedy się udało bez żadnych wspomagaczy Jest w 7 tygodniu

wiem coś o tym 3lata starań (ale teraz to nieważne) jedno jest pewne cuda się zdarzają GRATULACJE dla przyjaciółki

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-07-03 o 14:39
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:43   #3457
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hd dzieki za rade i naświetlenie sytuacji ..rozmowa juz była..Tż mowi, ze reke malemu zlamie czy cos probuje to w zart obrócic dlatego tym bardziej nie bede nalegac....
super z ta przyjaciolka .. popatrz jak dziala psychika ... akurat moze w ich przypadku niekoniecznie to kwestia psychiki bo i pewnie badania robili i wszystko , ale w niektorych przypadkach tylko kwestia wyluzowania
anuszka za to zimne piwko

uciekam kochane moje
nosek do góry uważaj-cie na siebie..............

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

anuszka1401----a dziś rano myślałam o tym Twoim examinie właśnie, że osttni masz...........suuuuuper, że wakacje nastały u Ciebie ;*
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:54   #3458
Zuziunia
BAN stały

Cytat:

uściskaj przyjaciółkę

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Pieszczoty są...ale to tak jak lizanie loda przez szybę
genialny tekst, muszę mojemu to powiedzieć...

ja juz chyba nawet straciłam ochotę... im mniej się nakręcam tym mi łatwiej...
teraz mam 19 lipca wizytę, zapytam gin czy już można, w końcu ciąża donoszona... a to będzie 37tc.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 15:34   #3459
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Póki co to ja się na działeczkę wybieram żeby słonka trochę załapać

A ja myślałam że grządki kopać będziesz żeby przyśpieszyć... a Ty myślisz o zaprezentowaniu letniej opalenizny na porodówce... ale to toples musisz co by równa była

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:13   #3460
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Pare zdjec z ostatnich dni
Milenka jest śliczna a jaka zapatrzona na tym jednym zdjęciu w mamusię, wie kto mleczko daje

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
aha no i któraś z Was polecała ten EISGEL z rossmana do stóp, wielkie dzięki!!! Kupiłam, posmarowałam i jest super,ekstra chłodzi stópki i wydaje mi się że opuchlizna zeszła! a cena jeszcze lepsza
Ja go mam i polecałam, cieszę się że się do niego przekonałaś, naprawdę dużo daje, ja nie chcę już innego i opuchlizna schodzi.

hd no to przyjaciółka pewnie w niebo wzięta, pogratuluj jej ode mnie, nieraz tak własnie jest że kilka lat można się starać i jakaś blokada psychiczna nie pozwala zajść w ciążę a dopiero jak się odpuści to sie udaje
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:17   #3461
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Kto się szykuje dziś na spotkanie z Maluchem??
Ja wstałam w kiepskim nastroju... rozklejam się, łzy same mi lecą, mam nadzieje, że niedługo mi przejdzie...

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
nocka nieszczególna... jestem padnięta i nie wyspana czuję się jakby mnie ktoś przez maszynke przepuścił
Łącze się w bólu
Cytat:
No i mam WAKACJE!!! Ostatni egzamin zaliczyłam na 4, nawet nie macie pojęcia jak się cieszę

Cytat:
Gratulacje dla koleżanki

Wczoraj (a w zasadzie dzisiaj rano) zmusiłam się, żeby zasnąć - źle się czułam, ale mnie nosiło - cały mistery plan miałam, co to ja dzisiaj nie zrobię. A dzisiaj od kiedy się obudziłam ledwo dycham - normalnie jakby mnie walec przejechał Wszystko mnie boli

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-07-03 o 16:18
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:19   #3462
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Mała kopie mnie dziś do bólu, upał nie do zniesienia, siedziałam z Martynką na balkonie - ona w basenie się moczyła a ja na leżaczku z nóżkami w misce z zimną wodą.Najchętniej weszła bym do lodówki gdybym tylko się zmieściła
Stwierdziłam dziś, że chcę już urodzić i mieć to wszystko za sobą, mogła bym być juz następna ale natura rządzi swoimi prawami i pozostaje mi dalsze czekanie.
Rano mnie coś mdliło, śniadania nie dokończyłam a po obiedzie znowu mdłości i...Na szczęście po wizycie w WC poczułam się lepiej i już mnie nie mdli.
Stary 2010-07-03, 16:49   #3463
aniaa22
Zakorzenienie

hej nie dam rady was nadrobic. dzis dzien odwiedzin, przyjechali nasi rodzice, zachwytom nie bylo konca

Alguien nie mam pojecia kiedy wyjde. pewnie w poniedzialek
papeteria maly jest przy mnie caly czas. nie balam sie przewijania schodzi mi z tym troche ale jakos daje rade
z karmieniem nadal dupa. damian kupil mi te nakladki silikonowe i maly zaczal ssac tylko nie mam pokarmu bedziemy probowac i mam nadzieje ze sie pojawi

aaa i sprostowanie: Michas wazyl 3315 a nie 3115 g. tata w szoku byl i zle uslyszal dzisiaj ma 3180 ciekawe czy jeszcze mu spadnie waga. poza tym wszystko ok.

niezawsze powodzenia w szpitalu. mam nadzieje ze dlugo cie tam nie beda trzymac

wiecej nie wylapalam niestety
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:14   #3464
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cześć dziewczyny.
Ale upał.
Byłam rano z mamą na zakupach i mama kupiła mi sandałki żebym miała na te upały, bo cały czas chodzę w balerinach. Pokażę Wam je:
Załącznik 3230385

Papeteria- mogę powiedzieć, że Cię rozumiem w sprawie sexu, bo to najdłuższy celibat w moim życiu no i żadnych perspektyw, no ale nie to jest teraz ważne.

Anuszka- gratuluję! Wiedziałam, że zdasz ten ostatni egzamin. I też poświętuję z Tobą szklaneczką coli

Aniaa- super, że jesteś w takiej dobrej formie, że masz siły żeby do nas napisać. Zaraz zmienię na liście wagę Michałka A co do karmienia- próbowałaś pobudzić laktację laktatorem?

Zjadłam sałatkę z pomidorów i cebulki ze śmietaną i Mała teraz się nieźle wypina.
Stary 2010-07-03, 17:20   #3465
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
I mozna tez uzyc Tz-ta jak mowila Olakola. Ma za zadanie ssac i ssac i moze nawet troche gryzc, podobno po porodzie nie beda takie wrazliwe.
Ja zaczelam od wczoraj nasza terapie sutkowa. Laczymy przyjemne z pozytecznym.
.
nie wolno tak robić !!!! tak uważano 10 lat temu a teraz wszyscy mówią, żeby jak najbardziej zmiękczać bo jak będą twarde to dopiero ci będą pękać

anuszka gratuluje

dzidzia u ciebie jak ?

dzięki za kciuki z psychologi się udało i jakoś zaliczyłam gorzej chyba angielski, pewnie nie zaliczone ale tego sie spodziewam chyba, że jakimś wielkim fartem udalo mi się strzelić odpowiedzi

jeszcze juto ostatni egz i spokój

a ja umieram ;/ myślałam, że z tej szkoły nie dojade do domu a musiałam autobusem.
mam takie straszne bóle brzucha jak na okres połączone jakby ze wzdeciami
i chętnie bym to z brzucha wypompowała ale nie wiem jak
no masakra poprostu, gdyby nie to, że już kiedyś tak miałam i wydaje mi się, że to właśnie jakoś przez wzdęcia to bym już pewnie do szpitala poleciała bo tak bolało, że myślałam, że do domu nie dojde w sumie dalej boli ale już troche mniej. wziełam magnez i nospe ale to nie pomaga
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:26   #3466
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a ja umieram ;/ myślałam, że z tej szkoły nie dojade do domu a musiałam autobusem.
mam takie straszne bóle brzucha jak na okres połączone jakby ze wzdeciami
i chętnie bym to z brzucha wypompowała ale nie wiem jak
no masakra poprostu, gdyby nie to, że już kiedyś tak miałam i wydaje mi się, że to właśnie jakoś przez wzdęcia to bym już pewnie do szpitala poleciała bo tak bolało, że myślałam, że do domu nie dojde w sumie dalej boli ale już troche mniej. wziełam magnez i nospe ale to nie pomaga
Wiolek- A czy Ty nie powinnaś LEŻEĆ???
Stary 2010-07-03, 17:32   #3467
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Wiolek- A czy Ty nie powinnaś LEŻEĆ???
hmmm w sumie to nie wiem nikt mi nic nie mówił. na wypisie ze szpitala pisało oszczedny tryb życia. ale o leżeniu nikt nic nie mówil. w sumie w domu nic nie robie i sie nie przemęczam ale do szkoły chciałam jechać żeby mieć to z głowy i nie zostawiać na wrzesień. zawsze jestem potem padnięta ale dzisiaj te bóle to poprostu .... ehhhhhhh
ale to chyba przez wzdęcia tak mi się wydaje ( tylko teraz, że tak brzydko powiem nie mam ich jak wypuścić bo mi się wcale nie chce więc cały czas boli ) ;/
Stary 2010-07-03, 17:40   #3468
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Rano mnie coś mdliło, śniadania nie dokończyłam a po obiedzie znowu mdłości i...Na szczęście po wizycie w WC poczułam się lepiej i już mnie nie mdli.
Pij dużo, bo przy takich upałach wymioty to morderstwo

lazurku bardzo ładne te sandałki mocno drogie były?
Stary 2010-07-03, 17:43   #3469
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
hmmm w sumie to nie wiem nikt mi nic nie mówił. na wypisie ze szpitala pisało oszczedny tryb życia. ale o leżeniu nikt nic nie mówil. w sumie w domu nic nie robie i sie nie przemęczam ale do szkoły chciałam jechać żeby mieć to z głowy i nie zostawiać na wrzesień. zawsze jestem potem padnięta ale dzisiaj te bóle to poprostu .... ehhhhhhh
ale to chyba przez wzdęcia tak mi się wydaje ( tylko teraz, że tak brzydko powiem nie mam ich jak wypuścić bo mi się wcale nie chce więc cały czas boli ) ;/
Aha- jakoś mi się ubzdurało, że powinnaś leżeć. Nie wiem co Ci poradzić... a może weź coś na wzdęcia? Jakiś espumisan czy coś? Przecież nie możesz się tak męczyć.

A ja tak siedzę i nic nie robię.. piję sobie colę.
I już myślę co by tu zrobić hm... zmyję stary lakier z paznokci u stóp, wymoczę sobie stópki, wypiłuję pazurki i pomaluję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 17:45   #3470
anoxa
Zakorzenienie

kurcze wlasnie przyszly moje wyniki i to wszystko od cholestazy sie ladnie unormowalo ale znowu jakies CRP mam podwyzszone bo norma jest 5 a ja mam 10 to swiadczy o jakims stanie zapalnym ale nie wiem dokladnie o co chodzi mam nadzieje ze bedzie wizyta wieczorem i sie dowiem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:48   #3471
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
lazurku bardzo ładne te sandałki mocno drogie były?
38zł więc chyba tak w miarę.
A w ogóle sprzedawcy w sklepie fajnie mnie potraktowali, pan się nie mógł nadziwić, że to już ten miesiąc a mam taki mały brzuch, a pani mi zakładała te sandałki i zapinała

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
kurcze wlasnie przyszly moje wyniki i to wszystko od cholestazy sie ladnie unormowalo ale znowu jakies CRP mam podwyzszone bo norma jest 5 a ja mam 10 to swiadczy o jakims stanie zapalnym ale nie wiem dokladnie o co chodzi mam nadzieje ze bedzie wizyta wieczorem i sie dowiem
Jak nie urok to przemarsz wojsk
Trzymaj się
Stary 2010-07-03, 18:05   #3472
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
jeszcze juto ostatni egz i spokój
Mam nadzieję, że do jutra Ci przejdzie i zaliczysz już bez sensacji
Stary 2010-07-03, 18:06   #3473
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Aha- jakoś mi się ubzdurało, że powinnaś leżeć. Nie wiem co Ci poradzić... a może weź coś na wzdęcia? Jakiś espumisan czy coś? Przecież nie możesz się tak męczyć.

A ja tak siedzę i nic nie robię.. piję sobie colę.
I już myślę co by tu zrobić hm... zmyję stary lakier z paznokci u stóp, wymoczę sobie stópki, wypiłuję pazurki i pomaluję
no niestety nie mam w domu nawet nie wiedziałam, że można. mam nadzieję że samo przejdzie jakoś...

no to miła pani jak ci zakładała a ja już nie maluje bo mi się nie chce takim jestem leniem

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja nie wiem co to bo pierwszy raz widze takie oznaczenie. oby było ok. i pytaj się pewnie mam nadzieję, że sie dowiesz a nie tak jak ja się dowiedziałam, że mam bakterie ale jaką już mi lekarz nie chciał powiedzieć
Stary 2010-07-03, 18:07   #3474
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

Ja go mam i polecałam, cieszę się że się do niego przekonałaś, naprawdę dużo daje, ja nie chcę już innego i opuchlizna schodzi.
Długo nie musiałam się przekonywać, po prostu dziś nadarzyła się okazja, że byłam w rossmanie więc go kupiłam Jeszcze raz dzięki.
Stary 2010-07-03, 18:15   #3475
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
uwaga uwaga sms od anii:
"już po. O 15:05 przyszedł na świat nsz skarb kochany. Dostał 10 pkt, 55cm, 3115g. Poród szybki ale ciężki, nie dawałam rady i musieli mnie naciąć. Czuję się w miarę. Michaś jest cudny."
tak bardzo zazdroszcze! Tez chce! ;(

No i gratuluje..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 18:18   #3476
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość

anuszka1401----a dziś rano myślałam o tym Twoim examinie właśnie, że osttni masz...........suuuuuper, że wakacje nastały u Ciebie ;*
Cytat:
Cytat:
Anuszka- gratuluję! Wiedziałam, że zdasz ten ostatni egzamin. I też poświętuję z Tobą szklaneczką coli
Cytat:
anuszka gratuluje
Dzięki!!

wiolek gratuluję zaliczenia z psychologii A ten angielski aż taki trudny macie?

lazurowa śliczne sandałki, ja sobie też kupiłam
Stary 2010-07-03, 18:24   #3477
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
prosze mamusiek oto nasz synek
Kochaś maciupeńki...

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Jaszczka boooskie fotki!
Ja sie nie dorobilam zadnych ladnych w czasie tych 9 miesiecy . Zal mi z tego powodu..ale coz..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 18:27   #3478
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że do jutra Ci przejdzie i zaliczysz już bez sensacji
dziękuje
Cytat:
Dzięki!!

wiolek gratuluję zaliczenia z psychologii A ten angielski aż taki trudny macie?

lazurowa śliczne sandałki, ja sobie też kupiłam
no coś ty poprostu ja miałam kiedyś takie podejście, że jak nauczyciel nie przycisną to ja miałam w d.... czego oczywiście teraz żałuje bo nie mam nawet podstaw, komplenie nic nie umiem. na maturze puściły mnie z litości a pisemny ściągnełam karte odpowiedzi od kogoś ....
bo w liceum na angl albo mnie nie było albo sobie czytałam książki ;/ niestety głupia byłam więc teraz będe musiała się zabrac i od podstaw uczyć sama :/
Stary 2010-07-03, 18:27   #3479
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Pij dużo, bo przy takich upałach wymioty to morderstwo
Pije sporo,dziękuję za troskę

anuszka gratuluję zdanego egzaminu, tylko się nie opij tą pepsi

lazurowa sandałki ładne i widać wygodne będą

anoxa czytałam troszkę na necie o tym podwyższonym CRP i pisze że to może być nawet od najdrobniejszej infekcji, najczęściej wykonuje się powtórne badanie i ew. jeśli jest bardzo wysokie podaje się antybiotyk.Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-07-03 o 18:29
Stary 2010-07-03, 18:31   #3480
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
No i mam WAKACJE!!! Ostatni egzamin zaliczyłam na 4, nawet nie macie pojęcia jak się cieszę

GRATULUJE teraz mozesz spokojnie szykowac sie do porodu

ech... dziewczyny mam juz dosyc tych wszystkich co rusz to nowych wynikow...

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

jusdan ja juz przez 10 dni jakis antybioty dostawalam na to z pochwy co mialam a wczoraj rozmawialam z jedna babka na oddziale tez ma podwyzszone to crp (ja mam 10 ona ma 11) i powiedzieli jej ze jak sie nie zmieni to zrobia jej cesarke a ona jest w 37tc wiec juz sama nie wiem ale wole sie nie nastawiac
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości