|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Dziewczyny, byłam na wyjeździe parudniowym, bez internetu.
Jestem tak padnięta, że nie przeczytam Was dzisiaj, ale proszę o lanie na goły tyłek... Starałam się nie grzeszyć, ale raz zjadłam 4 łyżki otrębów i... znalazłam truskawkową gumę do żucia, bez cukru, wyżułam jej 4 opakowania (czyli ok 50 gum) przez 4 dni, ale okazało się że sorbitol jest niedozwolony Poza tym jest mi coraz gorzej utrzymać dietę... Nie chodzę w ogóle do toalety, cały czas jestem słaba przez co nie mogę ćwiczyć i na widok jajek jest mi już niedobrze... Jeszcze niby miesiąc tylko, ale od 2 tyg efektów prawie nie ma... Przybita jestem
|
|
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
Raja -Ram waż się przynajmniej na początku codziennie rano, na początku są najbardziej motywujące spadki , co uskrzydla i prowadzi do prowadzenia dalszej diety, jedz dowoli dozwolonych produktów , unikaj wędzonych rzeczy na wieczór bo zatrzymują wode i rano bedzie zafałszowana waga tzn większa a to deprymuje
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie otreby polecacie ... ? obowiązkowo 3 łyżki tak ?
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
oj nie czytało sie ksiązki
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w trakcie na 54 stronie czytam o coca coli
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
nie polecamy tylko na diecie są obowiązkowe: codziennie 2 łyżki owsianych i jedna pszennych;
można je jeść na różne sposoby i tu waro zaglądnąć do przepisowni (link w pierszym poście wątku);
|
#1477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i z mojego punktu widzenia , ma 100% racji. Kiedy ja ważyłam tyle ile chciałam, wchodziłam codziennie na wagę. Któregoś dnia przestałam na nią wchodzić, a kiedy weszłam po jakimś czasie to się przestraszyłam i uznalam, że niepotrzebnie wchodziłam i kiedy weszłam znowu po jakimś czasie to znowu doznałam szoku i było to takie koło zamknięte, aż w końcu powiedziałam DOŚĆ biorę się w garść. Ważę się codziennie i już wiem, że muszę to robić do końca życia aby nie musieć stosować kolejnych diet
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytanie od sis żeby nie było że ksiązki nie czytałam .. a co z jęczmiennymi i żytnimi ?
|
|
#1479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję Czarownica... poryczałam się czytając to, co napisałaś... od kilku lat walka z masą ciała jest dla mnie okropnością... wiem, ze to brzmi śmiesznie... masa... no tak max ważyłam moze z 53 kg kiedyś tam, ale przeszałam buluimię i pisze to na prawde poważnie ciagle boli i probuje stac sie kims innym, kimś wartościowym dla siebie samej. udaje mi sie to w zyciu zawodowym, skonczyłam wymarzone studia, mam prace ale ten cholerny brak akceptacji nie daje spokoju.... nie czuje sie kobieta w pełni... nie miejcie do mnie pretensji, to forum jest dla wszystkich, jesli podjelam sie tej diety, miałam ku temu powody... zdjecie wkleilam w watku pokaż pupe... i wcale nie odnioslam sie do niej z zachwytem co niektóre z was sugerują... moge wkleic zdjecie modelki i bedzie oczywiste.. nigdy nie bede tak wygladała ale robie co moge by poczuć sie lepiej... by lepiej wygladać... by wkoncu poczuc sie pewnie... nie wińcie mnie za to. [podziwam Was... na prawde... nie schudłam ani kg, ale przestały mi puchnac nogi, mam swiadomosc silnej woli skoro potrafilam byc wierna tej diecie... konice biadolenia.. ide pobiegać... ta walka trwa nadal... a ja trzymam za was kciuki... załuje ze nie mam swoich zdjec sprzed roku czy dwóch...poszukam pozniej ... ide pobiegać mozepluca daja jeszcze rade |
|
|
|
|
#1481 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że w diecie kazdy ma takie momenty jak Ty teraz. Uwazam, że najwazniejsze to nie poddawac się. Bo pomysl jakbys sie czula jutro rano jakbys sie poddala i np opchala niepotrzebnymi rzeczami ( podpowiem Ci, że NAPEWNO nie lepiej!)Raczej nie powinnam Ci doradzac, bo sama dopiero dzisiaj wystartowalam, ale z dietami naprawde mam bogate wspomnienia, i co do wszystkich jedno jest pewne- lepiej sie czuje jak jestem na diecie (psychicznie), niz jak na niej nie jestem. Bo wiem, ze przynajmniej cos ze soba robie i nie mam wyrzutow sumienia, ze sie obzeram a pozniej z zazdroscia patrze na laski na plaży, w dyskotece itp... No a co z tymi jogurtami owocowymi odtluszczonymi bez cukru? ![]()
|
|
#1482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musisz niestety z nich zrezygnowac.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a co z napojami ???? można light czy nie ???
|
#1484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Konczita wszytsko jest w pierwszym poście. Nawet jak jescze nie przebrnęłaś przez książkę, to chociaż pierwszy post przeczytaj. Napoje light można (tylko sklad sprawdź)
|
|
|
#1485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobranoc dziewczynki, ja zmykam spac bo z moim dziecięciem o 7 rano musze na badania biec. Nabawiła się moja biedna zapalenia pęcherza w basenie więc uważajcie na swoje pociechy i zimną wodę
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm Edytowane przez sonia26 Czas edycji: 2010-07-05 o 22:05 |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1487 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co do tej pory byłam pesymistycznie nastawiona do wszelakich wypieków ze slodzikami bez maki itp jedynym deserem jaki robilam był deser zebra (bardzo mi smakuje i często go robie). Dzisiaj pierwszy raz odkąd jestem na diecie upiekłam coś dunkanowego
a dokładnie sernikobrownies (przepis ściągniety z jakiegoś blogu) i od teraz wiem że normalym słodkim nie zgrzesze
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeżeli właśnie chodzi o te hoop'y to mi bardziej smakuje light, a z coca-coli wole zero
|
|
#1489 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm dziękuję za odpowiedz pierwszy post przeczytany bo instrukcja do testu była ale o coli po prostu nie doczytałam a w książce nie napisano tak można więc pozwoliłam sobie Was jako specjalistek zapytać .. Cytat:
![]() zdrówka dla dziecięcia życzę Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ta z biedronki to jaki ma skład?? sprawdzałaś???
|
|
#1490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikt Ci nie usunie tych kłód spod nóg jeśli nie zrobisz tego sama. Inni moga pomóc lub zaszkodzić ale nie zrobią nic za Ciebie. Po pierwsze określ sobie czy naprawdę chcesz sobie pomóc? 1. Czasem jest tak że ktoś potrzebuje być nieszczęśliwy bo w ten sposób zyskuje to czego nie umie zyskać będąc szczęśliwy-zainteresowanie, współczucie, akceptacje ,ciepło. Jeśli tak z Tobą jest to niestety nie jestem skłonna Ci współczuć bo to tylko Cie nakręci do dalszego narzekania. 2. Jest druga opcja, że tak dostaniesz w kość od samej siebie ze aż któregoś dnia wstaniesz i powiesz dość. Wyczujesz, że to ten dzień właściwej decyzji. Wtedy pogadaj ze sobą i określ czy sama dasz rade sobie pomóc. Jeśli tak to do roboty. Ciebie przeraża figura, facet z kompleksami, przytyki do Ciebie? Czym to jest w porównaniu do choroby, straty bliskich? Wartościowałaś to kiedyś? Zostaw związki i ludzi ,sama ruszaj do walki. Przeczytaj na początek "Alchemika" zobacz gdzie on znalazł skarb. Jeśli nie poradzisz sama idź do psychologa. Przejdź tylu aż poczujesz ,że to ten specjalista który pomoże i do roboty. Długa praca przed Tobą. Narazie idź sama ,pracuj płacz, ciesz się. Gdy to zrobisz sama poczujesz,że jesteś coś warta. Gdy inni Ci to dadzą o innych pomyślisz,że to ich zasługa a Ty sama do niczego jesteś. Przyjdzie taki dzień gdy w lustrze ujrzysz piękną dziewczynę, tupniesz nogą i powiesz o nie będzie tak jak ja chce Wtedy poszukaj człowieka zobaczysz będzie to ten właściwy. Silnego odpowiedzialnego znajdziesz gdy sama najpierw taka będziesz-to tak działa.Kochana jak zrobisz to wszystko obiecuję, że odkryjesz siebie na nowo. Jak nie zrobisz nie chce tu słuchać narzekań. Człowiekowi pomóc nie można ale można mu dać wybór albo zostaje tam gdzie jest i nie ma na co narzekać albo niech sobie pomoże. Zadanie podpowiedź- poszukaj swojego hobby prawdziwej pasji, nie wiem co ale coś takiego co powoduje,że zapominasz o bożym swiecie. Ja kocham flamenco i decoupage ale to moja podróż i moja legenda-to tylko przykład. Ty znajdź swoją ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Kochani zostawiam temat ale potrzebowałam to napisać bo czasem są ważniejsze sprawy od tego czy dobrze dziś zaplanowałam liczbę swoich posiłków. A swoją drogą Wy to wiecie Ameryki nie odkryłam ale z jakiegoś powodu chciałam aby te słowa tu były-są uniwersalne nie tylko na kłopoty takie jak opisała nam tu koleżanka.
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
|
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Melduje, że pierwszy dzien za mną! Jutro wyjezdzam na dwa dni... ehhh spotkam sie z Lubym No ale nic, dam radę i będę się motywować wizją wakacji za 2 tyg i już pewnie troszke szczuplejszym cialkiem.Nie wspominając juz o finansach! Serek chudy i kawalek szynki z kuraka napewno są przyjemniejsze dla portfela (Lubego of course) niż wypasiony obiad w knajpie, zamiast tego wybiore kino. I lepiej... 2h nie bede myslala o jedzeniu, z wodą w rece napewno wypije przepisowe 2l Też lece już do wyra. Milego dietkowania dnia jutrzejszego dziewczynki
|
#1492 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie biore tablet, z cycków już zleciałam... a w zasadzie nigdy ich nie miałam, w udzie mam 48 cm, ale mam krótkie nogi i dlatego zle wygladam, mam 160 a noga 76 cm wiec :/ ... ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- na celulit bo go mam a tu nie do konca widac, polecam peeling z kawy- robie 2 razy w tyg. kawa mielona zalana wrzatkiem z cynamonem i oliwa z oliwek - syf pod prysznicem ale wygładza rewelacyjnie!!!do tego balsam brazujacy i tez wydaje sie ze jest lepiej... kapiel codziennie z szorstka gąbką obowiązkowo. balsamy wyszczuplające sie nie sprawdziły itp- masaz daje 1000 razy wiecej. plus jak pisałam codzinnie biegałam po 7 km przez dwa mce i 2 razy wtyg basen.....[/QUOTE] a moglabys podac proporcje tego peelingu i ten balsam brazujacy, ktory uzywasz - wole sprawdzone produkty, a po Tobie widac efekty dla mnie rewelka no i brawa za ten wysilek ktory w cwiczenia wkladasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
uparta jestem - codziennie mowie do moich jeansow prawdy - damy rade Cytat:
![]() Cytat:
ja bardzo dobrze Cie rozumiem, tez mialam takie jazdy kiedys, za nim poznalam mojego M, durny faceci, ktorym wiecznie sie cos nie podobalo w moim wygladzie, a bylam taka chudziutka jak Ty, ale poznalam mojego M i on mnie kocha taka jaka jestem (pewnie dlatego sie tak roztylam )
start 29.06.2017 The Tapping Solution for Weight Loss & Body Confidence wzrost: 174 cm 79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58 Nothing is Impossible to a willing mind Edytowane przez twinsplus1 Czas edycji: 2010-07-05 o 23:01 |
||||||
|
|
|
#1493 |
|
Rozeznanie
|
4 dzień za mną... jeszcze tylko jutro i w środę już warzywka
![]() ![]() niby 2kg schudłam, ale i tak tego nie czuje. Motywacja jest, ale efekty średnie. No ale dzień piąty czas zacząć [za godz. of course ]DObranoc
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam powiedzieć dobranoc i lecę do łóżeczka ... dzień 1 za mną ...
kolorowych koszmarków życzę
|
#1495 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
no i brawa za ten wysilek ktory w cwiczenia wkladasz ![]() a moje nogi maja 89cm dlugosci, no ale ja mam 174cm wysokosci ![]() i ja sie z Toba tutaj w 100% zgodze, chce miec taki tylek i taka dziure w nogach I BEDE MIALA A CO ! uparta jestem - codziennie mowie do moich jeansow prawdy - damy rade a ja sie nie zgodze, ale to moje zdanie ![]() chodz Cie przytule ja bardzo dobrze Cie rozumiem, tez mialam takie jazdy kiedys, za nim poznalam mojego M, durny faceci, ktorym wiecznie sie cos nie podobalo w moim wygladzie, a bylam taka chudziutka jak Ty, ale poznalam mojego M i on mnie kocha taka jaka jestem (pewnie dlatego sie tak roztylam ) [/QUOTE]dziękuję... jutro czeka mnie wieczór ... z kimś.. jak go rozegram zalży ode mnie... dziekuję za ciepłe słowa... głupio mi że tak tu narozpaczałam... ale jestem Wam niezmiernie wdzięczna, za każde słowo... |
||
|
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie łap moje wsparcie i do roboty a pasje znajdź sobie bo ona pomoże Ci przetrwać ten czas. Dawaj mi tu znać jak Ci idzie
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Melduj na forum o postępach w diecie i pracy nad sobą.
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
|
|
|
#1497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuje i na pewno dam znać co i jak,,, |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Fasoli przecież chyba nie można ;p
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

obowiązkowo 3 łyżki tak ?

)
no i brawa za ten wysilek ktory w cwiczenia wkladasz
Nie ma rzeczy niemożliwych, trzeba tylko naprawdę mocno chcieć i wierzyć, że dane działania dadzą wymarzony efekt. Brzmi banalnie, ale to prawda
ja bardzo dobrze Cie rozumiem, tez mialam takie jazdy kiedys, za nim poznalam mojego M, durny faceci, ktorym wiecznie sie cos nie podobalo w moim wygladzie, a bylam taka chudziutka jak Ty, ale poznalam mojego M i on mnie kocha taka jaka jestem (pewnie dlatego sie tak roztylam