|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków :) cz.II
Cytat:
|
|
#4922 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Nie przeszkadza Ci, że wszyscy takie mają?
|
|
|
|
|
#4923 | |
|
BAN stały
|
Mam jeden duży na lędzwiach.
Najlepiej robić na wiosnę, a nie zimą, ponieważ rana musi oddychać i im mniej materiału tym lepiej. Goi się około 2 tygodni, więc chyba jeszcze nie dotknie mnie największy upał. Poprzedni robiłam w kwietniu 2008 i pora była idealna. Ale w tym roku nie zdążyłam niestety na wiosnę. Cytat:
Ale to akurat dla mnie nie ma znaczenia. Chodzi o symbolikę dla mnie.Poza tym to drugi, a będzie jeszcze trzeci zapewne... |
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam o tatuażu, ale jak mi koleżanka pokazała jak jej wygląda po 7 latach to mi się odechciało...
|
#4925 |
|
BAN stały
|
Bo o tatuaż trzeba dbać jak o każdą ozdobę. Mniej więcej co 4 lata powinno się robić poprawki. To normalne, że naskórek się złuszcza, skóra się opala, blednie, itd.
|
|
|
|
#4926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że nie będzie problemu z odbiorem ![]() Cytat:
Ale 10% wartości zamówienia a) Acuvue Oasis - zawsze myślałam, że są miesięczne, a okulistka mi powiedziała, że dwutygodniowe Oprawki mało lansiarskie, nie nosiłam okularów od ho-ho i wybrałam takie w miarę neutralne ![]() b) Idę, idę, nie ma innej opcji. Ale już mi się znacznie polepszyło, więc może przeżyję Cytat:
Co do naszego zamówienia, to zrobiłam (z pomocą TŻta 1. Były 2 pomyłki z legginsami: Ineso - przyszły czarne z koronką r. 1/2 zamiast czarnych gładkich r. 3/4 Jojla - przyszły białe legginsy gładkie zamiast białych legginsów z koronką Od razu po zauważeniu pomyłki zadzwoniłam do sprzedającej i ustaliłam, że je odeślę, co już zrobiłam, więc napóźniej pojutrze powinni je dostać i przysłać te, co trzeba 2. Zapomniałam zamówić 4 pary kabaretek z drugiego maila Ineso Ale zalicytowałam je i opłaciłam przed chwilą i napisałam maila, czy możliwa jest wysyłka razem z tymi legginsami. Mam nadzieję, że się zgodzą! Przepraszam Cię bardzo za tę pomyłkę. Dziwne, że tylko o nich zapomniałam, bo podkolanówki z drugiego maila uwzględniłam. No i w całym tym zamieszaniu z identyfikacją produktów (zwłaszcza legginsów) musiałam uchylić kilka opakowań, np. żeby ustalić, czy coś ma koronkę, czy nie, ale nic nie zniszczyłam ani nie zmacałam Mam dla Was przygotowane paczuszki, wykorzystałam siatki Oriflame, których mam na pęczki
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2010-07-07 o 22:41 |
|||
|
|
|
#4927 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
ee ja mój mam już... prawie 8 lat
i nie narzekam.A robił mi go mój własny rodzony brat i ma dla mnie podwójne symboliczne znaczenie, mimo że w chwili obecnej trochę bym jeden szczegół zmieniła ![]() Marzy mi się jeszcze gryf na łopatce/plecach (całkiem spory), ale za 15-20 lat mogłabym żałować tak dużego tatuażu....
|
#4928 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mnie się marzy jeszcze kolorowy feniks... Tatuowanie się jest uzależniające... |
|
|
|
|
#4929 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Tylko ciężko zrobić sobie samej zdjęcie ramienia W dodatku wyglądam jakbym była jakoś strasznie owłosiona ![]() To jest PUMA. Często mylona z kotem, tygrysem, czy... świnką morską ) Co bym zmieniła? Ma z jednej strony za grube wąsy a to dlatego, że się wzięła zepsuła cienka igła i brat wykańczał tą grubszą do konturowania. Ale osobiście mi to nie przeszkadza. Jak już mówiłam - robione przez brata mego własnego, domowej roboty maszynką, jedynie tusz oryginalny ze studia I jakbym się na gryfa zdecydowała, to oddałabym się w ręce koledze (już nie bratu - bo ma przerwę w robieniu 2-3 letnią i chyba by się nie podjął już, chociaż sam sobie całą rękę wytatuował i ma na "sumieniu" wiele prac sam ma kilkadziesiąt tatuaży - obie ręce, plecy, klata, nogi... ech )
|
|
#4930 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jeszcze nic nie wiadomo co do terminu spotkania? Bo chyba nie przegapiłam?
|
#4931 |
|
Nie depcze krokusów
|
A to co? Wątek rozstaniowy?!
Jestem zbyt niestała w fascynacjach, by fundować sobie tatuaż
|
|
#4932 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Copyraptor
|
Axa, gwiazdka to bardzo popularny motyw ostatnio, ale ważne, żeby Tobie się podobał
I czy ty nie miałaś bana stałego przypadkiem? Czy coś kręcę? Jak to się rozwiązało w końcu?
|
|
|
|
#4934 |
|
Nie depcze krokusów
|
Axaxax - Spoko!
|
|
#4935 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale złośliwiec się nade mną zlitował
|
|
|
|
|
#4936 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
bo wtedy na pewno Ci się znudzi po jakimś czasie. Dla większości osób, które tatuaże posiadają - każdy z nich coś symbolizuje. Mi też mówili, że mi się znudzi (zwłaszcza biorąc pod uwagę mój naprawdę młody wiek, jak go robiłam ) - ale tak się nie stało. Jest częścią mnie, niedoskonałą, jak ja sama i ma dla mnie kilka symbolicznych znaczeń. Gryf też jest dla mnie pewnym symbolem. Tylko tutaj dochodzą względy estetyczne - czy mając 40 lat będę chciała mieć tatuaż na pół pleców ?
|
|
#4937 |
|
BAN stały
|
I jeszcze jedna kwestia - już dzisiaj można prawie całkowicie usunąć tatuaż laserem i to taki sporych rozmiarów. Więc co będzie za 10 lat?
A Insane dobrze mówi - chodzi o symbolikę, a nie sam "obrazek" |
|
|
|
#4938 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ale po laserze zostają blizny
są mniej widoczne, niż sam tatuaż, ale są.Jeśli chodzi o usunięcie jednego tatuażu i przykrycie blizn po nim - drugim tatuażem, to nie ma problemu. No, chyba że faktycznie technika aż tak poszła do przodu, bo od czasu jak brat przestał tatuować, to i ja mniej w tym siedzę Inna sprawa, że np. po 20 latach zapewne byłabym związana z tatuażem. Tylko wiecie... Jakbym miała kiedyś mieć nieprzyjemności np. w szkole, pracy, czy innym urzędzie przez to, że jako 40-latka mam tatuaż na połowę pleców to mi się odechciewa. Oczywiście jest szansa że przez ten czas Polacy staną się nieco bardziej otwarci, ale nie wiem, czy ryzykować jeszcze ja to mogę sobie to olać, ale gdyby jakieś epitety miały z tego powodu dotknąc np. mojego dziecka - to bym tego nie przeżyła. Z jednej strony cieszę się, że tatuaż przestał się kojarzyć wyłącznie z kulturą więzienną, z drugiej strony ubolewam nad tym, że przestał być czymś unikalnym, a wręcz jest kojarzony z "buntem nastolatki" no nic, moda przejdzie, mnie to tam zwisa i powiewa (tak samo jak moda na militaria, arafatki, moro, etc.) - ale wewnętrznie mnie to frustruje trochę Tęsknię trochę za czasami, kiedyś symbol przynależności do czegoś miały naprawdę wybrane osoby. Nie każdy chodził z długimi włosami/irokezem/ramoneską/ w glanach/moro/ wytartych jeansach/ z tatuażem/ćwiekami/bundeswerką - ale wiadomo było kto jest kto i nie warunkowała tego moda, tylko światopogląd, muzyka, idee.
|
#4939 |
|
Nie depcze krokusów
|
"za naszych czasów..."
|
|
#4940 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej innej koleżance z kolei też sie marzył taki duży tatuaz: czarny kruk z rozpostartymi skrzydłami na łopatkach. Lalaith,a kiedy planujesz odbiór BU? Bo jakbyś nie mieszkała na drugim koncu miasta to ja mogę do Ciebie podjechać, odebrać i szybko sie zmyć
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Mi nie wypada mówić "za moich czasów", bo za młoda na to jestem, otarłam się o końcówkę komunizmu jedynie ![]() Ale duży wpływ wywarli na mnie moi starsi bracia, którzy mnie wychowywali. Bywałam tam, gdzie oni, robiłam to, co oni, piłam to, co oni i słuchałam tego, co oni. Jak ja bym chciała, żeby moje dziecko z czasów dzieciństwa nie musiało wspominać Lady GaGi... Wychowywałam się na KSU, Dezerterze, Armii, Kaziku... Przerabiałam zespoły od nacjonalistycznych aż później po znacznie cięższe brzmienia ale kurcze, to było coś!Przecież jakbym mojemu dziecku opowiedziała, że kiedyś Mama "rządziła" na osiedlu, bo miała dwukasetowego jamnika z możliwością przegrywania kaset i dzięki temu domofon nie przestawał dzwonić, to by mnie chyba wyśmiała !Ach i cóż to był za cud - KOMPUTER! - Atari miał starszy brat, później Commodore C64, które otrzymałam jako spuściznę po nim kradło się rodzicom telewizor i znosiło do piwnicy, żeby pograć. O ile się oczywiście gra wgrała, bo lubiła się zawiesić po 3 godzin wczytywania na 99% I człowiek za młodu nauczył się śrubokręty obsługiwać bo inaczej głowica działać nie chciała.... ![]() I pierwsze walkmany! To był szczyt techniki Szkoda mi tamtych czasów mimo wszystko. Chciałabym, żeby moje dziecko się tak właśnie wychowywało.... A nie on-line grając, czatując i rozmawiając przez smsy
|
|
#4943 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kult... hehe... do dziś chodzę na koncerty przez tą szczeniacką miłość do Kazika... |
|
|
|
|
#4944 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
|
|
#4945 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Brzmię jak stary ramol, bo się wśród roczników '75, '78, '81, '83 wychowywałam
A sama mam 20 lat choć nie czuję się na tyle, bo żyję jak rycząca czterdziecha ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- P.S. - zawsze zapominam Ci powiedzieć. Zrobiłam sobie kiedyś koszulkę z takim napisem, jaki Ty masz w podpisie - I'm one of those bad things that happen to good people ![]() Bardzo ją lubię
|
#4947 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Boże, jaka się stara poczułam przez to wspominanie... Nie zazdroszczę dzisiejszym nastolatkom. Z czego oni się mają cieszyć? Wszystko dostępne od ręki mają... ad. P.S. to koszulka musi fajna być...
|
|
|
|
|
#4948 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#4949 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
mam, mam.... ale tak wspominam właśnie moje dzieciństwo
|
#4950 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To pakowanie i wywożenie tego było straszne...Cytat:
![]() Mam z ciuchami tak samo Nie wiem skąd mam ich tyle ale i tak nie mam co na siebie włożyć Cytat:
![]() Coś o tym wiem ![]() Powroty rzeczywiście najczęściej się nie sprawdzają - ja wychodzę z założenia, że skoro pojawiły się wątpliwości to znak, że coś jest nie tak i albo się decyduje na poważniejszy krok (nie mam tu na myśli ślubu czy czegoś podobnego ale raczej podjęcie decyzji - tak chcę z kimś być i myśleć o wspólnej przyszłości) albo się trzeba rozstać i szukać szczęscia gdzieś indziej... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podziwiam Was za te tatuaże - ja to bym się bała bólu i tego co się z tym tatuażem stanie za jakiś czas.
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

Ale to akurat dla mnie nie ma znaczenia. Chodzi o symbolikę dla mnie.
Jeśli o mnie chodzi to do przyszłego tygodnia mogę poczekać jak najbardziej. W krakowie jestem na pewno do końca miesiąca więc chyba się nam do tego czasu uda spotkać 

To pakowanie i wywożenie tego było straszne...