Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 22:25   #4381
kociamborek
Raczkowanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

super ze dzisiejsze wiesci z wizyt dobre a na humorki ginow moze zmiana pogody tak podzialala
Karolcia trzymam kciuki za Ciebie i Anastazje!
Siala no to sie pomalu rozkreca, moze akurat mąż wykrakal tego 07.07
kurcze mam nadzieje ze u Muminka sie uspokoja te skurcze..

Ja dzisiaj tez juz myslalam ze sie zaczyna mialam pierwszy raz strasznie bolesny skorcz i brzuch mi twardnial co chwile, kregoslup i pachwiny bola jak smok, no ale jutro tak czy inaczej do szpitala wiec zobacze co i jak. Boje sie bo juz tydzien temu byly 3cm rozwarcia a ja tez dopiero koncze 36t. no ale co zrobic
no nic Kochane to ja sie zegnam, nie wiem kiedy teraz zawitam, jak bede wiedziala jakies konkretne wiesci to napisze smska.
pa pa
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:26   #4382
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

To ja sie tez przypomne, ze Milenka dzisiaj konczy 1 miesiac

Bylismy u pediatry i malutka wazy juz 4,5 kg Niezle...1 kg w przeciagu miesiaca A! I oficjalnie wyrasta juz z pierwszych ubranek
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:28   #4383
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
LAZUROWA nie obrażaj się, nie ma sensu. A mam wrażenie, że trochę się pogniewałaś na mnie... po prostu tłumaczyłam się za siebie. Jestem bardzo ciekawa sesji jaką miałaś, a co do M... już kiedyś pisałam na ten temat... Dobrze, że odpowiednio facet zareagował, czyli normalnie... a nie był dziwny i dziki, bo tak czesto się zdarza...
Nie obraziłam się. Wiem co myślisz.
Po prostu to nie są moje najlepsze dni.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lazurka, powiem Ci, że M. mnie zaskakuje- ja bym np. nie odebrała telefonu od EX...
Czekam na zdjęcia
Mnie też zaskoczyło, że odebrał. I nie było żadnego oschłego "halo" czy "słucham" ale od razu było "no hej, co tam?" z uśmiechem, który się słyszy w głosie.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
o wypraszam sobie ja zareagowalam na twoj post dla mnie jestes WIDZIALNA!

no nie dziwie sie ze cieszysz sie ze go uslyszalas trzeba bylo przy okazji zaprosic go na jakas mrozona herbatke albo ice coffe chociaz by po to zeby sobie porozmawiac i sie z nim zobaczyc przeciez dawno sie nie widzieliscie ale wazne przy tym zeby sie nie nakrecala i starla sie do takiego spotkania typowo pod katem przyjacielskim podejsc taka moja rada zawsze jeszcze mozesz mu zaproponowac tym razem mysle ze sms wystarczy

Myślałam o tym żeby właśnie zaproponować jakiś spacer czy właśnie kawę ale zrezygnowałam jak mówił ile ma pracy, że ma w sumie tydzień urlopu ale remontuje domek na ogródku i ma jeszcze dodatkowe zlecenie. Dla mnie i tak dużo, że odebrał.
A niedługo będzie miał okazję się odwdzięczyć, bo zbliżają się moje urodziny...

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

boli mnie chyba nerka

Kurcze jak nerka to nieciekawie... znam ten ból.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Lazurka
wydaje mi sie normalne, ze zadzwonilas do M w jego urodziny, fajnie ze sie pytal o Ciebie i o dzidzie, milo z jego strony

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Lazurka
ale fajnie, ze bedziesz miala sliczne fotki!
piekna pamiatka dla Ciebie i dla Malenstwa
a co do M - bardzo dobrze, ze zadzwonilaś! Nie rozpamiętuj tego - za rok o tej porze będziesz przygotowywac się do innych, ważniejszych - bo pierwszych urodzin!
No tak, o tym nie pomyślałam, że za rok będę się szykować do najważniejszych na świecie pierwszych urodzin... To wydaje się takie odległe a nastąpi szybciej niż się spodziewam...
Stary 2010-07-06, 22:32   #4384
Alguien
Zadomowienie

Pobieznie tylko Was przeczytalam...generalnie chyba przeniose sie juz wkrotce na stale na odchowalnie, bo wiadomo, ze tematycznie juz co innego interesuje ciezarowki, a co innego mamuski

anuszka a dowiedzialas sie o plci w koncu czy nie?

karolcia, muminek POWODZENIA !!

kociamborek
czekamy na wiesci

vette
to odpoczywaj, poki jeszcze mozesz
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:36   #4385
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bajka jesli chodzi o nieliczne zwapnienia to swiadczy to o tym ze ciaza jest donoszona (tak mi ostatnio ginek powiedzial) a z rozwarciem an 1cm mozna nawet podobno miesiac chodzic wiec trzymam kciuki zebys te 2 tyg wytrzymala

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

uciekam spac dobranoc mamuski
tak wlasnie mowil, ze juz sie wszystko przygotowywuje, ale ze moze byc tak ze jeszcze pochodze z tym rozwarciem do konca. w piatek ide u siebie w meiscie do lekarza i na ktg wiec zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No kolejna którą dziś lekarz wkurzył Dasz radę, wytrzymasz ja ci to mówię, wiem po sobie mi też juz poród lekarka wróżyła i co? dalej śmigam Rozwarcie mam na 2 cm a mała wyłazić nie chce
licze na to ze przechodze to

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Puknij się :P.
Idź rodzić, bo musisz nam opowiedzieć jak było i pokazać malutką .
ja nie chce... ja sie boje

Cytat:

To sie porobilo!!! Kurcze a nie mowil czemu tak szybko sie zmienilo wszystko? To ten sam lekarz co wczesniej?
ten sam lekarz, tydzien pozniej potwierdzil drugi jego teorie. a dzisiaj taki myk no ale fakt faktem zapieprzalam w weekend z lekka w mieszkaniu. sam z siebie nie powiedzial czemu tak szybko, ale sie zdziwil

zmykam kochane bo maz juz mi nad uchem steka ze juz dosyc kopmutera... odezwe sie w piatek.
buziaki

ps

dzidzia jutro o 12 widzimy sie z pszczolka w castelari na błoniach
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:42   #4386
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
mam ten sam problem i dlatego pytałam dziewczyny jak odczuwają skurcze.
Wydaje mi się, że skurcze powinny być bardziej bolesne... a ja czuje ...hmmmm nazwijmy to "napięcie"
no właśnie ja też... dosłownie napina się brzuch ale nie boli...
poza wczorajszym dniem ale to tak bardziej na dole w podbrzuszu mnie bolało a dziś nic
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:43   #4387
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

dobranoc wszystkim mamusiom
siala-doprowadziłaś mnie do płaczu ze śmiechu Ty szalona Kobieto
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:45   #4388
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nio wiem, ale i tak była zdziwiona, że nie czuję
Będę pisać na pewno do którejś z dziewczyn smsy moze uda mi sie wejsc na strone to cos napisze
Może masz przewrażliwioną ginkę? I gdybyś nie miała mieć cc, to jeszcze byś spokojnie donosiła do końca. Moja koleżanka miała taką ginkę, która od początku jej źle prorokowała a w 36tc powiedziała, że w ciągu weekendu urodzi bo nie ma wogóle szyjki i rozwarcie na 2cm.. i co ? koleżanka przenosiła 3 dni Tylko ona rodziła normalnie SN. Często tak jest, że ginekolodzy są przewrażliwieni i wyolbrzymiają sytuację.
Stary 2010-07-06, 22:46   #4389
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Bylismy u pediatry i malutka wazy juz 4,5 kg Niezle...1 kg w przeciagu miesiaca A! I oficjalnie wyrasta juz z pierwszych ubranek

rodzi któras w MSWiA w wawie??????????
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:48   #4390
Bajka9
Raczkowanie

Cytat:
Ja już po wizycie...
Karolcia trzymam kciukifajnie, że już niedługo zobaczysz dzidzię

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Oscar ma juz miesiac!!!!
Basia84 wow! ale ten czas leci..

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
WIEŚCI OD MUMINKA!

Pisze ze jak nie uspokoją się jej skurcze to jutro bedzie miała CC!!!!!!!!!!!
Jestem w SZOKU!
Muminku szybko się zaczęło !!! ja też mam termin na 4.08
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
a ja z tego strachu pożeram snickersa ...
Siala no to przeczyszczenie gwarantowane

Lazurka fajnie, ze zadzwonilas do M w jego urodziny i milo z jego strony, że ze sie pytal o Ciebie i o dzidzie

Dziewczynki jaki macie termometr dla malucha? Jaki polecacie? Bo na all jest tego mnóstwo i w sumie różne opinie który najlepszy..do ucha, pupy czy na czoło ?

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:51   #4391
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ps
dzidzia jutro o 12 widzimy sie z pszczolka w castelari na błoniach
No przecież wiem . Już nawet sprawdzałam jak tam dojechać .

A Ty mi się nie bój, bo będzie mocniej bolało!!!!!!!!!!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:53   #4392
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

muminek88 trzymam kciuki kurcze,ten sam termin mam...
siala_bala wariatko-trzymam kciukasy
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:55   #4393
itakasia
Zakorzenienie

witajcie sloneczka
muminek
o rety trzymam kciuki za was
karolcia
no to super, trzymam kciuki
anuszka, wiolek
wspolczuje humorkow lekarzy, najwazniejsze ze dzieci ok
basienka
u mnie jest 50zl a jak wyhoduja i moga zrobic antybiogram to za kazdy jest dodatkowo 15zl a moga byc max 3. u mnie nie dalo rady zrobic antybiogramu
vette
udanego odpoczynku
anuszka
bo u nas jest odwieczny konflikt bydgoszcz-torun, troche z podlozem historycznym, troche sportowym

ale jestem zmeczona, jeszcze jutro pracowity dzien i mam zamiar odpoczac. ale chcialam sie pochwalic ze dzis wieczorem spakowalam torbe ale rodzic na razie nie zamierzam
Stary 2010-07-06, 23:00   #4394
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Łącząc się z Carol (dla niewtajemniczonych - która jedzie do szpitala bo jutro ma cc)mój organizm właśnie przed chwilą wydalił mega wielki kawał czopa śluzowego, więc jak się sprężę to jeszcze dziś poleżakuję z Carol
wow!!! super!! ja sądzę, że u Ciebie to będzie kwestia 2 dni a nie 2 tygodni

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

lazur pochwal sie koniecznie zdjęciami z sesji
Ja uważam, że to bardzo ładnie o Tobie świadczy, że zadzwoniłaś do M. z zyczeniami. Rozstaliście się ale to nei oznacza, że nei możecie utrzymywać dobrych, pozytywnych stosunków - tym bardziej po tak długiej znajomości. Myślę, że to tylko oznacza, że Go szanujesz.
Stary 2010-07-06, 23:03   #4395
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
wow!!! super!! ja sądzę, że u Ciebie to będzie kwestia 2 dni a nie 2 tygodni
Chyba mam taką nadzieję

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:04   #4396
serduszkoiz
Zadomowienie

Zaraz zaczne was nadrabiac, jejku ja chyba nie zdaze urodzic w tej czesci watku

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:08   #4397
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
jak bede wiedziala jakies konkretne wiesci to napisze smska.
pa pa
kciuki za wizyte i czekamy na wiesci!!
Cytat:

Zamiast pisac jak duza urosla lepiej jakies fotki wrzuc
Cytat:

Ja tam sie urodzilam , ale nie bralam raczej go pod uwage przy wyborze.

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość

Dziewczynki jaki macie termometr dla malucha? Jaki polecacie? Bo na all jest tego mnóstwo i w sumie różne opinie który najlepszy..do ucha, pupy czy na czoło ?
Mam elektroniczny do ucha i czolka z top coma

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:32   #4398
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
hmmmm...a miałam nie udzielać sie w tym temacie...
Uważam, że zawsze są dwie strony medalu!!!! Nie ma sytuacji czarno - białych.

Przyjechałam do W-wy prawie 14 lat temu. Pochodzę z małego miasteczka na granicy Warmii i Mazur. Znam zarówno minusy wielkiego miasta jak i małego miasteczka.

Nie możemy generalizować, że przyjezdni to chamstwo i prostactwo. Nie czuję ani chamska ani prosta

Ludzie na poziomie są zarówno w małych miasteczkach jak i wielkiej Warszawie a i "chama i prostaka" można spotkać na każdej polskiej ulicy.
HD to jest dokładnie to co napisałam. Na samym początku mojego posta napisałam, że nie należy generalizować. Potem napisałam też, że są tacy przyjezdni co szanują W-wę. Na koniec napisałam, że w całej Polsce są ludzie inteligenti, umiejący się zachować...

Mnie po prostu wkurzają Ci którzy w W-wie uważają się za wielkich warszawiaków a szerzą prostactwo a jadąc do rodzinnej miejscowości tylko narzekają, że syf, brud itd.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A co do wsi i miast. Ja jestem ze wsi i lubię swoją wiochę I nigdy nie wstydziłam się swojego pochodzenia, nie czułam się przez to gorsza. Ale twierdzę, że miasta też mają swój urok
I masz 100% racji. Ja mam działkę na wsi i jak tylko moge to tam uciekam. Najchętniej bym zamieszkała w takim sielskim miejscu jak w "Domu nad rozlewiskiem" ...

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
No a jak im więcej tym lepiej
I tak ważę już stówkę więc kij z tym. Mam fazę na owoce ostatnio, więc może bym tak bardzo nie utyła.. choć lody, snikers.. jakiś krokiecik mi się marzy.. risotto.. sałatka lodowa..brzoskwinie z puszki.. serniczek..buła z dżemem.. goferek.. jakaś bita śmietana.. Ciekawe ile można maksymalnie przytyć w 2 tygodnie

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:

niestety nie planuję Inflancką

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

muminek, Siala, karolcia

uciekam spać dobranoc
Stary 2010-07-06, 23:34   #4399
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

Dawaj zdjęcia Milenki. Chętnie ja pooglądamy. Kurcze juz miesiąc, a my dalej nierozpakowane.
Stary 2010-07-06, 23:41   #4400
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Myślisz, że odejście mojego czopa było czymś zwiastowane? :P
Jak cię złapie to sama będziesz w szoku, że to już, że to teraz i że się nie spodziewałaś :P
Siala ja czekam na relacje z Twojego porodu z cyklu: "bole porodowe sa przereklamowane sia la la"
bo ja tak sobie powiedzialam, że jak Ty dasz rade i powiesz, że źle nie bylo to i ja dam rade

Cytat:
Dzis rozmawialam z moja kolezanka z pracy, ktora tydzien temu urodzila. Rodzila pod Warszawa, bo wlasnie sie bala, ze jej nie przyjma, ale miala swoja polozna. Akcja jej sie zaczela od odejscia wod plodowych, kiedy miala 2cm podali jej oxy bo akcja ani drgnela a i tak z oxy byla straszna wolna, dopiero masaze z jakas mascia poloznej pomogly i urodzila w ciagu 8h bez zzo!! Mowi, ze porod na prawde fajny i prawie ja nie bolalo nic. Powiedziala, ze najgorszy "bol" miala przy hemoroidach i jak ja zszywali a tak to luzik. Rodzila 3 dni po terminie a waga malej ok. 3800.
porod byl fajny... o mamo
Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość

philipsa, do ucha - jedyny minus to cena :/
ale ponoc warto

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
I masz 100% racji. Ja mam działkę na wsi i jak tylko moge to tam uciekam. Najchętniej bym zamieszkała w takim sielskim miejscu jak w "Domu nad rozlewiskiem" ...
ja tez ja tez!! tylko niech mi ktos moja wyplate na konto przelewa
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:48   #4401
niezawsze
Zakorzenienie

Ciekawe jak Jaszczka z wywolywaniem dzis jej chyba nie bylo
Ani tez nie moze juz w domku z Michasiem

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 00:09   #4402
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
dzieki dziewczyny, sory za wyprzedzenie

agrava - tak ona uważa, że dotrwanie do końca tygodnia czy początku następnego graniczy z cudem
Szyjka mi się zgładziła, choć czuję dziś więcej skurczyków
Tz ma jutro wolne więc śmigamy do szpitala
o kurcze ale ci fajnie, czujesz jakos inaczej zgladzona szyjke czy cos? ale mam pytanie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
ANUSZKA nie obrażam się, no co ty

Co do porodu... to do 12 lipca będę grzeczna, a potem zacznę kombinować co by tu zrobić by urodzić wcześniej
jakie bedziesz stosowac techniki

Cytat:
Ciekawe jak Jaszczka z wywolywaniem dzis jej chyba nie bylo
Ani tez nie moze juz w domku z Michasiem
w Ie wywolja 10 dni po terminie chyba ze ma rozwarcie albo jakas akcje porodowa

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 00:17   #4403
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Siala ja czekam na relacje z Twojego porodu z cyklu: "bole porodowe sa przereklamowane sia la la"
bo ja tak sobie powiedzialam, że jak Ty dasz rade i powiesz, że źle nie bylo to i ja dam rade
Wierz mi, że chciałabym tak wam opowiedzieć szczególnie na koniec odśpiewać moje siala bala, lala la la, siala lala bala xD stąd mój nick.. od tej mojej mega głupiej przyśpiewki

Stary 2010-07-07, 00:47   #4404
papeteria
Zakorzenienie

anuszka u mojego gina waga z usg moze sie różnić +-401g
....przeslalam ....
lazurowa fajnie z ta sesyja i miło ze zadzwoniłas do M.
idealne tak jest wiecej ...
vette mnie sie bardzo podoba zapach zelu normaderm bo krem byl beznadziejny ...obecnie mam faze na produkty do twarzy i szampony w kostkach LUSH...
A oligo swego czasu na all w próbkach brałam
muminek
bajka głupoty gadasz pewnie ze wiem ze nie masz sieci , trzymam kciuki by mała posiedziała jeszcze troszeczke
Cytat:
moze sie powtorze ale gin mi mowil ze czesto dzieci rodzone nawet w 38tc maja problemy z oddychaniem... wiec im dluzej dla malenstwa tym lepiej
zgadzam się
zuziunia współczuje bo znam ten ból a może to mała gdzieś uciska, a jakie kolorki wziełas ? nie pasja a uzaleznienie
niezawsze mnie sie juz nie spieszy może to być np piątek byle nie przenosić
alguien wlasnie dawaj fotki Milenki ....super ze mała rośnie zdrowo
bajka 9 ponoc babyono ten do czola i ucha jest fajny
serduszkoiz fajny avek

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-07-07 o 00:48
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 00:59   #4405
idealnecialo
Zadomowienie

Mam skurcze, co 6 min od ok godziny. nie wiem co robic? jechac? dzownic do dina? nie ejstem do konca spakowana, nie wiem czy pakowac, czy isc sie kapac, wlosy myc? boje sie ze one miną
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 01:00   #4406
Siala_Bala
Zakorzenienie

Kurcze.. siedzę tak sobie i czuję jak dzidź się gramoli i przeciska i gniecie i pitigrili .. i mam wrażenie, że mi wypadnie jak wstanę
Chyba się już całkiem opuścił w dół nietoperek jeden

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
Mam skurcze, co 6 min od ok godziny. nie wiem co robic? jechac? dzownic do dina? nie ejstem do konca spakowana, nie wiem czy pakowac, czy isc sie kapac, wlosy myc? boje sie ze one miną
A ile czasu kochana trwa jeden skurcz? Położna mówiła, że jak dłużej jak 30 sekund to może być skurcz porodowy..
Pospaceruj trochę po mieszkaniu, weź spokojnie kąpiel i może przejdą a jak nie to fruuu na porodówkę

Stary 2010-07-07, 01:03   #4407
idealnecialo
Zadomowienie

A muminek lezy w szpitalu, dopiero wczytalam sie w te dwa od niej zdania. I napisalam jeszcze eska. No wiec miala niedawno 2 godz ktg, skurcze wychodza jej co 3 min, rano znow ktg jak nie przejda to CC.

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
A ile czasu kochana trwa jeden skurcz? Położna mówiła, że jak dłużej jak 30 sekund to może być skurcz porodowy..
Pospaceruj trochę po mieszkaniu, weź spokojnie kąpiel i może przejdą a jak nie to fruuu na porodówkę
Ok minuty, musze policzyc dokladnie.
No a mam nadzieje ze nie przejda.. przeraza mnie ze moga sie nagle skonczyc
Ale dziwne tak od razu mniej wiecej co 6 min,, czasem miedzy nimi mniej bolesne sie pojawiaja krotsze... Denerwujaca niewiedza..
Stary 2010-07-07, 01:06   #4408
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
A muminek lezy w szpitalu, dopiero wczytalam sie w te dwa od niej zdania. I napisalam jeszcze eska. No wiec miala niedawno 2 godz ktg, skurcze wychodza jej co 3 min, rano znow ktg jak nie przejda to CC.

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Ok minuty, musze policzyc dokladnie.
No a mam nadzieje ze nie przejda.. przeraza mnie ze moga sie nagle skonczyc
Ale dziwne tak od razu mniej wiecej co 6 min,, czasem miedzy nimi mniej bolesne sie pojawiaja krotsze... Denerwujaca niewiedza..
Jedź, masz prawo się denerwować. Weź kąpiel, dopakuj torbę i jak nie miną to będziemy czekać na wieści o Twoim szybkim i łatwym porodzie oraz o zdrowym dzidziuniu
Jak miną to na pewno kiedyś wrócą

Stary 2010-07-07, 01:22   #4409
idealnecialo
Zadomowienie

Minute gdzies trwaja, zobacze jeszcze jeden kolejny. Pogram w Buublez. Potem prysznic, moze jeszcze wlosy umyje, choc to łacznie z godzine zetrwa z suszeniem bo sa dlugie, potem moze torba i nie wiem czy nie zadzwonie do gina, czy jechac, czy czekac czy na izbe przyjec czy mzoe tylko na ktg sie zglosic?...
Stary 2010-07-07, 01:27   #4410
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Minute gdzies trwaja, zobacze jeszcze jeden kolejny. Pogram w Buublez. Potem prysznic, moze jeszcze wlosy umyje, choc to łacznie z godzine zetrwa z suszeniem bo sa dlugie, potem moze torba i nie wiem czy nie zadzwonie do gina, czy jechac, czy czekac czy na izbe przyjec czy mzoe tylko na ktg sie zglosic?...
Nie wiem jak to u Ciebie w szpitalu wygląda.. u mnie jak cokolwiek się dzieje to mam jechać do szpitala i tam już decydują co będą robić, co sprawdzać i mierzyć.
Ja bym proponowała najpierw prysznic bo jeśli ma złagodzić to złagodzi i będziesz mogła się położyć spać.. a jak nic nie pomoże to możesz grać dopóki nie stwierdzisz, że już czas jechać bo główkę widać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości