|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
nie dam rady nadrobić tego co napisałyście przez te kilka dnia
więc tak hurtowo gratuluję nowym mamusiom ![]() u nas było istne wariactwo - najpierw mała marudna noc i dzień, ale myślę że to przez upał, to potem jakiś dziwny zjazd rodzinny - normalnie wszyscy się zmówili i jednego dnia zwalili nam się na kupę - normalnie masakra, co prawda Zuzia nic z tego sobie nie robiła ale ja miałam dość wczoraj za to byliśmy na usg bioderek - niby wszystko w porządku ale profilaktycznie kazał lekarz szeroko pieluchować co by nóżki były na żabkę i za 3 miesiące do kontroli - i pytanie chyba bydgoszczanka wcześniej pisała że też miała takie zalecenia nie wiem takie upały szkoda mi męczyć dziecka tym bardziej że ona sama te nóżki tak sobie rozkłada jak śpi a tym bardziej średnio wiem jak to się robi lekarz mało komunikatywny był - powiedział tylko zakładać 2 pieluchy i tyle![]() a potem do domu, mała z babcią i szybkie zakupy no i biegłam pierwszy raz po cc - lea szew mnie też trochę potem pobolał ale tylko chwilę więc chyba mogę przyśpieszyć spokojnie obroty
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20444929]
Bydgoszczanko, u Agatki też - w efekcie czego stan posiadania małej rozpieszczanej zwiększył się o... Lalkę. Właśnie przez duże L Fotka poniżej - nie moja, z allegro [/QUOTE] Śliczna lalka. Pamiętam kiedyś kupiłam podobną mojej chrześniaczce, była zachwycona W ogóle, to my z mężem lubimy zabawki takie szmacianki, drewniane klocki, itp.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20445686]Dziewczyny, przeglądam alledrogo i wsiąkłam - oglądam zabawki dla dzieci Na razie padłam przy tym:http://www.allegro.pl/item1099619615...aco_super.html[/QUOTE] Zestaw fajny, ale ile trzeba mieć miejsca na to wszystko ![]() Cytat:
Tzn. raz założyłam, ale jakoś mi nie pasowało, pielucha zjeżdżała, dupsko grube, brrrr. Nam kazała pani doktor pieluchę składać na szerokość ok. 17 cm i miedzy nogi wkładać. Moja Luiza też śpi na żabkę
|
|
#1653 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co położna to inna opinia Cytat:
Cytat:
po cholerę to robić, męczyć dziecko w upał, skoro jest dobrze?Cytat:
noc ok, zjadła o 20, 2 i 7 i teraz. Ale zmienił się córce płacz
|
||||
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20445686]Dziewczyny, przeglądam alledrogo i wsiąkłam - oglądam zabawki dla dzieci
Na razie padłam przy tym:http://www.allegro.pl/item1099619615...aco_super.html[/QUOTE] [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20445960]Cisną mi się słowa niecenzuralne na usta z bezsilności, Kropuś Ja też. Choć jego odruchy różne, które mnie do tej pory dziwiły, okazuje się że są ok. Tylko to pobudzenie... Teraz znowu kwęka. Śpiący ale uśpić się nie daje... Cytat:
Wczoraj nie zrobił i marudził od południa, a dziś rano zaczął od krzyku o 5ej... W końcu poszła kupa i od razu lepiej. |
|
|
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Moja Gabryśka znów mnie zaskoczyła to juz drugi raz - jakieś pół godz. temu wtranżaliła 100ml, bebilonu
tylko raz jej sie to zdażyło do tej pory jakieś 2 dni temu . Czasem ma takie loty a wtedy potrafi zjeśc że hej . Flache daje jej żadko , cześciej przystawiam do piersi ale czasem widze po niej że nie ma sensu przykładac bo ona potrzebuje wiecej i na szybko a nie z cycem sie miziac ![]() Wogóle to mała strasznie łapczywie je i tak od początku musze jej na siłe przerwy robic bo by sie własnym powietrzem zadławiła co jej sie zdaża . Dziś w nocy ładnie spała - jak jej dałam jesc o 22 to spała do 2 w nocy tez pierwszy raz tak długo , ale pózniej jak jeszcze dwa razy sie budziła i dałam cyca to juz przerwy były po 2,5 godz, czyli cyc starcza na krócej ![]() Mam wrażenie że od 2 dni po jedzeniu boli ją brzuszek ale krótko - zanim zasnie marudzi troche , płacze i prezy sie ale to trwa jakies 10 min i usypia - głaskanie po pleckach pomaga i usypia ..Afty dalej są a myślałam że już wyleczone a tu dziś widze jeszcze kilka w środku buzki ... Dziewczyny powiedzcie jak wyglada alergia na np proszek do prania - bo mała ma wysypke na brzuszku od 2 dni , tylko na bbrzuszku i nie wiem czy to alergia czy potówki - choc potówki ponoc mają bąbelki a tu są tylko drobniutkie czerwone krosteczki na całym brzuszku
|
#1656 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no coment... Cytat:
![]() Darianno, ja nie widzę różnicy między tymi smokami co pokazałaś... nie znam się. w każdym razie my mamy taki: http://www.nuk.pl/productpopup.php?i...icsoothers/lat ale mała może ze trzy razy go w pyszczku miała, to i tak więcej niż tt, z tym że teraz żałuję, że w ogóle kupiliśmy... obylibyśmy się bez niego... chwalimy się: wczoraj odpadł nam kikutek pępowinowy tylko teraz nie pamiętam... dalej przemywać spirytusem?
|
||
|
|
|
#1657 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli ładnie zagojony i krew nie leci, niczym nie smarujesz
![]() Dziewczynki, a głosować byłyście/pójdziecie Ja pójdę późnym popołudniem dopiero.I mam pytanie - na jesień (wrzesień/październik) to jaki rozmiar kupować - 68 już, prawda? A zima to 74? |
|
|
|
#1658 |
|
Konto usunięte
|
Szajajaba
74 od razu nie wiem jak oni te dzieciaki mierzą kupiłam 68 u trzech sprzedawców i odesłałam A. za tydzień skończy 4 mies. półspiochy i spodenki okazały się ok. body 80 aktualnie, ale te chyba zmalały w praniu Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-07-04 o 13:42 |
|
|
|
#1659 |
|
Konto usunięte
|
No tak, tyle że moja córa ma 7 tygodni
W połowie września skończy 4 miesiące dopiero I raczej z tych mniejszych, niż większych jest. Wciąż 56 nosi.
|
|
|
|
#1660 |
|
Konto usunięte
|
przecież pytasz się o jesień
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2045070 7]
chwalimy się: wczoraj odpadł nam kikutek pępowinowy tylko teraz nie pamiętam... dalej przemywać spirytusem?[/QUOTE]![]() Ja przemywałam jeszcze przez 3 dni spirytem. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20452006] Dziewczynki, a głosować byłyście/pójdziecie Ja pójdę późnym popołudniem dopiero.I mam pytanie - na jesień (wrzesień/październik) to jaki rozmiar kupować - 68 już, prawda? A zima to 74?[/QUOTE] Też idę późnym popołudniem. Też się zastanawiałam nad rozmiarówką na jesień i zimę. Zobaczymy jak nasze dzieci będą rosły. http://www.trendy-kids.pl/Tabela-roz...nfo-pol-8.html Łukasz nie był uczulony na proszek, Luiza na razie też nie więc nie wiem jak to wygląda.
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Przeżyłam poród, choć był wykańczający i zdaniem lekarza i 6 połoznych asystujących(!!) zasługuje na medal za wytrzymałość..łącznie trwał 22 godziny(wg karty, wg mnie dlużej) i jeszcze nie pozbierałam się..cierpie niemiłosiernie..najbardzi ej dają mi się we znaki hemoroidki, które wyskoczyły..niech je diabli i bóle w kościach..ogonowej na przykład, dopiero dzisiaj jako tako usiadłąm na boczku i cos piszę..czy któras z was miała stycznosc z tym diabelstwem?? biore czopki na hem.,, czasem apap- jak juz nie moge i płacze z bólu..pomóżcie help a teraz o przyjemnościach ![]() adąs przyszedł na świat zamiast 16, to 26.06 o 22.45, 55cm, 3700g- ponizej jego zdjecia z dzisiaj- skonczyl tydzień i kocham go nad życie dopiero sie poznajemy, wcina jak szalony, dzieki czemu obylo sie bez zastojów pokarmu czy przepelnionych piersi ![]() daje mu tylko cycuchy i jak tylko bede mogla, pozostane przy tym..chociaz jak podczytalam wasze posty, to ciezko z tym karmieniem. Nie przepajam wodą, zadnymi herbatkami, bo ponoc nie ma takiej potrzeby, jesli dzidzia ladnie spija piers-mleko poczatkowe, srodkowe i koncowe ponoc spelnia wszelkie wymogi i picia i jedzenia- to sie okaże, ale w szpitalu tak mi wpajano Ja jak na razie dietuję, do wagi sprzed ciąży pozostało jakieś 9 kilosów, ale wolalabym wiecej- czas pokaze Czytalam, że mialyscie problemy ze smokami..my tez mamy..wydaje sie, ze nasz jest za dlugi- mamy Mam silikonowy i za cholerę Adaś go nie przyjmuje w ogole mam mnóstwo pytan do was..bogatsze doswiadczeniem jestescie pozdrawiam kochane i zycze zdrowka a na poprawe humoru: http://www.youtube.com/watch?v=HHujqH5j8TA
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Adaś słodko śpi i fajny z niego facecik ![]() Mnie wyskoczył hemoroidzik, ale już go chyba nie mam. Stosowałam maść Posterisan. Tobie współczuję bólu Filmik ![]() No i pytaj, pytaj, jak będziemy mogły, to odpowiemy
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taki smoczek i Tośka go akceptuje
http://www.wyspamalucha.pl/smoczek-u...ytu-p-557.html Darianno-on jest taki ścięty jak na tym pierwszym zdjęciu.Ale nie wiem do końca jaki jest ten drugi,który wkleiłaś Kumkura-no to faktycznie należy Ci się nagroda nie mam pojęcia co na H. bo takowego problemu nie mam ale Adasiek jest przesłodki Kropko-nieustannie podziwiam czy któraś jeszcze karmi cycem tylko czy zostałam sama ?
|
|
|
|
#1665 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Polecam smoka NUK, silikon lub kauczuk. Ollencja, ale skoro po prawie 2 mcach córka dalej nosi 56, to raczej po 4 nie wskoczy w 74 ![]() Asiu, dzięki za rozmiarówkę |
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmię
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20455176] Asiu, dzięki za rozmiarówkę Proszę bardzo Wczoraj ciocia przywiozła Nuka silikonowego, chyba spróbuję
|
#1667 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20455176]
Ollencja, ale skoro po prawie 2 mcach córka dalej nosi 56, to raczej po 4 nie wskoczy w 74 ![]() [/QUOTE] Wskoczy. A na bodziakach to tylko 2 cm różnicy, które mogą uciec w praniu. http://allegro.pl/item1093437956_bod...a_allegro.html |
|
|
|
#1668 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20441622]Kardashi, gratuluję jedną ręką dosłownie - bo karmię
Silpe, wyjście z domu działa terapeutyczne cuda [/QUOTE]A dziękuje Cytat:
![]() i gratulacje waaagiii ![]() ![]() Cytat:
![]() My też mamy jutro usg bioderek.. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20452006]Jeśli ładnie zagojony i krew nie leci, niczym nie smarujesz ![]() Dziewczynki, a głosować byłyście/pójdziecie Ja pójdę późnym popołudniem dopiero.I mam pytanie - na jesień (wrzesień/październik) to jaki rozmiar kupować - 68 już, prawda? A zima to 74?[/QUOTE] Ideee.. niedługo zamierzam się wybrać.. ale nie wiem czy nie bedzie padać ![]() Ja kupuje z każdego rozmiaru po kilka body i pajacy bo ja tylko w to ubieram. spiochy leżą nieużywane.. ![]() Noo i dresiki.. na 56 i 62 kupowałam letnie rzeczy. na 68, 74 takie cieplejsze, na zimę.. Moja dalej w 56 też pomyka.. ale ma długie nogi i trochę robią sie pajace już przykrótkie.. noo ale znów 62 jeszcze za duże Cytat:
i jaaa.. ![]() ![]() a pochwale sie co wczoraj kupiłam 1 i 2 na rozmiar 68, fioletowa bluza i szare spodenki na 9-12 mies, koszula i spodenki na 12-18 mies ![]()
|
|||
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
kumkura witaj na odchowalni.Hemorojdy mam i stosuje tą masć co Bydgoszczanka proponuje.Jest o wiele lepiej po tych 10 dniach ale jeszcze są skurczy..byki. Cytat:
Co do cyca to ja nadal mam zamiar karmić piersią. Wczoraj eksperymentalnie podałam mleko modyfikowane na noc i mała przespała tylko pol godziny wiecej niz na cycu.Dla mnie to się nie opłaca.I tak czy z butelki czy z cyca jadła dlugo i z przerwami. Pół dnia spędziliśmy na targu. Kupiłam sobie okulary i koszulę.Mezowi koszulę, małej torbę ciuchów znowu a starszej torebkę. Ogólnie zadowolona jestem z zakupów bo trafił mi się pojemnik na pieluchy z TT i ramka na odcisk stópki Oli za grosze. Zaliczylismy również karmienie między straganami,koło jakiegos auta na środku targu no i kupę,która wylądowała min. na mojej ręce.Tak to dziecko spokojne i grzeczne No właśnie idzie trzecia kupa.
|
|
|
|
|
#1670 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20452006] Dziewczynki, a głosować byłyście/pójdziecie Ja pójdę późnym popołudniem dopiero.I mam pytanie - na jesień (wrzesień/październik) to jaki rozmiar kupować - 68 już, prawda? A zima to 74?[/QUOTE] Głosować niestety nie pójdę,bo daleko bardzo musielibyśmy jechać. A żałuję,bo chciałabym ![]() Nie wiem jaki rozmiar na jesień dla mojego Olivera. Ubranka na 56 są ledwo-ledwo na niego... Cytat:
Hemorojdów współczuję...Ja miałam,ale same się schowały na szczęście ![]() Cytat:
![]() Byliśmy dziś na targu z wyprzedażą i kupiłam małemu fajne zabaweczki-grzechotki W ogóle,to maruda się mojemu synowi włączyła. Od trzech dni zrzędzi,śpi na rękach,albo przy cycu a odłożony do łóżeczka oczy jak pięć złotych i płacz. Doczekać się już nie mogę kiedy urośnie,a ja będę się mogła wyspać...
|
|||
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Zgadnijcie co robie
wsadziłam małą w fotelik maxi cosi , sama siedze na sofie i mała bujam nogą wyrodna matka jestem ale juz nie chce mi sie jej nosic . w drugim tygodniu zycia moja córa juz ma skok rozwojowy noce przesypia pieknie z 3 karmieniami bez marudzenia a w dzien- do południa spi a po południu zaczyna byc marudna - nie płacze ale domaga sie uwagi , noszenia , przytulania i jedzenia , jedzenia ,,,,, dzies tez pojadła o 16tej cyca poszła spac , na pół godzinki , dzie tez miałam sie połozyc ale nie zdążyłam potem 2 kupy, flacha 60ml i po mizianiu , głaskaniu i robieniu minek i usmiechów , udaje ze spi w foteliku do łózeczka czy wózka - absolutnie co bedzie w dzien spac![]() dzis nie bylismy na nigdzie bo straszliwie wiało a teraz lało choc upał przytym był. musze ją cześciej na zewnatrz brac ... i kupic leżaczek bo mnie noga boli od bujania a ona tak ładnie usneła ..fotka jeszcze gorąca - to moja prawie dwutygodniowa Gabryska
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Śpioszki i kaftaniki polskie na 56cm sa za małe na Ole ale bodziaki nie.
Kurcze a moja w bujaczku nie chce leżeć ale w foteliku tak. Myslę, że w foteliku jest bardzie zciśnięta i to jej lepiej odpowiada. Tak samo nie chce za bardzo lezec sama w gondoli tylko usi być opatulona rożkiem więc wszelkie spacery tylko w foteliku robimy. Slipe Gabryska fajna dziewczynka. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-07-04 o 19:17 |
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
Cos mi ta fota wielka wyszła
![]() Moja Gabi własnie w foteliku nie za bardzo choc teraz śpi ale to na krótko bo widze ze jej ciasno... Fajnie ją bujało to usneła , w aucie tez spi ale to wczesniej najedzona musi byc . ale i tak widze ze po jakims czasie wierci sie i jej nie wygodnie . Jutro zamówie leżaczek to zobaczymy , bo jak jej sie takie czuwanie zacznie to nie bedzie chciała w łóżeczku ani w gondoli
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
ja do tej pory tzn do soboty karmiłam swoim mlekiem odciąganym a od soboty jesteśmy znowu na cycu - co prawda przy pomocy nakładek ale jednak cyc
- mam nadzieję że tak zostanie no chyba że znowu Mała nie będzie dawała rady zjadać tego co naprodukuję.....Szaja z rozmiarówką nie wygrasz - moja Zuzia urodziła się i miała 56 cm jutro będzie miała miesiąc a do tej pory wyrosła tylko z 2 par śpiochów i 2 pajaców, reszta dobra, niektóre za duże a 62 też albo wielkie że się w nich topi albo powoli dorasta - ja zaczynam kupować na oko ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
#1675 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Melduje się na odchowalni ![]() Ja mialam 6 godzin porodu sn i potem cc, takze nie za ciekawie. jestem wyczerpana nadal po 11dniowym pobbycie wszpitalu. maleńka jest słodka ![]() ale mam pytanko -dziewczyny jak ją oduczyc ciagłego spania w dzień - otóż mała spi caly dzień ,natomiast w nocy nie chce ![]() staram sie budzic ją w dzień jak moge ale ona sie nie daje, spi jak zabita... no i mało je, a ja mleka produkuje mnóstwo... aha i chyba mam jakąs depresje bo nic mnie nie cieszy, oprócz niej, atak to ciagle mogłabym płakać...zwłaszcza w nocy gdy mała szaleje. troche to chaotycznie napisane ale sam jestem jeszcze chaotyczna.
|
#1676 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20445686]Dziewczyny, przeglądam alledrogo i wsiąkłam - oglądam zabawki dla dzieci Na razie padłam przy tym:http://www.allegro.pl/item1099619615...aco_super.html[/QUOTE] większość dziewczynek uwielbia takie zabawki. ![]() Cytat:
nic tylko nosić, przekładać, klepać, masować... a kupy i tak nie było. Takie zachowanie mniej lub bardziej, ale jednak marudząco-płaczące aż do 16-17. Tymek zasypiał na kilkanascie minut i budził się z wrzaskiem, znów przysypiał, i tak w kółko. Żadne kropelki nie pomagały ani herbatka. Wczoraj przyjechali znajomi z Niemiec i przywieźli mi kropelki Sab Simplex, od razu mu je podałam wieczorem, potem w nocy, i rano był mega-kupol zero stresu, zero płaczu. Potem 2 godzinki aktywności, i zasnął na 4 godziny. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy zasługa tych kropelek, muszę przez dłuższy okres poobserwować, ale mam nadzieję, że to właśnie te kropelki są takie dobre. Na razie podaję profilaktycznie do co drugiego karmienia po 8 kropelek- czyli polowa tego, co zalecają. Spróbuj tego, może Danielkowi pomoże. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20452006] Dziewczynki, a głosować byłyście/pójdziecie Ja pójdę późnym popołudniem dopiero.I mam pytanie - na jesień (wrzesień/październik) to jaki rozmiar kupować - 68 już, prawda? A zima to 74?[/QUOTE] spełniłam obywatelski obowiązek. A z rozmiarówkami to czarna magia. Pewnie część ciuszków w rozm. 68, a część w rozm. 74, zależy jakiej firmy. ![]() kumkura , spisałaś się na medal. A Adaś ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Jeszcze troszkę i wszystko wróci do normy. |
||||
|
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a czy któraś miała z maluszkiem tak,że spał cały dzień a w nocy był aktywny? poza tym ma problem z karmieniem-mala spi bardzo długo w dzień i nie chce budzic sie na karmienie...
POMÓZCIE...
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Ola miała tak tylko przez pierwsze dwa dni ale i tak potem spała wiekszość dnia.Dopiero po tygodniu zaczęła być bardziej aktywna w dzien.
|
|
|
|
#1679 |
|
Konto usunięte
|
kasiaaX, niestety nie pomogę tej kwestii. Ciężka sprawa, dzidziusia trudno dobudzić...a potem zarwana noc.
Ale być może i u Ciebie malutka sama się przestaw na odpowiedni tryb, tak jak Ola od Darianny.Kobiety, kiedy ZUS wypłaci mi pierwsze macierzyńskie? ![]() Czy wpłacą na konto? Podałam pracodawcy, on dał swojej księgowej... ale nie wiem, czy to wystarczy i pieniążki wpłyną na konto, czy raczej mam oczekiwać listonosza z przekazem?
|
|
|
|
#1680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczna Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20459930] Kobiety, kiedy ZUS wypłaci mi pierwsze macierzyńskie? ![]() Czy wpłacą na konto? Podałam pracodawcy, on dał swojej księgowej... ale nie wiem, czy to wystarczy i pieniążki wpłyną na konto, czy raczej mam oczekiwać listonosza z przekazem? [/QUOTE]Ja dostałam w maju, jakoś chyba w połowie. Dokumenty składałam w kwietniu, tzn. kumpela mi to zrobiła, ale ja zapomniałam podać konto i listonosz przynosi.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

lekarz mało komunikatywny był - powiedział tylko zakładać 2 pieluchy i tyle

zwiększył się o... Lalkę. Właśnie przez duże L
Fotka poniżej - nie moja, z allegro 

Tzn. raz założyłam, ale jakoś mi nie pasowało, pielucha zjeżdżała, dupsko grube, brrrr. Nam kazała pani doktor pieluchę składać na szerokość ok. 17 cm i miedzy nogi wkładać. Moja Luiza też śpi na żabkę

nic tylko nosić, przekładać, klepać, masować...