"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 11:44   #4801
ania p
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
U nas w końcu popadało, ale obawiam się że mało.Cholera majątek za wodę zapłacę w tym roku codziennie podlewam przez kilka godzin ogród to i tak na jedną część ogrodu idzie woda ze studni a na drugą z hydroforni ale jak tu nie podlewać to tak jakbym sama nie piła.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Fasolka śliczna ta twoja fasolka
A po co przez kilka godzin ? Podlewnie w takim upale a tym bardziej na słońcu nie ma żadnego sensu bo i tak ta woda wyparuje podlewa się raz wieczorem jak juz nie ma słońca wtedy wiadomo że rośliny coś z tego skorzystaja dziś właśnie tesciowa poleciała podlać tuje na słoneczku ale dostała z***ke i się wróciła

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tez mi sie tak wydaje, ale wolalam zapytac, jak ja mam na kolanach nieraz z nia siedze tak ze ja siedze po turecku ona ma tyek i nozki nizej a glowke na mojej nodze to sie rwie do siedzenia i do polsiadu sie podnosi. Lapac na zabawki czy smoka to lapie i przeklada- jak sie uda;D ale generalnie jest chyba ok, tylko kupcie jakies ostatnio ze sluzem ma i gtakie zadkawe.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

a w ogole wrocilismy do butelek TT i teraz extra jej sie pije nawet z tego smoka o srednim przeplywie
A moja teraz najbardziej lubi kauczukowego smoka z nuka ale TT też nie gardzi .

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ania i sprawdza Ci się ten espiro???bo sie nad nim po malutku zastanawiam, byl gdzies jeszcze jakis podobny, musze poszukac
Mi fotelik super się sprawdza i jest dla Szymka bardzo wygodny bez problemu z nim śpi .

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ja steryzlizuje po każdym uzyciu ( i laktator też oczywiście).
I moge polecic cos mamom które nie maja sterylizatora,a którym by sie przyddał.
Otóż ja mam coś co szumnie zwie się sterylizatorem parowym do mikrofalówki z zestawu od laktotora tommee tippee, który okazał się byc zwykłym pudełkiem , typu do przechowywania zywności z dziurka w pokrywce. I wiecie co? rewelacyjnie sie w tym zadaniu sprawdza.
Tu widać o jakie pudełko chodzi: http://allegro.pl/item1117964389_tom..._pojemnik.html
Więc wystarczy sobie kupić w sklepie z agd takie wysokie pudełkeczko z otworkiem (są takie z zaślepkami) i używać.
Leje się tam ok.1cm wody, wsadza osprzęt i mikrofalowki na 5min.

Jesli chodzi o wodę to chyba jestem tu jedyną, która robi mleczko na zwykłej wodzie 5 min, gotowanej. na początku jakoś nie pomyslałam o minerałce,a małej nigdy nic nie było więc tak zostało.

I robię jeszcze jedną rzecz, której "nie wolno"- podgrzewam swoje mleczko przez kilka sekund w mikrofalówce- konsultowałam to ze swoja pediatrą i powiedziała, że przez te kilka-kilkanaście sekund nic się mleczku nie stanie- podgrzewam tak do letniego jedynie.

I zapomniałam comiałam wam poodpisywać...

No oprócz tego że prześliczne macie dzieciaczki Megi Lawenda Fasolka Izumi - do zjedzenia

i przyłączam się do prośby o linka do fotelikowego forum- własnie powoli się przymierzam do jakiegoś wyboru, choć jeszcze chwilka czasu jest.

A jakie sa wasze typy fotelikowe?
ania, ten espiro fajny.
Mi sie podoba maxi cosi tobi, ale no drogi jest dosyć, no i mamy z męzem obawy że mogą nam ukraśc z auta (u nas wszystko kradną, albo choc cegłą w auto rzuca żeby cos sie działo...), a znowu nosić go to już średnio fajnie....chyba że w bagażniku.... no nie wiem...
a jak patrzyłam na stronie fotelik.info, to żadne z tych tańszych (do 500zł) w sumie nie przechodziły testów... (wiadomo jakby przechodziły to by były droższe...)
Chowanie fotelika i wyjmowanie jest bez sensu chyba że masz isofixa w aucie i taki kupisz bo zamontowanie dużego fotelika pasami chwilkę zajmuje czasu i to by było bardzo upeirdliwe robic to za każdym razem Tym bardziej jakbyś jechała gdzies sama .

U nas mała narazie nie marudzi w maxi cosi wiec w nim sobie śmiga .
Stary 2010-07-06, 11:45   #4802
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Witajcie!

Przepraszam że się nie odzywam, kompletnie nie mam czasu przy mojej dwójce...
Wpadłam tylko do Was z pewnym pytankiem:
Czy któraś z Was ma może nosidełko BabyBjorn Synergy?
Jeśli tak to proszę o opinie...czy jest wygodne, rzeczywiście przewiewne (do noszenia teraz, w upały), i czy ogólnie warte swojej ceny? (bo teraz upolowanie używki graniczy z cudem więc musiałabym kupić nowe)

Bardzo mi zależy na odpowiedzi, mój synek wciąż domaga się noszenia, chusty motać mi się nie chce i jestem zainteresowana właśnie takim nosidełkiem... Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Braciszek Dominiś - 24.04.2010 r.
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 11:48   #4803
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Bojkotujemy firme Chicco!!! ehh wlasnie ogladalam Uwage, chicco wypuscilo na rynem fotelik ktory przy predkosci 64km/h przy hamowaniu po prostu sie rozpada...wyrywa pasy z nie i dziecko jest tak jakby bez pasow... a sama firma nie widzi w tym zadnego problemu bo fotelik ma homologacje wiec wszystko jest ok.... no masakra jakas.... jeszcze przed wakacjami zrobili duza promocje na te foteliki... ehh brak slow

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

http://uwaga.onet.pl/34927,wideo,171...,reportaz.html to ten reportaz
To była powtórka programu. Wcześniej już był emitowany tylko nie pamiętam dokładnie kiedy. W każdym razie to straszne. Sprzedawcy też nie wycofują tych fotelików ze sprzedaży i nadal spokojnie handlują. Bojkotujemy
Stary 2010-07-06, 11:49   #4804
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Co do wyparzania, to ja robię podobnie jak Izumi.
A wodę mineralną przegotowuję ale to ze względu na jej ciągle bóle brzuszka. Ale pewnie też przestanę.
Wodę podgrzewam w mikrofali przez 10-20 sekund i wtedy dodaję mleko.
a moze sprobuj nie podgzewac w mikrofali tylko gotowac i studzic kiedys ktoras pisala nie pamietam ktora ze lekarz jej powiedzial ze nie powinno sie tak robic bo moze to bol brzuszka powodowac zapamietalam bo sama tak chcialam robic ale teraz ciagle gotuje

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 11:50   #4805
Ferrou
Zakorzenienie

Fasolka, Hania już taka duża

Libra, tak ostatnio się zastawiałam czy nie kupić mu jakiejś herbatki, są na trawienie czy tak jak piszesz wiatropędne tylko że mój nie chce pić ani wody, ani herbatek...

Darusia, moj nie przekręca się na boki, moze z 3 razy się mu udało, a dzisiaj kończy 16 tygodni... Ale nie będę panikowac W piątek i tak jedziemy do neurologa i zobaczymy co powie na ten temat.

Asiulek - chudzino, Wiercia jest cudna I te oczy

A my mamy kupę Miauczał, miauczał i zrobił I jaki śmierdziuch Teraz już wydaje się spokojnieszy
Noc dzisiaj znowu była do Prawie w ogóle nie śpi, budzi się co 1-2h Jakby nie mógł pospać z 4-5h... i chyba przeziębiony jest. Ma katarek, że charczy noskiem, frida wyciąga rzadkie glutki i trochę pokasłuje. Już go zarejestrowałam do lekarza na jutro, bo dzisiaj była tylko babka u której wizyty się przeciągają wiec godzina dodatkowego stania murowana.
No i pogoda jakaś normalniejsza się zrobiła - jest chłodniej, trochę popadało, od razu inne powietrze
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:04   #4806
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
Ferrou - http://butelkowy.blox.pl/html
ja przestalam sie przejmowac tym, ze zabraklo mi pokarmu jak przeczytalam, ze przeciwciala w mleku matki w najwiekszej ilosci sa w siarze, potem ich ilosc stopniowo maleje az do konca 6 tygodnia, kiedy to jest ich juz minimalna ilosc. karmilam 2 miesiace, wiec przeciwciala przekazalam. dokarmialam od poczatku, bo nie moglam patrzec jak moje dziecko placze z glodu. chyba nie jestem wyrodna matka z tego powodu?

dzisiaj zapanowala u nas obopolna histeria. Mala plakala, ja nei wiedzialam czemu i tez plakalam stwierdzilam, ze powinnam ja oddac, ze nei zasluguje na nia, bo jest taka kochana a ja nie potrafie jej pomoc, kiedy placze, bo nie rozumiem o co chodzi i nie wiem co robic. moj maz przyjechal szybciej z pracy specjalnie dla mnie i wygnal mnei z domu, zebym odpoczela. bylam w kinie
chcialabym, zeby bylo perfekcyjnie: jej potrzeba->moja natychmiastowa reakcja->jej zadowolenie. stresuje mnie kazda sytuacja, w ktorej nie wiem co robic.
Każde dziecko musi sobie czasem popłakać. Nam jak coś nie odpowiada to marudzimy, że hej. A taki maluch tylko płaczem może się wypowiedzieć. Poza tym ciesz sie, ze pacze. Moja koleżanka ucieszyłaby się gdyby jej dziecko płakało. Urodziło się chore i narazie nie sygnalizuje swoch potrzeb płaczem tylko leży spokojne.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja widziała na TVn ten reportaz razem z T. ogladałam i w szoku bylismy i razem stwierdzilismy że w fotelik to my musimy troche zainwestowac.. i czasu i kasy bo czasu na znalezienie odpowiendiego

a zna któas z was jakies dobre foteliki które sa po testach i najlepiej jakby rosły z dzieckiem śa takie?? żeby na dłuzej starczyły juz o kase nie nchodzi..

drcron do tych waleni dorosłych może i mi brakuje ale ja sie kwalifikuje na waleń wagi półcieżkiej- średniak
Foteliki najlepsze to chyba Maxi Cosi są.Maą najlepsze wyniki. Nie pamiętam strony na ktrej znalazłam kilka miesięcy temu oceny różnych testowanch foteików i łaśie one o ile się nie mylę miały najlepsze wyniki. Można też sprawdzić na stronie www.protest.pl . Tylko tu wyniki są już odpłatne
Stary 2010-07-06, 12:12   #4807
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jak to zakompleksiona na maxa??
no wlasnie jak to ?? ??
ja to mam ciagle kompleksy z powodu mojej niskiej wagi i wystajacych kosci teraz to az wstyd mi sie rozebrac do kostiumu kapielowego bo same kosci stercza czas ciazy byl najcudowniejszy ze wzgledu na przybrane kg

Stary 2010-07-06, 12:16   #4808
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

najlepsze są jednak takie co nie rosną z dzieckiem wg testów czyli trzeba miec 3 szt 0-13, 9-18 , 18-36 .
ja mam teraz espiro 0-25 bo się rozkłada dobrze czego większość wiekszych fotelików już nie ma , najbezpieczniejsze są foteliki wpinane na tzw isofix - ale nie każde auto ma ten system na europe obowiązek jest chyba dla aut od 2006 ale niektóre wcześniejsze roczniki też go mają
http://pl.wikipedia.org/wiki/ISOFIX
ja dla Szymka planuje nabyć Recaro bo jako nieliczny z fotelików do 36 kg ma pasy 5 punktowe .
http://www.allegro.pl/item1092316139...rewelacja.html
Niestety nie wszystkie isofix są bezpieczne więc uwaga. Trzeba dokładnie sprawdzić ,najlepiej które są po testach. Sprzedawcom też niestety nie można wierzyć. Normalna katastrofa.
Stary 2010-07-06, 12:28   #4809
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
A po co przez kilka godzin ? Podlewnie w takim upale a tym bardziej na słońcu nie ma żadnego sensu bo i tak ta woda wyparuje podlewa się raz wieczorem jak juz nie ma słońca wtedy wiadomo że rośliny coś z tego skorzystaja dziś właśnie tesciowa poleciała podlać tuje na słoneczku ale dostała z***ke i się wróciła
.
Ania może i podlałabym raz wieczorem tylko ,ze jak zacznę wieczorem to skończę o północy , mam duży ogród + warzywnik , nigdy nie podlewam po liściach tylko w ziemię w części rabat ma załozone linie kroplujące ale nie wszędzie, dopiero w planach w pozostałej części ogrodu i muszę podlewać , a na sam wieczór zostaje podlewanie trawników i mam 2 zraszacze ale muszę je przestawiać.Czasami jak wstaniemy szybciej(po 5) to włanczam wodę póki słońce mocno nie grzeje.
A dzisiaj mam podlewanie darmowe.
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Libra, tak ostatnio się zastawiałam czy nie kupić mu jakiejś herbatki, są na trawienie czy tak jak piszesz wiatropędne tylko że mój nie chce pić ani wody, ani herbatek...
może się przekona mój też nie chciał pić wody ale wkońcu zaczął

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jak to zakompleksiona na maxa??
no właśnie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:29   #4810
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
aha PYTANIE

1. czy i czym smaryjecie gółwke dziecka bo ja nie wiem.. i kilka arzy smarowałam zwykłym kremem tym co do twarzy.

2. Czym samrujecie w atkie upału paszki i inne fałdki żeby sie nie obcierało
Ja smaruję :

1. część owłosiona - oliwka Bubchen, twarz - w zależności od stanu nieba krem na każdą pogodę Bubchen lub Ziajka z filtrem 30
2. Bepanthen - u nas doskonale się sprawdza
Stary 2010-07-06, 12:30   #4811
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
UWAGA PROPONUJĘ
1- Bobasy stópki odkrywają i na brzuchach się turlają
podoba mi się
Stary 2010-07-06, 12:30   #4812
machaj
Raczkowanie

cześć
ehh cos się pogoda popsuła... mała śpi w wozie przy otwartym oknie...

ja też pochwale moją mała... nauczyła się przekręcać z plecków na brzuszek... tylko właśnie rączka jej przeszkadza bo jeszcze nie nauczyła się jej wyciągać... za nóżki też się łapie... no i oczywiście pcha wszytko do buzi... łącznie z moimi palcami... no i chyba podziałała na nią groźba lekarza o dokarmianiu butelką bo od wizyty mała co chwile pije i jak się ją nosi to czuć że waży więcej... jeszcze się okaże że za dużo

ehh i drapie się strasznie po głowie;/ paznokcie ma obcięte tyle na ile pozwalają nożyczki ale to nic nie daje... chyba też zacznę jej nakładać skarpetki na rączki czym wy obcinacie paznokcie dzieciaczkom? nożyczkami czy obcinaczem?

mam pytanie bardzo na czasie! jaki materac w końcu najlepszy? mała już się nie mieści w kołysce i musimy kupić łóżeczko aniap ty pisałaś że lateksowy? ja znalazłam na necie lateksowe za 199zl.. to chyba nie jest jeszcze aż tak dużo? jednak materacyk musi być porządny... tak samo jak fotelik samochodowy... w szoku byłam po zobaczeniu tego reportażu...

no i Pop masz kolejny powód do nakopania mi.... bo ja nie głosowałam.... rodzina męża cała pisowska... wybrałam mniejsze zło nie głosując niż się wybijając... okazało się że zięć teściów inaczej głosował i teściów do niego z tekstem"a głosowałeś zgodnie z katolickim sumieniem?" dobrze że z nimi wtedy nie siedziałam bo bym wyszła... ich katolicyzm polega na chodzeniu do kościoła w sobotę.. bo w niedziele za dużo ludzi i teściowa musi mieć rano czas żeby pomyć podłogi i pranie zrobić... (z reszta ona codziennie od 5 rano lata ze szmatą i sprząta..)

ehh w ogóle ja ostatnio jestem tak zła na teściową że mnie skręca... co chwile do nas przylatuje sprawdzić co jemy i czy mamy posprzątane... wchodzi bez pukania... jak nas nie ma to też nam chodzi po pokojach... zamykanie drzwi na klucz nic nie da bo maja swoje dorobione... musielibyśmy zamki zmienić.. już mężowi nagadałam że ma jej coś powiedzieć... w końcu ja u siebie nie jestem ani nie jest to moja mama żebym jej zwracała uwagę...

ehh moja dziecina zdążyła się obudzić popłakać popić pogadać i znowu zasnąć a ja jeszcze nie wysłałam tego posta
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:39   #4813
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
czym dziecko starsze tym czesciej można sobie darowac sterylizacje , mozna co kilka karmień a tak myć normalnie płynem do naczyń . ja jak Oli dawałam czasem wode to butle myłam w zmywarce - Ola ma się dobrze

mnie zaproś he he ..

Narazie się nie decyduj póki nie wasdzisz w fotelik dziecka ja też miałam w planach taki od 9do 18 ale Szymek jak miał 7 kilo z hakiem wył mi w maxi cosi bo ciasno mu było . na maxi tobi był za mały bo nie siedział więc dlatego kupiłam ten espiro bo on sie własnie rozkłada do leżenia . ten tobi u nas by był na chwile bo Szymek jest wysoki a z fotelika nie ma prawa dziecku wystawac głowa . także trzeba iść do sklepu powkładać dziecko w fotelik i podjąć decyzje a nie kupować to co nam sie podoba bo może się okazac niestety niewypałem . w tej chwili nie wyobrazam sobie Szymka w tym foteliku do 18 kg dlatego od razu przejdziemy na 9-36 po tym a espiro się dostanie Oli .
Dla mnie poza fotelikiem liczy się bezpieczna fura bo jak ktos ma malucha to i maxi cosi mu nic nie da
Niby tak ale znam przypadek, ze dziewczyna miała super wypasioną i super bezpieczną furę a jak wpadła pod tira to poduszki nie zdążyły się otworzyć i dziś lata już jako aniołek nad nami.
W firmie zafundowali nam szkołę bezpiecznej jazdy i facet mówił i pokazywał przykłady samochodów w zderzeniach z różnymi przeszkodami przy prędkości 50 km/h. Jak nie masz szczęścia to Cię (albo dziecko) parasol zabije zostawiony luzem i komóra i inne jeszcze przedmioty.
Stary 2010-07-06, 12:47   #4814
libra777
Zakorzenienie

To prawda jak ma cię trafić to dachówka z dachu spadnie i po tobie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Madziwnia a może taki:
NASZE SZKRABY JUŻ GUGAJĄ I SŁOICZKOWE PAPU WCINAJĄ
Stary 2010-07-06, 12:51   #4815
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

madziwnia ja na główkę i w fałdki w sumie to po całości lecę balneum, chyba że płyn do kąpieli balneum daje to już wtedy nie smaruję, i ma śliczną skórę. Czasami większe fałdki to bepanthenem smaruje. Przy pierwszym dziecku smarowałam sudokremem fałdki, a główkę oliwką dla niemowląt, tylko wtedy fryz miał przetłuszczony.

machaj jak nie chcesz żeby teściowa Tobie po pokojach łaziła bez pukania, to łaź jeden dzień przynaga, to może jej da do myślenia, bo głupio jej się zrobi, po swoich pokojach i na golasa możesz łazić, a ona niech puka

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:58   #4816
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a moze sprobuj nie podgzewac w mikrofali tylko gotowac i studzic kiedys ktoras pisala nie pamietam ktora ze lekarz jej powiedzial ze nie powinno sie tak robic bo moze to bol brzuszka powodowac zapamietalam bo sama tak chcialam robic ale teraz ciagle gotuje
Ja zawsze najpierw gotuje wodę. Rano gotuję w garnuszku a potem w ciągu dnia podgrzewam albo w podgrzewaczu albo w mikrofali, ale w mikrofali mi lepiej bo szybciej

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
no wlasnie jak to ?? ??
ja to mam ciagle kompleksy z powodu mojej niskiej wagi i wystajacych kosci teraz to az wstyd mi sie rozebrac do kostiumu kapielowego bo same kosci stercza czas ciazy byl najcudowniejszy ze wzgledu na przybrane kg
Witaj w klubie Znam to... nie moge na siebie patrzeć, po prostu kosciotrup. nawet sobie nie wyobrażam siebie w stroju kąpielowym. W ciąży zakladalam z ciekawości i tak ladnie wygladałam Pełna pierś , zero kości, a teraz... brak słów...

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Moje propozycje:

1. Wszystkie brzdące rosną nam i są dumą wszystkich mam

2. Dumne mamy opowiadają jak się ich dzieci rozwijają

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 13:04   #4817
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no i Pop masz kolejny powód do nakopania mi.... bo ja nie głosowałam.... rodzina męża cała pisowska... wybrałam mniejsze zło nie głosując niż się wybijając... okazało się że zięć teściów inaczej głosował i teściów do niego z tekstem"a głosowałeś zgodnie z katolickim sumieniem?"
a co to Komorowski jechowy?
Cytat:
... ich katolicyzm polega na chodzeniu do kościoła w sobotę.. bo w niedziele za dużo ludzi i teściowa musi mieć rano czas żeby pomyć podłogi i pranie zrobić... (z reszta ona codziennie od 5 rano lata ze szmatą i sprząta..)
ale w kościele była? była
I tak to włąśnie u nas jest z tymi kościelnymi
Stary 2010-07-06, 13:08   #4818
mloda1989
Zakorzenienie

hmm wrzucam linka do tych rozmow na temat fotelikow link

nasz maluszek spi na lateksowym... tylko my kupilismy w ikei i tam 300zl dalismy za niego... ale wart ceny

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

podobno bede comfort i maxi cosi ta sama firma produkuje
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 13:24   #4819
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wiecie co mnie wkurza, za kazdym razem wyparzam te butle i zostaje osac, myje szczoteczka a i tak zostaje- jak wy sie tego pozbywacie???????
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 13:25   #4820
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Fasolka, Hania już taka duża

A my mamy kupę Miauczał, miauczał i zrobił I jaki śmierdziuch Teraz już wydaje się spokojnieszy
Noc dzisiaj znowu była do Prawie w ogóle nie śpi, budzi się co 1-2h Jakby nie mógł pospać z 4-5h... i chyba przeziębiony jest. Ma katarek, że charczy noskiem, frida wyciąga rzadkie glutki i trochę pokasłuje. Już go zarejestrowałam do lekarza na jutro, bo dzisiaj była tylko babka u której wizyty się przeciągają wiec godzina dodatkowego stania murowana.
No i pogoda jakaś normalniejsza się zrobiła - jest chłodniej, trochę popadało, od razu inne powietrze
Ja tez wlasnie czekam jutro tydzien minie jak nie ma,przed chwila stekal ale nic z tego nie wyszlo.

moze podawac ten Drbridat?

Dziewczyny fajnie ze sie odezwalyscie milo zobaczyc teraz Wasze dzeciątka tak szybko sie zmieniają
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 13:31   #4821
aneczkkaa
Zakorzenienie

no to i ja cosik zaproponuje

1.Nasze dzieci to słodkości, dają nam mnóstwo radości
2.Nasze dzieci to słodkości, zaczynają u nich ząbki gościć

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
wiecie co mnie wkurza, za kazdym razem wyparzam te butle i zostaje osac, myje szczoteczka a i tak zostaje- jak wy sie tego pozbywacie???????

kurde u mnie nie zostaje osad

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

ja mam taką szczoteczkę zakończoną gąbką może to coś daje a ty jaką masz szczoteczkę do butelek ?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

normalnie mam wolne mama wzieła młodego na spacer w końcu mam czas na pogaduchy
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 13:35   #4822
Darusiaaaa
Zakorzenienie

taka zwykla do butelek mam;/
no wiecie jak goraca woda paruje i pozniej taki troszke osad jest i nie wiem;/
A.Camus
Stary 2010-07-06, 13:36   #4823
aneczkkaa
Zakorzenienie

za szybko się pochwaliłam już wracają bo zaczeło padac
20-12-14 10 tc
Stary 2010-07-06, 13:37   #4824
drcron
Zakorzenienie

u nas tez nie zostaje osad a ja mam szczotke TT i jeszcze taka mala sprezynkowa

ale u nas ciagle pada kto pomoze mi odtanczyc taniec slonka

Stary 2010-07-06, 13:43   #4825
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
taka zwykla do butelek mam;/
no wiecie jak goraca woda paruje i pozniej taki troszke osad jest i nie wiem;/
kup ta z gąbką mi się sprawdziła http://allegro.onet.pl/item109341725...wustronna.html
ja mam taka

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

drcron ja odtańczę ale dopiero na wieczór bo o 16 jedziemy do ortopedy i wrócimy pewnie koło 20

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

i juz przestało podać kurcze ale ta pogoda pokichana
20-12-14 10 tc
Stary 2010-07-06, 13:46   #4826
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
U nas osad zostaje bo mamy wodę wstrętną twardą. Żadna szczoteczka nie działa. Pijemy tylko przegotowaną wodę mineralną i herbatki.
Stary 2010-07-06, 13:54   #4827
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja tak samo tylko minaeralna woda to chyba zaczne tez mineralna woda wypazac co? u nas tez woda nie ciekawa wiec pewnie od tego
A.Camus
Stary 2010-07-06, 13:58   #4828
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja zawsze najpierw gotuje wodę. Rano gotuję w garnuszku a potem w ciągu dnia podgrzewam albo w podgrzewaczu albo w mikrofali, ale w mikrofali mi lepiej bo szybciej
Asiulek - to może tą zagotowaną w garnuszku wodę trochę przestudź i wlej do termosu. Będzie w razie potrzeby od razu dobra (i prąd zaoszczędzony).

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 14:01   #4829
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

u mnie też osad zostaje, jak zalewam wrzątkiem do wyparzania butelki i smoki to smoki też z takim osadem białymczasami w butelce pyłek zostaje.
moje chłopaki jeden ćwiczy Erwin niestety ma szrame pod okiem, bo się dość mocno drapnął

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 14:05   #4830
ASIULEK_23
Zakorzenienie

u mnie też zostaje osad po wyparzaniu. Po myciu rzecz jasna nie, ale jak po umyciu wyparzę to zostaje taki jakby kamień. Wtedy to od razu wymywam wodą przegotowaną letnią z czajnika.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości