Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 21:33   #1471
Achnes
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Dziewczyny, byłam na wyjeździe parudniowym, bez internetu.
Jestem tak padnięta, że nie przeczytam Was dzisiaj, ale proszę o lanie na goły tyłek... Starałam się nie grzeszyć, ale raz zjadłam 4 łyżki otrębów i...

znalazłam truskawkową gumę do żucia, bez cukru, wyżułam jej 4 opakowania (czyli ok 50 gum) przez 4 dni, ale okazało się że sorbitol jest niedozwolony

Poza tym jest mi coraz gorzej utrzymać dietę... Nie chodzę w ogóle do toalety, cały czas jestem słaba przez co nie mogę ćwiczyć i na widok jajek jest mi już niedobrze...
Jeszcze niby miesiąc tylko, ale od 2 tyg efektów prawie nie ma...

Przybita jestem
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:37   #1472
reniaczek4
Raczkowanie

Raja -Ram waż się przynajmniej na początku codziennie rano, na początku są najbardziej motywujące spadki , co uskrzydla i prowadzi do prowadzenia dalszej diety, jedz dowoli dozwolonych produktów , unikaj wędzonych rzeczy na wieczór bo zatrzymują wode i rano bedzie zafałszowana waga tzn większa a to deprymuje
reniaczek4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:38   #1473
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
po pierwsze: nie widzę w jadłospisie obowiązkowych otrębów
po drugie: to strasznie mało ... dla mnie oczywiście .... ja bym głodna chodziła
po trzecie: wydaje mi się, ze nawet do 1000kcal nie dobiłaś, no chyba, ze makreli było wyjątkowo dużo (ponad 200g); a dukan pisze, ze optymalna ilosc kalorii to 1500

a jakie otreby polecacie ... ? obowiązkowo 3 łyżki tak ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:39   #1474
reniaczek4
Raczkowanie

oj nie czytało sie ksiązki
reniaczek4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:41   #1475
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reniaczek4 Pokaż wiadomość
oj nie czytało sie ksiązki
jestem w trakcie na 54 stronie czytam o coca coli
Stary 2010-07-05, 21:42   #1476
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
a jakie otreby polecacie ... ? obowiązkowo 3 łyżki tak ?
nie polecamy tylko na diecie są obowiązkowe: codziennie 2 łyżki owsianych i jedna pszennych;
można je jeść na różne sposoby i tu waro zaglądnąć do przepisowni (link w pierszym poście wątku);

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:42   #1477
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Raja_Ram Pokaż wiadomość
- widzę, że tutaj dziewczyny ważą się codziennie, tak powinno byc? Czy nie lepiej wazyc się np raz na parę dni? Czytalam gdzies tak przy innych dietach
o tym ważeniu sam Dukan mówi, że powinno się ważyć codziennie, bo kiedy chudniesz waga jest twoim sprzymierzeńcem
i z mojego punktu widzenia , ma 100% racji. Kiedy ja ważyłam tyle ile chciałam, wchodziłam codziennie na wagę. Któregoś dnia przestałam na nią wchodzić, a kiedy weszłam po jakimś czasie to się przestraszyłam i uznalam, że niepotrzebnie wchodziłam i kiedy weszłam znowu po jakimś czasie to znowu doznałam szoku i było to takie koło zamknięte, aż w końcu powiedziałam DOŚĆ biorę się w garść. Ważę się codziennie i już wiem, że muszę to robić do końca życia aby nie musieć stosować kolejnych diet

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:44   #1478
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
nie polecamy tylko na diecie są obowiązkowe: codziennie 2 łyżki owsianych i jedna pszennych;
można je jeść na różne sposoby i tu waro zaglądnąć do przepisowni (link w pierszym poście wątku);
pytanie od sis żeby nie było że ksiązki nie czytałam .. a co z jęczmiennymi i żytnimi ?
Stary 2010-07-05, 21:47   #1479
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
pytanie od sis żeby nie było że ksiązki nie czytałam .. a co z jęczmiennymi i żytnimi ?
Nic, leżą w szafce i się psują. My możemy tylko owsiane i pszenne
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:47   #1480
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
o matko dziewczynty!!!! przecież Ona ewidentnie ma problem z samoakceptacją!! czy nie wiecie, ze nasze samopoczucie i widzenie wlasnego ciała jest w głowie a nie w lustrze????
Dziewczyna ma problem i takimi zawistnymi tekstami na pewno nie pomozecie!!! (mowie do krytykujących).
Chyba nie wiecie jak to jest byc piękną i szczupłą a w lustrze widziec grubego potwora i nienawidzić swojego ciała!!
ja Jej figurą będę się zachwycała bo mi sie podoba!! a to nie wyklucza tego, ze bede sie zachwycala figurą dukanek!
sama takiej figury nie mam bo sie zaniedbałam ale to nie powod, zeby dziewczynę obrazac, bo jest ladniejsza/zgrabniejsza ode mnie! ona moze byc dla mnie tylko motywacją! a ja bardzo chciałabym Jej pomóc a nie krytykowac bo zawisc to najgorszy wrog czlowieka...

a swój tyłek wrzuca bez ujawniania twarzy, moze to rodzaj terapii, moze chce pokazac jaka jest okropna bo tak siebie widzi, moze oczekuje ze ją zbiczujemy za taki "tlusty" tyłek i to bedzie dla niej motywacją do chudnięcia... takie problemy sa bardzo powazne i posty w stylu: wrzuca tyłek na forum, zeby sie podbudować są mega niestosowne..

dziękuję Czarownica... poryczałam się czytając to, co napisałaś... od kilku lat walka z masą ciała jest dla mnie okropnością... wiem, ze to brzmi śmiesznie... masa... no tak max ważyłam moze z 53 kg kiedyś tam, ale przeszałam buluimię i pisze to na prawde poważnieprzeszlam zwiazek z kims kto wolal oglądac nastoklatki w internecie i ich zgrabne tyłki... nie chcialam nikogo urazić swoim wpisem, depresje też leczyłam... brak samoakceptacji- tak zgadzam sie i nie przecze ze wiele z Was ma na pewno wieksze problemy, ma wiecej do zrzucenia...nie widze w lustrze idału... mam ładny brzuch- ciężko wymodelowany brzuszkami, ale nad calą reszta pracuje jak moge... może macie kogoś bliskiego w oczach kogo czujecie sie piekne- nawet jesli nie we własnych... moze nie spedzacie dni samotnie od papierosa do papierosa z mysla ze tak na prawde jest do d... i wyplakując się w poduche... moze nie dajecie sie pokroić za odrobine ciepła... i może to nie miejsce na zwierzenia... całe zycie czułam sie gorsza... nie mowiac ze okreslenia typu deska przylgnely do mnie juz szkole... byłam ta gorsza... kiedy rozstałam sie z ostatnim partnerem nie mogac zniesc upokorzen powiedziałam dosyc... kiedy powiedzial ze mogłabym coś zrobic ze swoim tylkiem, kiedy bedac blisko mnie gdy spałam w odleglosci kilku metrów w tym samym pokoju podziwiał panienki z netu... bolalo...
ciagle boli i probuje stac sie kims innym, kimś wartościowym dla siebie samej. udaje mi sie to w zyciu zawodowym, skonczyłam wymarzone studia, mam prace ale ten cholerny brak akceptacji nie daje spokoju.... nie czuje sie kobieta w pełni... nie miejcie do mnie pretensji, to forum jest dla wszystkich, jesli podjelam sie tej diety, miałam ku temu powody... zdjecie wkleilam w watku pokaż pupe... i wcale nie odnioslam sie do niej z zachwytem co niektóre z was sugerują... moge wkleic zdjecie modelki i bedzie oczywiste.. nigdy nie bede tak wygladała ale robie co moge by poczuć sie lepiej... by lepiej wygladać... by wkoncu poczuc sie pewnie... nie wińcie mnie za to. [podziwam Was... na prawde... nie schudłam ani kg, ale przestały mi puchnac nogi, mam swiadomosc silnej woli skoro potrafilam byc wierna tej diecie... konice biadolenia.. ide pobiegać... ta walka trwa nadal... a ja trzymam za was kciuki... załuje ze nie mam swoich zdjec sprzed roku czy dwóch...poszukam pozniej ... ide pobiegać mozepluca daja jeszcze rade
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:48   #1481
Raja_Ram
Raczkowanie

Cytat:
po pierwsze: nie widzę w jadłospisie obowiązkowych otrębów
po drugie: to strasznie mało ... dla mnie oczywiście .... ja bym głodna chodziła
po trzecie: wydaje mi się, ze nawet do 1000kcal nie dobiłaś, no chyba, ze makreli było wyjątkowo dużo (ponad 200g); a dukan pisze, ze optymalna ilosc kalorii to 1500
Przepraszam, zapomnialam dopisać. Otręby oczywiście byly! 2 łyzki owsianych, wprawdzie prawie na sucho, bo tylko rozmoczone wodą, ale byly!

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam na wyjeździe parudniowym, bez internetu.
Jestem tak padnięta, że nie przeczytam Was dzisiaj, ale proszę o lanie na goły tyłek... Starałam się nie grzeszyć, ale raz zjadłam 4 łyżki otrębów i...

znalazłam truskawkową gumę do żucia, bez cukru, wyżułam jej 4 opakowania (czyli ok 50 gum) przez 4 dni, ale okazało się że sorbitol jest niedozwolony

Poza tym jest mi coraz gorzej utrzymać dietę... Nie chodzę w ogóle do toalety, cały czas jestem słaba przez co nie mogę ćwiczyć i na widok jajek jest mi już niedobrze...
Jeszcze niby miesiąc tylko, ale od 2 tyg efektów prawie nie ma...

Przybita jestem
Myślę, że gumy do zucia to nie jest aż taki straszny grzech. SLYSZALO się o wielu gorszych. Np pomysl jakby to bylo 50 kostek czekolady! Myślę, że w diecie kazdy ma takie momenty jak Ty teraz. Uwazam, że najwazniejsze to nie poddawac się. Bo pomysl jakbys sie czula jutro rano jakbys sie poddala i np opchala niepotrzebnymi rzeczami ( podpowiem Ci, że NAPEWNO nie lepiej!)
Raczej nie powinnam Ci doradzac, bo sama dopiero dzisiaj wystartowalam, ale z dietami naprawde mam bogate wspomnienia, i co do wszystkich jedno jest pewne- lepiej sie czuje jak jestem na diecie (psychicznie), niz jak na niej nie jestem. Bo wiem, ze przynajmniej cos ze soba robie i nie mam wyrzutow sumienia, ze sie obzeram a pozniej z zazdroscia patrze na laski na plaży, w dyskotece itp...

No a co z tymi jogurtami owocowymi odtluszczonymi bez cukru?

24.08- Dbam o siebie
jem mniej- spalam więcej!
zapuszczam kłaki

Dieta!
24.08- KG 59 :
30.08- KG ?????
.....
01.10 KG 54

Raja_Ram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:52   #1482
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
Przepraszam, zapomnialam dopisać. Otręby oczywiście byly! 2 łyzki owsianych, wprawdzie prawie na sucho, bo tylko rozmoczone wodą, ale byly!

Myślę, że gumy do zucia to nie jest aż taki straszny grzech. SLYSZALO się o wielu gorszych. Np pomysl jakby to bylo 50 kostek czekolady! Myślę, że w diecie kazdy ma takie momenty jak Ty teraz. Uwazam, że najwazniejsze to nie poddawac się. Bo pomysl jakbys sie czula jutro rano jakbys sie poddala i np opchala niepotrzebnymi rzeczami ( podpowiem Ci, że NAPEWNO nie lepiej!)
Raczej nie powinnam Ci doradzac, bo sama dopiero dzisiaj wystartowalam, ale z dietami naprawde mam bogate wspomnienia, i co do wszystkich jedno jest pewne- lepiej sie czuje jak jestem na diecie (psychicznie), niz jak na niej nie jestem. Bo wiem, ze przynajmniej cos ze soba robie i nie mam wyrzutow sumienia, ze sie obzeram a pozniej z zazdroscia patrze na laski na plaży, w dyskotece itp...

No a co z tymi jogurtami owocowymi odtluszczonymi bez cukru?
U nas w Polsce nie spotkałam się z jogurtami owocowymi z pulpą owocową wiec te które sa nie nadaja sie musisz niestety z nich zrezygnowac.

Stary 2010-07-05, 21:58   #1483
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość

Nic, leżą w szafce i się psują. My możemy tylko owsiane i pszenne
dziękuję soniu za odpowiedz to moja sis dukała bez każdorazowych otrębów

a co z napojami ???? można light czy nie ???
Stary 2010-07-05, 22:00   #1484
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość
dziękuję Czarownica... poryczałam się czytając to, co napisałaś... od kilku lat walka z masą ciała jest dla mnie okropnością... wiem, ze to brzmi śmiesznie... masa... no tak max ważyłam moze z 53 kg kiedyś tam, ale przeszałam buluimię i pisze to na prawde poważnieprzeszlam zwiazek z kims kto wolal oglądac nastoklatki w internecie i ich zgrabne tyłki... nie chcialam nikogo urazić swoim wpisem, depresje też leczyłam... brak samoakceptacji- tak zgadzam sie i nie przecze ze wiele z Was ma na pewno wieksze problemy, ma wiecej do zrzucenia...nie widze w lustrze idału... mam ładny brzuch- ciężko wymodelowany brzuszkami, ale nad calą reszta pracuje jak moge... może macie kogoś bliskiego w oczach kogo czujecie sie piekne- nawet jesli nie we własnych... moze nie spedzacie dni samotnie od papierosa do papierosa z mysla ze tak na prawde jest do d... i wyplakując się w poduche... moze nie dajecie sie pokroić za odrobine ciepła... i może to nie miejsce na zwierzenia... całe zycie czułam sie gorsza... nie mowiac ze okreslenia typu deska przylgnely do mnie juz szkole... byłam ta gorsza... kiedy rozstałam sie z ostatnim partnerem nie mogac zniesc upokorzen powiedziałam dosyc... kiedy powiedzial ze mogłabym coś zrobic ze swoim tylkiem, kiedy bedac blisko mnie gdy spałam w odleglosci kilku metrów w tym samym pokoju podziwiał panienki z netu... bolalo...
ciagle boli i probuje stac sie kims innym, kimś wartościowym dla siebie samej. udaje mi sie to w zyciu zawodowym, skonczyłam wymarzone studia, mam prace ale ten cholerny brak akceptacji nie daje spokoju.... nie czuje sie kobieta w pełni... nie miejcie do mnie pretensji, to forum jest dla wszystkich, jesli podjelam sie tej diety, miałam ku temu powody... zdjecie wkleilam w watku pokaż pupe... i wcale nie odnioslam sie do niej z zachwytem co niektóre z was sugerują... moge wkleic zdjecie modelki i bedzie oczywiste.. nigdy nie bede tak wygladała ale robie co moge by poczuć sie lepiej... by lepiej wygladać... by wkoncu poczuc sie pewnie... nie wińcie mnie za to. [podziwam Was... na prawde... nie schudłam ani kg, ale przestały mi puchnac nogi, mam swiadomosc silnej woli skoro potrafilam byc wierna tej diecie... konice biadolenia.. ide pobiegać... ta walka trwa nadal... a ja trzymam za was kciuki... załuje ze nie mam swoich zdjec sprzed roku czy dwóch...poszukam pozniej ... ide pobiegać mozepluca daja jeszcze rade
to smutne co piszesz, ale może powinnaś poszukac jakieś fajnej grupy wsparcia, która dawałaby Ci takie "rzeczywiste" wsparcie?? Nie wiem z jakiego miasta jeśteś, ale myślę, że w każdym miescie są takie grupy i tam naprawde mona znaleźć fantastycznych ludzi, którzy zaakceptuja Cie taką jaką jesteś, bo pewnie jesteś za***istą laską tylko mas tak jakoś w życiu, że samych dupków spotykasz.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:

Konczita wszytsko jest w pierwszym poście. Nawet jak jescze nie przebrnęłaś przez książkę, to chociaż pierwszy post przeczytaj. Napoje light można (tylko sklad sprawdź)
Stary 2010-07-05, 22:03   #1485
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:

Ja kupuje Hoop Cole bez cukru. Wychodzi taniej niż orginalna a lepszy smak ma. Na składzie z tłu są same zera.
Dobranoc dziewczynki, ja zmykam spac bo z moim dziecięciem o 7 rano musze na badania biec. Nabawiła się moja biedna zapalenia pęcherza w basenie więc uważajcie na swoje pociechy i zimną wodę

Edytowane przez sonia26
Czas edycji: 2010-07-05 o 22:05
Stary 2010-07-05, 22:04   #1486
Raja_Ram
Raczkowanie

Cytat:

W mojej ksiązce doczytalam się dzisiaj ze coca cole light, cole zero mozna pić

24.08- Dbam o siebie
zapuszczam kłaki

Dieta!
24.08- KG 59 :
30.08- KG ?????
.....
01.10 KG 54

Stary 2010-07-05, 22:05   #1487
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Wiecie co do tej pory byłam pesymistycznie nastawiona do wszelakich wypieków ze slodzikami bez maki itp jedynym deserem jaki robilam był deser zebra (bardzo mi smakuje i często go robie). Dzisiaj pierwszy raz odkąd jestem na diecie upiekłam coś dunkanowego a dokładnie sernikobrownies (przepis ściągniety z jakiegoś blogu) i od teraz wiem że normalym słodkim nie zgrzesze i po kolei wyprobuje wszelakie przepisy na takie cuda jak to. Następny będzie czysty sernik...już się nie moge doczekać szkoda że są ograniczenia w ilości dzisiaj i tak zjadłam o jeden kawałek wiecej taka byłam nim zachwycona hehe niby taka pierdoła a zaspokoiła moją chcice na słodkie i mogę dietować dalej bez obawy o grzechy

"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą"

" świata nie podbijesz"
!!&*Monia*&!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 22:20   #1488
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Ja kupuje Hoop Cole bez cukru. Wychodzi taniej niż orginalna a lepszy smak ma. Na składzie z tłu są same zera.
Dobranoc dziewczynki, ja zmykam spac bo z moim dziecięciem o 7 rano musze na badania biec. Nabawiła się moja biedna zapalenia pęcherza w basenie więc uważajcie na swoje pociechy i zimną wodę
cola original ligh i zero z biedrony to są właśnie hoop tylko pod inną nazwą zawsze można trochę przyoszczędzic
jeżeli właśnie chodzi o te hoop'y to mi bardziej smakuje light, a z coca-coli wole zero

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 22:46   #1489
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grupies Pokaż wiadomość

Konczita wszytsko jest w pierwszym poście. Nawet jak jescze nie przebrnęłaś przez książkę, to chociaż pierwszy post przeczytaj. Napoje light można (tylko sklad sprawdź)

hmmm dziękuję za odpowiedz pierwszy post przeczytany bo instrukcja do testu była ale o coli po prostu nie doczytałam a w książce nie napisano tak można więc pozwoliłam sobie Was jako specjalistek zapytać ..

Cytat:
o proszę a ja nigdy tej nie piłam w I fazie odpuszczę bo wole nie przesadzić ... ale za tydzień się skusze
zdrówka dla dziecięcia życzę

Cytat:
W mojej ksiązce doczytalam się dzisiaj ze coca cole light, cole zero mozna pić
Raja już w I fazie?

Cytat:
Napisane przez !!&*Monia*&!! Pokaż wiadomość
Wiecie co do tej pory byłam pesymistycznie nastawiona do wszelakich wypieków ze slodzikami bez maki itp jedynym deserem jaki robilam był deser zebra (bardzo mi smakuje i często go robie). Dzisiaj pierwszy raz odkąd jestem na diecie upiekłam coś dunkanowego a dokładnie sernikobrownies (przepis ściągniety z jakiegoś blogu) i od teraz wiem że normalym słodkim nie zgrzesze i po kolei wyprobuje wszelakie przepisy na takie cuda jak to. Następny będzie czysty sernik...już się nie moge doczekać szkoda że są ograniczenia w ilości dzisiaj i tak zjadłam o jeden kawałek wiecej taka byłam nim zachwycona hehe niby taka pierdoła a zaspokoiła moją chcice na słodkie i mogę dietować dalej bez obawy o grzechy
Monia ja chyba mam podejście podobne do Twojego ale myślę że jak zacznę eksperymentować to i to polubię ....sernik mmm już mi się chce

Cytat:
cola original ligh i zero z biedrony to są właśnie hoop tylko pod inną nazwą zawsze można trochę przyoszczędzic
jeżeli właśnie chodzi o te hoop'y to mi bardziej smakuje light, a z coca-coli wole zero

a ta z biedronki to jaki ma skład?? sprawdzałaś???
Stary 2010-07-05, 22:53   #1490
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
Witaj tu na forum, jeszcze nie było okazji bym się z Tobą przywitała Chciałam się odnieść do tego co piszesz ale potrzebowałam czasu by to sobie przemyśleć. Po pierwsze Twój problem braku akceptacji siebie nie wiąże się z tym mężczyzną który oglądał panienki w necie mając Cie obok siebie. Te kłopoty zaczęły się u Ciebie wcześniej. Juz je miałaś związując sie z nim. Nie będę oryginalna ani odkrywcza- Ty to wiesz w jakim etapie dzieciństwa coś miało na Ciebie wpływ i zostawiło taki ślad. Jeśli nadal nie doszłaś do tego czy nadmierne oczekiwania wobec Ciebie kiedyś dawno temu stawiane maja wpływ na to co sie dzieje to poszukaj. Pomyśl o tym chwilkę. Na czyją miłość Ty chciałaś sobie zasłużyć jako dziecko/ Nie odpowiadaj tutaj. Odpowiedz sobie samej. Kolejny problem to Twoje tkwienie w przeszłości-byłam tym, czułam to...a teraz? Zobacz dziś nie jest takie samo jak jutro. Dopóki tego nie zauważysz nie pomożesz sobie. Dawno temu zakodował Ci się obraz Ciebie niedoskonałej, zaczęłaś podróż-szukanie siebie jako ideału. Każda podróż uczy. Wyciągnęłaś nieadekwatne wnioski ze swojej podróży. Na dzien dzisiejszy nie jesteś gotowa na związek z mężczyzną bo każdy następny będzie Cie ranił, będziesz przyciągać ludzi neurotyków. Wiesz czemu on te laski oglądał? Sam jest w podróży z której tak jak Ty wyciąga nie te wnioski. Szuka, szuka-nie lasek prawdziwy powód jest inny. On też jest słaby, boi się mierzyć z realem, szuka szuka ale tak naprawdę szuka siebie-tak jak TY. Wiem trudno Ci tak na to spojrzeć ale tak jest.
Nikt Ci nie usunie tych kłód spod nóg jeśli nie zrobisz tego sama. Inni moga pomóc lub zaszkodzić ale nie zrobią nic za Ciebie. Po pierwsze określ sobie czy naprawdę chcesz sobie pomóc?
1. Czasem jest tak że ktoś potrzebuje być nieszczęśliwy bo w ten sposób zyskuje to czego nie umie zyskać będąc szczęśliwy-zainteresowanie, współczucie, akceptacje ,ciepło. Jeśli tak z Tobą jest to niestety nie jestem skłonna Ci współczuć bo to tylko Cie nakręci do dalszego narzekania.
2. Jest druga opcja, że tak dostaniesz w kość od samej siebie ze aż któregoś dnia wstaniesz i powiesz dość. Wyczujesz, że to ten dzień właściwej decyzji. Wtedy pogadaj ze sobą i określ czy sama dasz rade sobie pomóc. Jeśli tak to do roboty. Ciebie przeraża figura, facet z kompleksami, przytyki do Ciebie? Czym to jest w porównaniu do choroby, straty bliskich? Wartościowałaś to kiedyś? Zostaw związki i ludzi ,sama ruszaj do walki. Przeczytaj na początek "Alchemika" zobacz gdzie on znalazł skarb. Jeśli nie poradzisz sama idź do psychologa. Przejdź tylu aż poczujesz ,że to ten specjalista który pomoże i do roboty.
Długa praca przed Tobą. Narazie idź sama ,pracuj płacz, ciesz się. Gdy to zrobisz sama poczujesz,że jesteś coś warta. Gdy inni Ci to dadzą o innych pomyślisz,że to ich zasługa a Ty sama do niczego jesteś.
Przyjdzie taki dzień gdy w lustrze ujrzysz piękną dziewczynę, tupniesz nogą i powiesz o nie będzie tak jak ja chce Wtedy poszukaj człowieka zobaczysz będzie to ten właściwy. Silnego odpowiedzialnego znajdziesz gdy sama najpierw taka będziesz-to tak działa.
Kochana jak zrobisz to wszystko obiecuję, że odkryjesz siebie na nowo. Jak nie zrobisz nie chce tu słuchać narzekań. Człowiekowi pomóc nie można ale można mu dać wybór albo zostaje tam gdzie jest i nie ma na co narzekać albo niech sobie pomoże.
Zadanie podpowiedź- poszukaj swojego hobby prawdziwej pasji, nie wiem co ale coś takiego co powoduje,że zapominasz o bożym swiecie. Ja kocham flamenco i decoupage ale to moja podróż i moja legenda-to tylko przykład. Ty znajdź swoją

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Kochani zostawiam temat ale potrzebowałam to napisać bo czasem są ważniejsze sprawy od tego czy dobrze dziś zaplanowałam liczbę swoich posiłków. A swoją drogą Wy to wiecie Ameryki nie odkryłam ale z jakiegoś powodu chciałam aby te słowa tu były-są uniwersalne nie tylko na kłopoty takie jak opisała nam tu koleżanka. Buziaki
Spadek na fazie II 9,5kg
Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010
waga aktualna 56,4 kg
mniej mnie już 15,2kg
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 22:54   #1491
Raja_Ram
Raczkowanie

Cytat:

Raja już w I fazie?

Melduje, że pierwszy dzien za mną! Jutro wyjezdzam na dwa dni... ehhh spotkam sie z Lubym Troszkę sie obawiam, bo zawsze lubilismy celebrować nasze popoludnia np jakims fajnym obiadem w knajpce, a tu w fazie uderzeniowej drugiego dnia raczej nie moge grzeszyc No ale nic, dam radę i będę się motywować wizją wakacji za 2 tyg i już pewnie troszke szczuplejszym cialkiem.

Nie wspominając juz o finansach! Serek chudy i kawalek szynki z kuraka napewno są przyjemniejsze dla portfela (Lubego of course) niż wypasiony obiad w knajpie, zamiast tego wybiore kino. I lepiej... 2h nie bede myslala o jedzeniu, z wodą w rece napewno wypije przepisowe 2l

Też lece już do wyra. Milego dietkowania dnia jutrzejszego dziewczynki

24.08- Dbam o siebie
zapuszczam kłaki

Dieta!
24.08- KG 59 :
30.08- KG ?????
.....
01.10 KG 54

Stary 2010-07-05, 22:59   #1492
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
http://www.jestem.pl/video/analiza-skadu-dziaa_726/

prosze czyli te marketowe to pic na wode

3 do tyłu jest o Diecie Dukana a kolejne też ciekawe reportaże warto pooglądac

http://www.jestem.pl/video/produkty-light-cz1_658/
dzieki kochana a to ci klamczuchy jedne, dobrze ze nie wydalam wiecej na to cacko

Cytat:
QUOTE=Emila3000;20475965]Tylek Kochak

(bardzo nie zdrowo i nie ludzko ci zazdrosze )
przyjrzyj sie kochana uwaznie, zastanow sie z czego chcesz chudnac - w udzie jak masz 20 cm to max
cellulitu nie widze, no chyba ze jakis malutki
jak bierzesz tabsy to go nie usuniesz
jak chcesz stosuj cykl 2/0 i nic wiecej
masz jakies zdjecie calej sylwetki? obejrzyj je sobie dokladnie, nie rob z siebie anorektyczki, bo teraz to tylko z biustu moze Ci poleciec
a takich facetow "kutasow" (ze sie tak wyraze) nie sluchaj, niech se ida na wirtualne randki przed tv z wlasna rączka

(wkleilam zdjecie, wiec teraz sie posypie lawina postow i to pewnie pisanych z zadrosci ale jest czego zazdroscic )

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

to co na uderzeniowce samo czyste bialko, bez 3 listy, bez soli itp

nie biore tablet, z cycków już zleciałam... a w zasadzie nigdy ich nie miałam, w udzie mam 48 cm, ale mam krótkie nogi i dlatego zle wygladam, mam 160 a noga 76 cm wiec :/ ...

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

na celulit bo go mam a tu nie do konca widac, polecam peeling z kawy- robie 2 razy w tyg. kawa mielona zalana wrzatkiem z cynamonem i oliwa z oliwek - syf pod prysznicem ale wygładza rewelacyjnie!!!do tego balsam brazujacy i tez wydaje sie ze jest lepiej... kapiel codziennie z szorstka gąbką obowiązkowo. balsamy wyszczuplające sie nie sprawdziły itp- masaz daje 1000 razy wiecej. plus jak pisałam codzinnie biegałam po 7 km przez dwa mce i 2 razy wtyg basen.....[/QUOTE]

a moglabys podac proporcje tego peelingu i ten balsam brazujacy, ktory uzywasz - wole sprawdzone produkty, a po Tobie widac efekty dla mnie rewelka no i brawa za ten wysilek ktory w cwiczenia wkladasz

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
ja tam patrze po spodniach :P dlugos "L" jak pomnozysz przez 2,54 to masz dlugosc w cm
a moje nogi maja 89cm dlugosci, no ale ja mam 174cm wysokosci

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Jeśli mocno w to uwierzysz, to możesz wyglądać nawet lepiej Nie ma rzeczy niemożliwych, trzeba tylko naprawdę mocno chcieć i wierzyć, że dane działania dadzą wymarzony efekt. Brzmi banalnie, ale to prawda
i ja sie z Toba tutaj w 100% zgodze, chce miec taki tylek i taka dziure w nogach I BEDE MIALA A CO ! uparta jestem - codziennie mowie do moich jeansow prawdy - damy rade

Cytat:
Napisane przez _dagusia_ Pokaż wiadomość
chyba przestanę czytać forum.
prawie w ogóle się nie udzielam, tylko poczytuję. ale po 10tej stronie ochów i achów nad figurą laski, która należy do ewidentnie szczupłych, które nie wiadomo po co się odchudzają i udzielają na takich forach jak to, aż mi się zbiera na bełt. sorry za wyrażenie.
w sumie to wiem po co taka osoba pisze, po to by właśnie otrzymać 10 stronic postów pt "jesteś piękna, chcę wyglądać jak ty itd" ....

nie uważacie, że powinnyśmy ochować nad koleżankami dukankami, które ciężką pracą schudły ... ? a tu zauważyłąm, że jak któraś z dukanek wrzuci fotkę po schudnięciu, a wiadomo, że mimo zejścia nawet kilkunastu kilogramów, raczej nie dojdzie jeszcze do ciała modelki, to ewentualnie kilka osób pokusi się na komentarz i gratulacje, a post i zwycięstwo danej dukanki niknie w morzu dalszych postów.

też bym chciała mieć szczupłe nogi itd. ok. i nie pisze tego z zazdrością. pisałabym gdyby owa szczupła dziołszka, doszła do rzeczonych 47 kg i szapry między nogami ciężką pracą na dukanie, a my forumowiczki byśmy tą ciężką pracę obserwowały. a tak ?
laska, która waży połowę tego co niektóre z odchudzających się na forum, wielce wypisuje posty, że ma cellulit, że waży tyle i tyle i jaka to nieszczęśliwa.
szczerze ? też weszłam na pisane przez nią posty. i wierzcie mi, jak się na forum pt. wizaż, albo gdziekolwiek indziej w szeroko pojętą elektroniczną przestrzeń wrzuca foty swojego tyłka w gaciach, to nie sądzę by się miało kompleksy.
śmieszne to. ewidentnie ma ochotę na podniesienie swojego ego poprzez takie posty, zdjęcia.

przepraszam jeśli uraziłam kogokolwiek, ale musiałam się "wypisać".

od razu proszę ażeby ewentualne sugestie co do mojego postu, nie spowodowały kolejnej burzy na forum. ja się kłócić z nikim nie mam ochoty, napisałam tylko to co sądzę i nieśmiało podejrzewam, że nie tylko ja ....

pozdrawiam
a ja sie nie zgodze, ale to moje zdanie

Cytat:
chodz Cie przytule ja bardzo dobrze Cie rozumiem, tez mialam takie jazdy kiedys, za nim poznalam mojego M, durny faceci, ktorym wiecznie sie cos nie podobalo w moim wygladzie, a bylam taka chudziutka jak Ty, ale poznalam mojego M i on mnie kocha taka jaka jestem (pewnie dlatego sie tak roztylam ) potrafie zrozumiec jak sie czujesz - zycze Ci aby odnalazla cie milosc (bo mnie odnalazla) a potem wszystko samo sie ulozy dasz rade i nie przejmuj sie zlosliwymi tekstami, zawsze takie beda, kazdy ma prawo do wlasnego zdania i zawsze bedzie z tego prawa korzystal

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind

Edytowane przez twinsplus1
Czas edycji: 2010-07-05 o 23:01
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 23:01   #1493
jolkah
Rozeznanie

4 dzień za mną... jeszcze tylko jutro i w środę już warzywka
niby 2kg schudłam, ale i tak tego nie czuje. Motywacja jest, ale efekty średnie.
No ale dzień piąty czas zacząć [za godz. of course ]
DObranoc

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 23:05   #1494
Konczita
Zakorzenienie

wpadam powiedzieć dobranoc i lecę do łóżeczka ... dzień 1 za mną ...
kolorowych koszmarków życzę
Stary 2010-07-05, 23:22   #1495
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Witaj tu na forum, jeszcze nie było okazji bym się z Tobą przywitała Chciałam się odnieść do tego co piszesz ale potrzebowałam czasu by to sobie przemyśleć. Po pierwsze Twój problem braku akceptacji siebie nie wiąże się z tym mężczyzną który oglądał panienki w necie mając Cie obok siebie. Te kłopoty zaczęły się u Ciebie wcześniej. Juz je miałaś związując sie z nim. Nie będę oryginalna ani odkrywcza- Ty to wiesz w jakim etapie dzieciństwa coś miało na Ciebie wpływ i zostawiło taki ślad. Jeśli nadal nie doszłaś do tego czy nadmierne oczekiwania wobec Ciebie kiedyś dawno temu stawiane maja wpływ na to co sie dzieje to poszukaj. Pomyśl o tym chwilkę. Na czyją miłość Ty chciałaś sobie zasłużyć jako dziecko/ Nie odpowiadaj tutaj. Odpowiedz sobie samej. Kolejny problem to Twoje tkwienie w przeszłości-byłam tym, czułam to...a teraz? Zobacz dziś nie jest takie samo jak jutro. Dopóki tego nie zauważysz nie pomożesz sobie. Dawno temu zakodował Ci się obraz Ciebie niedoskonałej, zaczęłaś podróż-szukanie siebie jako ideału. Każda podróż uczy. Wyciągnęłaś nieadekwatne wnioski ze swojej podróży. Na dzien dzisiejszy nie jesteś gotowa na związek z mężczyzną bo każdy następny będzie Cie ranił, będziesz przyciągać ludzi neurotyków. Wiesz czemu on te laski oglądał? Sam jest w podróży z której tak jak Ty wyciąga nie te wnioski. Szuka, szuka-nie lasek prawdziwy powód jest inny. On też jest słaby, boi się mierzyć z realem, szuka szuka ale tak naprawdę szuka siebie-tak jak TY. Wiem trudno Ci tak na to spojrzeć ale tak jest.
Nikt Ci nie usunie tych kłód spod nóg jeśli nie zrobisz tego sama. Inni moga pomóc lub zaszkodzić ale nie zrobią nic za Ciebie. Po pierwsze określ sobie czy naprawdę chcesz sobie pomóc?
1. Czasem jest tak że ktoś potrzebuje być nieszczęśliwy bo w ten sposób zyskuje to czego nie umie zyskać będąc szczęśliwy-zainteresowanie, współczucie, akceptacje ,ciepło. Jeśli tak z Tobą jest to niestety nie jestem skłonna Ci współczuć bo to tylko Cie nakręci do dalszego narzekania.
2. Jest druga opcja, że tak dostaniesz w kość od samej siebie ze aż któregoś dnia wstaniesz i powiesz dość. Wyczujesz, że to ten dzień właściwej decyzji. Wtedy pogadaj ze sobą i określ czy sama dasz rade sobie pomóc. Jeśli tak to do roboty. Ciebie przeraża figura, facet z kompleksami, przytyki do Ciebie? Czym to jest w porównaniu do choroby, straty bliskich? Wartościowałaś to kiedyś? Zostaw związki i ludzi ,sama ruszaj do walki. Przeczytaj na początek "Alchemika" zobacz gdzie on znalazł skarb. Jeśli nie poradzisz sama idź do psychologa. Przejdź tylu aż poczujesz ,że to ten specjalista który pomoże i do roboty.
Długa praca przed Tobą. Narazie idź sama ,pracuj płacz, ciesz się. Gdy to zrobisz sama poczujesz,że jesteś coś warta. Gdy inni Ci to dadzą o innych pomyślisz,że to ich zasługa a Ty sama do niczego jesteś.
Przyjdzie taki dzień gdy w lustrze ujrzysz piękną dziewczynę, tupniesz nogą i powiesz o nie będzie tak jak ja chce Wtedy poszukaj człowieka zobaczysz będzie to ten właściwy. Silnego odpowiedzialnego znajdziesz gdy sama najpierw taka będziesz-to tak działa.
Kochana jak zrobisz to wszystko obiecuję, że odkryjesz siebie na nowo. Jak nie zrobisz nie chce tu słuchać narzekań. Człowiekowi pomóc nie można ale można mu dać wybór albo zostaje tam gdzie jest i nie ma na co narzekać albo niech sobie pomoże.
Zadanie podpowiedź- poszukaj swojego hobby prawdziwej pasji, nie wiem co ale coś takiego co powoduje,że zapominasz o bożym swiecie. Ja kocham flamenco i decoupage ale to moja podróż i moja legenda-to tylko przykład. Ty znajdź swoją

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Kochani zostawiam temat ale potrzebowałam to napisać bo czasem są ważniejsze sprawy od tego czy dobrze dziś zaplanowałam liczbę swoich posiłków. A swoją drogą Wy to wiecie Ameryki nie odkryłam ale z jakiegoś powodu chciałam aby te słowa tu były-są uniwersalne nie tylko na kłopoty takie jak opisała nam tu koleżanka. Buziaki
dziękuje...narobila m bałaganu na forum.. masz racje... tak stawiam pierwsze kroki i zaczynam od fizycznej akceptacji siebie.. jesli się nie zaakceptuje siebie samego nie mozna oczekiwac tego od innych,,, chcę życ inaczej, chcę być szczęśliwa, będę... dziękuję

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
dzieki kochana a to ci klamczuchy jedne, dobrze ze nie wydalam wiecej na to cacko

nie biore tablet, z cycków już zleciałam... a w zasadzie nigdy ich nie miałam, w udzie mam 48 cm, ale mam krótkie nogi i dlatego zle wygladam, mam 160 a noga 76 cm wiec :/ ...

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

na celulit bo go mam a tu nie do konca widac, polecam peeling z kawy- robie 2 razy w tyg. kawa mielona zalana wrzatkiem z cynamonem i oliwa z oliwek - syf pod prysznicem ale wygładza rewelacyjnie!!!do tego balsam brazujacy i tez wydaje sie ze jest lepiej... kapiel codziennie z szorstka gąbką obowiązkowo. balsamy wyszczuplające sie nie sprawdziły itp- masaz daje 1000 razy wiecej. plus jak pisałam codzinnie biegałam po 7 km przez dwa mce i 2 razy wtyg basen.....
a moglabys podac proporcje tego peelingu i ten balsam brazujacy, ktory uzywasz - wole sprawdzone produkty, a po Tobie widac efekty dla mnie rewelka no i brawa za ten wysilek ktory w cwiczenia wkladasz

a moje nogi maja 89cm dlugosci, no ale ja mam 174cm wysokosci

i ja sie z Toba tutaj w 100% zgodze, chce miec taki tylek i taka dziure w nogach I BEDE MIALA A CO ! uparta jestem - codziennie mowie do moich jeansow prawdy - damy rade

a ja sie nie zgodze, ale to moje zdanie

chodz Cie przytule ja bardzo dobrze Cie rozumiem, tez mialam takie jazdy kiedys, za nim poznalam mojego M, durny faceci, ktorym wiecznie sie cos nie podobalo w moim wygladzie, a bylam taka chudziutka jak Ty, ale poznalam mojego M i on mnie kocha taka jaka jestem (pewnie dlatego sie tak roztylam ) potrafie zrozumiec jak sie czujesz - zycze Ci aby odnalazla cie milosc (bo mnie odnalazla) a potem wszystko samo sie ulozy dasz rade i nie przejmuj sie zlosliwymi tekstami, zawsze takie beda, kazdy ma prawo do wlasnego zdania i zawsze bedzie z tego prawa korzystal [/QUOTE]

dziękuję... jutro czeka mnie wieczór ... z kimś.. jak go rozegram zalży ode mnie... dziekuję za ciepłe słowa... głupio mi że tak tu narozpaczałam... ale jestem Wam niezmiernie wdzięczna, za każde słowo...
Stary 2010-07-05, 23:28   #1496
tabinga
Raczkowanie

W takim razie łap moje wsparcie i do roboty a pasje znajdź sobie bo ona pomoże Ci przetrwać ten czas. Dawaj mi tu znać jak Ci idzie Co do diety dla Ciebie ja się nie znam na dietetyce ale poszukaj systemu odżywiania. Dieta rozdzielna albo coś podobnego bo Dukan zbyt radykalny a Tobie system odżywiania potrzebny jest taki na codzień a nie na 3 miesiące. Ja kiedyś czytałam " Dieta życia' Maja Błaszczyn nie wiem co na to wspólczesna dietetyka ale mnie się to podoba.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Melduj na forum o postępach w diecie i pracy nad sobą.
Spadek na fazie II 9,5kg
Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010
waga aktualna 56,4 kg
mniej mnie już 15,2kg
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 23:31   #1497
kochak
Rozeznanie

Cytat:
W takim razie łap moje wsparcie i do roboty a pasje znajdź sobie bo ona pomoże Ci przetrwać ten czas. Dawaj mi tu znać jak Ci idzie Co do diety dla Ciebie ja się nie znam na dietetyce ale poszukaj systemu odżywiania. Dieta rozdzielna albo coś podobnego bo Dukan zbyt radykalny a Tobie system odżywiania potrzebny jest taki na codzień a nie na 3 miesiące. Ja kiedyś czytałam " Dieta życia' Maja Błaszczyn nie wiem co na to wspólczesna dietetyka ale mnie się to podoba.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

dziękuje i na pewno dam znać co i jak,,,
Stary 2010-07-05, 23:38   #1498
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:

dieta strukturalna moze? - ksiazka "kody mlodosci"
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 00:05   #1499
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
wybacz ale ta czekoladka chyba nie na miejscu co ???? ajj fasolka tez chce ale to dopiero w przyszłym tygodniu
Fasoli przecież chyba nie można ;p
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 00:10   #1500
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Fasoli przecież chyba nie można ;p
zieloną mozna
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości