Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 17:51   #4201
vette
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Melduje sie i ja wszystko oki mamy przyzwolenie na tygodniowy wyjazd wypoczynkowy, nie wiem tylko czy uda sie go zorganizowac, szukam jakiegos last minuta

wiolek nie przejmuj sie, wazne ze z dzidzia wszystko ok
karolcia trzymam kciuki za jutro

Dziekuje Dziewczyny za wszystkie namiary
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 17:53   #4202
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Basia ale już duży chłop a jaki kochany faktycznie czas leci strasznie szybko

marta dzięki ogólnie się nie martwie tylko wkurza mnie takie "zaniedbanie". i jakbym była jakaś wstydliwa, nie potrafiąca się odezwać i zapytać to by moje wyniki badań przyszły to przychodni a ja bym ich nie znała i do końca ciąży bym ich nie wybrała i nie miała do szpitala bo nie raczył sam poinformowac żebym po nie przyszła

a właśnie jaki problem z placuszkami bo ja jutro je planuje robić
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 17:54   #4203
żabka19
Raczkowanie

Basia Oscar jest przeslodki! I nie wiem czemu ,ale wydaje mi sie taki duzy
karolcia no to ladnie wyprzedzisz wszystkie w kolejce. Super ,ze juz zaraz bedziesz miala coreczke przy sobie!
AGAMARCIO ja wczoraj mialam taki placzliwy dzien ,lzy bez powodu. Wszystko hormony. Nie martw sie ,zaraz Ci przejdzie

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 17:55   #4204
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
agamarcio z której części Lublina jesteś? Bo mój tato stamtąd pochodzi i mam połowę rodziny Za dziecka często tam bywałam.
czuby-skarpa

dzięki żabka mam tak juz od kilku dni ale dam rade już niedługo

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-07-06 o 18:00
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 17:56   #4205
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
dziewczyny moze te zdjecia zadzialaja na was motywujaco i zaczniecie wkoncu rodzic?! az sie wierzyc nie chce ale Oscar ma juz miesiac!!!!
Niezle miesiac!!!!!!!!! Przystojniak maly. Na 08. mialas termin?
Jak tak na swoje objawy porodu patrz to ja watpie czy kiedykolwiek sam sie zacznie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 17:56   #4206
wiolek1
Zadomowienie

vette no to super na pewno coś znajdziecie i wypoczywaj póki możesz

a ja własnie parze sobie pierwszą herbatke z liści ciekawe jak będzie smakować hehe
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:01   #4207
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ola mój gin powiedział żeby zwrócic uwage dopiero na skurcze które beda co 10 min i czesciej i jezeli nie przejda po nospie i zmianie pozycji to prawdopodobnie to...a co do BH to mam nie raz po kilka razy na dzien brzuch cały sie robi jak skała w dodatku kwadratowy jakby i wciaga mi pepek i za jakis czas puszcza
ja w zasadzie nie biore teraz nospy bo nie mam potrzeby ...kilka dni temu miałam takie kłucie na dole co równe 10 min prawie godzinke i samo przeszło....
no to Twój opis dokładnie odpowiada temu co się ze mną dzieje brzuch twardnieje, robi sie kwadratowy, czasem wciąga pępek...

Pisałyście o miejscowościach i wsiach...
Mnie z kolei wkurza takie generalizowanie i szufladkowanie. Obecnie mieszkam pod W-wą, rodzice są rodowitymi warszawiakami z dziada pradziada jak to się mówi ale jak miałam 12lat, to uciekli pod W-wę...od tego zgiełku, tłumu. W związku z tym mogłabym powiedzieć, że jestem rodowitą warszawianką, tam się urodziłam, stamtąd są moje korzenie, pół życia tam mieszkałam, meldunek nadal mam warszawski.
Ale powiem szczerze, że wcale nie jestem z tego dumna! Rodowitych warszawiaków jest już mało a ci co są, to uciekli z W-wy. Dlaczego? Dlatego, że większość mieszkańców to ludzie przyjezdni, mający od niedawna meldunek warszawski, dorobkiewicze z całej Polski, który rąbią kasę w W-wie i uważają, że są niewiem kim. Szerzą chamstwo i prostactwo (oczywiście nie wszyscy, są tacy którzy szanują W-wę). Jak jadą do swojej rodzinnej miejscowości, to narzekają na W-wę a jak jadą gdzieś na urlop do innej części Polski, to nagle są wielkimi warszawiakami. Potem szerzą rozruby i mówi się, że warszawiacy to prostacy...
Gó.wno prawda! W całej Polsce są ludzie inteligentni, umiejący się zachować, ludzie o dobrym sercu ale też w całej Polsce są chamy i prostacy. Szkoda, że W-wa stała się zbiorowiskiem tego drugiego i że nazywa się ich warszawiakami.
Powiem Wam szczerze, że umiem docenic W-wę za całe jej zaplecze kulturowe (muzea, teatry, koncerty...) i dzięki Bogu oddzielam tą sferę od tego motłochu. Ale lubię byc obiektywna i tak samo cenię Kraków, piękne polskie Mazury, Tatry, łąki obsiane makami, pola z krowimi gównami, lasy ...

Ot i się wkurzyłam

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-07-06 o 18:07
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:06   #4208
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
czuby-skarpa
Dobrze wspominam Lublin

basia alez on juz wyrosl! bedzie lamal serca

a propos zdjec wiolek widzialam Twoja sesje, swietna a Ty kwitnaca

ciekawe jak tam lazurka?!

justynacz Ty wiesz jak ciezko znalezc cos wolnego w Poddabiu? piekny i spokojny zakatek

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-07-06 o 18:07
Stary 2010-07-06, 18:08   #4209
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Melduje sie i ja wszystko oki mamy przyzwolenie na tygodniowy wyjazd wypoczynkowy, nie wiem tylko czy uda sie go zorganizowac, szukam jakiegos last minuta
No to super! Oj jak ja bym gdzieś pojechała Oby udało Ci sie coś znaleźć, bo Ty masz jeszcze sporo czasu do rozpakowania.
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

marta dzięki ogólnie się nie martwie tylko wkurza mnie takie "zaniedbanie". i jakbym była jakaś wstydliwa, nie potrafiąca się odezwać i zapytać to by moje wyniki badań przyszły to przychodni a ja bym ich nie znała i do końca ciąży bym ich nie wybrała i nie miała do szpitala bo nie raczył sam poinformowac żebym po nie przyszła

a właśnie jaki problem z placuszkami bo ja jutro je planuje robić
Ja wiem i rozumiem. Ta nasza służba zdrowia zawsze działa mi na nerwy. No ale nasz spokój ważniejszy
Co do placuszków to musza byc rumiane, żeby je obrócić. Ja zrobiłam to za wcześnie i sie rozwaliły. Ale reszta wyszła ok. I lepiej robić mniejsze, bo sie łatwiej obraca.
Stary 2010-07-06, 18:13   #4210
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
No to super! Oj jak ja bym gdzieś pojechała Oby udało Ci sie coś znaleźć, bo Ty masz jeszcze sporo czasu do rozpakowania.

Dostalam kilka dni temu kremy z flosleku sa b. fajne

misiulka Ty zamawialas w koncu puder bambusowy?

ja sie czaje ostatnio na olej kokosowy, ktos uzywa?

Ide wydzwaniac dalej
Stary 2010-07-06, 18:13   #4211
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

[QUOTE=vette;20505463]Dobrze wspominam Lublin
vette-to miło nie pytam dlaczego ,,''

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-07-06 o 18:15
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:15   #4212
niezawsze
Zakorzenienie

Hehe Ola sie wkurzyla nam!!! W tym stanie szkodzi!!!
Ale fakt najbardziej mnie irytuje to, ze duzo przyjezdnych narzeka na Wawe, na korki, na zgielk itd a nawet nie sa tu zameldowani i nie placa podatkow tu, z ktorych by chociazby dziury zalatali w ulicy. Jak sie pytam kogos czemu tu mieszka jak mu nie pasuje to co slysze bo tu jest praca...to niech nie narzeka, mega wkur..osiagam kiedy jestem wsrod przyjezdnych i generalnie bronie mojego miasta, bo kazdy broni to jak najezdzaja na wawe to mowie co o tym mysle i jeszcze zostaje besztana za to, ze sie wywyzszam, ze jestem z wawy a co mam sie wstydzic niby...
Niestety u nas pochodzenie nadal jest drazliwym tematem jak widac.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:25   #4213
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ty idź ja się boję
Tyy a wiesz ze ja się dziś naczytałam na przeróżnych stronach o przebiegu porodu i wogóle.. i ci powiem ze też się chyba zaczynam bać, chyba najbardziej tych 7 cm bo się naczytalam ze wtedy następuje kryzys dobra ale juz nie bede czytać pierduuł...

Ale jak sie patrze na Basinego Oskarka to mmm.....
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:26   #4214
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

dzieki dziewczyny, sory za wyprzedzenie

agrava - tak ona uważa, że dotrwanie do końca tygodnia czy początku następnego graniczy z cudem
Szyjka mi się zgładziła, choć czuję dziś więcej skurczyków
Tz ma jutro wolne więc śmigamy do szpitala
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:28   #4215
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny, sory za wyprzedzenie

No ale ja to pewnie i tak sie rozpakuje w 9 części wątku..

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-07-06 o 18:29
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:35   #4216
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

Dostalam kilka dni temu kremy z flosleku sa b. fajne

Ide wydzwaniac dalej
Vette, czaiłam się na Ciebie jak Cię nie było A skoro jesteś to ponowię pytanie.. otóż kupiłam takowe cuś:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...wa-formula.htm
wiem, że pisałaś tutaj z kimś (nie wiem z kim bo się ponownie nie przyznał ) o tym masełku ale nie byłam pewna czy zachwalałyście to "butelkowe" czy to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...wa-formula.htm słoiczkowe.

Użyłam mazidła tylko raz bo jakoś się boję stosować czy to nie ma działania jakiegoś jak samoopalacz? Czy tak samo jak przed samoopalaczami trza się peelingować złuszczać natłuszczać i bóg wie co jeszcze czy można po prostu po kąpieli spokojnie się tym pomazać jak zwykłym balsamem bez jakiejś większej staranności?
Nie chciałabym na porodówce zostawiać pomarańczowych plam a sama być przykładem zacieków

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Tyy a wiesz ze ja się dziś naczytałam na przeróżnych stronach o przebiegu porodu i wogóle.. i ci powiem ze też się chyba zaczynam bać, chyba najbardziej tych 7 cm bo się naczytalam ze wtedy następuje kryzys dobra ale juz nie bede czytać pierduuł...

Ale jak sie patrze na Basinego Oskarka to mmm.....
Idź, idź Tyś odważniejsza niż ja
Ja tam pierdykam te kryzysy bo biorę znieczulenie na dzień dobry ale i tak sie boję, że nie zadziała albo sie jakoś kijowo rozejdzie.. albo ze nie zdążę i juz nie będe mogła wziąć.. panikuję i tyle

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:53   #4217
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
używałam na włosy i twarz, w sumie ok ale ja nie lubie się bawić z takim tłuszczem.. bo to taki smalec... zapach powala, aż za kokosowy.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:58   #4218
bassienkaw
Zakorzenienie

Jestem... byliśmy w carrfurze, wcinamy właśnie winogronka, a wcześniej pyszne kanapki. Poza tym coś mi brzuch spina, nie wiem czy to skurcze jakieś, czy już od przeorania brzucha przez dziecko...
Co do rozpakowywania się w 9 części... no to raz dwa zapełnić ten wątek, otwierać nowy - i rozpakowywać się!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:01   #4219
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
dziewczyny moze te zdjecia zadzialaja na was motywujaco i zaczniecie wkoncu rodzic?! az sie wierzyc nie chce ale Oscar ma juz miesiac!!!!
o rety kawał byczka już z niego - już ma miesiąc, kiedy to zleciało

vette to teraz tydzień totalnego relaksu - super!!!
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jak tak na swoje objawy porodu patrz to ja watpie czy kiedykolwiek sam sie zacznie
to zupełnie tak jak ja

Cytat:
ni zamówiłą, chcę zobaczyć jak mi sie cera zmieni po porodzie, bo teraz jest super i chciałabym, zeby tak zostało ale pewnie tak nie bedzie tak samo jak moje piersi, mogły by takie zostać ale...... marzenie ściętej głowy (jednak puder mam w ulubionych co bym potem nie musiała szukać)

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:07   #4220
Xawmeli
Rozeznanie

vette--nie wiem czy czytałaś na priv co napisała............
znalazłaś już coś???
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:08   #4221
bassienkaw
Zakorzenienie

Jeśli potrzebujecie ochotniczki by jutro rodzić, to ja mogę iść... z miłą chęcią, ale obstawiam, że jeszcze ze dwa tygodnie minimum zanim się rozdwoje

Stary 2010-07-06, 19:08   #4222
papeteria
Zakorzenienie

załamka skasowałam sobie posta
tyle sie napisałam
no to jestem mega wkurzona

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:11   #4223
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
tyle sie napisałam
Stary 2010-07-06, 19:11   #4224
bassienkaw
Zakorzenienie

Papeteria no ładnie, ale wiem jak to jest, szlag może człowieka trafić ;/

Stary 2010-07-06, 19:14   #4225
anoxa
Zakorzenienie

karolcia trzymam za Was kciuki!!
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:15   #4226
papeteria
Zakorzenienie

z tego co pamietam śliczne brzuszki i Oscarek.
niezawsze u mnie nie dosc ze brak objawów to z dnia na dzien czuje sie co raz to lepiej
marta mój TZ urodził sie w Oświęcimiu ...ja musze zrobic te placki sposobem basienki ale ja robie tak ze na 1 PIERS KURCZAKA DAJE 2 LYZKI MAKI , 2 LYZKI MAJONEZU, 2 LUB 1 JAJKO I (PROPORCJE MOZESZ SOBIE ZWIEKSZYC, ZABEK LUB 2 CZOSNKU.MA BYC GESTOSCI JAK NA GOFRY LUB GESCIEJSZE.NO I PRZYPRAWY...
wiolek ja mieszkam w Tychach od urodzenia ale po śląsku nie umiem nic a nic moi rodzice tu przyjechali za młodu bo tez z innych rejonów sa ....ale chyba tez troche smiesznie zaciagam i mówie prze o bo jak jedziemy w inny rejon to slysze siebie ze inaczej mowie w stosunku do ludzi wsrod ktorych przebywam
lekarz szkoda gadac, i cos jeszcze mialam ci napisac....
vette dobrze ze wsio ok
karolcia zastrzelilas mnie tymi wiesciami to teraz moc
zuziunia mineraly to moja slabosc...interesujesz sie
obecnie wole inne firmy od edm ale pare produktów z edm jest niezastapionych

Stary 2010-07-06, 19:15   #4227
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja zjadłam sobie fryteczki z piekarnika jajeczko i sałatkę ze śmietanką tak mi się marzyło

Dziękuję....teraz umiem rozróżnić skurcze, choć dla mnie nie są one mocne...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-07-06 o 19:17
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:16   #4228
Xawmeli
Rozeznanie

ja jestem mega wkurzona........
bo mieszkam sobie z mężem, ale mamy jeszcze obok naszego domu--tak troszke dalej taki domek dla gości i do niego wprowadziła się siostra mojego męża co pracuje w holandii ,ale ma wolne więc nie będzie u matki siedzieć to siedzi tu i mnie to w......rwia strasznie niby nic, a jednak czuje, że na głowie ją mam....masakra jakaś do tego ma psa takiego dużego kundla co z jej matką mieszka, a ona go od niej zabrała--i ten pies lata mi po działce i sra--bo księżniczka nie będzie z nim na spacery chodzić bo po co jak w bloku mieszka, a tu to piesek sobie lata.......srający pies.......
no to się 1 raz wyżaliłam......jadę nad morze w poniedziałek--zapomnę,wyluzuję się............
Stary 2010-07-06, 19:17   #4229
papeteria
Zakorzenienie

vette ponoc olej kokosowy jest rewelacyjny nawet do kuchni
ja mam w lodowce olej tamanu ale smierdzi mi maggi wiec nie siegam po niego czesto a rewelacyjnie usuwa przebarwienia..poza tym olej jojoba czasem pod oczy na noc nakladam ....
jakie kremy z flos leku ?

Stary 2010-07-06, 19:17   #4230
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
tyle sie napisałam

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości