Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 16:51   #3511
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
kurcze a ja nie wiem jaki rozmiar kupic. Teraz 29 tydzien mam w brzuszku 101 cm Wy kupujecie o duzo wieksze czy takie na teraz? bo przeciez po porodzie brzuch zniknie znacznie ;( ??? mam problem
ja kupiłam z tej aukcji: http://www.allegro.pl/item1095567800...wyprzedaz.html

czerwona w paski i ciepły róż w misie. Ta w paski jest mniejsza (bardziej na teraz, a dobijam setki w pasie. Ta w misie jest troszkę szersza... Ale skoro mają być do karmienia po porodzie to ja nie chciałam rozmiar większych, bo przecież brzuszek troszkę mniejszy będzie...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:54   #3512
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Ja kupiłam koszule L i XL, bo patrzyłam głównie na długość, a że biust już mam spory to później (na początku karmienia) będzie jeszcze większy, a jak się koszulki spiorą to tym bardziej wolałam większy, żeby mi koszula nie opinała dupki
Stary 2010-07-05, 16:58   #3513
NIKaP-n
BAN stały

Klarissko u nas nie ma porodu w wodzie. Zawsze o nim marzyłam... Niestety, jest w jednym szpitalu, ale polega na tym, że siedzisz w wannie do ostatniej chwili, a jak dzidzia sie rodzi, to na ląd wychodzisz
Bez sensu...
Przy takim porodzie jest stale wszystko monitorowane i często się zdarza, że lekarze decydują, aby akcje dokończyć jednak po za basenem...
Ale Ci zazdroszczę
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:09   #3514
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Niuniunia- u nas sie nie daje kasy na CHRZEST Jesli juz to symbolicznie i jakas pamiatke na pewno. A moze w ramach prezentu jakis lezaczek bujaczek albo i jakas kartka z zyczeniami.
U nas niestety jest przyjęte że trzeba troszke dać kaski.
Dlatego nikt nie jest zadowolony z takiej "fuchy"
Domik dostał od chrzestnego 500zł + mate edukacyjną i książeczka "kalendarz pierwszego roku" z miejscami na zdięcia i opisy postępów dziecka.
"zwykli " goście dawali ok 300zł...

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
I co w końcu z tą rączką? Była siostra u lekarza?
A nic mu nie jest..
był w szpotalu w naszej okolicy, stamtad odesłano go na rzeszów bo lekarze stwierdzili że uwaga!!! oni się na tym nie znają..uni tylko umia leczyc dorosłych!!!
POjechali do rzeszowa i tam mu nic nie wykryło...
Kazano smarowac altacetem i owineli banarzem elastycznym..
Chłopak troszke udaję moim zdaniem..
On lubi byc chorym, bo wtedy kazdy obchodzi się z nim jak z jajkiem i dmuchaja i chuchają na niego...
Niby do dziś rączki nie urzywa ale mysle że przesadza....
W końc może teraz wszystkimi dyrygować...i tak robi....

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
U nas jest taki zwyczaj że na prośbę zostania chrzestnym się nie odmawia więc nawet nie wypadało, zresztą mój mąż brał to pod uwagę że może nim zostać ale nie spodziewaliśmy się tak szybko chrzcin Do tego dochodzi kwestia kasy na podróż, bo my mieszkamy niedaleko Warszawy a Piotrka rodzina pochodzi ze Śląska więc do kasy danej w kopercie trzeba doliczyć również dojazd. Dzięki dziewczyny za pomoc jeszcze teściowej się podpytam jak to u nich jest i jakoś trzeba będzie sobie poradzić

U nas tez mówi sie że "dziecku się nie odmawia"..
ponoc to mu ma nieszczeście przynieść i staje się chorowite....

Ja miałam zamiar wziąć za chrzestna siostre tża i mojego brata..
Ale bratowa jak kiedys była chrzestną u jednego dzidzia to nasłuchałam się jej narzekań, że kase musi stracić i jak baaardzo nie chche mieć takiej "fuchy"..
No więc chyba nie będe jej nawet pytała...

Co do zoo to ja stram się narazie o tym nie myśleć choć czas leci...
Jesli będe miała cc to jest to pewne ale jak będe miała rodzić sn to mam takiego pietra że może się i zdecyduje....
Niestety należe do osób z niziutkim progiem bólu!!!
Baaardzo niziutkim

Mam pytanko do mamuś "cukrowych".....
Jaki poziom cukru macie w ciągu dnia..?? po normalnym obiadku??
Bo ja jeszcez glukozy nie miałam robionej, ale dziś babcia była u nas i miała glukometr przy sobie..
Tak z głupa zbadałam sobie cukier jakieś 10 minut po obiedzie i miałam 147
Nie wiem czy to dużo czy mało???
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:16   #3515
kasienka1701
Zadomowienie

Z tymi znieczuleniami to zawsze jest tak,że coś kosztem czegoś...Jednak ze wszystkich form znieczuleń,które w tej chwili oferują zzo jest najlepsze i najbezpieczniejsze(co nie znaczy,że =100% bezpieczne).Wiadomo,że skoro jest nakłucie w kręgosłup to musi to zrobić anestezjolog.Zzo musi też być podane w odpowiednim czasie itd.Dla mnie najwazniejsze w nim jest to,że nie wplywa negatywnie na dziecko(nie chciałabym,żeby urodziło się na haju).Z resztą,jak nie będę chciała to nikt mi na siłę nie poda,a nawet jak bym chciała,to mi nie podadzą jesli nie zapłacę,a nie jest to zbyt tanie...Wolę chyba pocierpieć trochę,niż bulić parę set złotych.Kiedyś tego nie było i jakoś dzieciaki się rodziły.Tak to już matka natura wymyśliła

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:16   #3516
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja u rodziców siedzę więc póki co odcięta od netu jestem
Dużo odpoczywaj
Cytat:
Zjadlam mlodego bobku ze smietana i troche mi lepiej.

Kiedy w ogole prosicie na chrzestnych, po urodzeniu?
Bób ze śmietaną? hehe nigdy o tym nie słyszałam.

My będziemy chrzestnych prosić po porodzie, po ustaleniu terminu chrztu.
Narazie nad wyborem trwają dyskusje: może być brat męża i moja bratowa lub odwrotnie mój brat i bratowa mojego męża.
Pewnie ja ustąpię i brata nie wezmę, bo mój mąż ma jednego brata i bardzo mu zależy.

U nas w grę wchodzi tylko rodzina, nie ma tradycji proszenia przyjaciół czy znajomych.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Właśnie przeglądam ciuszki, bo stwierdziłam, że zabiorę do szpitala (na wyjście) dla juniorka komplecik na 56 i na 62, żeby mężuś nie musiał później latać i szukać.
I tak trzeba wziąć więcej ciuszków, bo ubierają od razu i 2-3 doby będzie się w szpitalu, więc minimum te 2-3 razy trzeba przebrać.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:23   #3517
Zuziczka
Rozeznanie

Jeju, dziewczyny nie straszcie mnie tym znieczuleniem
Przy cesarce to raczej nie mam wyboru, a sama mysl, ze ktos mi wbija igle w kregoslup i zostawia tam cewnik, brrrr...
Ja mam wysoki prog bolu, nawet bardzo wysoki, ale taka wizja mnie osłabia od razu
Wizyta u gina dopiero za 2 tygodnie, a ja juz sie nie moge doczekac co mi powie o tym cieciu.

Sierpniowki- a wiecie, ze malo kto rodzi w terminie, co tez oznacza, ze po terminie tez sie czesto zdarza. Moi bracia oboje siedzieli 16 dni dluzej Ale to musi byc juz potem stres, co?
Stary 2010-07-05, 17:25   #3518
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie dostałam jeszcze paczki, powinna przyjść wtorek-środa, więc dam znać co i jak. zamówiłam okrycia kąpielowe, te pak. po 2 szt., prześcieradełko frotte w kolorze zielone jabłuszko a tych z jerseju to nawet nie zauważyłam, bo też bym wzięła jedno. Poza tym pokrowce na przewijak 2szt, pieluchy tetra i flanela, termometr do wanienki, czapeczkę itd.
Wczoraj zamówiłam też pościel u innego sprzedawcy i taką naklejkę - duże srebrne drzewo na ścianę (nie dla dzidzi), więc zaszalałam
Fajnie, ja też już zamówiłam i czekam na przesyłkę

dra, majka59, śliczne brzuszki!

kasienka1701, dzięki za info, mieszkam blisko Smoluchowskiego a nie miałam pojęcia że tam jakiś sklep z wózkami jest, na pewno obejrzę
Co do Lavery- popieram, rewelacyjne kosmetyki, ja kremu do twarzy używam już od kilku lat tylko tej firmy, nie posmarowałabym się w życiu żadnym innym kremem z parafiną czy parabenami:/
Kasienka, w którym ty w końcu szpitalu rodzisz? Czy to aktualne dane że na Jaczewskiego nie dają zzo??
Stary 2010-07-05, 17:36   #3519
NIKaP-n
BAN stały

Szczęśliwa w tym szpitalu, w którym rodzimy ubierają maluszki w ciuszki ogólne. Codziennie je zbierają, zakładają nowe, a te jadą do szpitalnej pralni. Także potrzeba tylko na wyjście. Kumpela zabrała swoje i koniecznie chciała w nie ubrać, to potem już ktoś inny je miał na sobie ale mi to nie przeszkadza, uważam, że nawet fajnie, że się nie trza stresować jaki rozmiar na początek, a na wyjście to już musisz swoje przynieść.

aaneczko nie martw się, cukier bada się 2 h po jedzeniu i wtedy wynik jest ważny. Norma po jedzeniu to 95-120.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

No ja Wam zazdroszczę, jeśłi macie możliwość wyboru kogoś z rodziny na chrzestnych, choć to też nie gwarantuje chrzestnych na całe życie...
Ja mam tylko siostrę, moja mama nie ma rodzeństwa, z rodziną ojca nie utrzymuję kontaktów (więc ja zero kuzynostwa), mój mąż ma nieodpowiedzialnego brata, który się co raz bardziej stacza, a kuzynów ma full, ale w sumie nigdy nie byli ze sobą blisko ( mężusia ojciec ma dużo rodzeństwa- 7 braci, z racji tego, że kuzynostwa sporo i każdy sie gdzieś rozjechał, kontaktów silnych brak).
także same widzicie jaka dolina u nas...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:56   #3520
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju, dziewczyny nie straszcie mnie tym znieczuleniem
Przy cesarce to raczej nie mam wyboru, a sama mysl, ze ktos mi wbija igle w kregoslup i zostawia tam cewnik, brrrr...
Ja mam wysoki prog bolu, nawet bardzo wysoki, ale taka wizja mnie osłabia od razu
Wizyta u gina dopiero za 2 tygodnie, a ja juz sie nie moge doczekac co mi powie o tym cieciu.

Sierpniowki- a wiecie, ze malo kto rodzi w terminie, co tez oznacza, ze po terminie tez sie czesto zdarza. Moi bracia oboje siedzieli 16 dni dluzej Ale to musi byc juz potem stres, co?
Nie bój się wkłucia, to nie powinno boleć, poczujesz tylko ukłucie komara ponoć dziwne uczucie jak potem powoli odzyskujesz władzę w nogach

Nikuś u mnie w szpitalu też nie trzeba ciuszków, wiadomo jak ktoś chce swoje to bierze, ale trzeba się liczyć z tym ,że już do nas nie wrócą bo trafią do pralni ja naszykuję jeden komplet mniejszy i jeden większy i tż dowiezie jak urodzę

Aha a z tym zzo to za darmo jest podawane tylko ze względów medycznych

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:57   #3521
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Nie wiem co robic- jutro zaczynamy szkole rodzenia. Maz ma spotkanie w pracy i nie da rady isc. Kurcze mowi abym przelozyla, ale nie chce na sierpien bo to caly miesiac, a nie wiadomo jak bede sie czula. Samej tez mi dziwnie isc, bo pewnie wszyscy w parach.... ;( nie wiem co robic ;(

Aha- ile kupujecie tych koszulek do szpitala?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 18:01   #3522
majka59
Raczkowanie

chyba kazda z nas chcialaby urodzic bez znieczulenia,ale podczas porodu pewnie nam sie odmieni ,moja siostra zapierala sie rekami i nogami przed znieczuleniem podczas porodu skurcze okazaly sie nie do zniesienia,wiec wziela zzo.Pozniej mowila ze gdyby teraz przyszlo jej rodzic to nie zastanawialaby sie dwa razy tylko wziela odrazu.Oczywiscie jakis czas po porodzie narzekala na bol kregoslup...ale ogolnie mowi jak chca dawac znieczulenie to brac(tutaj ZZO jest za free)a polozne podobno jak widza ze kobieta juz bardzo cierpi to nawet namawiaja.Rowniez slyszalam o komplikacjach przy ZZO i mam nadzieje ze dam rade bez,ale jak bedzie tragicznie to napewno poprosze o podanie

Dziekuje jeszcze raz za komentarze co do mojego brzuszka

Klarissa-dobrze ze juz wszystko sie wyjasnilo,napedzilas nam i przedewszystkim sobie niezlego stracha

kasienka1701-wspolczuje z ta reka,jeszcze przy remoncie,a tymi gadaniami ze dzidzia bedzie miala w tym miejscu blizne to sie nie przejmuj-to tylko tzw. zabobony

Misqa-odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Nie wiem co robic- jutro zaczynamy szkole rodzenia. Maz ma spotkanie w pracy i nie da rady isc. Kurcze mowi abym przelozyla, ale nie chce na sierpien bo to caly miesiac, a nie wiadomo jak bede sie czula. Samej tez mi dziwnie isc, bo pewnie wszyscy w parach.... ;( nie wiem co robic ;(

ja kupilam narazie 2 ale chyba jeszcze dokupie 1,ale ja nie cierpie takich koszul wole pizamki
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 18:09   #3523
fem
Raczkowanie

witam...
jak zwykle po kilkudniowej nieobecności... jakos nie mam ochoty za bardzo siedzieć przy komputerze, tym bardziej, że lato pełną parą... i jeszcze nie wygodnie i jescze ten ból... ach...
mam do nadrobienia chyba z 10 stron, ale spoko... przyjęłam wygodną pozycję (narazie wygodną, bo teraz to mi trudno taka znaleźć na dłużej...) i zaczynam czytać...

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
... Nacisnęłam delikatnie na opakowanie emulsji, żeby wyszła na wierch kropelka i żebym mogła powąchać. To samo zrobiłam z olejkiem, tylko, że ten wystrzelił mi w czoło I spłynął mi od czoła do brody (dodam jeszcze, że mam okulary) ...

Wczoraj teść oblał mi brzuch herbatą. Na szczęście nie była zupełnie gorąca i nic się nie stało ...
ALE SIĘ UŚMIAŁAM ale z herbatą to już nie...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A może, oprócz tego pasa, zwijaj kołdrę, czy koc, w takiego rogala i podkładaj tak jak tą poduchę? Zawsze to jakieś odciążenie dla kręgosłupa...
Ja tak czasem w nocy robię, jak się budzę obolała i pomaga
śpię juz od dawna z poduszką między nogami i pod brzuszek... ale najwyraźniej nic nie daje... jutro (tzn. we wtorek) ma przyjść mój pas

Cytat:
Fem- co do poduszki, to naprawde pomaga i jest dluzsza niz ja ! Ja kupilam w Lidlu za 30zl w zeszlym tyg, moze jeszcze sa?
następna rzecz jaka kupię jak mi ten pas nie pomoże... a u mnie w Lidlu to nie ma co wogóle szukać... musiałąbym siedzieć przed otwarciem, żeby coś fajnego dostać...

u mnie generalnie bez większych zmian z bólem kręgosłupa... ale za to skurcze mniej doskwierają, chyba kręgosłup przysłania wszystkie inne dolegliwości...
poza tym czuję się coraz bardziej ociężała brzucholek rośnie jak na drożdżach... jutro wizyta u gin, mam nadzieję, że wszystko ok a za tydzień wyjazd nad morze... nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że choć troszkę odpoczniemy z mężem...

cdn...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 18:09   #3524
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dziewczyny, co do koszulek.. dla mnie te misie i żyrafki to tragedia, w życiu tego nie założę.. Szkoda mi kasy w ogóle na jakiekolwiek koszule, bo potem ich nie zamierzam zakładać, śpię w topikach rozciągliwych i myślę że do karmienia też będą super. Ale do szpitala niestety muszę ze 2 koszule kupić i na pewno skuszę się na te z Pepco (takie na ramiączkach). A wczoraj w Carrefourze widziałam fajne koszule (jednokolorowe, albo w jakieś delikatne paseczki), z guziczkami u góry, za ok. 35 zł i taką też chyba jedną wezmę.
Stary 2010-07-05, 18:13   #3525
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
chyba kazda z nas chcialaby urodzic bez znieczulenia,ale podczas porodu pewnie nam sie odmieni ,moja siostra zapierala sie rekami i nogami przed znieczuleniem podczas porodu skurcze okazaly sie nie do zniesienia,wiec wziela zzo.
o nie kazda, ja chce znieczulenie i mam nadzieje ze mi dadza zzo oraz ze zdaza, bo inaczej to nawet nie chce myslec
Stary 2010-07-05, 18:25   #3526
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam narazie 2 szt. Nie wiem, czy trzecią kupię.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co do koszulek.. dla mnie te misie i żyrafki to tragedia, w życiu tego nie założę.. Szkoda mi kasy w ogóle na jakiekolwiek koszule, bo potem ich nie zamierzam zakładać, śpię w topikach rozciągliwych i myślę że do karmienia też będą super. Ale do szpitala niestety muszę ze 2 koszule kupić i na pewno skuszę się na te z Pepco (takie na ramiączkach). A wczoraj w Carrefourze widziałam fajne koszule (jednokolorowe, albo w jakieś delikatne paseczki), z guziczkami u góry, za ok. 35 zł i taką też chyba jedną wezmę.
Dla mnie już sam fakt konieczności noszenia koszuli to koszmar, ale to tłumaczę sobie, że to tylko do szpitala, dlatego kupuję najtańsze. Widziałam takie za 35-38 zł, niewiele się różnią gatunkowo od tych, które kupiłam.
A do karmienia do domu zamierzam kupić piżamę lub koszulkę MUZZY.
http://www.allegro.pl/item1092108767..._6kolorow.html
Stary 2010-07-05, 18:38   #3527
martucha84
Zakorzenienie

NIKaP-n hmm no zostalo 5 tygodni ale jakos czuje ze to duzo czasu jeszcze sie nie spakowalam itd.. musimy dokonczyc wyprawke.. mam jakis ogromny spokoj pewno zaczne panikowac za 2-3 tygodnie...

no i ja na pewno chce znieczulenie.. tzn jak bede dawac rade tgo odpuszcze ale jestem raczej za znieczuleniem.. doszlam do wniosku ze nie chce sie meczyc i wogole.. skoro ma mi pomoc to czemu nie... nie chce jakos traumatycznie tego zniesc i zrazic sie do posiadania dzieci.. dlatego bede prosic o znieczulenie
Stary 2010-07-05, 19:04   #3528
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
no i ja na pewno chce znieczulenie.. tzn jak bede dawac rade tgo odpuszcze ale jestem raczej za znieczuleniem.. doszlam do wniosku ze nie chce sie meczyc i wogole.. skoro ma mi pomoc to czemu nie... nie chce jakos traumatycznie tego zniesc i zrazic sie do posiadania dzieci.. dlatego bede prosic o znieczulenie
Ja też jestem tego zdania...
w końcy zoo jest juz na porządku dziennym w wielu krajach europy,
a w usa to chyba każdy juz je robi....za darmoche oczywiście....
Gdyby było aż tak szkodliwe to by nie było tak łatwo dostępne...
Każdy ma jednak swoje zasady i każdy robi jak chce...
Ja wiem że porodu nie wytrzymam...miałam skurcze co 7 minut i na nich prawie ryczałam...a co tu mówić o skurczach co 2-3 minuty....

Kupiłam sobie dziś witaminki prenatal dha... kuchcia..jakoś "rybnie" mi teraz się odbija ...fuj......
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:14   #3529
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissko u nas nie ma porodu w wodzie. Zawsze o nim marzyłam... Niestety, jest w jednym szpitalu, ale polega na tym, że siedzisz w wannie do ostatniej chwili, a jak dzidzia sie rodzi, to na ląd wychodzisz
Bez sensu...
Przy takim porodzie jest stale wszystko monitorowane i często się zdarza, że lekarze decydują, aby akcje dokończyć jednak po za basenem...
Ale Ci zazdroszczę
No nie ma jeszcze czego zazdrościć, ale zobaczymy. Ja w każdym razie jestem bardzo na tak Oczywiście może się zdarzyć, że musisz wyjść, albo w trakcie zrezygnować i rodzić "na lądzie" no to już jest ryzyko

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mamuś "cukrowych".....
Jaki poziom cukru macie w ciągu dnia..?? po normalnym obiadku??
Bo ja jeszcez glukozy nie miałam robionej, ale dziś babcia była u nas i miała glukometr przy sobie..
Tak z głupa zbadałam sobie cukier jakieś 10 minut po obiedzie i miałam 147
Nie wiem czy to dużo czy mało???
Mierzenie 10 minut po posiłku jest bez sensu, należało odczekać co najmniej godzinę Ale jeśli wyszło 147 tuż po obiedzie to niski cukier nie masz się czym przejmować

Cytat:

Ja bym poszła na te zajęcia sama albo z koleżanką. Szkoda przekładać.

Co do koszul ja mam 3 - jedną na poród i 2 do karmienia. Więcej nie kupuję. Mam jeszcze w domu kilka koszul nocnych, które od biedy się będą nadawały w razie gdybym musiała w szpitalu dłużej zostać. Muszę za to kupić sobie chyba jakiś szlafroczek, właśnie jeszcze nie wiem tego bo w sumie to mam jeden, ale strasznie gruby jest.

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
chyba kazda z nas chcialaby urodzic bez znieczulenia,ale podczas porodu pewnie nam sie odmieni ,moja siostra zapierala sie rekami i nogami przed znieczuleniem podczas porodu skurcze okazaly sie nie do zniesienia,wiec wziela zzo.Pozniej mowila ze gdyby teraz przyszlo jej rodzic to nie zastanawialaby sie dwa razy tylko wziela odrazu.Oczywiscie jakis czas po porodzie narzekala na bol kregoslup...ale ogolnie mowi jak chca dawac znieczulenie to brac(tutaj ZZO jest za free)a polozne podobno jak widza ze kobieta juz bardzo cierpi to nawet namawiaja.Rowniez slyszalam o komplikacjach przy ZZO i mam nadzieje ze dam rade bez,ale jak bedzie tragicznie to napewno poprosze o podanie
Pewnie jak zacznie mnie boleć to też nie będę już taka "cwaniara"

Cytat:
Klarissa-dobrze ze juz wszystko sie wyjasnilo,napedzilas nam i przedewszystkim sobie niezlego stracha
Zrobiłam po przyjściu do domu jeszcze jeden test na aceton i nie ma. Pewnie jest tak, jak mi lekarka powiedziała - w nocy mi cukier strasznie spada z głodu i nad ranem dlatego mam kwas w moczu.

Cytat:
No mnie się też nie podobają w zwierzątka.
Wydaje mi się to strasznie dziecinne, odpowiednie dla 10-latki.

Ja kupiłam u tego sprzedawcy:
http://www.allegro.pl/item1082078283...2061_nieb.html
Kolor niebieski.

Właśnie odebrałam paczkę więc wkleję wam zdjęcia jakby ktoś był zainteresowany. Koszula to bardziej taki typ podomka (i mnie to odpowiada). Ja wzięłam rozmiar 40 i powiem wam, że szkoda iż nie zdecydowałam się na 38, aczkolwiek jakbym jeszcze utyła to na pewno się zmieszczę, na razie mam tam nawet luz Kolor jest inny trochę niż na zdjęciu w aukcji no i wiadomo, że na żywo nie wygląda tak super, ale nie jest zła. Koszula odpina się na ramieniu oraz w środku też (zresztą jest zdjęcie demonstrujące). Ja muszę sobie tylko ten sznurek wewnątrz przyciągnąć bo mi trochę przy dekolcie odstaje. Będzie do szpitala i na pierwsze dni po domu jak nie będę miała sił czy ochoty się ubierać

Przepraszam za głupie miny na zdjęciach

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-05 o 19:29
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:18   #3530
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Szczęśliwa w tym szpitalu, w którym rodzimy ubierają maluszki w ciuszki ogólne. Codziennie je zbierają, zakładają nowe, a te jadą do szpitalnej pralni.
A widzisz u nas jest inaczej, już podczas przyjęcia do szpitala na izbie daje się wybrane ciuszki pielęgniarce i oni w to później ubierają malucha po porodzie. Podczas dalszego pobytu też się przebiera samemu i zakłada swoje ciuszki.

Cytat:
Nie wiem co robic- jutro zaczynamy szkole rodzenia. Maz ma spotkanie w pracy i nie da rady isc.
Nie będzie go tylko na jednym spotkaniu, pójdzie na następne. Przecież wiele kobiet chodzi samemu. To całkiem normalne

Cytat:
Dziewczyny, co do koszulek.. dla mnie te misie i żyrafki to tragedia, w życiu tego nie założę.
Mi też się właśnie nie podobają te w zwierzątka. Czułabym się jak mała dziewczynka, bo na co dzień noszę bardziej kobiece piżamki i koszule. Szukam czegoś jednolitego.

Stary 2010-07-05, 19:32   #3531
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
No mnie się też nie podobają w zwierzątka.

Ja kupiłam u tego sprzedawcy:
http://www.allegro.pl/item1082078283...2061_nieb.html
Kolor niebieski.
Nie obraź się, ale nie podoba mi się ta koszula i na pewno bym jej nie założyła..
Już wolę te 'swoje' zwierzątka...
Stary 2010-07-05, 19:46   #3532
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Nie obraź się, ale nie podoba mi się ta koszula i na pewno bym jej nie założyła..
Już wolę te 'swoje' zwierzątka...
Jasne, że się nie obrażę Przecież każda z nas kupuje to co uważa za fajne dla siebie

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-05 o 19:48
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:46   #3533
martucha84
Zakorzenienie

Zuziczka tylko 4% dzieci rodzi sie w terminie wiec.. licze sie z tym ze moze byc wczesniej albo pozniej.. ale jak juz cos to wolalabym wczesniej bo potem to jak zycie z bombą zegarowa nie wiesz kiedy wybuchnie i stres z dnia na dzien wiekszy

waniliaania2009 idz spokojnie sama albo wez jakas zaufana duszyczke ale u nas na szkole rodzenia byly dziewczyny ktore chodzily same tzn raz byly z mezem raz same i tak w "kratke" nie zawsze facet moze byc z toba wiec sie nie martw i nie przejmuj ;D

aaneczka1984 no tak nie bede zgrywac bohaterki dzielnie rodzacej bez znieczulenia i cierpiec wic sie z bolu itd itd.. jak moga mi pomoc... jestem tylko czlowiekiem i jak boli to prosze o ratunek..

jesli chodzi o koszule to ja bede kupowac najtansze ale z pasujacym mi fasonem nie chce jakiegos worka czy koszuli dla "babć" .. najbardziej mi leza jedno kolorowe albo w paski ale jak nie bedzie to biore w misie grunt zebym w tym jakos logicznie wygladala - jestem mloda kobieta wiec nie bede sie postarzac koszula
Stary 2010-07-05, 20:00   #3534
angelikaw
Zakorzenienie

Może Was zainteresuje ten artykuł:
http://fotelik.info/pl/news/niebezpi...1-2009,85.html
Stary 2010-07-05, 20:08   #3535
Astorianka
Raczkowanie

właśnie na tvn była uwaga i cały program o fotelikach...
Aż ciarki przechodzą.
Więcej na uwaga.onet.pl czy jakoś tak.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 20:08   #3536
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
kasienka1701, w którym ty w końcu szpitalu rodzisz? Czy to aktualne dane że na Jaczewskiego nie dają zzo??
No ja na Jaczewskiego będę rodzić,ale nic mi nie wiadomo,żeby nie było tam zzo.Do tej pory ten szpital raczej był własnie uważany za taki pro-znieczuleniowy,ale zapytam ginki jak do niej pójdę.

Cytat:

No ja Wam zazdroszczę, jeśłi macie możliwość wyboru kogoś z rodziny na chrzestnych, choć to też nie gwarantuje chrzestnych na całe życie...
Oj ja też mam problem... z chrzestnym.Z chrzestną jest dobrze,bo Tż teraz będzie podawał do chrztu dziecko swojej siostry,więc w ramach rewanżu ona będzie chrzestną naszej Małej.A w chrzestnym jest taki problem,że ja chciałam wziąć swojego brata,ale ...On niedawno się rozwiódł,więc nie wiem co ksiądz by na to powiedział,mi to oczywiście wisi kto jakiego jest stanu,ale rózni są księża...Do tego brat ostatnio jakiś taki dziki się zrobił,nerwowy(to pewnie przez ten rozwód),no i ma spore kłopoty finansowe.Z jednej strony chciałabym,żeby to on był chrzestnym,bo jednego mam brata,ale z drugiej chciałabym też,żeby to była osoba spokojna i taka,która będzie cię poczuwać do tej roli, i bynajmniej nie mam tu na myśli żadnych prezentów,ale pamięci i psychicznego wsparcia,a w obecnym stanie to jakoś brata w tej roli nie widzę.Poza tym z racji finansowych nie chcę go obciążac i wiem,że byłoby mu to nie na rękę(mimo,że ja nie chcę żadnych prezentów)...Tak więc poza nim nikogo już nie mam,w rodzinie Tżta ktoś by się znalazł,ale ja chciałam kogoś od siebie,bo głupio by to wyglądało...Sama nie wiem,niby jest jeszcze sporo czasu,może coś sie wymyśli

Cytat:
Dziewczyny, co do koszulek.Szkoda mi kasy w ogóle na jakiekolwiek koszule, bo potem ich nie zamierzam zakładać, śpię w topikach rozciągliwych i myślę że do karmienia też będą super. Ale do szpitala niestety muszę ze 2 koszule kupić i na pewno skuszę się na te z Pepco (takie na ramiączkach). A wczoraj w Carrefourze widziałam fajne koszule (jednokolorowe, albo w jakieś delikatne paseczki), z guziczkami u góry, za ok. 35 zł i taką też chyba jedną wezmę.
Ja też nie znoszę koszul i też śpię w starych podkoszulkach,ale faktycznie do szpitala trzeba coś kupić.Może skoczę też do Pepco i coś sobie wezmę,skoro mówisz,że jakieś koszulencje są

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 20:14   #3537
Astorianka
Raczkowanie

też mam problem z chrzestnym... Miał być mój brat, ale seansu spirytystycznego w kościele nie będziemy robić...
Mam kandydatkę na chrzestną.
Myślę sobie, że dla niektórych to nie ma żadnego znaczenia, ale ja chciałabym żeby chrzestni byli w jakiś sposób związani z moim dzieckiem. Moi chrzestni to niewypał jak diabli, zero kontaktu...
I wcale nie chodzi mi o prezenty, kasę itd... tylko na ludziach, którym los mojego dziecka nie będzie obojętny.

Zobaczymy...

A co do "nie odmawia się" jak dla mnie to bzdura.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 20:24   #3538
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Przyszla mi dzis posciel, moge polecic, bo jakosc ok jak dla mnie (z tego co dotykalam takie w sklepach drozsze to ta podobna w dotyku)
http://www.allegro.pl/item1114176704...20_wzorow.html
moja jest ksiezyc czekoladowy, bo bedzie pasowac do lozeczko- bedzie koloru ciemny braz
zamowilam tez przescieradlo biale frotte tez ok
i rozek do kompletu (nieusztywniany taki zwykly, jest ok, ale bardziej mi sie podoba drugi co kupilam w tesco z poduszeczka, no ale kwestia gustu)

Przyszla mi tez Frida - http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.

Dzwonila do mnie moja mama ze z tata kupili znowu pelno ciuszkow dla maluszka wiec dobrzez ze ostatnio sie powstrzymalam z zakupami. Zawsze tak jest ze jeszcze duzo sie dostanie, wiec nie ma co szalec. Zwlaszcza prezenty po porodzie

Zjadlam cala paczke wafelkow Familijnych.... bo sie wkorzylam na ta szkole rodzenia, ze nie mozemy isc razem ;( a mialam juz nie wcinac slodyczy

Co do bycia chrzestnym u mnie tez raczej sie nie odmawia. Ale czasmi sa glupie sytuacje bop ja np mam jedna siostre i jak ona kiedys bedzie miala dziecko to chcialabym byc chrzestna. Ale dwa lata temu poprosila mnie kuzynka - zgodzilam sie bo glupio bylo odmowic a teraz traktuje to jako "trzeba odbebnic", wiec to bez sensu. Jezeli przytrafi mi sie podobna sytuacje jeszcze raz to na 100% odmowie.

Hm...koszulki z misiami...jak dla mnie to wogole koszule to tagrdia. Ja lubie miec bluzke i spodnie Ale kupilam juz dwie takie ala misie i kupie moze jedna czy dwie, bo sa najtansze a szkoda mi przeplacac, bo i tak nigdy nie bede sypiac w koszulach.

Aha- kupilam kombinezon na allegro http://www.allegro.pl/item1102661508...m_polecam.html taki juz na zime, uzywany. Kuzynka mi radzila ze fajne sa takie z workiem na nozki bo mozna spokojnie kupic od razu 68 i miec na dluzej. Mi sie tu trafilo wiec kupilam taki

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-05 o 20:54
Stary 2010-07-05, 20:26   #3539
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
właśnie na tvn była uwaga i cały program o fotelikach...
Aż ciarki przechodzą.
Więcej na uwaga.onet.pl czy jakoś tak.
Już widziałam ten program, to był powtórka. Ale oni pokazywali tylko te większe foteliki od 9 kg w górę. Ciekawe jak jest z tymi 0-9 kg co dziecko tyłem jeździ.

Stary 2010-07-05, 20:28   #3540
fem
Raczkowanie

bordowa, naked21, Klarissa, Lenka* prześliczne brzuchole

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
...dziewczyny leci Wam siara???? bo mi nic i przez głowę mi przechodzi "obym tylko miała pokarm"
mnie nie leci... i narazie sie z tego cieszę... myślę, że nie ma to wpływu na to czy będzie pokarm potem...

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja wczoraj miałam kolejne przejścia, tym razem z babcią tż-ta, która stwierdziła, że dawniej nie było cukrzycy i kobiety rodziły duże zdrowie dzieci, a teraz to takie małe się rodzą ... Ech... niektórym nie przegada. I jeszcze to namawianie na jedzenie, no na prawdę straszni są. Przez to w końcu zjadłam kawałek ciasta i źle zrobiła bo mi po nim cukier skoczył na ponad 140... Drugi raz się nie dam naciągnąć

To cię napocieszał jak nie wiem co... Nie wiem co ci poradzić... Jakoś na pewno dasz radę
ach... te babcie...
a lekarz ... no cóż mógł poradzić....

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Znajomi chcą mojemu Tż zrobić prezent i jak mała będzie troszkę większa to taką oto koszulkę dostanie (Tż jest ratownikiem medycznym zakochanym w swojej pracy chyba bardziej niż we mnie )
super koszulka

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Wiecie ostatnio tu przewijał sie temat o skracaniu szyjki i ja tak zaczynam powoli schizować, bo mój gin mnie wcale nie badał w ciąży. A w sumie skracanie szyjki to nie ma żadnych objawów prawda? Tak mi dziwnie upomnieć się o badanie, ale z drugiej strony byłabym spokojniejsza wiedząc, ze wszystko jest dobrze. A wizyta już w środę...
będzie dobrze... nie zamartwiaj się na zapas...

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Mam ochote na tę pościel i tak sie zastanawiam jak z jej jakością... moze wy sie orientujecie, moze ktoras z waszych kolezanek kupowała..
ładna pościel... słodziutka... ale z jakością to nigdy nie wiadomo, jak zamawiasz z internetu...

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Mam do Was dziewuszki pytanie- dostałyście katę ruchów płodu??????? Jestem trochę przerażona, bo jest wyraźnie napisane, że 10 i mniej ruchów w ciągu 12 godzin (od 8 do 20) to zagrożenie dla płodu i mam się zgłosić na IP.
ja nie dostałąm takiej karty i nie wydaje mi się to takie mega bardzo ważne... najwazniejsze, że dzieciaczki się ruszają...

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
właśnie, że w ogóle mi nie ciężko nadal chodzę w klapkach na obcasie, nic mi nie puchnie, nic kompletnie nie boli i gdyby nie te częste ruchy i wielki brzuch, nie wiedziałabym, że jestem w ciąży
och!!!... jak ja ci zazdroszczę... bezbolesnie...

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
ja bede miala pokoik dla Niuniu pomalowany na zielono i tak sobie wymysliłam rozowe dodatki... wiec chce rozowa pościel z misiem
plus jeszcze rozowa lampka z ikei w kształcie kwiatka
cos takiego.,.,.
śliczny pokoik...nawet jak tylko na przykład...

Cytat:
Znalazłam, uwaga, cytuję:...

No i nie znerwowałybyście się? A lekarka mówi, że to bardzo ważne. I jest to najlepsza rzekomo klinika porodowa- nie tylko w Polsce, bo laski z całego świata na leczenie przyjeżdżają...
nie martw się... wszystko może być przecież wporządku...

Co do kopania przez maluszka to mnie to zupełnie nie boli...
Wczoraj i dziś też cały dzień intensywnie kopała, nawet widać było jak brzusio cały się rusza... mała wypina niekiedy da się wyczuć nogę albo główkę lub pupę ). rozpiera się troszkę jak się rozkręci i niekiedy to bywa lekko bolesne ale przyjemne

jeszcze trochę mi zostało... a juz nie mam siły... masakra...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości