Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-04, 23:16   #1891
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
Agawoo fajne te obrączki, ja wolę proste, ale te wasze są dosc nietypowe i w sumie ciekawe i ładne
Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość

ładne obrączki

my też byliśmy dzisiaj u spowiedzi- tylko że planowanej i powiem Wam że ksiądz tak we wszystko wnikał i patrzył mi w oczy i takie rzeczy mówił że się prawie popłakałam w tym konfesjonale ale od razu było mi lżej- jednak to była najcięższa spowiedz w moim życiu, z resztą ksiądz ( a właściwie brat bo bylismy u Kapucynów ) sam się powinien cały czas spowiadać bo pierwsze słyszę żeby ksiądz mówił że "ma się coś w dupie" więcej tam nie pójdę i tyle

u nas dzień skupienia trwał 1,5 h ale w tym kościele co mamy mieć ślub trwa właśnie 3 h
Dzięki Dziewczynki No my właśnie chcieliśmy takie bardzo zbliżone do prostych, ale jednak takie trochę inne

Certi, ja się właśnie bałam jakiegoś gadania, ale ksiądz był bardzo sympatyczny, czasu nie było wiele, więc za bardzo dociekliwy nie był

Uciekam spać, bo rano pobudka i do pracy
Buziaki
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 23:19   #1892
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
no to super, że się udał
ale masz już malutko tydzień więcej niż ja

my też byliśmy dzisiaj u spowiedzi- tylko że planowanej i powiem Wam że ksiądz tak we wszystko wnikał i patrzył mi w oczy i takie rzeczy mówił że się prawie popłakałam w tym konfesjonale ale od razu było mi lżej- jednak to była najcięższa spowiedz w moim życiu, z resztą ksiądz ( a właściwie brat bo bylismy u Kapucynów ) sam się powinien cały czas spowiadać bo pierwsze słyszę żeby ksiądz mówił że "ma się coś w dupie" więcej tam nie pójdę i tyle
no Tobie tydzien mniej zostalo stresik jest ?
to przewalona spowiedz mieliscie.. u nas byl nawet luzik na szczescie. Nie slyszalam zeby osoba duchowna uzywala takich słow
Stary 2010-07-05, 00:11   #1893
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
no Tobie tydzien mniej zostalo stresik jest ?
to przewalona spowiedz mieliscie.. u nas byl nawet luzik na szczescie. Nie slyszalam zeby osoba duchowna uzywala takich słow

stresu jeszcze nie ma chociaż jak zobaczyłam ostatnio że 15 dni zostało to serce mi mocniej zabiło a teraz już znowu 3 dni mniej

no spowiedz była tragiczna, tak sie jej bałam i miałam czego, masakra po prostu
mam nadzieję że ta za 2 tygodnie będzie lajtowa

idę spać bo dzisiaj przez pół dnia na kacu chodziłam i spać ciągle mi się chciało

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 06:49   #1894
acelinka
Zakorzenienie

Witam po weekendzie normalnie mam dziś wolne, a już nie śpie a to dlatego, że tż zapomniałam sobie zabrać do pracy ubrań roboczych i musiałam wstać i mu zawieść no i już mi się odechciało spać Ale przynajmniej na spokojnie Was mogę nadrobić, chociaż widzę, że dużo tego nie naskrobałyście
Cytat:

a to nasz piesio
śliczny

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Hej

Yyyy,mam Wam tyleee tzn dużo do opowiedzenia,że nie wiem od czego zacząć
Pewnie pisząc troche zapomne. A jeszcze więcej pewnie nadrabiania.
Wczoraj byliśmy u Księdza, na spisanie protokołu jesteśmy umówieni na poniedziałek na 17:00 Rozdaliśmy wczoraj 2 zaproszenia.Jutro pójdzie z 5,bo jedziemy do rodziny tż-ta i mojej
A teraz właśnie wróciliśmy z Makro,nakupowaliśmy soki,zbyszko 3 cytryny,wody mineralne i takie tam ogólnie napoje itp A noi szampana/y na wejście
A tż właśnie jedzie po mame,bo mamy zapoznanie,choć mamy już się znają,to tato mój nie poznał jeszcze mamy tż-ta

Przypomniało mi się,że jak byliśmy u Księdza załapaliśmy się na końcówke mszy.A nasz śliczny Kościółek tzn tam gdzie mamy ceremonie ślubna jest w wioseczcce ( bo moja miastowy jest za duży ) Noi Ksiądz na końcu powiedział,noo widze kury biegają to znaczy że rosołu nie będzie. A potem jak z nim rozmawialiśmy,była z nami moja mama a Ksiądz do nas,nastepnym razem sami przyjedżcie tu nikt nie będzie krzyczał ani bił.
I jak weszłam do Kościoła,to powiem wam że się wruszyłam. A moja mama do nas: no przyzwyczajajcie się

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ok zmykam bo zarz tż przybędzie/jedzie z teściową.
Do potem/może jak mi się uda
a mój Kościół jest taki wielgachny i w ogóle mi sie nie podoba na ślub ale nie chciało się nam kombinować i latać za innym Kościołem. Fajnie, ze wszystkie sprawy Wam tak sprawnie idą
Cytat:
Hej

Ja znów na chwile. Wczorajsze zapoznanie było bardzo udane i było bardzo sympatycznie Wypiliśmy szampana za rodziców,za młodych czyli za nas A ten szampan,który wczoraj piliśmy będzie na toast na naszym weselu. Był bardzo dobry
Mam troche czasu,bo susze włosy musze wyprostować.A potem obiad i ruszamy z 9 zaproszeniami,by je rozdać

Dziękuje za gratko oklaski
No zabawny jest naszKsiądz
Tak wieczorek zapoznawczy udany.Jak zapisywałam posta twój mi wyskoczył jako nowy post napisany,a akurat napisałam o wieczorku
No to super, że wieczorek był miły Nas to jeszcze czeka

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Cześć

A ja jutro mam obronę o 13.00
Muszę się dziś jeszcze pouczyć
Będę trzymać kciuki!

Jaszcze Wam napisze co fajnego robiliśmy w weekend W sobote byliśmy nad wodą ze znajomymi potem pojechaliśmy do domu brata tż'ta podlać kwiatki i zbaczyć, czy piesek jeszcze biega bo ogólnie pieska karmi sąsiad, ale wiadomo jak to z sąsiadami bywa Potem pojechaliśmy jeszcze do znajomych i umówiliśmy się z nimi na niedzięlę że też jedziemy nad wodę sie popluskać i posmażyć dupeczki na słońcu :P wczoraj z rana jeszcze raz pojechaliśmy do brata tż'ta posiedziec tma dłużej i przewietrzyć im domek bo normalnie saune tam mieli. Jako że na niebie było dużo chmurek zrezygnowaliśmy z wypadu and wode i umówiliśmy się do kina i na bilard, czego potem żałowaliśmy bo wyszło piękne słonko i był straszny upał. Byliśmy na "Pan i Pani Kiler" całkiem fajny film chociaż troche oklepany i wiadomo bylo jak sie skończy, ale uśmialiśmy się chociaż troszke Zrobiliśmy też sobie małe zakupy przy okazji, ja sobie kupiłam sandałki a tż koszulke i czape z daszkiem No i wróciliśmy do domku wieczorem padnięci i poszliśmy spać jak jeszcze było jasno, jakoś po 21 a dziś z rana jeszcze tż'towi sie przypomniało, że chyba nie zamknęliśmy u brata okna w łazience i musze tam dziś jeszcza raz jechać ale to nawet dobrze bo sobie zajrze przy okazj do hurtowni bielizny która jest niedaleko
a teraz ide sobie zrobić śniadanko bo mi w brzuchu burczy

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-07-05 o 07:21
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 08:15   #1895
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hejka po długiej nieobecności

w piatek bylam na przymiarce sukni slubnej jest juz cala gotowa zostalo tylko tasiemke i sznureczki wszyc na tren wyprasowac i jest gotowa odbior 12 sierpnia 2010 strasznie sie ciesze:P w zalaczniku przesylam tyl sukni zeby sie pochwalic

w sobote caly dzien spedzilam na nauce strasznie sie boje obrony a to juz za tydzien nie wiem na co byc nastawiona nie wiem kompletnie jak to wyglada bo to dopiero licencjat :P ile trzeba odpowiadac na pytanie doswiadczone dziewczyny udzielcie jakis wskazowek :P

a wczoraj dostalismy zaproszenie na wesele na 11 wrzesnia takze chyba z TZ pojdziemy sie pobawic troszke

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2010-07-05 o 08:29
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 08:27   #1896
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

w piatek bylam na przymiarce sukni slubnej jest juz cala gotowa zostalo tylko tasiemke i sznureczki wszyc na tren wyprasowac i jest gotowa odbior 12 sierpnia 2010 strasznie sie ciesze:P w zalaczniku przesylam tyl sukni zeby sie pochwalic

w sobote caly dzien spedzilam na nauce strasznie sie boje obrony a to juz za tydzien nie wiem na co byc nastawiona nie wiem kompletnie jak to wyglada bo to dopiero licencjat :P ile trzeba odpowiadac na pytanie doswiadczone dziewczyny udzielcie jakis wskazowek :P

a wczoraj dostalismy zaproszenie na wesele na 11 wrzesnia takze chyba z TZ pojdziemy sie pobawic troszke
niema załącznika
co do obrony, to u mnie to wyglądało tak:
Jak mnie poprosili do środka i wstali, babka jedna mówiła że wita mnie i że się spotkaliśmy na egzaminie dyplomowym żeby mi zadać 3 pytania i bla bla bla. Potem kazali sobie usiąść moja promotorka zadała mi 3 pytania, ja je miałam zapisać i potem w dowolnej kolejności odpowiadać. Inne kleżanki u innych promotorów nie zapisywały, tylko dostawały jedno pytanie i odpowiadały, potem kolejne itd. Jak za długo odpowiadałam na pytanie to mi przewodnicząca komisji przerywała i prosiła o następną odpowiedź ogólnie bardoz miło tam było byłam tam jakieś 5 minut, potem mówią na koniec że dziekują i że wyniki będą na końcu jak wszystkich przepytają i tyle ogólnie jest dużo stresu oczywiście niepotrzebnego ja sie zaczęłąm dopiero stresować jak moja grupa zaczęła wchodzić do komisji, ja byłam gdzieś 8 a jeszcze przedemną zrobili sobie 15 minut przerwy, myślałam że zemdleję pod tymi drzwiami ale potem już poszło gładko ięc główka do góry

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-07-05 o 08:29
Stary 2010-07-05, 08:48   #1897
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć
Witam Was bojowo nastawiona do dzisiejszej obrony

Cytat:

W ogóle wczoraj widziałam się z dziewczynami i stwierdziam, że jednak pójdziemy do klubu, żeby było jakoś inaczej niż zawsze, wynajmiemy stolik i będziemy pić sobie i ewentualnie pójdziemy chwilkę potańczyć. Wcześniej wypijemy coś u mnie, aha postanowiłam zaszaleć i kupić sobie koszulkę GAME OVER
Następna spowiedź już będzie na luzie, bo za dużo nie zdążysz nagrzeszyć

Fajny pomysł z tym panieńskim i koszulką

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Będę trzymać kciuki!
Dzięki
Z wizażowymi kciukami na pewno dam radę
Ale mieliście intensywny weekend

Cytat:

Bardzo ładny tył sukni Chociaż ja bym nie chciała z trenem, bo jak mierzyłam takie suknie, to mnie wkurzało, że muszę sobie ten ogon poprawiać np. jak się obracałam
Nie bój się. Ja się do obrony mgr uczyłam jakieś 3 dni i mam zamiar się dziś obronić
U nas to wygląda tak, że losujemy pytania - 1 ogólne z 60 zagadnień z całych studiów i 1 ze specjalności z 40 zagadnień i do tego komisja daje pytanie do pracy. Wszystkie te pytania wpisują do protokołu i go pokazują osobie zdającej. Jest chwila czasu na przygotowanie i można odpowiadać w dowolnej kolejności.
Mała rada - to, co umiesz najsłabiej omów w środku. Na początek i na koniec weź te, które Ci lepiej pasują, bo komisja zawsze najsłabiej zapamiętuje środkowe pytanie (w ogóle jest taka tendencja, że najlepiej się zapamiętuje to co na początku i na końcu, a cały środek wypada z pamięci)
U nas podobno jak się zacznie dobrze odpowiadać na pytanie, to przerywają i odpowiada sie na następne.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 09:01   #1898
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
powodzenia

ultraradiola ... już widzę załącznik śliczny ten tył sukni moja przymairka za tydzień

brzuch mnie boli strasznie, przepowiada że dzisiaj lub jutro @ mni nawiedzi, eh ...

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-07-05 o 09:02
Stary 2010-07-05, 09:03   #1899
madmuazelle
BAN stały

Hej

Póki mam chwilke to Wam co nie co skrobne i nadrobie
Wczoraj porozdawaliśmy zaproszenia mojej i tż rodzinie.Było super ,tż ma świetną rodzinke,moja też świetna będzie na weselu wesoło,bo nasze rodziny lubią się bawić. A co najlepsze okazało się,że moja kuzynka uczyła mojego tż ta w technikum Mój kuzyn, zna kuzyna mojego tż ta Moja ciocia zna też rodzine tz-ta Jaki ten świat mały.
Myślałam,że wczoraj pękne,u każdego po lodzie i coś do picia
Szykuje się w rodzinie za rok weselisko,bo kuzyn tż ta będzie się żenił,więc pewnie dostaniemy zaproszenie.Podsumowując było świetnie.Pewnie będe dopisywać jak mi się coś przypomni.
A na 17 jedziemy do Księdza spisywać protokoł.Zostało nam z 5 zaproszen do rozdania,ale to nie dziś bo dziś to sobie robimy przerwe na odpoczynek.No chyba,że nas gdzieś poniesie bo chcemy znów jechac do makro
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 09:05   #1900
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za rade
zostało mi jeszcze 30 pytań do przerobienia a obrona za tydzień w poniedziałek i strasznie się boje

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 09:09   #1901
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
moja przymairka za tydzień
Super

Cytat:
brzuch mnie boli strasznie, przepowiada że dzisiaj lub jutro @ mni nawiedzi, eh ...
Uuu,no to współczuje bólu brzucha.
Stary 2010-07-05, 09:15   #1902
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia
Dziękuję

Cytat:
Wczoraj porozdawaliśmy zaproszenia mojej i tż rodzinie.Było super ,tż ma świetną rodzinke,moja też świetna będzie na weselu wesoło,bo nasze rodziny lubią się bawić. A co najlepsze okazało się,że moja kuzynka uczyła mojego tż ta w technikum Mój kuzyn, zna kuzyna mojego tż ta Moja ciocia zna też rodzine tz-ta Jaki ten świat mały.
Szykuje się w rodzinie za rok weselisko,bo kuzyn tż ta będzie się żenił,więc pewnie dostaniemy zaproszenie.Podsumowując było świetnie.Pewnie będe dopisywać jak mi się coś przypomni.
A na 17 jedziemy do Księdza spisywać protokoł.Zostało nam z 5 zaproszen do rozdania,ale to nie dziś bo dziś to sobie robimy przerwe na odpoczynek.No chyba,że nas gdzieś poniesie bo chcemy znów jechac do makro
za rozdane zaproszenia.
U nas podczas rozdawania zaproszeń się wydało, że moja ciocia i TŻta ciocia kiedyś razem pracowały
To teraz Twój TŻ będzie miał dylemat - czy mówić do Twojej kuzynki po imieniu, czy "proszę pani" jak w szkole

Cytat:
zostało mi jeszcze 30 pytań do przerobienia a obrona za tydzień w poniedziałek i strasznie się boje
Ja 100 pytań przerobiłam w 3 dni, więc tydzień na 30 pytań to mnóstwo czasu Spokojnie - dasz radę, a y tu będziemy trzymać za Ciebie kciuki
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 09:27   #1903
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Witam po weekendzie normalnie mam dziś wolne, a już nie śpie a to dlatego, że tż zapomniałam sobie zabrać do pracy ubrań roboczych i musiałam wstać i mu zawieść no i już mi się odechciało spać Ale przynajmniej na spokojnie Was mogę nadrobić, chociaż widzę, że dużo tego nie naskrobałyście
Dobrze,że skleroza nie boli

Cytat:
a mój Kościół jest taki wielgachny i w ogóle mi sie nie podoba na ślub ale nie chciało się nam kombinować i latać za innym Kościołem. Fajnie, ze wszystkie sprawy Wam tak sprawnie idą
No tak,rozumiem
Dziękuje za gratko oklaski To fakt,jakoś nam gładko wszystko idzie ( odpukać w niemalowane drewno )

Cytat:
No to super, że wieczorek był miły Nas to jeszcze czeka
A nom,to trzymam kciuki za Wasz wieczorek zapozawczy
Ad spędzonego wekeendu,to super mieliście weekend-jezorko i te sprawy. Też chcieliśmy się wybrać,ale no nie ma czasu

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
za rozdane zaproszenia.
U nas podczas rozdawania zaproszeń się wydało, że moja ciocia i TŻta ciocia kiedyś razem pracowały
To teraz Twój TŻ będzie miał dylemat - czy mówić do Twojej kuzynki po imieniu, czy "proszę pani" jak w szkole
Dziękuje za gratko oklaski
No widzisz,jaki ten świat mały.
Dokładnie,albo kuzynka albo pani profesor Najlepsze jest to jak się zapoznawali,tak się na siebie popatrzyli a moja kuzynka-my to się chyba znamy.Ja: A tż odpowiedział,a no z widzenia,noi okazało się że moja kuzynka to była nauczycieka,która uczyła fizyki tż-ta.
Stary 2010-07-05, 09:32   #1904
madmuazelle
BAN stały

Cytat:

No to super Piękny tył sukni

Cytat:
Bądz dobrej mysli będe trzymać

Cytat:
No to super,to się wybawicie
Stary 2010-07-05, 09:53   #1905
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

My też wczoraj rozdaliśmy kolejne 2 zaproszenia, jeszcze zostało z 8
Kurcze, nadal nie mam śpiewaczki do koscioła!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 09:55   #1906
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Mad gratki za załawione sprawy
a my dzis bylismy w ikei zakupki porobione, np superowe foremki do pierników w kształcie łosia i innych zwierzątek
Dziękuje
Gratuluje udanych zakupów. My w Makro gdy kupowaliśmy napoje,to przy okazji kupiliśmy sobie naczynie żarodporone

Cytat:

u nas dzień skupienia trwał 1,5 h ale w tym kościele co mamy mieć ślub trwa właśnie 3 h
To miałaś niezłe przezycie na spowiedzi. Dobrze,że to już za Tobą

Cytat:
za to byliśmy u nas w kościele też i dostaliśmy namiary od proboszcza na panią co zajmuje się dekoracją ołtarza więc od znowu zaczynam załatwiać jutro też wieczorem jesteśmy umówieni na ustalanie menu, we wtorek z zespołem, w środę mam próbną fryzurę, makijaż i przymiarkę, w czwartek przylatuje moja mama, w sobotę wieczór panieński
To trzymam kciuki za załatwianie spraw slubno-weselnych

Cytat:
W ogóle wczoraj widziałam się z dziewczynami i stwierdziam, że jednak pójdziemy do klubu, żeby było jakoś inaczej niż zawsze, wynajmiemy stolik i będziemy pić sobie i ewentualnie pójdziemy chwilkę potańczyć. Wcześniej wypijemy coś u mnie, aha postanowiłam zaszaleć i kupić sobie koszulkę GAME OVER
Noi git majonez,w sensie bardzo dobry pomysł
Widziałam takie koszulki i też mi się podobają

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Mad, granatowa Skoda Superb
Musze sprawdzić co to za autko

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
W sobotę odebraliśmy obrączki
Takie jak na zdjęciu, tylko całe z żółtego złota
http://www.wec.com.pl/e4u.php/1,ModP...Image/3/1784/0
Swietne obrączki

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
My też wczoraj rozdaliśmy kolejne 2 zaproszenia, jeszcze zostało z 8
Kurcze, nadal nie mam śpiewaczki do koscioła!
No to za rozdane zaproszenia
Stary 2010-07-05, 10:12   #1907
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
[.....]

Bardzo ładny tył sukni Chociaż ja bym nie chciała z trenem, bo jak mierzyłam takie suknie, to mnie wkurzało, że muszę sobie ten ogon poprawiać np. jak się obracałam
[.....]
przecież tren się podwiązuje, nie chodzisz cały czas z rozwiązanym
Cytat:
poradzisz sobie

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-07-05 o 10:13
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 11:10   #1908
mariiasia
Zadomowienie

cześć!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 11:23   #1909
asiulek1705
Wtajemniczenie

Hello!
Dziewczyny przygotowujące się do obrony - nie bójcie się, obrona to tak na prawdę tylko formalność Dacie radę! 3mam za was kciuki!
Pisałyście o spowiedziach przedś. Ja idę dzisiaj do kamcelarii aby mi wykreślił ksiądz pierwszą spowiedź ze względu na to, że mieszkamy razem. Juz mi wszystko jedno czy trafię na proboszcza, nie będę kombinować, tylko wprost powiem o co mi chodzi, tak naprawdę nie robi mi łaski, bo skoro sami mówią, że w takich sytuacjach pierwszą spoweidź wykreslają, to nie będę się czaić tylko o to poproszę. Nie chcę się dodatkowo spowiedzią denerwować, bo i tak będzie stresująca. Poza tym u mnie spokojniej wczoraj bylismy w Bieszczadach, 4 zaproszenia rozdane, jeszcze kilka nam zostało ale w tym tyg. na pewno skończymy.
Stary 2010-07-05, 11:25   #1910
mariiasia
Zadomowienie

tak apropos pierwszej spowiedzi przedślubnej, kiedy powinno się ją "zrobić"??

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-07-05, 11:34   #1911
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
cześć!
cześć
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
tak apropos pierwszej spowiedzi przedślubnej, kiedy powinno się ją "zrobić"??
ok. miesiąc przed. My jak spisaliśmy protokół, to powiedział nam, zeby iść w najbliższym czasie, ale pójdziemy w okolicach 21 lipca
Stary 2010-07-05, 11:57   #1912
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
cześć

ok. miesiąc przed. My jak spisaliśmy protokół, to powiedział nam, zeby iść w najbliższym czasie, ale pójdziemy w okolicach 21 lipca
aha, dzięki

a tak wogóle to co słychać u Was PMki kochane? bo chyba nie nadrobię

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2010-07-05 o 11:59
Stary 2010-07-05, 12:38   #1913
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć

U nas było dokładnie tak samo Mam nadzieję, że pójdziemy tylko raz, okaże się dzisiaj. A jeśli będziemy musieli zaliczyć dwie spowiedzi to też pójdziemy tak miesiąc przed, ale wówczas nam ksiądz nie da rozgrzeszenia, takie błędne koło. Sama sobie wykreślę
Stary 2010-07-05, 12:41   #1914
chilanes
Zakorzenienie

dla mnie to głupota, nie morduję, nie gwałcę... dlaczego niby mam nie dostać rozgrzeszenia pzoa tym ksiądz jest tak samo tylko człowiekiem i to do tego stronniczym W końcu to Bóg nas osądzi

Powiem Wam, ze mamy z Tż lęki przed tymi spowiedziami durnota taka! Jakby raz nie wystarczyło ;/
Stary 2010-07-05, 12:52   #1915
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie to głupota, nie morduję, nie gwałcę... dlaczego niby mam nie dostać rozgrzeszenia pzoa tym ksiądz jest tak samo tylko człowiekiem i to do tego stronniczym W końcu to Bóg nas osądzi

Powiem Wam, ze mamy z Tż lęki przed tymi spowiedziami durnota taka! Jakby raz nie wystarczyło ;/
Otóż to W naszym przypadku byłoby ok, poszlibyśmy raz do spowiedzi, gdyby proboszcz dał nam dojść do głosu i pozwolił sobie wyjasnić naszą kwestię mieszkaniową... Na kursie ksiądz z mojej parafii (tej w której będziemy brać ślub) tłumaczył nam, aby przy spisywaniu protokołu powiedzieć, że razem się mieszka i wówczas wykreślona zostanie ta pierwsza spowiedź, ale tak wyszło, że TŻ się zamotał, proboszcz sam sobie na pytania odpowiadał...Idę dzisiaj to odkręcić, bo spowiedź będzie nieważna jesli zataimy fakt mieszkania razem alo skłamiemy, a z drugiej strony gdy powiemy prawdę, rozgrzeszenia nie będzie. Obłęd. Kościół powinien troszkę że tak to nazwę pójśc do przodu, za chwilę będzie tak jak we Włoszech- kuzynka mi opowiadała- że ksiądz przed kościołem stoi i zaprasza na mszę, a stare dziadki na schodach pod kościołem piją piwko. Nie twierdzę, że wszyscy księża są niedobrzy itp. itd., ale jednak często się z czyms takim spotykamy i zniechęcamy nie tyle do księży co do kościoła w ogóle
Stary 2010-07-05, 13:06   #1916
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

No ten świat jest strasznie malutki, co chwilę się o tym przekonuje

Cytat:
Dobrze,że skleroza nie boli

No tak,rozumiem
Dziękuje za gratko oklaski To fakt,jakoś nam gładko wszystko idzie ( odpukać w niemalowane drewno )

A nom,to trzymam kciuki za Wasz wieczorek zapozawczy
Ad spędzonego wekeendu,to super mieliście weekend-jezorko i te sprawy. Też chcieliśmy się wybrać,ale no nie ma czasu
eh, z naszym wieczorkiem zapoznawczym to będzie cieżko, bo mama tż'ta jest taka, że po co, że na co, że przecież widziała moją mame i zamieniła z nią 2 zdania (jak kiedyś była po mnie w hurtowni u mamy tz'ta, bo pracowałam tam w wakacje). Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że jakoś to wyjdzie. Moze za tydzień albo dwa w weekend cos pokombinujemy

Byłam z mamą hurtowni bielizny i kupiłąm sobie bielizne ślubną staniczek taki jak potrzebuje, więc nie bede musiała pdoszywać z tyłu sukienki koronko materiałem i urocze majtusie do tego za wszystkie zapłąciłam 77 zł a bielizna jest dobrej jakości cieszę sie bardzo, bo mało brakowało to kupiłabym bielizne za 200 zł i to taką bez silikonowego zapiecia z tyłu więc musieliby mi podszyt to z tyłu sukienki za tydzień będe miała przymiarke to zrobie fotki z tyłu i z przodu i w ogóle mama też sobie kupiła staniczek i dwie pary majtoszków a swoją drogą to pierszy raz kupiłam majtasy za 30 zł Chociaż mam takie jedne droższe, ale to od tż'ta dostałam kiedyś tam w prezencie pod choinke chyba teraz tylko dokupie pas do pończoch, ale to jakis najtańszy, bo pewnie nie będe tego używać potem w sklepie u chińczyków widziałam po jakieś 10 zł no i pończoszki i będzie super truper, bede ubrana cała

już po 13 trzymam kciuki za Martoolke
Stary 2010-07-05, 13:37   #1917
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

ja też się stresuję tą spowiedzią. Pojutrze będzie miesiąc przed i musimy iść. Chociaż moj TŻ powiedział, ze on sobie pierwszą sam podpisze, a pójdzie na druga, bo to głupota żeby chodzić na 2. Rozumiem go, no ale jak mus to mus... nie wiem w końcu czy sie przekona. My wprawdzie nie mieszkamy razem, no ale trzeba powiedzieć będzie o nieczystości przed slubem... czy jak to ująć? nie wiem...
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 13:44   #1918
201701300931
Konto usunięte

Ja mówiłam, że nie dochowałam czystości przed ślubem i tyle... Myśmy byli na pierwszej spowiedzi w Wielkanoc. Przy protokole ksiądz nas nie pytał o mieszkanie razem itp. i tak jakoś wyszło, że mieliśmy dwa różne adresy, mimo że mieszkamy razem. I na spowiedzi rozgrzeszenie dostaliśmy. Fakt - była trochę taśmowa, bo wielkanocna i tłum ludzi. I przez to chyba nie było tak źle... A na drugą byliśmy dzień przed ślubem na rannej mszy u mnie w parafii, gdzie braliśmy ślub i też nie było źle. A powiem, że się ogólnie strasznie stresowałam, bo u spowiedzi nie byłam długo, długo i jeszcze dłużej...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 14:00   #1919
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja mówiłam, że nie dochowałam czystości przed ślubem i tyle... Myśmy byli na pierwszej spowiedzi w Wielkanoc. Przy protokole ksiądz nas nie pytał o mieszkanie razem itp. i tak jakoś wyszło, że mieliśmy dwa różne adresy, mimo że mieszkamy razem. I na spowiedzi rozgrzeszenie dostaliśmy. Fakt - była trochę taśmowa, bo wielkanocna i tłum ludzi. I przez to chyba nie było tak źle... A na drugą byliśmy dzień przed ślubem na rannej mszy u mnie w parafii, gdzie braliśmy ślub i też nie było źle. A powiem, że się ogólnie strasznie stresowałam, bo u spowiedzi nie byłam długo, długo i jeszcze dłużej...
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
ja też się stresuję tą spowiedzią. Pojutrze będzie miesiąc przed i musimy iść. Chociaż moj TŻ powiedział, ze on sobie pierwszą sam podpisze, a pójdzie na druga, bo to głupota żeby chodzić na 2. Rozumiem go, no ale jak mus to mus... nie wiem w końcu czy sie przekona. My wprawdzie nie mieszkamy razem, no ale trzeba powiedzieć będzie o nieczystości przed slubem... czy jak to ująć? nie wiem...
Ja też nie byłam w swpoedzi dosć długo raz na poczatku moja mama mi marudziła żebym poszła do spowiedzi przed świetami i się wyspowiadałam z nieczystości, to mi ksiądz powiedział, że budujemy swój dom od dachu a nie od fundamentów jak to potem powiedziałam tż'towi to powiedział, ze mogłam księdzu powiedzeć, że chłopak jest dobrym budowniczym
Też sie boimy tej spowiedzi i w ogóle nie wiemy, czy mówić że mieszkamy razem, kuzyn osttanio był w poradni małzeńskiej u mnie w parafii właśnie i była jakaś okropna babka na zastępstwie i powiedzieli, że się jej normalnie bali, a za współżycie przed ślubem mało co ich nie wygoniła z pokoju :P już nawet nie wspomnieli, że razem mieszkają, bo sie realnie bali babki Mam nadzieję, ze jak my pójdziemy w sierpniu to będzie już ta pani co zawsze bardzo miła babka kiedyś była (a może dalej jest) pedagogiem w gimnazjum, do którego chodziłam

Jeszcze takie pytanko, czy protokół można spisać przed wizytą w poradni? Bo my tam idziemy dopiero 23 sierpnia, a protokół już chcielibyśmy mieć z głowy

Daje linki do bielizny, którą kupiłam biustonosz z tyłu ma zapięcie silikonowe które się krzyżuje i zapina na brzuszku można też zamiast tych dwóch paseczków dac po prostu ramiaczko silikonowe i wtedy jest paseczek tylko z tyłu fotka nie oddaje jego uroku, ale jest łądny ten paseczek ozdobny u góry jest słodziutki ogólnie myślałam na ślubo bardziej sexi bieliźnie, ale co zrobić, jak mi mama tylu biustu w genach dała to wyboru za bardzo niemam, tym bardziej, ze jeszcze te silikonowe zapięcie mnie ograniczało
staniczek drugi, model Montana bo nie idzie wkleić bezpośredniego linka
http://www.eldar.com.pl/kolekcja_szc...php?i=6&lang=1

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-07-05 o 14:01
Stary 2010-07-05, 14:05   #1920
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze takie pytanko, czy protokół można spisać przed wizytą w poradni? Bo my tam idziemy dopiero 23 sierpnia, a protokół już chcielibyśmy mieć z głowy
Spokojnie można... My spisywaliśmy protokół, jak jeszcze żadnej poradni nie zaliczyliśmy. I tak dopiero potem dawaliśmy karteczki z nauk i poradni. Nie musisz tego od razu wszystkiego dawać

Doła mam Nie mam pracy, nie ma żadnych ogłoszeń. Do tego przez najbliższy miesiąc albo i dwa będę widzieć męża po 2-3h dziennie w tygodniu, bo mam popołudniami kurs językowy
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości