Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-04, 19:39   #1261
nigrra
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, bo złość piękności szkodzi (czyli nam szkodzi bardzo)

Te lodziki, to tylko cola, czy z dodatkami?
No właśnie Dziewczyny, więc uśmiechać od ucha do ucha

O to samo miałam zapytać z tymi lodami

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...24b8b720d6.png

http://www.suwaczek.pl/cache/064b9e0d19.png
nigrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 19:43   #1262
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Te lodziki, to tylko cola, czy z dodatkami?
Te,tylko cola "lajtowa",ale myślę nad ulepszeniem ich z czasem.
Następne będą,kolorowe,a lbo zapachowe...
Stary 2010-07-04, 19:58   #1263
kasia_1011
Raczkowanie

GG do kasia_1011

Ja też dziś dostałam komplement.
Z uśmiechem. Ktoś powiedział, że ładnie schudłam.
" Oj bardzo, bardzo... tak ładnie, i na buzi też, to fajnie"
Uśmiechnęłam się, podziękowałam

Musiałam się dziś wymigiwać od jedzenia u teściów.
Teściowa mnie chciała białym pieczywem napakować.
Skończyło się na zjedzeniu jajka.
I to by było na tyle.

Tu dziergam a tu moje hobby nr 2
kasia_1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 20:08   #1264
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Ja jadę w rodzinne strony,z własnym chlebkiem,już się rodzinka oswoiła(dostali w prezencie przepisik też),może następnym razem takowym mnie przywitają.
Stary 2010-07-04, 20:24   #1265
Katia25
Wtajemniczenie

no ja jeszcze zadnego komplementu nie uslyszalam bo i nie ma czego komplementowac ...nie moge sie doczekac az jeszcze schudne i wszystkim szczena opadnie
Stary 2010-07-04, 20:51   #1266
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez nigrra Pokaż wiadomość
Niestety po raz pierwszy ktoś zauważył (wolałabym, żeby pierwszy komplement był troszkę milszy). Teraz już wiem dlaczego nikt wcześniej nic nie widział skoro 8kg spadło tylko z twarzy to co niby miał zauważyć skoro twarz zawsze miałam "szczupłą"

Dzięki za pocieszenie i życzę jak już zaczną zauważać trochę milszych komplementów
ja takie 'komplementy' mam od męża zanim przeszłam na III fazę, to pytałam się go czy już starczy tego dochudzania, czy jeszcze, a on na mnie patrzy i mówi "no już daj spokój, wiesz jaką masz szczupła twarz!" taaaaa faceci

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 20:52   #1267
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że dziś pogoda choć trochę znośniejsza. Zrobię sobie na PW gyrosik łososiowy i ten dzień stanie się piękny
Pozdrawiam wszystkie dukające i gratuluję spadków!
a mozesz podac przepis na tego lososia
Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość

Któraś z was juz pisala o jajkach, faktycznie mnie tez to zastanawia, jem je codziennie od 4 dni i w dodatku na jednym sie nie konczy. Czy aby z nimi nalezy sie jakos ograniczac, nie sa szkodliwe w nadmiarze?
2 jajka napewno mozna codziennie zjesc, my nie jemy nic tlustego wiec nie dostarczamy sobie tego cholesterolu
ogolnie to organizm san go sobie produkuje w watrobie a to co jesmy to jest tylko maly ulamek tego
ja w pewnym momencie jadlam mase jajek - ok 8 czasem
alo pozniej mi sie znudzilo i z miesiac zadnego nie ruszylam

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
Ja schudłam prawie 10 kg i nikt mi żadnego komplementu... jedynie ciotka
Ale widać ich taką zazdrość w oczach...
zazdrosc jest najlepsza, jak widze jak mnie scianaja wzrokiem, jak sie w nich gotuje jak sobie chodze w obciaslym topiku i rurkach

wczoraj bylam na stanikowych zakupach.. wyszlo ze mam 65 D, a wczesniej mialam 75 C, wiec troche spadlo z miseczki, a najwiecej z obwodow - nie wiem ile bo sie nie mierzylam

i dzisiaj uczta - tort smietanowy z wisniami, tiramisu (wszystko wlasnej produkcji), torche cipsow (dziwne bo kiedys potrafilam ta taka najwieksza mega giga pake pozrec ) i odrobinka wina

i spadek zaliczylam - ta 3 faza jest straszna
wczoraj mialam skrobie, przedawkowalam zolty ser (zjadlam 2 razy tyle) aaa i w o 1 w nocy robilam te ciasta - oczywiscie wylizalam wszystkie miski i wihajstry od miksera
no i dzisiaj 300 g mniej

a uczta baaardzo udana i ciekawe co jutro waga powie

aaaaa i moja siostra jest na diecie - na jakies zwklem MZ
wiec zrobilam jej sernik i muffinki dukanowe - chyba troche zlosliwie to zrobilam
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 20:59   #1268
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Dziękuje

jutro mam próbny dzień w pracy w przedszkolu i ciekawe jak ja będę tam swoje dukanowskie rzeczy jadła zobaczymy pewnie się szefostwo zdziwi
W naszym przedszkolu odchudza się Pani Dyrektor i 2 Panie przedszkolanki weź wiecej jedzenia bo pewnie w twoim też sie odchudzają a jak pierwszy dzień w pracy będziesz miała o czym z nimi gadac to już jesteś przyjęta
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:03   #1269
Raja_Ram
Raczkowanie

Hej dziewczynki. Czy mogę się skromnie dołączyć?

Na diete Dukana przechodzę (o ironio) dzięki mojej mamusi! Przyjechała do mnie ostatnio, żeby przywieźc mnie do domu na wakacje i prosze- ONA JEST NA DIECIE.
Przeczytałam książkę "Nie potrafię schudnąc" więc teoretycznie przygotowana jestem perfect Z praktyką też niezle, bo mama konczy wlasnie pierwszą fazę, a ja zaczne (tydzien czasu, chce schudnąc jakieś 7kg na diecie- trwale)
Więc w kupie raźniej i do tego kupiłam sobie dzisiaj nowiutką wagę

Generalnie chciałabym zrobic ze sobą coś przez te wakacje, nie czuje presji ze musze chudnąc.. nie. Ale te pare kg mniej nie zaszkodzi i moze w koncu naucze sie zdrowo jesc!

Także byloby mi niezmiernie milo jakbyscie mnie wziely pod swoje skrzydla żeby nie otwierać milionowego wątku na ten sam temat
P.S Mam 23 lata i 165cm wzrostu obecna waga 60kg plus minus 2kg (czekam na nową wagę )

24.08- Dbam o siebie
jem mniej- spalam więcej!
zapuszczam kłaki

Dieta!
24.08- KG 59 :
30.08- KG ?????
.....
01.10 KG 54

Raja_Ram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:04   #1270
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Haj Wróciłam ze wsi właśnie Co do komplementów otrzymałam tylko jeden od siostry TŻ (nastolatka) "Ty już schudłaś chyba z 15 kilo, no taka malutka jesteś!" - to było takie słodkie A pozostali, którzy mnie dłuższy czas nie widzieli powstrzymali się jakoś od komentarzy, ale widziałam te dokładne oględziny sylwetki Sobie pomyślałam "Ja wam jeszcze pokażę" Ale już w mojej nowej kiecce w rozmiarze 34 sobie poparadowałam

Z ciekawości zważyłam się teraz po całym dniu i w pełnym ubraniu i względem wagi z piątku rano przybyło mi 0,3 kg tak więc mam nadzieję, na jakiś spadek jeszcze jutro...
Stary 2010-07-04, 21:06   #1271
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Hejka ja sie witam znad kawusi
Wracajac do wczorajszego sera to mysle, ze ten nasz tak naprawde nie manic wspolnego z zoltym serem prawdziwym wiec nie ma sie co martwic, ze jest tlusty.

Prawdziwy ser jest wytwarzany z mleka, no i najlepiej tlustego - ten nasz to jest wlasciwie smazony ser bialy
Ser zolty im bardziej tlustszy tym lepszy - na nasza zgube
Wyrób serów to najbardziej szlachetny kierunek przerobu mleka. Można go podzielić na szereg etapów, z których każdy ma istotny wpływ na właściwości gotowego produktu.
  • Do produkcji większości serów na świecie używa się mleka krowiego, choć szeroko stosowane jest także mleko kozie i owcze. Zanim rozpocznie się właściwa produkcja sera, mleko jest dokładnie badane i poddawane obróbce wstępnej. W przypadku większości serów poddaje się je również procesowi pasteryzacji, który ma na celu usunięcie szkodliwych drobnoustrojów.
  • Aby umożliwić ścięcie mleka, ogrzewane jest ono do temperatury 30-32oC, a następnie dodaje się do niego bakterie kwasu mlekowego lub podpuszczkę, będącą enzymem naturalnym, a czasem obydwa składniki. Bakterie kwasu mlekowego podczas procesu fermentacji powodują zakwaszenie mleka, a w efekcie jego zsiadanie. Odpowiedzialne są one również za tworzenie się oczek w serze oraz jego zapach.
  • Po doprawieniu mleko jest dokładnie mieszane i pozostawione do czasu pojawienia się tzw. skrzepu.
  • Po osiągnięciu odpowiedniego poziomu zwartości skrzepu jest on krojony na drobne kawałki, tym drobniejsze im twardszy ma być końcowy produkt. Celem wszystkich operacji następujących po krojeniu jest usunięcie z ziarna serowego płynnej części mleka – serwatki. Osiąga się to poprzez dodatkowe mieszanie i podgrzewanie.
  • Po oddzieleniu serwatki masa serowa podlega formowaniu. Sery miękkie przekładane są do drewnianych lub metalowych form, których perforowana powierzchnia umożliwia dalsze odciekanie serwatki. Sery twarde owijane są w płócienne chusty i poddawane prasowaniu, mającemu na celu usunięcie resztek serwatki, wytworzenie skórki, a przede wszystkim utrwalenie nadanego kształtu.
  • Po wyjęciu z form sery są solone za pomocą suchej soli bądź też kąpieli solankowej, co wspomaga dalsze usuwanie serwatki, a także hamuje rozwój niepożądanych drobnoustrojów.
  • W specjalnie do tego przygotowanych piwnicach lub naturalnych jaskiniach o niskiej temperaturze i wysokiej wilgotności powietrza przeprowadzany jest proces dojrzewania. Sery są tu starannie pielęgnowane, regularnie odwracane, szczotkowane i myte, a także poddawane ciągłej kontroli pod kątem wyglądu i struktury. Dojrzewanie sera, mogące trwać od kilku tygodni do nawet kilku lat, decyduje o jego twardości, strukturze i aromacie.

Sonia jestem pod wrazeniem dalas czadu dziewczyno

Ty mnie już tak nie chwal bo po ostatnim zachwalaniu miałam zastój przez tydzień poczekaj az bedzie 55 i mój cel wtedy możesz chwalic ile wlezie
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:13   #1272
kasia_1011
Raczkowanie

GG do kasia_1011

Cytat:
Napisane przez Raja_Ram Pokaż wiadomość
ja zaczne (tydzien czasu, chce schudnąc jakieś 7kg na diecie- trwale)
Jak chcesz schudnąć tylko 7 kg to faza I może trwać 2 dni.
7 to za długo!

Tu dziergam a tu moje hobby nr 2
kasia_1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:14   #1273
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
a mozesz podac przepis na tego lososia
Po prostu zamiast wkładu z piersi kurczaka, który pewnie stosuje większość z was, wrzucam w naleśnik dukanowy z warzywami i sosem (zwykle czosnkowym), kawałki odfiletowanego łososia smażonego na teflonie i w końcowej fazie polanego soczkiem z cytrynki. Potrzebuje czasem odmiany, bo boje sie, że przy kolejnych dwóch miesiącach codziennego kurczakowania, nie włożę piersi i udek do ust do końca życia

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Swoją drogą mam jakąś gastrofazę na pierwszych dniach PW zawsze. Dziś pożarłam 3kolacje i ciągle jestem głodna.
Stary 2010-07-04, 21:15   #1274
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:

Przeczytałam książkę "Nie potrafię schudnąc" więc teoretycznie przygotowana jestem perfect Z praktyką też niezle, bo mama konczy wlasnie pierwszą fazę, a ja zaczne (tydzien czasu, chce schudnąc jakieś 7kg na diecie- trwale)
ja schudłam 7kg i wg testu I faza 3 dni, więc koniecznie zrób sobie test, do którego jest link na pierwszej stronie watku!!
7 dni to za długo!!

Stary 2010-07-04, 21:16   #1275
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczynki. Czy mogę się skromnie dołączyć?

Na diete Dukana przechodzę (o ironio) dzięki mojej mamusi! Przyjechała do mnie ostatnio, żeby przywieźc mnie do domu na wakacje i prosze- ONA JEST NA DIECIE.
Więc w kupie raźniej i do tego kupiłam sobie dzisiaj nowiutką wagę

Generalnie chciałabym zrobic ze sobą coś przez te wakacje, nie czuje presji ze musze chudnąc.. nie. Ale te pare kg mniej nie zaszkodzi i moze w koncu naucze sie zdrowo jesc!

Także byloby mi niezmiernie milo jakbyscie mnie wziely pod swoje skrzydla żeby nie otwierać milionowego wątku na ten sam temat
P.S Mam 23 lata i 165cm wzrostu obecna waga 60kg plus minus 2kg (czekam na nową wagę )
Witamy w gronie Dukanek. bardzo dobrze, ze ksiażeczkę przeczytałaś, ale dlaczego chcesz mieć tydzień pierwszej fazy (no chyba że ja źle zrozumiałam), zrób test, na pierwszej stronie masz link i tłumaczenie i będziesz wiedziala ile czasu ma twać I faza.
Stary 2010-07-04, 21:21   #1276
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Po prostu zamiast wkładu z piersi kurczaka, który pewnie stosuje większość z was, wrzucam w naleśnik dukanowy z warzywami i sosem (zwykle czosnkowym), kawałki odfiletowanego łososia smażonego na teflonie i w końcowej fazie polanego soczkiem z cytrynki. Potrzebuje czasem odmiany, bo boje sie, że przy kolejnych dwóch miesiącach codziennego kurczakowania, nie włożę piersi i udek do ust do końca życia

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Swoją drogą mam jakąś gastrofazę na pierwszych dniach PW zawsze. Dziś pożarłam 3kolacje i ciągle jestem głodna.
U mnie ssanie na PW to norma
Stary 2010-07-04, 21:26   #1277
Raja_Ram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_1011 Pokaż wiadomość
Jak chcesz schudnąć tylko 7 kg to faza I może trwać 2 dni.
7 to za długo!

Oczywiście, sorki Heh.. No jasne że 7 dni to za długo. Moja mama robi I fazę siedem dni

24.08- Dbam o siebie
zapuszczam kłaki

Dieta!
24.08- KG 59 :
30.08- KG ?????
.....
01.10 KG 54

Stary 2010-07-04, 21:37   #1278
blackredmoon
Raczkowanie

Jak minęła niedziela?
Ja Wam powiem, że mam problem trochę inny niż Wy
Chodzę ciągle najedzona.. dziś policzyłam dla pewności kalorie a tu co? ledwo ponad 700 Więc wcisnęłam 200 gram twarogu 0% z 2 łyżkami jogurtu naturalnego. To i tak za mało, ale więcej nie dam rady
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:53   #1279
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

joanasz ja jeszcze chciałam wrócić do twoich obwarzanek serowych;
ponieważ masz tą magiczną maszynkę to może jakoś wydedukujesz - a jakby ciasto zrobić bardziej lejące? takie jak na gofry? żeby nie bawić się w ręczne lepienie, tylko wylewac do tych 'korytek'; myślisz, ze coś by z tego wyszło? bo kurcze jak doczytałam, ze trzba lepić to się zniechęciłam

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-07-04 o 21:55
Stary 2010-07-04, 21:55   #1280
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Jak minęła niedziela?
Ja Wam powiem, że mam problem trochę inny niż Wy
Chodzę ciągle najedzona.. dziś policzyłam dla pewności kalorie a tu co? ledwo ponad 700 Więc wcisnęłam 200 gram twarogu 0% z 2 łyżkami jogurtu naturalnego. To i tak za mało, ale więcej nie dam rady
Widzę, że spieszy Ci się do wzrostów lub jojo na 3 fazie
Stary 2010-07-04, 21:57   #1281
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Widzę, że spieszy Ci się do wzrostów lub jojo na 3 fazie
Właśnie nie, wiem czym grozi niejedzenie i wiem, że powinnam przyjąć najlepiej 1500 kcal ale czasami nie daję rady
Jem sporo, regularnie, chodzę najedzona i wraz tego mało

NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
Stary 2010-07-04, 21:57   #1282
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
U mnie ssanie na PW to norma
Też to miałam. To po prostu reakcja na węgle z warzyw. Na 3 fazie, na węgle z chleba i makaronu ssanie miałam ze 2-3 razy większe Na szczęście już jestem od tego wolna
Stary 2010-07-04, 21:58   #1283
Basketgirl
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
A u mnie dalej nieciekawie, jak już waga zeszła mi do 57,7kg to zaczeło się 5 dni warzyw i dziś już urosło do 58,6kg Cały czas jestem w tych granicach i nic nie moge zrzucić, a dukam grzecznie, nic nie podjadam niedukanowego, nie wiem co mam robić... Jak ja czytam co wy jecie i ile jecie, to nie moge sie nadziwić, jak wy możecie mieć jeszcze spadki rano ehhh....;(
Do tego wszystkiego w sobote mam siostry wesele i wiem, że na ten dzień muszę opuścić dukana. Mam nadzieje, że waga zbyt mocno mi nie wzrośnie i bede mogła dalej się odchudzac

Dukan! (168cm)
I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg
II faza: 31.05 - .... 60,3kg -

POLEGŁAM

ale wracam

69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
Basketgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:58   #1284
Kasiulek1029
Raczkowanie

A ja dzisiaj byłam na chrzcinach, a później obiad w restauracji. Jakoś z tego wybrnęłam bo wziełam sałatke z grillowanym kurczakiem (to w sumie była jedynie w miare Dukanowa potrawa), a później na deser czarna kawa
Jak narazie jestem na 1dzieńPW/1dzieńP, w lipcu myśle że będe sporo w weekendy wyjezdżać wiec musze to jakoś dobrze ustawić żeby na wyjazdy mień PW bo wtedy łatwiej
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 22:08   #1285
Raja_Ram
Raczkowanie

Zrobiłam sobie teścik i rzeczywiście wyszło mi, że 3 dni pierwszej fazy jeśli chcę zrzucić 7kg. Najgorsze, że ok 17 lipca wyjeżdzam na wakacje, i nie wiem jak to tam będzie z tym Dukanem....
ale w sumie jedzenie będziemy organizować sobie we własnym zakresie więc bede mogła dietkować. Gorzej z alkoholem

Powiedzcie mi jak wy przechodziłyście pierwszą fazę? Ciężko bylo? To tylko 3 dni, jedzenia bialka w dowolnych ilościach, myślę, że źle nie będzie.
Po przeczytaniu tej ksiązki az jestem zaskoczona i chyba troche podekscytowana tą dietą. Wszystkie jakie do tej pory przechodziłam ( a było ich troche, od Kopenhaskiej począwszy-> koszmarek) kojarzą mi się tylko i wyłącznie z głodowaniem.

No ale nic, działam ostro!

24.08- Dbam o siebie
zapuszczam kłaki

Dieta!
24.08- KG 59 :
30.08- KG ?????
.....
01.10 KG 54

Stary 2010-07-04, 22:09   #1286
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Basketgirl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
A u mnie dalej nieciekawie, jak już waga zeszła mi do 57,7kg to zaczeło się 5 dni warzyw i dziś już urosło do 58,6kg Cały czas jestem w tych granicach i nic nie moge zrzucić, a dukam grzecznie, nic nie podjadam niedukanowego, nie wiem co mam robić... Jak ja czytam co wy jecie i ile jecie, to nie moge sie nadziwić, jak wy możecie mieć jeszcze spadki rano ehhh....;(
Polecam Ci 1 post tego wątku, tam są linki do tekstów o zastojach i wzrostach. To norma, nie ma czym się przejmować.

A Twoim problemem może być jedzenie za mało. I stąd wzrost. Idź czytać te artykuły, wszystko się wyjaśni
Stary 2010-07-04, 22:10   #1287
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Też to miałam. To po prostu reakcja na węgle z warzyw. Na 3 fazie, na węgle z chleba i makaronu ssanie miałam ze 2-3 razy większe Na szczęście już jestem od tego wolna
Nie napawa mnie to optymizmem no ale zauważyłam że nie ssie mnie aż tak na PW jak po raz pierwszy gdy zmieniłam tryb z 1/1 na 5/5 i miała swoje pierwsze 5 dniowe PW. Wtedy to żołądek jak wór bez dna, teraz już jakoś bardziej umiarkowanie

Basketgirl może po prostu dłuższy czas miałaś taką wagę? I organizm broni się jak może przed jej utratą? U mnie jest prawie to samo w tym samym przedziale wagowym. Ale widzę znaczną różnicę w obwodach.

Ostatnio musiałam pilnować spódnicy tak się obracała wokół talii, a kiedyś nic jej nie ruszało ze swojego miejsca, teraz często miałam rozporek z przodu a normalnie jest z tyłu :P
Stary 2010-07-04, 22:50   #1288
Konczita
Zakorzenienie

witam,
można się przyłączyć? nieśmiało przekartkowałam książkę i z iskierką zazdrości spoglądam na efekty sis która w oczach traci kg ... od jutra startuje z dukanem .. i pozwolę sobie podczytywać wąteczek
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 22:56   #1289
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witam,
można się przyłączyć? nieśmiało przekartkowałam książkę i z iskierką zazdrości spoglądam na efekty sis która w oczach traci kg ... od jutra startuje z dukanem .. i pozwolę sobie podczytywać wąteczek
Witamy pewnie, że możesz się przyłączyć, razem zawsze raźniej
Książkę przeczytaj, a nie przekartkuj i test z pierwszego postu oczywiście zrobiony?

NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
Stary 2010-07-04, 22:56   #1290
Basketgirl
Raczkowanie

Cytat:
Polecam Ci 1 post tego wątku, tam są linki do tekstów o zastojach i wzrostach. To norma, nie ma czym się przejmować.

A Twoim problemem może być jedzenie za mało. I stąd wzrost. Idź czytać te artykuły, wszystko się wyjaśni
Wszystko przeczytałam już dawno, kilka razy, dokładnie. Ta waga utrzymuje mi się już od 35dni 19.06, czyli ponad dwa tygodnie, jak nie wcześniej nie zaczeła się utrzymywać tak. Jem sporo, naprawde, zawsze przebije te 1000kcal napewno. Węgli jem mało raczej, najwięcej jajek, twarogu, wieśniaka i mięsa. I kurcze, im więcej zjem, tym większy wzrost mam na drugi dzień

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość

Basketgirl może po prostu dłuższy czas miałaś taką wagę? I organizm broni się jak może przed jej utratą? U mnie jest prawie to samo w tym samym przedziale wagowym. Ale widzę znaczną różnicę w obwodach.
No własnie tej wagi nie miałam już ładne kilka lat, więc też sobie tym tłumacze. Ale bardzo denerwuje mnie to, że jednak poświęcam się, z dużej ilości rzeczy muszę rezygnować dzień w dzień, żeby schudnąć, a tu nic nie chce iść. Myśle, że mnie rozumiecie. Codziennie patrze jak rodzinka zjada, to co kocham najbardziej: banany, truskawki, pizza, obiadki dooobre, jakieś ciastka, czy cokolwiek, a ja nie jem i nie moge. Zbyt mocno też mnie to nie rusza, że nawet siedze z nimi i patrze jak oni jedzą, a ja nie musze Ale jednak, dużo wyrzeczeń i narazie długo, długo nic w zamian. Ale nie opuszcze dukana, za dużo dzięki niemu straciłam.
I słowa mojego taty:"Ty tyle teraz jesz, więcej niż ja i chuda jesteś" Pierwszy raz od dłuższego czasu, powiedział mi, że jestem chuda i nie nabija się z moich boczków, czy brzucha.... To dało mi zapał do dalszego dukania.

Dukan! (168cm)
I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg
II faza: 31.05 - .... 60,3kg -

POLEGŁAM

ale wracam

69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
Basketgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości