|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Jestem... nie przetestowałam wszystkich Pottersów.
W sumie to imbir bardzo dobrze im służy. Nie pamiętam kiedy olejowałam moje włosy, może dzisiaj na końcówki sobie coś nalożę ? Sama już nie wiem jak to z tym olejem jest bo jakoś mi nie słuzył. ![]() Włosy rosną i mają się dobrze.
|
#21152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpatrzylam ze ma on rozne kosmetyki z Joanny i zapytalam czy nie bylby tak dobry i nie zamowilby dla mnie tych odzywek. Takze moze popytaj w drogeriach- może ktoś sciagnie je dla Ciebie
|
|
|
|
|
#21153 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20483019]Witajcie Zakrecone
wrocilam ze slono-slonecznych wakacji to juz piata czesc powoli nadrabiam zaleglosci, ale pedzicie w postami [a tak wydadaja wlosy po cieciu 1&2 to po scieciu nie do konca suche 3&4 z wakacji [/QUOTE]Aleś ciachła Ale skręt się za to pięknie podkręcił Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1) na pewno bym się z Wami już dawno podzieliła 2) sama bym go nie miała ![]() Ogólnie to punktem wyjścia moich rozważan jest fakt, że te odstające włoski mamy już zaraz po umyciu. I obawiam się, że wszelką stylizacją, którą uprawiamy, znacząco zwiększamy ten efekt. Chcę teraz poeksperymentować z różnymi sposobami traktowania włosów właśnie od momentu zakręcenia wody w kranie i zobaczyć, jak to będzie wpływać na puch. Bo tak na marginesie jeszcze, to np. ja u siebei mogę odróżnić taki książkowy puch, który pojawia się, kiedy coś zmaszczę w pielęgnacji, od tego standardowego, który mi wiecznie towarzyszy. O rezultatach moich badan będę informować nasze Naukowe Koło Walki z Puchem na bieżąco ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=malgosia86;20491716] Tylko w przypadku balsamu Nive to jest tak, że tę kroplę (wielkości możę monety 2 lub 5 gr - zależy ile mi się wyciśnie) staram się najpierw dokładnie rozetrzeć na całych dłoniach - także palcach. I później całymi dłoniami dotykam włosów. Dopiero wtedy mam wrażenie, że mniej więcej rozsmarowałam ją na całych włosach. [/qutoe] To ja Nivei daję takiego kleksa wyciśniętego, ale dużego. Cytat:
![]() Cytat:
). Ale nie mam pomysłu, jak to robić? ![]() Cytat:
![]() Piszcie, piszcze, piszcie ![]() Cytat:
Emmi - czekam na zdjęcia ![]() Brendy09 - zapraszamy serdecznie do wątku, choć ostrzegam, z takimi pięknymi włosami będziesz wzbudzać w nas najgorsze instynkty
|
||||||||||
|
|
|
#21154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja juz w nocy snilam o tym, ze masz gotową jakąś cudowną recepturę na puch i nam ją zdradzisz ![]() Ja również obserwuje u siebie dwa rodzaje tego puchu- ten ktory pojawia sie juz po odcisnieciu wody jak i ten ktory pojawia sie w ciagu dnia, zwiazany z wilgocia i uzytymi kosmetykami stylizacyjnymi. Ja moge powiedzieć, ze ja juz probowalam roznych kombinacji z nakladaniem odzywki b/s- na bardzo mokre wlosy zaraz po splukaniu odzywki d/s, na odcisniete z wody wlosy, na juz podeschniete, wogle nie nakladalam i efekt zawsze taki sam Nakladalam tez zel lniany zamiast odzywki b/s i to samo. Podobnie z nalozeniem zwyklego zelu czy balsamu nivea bez odzywki b/s. No coż czekam w takim razie na wyniki twoich "badan", moze wspolnie cos wskóramy ![]() Polelavendove, przylacz sie do nas, bedzie nam raźniej
|
|
|
|
|
#21155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisać raczej będę bo chce się z kimś podzielić tym wszystkim a nikt inny nie chce tego słuchać
|
|
#21156 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#21157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy koszulka jest calkiem mokra nakladam na te najbardziej napuszone miejsca jeszcze raz odzywke b/s i ugniatam je. Harmonijkowania raczej nie stosuję- nie lubię, wolę ugniatanie. Włosy rozczesuje po nalozeniu odzywki d/s. Probowalam rowniez czesac jeszcze raz po nalozeniu odzywki b/s (w tej fazie po odcisnieciu wody koszulką), ale efekt marny- loki jeszcze drobniejsze niz zwykle. Hmm pozniej po jakich 15 minutach nakladam cos do stylizacji- tu juz roznie, zel, pianke, krem verona, krem bootsa, balsam nivea, zel lniany. I zawsze to samo ![]() ![]() :pa la:![]() ![]() I wlasnie tu mam pytanie: jak wy nakladacie produkty do stylizacji? rozcieracie cos w dloni i co potem? Wgniatacie to we wlosy, czy przejezdzacie je z gory na dol i pozniej ugniatacie? Czy wgniatacie jednoczesnie pocierajac reką o wlosy- jakby wcierajac kosmetyk we wlosy? Czy jeszcze jakos inaczej? Boze ale wymyslilam sposobów ![]() Bo ja sama nie wiem jak to robic. Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-07-06 o 15:15 |
|
|
|
|
#21158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem wiem dlatego będę pisała nawet gdy odezwu nie będzie tak szybko się mnie nie pozbędziecie za dużo jeszcze rzeczy do przeczytanie/przetestowania/ocenienia ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
przetestuję na pewno, no i tak jak koleżanka wyżej napisała muszę zacząć czesać włosy po odżywce d/s zamiast po b/s
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-07-06 o 15:45 |
||
|
|
|
#21160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez wlasnie nakladajac bootsa czy krem verony rozprowadzam go na dlugosci najpierw a pozniej ugniatam, w przypadku pozostalych stylizatorow raczej nakladam ugniatajac od razu, ale jakiejs znaczacej roznicy nie zauwazylam, dlatego podpytuje jak to u Was jest
|
|
|
|
|
#21161 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są takie po zmyciu których już między mokrymi pasmami włosów już widzę,że się zaczynają "antenkować". A są takie odżywki,że występuje to w minimalnym stopniu. Ale o co chodzi?
|
|
|
|
|
#21163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#21164 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Chciałam dziś popełnić wielki grzech... Stałam już w kolejce z koloryzującym szamponem w ręce...
![]() Przypomniałam sobie Rybiorka ![]() Kupiłam 4 odżywki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Romansowałam ostatnio z dimethiconem właśnie (w marchewie). Moje włosy na wieczorze panieńskim (ostatnie zdjęcia kilka storn temu) były właśnie na takim odżywkowym tuningu ![]() Potem była Naturia maska cytrynowo-miodowa z amodimethiconem (jakieś 6 miejsce) i parafiną (3 miejsce skłądu)... Niestety, włosom się nie podobało Doszłam więc do wniosku, że moje włosy na pewno lubią się z dimethiconem w niewielkich ilościach. Nie lubią tylko zmywania szamponem. Skalpowi też się nie podobało spotkanie z szamponem Johnsons baby. Mycie było w sobote rano, a do dziś swędział mnei skalp. Cytat:
w poprzedniej części dyskutowałam z małgosią na temat materiałów do ręcznikowania. W bawełnie schną wolniej, ale - tak myślę - materia,ł z którego robi się bieliznę narciarską byłby idealny. Tylko sama wolę bieliznę narciarską jako bieliznę, a nie materiał do ręcznikowania. Stąd ta arafatka. Cytat:
![]() wtedy przybiegnę z siekierką ![]() Cytat:
Oto dyplom Cytat:
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20483019]Witajcie Zakrecone wrocilam ze slono-slonecznych wakacji [/quote] Aleś obciachała ale nadal są korkociągi na końcach I ta objętośc na 4 zdjęciu Cytat:
![]() Gdybym zrobiła to, co Ty, miałabym puszaka bez kagańca i smyczy - free as a wind Cytat:
Cytat:
![]() parę dziewczyn na forum dodaje olej do odżywki b/s lub też nakłada samodzielnie. Sprawdź tylko uważnie, jaką oliwkę dajesz. Wiele z nich jest na parafinie.Cytat:
A ja idę zmyć wkrótce maskę miodową na Kallosie (natchnęła mnie Jumaatt, a w moim źrodełku dziś zastałam Kallosa i nabyłam ) z keratyną, NMFem, witaminkami i mleczkiem owsianym.Dla zainteresowanych - facet z najfajniejszym lokiem (Forlan) gra właśnie w meczu Urugwaj-Holandia. Zaraz wkleję zdjęcie do wątku z facetami ![]() Obstawiacie finał?
|
|
#21165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba zacznę jeszcze eksperymentować z długością trzymania jej na włosach. |
|
|
|
|
#21166 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Czasem się łączą, czasem nie. Cytat:
Oczywiście może być i tak, że włosom silikony służą. Niestety ich działanie jest tylko doraźne - od mycia do mycia. Odzywianie i tak jest konieczne. Nic nie stoi na przeszkodzie iść tą okrężną drogą i używac silikonów, myć szamponem z sls i dokładnie odzywiać odżywkami bez silikonów, ale z masą emolientów, protein, humektantów, ekstraktów i innych dobroci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja czytam wszystko ![]() Cytat:
Natalczak włosy nie lubią zbyt dlugiego ugniatania czy odciskania wody. Pamiętam, jak Indios swego czasu ugniatała włosy namętnie i skończyła z prostymi. Sama też mam takie doświadczenia z dr. bacty, w która odciskam włosy po odżywce b/s. Jeśli odciskam zbyt długo, włosy są zbyt suche i zaczynają pojawiać się "antenki". Potem już nic nie da się zrobić. Podobnie z nakładaniem żelu czy kremu stylizacyjnego. Jeśli odczekam dłużej niż 5 minut, to mogę intensywnym nakładaniem wywołać u siebie puch. Wówczas sprawdza się wyłącznie delikatne nakładanie harmonijkowaniem. Cytat:
Żel/krem do styloizacji nakładam max 5 minut po odciśnięciu włosów w dr. Bacty. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20507283]to i ja sie dolaczam do Kola, jesli mozna [/QUOTE] I ja Cytat:
U mnie musi być odpowiednia ilośc emolientów wodżywce d/s i zero gliceryny w produktach do stylizacji. Wówczas puchu po prostu nie ma Typuję Niemcy - Holandia w finale
|
|
#21167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, bede ciezko pracowac na kolejne, nie ma jak poswiecenie dla nauki
|
|
#21169 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
Cytat:
jesli chodzi o hold ma delikatniejszy niz KCCC ale za to wydaje mi sie ze daje wieksza objetosc, sprawdza sie tez na suche wlosy, nie jest za bardzo klejacy, wydaje mi sie ze nawet mniej niz jelly z darcy's i choc w wygladzie podobienstwo to jest bardziej gesty niz jelly, na razie nie mialam okazji uzyc bez suszenia dyfuzorem, wiec nie wiem jak wyjdzie air schniecie, z dyfuzorem calkiem, calkiem
|
|
#21170 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam prosbe.
wymieszalam zoltko + garniera z awokado + miod + niacynamid. chce to nalozyc na cala noc, ale widze, ze konsystencja jest zbyt lejąca się i chyba mi ścieknie po głowie ta mazia.. czym mogę ją zagęścić? nie chcę mieć brudnej pościeli, piżamy i pleców
|
|
#21171 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Lavendka chciałam Cię zapytać czy z Curl Keeper jest dobry dla Twoich włosów i jak go nakładałaś? Ja nałożyłam go prawie tak jak na pierwszym filmie w curlamrcie i choć byłam sceptycznie nastawiona do tego sposobu to wyszło genialnie. Zero puchu i włosy lśniące, rozdzielone,super |
||
|
|
|
#21172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak się nimi opiekujesz? ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Eti_, Pinsleepe, bardzo się cieszę, że się Wam spodobała ta odżywka. A podchodziłyście do niej jak pies do jeża
|
|||
|
|
|
#21173 |
|
Raczkowanie
|
Zauważyłam, że im więcej czytam, tym mniej wiem i myślę, że duuuużo czasu upłynie, nim stanę się specjalistką od swoich włosów...
Kiedyś miałam loki, dziś chciałabym je odzyskać... Na razie chyba skorzystam z Waszych metod, ale bez rozróżniania, co zawiera silikon, a co nie. Bo nie rozpoznam A będę się zastanawiać nad tym przy kupowaniu nowych kosmetyków.W każdym razie wchodzę do gry i witam Was
|
|
|
|
#21174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapraszamy do rozgoszczenia się Mała wskazówka przy rozpoznawaniu kosmetyków bez silikonów - zgodnych z CG - na blogu Małgosi86 znajdziesz ich listę: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5043 ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#21175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona jest z oliwą z oliwek,ale niestety na niej nie ma składu...a jest zupełnie inna od próbowanych przeze mnie odżywek z oliwą ![]() Nawet jak bym nie chciała, ona dzieli włosy na grube pasma i nie ma między nimi antenek ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() Ja aż się tak nie staram.Nakładam na mokre przed stylizatorem.I nie za dużo,bo wydaje mi się że za dużo usztywnia. Uważam,że to b.dobry produkt. |
||
|
|
|
#21176 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie chciałyśmy się tak na bezczela rzucać od razu na to cudo![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#21177 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak trochę jak filip z konopii
jeszcze nie próbowałam, ale na pewno podzielę się wrażeniami ![]() niech żyje Kraków!
|
#21178 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20507283]to i ja sie dolaczam do Kola, jesli mozna
[/QUOTE]No nie wiem czy masz wystarczajaca ilosc puchu Oczywiscie, możesz, każda rada i sugestia moze nam pomoc w walce z wrogiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przewaznie przejezdzam i pozniej ugniatam i nie harmonikuje ![]() Cytat:
Dlatego ja stylizuje swoje wlosy sekcjami(rowniez ze wzgledu na dlugosc)- najpierw spod, lewa i prawa strona i pozniej gora lewa i prawa strona i na koncu poprawiam tyl, czasem ewentualnie calosc. Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-07-06 o 23:14 |
||||||
|
|
|
#21179 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21180 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

On nie lubi latać za odżywkami :P
Tzn. kojarzysz mnie z odżywką Naturii hihihi
wrocilam ze slono-slonecznych wakacji

, bede ciezko pracowac na kolejne, nie ma jak poswiecenie dla nauki