|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
chyba zaczynam bo wszystkie laski na naszym forum rozpakowuja sie przed terminem, a mnie zaraz dopadnie "po terminie" i echo
|
|
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
widze ze cos o qitminach piszecie,ja ani teraz ani w pierwszej nie bralam a synka urodzilam 4,100 i 57 cm
a co do nastrojow to tez mam dzis straszny,az dziwne ze sie wyspalam,raz tylko w wc bylam a zazwyczaj ide z 3-5, ale od rana maly daje mi wycisk po zebrach i mam tak twardy brzuch ze nawet na wc nie umiem wygodnie siedziec...i az sie poplakalam ze maz niedojrze ze pracuje po tyle godzin to jeszcze tak mi pomaga a musi znosic moje fochy.... |
|
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- linka papateria jesli chodzi o termin z OM juz jest przeterminowana miala na 30.06
|
|
#3994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebne: woda mineralna (juz na porodowce) cos do jedzenia na po porodzie (ja o tym nie pomyslalam a dostalam zimny szpitalny wstretny obiad) podklady poporodowe (ja mam te z belli, sa w miare ok tylko nie za szybko w nie chce wsiakac i przez to szczypie troche )majtki siatkowe (rewelacja na ten upal) maly ciemny reczniczek do osuszania krocza po kapieli laktator (w moim przypadku bardzo potrzebny problem w tym ze jest do dupy i nie sciaga, mam reczny z aventu) wkladki laktacyjne (dzis bez nic to bym chyba brodzila po kostki w mleku, kupilam na allegro takie przyklejane i doklejam do koszuli nocnej) chusteczki do higieny intymnej lactacyd (duza ulga w sytuacji gdy mycie sie kilka razy dziennie stanowi nie lada wyczyn) nakladki na sutki (bez nich maly wogole nie lapie cyca) podklady na lozko (przydatne i to bardzo ale w ten upal ta ceratka sprawia ze czuje sie jak w basenie a nie na wyrku) potrzebne dla dzidzi: u mnie trzeba miec wszystko poza plynem do kapieli chusteczki mokre (mi pierwsza paczka skonczyla sie wczoraj ale juz dochodze do wprawy i na kupe zuzywam 2 a nie 20)pampersy smoczek (mielismy wogole go nie dawac. coz nie wyszlo mam z aventu. maly raz wypluwa a raz ciagnie zalezy od humoru)a z ubranek to ubralismy: pajaca (ubrali mu po porodzie) body z dlugim rekawem prawie caly czas w nich jest i w skarpetkach body z krotkim (raz i bylo mu chlodno) skarpetki (z naszych prawie wszystkie nadaja sie do wywalenia bo sciagacze malego uwieraja) czapeczki (my uzylusmy 3) pieluchy tetrowe (chyba juz druga tura prania rozpoczeta a mam ich 10) pielucha flanelowa (dobra do przykrycia albo wyscielania lozeczka) poduszka do karmienia (ja wzielam synka poduszke od poscieli do lozeczka) niepotrzebne: szlafrok (chyba bym sie w nim roztopila) biustonosz do karmienia (to tylko moje zdanie jak narazie. maly nie potrafi sie przyssac i ten cyckonosz tylko dodatkowo wszystko utrudnia) dla dzidzi rozek (byl w nim w pierwszy dzien, bylo za goraco rzep tak wszyty ze maly jak by z 5 kilo wazyl to wtedy by bylo ok, zwiazywalismy go bandazem a potem poszedl w odstawke) masci na odparzenia (nie uzywam ich) tyle pamietam aaa no i bardzo potrzebny jest maz taki jak moj ![]() po koszmarnej nocy dzis nie lepszy dzien. nadal jestesmy w szpitalu maly na szczescie juz nie lezy pod lampami i moze jutro nas wypuszcza jak wyniki beda ok. lewego ucha nie da sie zbadac i musimy isc do poradni specjalistycznej. nie radzimy sobie z karmieniem piersia. maly zajada z butelki a ja mam cyce jak donice ktorych nie da sie dotknac bo boli jak cholera. zasrany laktator nadaje sie nie wiem do czego bo na pewno nie da sie nim (przynajmniej u mnie) odciagnac pokarmu. chodze jak kaczka bo boli i szczypie, a szew mam mega dlugi z tego wszystkiego mi sie dzis placzek wlaczyl i juz wszystkiego mam dosc powoli. nie pisze wiecej bo bede znow ryczec a damiana nie ma zeby mnie uspokoil. bez niego to ja nie wiem co by bylo. dzis mi wymasowal te bolace cyce, walczyl z laktatorem, wyciskal mleko zeby sie nie zrobilo zapalenie. ja juz powiem wam mialam tak dosc ze mi bylo wszystko jedno. a on nie dosc ze sam zaczal wszystko robic to jeszcze udalo mu sie wyprowadzic mnie z tych spazmow dzisiejszychmaly dostal dzis szczepionki. po tych lampach wyskoczyly mu paskudne krostki i ropieje oczko dobra ide spac. moze sie uda jakos zasnac. nie nadrobie was niestety
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-07-05 o 22:48 |
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu jak wrócicie do domu to na pewno będzie lepiej. Nie martw sie kochana. Dobrze, że mąż jest przy Tobie
|
|
|
|
#3997 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu współczuję
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3998 |
|
Rozeznanie
|
![]()
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-07-05 o 23:44 |
|
|
|
#3999 | ||
|
Zadomowienie
|
No to ja w skrócie o mojej wizycie
![]() Wszystko jest ok, ciąża donoszona, dzidzia rozwinięta (z usg wychodzi 38tc), waży niecałe 3kg (bez 20g o ile dobrze pamiętam). Ilość wód w normie, łożysko w 2 gr. Paciorkowca nie wychodowałam. Dostałam jeszcze skierowanie na badania ostatnie przed porodem ![]() Szyjka skrócona nadal - poniżej 1cm (dokładnie nie wiem, bo nie badał przez usg tylko ginekologicznie), dzidzia bardzo mocno napiera i jest bardzo nisko. Nawet w czasie badania gin powiedział, że czuje jej napór. A co mnie zdziwiło - główka jest tak nisko, że jak robił usg i jeździł tym urządzonkiem po brzuszku, to żeby złapać główkę musiał aż na wzgórek łonowy najechać ![]() Podsumowując powiedział "może Pani rodzić i chyba się już nie zobaczymy" ale gdyby coś, to po jego urlopie mam przyjść 26.07. Acha te moje bóle minęły po nospie dziś. Gin mówił, że wszystko się szykuje i że być może coś się zaczyna i to właśnie stąd te bóle. Powiem szczerze, że dziś cały czas mi twardniał brzuch... Opowiedziałam TŻ co gin powiedział i Mu mówię, że z jednej strony to bym chciała żeby miał rację i żebym tak max do 3 tyg. urodziła. To On na to "żartujesz? ja wytrzymam max 10dni ". Zaczęłam się smiać. Powiedział, że już chce swojego syna utulić.super !! Cytat:
a te które się niczego nie spodziewają rodzą wcześniej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
aniaa22-- wielki buziak dla Ciebie i siły moc
![]() karolciu--------------z okazji imienin 10000000lat i spokojnej cc
|
|
|
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
do- bra- noc!!!
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
ola_k11
super, że wizyta udana... noo i szykuj się bo nie znasz dnia ani godziny ![]() Mnie zostało 9 dni... z mężem się udało nam troszkę pomasować może takie bujanki zachęcą małego do wyjścia
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
aniaa trzymaj sie dzielnie i nie przejmuj sie tak,bedzie dobrze !Swietnie ,ze masz takie wsparcie ze strony meza
ola_k11 dobrze ,ze wizyta udana. Super ,ze dzidzia juz w kanale rodnym! Widzialam ,ze pisalyscie o odejsciu wod.. moja polozna mowila ,ze kobietom ktore rodza pierwszy raz rzadko odchodza wody bo u nich najczesciej dziecko wstawia sie glowka do kanalu rodnego i zatyka ujscie. U mnie jeszcze maly sie nie wstawil do kanalu rodnego ,takze wszystko mozliwe. Zadnych oznak zblizajacego sie porodu nie mam albo wezmnie mnie z zaskoczenia albo przenosze.
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
ja chyba mialam dzis skurcze przepowiadajace
bolalo od gory brzucha do dolu i krzyz i bylo ich 5 jeden po drugim a potem ustalo szukam w necie ile przed porodem takie przepowiadajace wystepuja i oczywiscie u kazdego inaczej a jak bylo u tych ktore juz rodzily??? pamietacie moze ile wczesniej?????
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za życzonka ![]() Ola - fajnie że wszystko oki ![]() Ja właśnie zbieram się do laboratorium, u mnie padało całą noc, i temperatura to 16 stopni wiec super ![]() Będę za jakieś 1,5h ![]() Noc wiarę spokojna a mala też się przeciąga, albo kopie w jednym miejscu, więc wiem gdzie ma co
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dobrze, ze ok na wizytach i mozecie juz rodzic.
Ania przejdzie zly humoer, pewnie masz gorsze dni przez hormony i pobyt w szpitalu. Ja spac nie moge i nie wiem co mam robic. Czy jechac do onnego szpitala i probowac sie dostac na patologie czy poczekac jeszcze. Moj gin kazal mi isc na patologie a w szpitalu mowia, ze dopiero od tp. klada na patologie i nie wiem czy probowac w innym szpitalu, teraz sie martwie o moja mala bo oczywiscie w necie sie glupot naczytalam, ze przy cukrzycy ciazowej grozi obumarcie plodu
|
|
|
|
#4008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc i takie sytuacje się zdarzają Cytat:
Cytat:
Cytat:
że nawet jeśli sporo łez będzie, to będa potrafiły oczyścić...
|
||||
|
|
|
#4009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też nie mogę coś spać........padało u mnie -- teraz jest super
|
|
|
|
|
#4010 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Niezle, jak to dobrze miec mame farmaceutke
![]() Cytat:
Cytat:
Dopadl mnie jakis kryzys ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś mamy pełne 37tc czyli ciąża donoszona
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-07-06 o 08:42 |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Przyszłam się tylko przywitać i zaraz spadam pod prysznic. Muszę się wyszykować na tą moją mini sesję, bo na 11tą umówiłam się z kuzynką i kolegą- fotografem w parku Cytat:
Odchodzi się od tipsów. Przy formach unika się warstwy kleju, która jest niczym innym jak bombą chemiczną dla paznokci. Nie ma kleju, nie ma plastiku, jest sam żel i Twój paznokieć.
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muminek ty z powodu ze to druga cc, a ty Itakasia :P? |
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
aniaa22
ola_k11 super, ze wszystko wporządku po wizycie to teraz legalnie możesz już rodzić ![]() Cytat:
co to za jakieś myśli nie czytaj internetu, ja chyba też bym pojechała do innego szpitala przekonać sie co oni powiedzą.Dzień Dobry, słoneczko świeci i zapowiada sie upalny dzień. Dziś na obiad zupa porowa i pierogi z jagodami.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-07-06 o 08:50 |
|
|
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
To urocze... ja sie takich slow nie doczekam chyba nigdy...
Ja jakis moze tydz temu cos mowilam mojemu ze chcialabym urodzic, ze jeszcze przed wyjazdem by malego zobaczyl, a tak bede musiala mu mmsa wyslac, a on mi na to ze zobaczy malego jak przyjedzie.. :/ ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Ide zjesc sniadanie.. Znow piękny wspanialy wkurzający męczący dzien przede mną |
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanej sesji zdjęciowej
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
U mnie na szczęście dziś nie tak gorąco jak wczoraj ![]() O 14.30 trzymajcie kciuki, ciekawe co tam mi gin powie ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Z bakłażana nigdy nie robiłam, ale pewnie mozna bo to podobne ![]() ja dziś mam w planach kupić bób ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- aniaa to podobno normalne, że po porodzie ma się mega dołka Dobrze, że tż jest taki kochany i pomaga jak potrafi najlepiej ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- dzidzia ja uwielbiam groszek zielony gotowany w strąkach Marek nie znał tego sposobu, ale jak spróbował to polubił
|
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja sie boje, ze jak sie zglosze w terminie porodu to tez nie bedzie miejsc, wiec wole wczesniej zapobiec temu. Ide do brodnowskiego jutro zobaczymy co powiedza w sumie mala jest najwazniejsza a nie moje widzimisie przezylam raz ten szpital, przezyje i drugi raz. Lazurka udanej sesji zycze! |
||
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu żadna nie rodzi???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

)
mam z aventu. maly raz wypluwa a raz ciagnie zalezy od humoru)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co to za jakieś myśli nie czytaj internetu, ja chyba też bym pojechała do innego szpitala przekonać sie co oni powiedzą.
Marek nie znał tego sposobu, ale jak spróbował to polubił