|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Melduje sie i ja
wszystko oki mamy przyzwolenie na tygodniowy wyjazd wypoczynkowy, nie wiem tylko czy uda sie go zorganizowac, szukam jakiegos last minuta wiolek nie przejmuj sie, wazne ze z dzidzia wszystko ok karolcia trzymam kciuki za jutro Dziekuje Dziewczyny za wszystkie namiary |
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Basia ale już duży chłop
a jaki kochany marta dzięki ![]() a właśnie jaki problem z placuszkami bo ja jutro je planuje robić
|
|
|
|
#4203 |
|
Raczkowanie
|
Basia Oscar jest przeslodki! I nie wiem czemu ,ale wydaje mi sie taki duzy
![]() karolcia no to ladnie wyprzedzisz wszystkie w kolejce. Super ,ze juz zaraz bedziesz miala coreczke przy sobie! AGAMARCIO ja wczoraj mialam taki placzliwy dzien ,lzy bez powodu. Wszystko hormony. Nie martw sie ,zaraz Ci przejdzie
|
|
#4204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki żabka
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-06 o 18:00 |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak na swoje objawy porodu patrz to ja watpie czy kiedykolwiek sam sie zacznie
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
vette no to super
na pewno coś znajdziecie i wypoczywaj póki możesz ![]() a ja własnie parze sobie pierwszą herbatke z liści ciekawe jak będzie smakować hehe
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzuch twardnieje, robi sie kwadratowy, czasem wciąga pępek...Pisałyście o miejscowościach i wsiach... Mnie z kolei wkurza takie generalizowanie i szufladkowanie. Obecnie mieszkam pod W-wą, rodzice są rodowitymi warszawiakami z dziada pradziada jak to się mówi ale jak miałam 12lat, to uciekli pod W-wę...od tego zgiełku, tłumu. W związku z tym mogłabym powiedzieć, że jestem rodowitą warszawianką, tam się urodziłam, stamtąd są moje korzenie, pół życia tam mieszkałam, meldunek nadal mam warszawski. Ale powiem szczerze, że wcale nie jestem z tego dumna! Rodowitych warszawiaków jest już mało a ci co są, to uciekli z W-wy. Dlaczego? Dlatego, że większość mieszkańców to ludzie przyjezdni, mający od niedawna meldunek warszawski, dorobkiewicze z całej Polski, który rąbią kasę w W-wie i uważają, że są niewiem kim. Szerzą chamstwo i prostactwo (oczywiście nie wszyscy, są tacy którzy szanują W-wę). Jak jadą do swojej rodzinnej miejscowości, to narzekają na W-wę a jak jadą gdzieś na urlop do innej części Polski, to nagle są wielkimi warszawiakami. Potem szerzą rozruby i mówi się, że warszawiacy to prostacy... Gó.wno prawda! W całej Polsce są ludzie inteligentni, umiejący się zachować, ludzie o dobrym sercu ale też w całej Polsce są chamy i prostacy. Szkoda, że W-wa stała się zbiorowiskiem tego drugiego i że nazywa się ich warszawiakami. Powiem Wam szczerze, że umiem docenic W-wę za całe jej zaplecze kulturowe (muzea, teatry, koncerty...) i dzięki Bogu oddzielam tą sferę od tego motłochu. Ale lubię byc obiektywna i tak samo cenię Kraków, piękne polskie Mazury, Tatry, łąki obsiane makami, pola z krowimi gównami, lasy ... Ot i się wkurzyłam
Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-07-06 o 18:07 |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze wspominam Lublin
basia alez on juz wyrosl! bedzie lamal serca ![]() a propos zdjec wiolek widzialam Twoja sesje, swietna a Ty kwitnacaciekawe jak tam lazurka?! justynacz Ty wiesz jak ciezko znalezc cos wolnego w Poddabiu? piekny i spokojny zakatek
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-07-06 o 18:07 |
|
|
|
#4209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby udało Ci sie coś znaleźć, bo Ty masz jeszcze sporo czasu do rozpakowania.Cytat:
![]() Co do placuszków to musza byc rumiane, żeby je obrócić. Ja zrobiłam to za wcześnie i sie rozwaliły. Ale reszta wyszła ok. I lepiej robić mniejsze, bo sie łatwiej obraca. |
||
|
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostalam kilka dni temu kremy z flosleku misiulka Ty zamawialas w koncu puder bambusowy? ja sie czaje ostatnio na olej kokosowy, ktos uzywa? Ide wydzwaniac dalej |
|
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=vette;20505463]Dobrze wspominam Lublin
vette-to miło nie pytam dlaczego ,,
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-06 o 18:15 |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Ola sie wkurzyla nam!!! W tym stanie szkodzi!!!
Ale fakt najbardziej mnie irytuje to, ze duzo przyjezdnych narzeka na Wawe, na korki, na zgielk itd a nawet nie sa tu zameldowani i nie placa podatkow tu, z ktorych by chociazby dziury zalatali w ulicy. Jak sie pytam kogos czemu tu mieszka jak mu nie pasuje to co slysze bo tu jest praca...to niech nie narzeka, mega wkur..osiagam kiedy jestem wsrod przyjezdnych i generalnie bronie mojego miasta, bo kazdy broni to jak najezdzaja na wawe to mowie co o tym mysle i jeszcze zostaje besztana za to, ze sie wywyzszam, ze jestem z wawy a co mam sie wstydzic niby... Niestety u nas pochodzenie nadal jest drazliwym tematem jak widac. |
|
|
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyy a wiesz ze ja się dziś naczytałam na przeróżnych stronach o przebiegu porodu i wogóle.. i ci powiem ze też się chyba zaczynam bać, chyba najbardziej tych 7 cm bo się naczytalam ze wtedy następuje kryzys
dobra ale juz nie bede czytać pierduuł...Ale jak sie patrze na Basinego Oskarka to mmm..... |
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny, sory za wyprzedzenie
![]() agrava - tak ona uważa, że dotrwanie do końca tygodnia czy początku następnego graniczy z cudem ![]() Szyjka mi się zgładziła, choć czuję dziś więcej skurczyków ![]() Tz ma jutro wolne więc śmigamy do szpitala
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4215 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() No ale ja to pewnie i tak sie rozpakuje w 9 części wątku..
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-07-06 o 18:29 |
|
|
|
#4216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro jesteś to ponowię pytanie.. otóż kupiłam takowe cuś:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...wa-formula.htm wiem, że pisałaś tutaj z kimś (nie wiem z kim bo się ponownie nie przyznał ) o tym masełku ale nie byłam pewna czy zachwalałyście to "butelkowe" czy to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...wa-formula.htm słoiczkowe.Użyłam mazidła tylko raz bo jakoś się boję stosować czy to nie ma działania jakiegoś jak samoopalacz? Czy tak samo jak przed samoopalaczami trza się peelingować złuszczać natłuszczać i bóg wie co jeszcze czy można po prostu po kąpieli spokojnie się tym pomazać jak zwykłym balsamem bez jakiejś większej staranności? ![]() Nie chciałabym na porodówce zostawiać pomarańczowych plam a sama być przykładem zacieków ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Tyś odważniejsza niż ja ![]() Ja tam pierdykam te kryzysy bo biorę znieczulenie na dzień dobry ale i tak sie boję, że nie zadziała albo sie jakoś kijowo rozejdzie.. albo ze nie zdążę i juz nie będe mogła wziąć.. panikuję i tyle
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#4217 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem... byliśmy w carrfurze, wcinamy właśnie winogronka, a wcześniej pyszne kanapki. Poza tym coś mi brzuch spina, nie wiem czy to skurcze jakieś, czy już od przeorania brzucha przez dziecko...
Co do rozpakowywania się w 9 części... no to raz dwa zapełnić ten wątek, otwierać nowy - i rozpakowywać się! |
|
|
|
#4219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() vette to teraz tydzień totalnego relaksu - super!!! Cytat:
|
|
#4220 |
|
Rozeznanie
|
vette--nie wiem czy czytałaś na priv co napisała............
![]() znalazłaś już coś??? |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli potrzebujecie ochotniczki by jutro rodzić, to ja mogę iść... z miłą chęcią, ale obstawiam, że jeszcze ze dwa tygodnie minimum zanim się rozdwoje
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
załamka skasowałam sobie posta
tyle sie napisałam no to jestem mega wkurzona |
|
|
|
#4223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria no ładnie, ale wiem jak to jest, szlag może człowieka trafić ;/
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia trzymam za Was kciuki!!
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co pamietam śliczne brzuszki i Oscarek.
niezawsze u mnie nie dosc ze brak objawów to z dnia na dzien czuje sie co raz to lepiej ![]() marta mój TZ urodził sie w Oświęcimiu ...ja musze zrobic te placki sposobem basienki ale ja robie tak ze na 1 PIERS KURCZAKA DAJE 2 LYZKI MAKI , 2 LYZKI MAJONEZU, 2 LUB 1 JAJKO I (PROPORCJE MOZESZ SOBIE ZWIEKSZYC, ZABEK LUB 2 CZOSNKU.MA BYC GESTOSCI JAK NA GOFRY LUB GESCIEJSZE.NO I PRZYPRAWY... wiolek ja mieszkam w Tychach od urodzenia ale po śląsku nie umiem nic a nic moi rodzice tu przyjechali za młodu bo tez z innych rejonów sa ....ale chyba tez troche smiesznie zaciagam i mówie prze o bo jak jedziemy w inny rejon to slysze siebie ze inaczej mowie w stosunku do ludzi wsrod ktorych przebywam ![]() lekarz szkoda gadac, i cos jeszcze mialam ci napisac.... vette dobrze ze wsio ok karolcia zastrzelilas mnie tymi wiesciami to teraz moc ![]() zuziunia mineraly to moja slabosc...interesujesz sie ![]() obecnie wole inne firmy od edm ale pare produktów z edm jest niezastapionych |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam sobie fryteczki z piekarnika jajeczko i sałatkę ze śmietanką
tak mi się marzyło![]() Dziękuję....teraz umiem rozróżnić skurcze, choć dla mnie nie są one mocne...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-07-06 o 19:17 |
|
|
|
#4228 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem mega wkurzona........
bo mieszkam sobie z mężem, ale mamy jeszcze obok naszego domu--tak troszke dalej taki domek dla gości i do niego wprowadziła się siostra mojego męża co pracuje w holandii ,ale ma wolne więc nie będzie u matki siedzieć to siedzi tu i mnie to w......rwia strasznie niby nic, a jednak czuje, że na głowie ją mam....masakra jakaś do tego ma psa takiego dużego kundla co z jej matką mieszka, a ona go od niej zabrała--i ten pies lata mi po działce i sra--bo księżniczka nie będzie z nim na spacery chodzić bo po co jak w bloku mieszka, a tu to piesek sobie lata.......srający pies....... no to się 1 raz wyżaliłam......jadę nad morze w poniedziałek--zapomnę,wyluzuję się............ |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
vette ponoc olej kokosowy jest rewelacyjny nawet do kuchni
![]() ja mam w lodowce olej tamanu ale smierdzi mi maggi wiec nie siegam po niego czesto a rewelacyjnie usuwa przebarwienia..poza tym olej jojoba czasem pod oczy na noc nakladam .... jakie kremy z flos leku ? |
|
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

wszystko oki 

az sie wierzyc nie chce ale Oscar ma juz miesiac!!!!

a Ty kwitnaca
Oby udało Ci sie coś znaleźć, bo Ty masz jeszcze sporo czasu do rozpakowania.
dobra ale juz nie bede czytać pierduuł...
) o tym masełku ale nie byłam pewna czy zachwalałyście to "butelkowe" czy to