|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Yonka wiesz co nie możesz tak mówić pisać a nawet myśleć kto jak kto ale Ty jesteś najbardziej wyjątkowa i najkochansza osoba na świecie dla Twojego malenstwa zapewne jest w Ciebie wpatrzona jak w obrazek wiesz co u nas na histerie pomaga nagosc zawsze jak Luśka wpada w atak histerii gadam do niej albo śpiewak aaaaaaaaaaaaaaaa i ja rozbiram i pierdze po brzuszku nozkach i ona się uspokaja
Madziwnia trochę dużo Ci brakuje ferrou a mi włosy nie wypadają przed rozjasnianiem bardzo ale dzisiaj po wizycie tak jakoś przestały ale zaś zrobiły się puszyste jak u pudła i mnie to drażni w sobotę zaś rzjasniam A w ogóle dzisiaj byłam z Julka u neurologa i ona mi mówi ze mam unikać streesujacych dla niej sytuacji jeszcze raz zrobili jej USG główki i wyszło wsio ok powiedziała mi ze z wiekiem powinno jej to minąć ale nie powiedziała kiedy i zaś kazała podawać wit B1 i B6 po pól tabletki dziennie byłam tez u fryzjera i jestem wscikla bo mówię na wejściu ze grzywki nie ruszamy bo ja zapuszczam i ze włosy za ramiona maja być a ta mi ucieka grzywke zaś tak krótko ze spinkq nie łapie i włosy są przed ramiona wyszlam wkurzona do rze ze one szybko rosną A i chce się pochwalić zostałam CIOCIĄ naszym przyjaciola urodziła się corcia malenka kruszynka ważył 2350 przyszła na Swiat przez CC
|
#4742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Bojkotujemy firme Chicco!!! ehh wlasnie ogladalam Uwage, chicco wypuscilo na rynem fotelik ktory przy predkosci 64km/h przy hamowaniu po prostu sie rozpada...wyrywa pasy z nie i dziecko jest tak jakby bez pasow... a sama firma nie widzi w tym zadnego problemu bo fotelik ma homologacje wiec wszystko jest ok.... no masakra jakas.... jeszcze przed wakacjami zrobili duza promocje na te foteliki... ehh brak slow
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- http://uwaga.onet.pl/34927,wideo,171...,reportaz.html to ten reportaz Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2010-07-05 o 20:13 |
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Dziecko musi od czasu do czasu uruchomić kanaliki łzowe i poćwiczyć płuca.![]()
|
|
#4745 |
|
Rozeznanie
|
http://uwaga.onet.pl/34927,news,,nie...,reportaz.html
o fatalnych fotelikach samochodowych
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziała na TVn ten reportaz razem z T. ogladałam i w szoku bylismy i razem stwierdzilismy że w fotelik to my musimy troche zainwestowac.. i czasu i kasy bo czasu na znalezienie odpowiendiego
a zna któas z was jakies dobre foteliki które sa po testach i najlepiej jakby rosły z dzieckiem śa takie?? żeby na dłuzej starczyły juz o kase nie nchodzi.. drcron do tych waleni dorosłych może i mi brakuje ale ja sie kwalifikuje na waleń wagi półcieżkiej- średniak
|
|
#4747 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tylko zostań przy tym krórym karmisz a niech lekarz doradzi coś na wizycie.Na głosowaniu oczywiście byłam i chyba nie muszę pisać na kogo Włosy wypadają mi garściami!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!! Birę od tygodnia Skrzypowitę dwie tabl. dziennie według przykazań farmaceuty na razie marny efekt![]() U nas dużo się ostatnio działo. Miałam kontrolną wizytę z Lenką u okulisty i ona wykryła u małej "pływające gałki oczne" . Robiąc na koniec usg mówi " no guza ani tętniaka wykluczam" . Teraz dostaliśmy skierowanie do PAM (Pomorska Akademia Medyczna) do Specjalistycznej Kliniki Okulistycznej Dziecięcej w Szczecinie. Jedziemy tam z małą na cały dzień i będą jej wykonywać wszelkie badania wzroku. Na szczęście na NFZ bo to bardzo kosztowne badania. Umieram ze strachu co jej tam wybadają . Mam nadzieję, że skończy się na okularkach . Pop twoja mała miała zabiegi laserem na oczkach nie??? Napisz coś o tym z jakiego powodu proszę ![]() Neurolog zalecił podawanie Lence wit.B1 i B6 na usprawnienie rozwijającego się układu nerwowego. Podaję po jednej tabletce dziennie. Drcron ty też widzę dajesz Luśce te witaminy. Megi Igorek przecudowniastyyyyy . Moja Lenka jeszcze nie wie o ich istnieniu dobrze, że przynajmniej ręce odkryła tzn. piąstki![]() Mrowak mam podobną mamę jak ty tylko z tą różnicą, że ona stwarza pozory, że interesuje się wnuczką
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam z tej firmy krzesełko do karmienia
Oficjalnie dołączam się do BOJKOTU. Megi - a co Igorek takiego ciekawego ma pomiędzy paluszkami u nóg? ![]() . Ale faktycznie na tych zdjęciach to tak jakoś poważnie wygląda.I włoski też mu urosły - jestem zazdrosna. Te chłopaki takie owłosione a moja Oliwka łysa.
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
aixa, no to doskonale wiem co czujesz w zwiazku z mamą, a za badania Lenki trzymam wielkie kciuki
foteli rosnący z dzieckiem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1029762688, ale nie wiem czy posprawdzany jak należy młoda wypiła 150ml mleka i śpi-ciekawe czy to już nocny, porządny sen czy tylko ściema? a ja chyba też sama zaraz się położę-jakoś tak bez sił jestem dzisiaj dobrze, że jutro nie-teściowa przyjeżdża a mój TZ już na koncercie-zazdrość mnie zżera, ale mu tego nie powiem
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
a co do fotelików to może was zainteresuje ta stronka http://fotelik.info/pl/news/niebezpi...1-2009,85.html
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
aixa - moja miała retinopatię, czyli przerost takich naczynek które powodują odklejanie siatkówki. Operacja polegała na wypaleniu tych przerośniętych naczynek laserem. Te wypalone naczynka są już na stałe i jest to nieodwracalne. W konsekwencji dziecko potem ma mniejszy zakres widzenia - nie widzi szerokokątnie. Zakres ten jest uzależniony od ilości wypalonych naczynek. No i jeszcze oczywiście może dojść wada wzroku. Aktualnie non stop kontrolujemy stan siatkówki.
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- I oczywiście trzymam kciuki aby to nic poważnego nie było. Bo ja naprawdę wiem co czujesz zarówno jeżeli chodzi o wzrok to także i o mózg. Moja jest po wylewach i my non stop sprawdzamy zmiany w mózgu. No szczęcie wszystkie już sie wchłoneły pozostały tylko blizny.
|
#4752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby kiedyś mu to przeszłoCytat:
Cytat:
ja mam teraz espiro 0-25 bo się rozkłada dobrze czego większość wiekszych fotelików już nie ma , najbezpieczniejsze są foteliki wpinane na tzw isofix - ale nie każde auto ma ten system na europe obowiązek jest chyba dla aut od 2006 ale niektóre wcześniejsze roczniki też go mają http://pl.wikipedia.org/wiki/ISOFIX ja dla Szymka planuje nabyć Recaro bo jako nieliczny z fotelików do 36 kg ma pasy 5 punktowe . http://www.allegro.pl/item1092316139...rewelacja.html Cytat:
|
|
#4753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4754 |
|
Raczkowanie
|
drcron czyli twoj neurolog potwierdził teorie ze to ze strachu. Nasza mała też ma brac witamine B1 ale B6 nie kazali, moze zadzwonie do pediatry i zapytam czy mam dawac...?
No to bojkotujemy ciekawe czy swoje dzieci wstadziliby do takiego fotelika ![]() Tak piszecie o babciach, u nas ZADNA nawet nie zadzwoniła na dzień dziecka mogły chociaz napisac smsa ''daj wiki buzi'' czy cos takiego... Babcie były na początku, wszystko robiły na pokaz a teraz ... eh szkoda gadac
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie TZ podał mi arbuza zalanego wódeczką - dobre tak na wieczór
![]() tylko trochę zdradliwe![]() .Moja mała ostatnio polubiła ssać kciuka. Najpierw merda sobie cała łapą w pysku a potem kciuka ssie. A to mi się nie podoba. Wkładam jej smoka ale ona woli kciuka. Jakieś wielkie łapy ma po TZ i ten kciuk też wielki więc ma co ssać. Jeszcze palec u nogi ten największy ma wielki ale go jeszcze nie odkryła. Właśnie TZ założył jej skarpetki na rączki i wsadził smoka do buzi. Oj zaraz będzie ryk![]() ... już jest![]() ![]() . O i mała na rączkach u tatusia![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-07-05 o 21:13 |
|
|
|
#4756 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam wszystkich!
Mam do Was pytanie: czy któraś z Was miała po porodzie nadżerkę?i jak to się leczy? u mnie lekarz stwierdził nadżerkę, przepisał mi Gynalgin i za 2 tygodnie kazał przyjść na pobranie cytologii. Denrwuję się i mam stracha. Nigdy jeszcze nie miałam takiego problemu. Ratunku! Napiszcie co wiecie na ten temat proszę. Przy okazji wkleję zdjęcie moich dzieciaczków. Ja uwielbiam oglądać Wasze maluszki.
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Arbuz z wódeczką
brzmi fajnie, na przyszłe wakacje spróbuję---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Ja teraz "zażywam" Gynalgin ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- megi śliczny synuś, nie dziw że duma rozpiera ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Dzisiaj byłam w kościele załatwiać sprawy chrzcin, no i sporo czasu czekałam przed kościołem, a okazało się że tego księdza nie ma. Ale nie o tym. Przed kościołem stało 5 białogłów, ubranych po dziewiczemu w bieli, bo pewnie wdóweczki, i gadać zaczeły o wynikach wyborów, że jak to one na tego nie głosowały a on wygrał, i kogo by się nie pytały to nikt na niego nie glosował, bo to są sfałszowane wyniki, już chciałam się odezwać że ja głosowałam, ale linczu się bałam przez ich przewagę liczebną ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- La_wenda to pierwsze foto cudne, a to drugie
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
aha PYTANIE
1. czy i czym smaryjecie gółwke dziecka bo ja nie wiem.. i kilka arzy smarowałam zwykłym kremem tym co do twarzy. 2. Czym samrujecie w atkie upału paszki i inne fałdki żeby sie nie obcierało
|
|
#4759 |
|
Wtajemniczenie
|
... Wiem, że się nie odzywam... rzadko też podczytuję ostatnio.. ale jakiś taki mam nędzny nastrój i dzielić się nim nie chce z wami... ale coś wam muszę wkleić
... Dj_Michał
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
ja glowke natluszczam bo troszke ciemieniuszka sie pojawia znow ziajka i schodzi elegancko tak samo jak uczulonko i wsio - krem na bazie oliwy z oliwek .
My po spacerku wykapane i mloda stara sie usnac wlasnie. A ja mam pytanie do mam butelkowych nie uzywajacych sterylizatora! po Po kazdym papu wyparzacie wszystkie smoki i butle i tak dalej? bo ja tak robie i sie wlasnie zastanawiam czy zawsze trzeba a po 2 to czy wode minaralna tez gotujecie 5 minut?
|
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Ja po kazdym użyciu butelki (np. po herbatce) to najpierw myję normalnie butelkę, a potem zagotowaną w czajniku wodą zalewam na chwilkę butelkę, nakrętkę, do nakrętki wsadzam smoka i też zalewam. Potem przepłukuję. A sterylizuje raz na jakis czas (co kilka dni) |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
My to przez te wybory nie mamy kogo na chrzest zaprosić. Chyba tylko maja siostra z rodziną. Bo reszta to sami PIS-owcy.
![]() To się nazywa pluralizm![]() ![]() .La-Wenda- Śliczne dzieci Ale dobre i od czasu do czasu
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie byly te emmaljunga czy jakos tak tylko ze oni w porownaniu do chicco przyznali sie do bledu, wycofali ta baze a tym ktorzy juz kupili zaoferowali bezplatne doprowadzenie jest do porzadnego stanu....a nie tak jak chicco wypralo sie bledu....
wlasnie czytalam na jednym forum o fotelikach i am wypowiadal sie gosiu (z tego co czytalam na ogromna wiedze na tamet fotelikow) i wlasnie mowil tak jak aniap ze najbezpieczniej jest miec 3 foteliki i ten co rosnie razem z dzieckiem wcale nie jest taki bezpieczny bo to co jest do wszystkiego to jest do niczego....podawal tez przyklady dobrych fotelikow za ok 450zl ale mniej znanych firm....podobno od recaro duzo lepsze sa foteliki romer king plus.... a ja sie chyba zdecyduje na maxi-cosi mobi .... podobno najbezpieczniej dla dziecka jest jak najdluzej jezdzic tylem do kierunku jazdy |
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
Pop70, PlMadzia dzięki! Faktycznie rzadko piszę ale to nie moja wina
![]() Coś mi ciągle czasu brakuje. Ale w tym tygodniu troszkę luzu. Jedno dziecko (to starsze oczywiście ) pojechało na wakacje do babci do Wrocławia więc mam więcej 'wolnych' chwil. Ale jak to bywa zawsze jest cos do zrobienia tudzież nadrobienia. Staram się poczytać jakieś książki - dobrze mi robi takie oderwanie się od rzeczywistości na chwilkę. Epizody depresyjne pojawiają się ale jakoś sobie radzę
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze zaden foteloik nie jest do konca bezpieczny i niestety taka jest prawda, pasy i co z tego? mocne szarpniecie jak nasze dzieci jeszcze same dobrze glowek nie trzymaja i moze kregoslup pojsc- niestety taka jest prawda;/
obojetnie z czego one nie beda 100 % bezpieczenstwa dla maluszkow nie ma. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- a co do butelek to robie tak samo wiec sie uspokoilam;D a wode butelkowana tez gotujecie?
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze przy groznych wypadkach gdy dziecko jest w bezpiecznym foteliku to czesto zraza sie ze jako jedyne przezywa wypadek
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- my gotujemy wode...choc czasami dawalam malemu do picia wode mineralna... a czy mleko musi byc cieple nawet w takie upaly?? jak to jest?? |
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA OGŁASZAM
POPROSZĘ.. o propzycjena nowa nazwe watku... juz mamy wieksze dzieci a tamte propozycje nie pasuja juz do nas...
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i nasz maluszek zaczal sie sam przewracac z brzuszka na plecy...dzisiaj polozylam go spac na brzuszku wchodze do pokoju a ten nie spi i zaciesza do karuzeli na pleckach...hehe chcielismy zobaczyc jak on to robi i siup go znowu na brzuszek minelo 5 sek mlody podniosl tylek do gory, prawie wyprostowal nozki i przewrocil sie na plecki
hehe i zaciesza do lampy w pokoju...i jeszcze bardziej sie smieje gdy lampa do niego mowi (tzn my, ale wtedy gdy na nia patrzy hehe
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wodę mineralną nie gotuję 5 minut (no chyba ze zapomni mi się i sie cała wygotuje ) czekam do zagotowania i jest OK.
|
|
#4770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla mnie poza fotelikiem liczy się bezpieczna fura bo jak ktos ma malucha to i maxi cosi mu nic nie da ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

przed rozjasnianiem bardzo ale dzisiaj po wizycie tak jakoś przestały ale zaś zrobiły się puszyste jak u pudła i mnie to drażni w sobotę zaś rzjasniam 

ale warto sprawdzać.
stwierdzilam, ze powinnam ja oddac, ze nei zasluguje na nia, bo jest taka kochana a ja nie potrafie jej pomoc, kiedy placze, bo nie rozumiem o co chodzi i nie wiem co robic. moj maz przyjechal szybciej z pracy specjalnie dla mnie i wygnal mnei z domu, zebym odpoczela. bylam w kinie
. Dziecko musi od czasu do czasu uruchomić kanaliki łzowe i poćwiczyć płuca.
tylko zostań przy tym krórym karmisz a niech lekarz doradzi coś na wizycie.
. Teraz dostaliśmy skierowanie do PAM (Pomorska Akademia Medyczna) do Specjalistycznej Kliniki Okulistycznej Dziecięcej w Szczecinie. Jedziemy tam z małą na cały dzień i będą jej wykonywać wszelkie badania wzroku. Na szczęście na NFZ bo to bardzo kosztowne badania. Umieram ze strachu co jej tam wybadają
. Mam nadzieję, że skończy się na okularkach
. Moja Lenka jeszcze nie wie o ich istnieniu

brzmi fajnie, na przyszłe wakacje spróbuję
... Dj_Michał