|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Dziewczyny co do lewatywy, to u nas w szpitalu np robią... nie taki diabeł straszny jak go malują, albo może na fajną babkę trafiłam... nie wiem od czego to zależy. Ja nie wspominam jakoś źle...
Na łóżku jednak gdy rodziłam miałam wrażenie, że tam narobię na tym fotelu... nawet mówię, że chyba zaraz popuszczę, a babka mówi, że mam się nie przejmować... ale to po prostu bóle takie, ja zresztą miałam niemały ucisk na odbyt... myślałam, że tyłek mi rozerwie... no niestety! Co do seksu... dla mnie seks w ciąży jest całkiem normalny i dla mojego męża też. Przy pierwszej ciąży przy lekarzu pytałam co i jak, by wiedział... i może też dzięki temu inaczej na to spojrzał. Że dziecku nic się nie stało, że jest odpowiednio zabezpieczone i wogóle... poza tym u nas na czasie był wtedy kawał o pozycji na wilka hahaha ![]() A wy jak nigdy naklepałyście tutaj dużo przez weekend. Co do terminu porodu... to ja bym się mogła zapisać na 16 lipca... ale najpierw postaram się skorzystać z terminu 10 lipiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
nie nudzisz nas bron Boze!!!! martwilybysmy sie gdybys sie nie odzywala!!!nie waz sie nawet myslec inaczej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ty to powinnaś już dawno na porodówce być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem jakoś wziełam 2 na raz i kosztowały mnie oba 5 zł. ale ja nie mam w pudełku tych jakiś BIO co tutaj pokazywałyście tylko w takim papierowym woreczku jakieś FLOS. i zamierzam pić od środy ![]() ale nas dużo ma wizyty we wotrek ja też ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
jestem juz
![]() dzis mialam tak intensywny dzien ze poprostu weszlam do domu i padlam na godzine ![]() bylam w bydgoszczy, przedstawilam problem poloznej na izbie przyjec i zadzwonila do lekarza z ktorym rozmawialam. zanim przyszedl powiedziala ze zrobi mi szybkie ktg i sprawdzimy jak sie ma maluszek, wyszlo ok. lekarz przyszedl, podnioslam sie z krzesla zeby z nim rozmawiac a on ze mam usiasc bo cieplo i tyle jechalam wiec jestem zmeczona. usiadl ze mna, obejrzal dokladnie wszystkie moje wyniki, powiedzial ze bakteria swieza bo to flora kolonizujaca czy cos takiego. powiedzial ze najlepiej bedzie zastosowac leczenie okoloporodowe i wszystko bedzie ok. i najlepiej bedzie jak od samego poczatku porodu przyjme antybiotyk i mam o to poprosic gina na wizycie. on nie moze wystawic recepty chyba ze zostane na oddziale na 3 dni. ale to bez sensu wiec bede meczyc mojego lekarza w piatek na wizycie. a ten lekarz wiedzial ze rodzilam u nich juz 2 razy i pyta kiedy ostatnio. powiedzial ze nie widzialam jeszcze oddzialu po remoncie wiec mnie zabierze na wycieczke. wszystko mi pokazal i odpowiedzial na pytania powiedzcie dlaczego w jednym szpitalu gbur i prostak nie moze normalnie porozmawiac a gdzie indziej tak milo i rzeczowo ![]()
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() itakaska - bo to dużo zależy od samego człowieka i zamiłowania do pracy ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-07-03 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
A ja wrzucę zdjęcia z dzisiaj brzuszkowe... leci 35 tydzień
![]() No i na dokładkę moja starsza pociecha - Łucja |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
Alguien
slodka ksiezniczka ![]() basienka pieknie obie wygladacie ![]() po szpitalu pojechalismy do tutaj http://www.juraparksolec.pl/ spedzilismy caly dzien na swiezym powietrzu, spacer wsrod dinozaurow, muzeum, obiadek w altanie na wodzie, przejazdzka malym rollercosterem, i zabawa na super placu. ![]()
#3549 |
Zakorzenienie
|
Karolcia, Itakasia - dziękuje
Itakasia podziwiam, że cały dzień dałaś radę poza domem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
powiem ci ze nie sadzilam ze sie tak zmecze, ale rzeczywiscie caly dzien chodzilam
![]()
#3551 |
Zakorzenienie
|
No więc podziwiam tym bardziej... ja sam fakt jak bym miała być gdzieś poza domem, gdzie nie mogę co jakiś czas się położyć, odpocząć, to tragedia... prócz tego szybko się męczę, nie nadaję się do długiego chodzenia, poza tym potrzebuję toalety co jakiś czas... mam ucisk ogromny na żebra i pęcherz... ogólnie do rozsypki hahaha
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Wtajemniczenie
|
basiu-cudna sukieneczka!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3554 |
Rozeznanie
|
Itakasia, super, że trafiłaś na takiego rzeczowego i serdecznego lekarza. Przynajmniej już nie musisz się martwić i wiesz co robić.
I ja też podziwiam Twoją kondycję ![]() Basienka, fajne fotki i jaka słodka ta Twoja Łucja. |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Agravko sukienkę kupiłam wieki temu... byłam w niej wcześniej może jeden raz, na wesele kiedyś wzięłam, a wkońcu poszłam w innej
![]() Itakasia ja też piję jak smok, sikam jak małe dziecko, i wszystko mnie boli jak starą babcie hahah |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na priv napisze ci nazwisko tego wczorajszego mlodzika z torunia Cytat:
![]() anoxa ja caly czas jestem myslami z toba, crp podwyzszone, ale nie duzo. przy ostrych infekcjach podnosi sie duuuuuuuzo bardziej, trzymam kciuki za jakies male kroczki do przodu ![]()
![]() |
#3557 |
Zadomowienie
|
Moja ulubiona sentencja... wierzę, że w życiu też tak jest... a do gwiazd już coraz bliżej... Zmęczona jestem
![]() |
#3558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Nic kobiety, dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
anoxa kurcze cc robia przy cukrzycy u Ciebie a tu widac, ze bez sensu Cie trzymaja malemu cisnienie skacze bo tez sie wkurza, pewnie by juz chcial do mamy a wydostac sie nie moze wrrr
Nie zanudzasz nas ja z opisami ktg olacze w poniedzialek do Ciebie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
itakasia ciesze sie ze udalo ci sie konkretnie dowiedziec co i jak a co do do miejsca gdzie spedziliscie dzien poprostu genialne! dziewczynki musialy miec niezla frajde
basienka sliczne zdjecia i sliczna masz sukieniusie a lucja jest przeslodka! teraz ktg wyszlo lepiej polozna ktora ma dzisiaj dyzur juz trzy razy mi powiedziala ze ona ma dyzur w poniedzialek i postara sie zalatwic zeby cos ze mna zrobili bo ile moga mnie jeszcze meczyc miala na mysli cc lub przyspieszenie porodu ale ja sie nie nastawiam bo w sumie ona chyba nie wiele ma do powiedzenia ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- kociamborek a mi ginka mowila ze norma do 5 jest a ja dopiero co skonczylam dwa tyg temu brac antybiotyk w sumie to tym sie juz nie przejmuje tylko martwi mnie to ze ostatnio maly ma albo za slabe tentno albo za mocne albo za malo ruchow i co chwile mi powtarzaja to ktg i martwie sie ze dopiero jak cos naprawde zlego sie wydarzy oni zacznal cos robic ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- uciekam spac dobranoc
#3566 |
Wtajemniczenie
|
dobranoc!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() vette co u ciebie??
#3568 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=anoxa;20445975]kociamborek a mi ginka mowila ze norma do 5 jest a ja dopiero co skonczylam dwa tyg temu brac antybiotyk w sumie to tym sie juz nie przejmuje tylko martwi mnie to ze ostatnio maly ma albo za slabe tentno albo za mocne albo za malo ruchow i co chwile mi powtarzaja to ktg i martwie sie ze dopiero jak cos naprawde zlego sie wydarzy oni zacznal cos robic
hmmno widzisz mi mowili ze do 10 i jak spadlo do 8 to juz odstawili antybiotyk. Wspolczuje Ci kochana na prawde, juz tyle w tym szpitalu sie meczysz. Mam nadzieje ze ta polozna ma jakas sile przebicia i cos zaradzi w koncu. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |||
Zakorzenienie
|
tak tylko ze oni musza mnie puscic i nie wiadomo czy lekarz sie zgodzi bo musialby niby 2 godziny wczesniej mnie wypisac. zobaczymy
czuje sie w miare. krocze boli jak cholera. siadanie i wstawanie to nie lada wyczyn. brzuch mi zostal taki dziwny. jak stoje to nawet spory a na lezaco plaski tylko taki flakowaty. i pepek taki blee mam nadzieje ze sie zmieni. mam cale rece poobijane po porodzie i zdarty prawy lokiec, a damian ma zakwasy w rekach ![]() wczoraj ciezki dzien byl i nocka tez bo maly marudny wiec zdjec niestety nie mam bardzo nowych Cytat:
ciesze sie ze wreszcie ktos ci wszystko dokladnie wytlumaczyl. bedzie wszystko ok ![]() a ten gin z torunia to jakis debil ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wrzucam fotke z wczoraj dla tych ktorych nie mam na nk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.