|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śniadanie- chleb 2 kromki, 2 plastry szynki z kurczaka, pomidor i kawałek papryki II śniadanie placki otrębowe, jabłko, pół jogurtu naturalnego obiad-uczta- 2 małe ziemniaki, 1 zraz z wieprzowiny chudej, sałatka z połowy ogórka z jogurtem, kawałek torta(urodziny chrześnicy), lampka czerwonego wina wytrawnego kolacja- 100g twarogu chudego ,3 rzodkiewki, 1 łyżka jogurtu naturalnego Jakoś nie mogę się przyzwyczaić by tak dużo jeść. Od 3 dni nie było porcelanki mimo zielonej herbaty, dużo piję wody bo upał. Waga spadła mi dziś o 40dkg. Zobaczymy co będzie po uczcie ![]() Jak nadal źle komponuje posiłki to mi tu nakrzycz obiecuje uczyć się posłusznie. ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Ja od początku diety stosuję słodzik sussina gold do ciast i jest super. |
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze, ze jadłas jabłko, a dla mnie to najlepszy środek na wypróznienie i tak mam zawsze, jak je zjem pomijając już fakt, ze po jabłku mam balon zamiast brzucha ![]() ja się tam w sumie za bardzo nie znam i nie chce się wymądrzać (więc jak się mylę, to niech mnie ktoś poprawi) - wg mnie bardzo mało warzyw w tym menu
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-07-04 o 21:20 |
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj zjadłam ananasa i placki z jabłkiem, brzucha tak mi nie wywaliło, więc winna jednak maślanka. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Hmm, tego nie miała jeszcze. Do ciast używam viva sweet. Muszę poszukać tej sussiny. Gdzie go kupujesz? Jeszcze nie widziałam go nigdy w skepie. Edytowane przez lakszmi Czas edycji: 2010-07-04 o 21:36 |
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Sussinę spróbujcie zamówić w aptece. Jak u mnie da się zamówić, to chyba wszędzie jest taka możliwość
![]() Tabinga, jest lepiej, ale nadal jakoś tak głodówkowo. Mało warzyw. Pół jogurtu na 2 śniadanko? Cały zjedz! Między obiadem a kolacją daj podwieczorek, to takie mało kłopotkiwe dodanie kalorii, bo porcje ogólnie się nie zwiększają, żołądek nie rozciąga, a dodatkowe kalorie są. Na takim menu to Ty zaraz zaczniesz chudnąć
|
|
|
#1237 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śniadanie- placki otrebowe, 2 plastry szynki z kurczaka, pomidor , kawa II śniadanie- 2 kromki chleba z łososiem, rzodkiewka, truskawki 200g , 1 jabłko obiad- duszona ryba mintaj sałatka z sałaty i papryki, filiżanka serka president z 1 łyżeczką slodzika podwieczorek -1 kromka chleba z szynką i sałatą kolacja- 200g twarogu z 1 łyżką jogurtu Mam prośbę w II fazie prosiłam i dziewczyny wklejały mi na początku swoje jadłospisy i to mi pomogło menu układać. Możecie mi pisać menu swoje? Będę mogła sie wzorować bo coś nie mogę tego wyczuć.
|
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
moj dzisiejszy jadlospis:
Sniadanie: placki otrebowe 4 sztuki z wedlinami, pomidorem i serem zoltym II sniadnaie: pol kilo truskawek-- troche przesadzilam Obiad: udko z kurczaka z piekarnika do tego cala miska salatki z kapusty pekinskiej pomidora i ogorka Podwieczorek: kawalek sernika dukanowego, nastepnie , troche mleka w proszku II podwieczorek: znowu kawalek sernika Kolacja: serek wiejski z powidlami z rabarbaru. moj blad ze nie zjadlam chleba ale to dlatego ze chleb mi splesnial a dzisiaj w sklepie byl tylko bialy ![]() w inny dzien jak mam chleb...to chleb jest z reguly na 2 sniadanie, albo na posilek miedyz obiadem a kolacja
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuję powiększyć posiłki. Ja wprowadzam trzecią fazę dzieloną na 3 części więc wyliczyłam sobie, ze moge tylko 200g owoców. To chyba jednak cos źle zrozumiałam
|
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
ja owocow gramowo nie licze....bynajmniej truskawek...kupilam pol kilo to zjadlam...jakbym wziela kilo tez bym pewnie zjadla dlatego kupilam tez mniej ;PP
Tabingo pamietaj tylko ze podzielona faza nie jest juz wymyslem doktorka tylko odchudzajacych sie....wiec nie jest to do konca zalecane . Ja bym sie nie bala i zrobila normalna....tym bardziej ze ty jestes solidna i sie pilnujesz.... ja to zauwazam ze coraz wiecej uczt bym robila :P ale narazie sie trzymam
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Opublikował ją na forum francuskim, bo wiele osób miało obawy takie jak my.U mnie 0,7 na minusie w porównaniu do wagi, z którą zaczynałam 3 fazę, czyli 46,5 kg ![]() Na 3 mam większe i lepsze tempo spadków niż na 2
|
|
|
|
#1244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Normalnie idziesz III tazą i Ci spada, czy po wakacjach wprowadziłaś jakieś ograniczenia? |
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś spadek o 0,1kg, czyli stało się niemożliwe - waga pokazała inną wartośc niż 64,8kg
dziś mam dzień proto ja od kiedy jestem na III fazie to za nimi nie przepadam, bo już się do chlebka i owoców przyzywczaiłam i łapię się na tym, ze jak układam menu, to uwzględniam te dwie rzeczy, a nie powinnam ![]() ciacho mnie woła z lodówki "zjedz mnie, zjedz mnie!" a dziś nie moge często zdarzają mi się malutkie grzeszki, bo na II było baaardzo sporadyczne; a tu widze, ze waga i tak nie wzrasta nawet po uczcie, to sobie pozwalam ayu Ty niedługo wogóle znikniesz ![]() lakszmi a liczyłaś sobie na II czasami kcal? bo może za mało jadłaś i teraz poprostu dopadło cie jojo?
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Nie liczyłam regularnie, ale jak wyrywkowo sprawdzałam jadłospis z danego dnia to wychodziło mi ponad 1000 kalorii, więc niby dobrze. Za jakieś 10 dni @ więc mogę już zatrzymywać wodę. Zobaczę czy po @ spadnie waga, jeśli nie to zacznę się martwić.
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie uśmiechem
. Po wczorajszym spadku -40dkg dziś mam wzrost o równe +40dkg -wczoraj uczta była. To mój 5 dzień III fazy i waga jest taka jak zaczęłam 58,2kg. Tak sobie czytam i się zastanawiam nad tym co Ayu piszesz. Faza III to faza utrwalania a jak Ty na niej chudniesz to dobrze? Ja myślałam,ze na tej fazie trzeba pilnować by nie było ani wzrostów ani spadków. To można chudnąc i to też jest utrwalanie? Ja pytam bo chyba źle zrozumiałam te fazę z książki. To może ja zrobię dwa protoczwartki dojde do 57 kg i dopiero będę tej wagi pilnować? Mogę tak? Test Dukana wyliczył mi wagę 61,5kg ale ja przy tych 58 czuje się lepiej. Jak mogłabym osiągnąć 57 to już byłaby bajka. Mniej ważyć nie chcę.
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie po wczorajszej uczcie spadek
300 g spadlo, waze 56,4 kg ![]() a zjadlam wczoraj tiramisu, tort smietanowy, chipsy, jakies ciastka, troche soku sie napilam, wina bialego odrobine
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie bez zmian....49,9...ale w sumei jakoas lepiej sie czulam jak mialam to 49 poniewaz zawsze sobie mowilam a moge przytyc sobie ten kilogram jakby co a teraz nie mam zapasow juz aaaaaaaaa
wlasnie wciagnelam dukanowe bulki z mikrofali ale wyszly mi jakies rozlazle;/
|
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
ja raz na samym początku diety zrobiłam sobie to coś z mikrofalówki i nie zjadałam; myslałam, ze sie porzygam
więcej nawet nie próbowałam;wogóle placki otrębowe też już coś mi nie wchodzą zawsze je sobie urozmaicałam, a to koperek, a to szczypior, cebulka itp., a teraz z czym by nie były, to mam na nie długie zęby ... dobrze, ze tylko w protodni je jadam
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze mi przypomnialyscie, zaraz se budyniu ukrece
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
jajko z mlekiem zagotowac, i wrzucam namoczone otreby, gotuje dalej, wychodzi mi beton
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, też uważam, że Twoje obecne kłopoty z wagą, to skutek za małej ilości kalorii na 2 fazie. Dukan w białek książce pisał o 1500 kalorii jako optimum, bo 1/3 z tego spala się sama. Zostaje 1000. Więc jeśli jadłaś 1000 kalorii, to tak naprawdę jadłaś jakieś 700-800. Tabinga, wiem, że u mnie ta faza przebiega dziwnie, w zasadzie to ma z 3 fazą Dukana co raz mniej wspólnego. Ale wiem, że to co robię wpływa na mnie dobrze, kłopoty z tyciem są poza mną Po prostu to wiem, mój plan jest dla mnie lepszy niż plan Dukana ![]() Tylko broń Boże nie brać ze mnie przykładu
|
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
Napisałaś cenną uwage AYU ja tez żyje zgodnie z tą maksymą- wsłuchać się w siebie- tam są wszystkie odpowiedzi
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wystarczy odpowiednio myśleć i nastawić podświadomość na tryb "spełniaj życzenia" I wszystko jest możliwe, dosłownie wszystko.Polecam książkę "Potęga podświadomości". Stosuję się do wskazówek w niej zawartych i jak widać skutkują I wiem, że to właśnie źródło moich spadków.Poza tym dużo ćwiczę
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Ayu a na smietnik nie łaska wpasc ?
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Już wpadłam
Maj gad, czy wy też macie dziś taki fajny nastrój?
|
|
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
oprocz tego ze kolejny dzien zdycham od upalow to jest spoko....wciagnelam truskawki ale robia sie juz coraz gorsze;/
do tego bylam w restauracji z ojcem zjadlam gotowanego lososia z sosem koperkowym- nie wiem z czego no byl wiec wiekszosc zostawilam, do tego gotowane warzywa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Dla mnie jest ok, spokojnie go możesz używać 

i tak mam zawsze, jak je zjem 

Opublikował ją na forum francuskim, bo wiele osób miało obawy takie jak my.