|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21061 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Cytat:
Te wlosy na wierzchu sa krotsze, wycieniowane i sie skrecaja - moje ukochane Próba miodowa pozytywna, ale poniewaz wygladam nadal jak czlowiek to jade zaraz w odwiedziny, a maske poloze popoludniu. Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-03 o 11:55 |
||
|
|
|
#21062 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśleć będziesz, jak zauważysz jakieś negatywne działanie. Z tego, co widzę, dziewczyny nie razie nie melduję żadnych druzgocących zmian na włosach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przydaje się też partner życiowy grożący rozwodem za ścięcie włosów Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy na miodowe wrażenia |
|||||||||
|
|
|
#21063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, iż sprawują się lepiej, niż w naszym pięknym kraju Ja też mam tak, że mi włosy dłużej schną z żelem na nich, nakładam więc go dopiero, gdy są prawie suche. Z kolei moje włosy zgadzają się z opisem typu 3a, gdzie im dłuższy włos, tym bardziej skręcony. Warstwa wierzchnia jest falowana, spodnia często skręca się w korkociąg od smego czubka głowy! Zżera mnie zazdrość, gdy przypadkiem widzę wlosy Taylor Swift albo tej aktorki, która w modzie na sukces gra fibi forester...(nie oglądam, trudno mi bylo znaleźć tę postać, ale się udało. loki przecudne ![]() Skręcenia loka, dziewczyny
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#21064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jedno co dobre to to,że zarówno rzepak jak i lawenda można śmiało zapodać w takiej czy innej postaci na włosy (i to nie w charakterze wianka )---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Pamiątek też im żałuję,nawet w kapeluszu słomkowym nie mogą chodzić... |
||
|
|
|
#21065 |
|
Zakorzenienie
|
probuje wlasnie kallosa z miodem ale ze ja uwielbiam roznorodnosc to dodalam jeszcze olej kokosowy, maslo shea i mam takie cosik jak pudding kokosowo-aleosowy, ale ten pudding to dodalam w sumie zeby zagescic maske. Kallosa i miodu dalam po rowno
, zobaczymy jakie bedzie efekt
|
#21066 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam wczoraj Jantara ale jakiś dziwny jest o.O
tzn. powinien chyba być w ciemnej buteleczce a mój jest w jasnej .. to na pewno o ten chodzi ? dołączam zdjęcie sorki że robione telefonem ale aparat się rozładował ;|
GUMed 2013->Przyszły lekarz ![]() Edytowane przez Zelka_93 Czas edycji: 2010-07-03 o 18:47 |
|
|
|
#21067 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a włosy po suszarze miałaś naprawdę śliczne ![]() bo ja do suszarek (tak jak do lakierów i kilku innych indywiduów) mam wrodzoną i silną awersję
|
|
#21069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana wszystko przed nami nosimy na ustawki odżywki i inne cuda to mogę i suszarkę przywlec
|
|
|
|
|
#21070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie tez sie pojawiaja pierwsze nieśmiale korkociągi Dzis juz nie dam rady z miodem, dopiero wrócilam do domu. Ale za to udało mi się zdobyć Joanne Naturię |
|
|
|
|
#21071 |
|
Zakorzenienie
|
z makiem i bawelna, moja ulubiona
|
#21072 | |
|
Rozeznanie
|
Z pejczem to chyba raczej wyuzdanie
Cytat:
![]() Yasmin, fajnie, że udało się kupić Naturię Rybiorku, jak tam efekty Twojej maski pełnej dobroci? Może jakieś zdjątko? ![]() Dziewczyny, zakupiłam taki seksi czepek z myślą o dłuższym plunkingu, gdyż w koszulce jest mi bardzo niewygodnie, a odpowiedni, gładki ręcznik dopiero na mnie czeka we Wrocławiu. Tylko tak się zastanawiam, czy ten materiał jest odpowiedni? To niby mikrofibra jest, ale boję się, że będzie haczył włosy, bo wystaję te małe frędzelki. Jak myślicie? |
|
|
|
|
#21073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wciagnelam malzonka w plan zapuszczania naturalnych wlosow, jego zadanie to odciagac mnie od farb i zapewniac ze wygladam ladnie (wiecie te odrosty), to pierwsze to mam jak w banku, z drugim to nie do konca jestem pewna bo moj malzonek jest do bolu szczery w kazdym razie moze za rok bede mogla miec to co Eloeco do czepka ze zdjecia trudno powiedziec, ale jesli w dotyku jest gladki to moze bedzie ok
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-03 o 22:20 |
|
|
|
|
#21074 |
|
Rozeznanie
|
Eloe, Małgosiu - cudne włosy
Eloe, jak patrzę na swoją długość, to widzę Twoją z przedostatnich zdjęć - te aktualnie wstawione napawają mnie optymizmem ![]() Yasmin, kurczaczki, okolice średnio 'moje'... pamiętam, że swego czasu joanna była w halach banacha i ... na broniewskiego, niedaleko skrzyżowania z al. zjednoczenia jest taki market, czy delikatesy - tam mieli odżywki b/s
|
#21075 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorku a nie myślałaś o tym, aby jak pojawią się odrosty tak około 2 cm zafarbować na zblizony do swojego koloru naturalnego tylko te rozjasnione? Łatwiej tak przetrwać. Ja tak zrobiłam fotka jest w albumie. Farby ciemniejsze nie rozjaśniające nie są aż tak wysuszające. Włosy przeżyły to nieźle.
|
|
|
|
#21076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz polecic jakie farby ? bo ja juz nie mam siŁy - ostatnio szampon kolor. z joanny mi wyszuszyl wŁosy , mam odrost z 2 cm i planuje poczekac z tym farbowaniem jeszcze , a najlepiej wróćic do naturalnego , pozbylam sie juz prawie wszystkich nieszczęsnych pasemek to nie chce tego psuc - tylko odświeżac kolor co 3 miesiące najlepiej kolorem najbardziej podobnym do mojego czyli średni zimny brąz (maŁo realne znleśc taką farbę - szampon ) , kiedys kupowalam richesse ale z wysyŁką wychodzi 40 zŁ i zmywa sie po miesiącu prawie caŁkowice moje wŁosy pokochaŁy odżywke naturia joanna b/s - swietnie sie po niej kręcą - cudo
|
|
#21077 |
|
Rozeznanie
|
Losku ja farbowałam u fryzjera ale była to farba loreal bez amoniaku ciemny blond więc cos w stylu casting loreala bez amoniaku. Dziewczyny chwala też bez amoniaku schwarzkopf essentiale. A do odswieżenia koloru popróbuj może z szamponetką Marion, która wogóle nie niszczy nie wysusza a nawet odżywia włoski.
Aha tylko po szampnetkach wogóle nalezy użyć maski. Wtedy włosy są najładniejsze. Edytowane przez janiaw Czas edycji: 2010-07-04 o 14:55 |
|
|
|
#21078 |
|
Raczkowanie
|
Muszę przyznać , że bardzo mi się podoba fryzura Kropci007. Mam pytanko Kropcia- co robisz z grzywką? Tzn, prostujesz?
|
#21079 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to się doppiero nazywa motywacjachociaż w sumie toż to jedno i to samo jeeestem włooosem!!Cytat:
![]() Cytat:
i jej włosy są Cytat:
też powinnam się w taki zaopatrzyć
|
|
|
#21080 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie, moze poratujecie
Mam falowane wlosy, chcialam troche zwiekszyc ich skret i odstawilam silikony. Wlosy rzeczywiscie zaczely bardziej sie krecic, ale za to mialam koszmarne siano, puch, wlosy wygladaly na strasznie przesuszone. Wrocilam do silikonow i po jakims czasie wrocila gladkosc, wlosieta wygladaja na zdrowe i nawilzone. Niestety teraz tylko delikatnie faluja. Miala ktoras podobny problem?
|
#21081 | |||
|
Raczkowanie
|
Musze tez ja zdobyc, juz mamie pokazalam jak wyglada odzwyka i kazalam szukac takiej butelki z czerwona zakretka.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zwracam tez uwage na proteiny, bo wlosy chyba przekarmione... Dziewczyny tutaj są ekspertkami od kręciołków i na pewno Ci pomogą Dziewczynki, wstawiam fotki moich kudelkow. Miod super, wlosy mieciutkie, trzymalam 3 godziny, nalozylam tyko od ucha, troche skora swedziala - szczegolnie podczas splukiwania. Zakrecily sie wloski te z tylu, o ktorych tak marudzilam, ze sa proste Wiem, ze puch jest z tylu, i tam wlosy sa zniszczone, a pierwsze pasma przy buzi sie nie kreca, ale dla porownania wrzuce 2 fotki sprzed rozpoczecia pielegnacji - dokladnie z 1 czerwca. |
|||
|
|
|
#21082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wygląda Twoje codzienna pielęgnacja? Stosujesz OMO, mycie odżywką, oleje, wzbogacasz odżywki oleje/miodem/półproduktami kosmetycznymi, robisz kwaśne płukanki itd? ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
A to dopiero początek, za jakiś czas masz szansę mieć zdrowe, dobrze skręcone loki! |
||
|
|
|
#21083 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piekne masz wlosy! Cytat:
- 1-2 razy w tygodniu olej na cala noc lub na godzine przed myciem odzywka zmieszana z olejami, czasem z miodem - myje szamponem - potem odzywka lub maska ze splukiwaniem - koncze odzywka w sprayu, jak po wyschnieciu sa za bardzo napuszone nakladam troche czegos moj najukochanszy kosmetyk to dwuskladnikowy spray nablyszczajacy Inecto: silikon + olej kokosowyGeneralnie przy wyborze kosmetykow zwracam uwage na sklad, lubie jak wyciagi roslinne czy inne dobre substancje sa na poczatku skladu.
|
|
#21084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, chyba szkody włosom wększej nie zrobię niż nieużywać nic ![]() malgosia86 - piękny złoty kolor . Aż miło popatrzeć. Kucyk ci wychodzi czy najkrótsze podpinasz wsuwkami.Reszta dziewczyn - też gratuluję , miło popatrzeć Jutro robię zakupy ).
|
|
#21085 | |||||
|
Rozeznanie
|
Skąd, moje włosy to aniołki, nie byłby zdolne do tak haniebnych czynów
Co najwyżej, zrobiłyby Ci trwałe chemiczne prostowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tu po poradę, czy mi łusek nie poobciera, a te tylko, że seksi i seksi Czepek kupiłam w niemieckim kauflandzie, myślę, że w Polsce powinien być w sklepach typu "wszystko po 5 zł". Oczywiście nie wytrzymałam i już go wypróbowałam Okazuje się, że jest na mnie za mały - musiałam włosy pod nim upychać, więc były po pierwsze za bardzo ściśnięte i potem byłby przyklapnięte, a poza tym szurałam nimi w każdą stronę, usiłując wepchać pod ten czepek, co się na pewno nie spodobało łuskom ![]() Także do plunkingu sobie go odpuszczam, ale doszłam do wniosku, że będzie genialny jako termoczepek założony na taki zwykły, plastikowy. Świetnie się trzyma na głowie, nic nie wystaje ani nie kapie i na pewno nieźle grzeje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może jakieś zdjęcie włosów? Będzie łatwiej coś doradzić Generalnie Syrenka dobrze napisała - trzeba włosy doprowadzić do takiego stanu, żeby były zdrowe bez silikonów i wtedy używać ich świadomie do celów ochronnych czy stylizacyjnych. A to, że włosy z silikonami falują, a nie kręcą się, może wynikać z faktu, że są nimi lekko obciążone. |
|||||
|
|
|
#21086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Włosy cudownie się zmieniły!
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
|
|
|
#21087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#21088 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() . Obudziłabyś się następnej nocy z włosami na szafeczce nocnej w warkoczyku, a na głowie piękna łysinka .![]() Cytat:
przecież nie pokarze wam ich w tym stanieCytat:
takie piękne coś ma na środku nad czółkiemJutro jak będę śmigać po odżywki dla msk to od razu zerknę w tym wszystko po 5 bo jest praktycznie na przeciwko
|
|
|
#21089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szampon ekologiczny, bardzo lagodny, byl oczywiscie testowany, ale wlosy wygladaly poprostu okropnie. Zwracalam wtedy uwage na silikony, wiec to nie przez to, ze wlosy byly niedomyte z nich. Odzywka w sprayu to Tresemme nawilzajaca. Chyba zajme sie porzadnym pielegnowaniem i przestane sobie zawracac glowe silikonami.. Albo przemysle to i zrobie jeszcze jedno podejscie, zeby zobaczyc jak wlosy tym razem zareaguja ![]() Zdjecia beda dopiero jutro, teraz mam tylko stare, jeszcze sprzed obciecia wlosow.
|
|
#21090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do pogrubionego: napisz co to byl za szampon i czemu wygladaly okropnie? Moze za mało masowałas skalp? Napisz cos wiecej a napewno dziewczyny postaraja sie pomoc ![]() Co do diety bezsilikonowej. Dziewczyny zawsze polecaja przejscie na poczatku na diete bezsilikonowa na jakis okres czasu(w zaleznosci jak czesto myje sie wlosy) i obserwacje jak reaguja wlosy i skalp. I pozniej poleca sie wprowadzanie PO KOLEI, najlepiej, nowych elementow tak zeby poznac ich wplyw na wlosy. Bo jak stosuje sie wszystko na raz albo za kazdym razem co innego do mycia, odzywiania czy stylizacji to przewaznie ciezko jest znalezc winowajce zlej kondycji wlosow. A kiedy stopniowo wprowadza sie nowe skladniki latwiej jest odnalezc ten czynnik ktory w danej chwili, przy danej pogodzie, niekorzystnie wplynal na wloski. Takze sprobuj jeszcze przez jakis czas diety bezsilikonowej, jesli nie podpasuje to sprobuj OMO. A jesli i to sie nie sprawdzi to sie bedziemy wszystkie zastanawiac co dalej. Ps. Ja wlasnie nalozylam maske z miodem, rozowym youngiem, oliwka z oliwek i gliceryna na wlosy. Zmywam rano. Boje sie tylko ze miod nie zejdzie bo byl skrystalizowany i nie chcialo mi sie go podgrzewac. Mam nadzieje ze zejdzie bez problemu. Najwyzej jutro rano podgrzeje to jeszcze suszarka i zmyje po jakims czasie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Także niech się przyzwyczajają, bo jak jeszcze trochę z nami posiedzisz, też zaczniesz je robić 
Te wlosy na wierzchu sa krotsze, wycieniowane i sie skrecaja - moje ukochane 

. Aż miło popatrzeć. Kucyk ci wychodzi czy najkrótsze podpinasz wsuwkami.
, miło popatrzeć