|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-07 o 13:47 |
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/item1094629475_kos...m_promocj.html To myślisz, że będą dobre? Tam są rozcięcia i "dziura z cycem" jest schowana pod tą "narzutką". Na pewno nie chcę z guziczkami, bo nie będzie mi się chciało co 2 godziny na karmienie tych guziczków motać?
|
||
|
|
|
#3723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aha- pani w szkole rodzenia powiedzila aby absolutnie nie kupowac rozkow utwardzanych, najlepsze ponoc takie zwykle. Mowila aby zwracac tez uwage bo czesto roski maja duzy rozstaw zapiecia czyli sa idealne na dziecko 5 kg i trzeba wtedy te rozki zwiazywac bandazami
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-07 o 13:53 |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no mam nadzieje tylko ze ten Antidral nie za bardzo wysusza, ale cena przyzwoita wiec czemu by nie spróbować...
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej może się oczywiście ułożyć i tak zostać do porodu albo kręcić
![]() Chodzi o to żeby się nie denerwować niepotrzebnie, bo jets na to czas
|
#3727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z tym cellulitem to niezłe "jaja" ja praktycznie jestem cała w nim
|
|
#3728 | ||||
|
Zadomowienie
|
Klarissa, mi też teraz "wygodniej", bo mały nie kopie po łonie, tylko w bok (prawy), ale wcale się nie obrażę, jak już się ułoży główką do dołu
![]() Fajnie, że wkleiłaś te "wymagania" co do chrzestnych ).Ja uważam, że powinna to być osoba wierząca, ale nie koniecznie z wykluczeniem osób bez ślubu kościelnego itp. Swoją drogą siostra męża nie ma kościelnego, a była chrzestną. "Swojemu" księdzu powiedziała kiedyś (jak chrzciła swojego syna), że jak jej kupi sukienkę i zwolni z wszelkich opłat w kościele, to bardzo chętnie ten kościelny weźmie. I wiecie co? Nawet nie zaproponował, że część opłat za ślub im "daruje". Cytat:
BTW, jak zobaczyłam wieczorkiem, że mały się będzie przekręcał, to powiedziałam od razu mężowi, a ten: "No, mały. Jeszcze tak 45 stopni w lewo". No i przekręcił się o te 45 stopni, tylko, że do nietoperka jeszcze jakichś 90 stopni brakuje A Wasze łóżeczko już kiedyś chwaliłam ![]() Cytat:
A ciśnienie to ja "w nerwach" mam 100/60 ![]() Cytat:
Dziękuję serdecznie za info o "terminie" obrotu bobaska Astorianka, ta pierwsza pościel - śliczna ![]() Cytat:
My w przyszły weekend będziemy zamawiać (będzie to chyba 3 podejście ) razem z wózkiem Mąż w końcu wyniesie komputer z pokoju i zrobi się miejsce na łóżeczko |
||||
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do spodenek to mam nadzieję, że na przyszły rok spadną mi z tyłka ewent. mocno będę musiała ścisnąć sznureczek
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa no i wszystko co do chrzestnych jasne
gabisun wowww ale fajnie to teraz nic tylko cieszyc oczy i czekac na lokatora
|
|
#3731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No ja wczoraj sprawdziłam z ciekawości, bo nie byłam pewna czy chrzestny musi być bierzmowany.
|
|
#3732 |
|
BAN stały
|
Już wiem gdzie widziałam program odnośnie chrzestnych, to było w dzień dobry tvn lub kawa czy herbata ( cos z tych porannych). Na szczęście kościół odchodzi od niektórych durnych wytycznych, a większość księży i tak robi po swojemu. Tam się ksiądz wypowiadał, że idą z duchem czasu i są różne sytuacje życiowe. To samo stanowisko zajmuje nasza (obecna) parafia, ciekawe co będzie tam, gdzie się przeprowadzamy
![]() U mnie wiele osób bez bierzmowania jest chrzestnymi, co w innych miastach jest niemożliwe? A jak się ma sprawa rodziców, którzy żyją tylko ze ślubem cywilnym? Może też nie mogą dziecka ochrzcić? Masakra. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Chyba czas zmienić religię. Ja nie praktykuję z różnych względów, przede wszystkim jestem oburzona życiem i zachowaniem ludzi związanymi z kościołem, na studiach wnikliwie zajęłam się biblią i jestem pewna, że w wielu kwestiach została ona przez liczne tłumaczenia zmieniona (chodzi o sens słowa bożego)... także wiele rzeczy mnie już w tej zakłamanej "branży"nie zdziwi.
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast co do chrztu to tż, który twierdzi, że jest wierzący (głównie jego bycie "katolikiem" przejawia się w mówieniu, że jest) pragnie ochrzcić nasze dziecko i o ile księża nie będą mi robić problemów to jestem skłonna nie tylko wyrazić zgodę ale nawet nauczać dziecko tej religii. Z tym, że ja nauczę ją religii tak jak ja to widzę Podobne podejście wykazałam w kwestii ślubu kościelnego.
|
|
#3734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze a ja potrzebuje łóżeczko w kolorze "olcha" żeby pasowało do mebli i nie mogę nic fajnego i solidnego znaleźć. Oglądałam trochę łóżeczek w sklepie i niektóre są strasznie tandetnie wykonane, rozklekotane i dno mają kiepskiej grubości . A miałam już wybrane łóżeczko- tapczanik ale nie ma koloru. Cytat:
od razu jest cisza i spokój
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Astorianka - piękna ta pierwsza pościel
![]() ech wróciłam.... Boze, jak ja nienawidzę państwowej służby zdrowia łaskę zrobił, że mnie pzyjął i jeszcze musiałam się dopominać żeby więcej recept wypisał, bo teraz z nim zobaczę się dopiero we wrześniu zwolnienie dostalam na razie do 1 sierpnia, a 2 ide do jakiegos innego gina zeby przedłużyć... już mi wszystko jedno do kogo pójdę, każdy tak samo łaskę robi ... i jeszcze zdziwiony jak brzucha dotknął, że napięty dość mocno.... to mu mówię, że tak to ja cały czas mam... oczy jak 5 zł zrobił i chyba mu się głupio zrobiło, bo myślał,że ściemniam... no i kazał duuużo leżeć i uważać na siebie ech... zajechałam do pracy oddać zwolnienie, a tam się dowiaduję, że szefa ojciec zmarł.... półtorej miecha leżał nieprzytomny po zawale.... zostawiłam i pojechałam, już nawet nie dzwoniłam dzisiaj... na pocieszenie kupiłam znów maleństwu kilka ciuszków, i nawet jako ciężarna dostałam zniżkę
|
#3736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wy jakie kupiliście?Dziewczyny, wróciliśmy z usg, nasza dziewczynka jest dziewczynką ![]() I waży już 2180...... to dużo????? Wszystkie wymiary o tydzień lub dwa większe niż wynika z OM, lekarz się śmiał że wszystkie dzieci które ostatnio ogląda na usg są duże ![]() Myślałam że niunia będzie mniejsza, jeszcze 59 dni ![]() Aha, zapomniałam spytać lekarza z tej radości.. położenie płodu podłużne główkowe, postawa I, to znaczy że jest główką w dół??
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dzisiaj w przelocie, miałam gości od rana i dopiero teraz jestem wolna... Wstałam w ogromnym bólem wiązadeł
ale na szczęście mi przeszło.Cytat:
Strona w budowie i tylko BIP działa, bo musi działać.A co z tym badaniem HBS? Co, jeśli nie będę go miała? Powinno się je zrobić między 27 a 32 tc, ale mój lekarz nie zlecił mi tego badania. Mam zrobić tylko morfologię + mocz. ![]() --idę Was nadrabiać...
|
|
|
#3739 |
|
Raczkowanie
|
i dupa.... odebrałam swoje wyniki krwi.
Mimo witamin (prenatal complex + tran), mimo żarcia wołowiny (która bokiem mi wyłazi), warzyw, owoców, picia soków hemoglobina, hematokryt i czerwone krwinki poleciały w dół. Mam 11 hemoglobiny I znowu ta wredna gin będzie darła mordę, że nie jem tak jak powinnam....a ja jem I co ja mam zrobić?
|
|
|
|
#3740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teoretycznie to lista, którą wkleiła inna radomszczanka (listę pobrała w szpitalu) WYPRAWKA DLA NOWORODKA do szpitala w Radomsku Mleko NAN 1 - 1 op. Glukoza w proszku - 1 op. spirytus 95 % - 100 ml butelka - 1 gryzaczek-smoczek - 1 sudokrem lub linomag chusteczki nawilżające do pośladków pampersy - 1 op. pieluchy tetrowe - 7 szt. becik - 1 czapeczki - 2 skarpetki - 2 pary ręcznik kąpielowy - 1 kaftaniki - 5 koszulki - 5 śpioszki - 3 mały gęsty grzebień hypoalergiczny płyn do kąpieli do 1 m-ca życia hypoalergiczny szampon do włosów
|
|
|
#3741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hemoglobina wzrosla az do 12,5! Hematokryt nadal niski 32, leukocyty wysokie. Teraz mam odstawione zelazo i zobaczymy, w pon pojde robic wyniki. Nie martw sie, w ciazy anemia jest fizjologiczna
|
|
#3742 |
|
Raczkowanie
|
Zuziczka bajer polega na tym, że na brak żelaza to nie narzekam
![]() Jak robiłam ostatnio kiedy leciały inne parametry (jeszcze bez witamin) to żelaza miałam niemal nadmiar... ![]() Jutro się dowiem co jest grane, ale nie podoba mi się to... |
|
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ![]() A nie bierzesz żadnego żelaza na receptę? Ja biorę 3 opakowanie Sorbiferu Durules 100 mg żelaza w 1 tabletce i naprawdę pomogło. Pierwszy miesiąc 2 tabletki dziennie, później raczej jedną.
|
|
#3744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najlepiej brac je z witC i kwasem foliowym.
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
ale właśnie brak żelaza skutkuje niską hemoglobiną i hematokrytem. Żelazo podnosi ich wyniki.
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko zrobię fotki łóżeczka to wkleję
![]() Lenka ja za moje zapłaciłam 305zł z przesyłką więc taniocha, zwykłe sosnowe z materacykiem, prześcieradłem frotte, ceratką, ochraniaczem, baldachimem i pościelą a dzidek faktycznie duży, zdrowo rośnie niuńka ![]() Misqa lekarzem się nie przejmuj, taka się niesty zdarza na nfz ( choć nie powinno), wazne że dał zwolnienie i dużo teraz wypoczywaj |
|
|
|
#3747 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki
![]() a wiec jestem juz po wizycie u pana G. nasmialam sie z nim dzisiaj hehe, oczywiscie wyszlo na wizje mojego tz ze bedzie dzis usg, w co ja nie wierzylam, a tu mila niespodzianka i widzialam jak malenstwo mruga do nas potem wlozyl sobie raczke do oka i cos tam sobie mowilo, slodko to wygladalo szkoda ze brak zdjecia,ale co tam. no i spadlo mi zelazo i przepisal mi Sorbifer. malenstwo wazy juz 1300gram 29tc i wagi 73kg. jak pomysle ze jeszcze z 2kg malenstwo przytyje...gdzie ja to udzwigam jak juz sie tocze.klarissa i angelikaw-ciesze sie ze u was ok wyniki. angelika-dzieki za info na temat tych znieczulen.suma sumarum jakie jest najlepsze??czy jeszcze jakies inne stosuja?zielona w tym jak nic jestem i tego sie boje ze jak sie mnie spytaja to nie bede wiedizec co powiedziec, troche mi jednak juz rozjasnilas moja mozgownice ![]() a....i mam dla was w koncuuuuu neispodzianke oto ja w 29tc, tylko sie nie przestraszcie robienie samemu zdjecia nie jest latwe
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
żelazo jest faktycznie składnikiem hemoglobiny, ale moja mama miała podobną sytuację jak Astorianka
byłam w szoku jak odbierałam jej wyniki
|
|
|
|
#3749 |
|
Raczkowanie
|
aha, czy wy juz ustawiacie lozeczko??? ja termin we wrzesniu wiec chyba jeszcze za wczesnie co???
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Ach ten ojcowski autorytet
![]() Dziewczyny jakie pieluszki kupujecie na start? Patrzyłam dzisiaj na ceny pieluch i no cóż - tanie to one nie są Najlepszą cenę miały pieluchy marki Bella (patrzyłam jeszcze na papmpersy oraz huggies) ale nie wiem czy one są dobre?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Chyba zamówię, o ile coś jeszcze mnie przez najbliższe 2 tygodnie (dopóki remont się naprawdę nie skończy) nie zachwyci.
ważne żeby pomogło
i zachodze do domu a tu taki smród i zostało to że myłam się a pociłam byłam w szoku i czułam się non stop śmierdząco Kupilam ten płyn co wyżej ci napisałam 4 razy posmarowałąm pachy(tylko nie gul wcześniej bo odparzy) na noc i najlepiej jakomś starą bluzke i minełło
Chyba u rodziców, mam nadzieję 

łaskę zrobił, że mnie pzyjął i jeszcze musiałam się dopominać żeby więcej recept wypisał, bo teraz z nim zobaczę się dopiero we wrześniu 

byłam w szoku jak odbierałam jej wyniki