Walka o zdrowe i piękne włosy - część V - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-04, 10:01   #1561
shopoholic
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część V

Cytat:
Napisane przez cannelle Pokaż wiadomość
Ja w pilce noznej zdecydowanie najbardziej lubie nachosy z guacamole (awokado jest moja obecna jedzeniowa obsesja)

Zeby nie bylo offtopu, to:
1) Nexxus Emergencee ma 100 ml, a nie jak pisalam 200 ml (sprawdzilam dzisiaj)
2) Miesiac lipiec jest dla mnie oficjalnie miesiacem bez suszarki (wiem, ze wlosomaniczki uzywaja jej tylko do podgrzewania masek, ale dla mnie to duze wyzwanie...). Pogoda sprzyja, wiec jestem dobrej mysli
Teraz włosy schną szybciej na dworze niż z tą suszarką
Ja nie szusze od 2005 r. nie mówiąc o prostowaniu, bo wtedy mama powiedziała mi że od suszenia włosy bardzo się niszczą. Pamiętam że sie przestraszyłam i teraz używam tak jak piszesz, do podgrzewania masek
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:06   #1562
magdakaczmarek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Szkoda ze glorii i lorysów w łodzi nie widziałam chetnie bym kupiła buu

Zrobiłam sobie dzisiaj plukanke z siemienia lnianego...wsypałam kilka garstek siemiania do garnuszka...zagotowałam iiii w zyciu tak pieknego gluta nie widziałam
musiałam dodac z litr wody zeby doprowadzić ta "płukankę " do stanu ciekłego

ja widziałam glorię w tesco na pojezierskiej tyle ze wtedy była jedna czy 2 sztuki

dziewczyny co myślicie o tym zestawie: http://www.allegro.pl/item1094624493...r_2x750ml.html to jest szampon i rekonstruktor

Edytowane przez magdakaczmarek
Czas edycji: 2010-07-04 o 10:08
magdakaczmarek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:16   #1563
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdakaczmarek Pokaż wiadomość
ja widziałam glorię w tesco na pojezierskiej tyle ze wtedy była jedna czy 2 sztuki

dziewczyny co myślicie o tym zestawie: http://www.allegro.pl/item1094624493...r_2x750ml.html to jest szampon i rekonstruktor
Producent Glorii zdecydowanie potrzebuje zmiany sposobu dystrybucji swoich produktow (to polowanie na Glorie jest jak rodem z komunizmu)

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Mialam kiedys cos z Tigi (pamietam, ze pachnialo oblednie, ale nie z serii Dumb Blonde. Czytalam kiedys jakis wywiad z Anja Rubik i ona zachwalala te odzywke (a jej wlosy sporo przeszly...)
cannelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 16:20   #1564
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cannelle Pokaż wiadomość
Ja jakos dziwnie uwielbiam kolekcjonowac rozne oleje (inni zbieraja znaczki itp., ja zas kosmetyki do wlosow). Szybko sie nudze, wiec lubie olejowac moje mohery codziennie innym olejem (wmawiam sobie, ze kazdy posiada inne skladniki odzywcze i takie tam). A teraz spadam na pomeczowa impreze (Niemcy wygrali z Argentyna 4:0, wiec zapowiada sie niezla feta)
Ja właśnie też tak mam, ciągle chcę coś nowego, dlatego nie lubię wykańczać czegoś, co już używałam, za każdym razem chciałabym nowy, inny olej

dziewczynki, czy któraś z was ma keratynę w sprayu artiste?
Podobno zawiera filtr UV, chciałabym to sprawdzić, ale nigdzie nie mogę znaleźć składu

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 19:24   #1565
klada
Zakorzenienie

a ja zauwazylam, ze po olejowaniu wlosow mam je obciazone, dlatego nie robię tego za często
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 20:10   #1566
Mini1991
Zakorzenienie

no ja po farbowaniu..
posmarowałam tak od ucha w doł oliwka hipp.
nie za duzo.. troche
i włosy miekie az za
ale wkurzaja mnie włosy po farbowaniu
Stary 2010-07-04, 22:13   #1567
greige
Raczkowanie

A ja zaczynam swoją przygodę z "walką o zdrowe i piękne włosy", chociaż mam nadzieję, że to nie będzie walka, a przyjemność... Na razie od jakiegoś czasu podczytuję forum i jedyne, co wiem na pewno, to to, że muszę... zużyć te tony kosmetyków do włosów, które zgromadziłam - niestety wiele z nich zawiera silikony, bo to produkty tzw. profesjonalne, czyli takie, które mają zrobić super wrażenie pięknych i lśniących włosów, ale ich nie regenerują, no i nie robią nic dobrego... Szkoda kasy, ale trudno, efekty mam super, tylko krótkotrwałe

Moje włosy są, a raczej były - zanim wykończyłam je latami farbowania - falowane na długości i kręcone wokół twarzy. Teraz są raczej proste, podatne. Sięgają ramion (ostatnio odcięłam cieniowanie czyli ogona), ale chciałabym je zapuścić na naprawdę długie. Niestety muszę farbować włosy, bo mam straszliwie dużo siwych... Postanowiłam przestać farbować w domu i przerzucić się na profesjonalnie robiony bardzo drobny balejaż... Ech, tyle postanowień, że nie wiem, czy mi się to wszystko uda

No w każdym razie witam i proszę o wsparcie
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 00:28   #1568
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
A ja zaczynam swoją przygodę z "walką o zdrowe i piękne włosy", chociaż mam nadzieję, że to nie będzie walka, a przyjemność... Na razie od jakiegoś czasu podczytuję forum i jedyne, co wiem na pewno, to to, że muszę... zużyć te tony kosmetyków do włosów, które zgromadziłam - niestety wiele z nich zawiera silikony, bo to produkty tzw. profesjonalne, czyli takie, które mają zrobić super wrażenie pięknych i lśniących włosów, ale ich nie regenerują, no i nie robią nic dobrego... Szkoda kasy, ale trudno, efekty mam super, tylko krótkotrwałe

Moje włosy są, a raczej były - zanim wykończyłam je latami farbowania - falowane na długości i kręcone wokół twarzy. Teraz są raczej proste, podatne. Sięgają ramion (ostatnio odcięłam cieniowanie czyli ogona), ale chciałabym je zapuścić na naprawdę długie. Niestety muszę farbować włosy, bo mam straszliwie dużo siwych... Postanowiłam przestać farbować w domu i przerzucić się na profesjonalnie robiony bardzo drobny balejaż... Ech, tyle postanowień, że nie wiem, czy mi się to wszystko uda

To jest taka przyjemna walka

Ms Tse Tse
parę razy już gdzieś na forum czytałam że zawiera filtr. Sama nie używałam, ale już niedługo, już niedługo

Byłam dzisiaj w oszołomie i widziałam takie o. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...iszczonych.htm i inne z tej serii, bez spłukiwania. Cud normalnie że nie kupiłam od razu bo stałam i mi ślina kapała (że jeszcze nigdy tego nie widziałam)

I tu teraz prośba. Czy któraś dziewczyna mogła by napisać jak tam skład? Czy dużo sylikonów, bo jakiś wydaje mi się że widzę ( w sumie interesuje mnie czy to ten zmywalny wodą czy SLS) , i jak z ekstraktami, bo wydaje mi się że widzę miód wysoko
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 00:37   #1569
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
To jest taka przyjemna walka

Ms Tse Tse
parę razy już gdzieś na forum czytałam że zawiera filtr. Sama nie używałam, ale już niedługo, już niedługo

Byłam dzisiaj w oszołomie i widziałam takie o. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...iszczonych.htm i inne z tej serii, bez spłukiwania. Cud normalnie że nie kupiłam od razu bo stałam i mi ślina kapała (że jeszcze nigdy tego nie widziałam)

I tu teraz prośba. Czy któraś dziewczyna mogła by napisać jak tam skład? Czy dużo sylikonów, bo jakiś wydaje mi się że widzę ( w sumie interesuje mnie czy to ten zmywalny wodą czy SLS) , i jak z ekstraktami, bo wydaje mi się że widzę miód wysoko
super odżywka Szkoda, ze nie mam blisko siebie Auchana...

Nie znam się dobrze na składach, tylko minimalnie, ale zauważylam, ze wysoko w składzie są same ekstrakty, a jest ich dużo jak na taką odżywkę No i nie ma SLS tylko coś podobnego do niego. I ma jeden silikon, chyba niezmywalną wodą
Ale poczekam na kogoś, kto zna się na składach mega super
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 08:08   #1570
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd wiesz że podpasują ci kosmetyki bez silikonów? Nie wiem skąd na wizażu takie przekonanie że jak coś zawiera silikony to od razu jest złe
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 09:41   #1571
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Chyba lepiej tak nie generalizować - są silikony ciężkie i niezmywalne, są i odmiany w miare nieszkodliwe, lekkie.
Stary 2010-07-05, 09:46   #1572
Narek
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo, Fructals Miałam(zgłosiłam do KWC ) i napisałam recenzję
Skład ma dobry- sporo ekstraktów wysoko w składzie, z sylikonów tylko amodimethicone- zmywalny łagodnym szamponem(według listy na LU). Mnie ta odżywka pasowała

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 09:54   #1573
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Gdzie ten Fructals można dostać ?

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 09:57   #1574
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PanzerKitty Pokaż wiadomość
Ja widziałam w oszołomie we wroc, słyszałam, że w pozostałych też jest. W innym sklepie nigdy się z tym nie spotkałam

Ja też się z tym przekonaniem nie zgadzam. Używam olei, "wizażowych cudeniek" ale sylikony do diety dopuszczam, bo w małych ilościach mi służą. Teraz na lato mam zamiar ich więcej używać bo co chwile moje włosy są narażone na niebezpieczeństwo.
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 10:10   #1575
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PanzerKitty Pokaż wiadomość
Niestety, tylko w Auchanach

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 10:29   #1576
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:

Ms Tse Tse
No ja właśnie też czytałam, że zawiera, ale chciałam zobaczyć skład żeby sprawdzić, jaki to filtr

Dlatego, jeżeli któraś z Was ma keratynowy spray artiste, to proszę o skład

czemu u mnie nie ma auchana?

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 10:50   #1577
shopoholic
Rozeznanie

Myślicie, że ta maska może być ok? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...farbowaniu.htm

Skład: Aqua, 1 Hexadecanol 1 Octadecanol (miksture), Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Propylene Glycol, Rosmarinus Officinalis Extract, Chamonilla Recutita Extract, Arnica Montana Extract, Lamium Album Extract, Salvia Officinalis Extract, Nasturtium Officinale Extract, Arctium Majus Extract, Citrus Medica Limonum Peel Extract, Hedera Helix Extract, Calendula Officinalis Extract, Tropaeolum Majus Extract, Parfum, Citric Acid, Methyl Paraben, Sodium Benzoate, Ethyl Paraben (20.08.2009)

Tylko czy taka ilość ziół nie będzie wysuszać??
Stary 2010-07-05, 11:56   #1578
henieczka
Rozeznanie

Ja rowniez wlacze o zdrowe, piekne wlosy, oczywiscie zapuszczam troche brakuje mi systematycznosci we wszystkich zabiegach, ale teraz sie uparlam Bede tutaj zagladac

Cytat:
Ja też się z tym przekonaniem nie zgadzam. Używam olei, "wizażowych cudeniek" ale sylikony do diety dopuszczam, bo w małych ilościach mi służą. Teraz na lato mam zamiar ich więcej używać bo co chwile moje włosy są narażone na niebezpieczeństwo.
Robilam podejscie do porzucenia silikonow, ale tylko w ramach eksperymentu, czy wlosy beda sie bardziej krecic, tak to mam falowane. Wlosy rzeczywiscie zwiekszyly skret, ale wygladaly na okropnie przesuszone i byly poprostu brzydkie. Takze mysle, ze silikony niektorym dobrze robia zastanawialam sie nad powtornym eksperymentem, ale cos nie moge sie zdecydowac.

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Myślicie, że ta maska może być ok? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...farbowaniu.htm

Skład: Aqua, 1 Hexadecanol 1 Octadecanol (miksture), Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Propylene Glycol, Rosmarinus Officinalis Extract, Chamonilla Recutita Extract, Arnica Montana Extract, Lamium Album Extract, Salvia Officinalis Extract, Nasturtium Officinale Extract, Arctium Majus Extract, Citrus Medica Limonum Peel Extract, Hedera Helix Extract, Calendula Officinalis Extract, Tropaeolum Majus Extract, Parfum, Citric Acid, Methyl Paraben, Sodium Benzoate, Ethyl Paraben (20.08.2009)

Tylko czy taka ilość ziół nie będzie wysuszać??
Ja bym kupila i uzywala. Tylko, ze mi nigdy nie przyszlo do glowy, ze ziolka w odzywce moga wysuszac. Tez ciekawi mnie odpowiedz kogos znajacego sie

henieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 12:12   #1579
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez henieczka Pokaż wiadomość
Ja rowniez wlacze o zdrowe, piekne wlosy, oczywiscie zapuszczam troche brakuje mi systematycznosci we wszystkich zabiegach, ale teraz sie uparlam Bede tutaj zagladac

Robilam podejscie do porzucenia silikonow, ale tylko w ramach eksperymentu, czy wlosy beda sie bardziej krecic, tak to mam falowane. Wlosy rzeczywiscie zwiekszyly skret, ale wygladaly na okropnie przesuszone i byly poprostu brzydkie. Takze mysle, ze silikony niektorym dobrze robia zastanawialam sie nad powtornym eksperymentem, ale cos nie moge sie zdecydowac.

Ja bym kupila i uzywala. Tylko, ze mi nigdy nie przyszlo do glowy, ze ziolka w odzywce moga wysuszac. Tez ciekawi mnie odpowiedz kogos znajacego sie
Bo ziółka na ogół lubią wysuszać Ofc. nie wszystkie - broń Boże
Dlatego lepiej mieć pewność, wole je nawilżać niż tak niechcący podsuszyć
Ale mam nadzieje że bd. ok bo cena u mojego ulubionego sprzedawcy na all jest całkiem, całkiem. I do tego wzięłabym jeszcze jedbab CHI olive ten niby organic. Ciekawa jestem czy ma alkohol, a nigdzie nie mogę znaleść składu

Edytowane przez shopoholic
Czas edycji: 2010-07-05 o 12:14
Stary 2010-07-05, 12:19   #1580
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Bo ziółka na ogół lubią wysuszać Ofc. nie wszystkie - broń Boże
Dlatego lepiej mieć pewność, wole je nawilżać niż tak niechcący podsuszyć
Ale mam nadzieje że bd. ok bo cena u mojego ulubionego sprzedawcy na all jest całkiem, całkiem. I do tego wzięłabym jeszcze jedbab CHI olive ten niby organic. Ciekawa jestem czy ma alkohol, a nigdzie nie mogę znaleść składu
Jedwab CHI organics
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=26
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 12:31   #1581
Amiria
Raczkowanie

Wczoraj zakupiłam po raz pierwszy ampułki Radical. Mam nadzieje, że się sprawdza

Szukam cały czas dobrego spreju z filtrami do włoskow, bez alkoholu.
Czy mogę prosić o doradzenie?

Edytowane przez Amiria
Czas edycji: 2010-07-05 o 12:37
Amiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 12:39   #1582
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Dziękuje I tak się skusze A może da sie jakoś odparować ten alkohol zanim nałożymy go na włosy??
Stary 2010-07-05, 13:33   #1583
cannelle
Rozeznanie

Cytat:

#

Ta ''walka'' nie jest wbrew pozorom taka zla (ostatnio, jak mam zly humor to nakladam maski i oleje na wlosy).

Powodzenia i pamietaj dasz rade (wiem najlepiej po moich przeznaczonych przez fryzjerow do stracenia wlosach, ktore teraz zbieraja komplementy od przechodniw na ulicy)
Stary 2010-07-05, 13:55   #1584
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

A ja znowu mam suche końcówki Już nie wiem, co mam z nimi zrobić...
Stary 2010-07-05, 14:15   #1585
magdalena11
BAN stały

Edytowane przez moderatora.

Edytowane przez 201704240951
Czas edycji: 2010-07-05 o 22:07
magdalena11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 14:27   #1586
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdalena11 Pokaż wiadomość
Edytowane przez moderatora.
Wspolczuje wlosom po 10 latch przedluzania i mowie NIE! darmowym reklamom na wizazu

A tak przy okazji, to lepiej zainwestowac w swoje naturalne wlosy (wiem po sobie gdyz sama mialam przedluzane i moj wniosek to : naturalnosc gora!)

Edytowane przez 201704240951
Czas edycji: 2010-07-05 o 22:07
Stary 2010-07-05, 14:32   #1587
shopoholic
Rozeznanie

Ehh kiedy ja sie doczekam tych komplementów przechodniów
Ale Canelle - tak normalnie ludzie do Ciebie podchodzą i chwalą twoje mohery\pytają się jak o nie dbasz??
Stary 2010-07-05, 14:47   #1588
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Dziewczyny, czy jakieś mocne silikony ochronią włosy przed chlorowaną wodą?
Stary 2010-07-05, 15:02   #1589
caskada
Zakorzenienie

witam
rowniez przylaczam sie do walki o piekne i zdrowe wlosy w sumie u mnie ta walka to trwa juz kilka lat ale odkad trafilam na wizaz to juz wogole stala sie obsesja w pozytywnym slowa tego znaczeniu
moim wlosom rozjasnianym i kreconym sluza jednak silikony stosowalam juz rozne metody i bez silikonow jest strasznie
zazwyczaj korzystam z produktow z salonow fryz(kerastase loreal matrix) lub z apteki (vichy)
metody naturalne czyli zolko i oleje nie dzialaja u mnie
zaczelam sie interesowac produktami czy polproduktami (jeszcze nie znam tych pojec) ktore stosuje wiekszosc dziewczyn z forum o wlosach to moze byc krok do przodu dla mnie znow
pozd
Stary 2010-07-05, 15:06   #1590
shopoholic
Rozeznanie

Dotka95 - Może na basenie nałóz olej kokosowy np.? Będzie to wyglądało jakbyś miała poprostu mokre włosy, a nie jakieś mega tłuste Po pływaniu mozesz zmyc. Wilk syty i owca cała

Edytowane przez shopoholic
Czas edycji: 2010-07-05 o 15:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości