|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Ja ostatnio mam problem z myśleniem co na obiad... i mąz na przerwie rzucił hasło placki ziemniaczane... no i w sumie mam ochotę. Robię z dodatkiem żółtego sera i ogromną dawką koperku
mam nadzieję, że wyjdą super... Mnie mała właśnie ora... bo to już nie jest zwykłe kopanie, a oranie po prostu... Co do wyników moczu, to byłam ostatnio zaniepokojona bo dość sporo leukocytów wyszło, ale teraz już ok... ciekawe czy na wizycie wyjdzie jakaś skrócona szyjka, rozwarcie, cokolwiek... ja chcę już rodzić!!!! A ja bym siię nie obawiała odejściem wód w nocy... nawet jak wynajmowane mieszkanie. Przecież potem zawsze możesz trochę przelecieć łóżko jakimś vanishem czy czymś takim... ja też bym chciała by było tak jak w poprzedniej ciąży... odejście wód i kierunek spzital... skurcze o wiele później, szybki poród, na miesiąc przed terminem... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-07-05 o 13:20 |
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
anuszka - frytki bym zjadła
może TZ mi zrobi jak wróci, a teraz zjadłam płatki ryżowe na mleku
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
lazurowa no właśnie najlepiej żebyśmy podawały same
co do dentysty super, że cię wzięła od razu na NFZ Cytat:
a co do kremu właśnie ok w miare tylko ja zużyłam go w 3 tygodnie a ten pharmaceris mi wystarczył prawie na 2 miesiące no ale nie mam teraz kasy zeby go kupić heh dzidzia wydaje mi się, że jak by mi poleciały to bym się odrazu obudziła ![]() a że mam wieczny katar to zawsze mam pod poduszką ręcznik papierowy i bym podłożyła i poleciała do łazienki
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Co do frytek... w sumie też bym zjadła... choć dzisiaj jakaś bez apetytu jestem
|
|
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś będę jadła BÓB.
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię bobu... a sam zapach mnie odrzuca, i to bez ciąży.
Dzisiaj z babcią się widziałam na placu, kupiła cały kilogram (swoja drogą lazurowa ile płaciłaś?) i zapraszała Nas do siebie, tzn Damiana i Łucję do jedzenia, a ja do towarzystwa... ale chyba popołudnie będziemy spędzać u teściów, a o 18:45 wizyta |
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie masz tego podkladu na lozko do szpitala ? na watku mamus majowo - czerwcowych jak przyszlo do terminu to jedna dziewczyna chodzila ze soba wszedzie z podkladem hehe |
|
|
|
|
#3818 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wow jakie Twoje córcie podobne!! śliczne dziewczynki a Ty masz ładny, kztałtny brzuszek Cytat:
![]() Dziś mam jakieś skórcze co chwilę, nie są bolesne tylko takie nieprzyjemne Na szczęście mam dziś wizytę u gina o 19. |
|||
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek gratuluje angola
![]() zuziunia super ![]() dzidzia gratulacje, pewnie cie to nie pocieszy ale moj brzuch jest coraz bardziej zmasakrowany przez rozstepy pomimo regularnego dalszego smarowania ![]() alutka fajne ciuszki lilka nie kupowałam jeszcze anoxa niezle z tym usg moze zrobia ci jednak cc ?lazurowa dobrze ze sie za to wezmiesz wiolek ja mialam raz daxa( potem oliwke rossmanowska i emulsje) i był fajny ale tez szybko zuzyłam....ale jak wiesz mnie rozstepy dopadły teraz mam pharmaceris wlasnie ale tocoreduct zaczynam 2 tubke na splycenie tych paskud co do bobu ja lubie ale kupilam raz chyba z dwa tygodnie temu i mam dosc bo zjadlam caly kilogram hehe teraz jest u nas za 7 zł ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ja dzis mam spaghetti bolońskie ola za wizyte, jusdan tez dzis ma na 15:00 jakos , ciekawe co jej lekarz powie...
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
odstawiłam tabletki w 8 miesiącu i potem spadły mi minimalnie wyniki. Teraz biorę jedna tabletkę na 2-3 dni
|
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
u mnie gorrrąco jak szlag a w nocy tak było fajnie bo padało... moja dzidzia daje mi dziś popalić...miednica i biodra tak mnie bolały po nocy że aż mi się wyć chciało... wczoraj miałam strasznego doła hormony mi sfiksowały zwyłam się okropnie na szczęście moje kochanie mnie poprzytulało porozmawialiśmy sobie i wierzcie mi barrrdzo mi to pomogło zwłaszcza że my się widzimy tylko w weekendy cóż taka praca... ale da się wszystko wytrzymać choć czasem bywa trudno i ciężko.Dziś jedziemy po łożeczko a za tydzień po wózek,no i praktycznie to co najpotrzebniejsze już mamy. Idę robić obiadek i póki co nacieszyć się jeszcze dziś TŻ bo jutro rano już jedzie i zobaczymy się dopiero w niedziele.Zajrzę pózniej.
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
ola - ja mam od rana skurcze...ale jakoś daje rade...do tego zaczynają biodra dawać znać o sobie...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
AGAMARCIO korzystaj z tego, że mąż jest.. naciesz się nim... a na wizaż przyjdzie jeszcze czas, jak on będzie w pracy przez tydzień
![]() Mój obiadek się robi... do mnie zgaga zagląda wrrr... Co do bobu, to u nas 5,5 ale i droższy też można spotkać... jezu ale mam orkę w brzuchu |
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo nie można za dużo, bo on rozdymający jest. Płaciłam 6,50zł. Wiesz co ja tych dziurek nawet nie widzę w lustrze więc muszą być naprawdę małe, ale tak jak pani stomatolog powiedziała- lepiej zrobić to teraz niż czekać aż się powiększą i leczyć kanałowo, co jest bardzo drogie.
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu a tego serka zółtego to tarkujesz do ciasta na placki i dorzucasz ten koperek? czy jak? bo brzmi aperycznie
Aqrafko ale feminatal można z powodzeniem wcinac po ciązy!!! Ja tak jem go cały czas
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-07-05 o 13:41 |
|
|
|
#3827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem sama w domu to nie będę się bawiła w wielkie gotowanie, bo nie mam siły stać nad garami. A ja się bobem najem. Gotuję sobie pół woreczka a drugie pół jutro albo pojutrze. Aha i jutro mam tą mini sesję, o której Wam pisałam. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo umówiłam się z kolegą na 11tą w parku Ciekawe co z tego wyjdzie. Chociaż cudów się nie spodziewam, bo marna ze mnie modelka i nie umiem się jakoś specjalnie ustawiać do zdjęć.
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Linko już mówię co i jak... placki ziemniaczane robię normalnie, dodaję tylko do masy pokrojony koperek - bardzo dużą ilość i do tego starty ser żółty... ale że miałam teraz w plasterkach, to pokroiłam w drobną kosteczkę... wymieszałam wszystko... i smażę na patelnii. Mi bardzo smakuje
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do dentysty wiem cos o tym bo robiłam zeby od stycznia do czerwca w zeszłym roku a tez nie było widac zadnych duzych dziurek i nic nie bolało a zostawiłam u dentystki 1400,- w sumie teraz tez nic nie widze a moze juz mam jakies ubytki....musze isc z jedynka bo mi sie troche uszczerbiła , minimalnie ale jednak...a wogole to mi sie bardzo szybko zeby zaczeły psuc jak mialam 10 lat to mialam na zywca leczona kanalowo jedynke ale sie nacierpialam jakby mi ktos dziure w mozgu wiercil ( potem juz tylko ze znieczuleniem wszystko robilam traka mialam traume)w dodatku spieprzyla mi tego zeba bo zsinial i teraz cudowalam z wybielaniem etc... ale nie jestem zadowolona bo zaplacilam 300,- a efekty marne...wogole potem komplikacje mialam z ta jedynka , resekcje etc bo zle wyczyszczona byla przy leczeniu kanalowym i wyszlo po latach , jak wstalam z zapuchnietym nosem na pol twarzy Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-05 o 13:49 |
|
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Nie biję Właśnie jem fryty więc niejako mam zastępstwo
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kosmetyczne rzeczy do zrobienia u dentysty, tzn. u szczerbił mi się ząbek z tyłu i będzie trzeba zrobić, ale moja dentystka mówiła, ze po ciąży się tym zajmiemy
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale jak się nie zrobi tego do porządku to potem same problemy z tymi zębami. Ja jeszcze musiałabym odwiedzić okulistę... pewnie będą potrzebne nowe szkła, bo te mam już bardzo długo, a i oprawki są dosyć zużyte. Jednak myślę, że zmianę okularów zostawię sobie na po porodzie.
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam problem z zębami w dzieciństwie- już nie mam 2 zębów
![]() Co do okulisty- dostałam skierowanie w gimnazjum i jeszcze nie poszłam
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
jak robisz ?
chcialabym zrobic z cukinii cos bo jeszcze nie robiłam oprócz lecza ![]() lazurowa no wlasnie takie cos powinno byc za darmo albo przynajmniej za polowe tej kwoty , ja leczylam zeby z debetu a wzroku tez nie mozesz zaniedbac wszedzie cos ....anuszka ja nie mam 4 szóstek , ale za to mam wszystkie mądrości(które zreszta tez juz były leczone) to się wyrównało Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-05 o 13:54 |
|
|
|
#3838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
placki, cukinia
Już jestem głodna ale nie mam siły nic gotować ... To chyba przez ten upał i niewyspanie. Poza tym od rana zabrałam się za albumy. Mam nadzieję, że dzisiaj, najpóźniej jutro skończę. Agravka - zdjęcia wyślę na pw
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Np. cukini czy kabaczków, dyni, takiej białej rzodkwi też nie jemy.. tak samo wołowiny czy cielęciny ani indyka. A jakbym Wam powiedziała jak wybrzydza mój tata czy brat to masakra...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

mam nadzieję, że wyjdą super... 

może TZ mi zrobi jak wróci, a teraz zjadłam płatki ryżowe na mleku
.

teraz mam pharmaceris wlasnie ale tocoreduct zaczynam 2 tubke na splycenie tych paskud
za wizyte, jusdan tez dzis ma na 15:00 jakos , ciekawe co jej lekarz powie...
na szczęście moje kochanie mnie poprzytulało porozmawialiśmy sobie i wierzcie mi barrrdzo mi to pomogło zwłaszcza że my się widzimy tylko w weekendy cóż taka praca... ale da się wszystko wytrzymać choć czasem bywa trudno i ciężko.Dziś jedziemy po łożeczko a za tydzień po wózek,no i praktycznie to co najpotrzebniejsze już mamy. Idę robić obiadek
i póki co nacieszyć się jeszcze dziś TŻ bo jutro rano już jedzie i zobaczymy się dopiero w niedziele.Zajrzę pózniej.

wszedzie cos ....