"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 21:54   #4861
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

NaTaLaLA - ja już dawno napisalam że jestem zakochana w Twojej małej. Prześliczna. I jakie ma rzęsy A Tz też ma niezłą klatę.
No i na jego tle to ona taka jakaś jasna.
Róbcie teraz synka też piękny będzie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ta natura nas w jajo zrobiła, że są nam potrzebni.
Nie do końca. Bo nauka przyszła nam z pomocą. Możemy się już rozmnażać bez nich . Megi to nie my ich ale oni nas potrzebują

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:18   #4862
sponsa_bella
Raczkowanie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Propozycje moje:

1. Trzeci miesiąc małych beks... (kiedy w końcu czas na seks?)
2. Tetrowa pieluszka, smoczek z lateksu, marcowo-kwietniowe mają frajdę z ...
3. A-gu, a-gu, cacy cacy, marcowo-kwietniowe wracają do pracy
4. Lato, lato, już wakacje, chcemy zabić swą laktację

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

coś specjalnie (niestety już nie na czasie) dla wyborczo agitującej POP

Nasze maleństwa śmieją się w głos, a Ty w czyje ręce oddasz Polski los?

-----------------------------------------------------------------
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:20   #4863
NaTaLaLa
BAN stały

Pop, hehe dziekujemy i w imieniu TZ ,napewno to podbudowaloby jego ego, dlatego slowem nic nie wspominam ;P

Bella, nr 1 mi sie podoba haha
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:26   #4864
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Propozycje moje:

Wszystkie super!
-Tylko laktacji jeszcze nie chcemy zabic
-do pracy jeszcze nie wracamy chyba...
-nr 2 chyba brak mu koncówki hihiih
-a PIERWSZY ZA*JE*BI*STY....

a ja sobie zpisze wszytskie i przydadza sie na nastepne nazyw watku..

tylko ja bym zamieniła na ..
Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na sex?! III-IV 2010r

co wy NA TO??????????

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:29   #4865
NaTaLaLa
BAN stały

Idealnie
Stary 2010-07-06, 22:34   #4866
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Propozycje moje:

4. Lato, lato, już wakacje, chcemy zabić swą laktację [COLOR="Silver"]

]coś specjalnie (niestety już nie na czasie) dla wyborczo agitującej POP
----------------------------------------------------------------
pierwsze dobre, choć to już miesiąc 4

Mleko modyfikowane, jakie polecacie.

Czeka mnie pobyt w szpitalu, muszę małego do butelki i sztucznego przyzwyczaić.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-07-06 o 22:35
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:38   #4867
mloda1989
Zakorzenienie

Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na sex?! III-IV 2010r Wymiata

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2010-07-06 o 22:39
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:48   #4868
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

1. Wszystkie brzdące rosną nam i są dumą wszystkich mam

5Nasze dzieci to słodkości, dają nam mnóstwo radości
Podoba mi się nr 5 ale też 1 jest fajna, tylko trochę ją bym zmodyfikowała (o ile twórczyni pozwoli ) na:
1. Wszystkie brzdące rosną nam i są dumą PIĘKNYCH mam
albo
1. Wszystkie brzdące rosną nam i są dumą SZCZĘŚLIWYCH mam

a co! podbudujmy się

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Myślę, że faceci cierpią na syndrom zanikającego mózgu.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wg mnie to oni mają bardzo niewielki ale zdarzają się wyjątki

Szara komórka przypadkowo znalazła się w mózgu mężczyzny.
Wszędzie ciemno, pusto, ani śladu życia.
- Huhu! - woła komórka.
Żadnej odpowiedzi.
- Huhu! - woła ponownie.
Wtem zjawia się inna szara komórka i pyta:
- Co tu robisz całkiem sama? Chodź, wszystkie jesteśmy na dole!
Pop, padłam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Haha Darusia cudaku
Ja juz Wam mowilam ze ja jestem codziennie z Wami na biezaco
Wlasnie skonczylam nadrabiac Was z wczoraj bo dzionek zlecial i jakos nie mialam za bardzo czasu....
A u nas wszystko po staremu....za 10 dni konczymy 4 miesiace....
Problemow jako tako wiekszych nie ma, no moze jeden...zastanawiam sie kiedy bedzie odpowiedni czas na druga dzidzie- bo ja chociazby zaraz
A tu my z niedzieli
Natalala, Mała jest cudowna Na zdjęciu z tatusiem widać że ma dość jasną cerę, bo jak jest sama to taka ciemna się wydaje To teraz poprosimy o zdjęcie z mamusią

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ale w sumie i tak zaraz uciekam na ten wieczor romantyczny tezeta- swiece przynajmniej praktyczne
ehh... ale masz fajnie... ja żebym miała wieczór romantyczny to sama bym musiała go zrobić...

Cytat:
hehe, też dobry ten pierwszy tylko że sex po porodzie to chyba już każda ma za sobą

Słuchajta, jak to jest z tym wprowadzaniem nowych pokarmów przy karmieniu piersią. Bo z tego co wyczytałam na róznych stronach i nawet tutaj, to powinno się po 4 miesiącu życia wprowadzać gluten w postaci kaszek, kleików czy zupka jarzynowa z kaszką manną w ilości 2-3g na 100ml. Ale pojawia się problem bo: W sklepach nie ma żadnych kleików czy kaszek glutenowych, wszystko bezglutenowe. A jak jakimś cudem jest taka kaszka czy kleik to ile jej podawać dziennie ? A jeżeli zupka jarzynowa to z jakich warzyw, bo teoretycznie wg tych nowych schematów warzywa i owoce powinno się wprowadzać po 6 miesiącu ?? Jutro idę do pediatry to się wypytam co i jak, ale też chciałabym wiedzieć co wy planujecie bądź jak już robicie / robiłyście
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:50   #4869
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na sex?! III-IV 2010r Wymiata
popieram!!!!
co mi przypomina ze musze sie umowic do ginekologa.
moja corka dzisiaj spi od 16 z mala przerwa na 100ml mleczka o 20... dziwy dziwy
a ja bylam na silowni!!!!! bossssko
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:56   #4870
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
no wlasnie jak to ?? ??
a no tak to-samo życie

propozycja tytulu watku nr 2
Gugamy, siadamy i bąki puszczamy
a z asiulkowych to drugi pomysl mi sie podoba

fasolka, jest dokladnie tak, jak piszesz z moja mamą, a rozmowe przeprowadziłam GŁOWNIE ze wzgledu na mnie i Gabryske-powiedzialam miedzy innymi, ze nie pozwole zeby Gabryska doswiadczala tej "stęchłej" atmosfery w domu i albo bede sie pakowac do samochodu i wyjezdzac albo jak beda u mnie to zabierac ja na spacer jak tylko zaczna sie fochy

Pop:hahah a:

megi no zdzielę Cię zaraz!! Co po Tobie widać? ten rozmiar że niby widać-trzymajcie mnie! ja tez mialam spiecie z tz wczoraj przed jego wyjazdem na koncert
a dzisiaj on ma urodziny i co...i ja pamietalam-glowny prezent dostanie chyba jutro jak sie uda

Natalala, nie dosc ze masz sliczna czekoladową Leah to jeszcze szczujesz swoim TZ-to juz za duzo jak dla mnie!

sponsa bella-nr 3 fajny
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:15   #4871
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
extra - korki nam wysadzilo nie wiadomo od czego;/
ojciec nie ma tam jakiejs czesci i dupa- komp za godzinki padnie;/
ale w sumie i tak zaraz uciekam na ten wieczor romantyczny tezeta- swiece przynajmniej praktyczne
Można to i świecą robić wszystko zależy od kształtu

Cytat:
Propozycje moje:

coś specjalnie (niestety już nie na czasie) dla wyborczo agitującej POP
Mi się wszystkie podobają i ten specjalny dla mnie tyż. klask i:

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:16   #4872
machaj
Raczkowanie

pl_madzia- hmm widok mnie w majtach i staniku jeszcze jej nie odstraszył;/ a na golasa biegać nie będę bo mieszkamy na parterze i okno w kuchni jest na tyle nisko że wszytko widać a po ogrodzie kręci sie pan złota rączka, który od pół roku remontuje piwnice...

libra... moja teściowa to w ogóle dziwna kobieta jest... a uparta jak mało kto... 5 osób może jej coś mówić ale ona i tak wie lepiej...

pop... taa przy niej intymność... hehe ostatnio mała spała w pokoju a my w sypialni leżeliśmy sobie przytuleni na łóżku i teściowa przyszła... no to ja oczywiście odskoczyłam na bok jak tylko ja usłyszałam... ona coś pogadał i poszła a mąż powiedział :"następnym razem niech nas przyłapie to może zacznie pukać" tyle dobrze że jak nie ma nas w pokoju to do sypialni od razu nie wchodzi:P

ehh oglądałam na str Ikei te materace... porównywałam sobie ceny u nas i w Czechach.. bo w zasadzie do Ostrawy mamy bliżej niż do Katowic...

czytam to forum o fotelikach...
i zastanawiam się jak moje dziecko z takimi długimi nogami ma jeździć w tym foteliku 0-13kg... waży ok 6 i już jej nogi wystają... już ktoś pytał o to ale nie pamiętam jaka była odpowiedź.,.. kiedy wyciągnąć wkładkę z fotelika? myślałam już o tym żeby wyciągnąć ta wkładkę a poduszkę pod głowę zostawić... (u nas jest to osobno nie wiem jak w innych fotelikach).. tyle że Kalina chuda i bez tej wkładki latałaby na boki za bardzo

ferrou- ja kupiłam kaszkę z nestle... głupia kaszka mleczna manna a 9zł kosztuje...
byłam u pediatry jak mała miała 16 tyg (w zeszłym tyg) i pytałam o to czy moge już jej podawać zupki.. dała mi ulotkę z hippa o rozszerzaniu diety... i tam napisali że: "nie wcześniej niż w 5 i nie później niż w 6. miesiącu stopniowe wprowadzaniu glutenu: dodajemy do posiłku 1 raz dziennie ok 2-3gramy ugotowanej kaszy manny na 100ml przecieru warzywnego owocowego lub mleka z piersi".... a kobieta mi powiedziała tylko że na początku mam jej podawać jednoskładnikowe zupki.. więc od 3 dni dajemy jej marchewkę którą ona bardzo lubi pluć w zasadzie na razie to ona tylko smakuje tą marchewkę.. daje jej 2-3 łyżeczki z czego większość ląduje na śliniaku.. a mała krzywi się przy tym jakby jej sok z cytryny dawała a ja się jej wcale nie dziwię że jej to nie smakuje... bo ja też bym tego nie jadła

Edytowane przez machaj
Czas edycji: 2010-07-06 o 23:25
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:22   #4873
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

no właśnie michasi tez juz nózki wystaja zza fotelika ona juz 68 rozmiar nosi ale nogi ma wybitnie długie

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:41   #4874
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

ferrou- ja kupiłam kaszkę z nestle... głupia kaszka mleczna manna a 9zł kosztuje...
byłam u pediatry jak mała miała 16 tyg (w zeszłym tyg) i pytałam o to czy moge już jej podawać zupki.. dała mi ulotkę z hippa o rozszerzaniu diety... i tam napisali że: "nie wcześniej niż w 5 i nie później niż w 6. miesiącu stopniowe wprowadzaniu glutenu: dodajemy do posiłku 1 raz dziennie ok 2-3gramy ugotowanej kaszy manny na 100ml przecieru warzywnego owocowego lub mleka z piersi".... a kobieta mi powiedziała tylko że na początku mam jej podawać jednoskładnikowe zupki.. więc od 3 dni dajemy jej marchewkę którą ona bardzo lubi pluć w zasadzie na razie to ona tylko smakuje tą marchewkę.. daje jej 2-3 łyżeczki z czego większość ląduje na śliniaku.. a mała krzywi się przy tym jakby jej sok z cytryny dawała a ja się jej wcale nie dziwię że jej to nie smakuje... bo ja też bym tego nie jadła
no to będę musiała gdzieś poszukać tej kaszki teraz sobie wygooglałam i jest jeszcze z bobovity - czyli w jakiś wybrakowanych sklepach byłam Rozumiem że tą kaszkę mieszasz z marchewką a marchewka gotowana czy nie? pewnie gotowana ale wolę się spytać bo my dzisiaj skończyliśmy 16 tygodni to może jak jej marchewka nie smakuje to spróbuj z jabłkiem - słodsze są

eee.. ale ta z bobovity to od 9 miesiąca... czyli tylko nestle zostaje

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-07-06 o 23:43
Stary 2010-07-06, 23:51   #4875
NaTaLaLa
BAN stały

Ferrou, nasze dzieci w tym samym dniu rodzone....mam pytanie, dawalas juz jakis sloik? np marchewke czy jabluszko?
Ja ciagle sie zastanawiam kiedy dac malej sprobowac....czy czekac jeszcze czy spokojnie moge jej dac ta lyzeczke, dwie....

Heh co do mamy zdjecia to nie ma mowy :P nie w tym stanie w ktorym jestem.... ;P moze kiedys jak sie ogarne

Czy wy tez jestescie non stop glodne? kurcze, ja chyba sobie przez ta ciaze zoladek rozepchalam bo jadlam wszystko, nie patrzylam na nic.....i teraz non stop glod czuje :/ a jak wypije piwko, dwa, trzy to tak mnie ssie ze lodowke bym wciagnela ;/ przed ciaza tak nie mialam
Stary 2010-07-07, 00:05   #4876
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Ferrou, nasze dzieci w tym samym dniu rodzone....mam pytanie, dawalas juz jakis sloik? np marchewke czy jabluszko?
Ja ciagle sie zastanawiam kiedy dac malej sprobowac....czy czekac jeszcze czy spokojnie moge jej dac ta lyzeczke, dwie....

Heh co do mamy zdjecia to nie ma mowy :P nie w tym stanie w ktorym jestem.... ;P moze kiedys jak sie ogarne
Nie, jeszcze nic nie dawałam. W sumie wg tych schematów to do 6 miesiąca nic nie powinno się podawać - no oprócz tego glutenu, tylko karmić piersią. Stąd te moje dziwne pytania o tą zupkę jarzynową bo zalecają tą kaszkę manna w tym mieszać a z tego co kojarzę to ty karmisz mlekiem modyfikowanym więc po 4 miesiącu zaleca się wprowadzanie nowych pokarmów.

W miarę czytelnie to tutaj jest fajnie "rozrysowane"
- karmienie piersią: http://bi.gazeta.pl/im/6/6853/m6853416.jpg
- karmienie modyfikowanym: http://bi.gazeta.pl/im/7/6853/m6853417.jpg
Stary 2010-07-07, 02:26   #4877
NaTaLaLa
BAN stały

Oh ok dziekuje zaraz poczytam..
Stary 2010-07-07, 07:36   #4878
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co mnie wkurza, za kazdym razem wyparzam te butle i zostaje osac, myje szczoteczka a i tak zostaje- jak wy sie tego pozbywacie???????
dlatego tym bardziej polecam sterylizacje parową (w mikrofalówce)- u mnie osadów jakichkolwiek brak.
W róznych regionach jest rózna woda, ale to sie poprostu osadza kamień jakby.
Taki osad dobrze jest wyczyścic woda z octem (zalac takim roztworem).
Spokojnie się ten ocet wypłucze, zapachu nie będzie a buteleczka będzie jak nowa.

A i polecam szczoteczke do mycia butelek z rossmanna babydream- jest fajnie sztywna i ma gestą gąbkę na końcu (miałam podobna z canpola i po kilku dniach sie rozcapierzyła i prawie rozpadła). 6zł kosztuje

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 07:50   #4879
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzień dobry

Ja erwiemu kupiłam w biedronce zapas kaszek, bo w zeszłym tyg. byłam i promocja była bobowity za 5 zł +20%gratis, nie podaję jeszcze nic prucz cyca, raz w tyg herbatkę w niego wmuszam. jak byliśmy na szczepieniu to powiedzieli ze za tydzien mam jabłka wprowadzać, ale on wczoraj skończł kalendarzowo 3 mc

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 08:01   #4880
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

czytam to forum o fotelikach...
i zastanawiam się jak moje dziecko z takimi długimi nogami ma jeździć w tym foteliku 0-13kg... waży ok 6 i już jej nogi wystają... już ktoś pytał o to ale nie pamiętam jaka była odpowiedź.,.. kiedy wyciągnąć wkładkę z fotelika? myślałam już o tym żeby wyciągnąć ta wkładkę a poduszkę pod głowę zostawić... (u nas jest to osobno nie wiem jak w innych fotelikach).. tyle że Kalina chuda i bez tej wkładki latałaby na boki za bardzo
mój się też do 13 kg nie zmieści już w foteliku, nie wiem na jakiej podstawie te rozmiary są podawane
Cytat:
To znaczy zwykłej kaszy manny?
Mój tez nie polubił zupek ze słoiczków i na razie nie dajemy , poczekam jeszcze miesiąc i będę mu gotować rosołek z kaszką manną lub marchwiankę
Cytat:
no właśnie michasi tez juz nózki wystaja zza fotelika ona juz 68 rozmiar nosi ale nogi ma wybitnie długie
to dobrze będzie laska
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
no to będę musiała gdzieś poszukać tej kaszki teraz sobie wygooglałam i jest jeszcze z bobovity - czyli w jakiś wybrakowanych sklepach byłam Rozumiem że tą kaszkę mieszasz z marchewką a marchewka gotowana czy nie? pewnie gotowana ale wolę się spytać bo my dzisiaj skończyliśmy 16 tygodni to może jak jej marchewka nie smakuje to spróbuj z jabłkiem - słodsze są

eee.. ale ta z bobovity to od 9 miesiąca... czyli tylko nestle zostaje
Ja mam z bobovity od 4 ale bezglutenowa, a z nestle jest od 4 z glutenem?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 08:04   #4881
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

co myślicie o takiej spacerówce za 450 zł warto? http://www.we-dwoje.pl/sprzedam;woze...html?foto_id=1

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 08:19   #4882
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry, my wlasnie wstalysmy, od razu znalazlam kupke, ale od paru dni te kupki sa zadkie i troche ze sluzem, myslicie ze powinnam sie przejsc z tym do pediatry??

A to odchylanie glowy, bo moja mala na prawde robi to mocno tak ze jak ja karmie to nieraz az mnie reka boli jak sie tak oprze to moze byc wynik tego ze jest coraz silniejsza i zaczyna kombinowac czy tez z nia podjechac w tej sprawie?
Generalnie nie latam do lekarzy ale te kupki zadkie ze sluzem to tak troche chyba nie tak ;/?

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

pojde dzisiaj z mala na spacer to podjade do rossmana kupie ta szczoteczke

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

ja generanie trojkolowcow nie lubie ale powiem Ci ze ten stylistycznie bardzo mi sie podoba, regulacja oparcia, podnozka- fajny wozeczek.

U nas te regulacje sie bardzo przydaja

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

ja kaszek itp nie kupowalam jeszcze zadnych, dopiero w poniedzialek mielismy 3 miesice wiec jeszcze miesiac to zdazymy kupic
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:18   #4883
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
PROSZE WYBRAC >????

1. Wszystkie brzdące rosną nam i są dumą wszystkich mam

2. Dumne mamy opowiadają jak się ich dzieci rozwijają

3NASZE SZKRABY JUŻ GUGAJĄ I SŁOICZKOWE PAPU WCINAJĄ

4. Bobasy stópki odkrywają i na brzuchach się turlają
5Nasze dzieci to słodkości, dają nam mnóstwo radości
6.Nasze dzieci to słodkości, zaczynają u nich ząbki gościć

JA JESTEM ZA NR 4 LUB 5
Wszystkie fajne ale jak dla mnie 4
Stary 2010-07-07, 09:32   #4884
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wg mnie to oni mają bardzo niewielki ale zdarzają się wyjątki

Szara komórka przypadkowo znalazła się w mózgu mężczyzny.
Wszędzie ciemno, pusto, ani śladu życia.
- Huhu! - woła komórka.
Żadnej odpowiedzi.
- Huhu! - woła ponownie.
Wtem zjawia się inna szara komórka i pyta:
- Co tu robisz całkiem sama? Chodź, wszystkie jesteśmy na dole!

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
co myślicie o takiej spacerówce za 450 zł warto? http://www.we-dwoje.pl/sprzedam;woze...html?foto_id=1
mi sie podoba ten wózek

ale skomplikowane to podawanie jedzonka my w tym tygodniu konczymy 5 m-cy a jeszcze nic nie dostal dzis bedziemy u pediatry to sie cos dowiem.Ale dla mnie to narazie czarna magia gluten,bezgluten w jarzynce w mleku to znowu cos innego-chyba trzeba cos zaczac zeby sie juz wprawiac hihi

Sponsa super dalas propozycje mi sie wszystko podoba

Natala usunelas juz zdjecia?bo ja ich nie widze

Darusia jezeli ten śluz sie powtarza to moze lepiej to sprawdzic.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-07-07 o 09:33
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:33   #4885
mrowak
Zakorzenienie

niewyspana, z bólem głowy, podrążonymi oczami, bolącymi mięśniami, zesztywniałymi palcami dłoni i bez siły na cokolwiek witam w środowy ranek
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:36   #4886
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
a gdzie Ty ta kaszke kupowałas??? ja za nestle płaciłam 6-7,90 zł w rossmanie. Wczoraj byłam w kauflandzie i tam są po niecale 6 zł nestle

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dlatego tym bardziej polecam sterylizacje parową (w mikrofalówce)- u mnie osadów jakichkolwiek brak.
W róznych regionach jest rózna woda, ale to sie poprostu osadza kamień jakby.
Taki osad dobrze jest wyczyścic woda z octem (zalac takim roztworem).
Spokojnie się ten ocet wypłucze, zapachu nie będzie a buteleczka będzie jak nowa.

A i polecam szczoteczke do mycia butelek z rossmanna babydream- jest fajnie sztywna i ma gestą gąbkę na końcu (miałam podobna z canpola i po kilku dniach sie rozcapierzyła i prawie rozpadła). 6zł kosztuje
popieram, tez mam ta szczotke i jest super wcześniej też miałam z canpola - taką na przyssawce - ale taka wyleniała była i drapała mi te butelki a nie myła, a ta babydream jest naprawde świetna
A my po wczorajszej zabawie z marchewką - małemu bardzo smakował ten obiadek, zjadł z 5 łyżeczek i nawet nie pluł tak jak kleikiem. Ale na kleik mam sposó - poprostu wsypuję do mleka po 2-3 miarki i zmieniłam smoczek na większą dziurkę i mały ciągnie aż mu uszy się trzęsą pozatym to on za pierona mi się sam już w nocy nie obudzi na jedzenie - ja mu na śpiocha wciskam 100ml mleka między 3-4 rano no i oczywiście sypia w tak śmiesznych pozycjach aha, kiedy obniżyć poziom łóżeczka??? bo mały jak leży na boku i nóżkami wywija to wystają mu z łóżeczka (górą, nie przez szczebelki) i tak się zastanawiam czy nie obniżyć mu już na ten środkowy poziom?????

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:41   #4887
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

NOOOOO MROWECZKOOO

Nie ma to jak OPTYMISTYCZNE -Dzień dobry!!

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

wydaje mi sie ze mozesz juz obnizyc
dzewczyny co wy podawalyscie zeby sie dzieciom nioe ulewalo?? to jest na recepte? czy jak?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:42   #4888
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
niewyspana, z bólem głowy, podrążonymi oczami, bolącymi mięśniami, zesztywniałymi palcami dłoni i bez siły na cokolwiek witam w środowy ranek

Don't worry

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:45   #4889
drcron
Zakorzenienie

Ferrou ja w poniedzialek bede u pediatry bo mamy szczepienia to popytam to wprowadzanie nowych skladnikow do diety

Machaj ja juz wyciagnelam wkladke ale ta czesc co jest pod glowka zostawilam bo moja Julka dziwnie wyglada w tym foteliku 0-18 i nadal jezdzi 0-13 mimo ze nogi wystaja wazne zeby glowa nie wystawala poza fotelik nogi moga

a ja dzisiaj darlam sie w nocy przez sen i mialam koszmary wczoraj naczytalam sie o tych fotelikach naogladalam krash testow i w nocy snilo mi sie ze jechalam z Luska i Tz i pedzil na nas rozpedzony tir Tz chcial uniknac zderzenia i uderzyl o barierke i nas wybilo do gory a ja rekami czymalam fotelik krecac sie w kolko w samochodzie by Julce nic sie nie stalo ale na szczescie wyszlismy wszyscy calo z tej karuzeli

a i wiecie co od 2 dni nie ma w domu tescia wiecie ze ja jestem wyspana i zrelaksowana jak nigdy wczesniej w domu jest spokojnie taki pelen luzik i nawet Tz mnie zadziwia bo wczoraj posprzatal dzisiaj rano wstal <nie wiem o ktorej bo spalam> zrobil juz zakupy obiad sie gotuje a on grabi trawe bo rano kosil a w lazience pranie posegregowane juz czeka az je wlacze i sniadanko do lozka mi przyniosl hihi mozeby bym sie na dluzej tescia pozbyla moze na jakies wakacje go wyslala bo moj Tz zupelnie inny czlowiek jak tescia nie ma na horyzoncie tak jakos mniej zestresowany

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:45   #4890
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Czemu główkę oliwką pytam z ciekawości ? Bo ja niczym nie smaruje

W żadnym aucie nie jest do końca bezpiecznie wiadomo ale chodziło mi może nie wypaśne fury ale np. o wielkość auta przykładowo polonez będzie bezpieczniejszy od malucha bo przy zderzeniu masz więcej blachy z kazdej strony itp.
Taką szkołę mam co roku bo mój TZ tyra w motoryzacji od zawsze ale testów zderzeniowych już nie przerabiamy bo ile mozna . Za to jeździmy po torach na bemowie po płytach poślizgowych , na trolejach , tory na czas itp . bardzo lubie te kursy najpierw jedzie instruktor pokazuje różne rzeczy a potem my , do tego sciagaja różne auta z paru firm żeby można było sobie potestować co jak się zachowuje w różnych warunkach.
Główkę smaruję oliwką bo tak się robiło w przypadku wszystkich dzieci w naszej rodzinie (siostrzeńcy, kuzyni, itd.). Nie mamy problemu z ciemieniuchą. Zdarzało mi się nie posmarować i wychodziła.

Tak myślałam, że nie chodzi o wypasioną w sensie wyposażenia tylko wielkości. Jak to się mówi, ze jak ma się coś stać to nawet w drewnianym kościele cegła na głowę Ci spadnie. Najlepiej by było mieć właściwe auto, dobry i bezpieczny fotelik. Jadnak i tak najlepszym rozwiązaniem byłby rozsądek kierowców.
Zazdroszczę Ci tych jazd. Miałam tylko raz i chętnie bym sobie pośmigała.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości