|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
Cytat:
Cytat:
![]() Certi, ja się właśnie bałam jakiegoś gadania, ale ksiądz był bardzo sympatyczny, czasu nie było wiele, więc za bardzo dociekliwy nie był ![]() Uciekam spać, bo rano pobudka i do pracy Buziaki |
||
|
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
Cytat:
stresik jest ?to przewalona spowiedz mieliscie.. u nas byl nawet luzik na szczescie. Nie slyszalam zeby osoba duchowna uzywala takich słow
|
|
#1893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stresu jeszcze nie ma a teraz już znowu 3 dni mniej![]() no spowiedz była tragiczna, tak sie jej bałam i miałam czego, masakra po prostu mam nadzieję że ta za 2 tygodnie będzie lajtowa ![]() idę spać bo dzisiaj przez pół dnia na kacu chodziłam i spać ciągle mi się chciało
|
|
|
|
|
#1894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
normalnie mam dziś wolne, a już nie śpie Ale przynajmniej na spokojnie Was mogę nadrobić, chociaż widzę, że dużo tego nie naskrobałyście śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nas to jeszcze czeka ![]() Cytat:
![]() Jaszcze Wam napisze co fajnego robiliśmy w weekend W sobote byliśmy nad wodą ze znajomymi potem pojechaliśmy do domu brata tż'ta podlać kwiatki i zbaczyć, czy piesek jeszcze biega bo ogólnie pieska karmi sąsiad, ale wiadomo jak to z sąsiadami bywa Potem pojechaliśmy jeszcze do znajomych i umówiliśmy się z nimi na niedzięlę że też jedziemy nad wodę sie popluskać i posmażyć dupeczki na słońcu :P wczoraj z rana jeszcze raz pojechaliśmy do brata tż'ta posiedziec tma dłużej i przewietrzyć im domek bo normalnie saune tam mieli. Jako że na niebie było dużo chmurek zrezygnowaliśmy z wypadu and wode i umówiliśmy się do kina i na bilard, czego potem żałowaliśmy bo wyszło piękne słonko i był straszny upał. Byliśmy na "Pan i Pani Kiler" całkiem fajny film chociaż troche oklepany i wiadomo bylo jak sie skończy, ale uśmialiśmy się chociaż troszke Zrobiliśmy też sobie małe zakupy przy okazji, ja sobie kupiłam sandałki a tż koszulke i czape z daszkiem No i wróciliśmy do domku wieczorem padnięci i poszliśmy spać jak jeszcze było jasno, jakoś po 21 a dziś z rana jeszcze tż'towi sie przypomniało, że chyba nie zamknęliśmy u brata okna w łazience i musze tam dziś jeszcza raz jechać a teraz ide sobie zrobić śniadanko bo mi w brzuchu burczy
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-07-05 o 07:21 |
|||
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka po długiej nieobecności
![]() w piatek bylam na przymiarce sukni slubnej w sobote caly dzien spedzilam na nauce nie wiem na co byc nastawiona nie wiem kompletnie jak to wyglada bo to dopiero licencjat :P ile trzeba odpowiadac na pytanie doswiadczone dziewczyny udzielcie jakis wskazowek :Pa wczoraj dostalismy zaproszenie na wesele na 11 wrzesnia takze chyba z TZ pojdziemy sie pobawic troszke ![]()
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2010-07-05 o 08:29 |
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do obrony, to u mnie to wyglądało tak: Jak mnie poprosili do środka i wstali, babka jedna mówiła że wita mnie i że się spotkaliśmy na egzaminie dyplomowym żeby mi zadać 3 pytania i bla bla bla. Potem kazali sobie usiąść moja promotorka zadała mi 3 pytania, ja je miałam zapisać i potem w dowolnej kolejności odpowiadać. Inne kleżanki u innych promotorów nie zapisywały, tylko dostawały jedno pytanie i odpowiadały, potem kolejne itd. Jak za długo odpowiadałam na pytanie to mi przewodnicząca komisji przerywała i prosiła o następną odpowiedź ogólnie bardoz miło tam było byłam tam jakieś 5 minut, potem mówią na koniec że dziekują i że wyniki będą na końcu jak wszystkich przepytają i tyle ogólnie jest dużo stresu oczywiście niepotrzebnego ja sie zaczęłąm dopiero stresować jak moja grupa zaczęła wchodzić do komisji, ja byłam gdzieś 8 a jeszcze przedemną zrobili sobie 15 minut przerwy, myślałam że zemdleję pod tymi drzwiami ale potem już poszło gładko ięc główka do góry
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-07-05 o 08:29 |
|
|
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Witam Was bojowo nastawiona do dzisiejszej obrony Cytat:
![]() Fajny pomysł z tym panieńskim i koszulką ![]() Dzięki Z wizażowymi kciukami na pewno dam radę ![]() Ale mieliście intensywny weekend Cytat:
![]() Nie bój się. Ja się do obrony mgr uczyłam jakieś 3 dni i mam zamiar się dziś obronić ![]() U nas to wygląda tak, że losujemy pytania - 1 ogólne z 60 zagadnień z całych studiów i 1 ze specjalności z 40 zagadnień i do tego komisja daje pytanie do pracy. Wszystkie te pytania wpisują do protokołu i go pokazują osobie zdającej. Jest chwila czasu na przygotowanie i można odpowiadać w dowolnej kolejności. Mała rada - to, co umiesz najsłabiej omów w środku. Na początek i na koniec weź te, które Ci lepiej pasują, bo komisja zawsze najsłabiej zapamiętuje środkowe pytanie (w ogóle jest taka tendencja, że najlepiej się zapamiętuje to co na początku i na końcu, a cały środek wypada z pamięci) ![]() U nas podobno jak się zacznie dobrze odpowiadać na pytanie, to przerywają i odpowiada sie na następne. |
||
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
ultraradiola ... już widzę załącznik śliczny ten tył sukni moja przymairka za tydzień brzuch mnie boli strasznie, przepowiada że dzisiaj lub jutro @ mni nawiedzi, eh ... Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-07-05 o 09:02 |
|
|
|
#1899 |
|
BAN stały
|
Hej
![]() Póki mam chwilke to Wam co nie co skrobne i nadrobie ![]() Wczoraj porozdawaliśmy zaproszenia mojej i tż rodzinie.Było super ,tż ma świetną rodzinke,moja też świetna będzie na weselu wesoło,bo nasze rodziny lubią się bawić. A co najlepsze okazało się,że moja kuzynka uczyła mojego tż ta w technikum ![]() Myślałam,że wczoraj pękne,u każdego po lodzie i coś do picia ![]() Szykuje się w rodzinie za rok weselisko,bo kuzyn tż ta będzie się żenił,więc pewnie dostaniemy zaproszenie.Podsumowując było świetnie.Pewnie będe dopisywać jak mi się coś przypomni. ![]() A na 17 jedziemy do Księdza spisywać protokoł.Zostało nam z 5 zaproszen do rozdania,ale to nie dziś bo dziś to sobie robimy przerwe na odpoczynek.No chyba,że nas gdzieś poniesie bo chcemy znów jechac do makro
|
|
|
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za rade
zostało mi jeszcze 30 pytań do przerobienia a obrona za tydzień w poniedziałek i strasznie się boje
|
#1901 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
za rozdane zaproszenia.U nas podczas rozdawania zaproszeń się wydało, że moja ciocia i TŻta ciocia kiedyś razem pracowały ![]() To teraz Twój TŻ będzie miał dylemat - czy mówić do Twojej kuzynki po imieniu, czy "proszę pani" jak w szkole Cytat:
Spokojnie - dasz radę, a y tu będziemy trzymać za Ciebie kciuki
|
||
|
|
|
#1903 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuje za gratko oklaski ![]() A nom,to trzymam kciuki za Wasz wieczorek zapozawczy ![]() Ad spędzonego wekeendu,to super mieliście weekend-jezorko i te sprawy. Też chcieliśmy się wybrać,ale no nie ma czasu ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
No widzisz,jaki ten świat mały. ![]() Dokładnie,albo kuzynka albo pani profesor
|
|||
|
|
|
#1904 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Piękny tył sukni ![]() Cytat:
będe trzymać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
My też wczoraj rozdaliśmy kolejne 2 zaproszenia, jeszcze zostało z 8
Kurcze, nadal nie mam śpiewaczki do koscioła!
|
#1906 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Gratuluje udanych zakupów. ![]() My w Makro gdy kupowaliśmy napoje,to przy okazji kupiliśmy sobie naczynie żarodporone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam takie koszulki i też mi się podobają ![]() Musze sprawdzić co to za autko ![]() Cytat:
Swietne obrączki ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-07-05 o 10:13 |
||
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
cześć!
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
Dziewczyny przygotowujące się do obrony - nie bójcie się, obrona to tak na prawdę tylko formalność Pisałyście o spowiedziach przedś. Ja idę dzisiaj do kamcelarii aby mi wykreślił ksiądz pierwszą spowiedź ze względu na to, że mieszkamy razem. Juz mi wszystko jedno czy trafię na proboszcza, nie będę kombinować, tylko wprost powiem o co mi chodzi, tak naprawdę nie robi mi łaski, bo skoro sami mówią, że w takich sytuacjach pierwszą spoweidź wykreslają, to nie będę się czaić tylko o to poproszę. Nie chcę się dodatkowo spowiedzią denerwować, bo i tak będzie stresująca. Poza tym u mnie spokojniej wczoraj bylismy w Bieszczadach, 4 zaproszenia rozdane, jeszcze kilka nam zostało ale w tym tyg. na pewno skończymy.
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
tak apropos pierwszej spowiedzi przedślubnej, kiedy powinno się ją "zrobić"??
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
|
|
#1912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak wogóle to co słychać u Was PMki kochane? bo chyba nie nadrobię
mój mały wielki cud 72--65--->62 Edytowane przez mariiasia Czas edycji: 2010-07-05 o 11:59 |
|
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to głupota, nie morduję, nie gwałcę... dlaczego niby mam nie dostać rozgrzeszenia
pzoa tym ksiądz jest tak samo tylko człowiekiem i to do tego stronniczym W końcu to Bóg nas osądziPowiem Wam, ze mamy z Tż lęki przed tymi spowiedziami
|
#1915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam z mamą hurtowni bielizny i kupiłąm sobie bielizne ślubną i urocze majtusie do tego za wszystkie zapłąciłam 77 zł a bielizna jest dobrej jakości cieszę sie bardzo, bo mało brakowało to kupiłabym bielizne za 200 zł i to taką bez silikonowego zapiecia z tyłu więc musieliby mi podszyt to z tyłu sukienki za tydzień będe miała przymiarke to zrobie fotki z tyłu i z przodu i w ogóle mama też sobie kupiła staniczek i dwie pary majtoszków a swoją drogą to pierszy raz kupiłam majtasy za 30 zł teraz tylko dokupie pas do pończoch, ale to jakis najtańszy, bo pewnie nie będe tego używać potem w sklepie u chińczyków widziałam po jakieś 10 zł no i pończoszki i będzie super truper, bede ubrana cała ![]() już po 13 trzymam kciuki za Martoolke
|
||
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się stresuję tą spowiedzią. Pojutrze będzie miesiąc przed i musimy iść. Chociaż moj TŻ powiedział, ze on sobie pierwszą sam podpisze, a pójdzie na druga, bo to głupota żeby chodzić na 2. Rozumiem go, no ale jak mus to mus... nie wiem w końcu czy sie przekona. My wprawdzie nie mieszkamy razem, no ale trzeba powiedzieć będzie o nieczystości przed slubem... czy jak to ująć? nie wiem...
|
#1918 |
|
Konto usunięte
|
Ja mówiłam, że nie dochowałam czystości przed ślubem i tyle... Myśmy byli na pierwszej spowiedzi w Wielkanoc. Przy protokole ksiądz nas nie pytał o mieszkanie razem itp. i tak jakoś wyszło, że mieliśmy dwa różne adresy, mimo że mieszkamy razem. I na spowiedzi rozgrzeszenie dostaliśmy. Fakt - była trochę taśmowa, bo wielkanocna i tłum ludzi. I przez to chyba nie było tak źle... A na drugą byliśmy dzień przed ślubem na rannej mszy u mnie w parafii, gdzie braliśmy ślub i też nie było źle. A powiem, że się ogólnie strasznie stresowałam, bo u spowiedzi nie byłam długo, długo i jeszcze dłużej...
|
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
raz na poczatku moja mama mi marudziła żebym poszła do spowiedzi przed świetami i się wyspowiadałam z nieczystości, to mi ksiądz powiedział, że budujemy swój dom od dachu a nie od fundamentów jak to potem powiedziałam tż'towi to powiedział, ze mogłam księdzu powiedzeć, że chłopak jest dobrym budowniczym Też sie boimy tej spowiedzi i w ogóle nie wiemy, czy mówić że mieszkamy razem, kuzyn osttanio był w poradni małzeńskiej u mnie w parafii właśnie i była jakaś okropna babka na zastępstwie i powiedzieli, że się jej normalnie bali, a za współżycie przed ślubem mało co ich nie wygoniła z pokoju :P już nawet nie wspomnieli, że razem mieszkają, bo sie realnie bali babki Mam nadzieję, ze jak my pójdziemy w sierpniu to będzie już ta pani co zawsze bardzo miła babka kiedyś była (a może dalej jest) pedagogiem w gimnazjum, do którego chodziłam Jeszcze takie pytanko, czy protokół można spisać przed wizytą w poradni? Bo my tam idziemy dopiero 23 sierpnia, a protokół już chcielibyśmy mieć z głowy Daje linki do bielizny, którą kupiłam biustonosz z tyłu ma zapięcie silikonowe które się krzyżuje i zapina na brzuszku można też zamiast tych dwóch paseczków dac po prostu ramiaczko silikonowe i wtedy jest paseczek tylko z tyłu fotka nie oddaje jego uroku, ale jest łądny ten paseczek ozdobny u góry jest słodziutki ogólnie myślałam na ślubo bardziej sexi bieliźnie, ale co zrobić, jak mi mama tylu biustu w genach dała to wyboru za bardzo niemam, tym bardziej, ze jeszcze te silikonowe zapięcie mnie ograniczało staniczek drugi, model Montana bo nie idzie wkleić bezpośredniego linka ![]() http://www.eldar.com.pl/kolekcja_szc...php?i=6&lang=1 http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1 Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-07-05 o 14:01 |
||
|
|
|
#1920 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Doła mam Nie mam pracy, nie ma żadnych ogłoszeń. Do tego przez najbliższy miesiąc albo i dwa będę widzieć męża po 2-3h dziennie w tygodniu, bo mam popołudniami kurs językowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

i w sumie ciekawe i ładne

o 13.00 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nie wiem na co byc nastawiona nie wiem kompletnie jak to wyglada bo to dopiero licencjat :P ile trzeba odpowiadac na pytanie doswiadczone dziewczyny udzielcie jakis wskazowek :P