Wymarzony pierścionek część XIX:) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 10:02   #421
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Boże co za szczęście, że Komorowski wygrał

Haniu, na chrzciny dla chłopca czy dziewczynki??

Madziu, a perfumy dla męża?
A nie byłoby najłatwiej spytać po prostu co by chciał?
Dla chłopczyka.

Madziu Butter ma rację- zapytaj.
Dla mojego zawsze perfumy są dobrym prezentem....albo pożądny krem do buźki.

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
hej!

Et-ka miłości, szczęścia, zrozumienia!

Haniu u mnie w rodzinie najczęściej jako pamiątkę na chrzest daje się medalik, poza tym jest zwyczaj ze chrzestna kupuje ubranko na chrzest oraz łyżeczkę, kubeczek i talerzyk. nie pytajcie dlaczego bo nie wiem
Medaliki i inne zawieszki odpadają- brat by mnie wyśmiał.
Zwyczaju z ubrankiem nie ma (a to dobre by było) a to kupowanie łyżeczek też dla mnie jakieś dziwne jest

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
haniu na nos:
http://www.domzdrowia.pl/56513,tafen...y-200-doz.html już po pierwszym psiknięciu spałam całą noc nic mi nie pomagało ile ja psikaczy i tabletek wzięłam, dopiero to przyniosło ulgę

Co do chrzcin, to moze byc jakas zabawka edukacyjna, mata edukacyjna, ubranka, branzoletka złota na rękę z blaszką z wygrawerowanym imieniem (u nas sie często takie kupuje)
Dzięki za link do tego cuda. Zakupię dziś bo oszaleję z tym katarem.

Miałam kupić standardową pamiatkę chrztu i dac kasę
O takie cóś
http://www.allegro.pl/item1106506355...y_prezent.html
Ale kurde 100 wydawać na takie cóś jest chyba bez sensu. Może jednak zabawkę edukacyjną...bo biedak bawi sie dziewczyńskimi zabawkami po siostrze
Myślałam o takiej kierownicy
http://www.allegro.pl/item1090691080...a_gratisy.html
Jak widzi samochody to od razu rączki wystawia i krzyczy <brum>
No i oczywiście największa frajda to siadanie na fotelu kierowcy i trzymanie kierownicy
Więc może kasa + kierownica+ kartka zwykła zamiast takiej wypasionej

Nie wiem kurde....

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Madziu wykup mu karnet na siłkę skoro sie odchudza
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 10:03   #422
jodie
Zakorzenienie

Haniu zabawka fajna - i ja chyba poszłabym w tym kierunku, natomiast pamiątka - nie przemawia do mnie jakoś - poza tym nie zna,m rodziców którzy skrupulatnie wypełnialiby te książeczki bo poprostu nie mają na to czasu. Jeśli już to jakaś kartka albo mała książeczka.
Stary 2010-07-05, 10:08   #423
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Medaliki i inne zawieszki odpadają- brat by mnie wyśmiał.
Zwyczaju z ubrankiem nie ma (a to dobre by było) a to kupowanie łyżeczek też dla mnie jakieś dziwne jest

Dzięki za link do tego cuda. Zakupię dziś bo oszaleję z tym katarem.

Miałam kupić standardową pamiatkę chrztu i dac kasę
O takie cóś
http://www.allegro.pl/item1106506355...y_prezent.html
Ale kurde 100 wydawać na takie cóś jest chyba bez sensu. Może jednak zabawkę edukacyjną...bo biedak bawi sie dziewczyńskimi zabawkami po siostrze
Myślałam o takiej kierownicy
http://www.allegro.pl/item1090691080...a_gratisy.html
Jak widzi samochody to od razu rączki wystawia i krzyczy <brum>
No i oczywiście największa frajda to siadanie na fotelu kierowcy i trzymanie kierownicy
Więc może kasa + kierownica+ kartka zwykła zamiast takiej wypasionej

Album moim zdaniem niekoniecznie może trafić w gust rodziców (chociaż akurat chyba wiesz co preferują), a do tego te ozdóbki na okładce raczej szybko odpadną
Pytanie czy chcesz dać coś na pamiątkę, czy nie. Jeżeli niekoniecznie to ta kierownica jest bardzo fajna

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.

Edytowane przez zuzaneczka
Czas edycji: 2010-07-05 o 10:10
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 10:15   #424
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
Album moim zdaniem niekoniecznie może trafić w gust rodziców (chociaż akurat chyba wiesz co preferują), a do tego te ozdóbki na okładce raczej szybko odpadną
Pytanie czy chcesz dać coś na pamiątkę, czy nie. Jeżeli niekoniecznie to ta kierownica jest bardzo fajna
Niekoniecznie muszę mu dawać coś na pamiątkę...wolę chyba coś co teraz sprawi mu radochę.

Ok, ostatecznie wybiłyście mi z głowy kupowanie tej pamiątki chrztu
Będzie kierownica.
Stary 2010-07-05, 10:15   #425
zuzaneczka
Zakorzenienie

Nie wiem czy gustujesz ( i rodzice małego) w takich pamiątkach:
http://www.allegro.pl/item1091474965...na_gratis.html

Ja mam taką ramkę z odciśniętą stópką i rączką synka, (ale bez graweru) - rozczula mnie

Stary 2010-07-05, 10:16   #426
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu fajna ta kierownica.

Idę się szykować bo na 12.30 umówiłam się z kolezanką , z którą się prawie rok nie widziałam.

Na siłkę nie mogę bo.. mąz ma problemy z kręgosłupem (zwyrodnienie)

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 10:22   #427
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy gustujesz ( i rodzice małego) w takich pamiątkach:
http://www.allegro.pl/item1091474965...na_gratis.html

Ja mam taką ramkę z odciśniętą stópką i rączką synka, (ale bez graweru) - rozczula mnie
oooo fajowe!!!
Mamie na pewno będzie się podobało
Kupię...i kierownicę też

Tylko teraz muszę wybrać kolory...to będzie trudne.
Stary 2010-07-05, 10:26   #428
ButterBear
Zakorzenienie

Haniu, ja myślę tak: skoro dajesz kasę, którą rodzice mogą przeznaczyć na coś przyszłościowego, to kup dzieciakowi zabawkę dodatkowo

Prawdę powiedziawszy ja nie jestem zwolenniczką dawania jakichś szalonych prezentów na okazję w stylu chrzciny, komunia itp...nie przemawia to do mnie...fajnie coś na pamiątke, ale lepiej coś praktycznego, jak właśnie jakaś zabawka...taka pamiątka chrztu itp, to może ma znaczenie dla ludzi bardzo wierzących...do których ja nie należę...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 10:30   #429
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
oooo fajowe!!!
Mamie na pewno będzie się podobało
Kupię...i kierownicę też

Tylko teraz muszę wybrać kolory...to będzie trudne.
koszt nieduży, a pamiątka na zawsze
ja mam białą z niebieską wstążeczką, sprawdź też na innych aukcjach http://www.allegro.pl/listing.php/se...+z+glink%C4%85

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Haniu są jeszcze takie ramki, ale dużo droższe
http://www.miluch.pl/product-pol-134...-Baby-Art.html
http://www.allegro.pl/item1084126354..._n_drewno.html
są też na allegro i w różnych sklepach, ceny bardzo różne warto poszukać gdzie taniej

Edytowane przez zuzaneczka
Czas edycji: 2010-07-05 o 10:34
Stary 2010-07-05, 10:48   #430
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć

Zuza, śliczne te ramki i super pamiątka. Kolejna rzecz, którą będę chciała kupić jak urodzę dziecko

Wczoraj pojechaliśmy do moich rodziców po kota, bo wyjechali na wczasy i zajechaliśmy do Tesco. Wracamy z zakupów a tam jakiś burak (delikatnie mówiąc), który stał obok nas, zarysował nam tylne drzwi i odjechał Wnerwiliśmy się na maxa. Niestety kamery nie sięgały tej części parkingu więc sprawca nie został odnaleziony.

Jestem dziś nie wyspana, bo kot koniecznie chciał spać z nami w łóżku i się rozpychał akurat po mojej stronie

Haniu, te krople do nosa, które Madzia pokazała niestety są na receptę. Dostałam kiedyś od laryngologa i rzeczywiście katar mija szybko.

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2010-07-05 o 10:49
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 10:49   #431
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Haniu my z mężem właśnie wczoraj się dowiedzieliśmy że będzie chrzestnym swojego bratanka i mamy zagwozdkę co dać Nie mam pojęcia ile teraz się daje kasy w kopercie. Jakieś sugestie? No i też myślałam o czymś dodatkowo oprócz tej kasy. Trochę nie na rękę nam te chrzciny bo właśnie tkwimy w dołku finansowym, ja czekam na kase z ZUSu w pracy zawirowania więc też nie wiem kiedy dostanę od nich za zaległy miesiąc :/ no ale bycia chrzestnym sie nie odmawia

Zuza ja też zakładam, że zostanę z maluszkiem na wychowawczym. Słyszałam, że można dostawać jakiś "zasiłek" na urlopie wychowawczym tylko to zależne od zarobków. Orientujesz się jak to z tym jest? Mój mąż ma najniższą krajową na umowie, moje zarobki chyba się nie wliczają bo w końcu opiekując się dzieckiem nie będę zarabiać więc może byśmy się na to załapali. Dobre i te 400zł resztę spróbowałabym dorobić na korkach, bo jak obliczyłam swój ewentualny powrót do pracy i zatrudnienie niańki na 8 g to wychodzi że 3/4 wypłaty oddam obcej kobiecie za opiekę nad swoim dzieckiem. Paranoja.

Et-ko wszystkiego najlepszego, miłości, szczęścia i uśmiechu Mam nadzieję, że ten dzień wypadł tak jak to sobie wymarzyliście
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 11:22   #432
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Haniu, ja myślę tak: skoro dajesz kasę, którą rodzice mogą przeznaczyć na coś przyszłościowego, to kup dzieciakowi zabawkę dodatkowo

Prawdę powiedziawszy ja nie jestem zwolenniczką dawania jakichś szalonych prezentów na okazję w stylu chrzciny, komunia itp...nie przemawia to do mnie...fajnie coś na pamiątke, ale lepiej coś praktycznego, jak właśnie jakaś zabawka...taka pamiątka chrztu itp, to może ma znaczenie dla ludzi bardzo wierzących...do których ja nie należę...
Teraz swierdzam że wyskoczyłam z tą pamiątką jak Filip z Konopii.

My w rodzinie mamy zwyczaj dawania szalonych prezentów- na wesela, komunie i chrzciny. Ja dostawałam w kopercie po 5 stów od rodziny która na mój slub nawet nie była zaproszona
Mój brat na głupie urodziny zawsze wyskakuje mi z 3 stówami więc ja nie wyobrażam sobie aby nie dać jemu dziecku pożądengo prezentu.

No i kolejna sprawa że u mnie w rodzinie wszystkie takie okazje są hucznie obchodzone. Jestesmy mega imprezową i przepadającą za sobą rodziną, więc każda okoliczność jest dobra do spotkania w szerszym gronie. Na chrzcinach będzie 40 osób....i wyżera jak na weselu.
Knajpa w lasku z grilem..obowiązują stroje "weekendowe", jak to powiedział mój brat, więc będzi całdzienne spotkanie z rodziną
W zwiazku z tym, kasę sie daje, miedzy innymi po to żeby za tę wyżerę sie zwróciło.

Cytat:
koszt nieduży, a pamiątka na zawsze
ja mam białą z niebieską wstążeczką, sprawdź też na innych aukcjach http://www.allegro.pl/listing.php/se...+z+glink%C4%85

Haniu są jeszcze takie ramki, ale dużo droższe
http://www.miluch.pl/product-pol-134...-Baby-Art.html
http://www.allegro.pl/item1084126354..._n_drewno.html
są też na allegro i w różnych sklepach, ceny bardzo różne warto poszukać gdzie taniej
Dzięki wielkie.....już zamówiłam tą z pierwszego linku Bukową z zielenią
Bardzo mi pomogłaś...zresztą kto inny mógł mi pomóc jak nie młoda mama

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-07-05 o 12:05
Stary 2010-07-05, 11:26   #433
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Zuza ja też zakładam, że zostanę z maluszkiem na wychowawczym. Słyszałam, że można dostawać jakiś "zasiłek" na urlopie wychowawczym tylko to zależne od zarobków. Orientujesz się jak to z tym jest? Mój mąż ma najniższą krajową na umowie, moje zarobki chyba się nie wliczają bo w końcu opiekując się dzieckiem nie będę zarabiać więc może byśmy się na to załapali. Dobre i te 400zł resztę spróbowałabym dorobić na korkach, bo jak obliczyłam swój ewentualny powrót do pracy i zatrudnienie niańki na 8 g to wychodzi że 3/4 wypłaty oddam obcej kobiecie za opiekę nad swoim dzieckiem. Paranoja.
zasiłek przysługuje jeżeli dochody nie przekraczają jakiejś tam kwoty na osobę, ale dokładnie nie jestem pewna jak to się oblicza,
teraz nie mam czasu sprawdzić ale napisz kiedy przeszłabyś na wychowawczy tzn, od jakiego miesiąca i postaram się napisać więcej (przy okazji się poduczę)

Stary 2010-07-05, 11:49   #434
L_V
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Ale zapierdziel od poniedziałku.

POleżałam sobie w weekend na chłodnej trawie i mam zapalnei mięsnia zebatego. Od zeber do barku jestem jak spraliżowana - cała lewa strona.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 12:14   #435
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
zasiłek przysługuje jeżeli dochody nie przekraczają jakiejś tam kwoty na osobę, ale dokładnie nie jestem pewna jak to się oblicza,
teraz nie mam czasu sprawdzić ale napisz kiedy przeszłabyś na wychowawczy tzn, od jakiego miesiąca i postaram się napisać więcej (przy okazji się poduczę)
No to teraz resztę dziewczyn pozanudzam szczegółami Termin mam koniec września początek października, macierzyński 22 tygodnie i niewykorzystany urlop tegoroczny (nie wiem dokładnie ile dni mam tego urlopu :/) więc wychodziłoby, że w okolicach początku marca skończy mi się macierzyński plus zaległy urlop z tego roku i przynależnych kilka dni za 2011 no to połowa kwietnia kończy mi się wolne. Myślę, że właśnie wtedy przechodziłabym na wychowawczy.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 12:22   #436
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Ale zapierdziel od poniedziałku.

POleżałam sobie w weekend na chłodnej trawie i mam zapalnei mięsnia zebatego. Od zeber do barku jestem jak spraliżowana - cała lewa strona.
auuuu!!
U lekarza byłaś??
Stary 2010-07-05, 13:08   #437
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

cześć!

dzięki serdeczne za życzenia. wszystko wszystko udało się tak, jak sobie wymarzyliśmy..nawet wesele, które ja uważam za niebardzo (nie lubię wesel ) było takie, że wszyscy je komplementują. dj też powiedział, że było super i że rzadko aż tak się zdarza!

a zdjęcia jakieś mogę Wam pokazać, ale to na pw

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 13:12   #438
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
cześć!

dzięki serdeczne za życzenia. wszystko wszystko udało się tak, jak sobie wymarzyliśmy..nawet wesele, które ja uważam za niebardzo (nie lubię wesel ) było takie, że wszyscy je komplementują. dj też powiedział, że było super i że rzadko aż tak się zdarza!

Etko, raz jeszcze wszystkiego dobrego w nowym życiu, samej miłości i żadnych trosk
Jestem oczywiście chętna zobaczyć zdjęcia.
Czekam na prv
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 13:26   #439
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
No to teraz resztę dziewczyn pozanudzam szczegółami Termin mam koniec września początek października, macierzyński 22 tygodnie i niewykorzystany urlop tegoroczny (nie wiem dokładnie ile dni mam tego urlopu :/) więc wychodziłoby, że w okolicach początku marca skończy mi się macierzyński plus zaległy urlop z tego roku i przynależnych kilka dni za 2011 no to połowa kwietnia kończy mi się wolne. Myślę, że właśnie wtedy przechodziłabym na wychowawczy.
ok, napiszę coś może wieczorkiem bo teraz obowiązki matki polki wzywają

Cytat:
cześć!

to wspaniale ja też poproszę zdjątka - uwielbiam oglądać

Stary 2010-07-05, 13:31   #440
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
cześć!

Etko, super, że wszystko się udało
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego

Ja też poproszę o zdjęcia...

Hania

Stary 2010-07-05, 13:34   #441
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
cześć!

To cudnie

i ja, i ja poproszę o zdjęcia!!
Stary 2010-07-05, 13:44   #442
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

na razie takie od koleżanki, ale myślę, że całkiem, całkiem

Stary 2010-07-05, 13:59   #443
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
na razie takie od koleżanki, ale myślę, że całkiem, całkiem
Zdjątka bardzo ładne..koleżanka musiała mieć jakiś lepszy aparat

Widać że jesteście mega pozytywną i dobraną parą ..a jakie szczęście od was biło
No i że tance były ostre widać po mężu na zdjęciu podczas krojenia tortu
Stary 2010-07-05, 14:22   #444
jodie
Zakorzenienie

Etka i ja się uśmiechnę o fotki

kurde ale mam dzień, nie wyrabiam na zakrętach. ale wyskoczyłam do sądu i złożyłam wniosek o papier który jest mi pilnie potrzebny,,,ale wiecie jak to w sądzie 14 dni oczekiwania ehhh
Stary 2010-07-05, 14:28   #445
miskowa
Zakorzenienie

Etko, nie ma zdjęcia, na którym byś nie była uśmiechnięta. Szczęście od was bije. No i zupełnie inaczej wyglądasz w prostych włosach, wcześniej cię widziałam tylko w kręconych
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 14:50   #446
ButterBear
Zakorzenienie

Etko, dzięki za zdjęcia
Wyglądaliście cudnie Tacy szczęśliwi, zadowoleni, uśmiechnięci... tak jak dziewczyny piszą, radość od Was bije

Hania

Stary 2010-07-05, 15:01   #447
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

aż siebie nie poznaję, jak na nie patrzę..bo ja to taki mrukowaty aspołeczny mruk

Stary 2010-07-05, 15:07   #448
jodie
Zakorzenienie

Etko - dziękuję Wy cudni, szczęśliwi , promienni a zdjecia pełne radości, miłości i szaleństwa!
Stary 2010-07-05, 19:03   #449
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Haniu kierownica fajna A jeśli chodzi o pamiątkę, to nie uważam żeby była takia całkiem obciachowa ja kupiłam siostrze pierwszy album Anne Geddes (dla pierwszego i drugiego dziecka) i moja siostra sumiennie go uzupełniała.Teraz z maślanymi oczami do niego zagląda
Wszystko zależy od rodziców
Ramkę identyczną też ma.

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Haniu zabawka fajna - i ja chyba poszłabym w tym kierunku, natomiast pamiątka - nie przemawia do mnie jakoś - poza tym nie zna,m rodziców którzy skrupulatnie wypełnialiby te książeczki bo poprostu nie mają na to czasu. Jeśli już to jakaś kartka albo mała książeczka.
to już masz przykład mojej siostry

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć

Zuza, śliczne te ramki i super pamiątka. Kolejna rzecz, którą będę chciała kupić jak urodzę dziecko

Wczoraj pojechaliśmy do moich rodziców po kota, bo wyjechali na wczasy i zajechaliśmy do Tesco. Wracamy z zakupów a tam jakiś burak (delikatnie mówiąc), który stał obok nas, zarysował nam tylne drzwi i odjechał Wnerwiliśmy się na maxa. Niestety kamery nie sięgały tej części parkingu więc sprawca nie został odnaleziony.
A to cham!

Cytat:
cześć!

Et-ko też chciałabym zobaczyć zdjęcia

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2010-07-05 o 19:08
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:25   #450
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ale się nachodziłam z kolezanką i jej 5 miesięcznym synkiem

Cytat:
cześć!

ja tez chce, ja tez chce

super, że udał wam się ten dzien i że wszystko poszło tak, jak tego oczekiwaliscie
Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć

Haniu kierownica fajna A jeśli chodzi o pamiątkę, to nie uważam żeby była takia całkiem obciachowa ja kupiłam siostrze pierwszy album Anne Geddes (dla pierwszego i drugiego dziecka) i moja siostra sumiennie go uzupełniała.Teraz z maślanymi oczami do niego zagląda
Wszystko zależy od rodziców
Ramkę identyczną też ma.
co to za ksiązeczka?? ja zawsze marzyłam o takiej gdzie się wpisuje wszystkie rzeczy o małym i po jakims czasie mozna tam zajrzeć i wspominac. Czy to taka ksiązeczka??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości