|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Naftę stosuję ok. 1 raz na miesiąc. Służy mi ale częściej nie moge jej stosować.
Z półproduktów stosowałam - dodawałam do odżywki d/s kwas hialuronowy, glicerynę i jeszcze coś, ale nie pamiętam nazwy - w okresie wiosennym. Teraz, taka wzbogacana odzywka, wydaje mi się zbyt ciężka. Zapomniałam wcześniej dodać - stosuję też odzywkę d/s Garniera bez silikonów. O ile zimą ona nie dawała żadnych efektów na włosach, tak teraz stosowana od czasu do czasu jest idealna. Stąd też wiem, że moje włosy potrzebują raczej lżejszych odżywek. |
|
|
|
#21032 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Sama musiałam już wrócić do olejów (dodaję obecnie tylko do odżywki d/s), bo zaczynały się piórkować i loki traciły mięsistość. Widzę, że coraz lepiej reagują Obserwuj więc swoje uwaznie i dorzuć olej, gdy będzie trzeba swoje piękności Cytat:
Cytat:
biegiem! Cytat:
Cytat:
Lepiej też całkiem odstawić jakiś składnik, by uwazniej ocenić efekty i ewentualny wpływ (lub jego brak). Półśrodki (jak choćby proponowane przez Ciebie używanie Kallosa) nic nie dadzą.Cytat:
jednak skalp tez trzeba dopieścić Pas Cytat:
Możesz być zaskoczona tak samo jak ja Cytat:
Zawstydziłam się Pewnie, że możesz.A w czasie załamki ![]() Wolałabym nie... Nie czują się najlepiej po cięciu i wyglądają jak rąbnięty piorunek szczypiorek. Ale pomyslę o tym Cytat:
Cytat:
![]() Dziś są lekko nędzne, ale walka z puchem nadal przynosi efekty Już postanowione - gliceryny w produktach bez spłukiwania i stylizacji nie będzie! Cytat:
|
|
#21033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym jeszcze miała u siebie sklep ZSK ![]() Może niedługo uda mi się zrobić zamówienie, to na pewno te trzy rzeczy kupię. Mogłabym dostarczyć, przynajmniej na razie, protein z odżywki Joanny? Koniecznie kupię jeszcze odzywkę Garniera Kiedyś próbowałam dodawać olejów do odżywki d/s ale się zniechęciłam. Wrócę jednak do tej metody, zdecydowanie
|
|
|
|
|
#21034 |
|
BAN stały
|
Eloe-ploopingu na kostkach nie będzie bo kudełki idą pod pastę cukrową
Na noc zrobiłam wcierką z Jantara,ekstraktu rozmarynowego i mango. Na końcówki kokos. Miałam umyć a tu...listonosz przyniósł przesyłkę od Ciebie nałożyłam Glanza,wzbogaciłam kompleksem ceramidowym,ekstraktem z truskawki,NMF,kwasem hialuron. i olejem z nasion czerwonej maliny. Zaraz zmyję i zobaczę efekt. ![]() A włosy miałaś na panieńskim boskie. Takie zdefiniowane błyszczące,grube loczki! I jeszcze mi powiedz co to:balea proffesional,alverdesensi tive. No i do czego te dziubki?Je się obcina i co? Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2010-07-02 o 13:35 |
|
|
|
#21035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie powalczysz?
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#21036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
, jak będzie okazja cyknąć to pokarzę .Dziewczyny proszę o pomoc - co oznacza stwierdzenie "Mikronizowany tlenek cynku należy zdyspergować w fazie wodnej." - jak to nieprofesjonalnie mówiąc ma wyglądać
|
|
#21037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe, godne pozazdroszczenia loki!
Kosmarko, poczytałam receptury z tym filtrem, są podlinkowane na jego stronie; zdaje się o to, że dyspergacja nie wymaga żadnych specyficznych czynności. W recepturach autorka pisze, że należy wszystkie składniki fazy wodnej umieścić w zlewce, możliwe, że trzeba ją jeszcze lekko ogrzać i/lub zastosować zagęstnik. np. Cytat:
Przy liposomach pamiętajcie, żeby ich nie łączyć z olejami (chyba, że w obecności zagęstnika czy emulgatora) Emolienty teraz faktycznie wydają się być pomocne. |
|
|
|
|
#21038 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję syrenko - teraz to jest dla mnie jaśniejsze
![]() Czy do Jantara jest sens dodawać ten filtr?
|
#21039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Filtr w Jantarze występuje prawie na samym końcu więc można się pokusić o dodanie tlenku. |
|
|
|
|
#21040 |
|
Zadomowienie
|
Pochwale się dzisiejszymi włosami - tak jak pisałam wcześniej po masce z modu i olejów (trzymana ok. 1 godz. przed myciem).
Z tym, że włosy myłam wieczorem i z mokrymi poszłam spać. Efekt jest wiadomy, włosy były "wygniecione", ale z czasem jakoś doszły do siebie Na załączonych zdjęciach widać, jak wyglądają moje włosy w ogóle bez żelu. (lubię żel, ale włosy po nim bardzo długo schną, więc kiedy nie muszę, to go nie nakładam )Poza tym widać mój kolor włosów - moim zdaniem już rozjaśniły się od słońca ![]() Tu dla porównania, post z poprzednimi zdjęciami. (Eloe77 |
|
|
|
#21041 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia86 CUDOWNE LOKI!:O też chcę takieee!
Eloe w takim razie odstawię proteiny w ogóle. może do końca lipca, co? zainwestuję teraz w jakieś produkty bezproteinowe i zacznę nową kurację ![]() zapytam z ciekawości, nie bijcie, jeśli temat był już poruszany: używa któraś z was regularnie nafty? myślicie, że to dobry element pielęgnacji?
|
|
#21042 |
|
BAN stały
|
Efekt mnie się nawet podoba
Małgosiu a Twoje powalają na kolana |
|
|
|
#21043 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dam mniej miodu i bede obserwowac co sie dzieje Bielany, ale codziennie jestem na Ochocie i bardzo czesto na Grochowie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nędzne? Dałabym się pokroić za takie loczki, piękne Dziewczyny! Wasze zdjecia baaardzo baaaardzo motywuja. Na pewno nie tylko mnie Kochana, poprzeczka wysoko, ale spróbuje
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-02 o 18:06 |
|||||
|
|
|
#21044 |
|
Zakorzenienie
|
Moje uznanie, choc jedna kreconowlosa podejmuje wyzwanie
uratowalas honor naszego watku
|
#21045 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem trochę podłamana, bo włosy mi wypadają
Gdzie znajdę odżywkę do włosów Naturia z lnem i rumiankiem? |
|
|
|
#21046 |
|
Rozeznanie
|
Eloe - cuuuudnie! Pięknie zdefiniowane, zdyscyplinowane lśniące loki!
Małgosia - czy ja dobrze rozumiem, że na zdjęciach Twoje włosy są bez żadnej stylizacji? Piękne.. I co za kolor Yasmin, a nie mogłaśbyś spróbować najpierw posmarować się odrobiną miodu np. na przedramieniu? Jeśli tam Cię nie uczuli, to na włosach tym bardziej ![]() Msk - wydaje mi się, czy z tyłu skręt troszkę słabszy niż zazwyczaj? Za to przód świetny Chciałabym potwierdzić, że mieszanka Kallos i miód to bardzo dobry duet. Włoski miękkie i nawilżone |
|
|
|
#21047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skończy się tak, że napiszemy do producenta Kallosa i zaapelujemy o wzbogacenie receptury o miód
|
|
|
|
|
#21049 |
|
Wtajemniczenie
|
Choć jedna rzecz się u mnie sprawdziła
![]() Suszarka Eloe z polecanym przez Rybiorka dyfuzorem. Ale teraz mam zgrzyt czy suszenie zimnym nawiewem niszczy włosy?
|
|
|
|
#21050 | |
|
Zadomowienie
|
Dontkonw, msk3, jumaatt
msk3 Masz świetnie zdefiniowane fale. Zwłaszcza przód wygląda pięknie Cytat:
Po osuszeniu, dałam kroplę balsamu Nivea, ale głównie ze względu na to, że po nim włosy schną szybciej. Poza tym, ja go bardzo lubię, z tym, że po dłuższym stosowaniu trzeba zrobić przerwę, żeby znowu zaczął działać dobrze (najlepiej kilka miesięcy). Ja go używam już dłuższy czas i jego działanie stylizacyjne jest w tej chwili raczej słabe... Gdybym tylko znalazła jakiś środek przyśpieszających schnięcie włosów, z chęcią odstawiłabym na jakiś czas balsam Nivea Stąd też na włosach ze zdjęć mam nałożona odżywkę b/s Joanny z pokrzywą (te odżywki stosuję zawsze - wgniatam we włosy ociekające wodą) i właśnie kroplę balsamu Nivea. W dodatku poszłam spać z jeszcze mokrymi włosami, których nie spięłam, więc nie wiedziałam, jaki efekt zastanę rano Ale że muszę się uczyć i nie pokazuję się publicznie, mogłam sobie na takiej szaleństwo pozwolić![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- chococlate_monster Musisz szukać odżywki Joanny w różnych sklepach, nie ma jednej sieci, w której ona występuje. Często można ją dostać w sklepach osiedlowych (niekoniecznie tylko z kosmetykami) lub innych sklepach drogeryjnych (nie sieciowych). Zdarza się, że jest do kupienia w super lub hipermarketach. |
|
|
|
|
#21051 |
|
BAN stały
|
Jumaatt z tym tyłem u mnie różnie.W zasadzie z całością.
Generalnie już nie raz żaliłam się,ze właśnie te spod spodu na dole sie prostują.Kręcą się w spirale od góry ale tego nie widać bo przykrywa je górna warstwa. Nie wiem od czego to zależy? To tak jak jednego dnia przy policzku mam grubą spiralę a drugiego dnia nie ma wcale albo pojawia sie gdzie indziej.
|
|
|
|
#21052 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak widzę Wasze włosy i oatrzę na moje to mi żal d... ściska... Piekne macie włosiska, tlyko pozazdrościć!
|
#21053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj kokos na cala noc, rano zmycie SLSem i eksperymentowanie z pielegnacja. musze zaopatrrzyc sie w odzywki nieproteinowe.. dostalam juz Garnier naturalna z mango i kwiatem tare.. a niedlugo zaiwestuje chyba w maske z Pottersa, bo bardzo mi sie spodobala
|
|
|
#21054 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trochę mnie zmarwiłaś, bo u mnie skręt pojawił się prawie wszędzie poza pasmami przy twarzy i z tyłu - najdłuższa, dolna warstwa wogóle się nawet nie próbuje zakręcić. Ja sobie to tłumacze tym, że te włosy mam najbardziej zniszczone i potrzebują więcej czasu i troski, żeby dojść do siebie. |
||
|
|
|
#21055 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, ja już piszę z wakacji
![]() Wypoczywam nad morzem, więc lęk o włosy podczas kąpieli to masakra, ale staram się je wysoko spiąć, a po wyjściu włosy spłukać. Używam Waxa z UV i odżywki accent rossman do blond(z listy Syrenki-tam jest ta do brązu). Włosy po przyjściu do domu myję babydreamem(porzuciłam jak narazie odżywki),potem nakładam waxa z UV lub garniera z awokado i koniecznie odzywkę z UV, w tym przypadku accent.Potem coś do stylizacji(wróciłam też do ziaji z olejem jojoba-dimethicone w składzie) i jest fajnie. Okazało się, że na miejscu jest też guma z joanny,bardzo fajna, chociaż trzeba uważać, bo wlosy strasznie skleja. Muszę wybrać się na poszukiwanie jakiś odżywek. włosy sprawują się fajnie, jak narazie nie mam z nimi żadnych problemow, zachowują się jak te moje włosy w Polsce. Małgosiu, Eloe,msk, kropciu super wlosy!
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#21056 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
dziś jest jeszcze lepiej ![]() rano mycie omo- szampon joanna naturia pokrzywa, na długość balsam potters aloes, później na 5 min goldwell curly twist i HE kokos maska, na ociekające wodą włosy naturia len i rumianek ( Syrenko ) ręcznikowanie, turban na 10 min, ugniatanie z balsamem nivea, po wyschnięciu spryskałam je keratyną artiste z filtrem UV i jest ładnie włoski nawilżone ale nie obciążone Choć chciałabym bardzo by się od góry kręciły a nie od ucha bo przez to tracą na objętości i góra jest lekko klapnięta ...
|
#21057 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1. Gorące powietrze otwiera łuski - w tym przypadku odpada 2. Woda zbyt gwałtownie paruje z włosa i łuski się nie zdążą dopasować do zmiany czy coś takiego, już sama nie pamiętam, co w każdym razie skutkuje tym, że stają się kruche Z dwojga złego, suszenie zimnym nawiewem oczywiście 100x lepsze Tylko szczerze mówiąc, wysuszenie włosów Twojej długości i gęstości zimnym nawiewem może trochę potrwać ![]() Ale skoro piszesz, że działa, to pewnie już próbowałaś i nie było czasowo tak źle. To jeszcze raz muszę powiedzieć, że są przepiękne. I właśnie wyglądają bardzo naturalnie, w sensie, że nie widać na nich żadnego nadmiaru środków stylizujących. Cytat:
No ale wydaje mi się, że jak rozetrę taką kroplę w dłoniach i przejadę po włosach, no to załapie się na nią tylko tak z 20% włosów. A co z resztą? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam bym Cię bardzo chętnie pooglądała publicznie w takich włosach ![]() Cytat:
Cytat:
Weź pod uwagę, jaką Ty masz długość!! Niestety, coś za coś. Sama też się z tym zmagam. Wiem, że gdybym obcięła włosy o połowę, skręt byłby nieporównywalnie lepszy. W każdym razie masz piękne włosy i proszę mi tu nie narzekać Cytat:
Także niech się przyzwyczajają, bo jak jeszcze trochę z nami posiedzisz, też zaczniesz je robić ![]() Solaola - zazdraszczamy! Super, że włosy nie stwarzają Ci problemów na wakacjach, tak właśnie powinno być ![]() Właśnie, może Solaola wynalazła świętego graala kręciołów - trzeba jechać na wakacje. Temu pewnie nawet włosy Lavendy by się nie oparły ![]() Kropcia - myślałaś o żabkowaniu? Kręcić to Ci nie zagwarantuje, że się zaczną od góry kręcić, ale na klapnięcie jest naprawdę w porządku Cytat:
Cytat:
Ponoć sposobem na to jest sekcyjna stylizacja włosów. Tylko że jak pomyślę o dodatkowych 15 minutach spędzonych w łazience na zajmowaniu się włosami, to... |
||||||||||
|
|
|
#21058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie,że tak
I jeszcze bym nóżką tupnęła dla potwierdzenia... Cytat:
![]() Mam szczerą nadzieję nadzieję,że jak szkodzi to minimalnie.... ![]() Cytat:
![]() Btw widzę,że masz tendencje do półnagiego pląsania wśród kwiecia ...zupełnie jak ja...
|
||
|
|
|
#21059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#21060 |
|
Raczkowanie
|
chyba też muszę pomyśleć o jakimś sposobie, żeby wszystkie włosy się kręciły. Niby wszyscy mi zazdroszczą ,,ślicznych loczków,, ale jak wiadomo właścicielka zawsze ma jakieś ale
. Ciesze się że kręcą mi się od samej góry, a nie jak np jumaatt dopiero od pewnej długości. Oczywiście nie mówię że twoje włoski są złe czy coś bo mi się podobają i ta długość No ale mimo wszystko też mam takie pasemka(czasem znajde jakieś wredne małe . Nakręciłam się przez was żeby jakieś zdjęcia wstawić ![]() Jak zrobię obiad, to wezmę się za pstrykanie zdjątek, a potem tylko pozostaję mi dojść do tego jak je tu wstawić i gotowe ![]() P.S. Msk mam dla Ciebie już kiwi, ale truskawki nie było. Zamówiłam na poniedziałek jak się uda. Mogłąm Ci w sumie przesłać tylko tą z kiwi, ale dziewczyny coś tu mówiły, że truskawa jest fajna na basen czy coś tam chyba że znowu nie przyjadą to wtedy będzie ![]()
Edytowane przez emmi578 Czas edycji: 2010-07-03 o 11:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

- puch jest zniwelowany do minimum
Obserwuj więc swoje uwaznie i dorzuć olej, gdy będzie trzeba
biegiem!
Lepiej też całkiem odstawić jakiś składnik, by uwazniej ocenić efekty i ewentualny wpływ (lub jego brak). Półśrodki (jak choćby proponowane przez Ciebie używanie Kallosa) nic nie dadzą.
Możesz być zaskoczona tak samo jak ja
Zawstydziłam się

uratowalas honor naszego watku
Piękne.. I co za kolor