![]() |
#1771 | |||||
Ania
|
Dot.: etorebka.pl - część X
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uczelnianych bojów jeszcze niestety nie skończyłam, chyba że te dzisiejsze- to tak ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
BAN stały
|
A do tego najlepsze stołki mieli Ci, co byli w partii...
Z pracą i zarobkami nie miały wówczas kłopotu osoby niewykształcone - z tymi z co najmniej średnim wykształceniem i myślącymi, a do tego będącymi anty-komunistycznie nastawionymi wcale nie było różowo... A poza tym: co z tego, że część osób nie miała problemu z pracą, jeśli nie było na co tych pieniędzy wydawać? W sklepach była nędza - zarówno w branży spożywczej, odzieżowej, jak i kosmetycznej, meblowej... Syf, upodlenie, absurdy... Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2010-07-04 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może dla ciebie jest ok, ale ja tego dobrobytu nie widzę u siebie. Moja rodzina nie miała pracy "czy się stoi czy się leży"serio ![]()
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz." Szymborska Edytowane przez Danula Czas edycji: 2010-07-04 o 22:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A fotę spróbuję jutro niestety, bo coś kombinują z neo teraz i niestety nie chodzi do końca dobrze :/ Grrr, minusy mieszkania w dziurze - do wyboru tylko jedna sieć. ![]()
![]() |
#1775 | |
Ania
|
Cytat:
Aha nie napisałam tego żeby wywołać jakieś dyskusje czy kłótnie, to tylko takie luźne spostrzeżenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wybierałam uczelnię pod względem kasy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, ale niestety fakty są takie, że nikt myślący z sentymentem o PRL-u nie mówi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko moja mama jest prosta i bez wykształcenia-jest tylko mistrzem złotnictwa(trochę lepsze od mistrza koszenia trawy), a ojciec ma i zawodowe i wyższe wyształcenie techniczne-też nic-prosći ludzie-nie chodzili na protesty, ani nie wojowali z systemem-ogólnie nie należy im się medal-przecież nie myślą- zaraz im wytłumaczę, że dlatego właśnie jest kiepsko bo takie koszty przemian ustrojowych na pewno się lepiej poczują ![]() Weźcie już przestańcie-serio bo mi słabo jak to czytam.
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz." Szymborska Edytowane przez Danula Czas edycji: 2010-07-04 o 23:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | ||
Wtajemniczenie
|
Też mi się wydaje
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mam chrapkę a kasy na inne wydatki brak.... Oj tak, dom ![]() ![]()
![]() |
#1780 | ||
Zakorzenienie
|
każdy naród zniewolony marzy o ustroju demokratycznym, a jak jest demokracja to Ci którym jest gorzej w tej nowej rzeczywistości narzekają, bo wtedy było im lepiej, bo ktoś im gwarantował pracę na długie lata w 1 przedsiębiorstwie na całe życie ...
myślę, że nie ma sensu wracać nawet wspomnieniami do tamtych czasów, bo komunizm, czyli zniewolenie to najgorsze co może być .... i to, że ktoś miał pracę na pewno nie rekompensowało pozostałych minusów, których była cała masa ...
![]() |
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reszty nie skomentuję bo to wątek o torebkach a nie o tym, że ludzie mają roszczeniowe podejście. A co do niskich rent, podziękujcie rozdawnictwu przywilejów w latach 90, przydzielaniu rent prawie każdemu kto o nie występował. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
no to ja czekam do 3
![]()
#1784 |
Zakorzenienie
|
A i kończąc dyskusję - ja wyszarpuję każdy grosz, mając 23 lata spłaciłam więcej długów niż niejedna osoba przez pół życia, gdy inni balowali na studiach ja zarabiałam na czynsz czy rachunki. Musiałam pracować prawie całe studia mimo, że mieszkam w domu. I nigdy nie narzekałam na to, że żyję w demokratycznym wolnym kraju. Nie zamieniłabym się ustrojem z taką np. Białorusią. Nie doceniacie tego, co mamy w naszym kraju i jak żyjemy. I nie ma u mnie dobrobytu i nigdy nie było (wręcz przeciwnie), ale ciężką pracą powoli dochodzę do różnych (nie tak wielkich) rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
o kurczę ale jaja
![]() ![]() dzisiaj chyba na każdym wątku troche polityki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym te wszystkie ogłoszenia co to niby wymagają wyższego wykształcenia wzięły się z tego, że teraz większość papierków potwierdzających wyższe wykształcenie nic nie znaczy, jest zupełnie jak LO kiedyś ... kilka lat temu do pracy biurowej wystarczało średnie teraz wyższe, no bo jak to .. w tej firmie jest sekretarka z wyższym to i u nas musi być, przezcież zatrudniamy wszystkich z wyższym... suma sumarum, brakuje ludzi, którzy mają fach w ręku, i bez względu na to czy to będzie wklepywanie danych do komputera czy coś innego, bo przecież liczy się, że mam wyższe wykształcenie i co z tego, że po nim siedzę na zmywaku czy podaję kawę prezesowi ... przecież to wszystko można robić bez studiowania, a ten czas można poświęcić na zdobywanie doświadczenia .. ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- porażka, normalnie aż zaniemówiłam jak to usłyszałam ![]() obstawiam, że jednak wygra drugi pan K. ![]()
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I znowu uogólniasz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
ja wręcz przeciwnie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez agusia642 Czas edycji: 2010-07-04 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | ||
Zakorzenienie
|
zobaczymy co powiedzą ok 2, miejmy nadzieję, że będą wówczas wyniki z ok. 70% obwodów ..
de facto teraz były podane wyniki z mniejszych obwodów, bo duże miasta zawsze na końcu są podawane ![]()
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec offtopu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
A zwróciliście uwagę na frekwencję?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moc wyboru to przywilej a nie kara, a niesttey ludzie ztego nie korzystają, a powinni, w końcu to ich prawo, a zarazem obowiązek wynikający z demokracji .. ![]() idealnym przykładem dla tych nie uczestniczących w wyborach powinni być Ci ludzie, którzy za granicą, albo w obleganych miejscowościach stali w gigantycznych kolejkach aby tylko móc oddać głos ![]()
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I ja np. liczę się z tym, że dyplom z drugiego kierunku będzie tylko ozdobą, bo raczej wątpię, żeby z kulturoznawstwa dało się wyżyć (to nie jest przytyk Danula, realnie oceniam sytuację). No i takie życie, dlatego to są właśnie drugie studia, a nie pierwsze. A pierwsze wybrałam właśnie z czystej kalkulacji. Były bardziej opłacalne i dawały większe szanse na chleb w przyszłości. Mimo że tak naprawdę to do końca nie byłam do nich przekonana i nadal twierdzę, że to nie był mój kierunek, który sobie wyśniłam. Był kierunkiem "zapchajdziurą" z braku laku plus z niezłymi perspektywami. A wiedziałam, że muszę wybrać coś "życiowego", bo na te "nieżyciowe" zawody mnie nie stać. Cytat:
I też bym się nie zamieniła na to, co było ![]()
![]() |
#1800 | ||||
Ania
|
Cytat:
"Jak praktycznie żadna publiczna uczelnia nie zasługuje na miano porządnej to powstające jak grzyby po deszczu uczelnie prywatne będą lepsze?" Tak A poza tym minęłaś się trochę z odp. na moje pytanie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I na koniec może ktoś skorzysta z mojego kodu ![]() ![]() Edytowane przez a*a*a* Czas edycji: 2010-07-04 o 23:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.